login |

The Middle: vége a 2. évadnak

2011. 05. 28. 16:04 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Jé, egy tipikus családi szitkom. A sok párkapcsolatra gyúró komédia között egy, ami a klasszikus műfajt képviseli. Az már csak hab a tortán, hogy a The Middle nem a többkamerás, közönség előtt felvett műfajt erősíti, hanem az egykamerásat, még akkor is, ha a helyszín általában azért a családi otthon.

The Middle - 2x22-a

A The Middle nézése, főleg az évad második felében kissé rutinná vált, és most már biztos, hogy olyan sorozat lesz, ami kellemes kikapcsolódás, de ha nem lenne, egy percig sem hiányozna. Persze jópofák a neurotikus és különködő karaktere, papa, mama és a három gyerek – utóbbiak teszik leginkább furává a Heck-családot, van is egy nagyjából fix átlagszínvonal, azonban már most látni, hogy a csillagokba sosem fog felérni a The Middle.

A finálé semmi extrát nem hozott, inkább csak egy-egy karakter frontján volt vicces. Más ötlet híján visszaemlékeztek a készítők az évadra, még flashbackeltek is, de semmi más, csak pár érzelmes pillanat, amolyan búcsúajándék a kitartó nézőnek.

The Middle - 2x22-b

Két közbevetás: a részek elején az archív felvételeket igazán kidobhatná valaki a kukába, teljesen feleslegesek. Ha kell valami a narráció alá, akkor adjanak tájképet. Az viszont pozitív, hogy szegény állandó szereplő Chris Kattan kábé fél tucat részt kapott csak. És az is, hogy évadközben végre ismét visszatértünk egy időre az apa munkahelyére. (Nem mellesleg Mike igazán kaphatna komolyabb szerepet is, mert túlzottan sokadhegedűs anyu és a gyerekek mellett.)

A sorozat tehát egy fix pont jelenleg, de nem több annál, tavaly éppen hogy csak kiszorult a top10 szitkomomból, idén szerintem a top20-ból fog kiszorulni, de ez nem azt jelenti, hogy visszaesésről lenne szó, inkább csak elkezdődött a már említett rutin időszaka.

13 hozzászólás Ne habozz!

Tibi - 2011. 05. 28. 16:31

Szerintem milliószor jobb, mint a Modern család, kár, hogy az utóbbi kapja a hypeot, amikor ez sokkalta jobban megérdemelné :(

Evangeline03 - 2011. 05. 28. 17:03

Hm.. A ModFam azért tény hogy jobb. Nekem az sokszor sírva röhögős már, abszolút Nr.1.

Emellett imádom a The Middle-t is. Szerintem van azon a szinten, mint a TBBT, a HIMYM, vagy TAAHM, sőőt.

Imádom Brick-et a suttogásával – a barátaimmal egy időben poén kedvéért tökre átvettük:):)-, Sue-t a sok bénázásával, Axl-t a minimális szintű IQ-jával. Persze, nem egy egetrengető sorozat, de mindig jót kacagok rajta.

Az anya karaktere nagyon jól el van találva. “Béna” szülő, de mégsem annyira, mint Peggy Bundy mondjuk és mindig igyekszik megfelelni és jobb anya, jobb ember lenni. Tény, hogy Mike csak asszisztál hozzá, de szerintem ez nem feltétlenül baj.

Az első évad színvonalához képest kicsit talán visszaesett, de nálam még így is simán benne van a top10-ben.

Megnéztem gyorsan a ti top 10-eteket, hát, az enyém eléggé más lenne..:)

Flanker - 2011. 05. 28. 17:15

Nálam stabil nézős: teljesen szórakoztató, jól eltalált, egyedi hangvételű. És jobb volt mint az első évad.

barnamacko - 2011. 05. 28. 17:20

Nekem kifejezetten tetszenek a resz eleji regi kepek es a hozza tartozo narraciok.

winnie - 2011. 05. 28. 17:34

a narrációval nekem sincs gondom, de engem mindig kiver a víz, ha feketefehér, olykor felgyorsított konzervanyagot látok:)

Flanker - 2011. 05. 28. 18:32

A rész hangulatára, megalapozására jók a videók nálam.

Zirowe - 2011. 05. 28. 19:05

Én azt vettem észre, hogy az előző évadban jobban a központban volt, hogy ők csórok, most meg, főleg az évad második felére, alig jött szóba, sőt..

De azért kellemes kikapcsolódás volt. :)

lynx - 2011. 05. 28. 19:55

Fura, nekem és baráti közösségemnek a The Middle a best of. Karácsonyi szünetben közösen ledaráltuk az első évadot, és teljesen beleszerettünk. Mindenkinél benne van a top 3-ban a sorozat jelenleg.
Én szinkronosan nézem, tehát még nem néztem a 2. évadot.
Próbálkoztam vele, de Brick eredeti hangjától kivert a víz.

Mikor lesz szinkronosan 2. évad?

Dregnarr1 - 2011. 05. 28. 20:25

Nálam sincs a legjobbak közt, de erősen ragaszkodok hozzá, hiányzik, ha nincs. Az utolsó rész fergeteges volt, Axl beszólásai mind aranyat értek!

Evangeline03 - 2011. 05. 28. 22:20

Az első évadot én is szinkronosan néztem és imádtam a fordítók munkáját, hogy Axl kedvenc kifejezését gaggyernek fordították. nálunk azóta ez alapszó…:D:D:D

És igen, Brick eredeti hangja elég fura, de 2-3 rész után megszokja az ember. Szerintem nem éri meg várni a szinkronra, de lynx, Ti tudjátok!

naughtyL - 2011. 05. 29. 10:26

nem azonnal nézős, de ha nem lenne azért hiányozna.

semmi extra, de aranyos és szórakoztató az egész:)

horathius - 2011. 05. 29. 19:59

Nekem hiányozna ha nem lenne. A rész amiben Brick és a híd volt hihetetlenül állat lett.

lynx - 2011. 05. 29. 22:02

uúú tényleg, a “gaggyer” kifejezés nálunk is beébült a családi szókincsbe

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz