login |

The Event: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is?

2011. 05. 31. 18:20 - Írta: Desmond Wallace

34 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Véget ért a The Event 1. évada, ami egyben a sorozat utolsó évadját is jelentheti. Az NBC elkaszálta a sorozatot, de halvány remény még van rá, hogy valahogyan, valahol máshol, kevesebb pénzből folytatódjon a történet. Nem hinném, hogy tényleg átvenné valamelyik csatorna a sorozatot, pedig az évadzáró rész után azt mondom, hogy vevő lennék a folytatásra.

Event 1×22 01

Anno egész szépen indult a sorozat, de aztán egyre inkább előjöttek a hibák. Ötlettelenséggel nem lehetett vádolni az írókat, de az izgalmas és okos epizódokat bizony elsősorban rajtuk kell számon kérni. Sokszor bugyuta mélységekbe taszították a történetet, pedig jóval több volt ebben a The Event-ben, mint amit ki tudtak hozni belőle.

Egy szóval ők többnyire nem álltak a helyzet magaslatán, amihez olykor gyenge színészi játék is párosult. Ez a kettő együtt pedig kifejezetten bosszantóa. Látja az ember, hogy a lehetőség megvan arra, hogy valami maradandó szülessen, csak éppen az alkotók nem rendelkeznek elég tehetséggel ahhoz, hogy sikerre vigyék az ötleteiket.

Event 1×22 02

Az évadzáró epizód azonban jó volt, valamint az előtte lévő két-három epizód is már simán élvezhetőre sikerült. Talán ezt a pár részt érdemes megnézni azoknak is, akik már korábban kaszálták a sorozatot. Sajnos gondolkodni azonban egyáltalán nem kellett a nézőnek, pedig ettől lenne igazán jó egy high-concept sorozat. A flashbackek is feleslegesnek bizonyultak az évad elején, mert nem sikerült velük árnyalni a karaktereket. Spoileresen folytatom.

Kezdjük a lényeggel: Az Esemény “magyarázata” eléggé gáz volt, bár Simon se osztott meg túl sok információt a Seannal, a tekercsek tanulmányozására meg már nem maradt idő.

A kis csapatnak végül sikerült elhárítani az emberiséget közvetlenül fenyegető veszélyt, de az idegenek érkezését nem tudták megakadályozni. Én űrhajókat vártam volna, de ehelyett az egész bolygójukat átteleportálták a Föld szomszédságába. Ez a képernyőn jól festett, váratlan esemény is volt, de az új bolygó még sok bonyodalmat okozhatna a földlakóknak. Itt elsősorban az égitestre és nem a rajta lévő idegenekre gondolok.

Event 1×22 03

Sean és Vicky jó párost alkottak. Jó ötlet volt, hogy korábban szétválasztották a gerlepárt, Leila nélkül sokkal életképesebb karakter lett Sean, bár ez a kiválasztott dolog még így is erősen sántít. Sterling és Simon karakterét tudnám még kiemelni a sorozatból, ők valamilyen szinten érdekessé tették a történetet.

Sophia sajnos végig ellenszenves maradt, ahogy az elnök is, az alelnökről meg nem is beszélve – erre a szereplőválogatásnál jobban is odafigyelhettek volna, mert az Event egy tökéletes példa arra, hogy mennyire mellé lehet lőni néhány színésszel. Sarah Roemert például már a Disturbia óta ismerem, így örültem annak, hogy szerepel a sorozatban, viszont az évad végére azonban teljesen feleslegessé vált a karaktere.

A végén az még vicces volt, hogy a first lady – nagy örömében, hogy újra látja az otthonát – bevallotta a fiának, hogy ő bizony az idegenek közé tartozik. Ezen meglepődött valaki? Az 1×17-ben már sikeresen elaltatta a férje gyanúját, de a nézőket nem lehet ilyen könnyen átverni.

Event 1×22 04

Az 1×22-re 7/10-et adnék. Ilyennek kellett volna lennie az egész évadnak. Egész jó finálét produkáltak az írók. Volt izgalom, valamint több szálat is függőben hagytak, most lehetne csak igazán érdekes a sorozat. Nem bántam meg, hogy végignéztem a sorozatot, de 5/10-nél nem ér többet az évad. Úgy látszik, hogy még mindig nehéz egy jó high-concept sorozatot megalkotni. Vagy csak egy tehetséges showrunner hiányzik?

Ennyi volt tehát a The Event. Az idegenek már megint a Földet akarták. Hogy megkapják-e, azt már talán sose tudjuk meg.

34 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2011. 05. 31. 18:25

a kibeszélőhöz már leírtam a gondolataimat, miután az 1×05-ös kasza után megnéztem a finálét. lehet, hogy poszt is lesz belőle, de desmondé az elsőbbség.

a finálé jó volt. vagy élvezetes. nem volt vele gond, na. anno, amikor kaszáltam, nem volt ilyen a sorozat. buta, persze, aki akar biztos ezer lyukat talál a sztori szövetén, de nem akartam.

inkább azon lepődtem meg, hogy teljesen képben voltam. tudom, hogy voltak közben is események (dempsey, hugica, szenátornő), de ezekről nem nagyon tudtam. és nem is kellett tudni, mert szinte egyik sem zavart be a nagy képbe, csak intermezzók voltak. illetve nem, hiszen nyilván bezavartak, de a finálé megértéséhez nem kellettek. pont, mint a v-nél. zavaró, ha évad közben nem változik a status quo, csak a karakterek pozíciója módosul. (a no ordinary family remek ellenpélda, ott a fináléra egy csomó minden megváltozott, csak néztem, hogy mennyi minden újdonságot hoztak be a sztoriba.)

a first lady meg…, ehh, szóval sajnáltam. anno az 5. rész kritikájánál írtam, hogy addigra csak egy olyan karakter maradt, akiről el lehet hinni, hogy alien és azzal meglepetés okoznának – ergó nem meglepetés. akkor abban bíztam, hogy időközben meggondolják magukat és nem lépik meg a nyilvánvalót.

baromi hatásos volt az utolsó 10mp a “home!”-mal, de ettől még csalódtam az írókban, mert ócska húzás volt:)

winnie - 2011. 05. 31. 18:27

ja. és az event magyarázata az év überlolja. nem az, hogy ez meg az az event. hanem az, hogy hajtogatták, hogy majd ki fog derülni, erre…

akkor mondhatták volna, hogy a bolygóteleport az event.

megvan valakinek az a párbeszéd az eventről, amit simon mond? videón. szívesen kiraknám, hogy a nem nézőknek se legyen hiányérzete.

des - 2011. 05. 31. 18:33

Nekem tetszett. A tesómnak is.

Biztos az igényeink nincsenek olyan magasan, vagy nem tudom, de én nem láttam azokat a problémákat amiket felróttatok a sorozatnak. Wtf? Biztos úgy van, csak valahogy én ezeket nem veszem észre, (pl rossz színészi játék? Hol?) Bugyutaság minden sorozatban van, pláne sci-fiben, én ezeken már meg sem lepődöm, nekem nem ettől lesz jó / rossz valami. Ezeket már alapból ignorálom. Ennyi erővel semmit sem néznék akkor.

Abban egyet értek, hogy lett volna több az alapkoncepcióban, mint ahogy a flashforwardnál is.

Mindegy. flashforward után sajnos ennek is annyi. :(
Ilyenkor csak azt sajnálom, hogy ez ugye azt is jelenti, hogy azon a csatornán hasonló egy darabig nem lesz.

winnie - 2011. 05. 31. 18:43

des: szó sincs erről, mármint igényszint-deficitről (manapság, netes közegben gyakori az efféle bélyegrásütés, pedig totális hülyeség). mindenki más sorozatban fedezi fel a hibákat. ha valaki mondjuk un valamit, akkor felnagyítódnak a hibák. például. ha életedben láttál rossz színészi játékot, akkor valamikor te is felfigyeltél ilyesmire:) de az efféle úgysem egzakt tudomány.

kár a kaszáért, mert ez a szerializált sorozatoknak tesz be megint. ha siker lett volna, megint jönnének. igény pedig lenne rájuk, ld. kezdőnézettség. ezért mérges vagyok az írókra. de talán jobban a csatornára, hogy az eredetileg tervezett dolgokba belenyúltak, és nem valami összeesküvéses sorozat lett, hanem inkább scifi. más kérdés, hogy éppen a scifi mivolta hozott sok rajongót.

bmw_fan - 2011. 05. 31. 18:51

Mekkora esélye van a folytatásnak? Előfordult már valaha, hogy ilyen típusú sorozatot átvett egy csatorna? (esetleg példát is tudtok mondani?)

Nekem a rész maga tetszett, és egy kicsit mintha érződött volna rajta, hogy nem 1 évadosra tervezték (vagy azt is a rossz írók számlájára írjuk, hogy egy-két elkezdett dologgal semmit sem foglalkoznak? :) pl. Sean kiválasztottsága). Esetleg egy showrunner/stáb váltással mehetne tovább, a végén felépített cliffhanger-t vihetnék tovább kicsit értelmesebben egy teljes új évadon keresztül.

Nekem az évad (/sorozat) átlagosnál kicsit jobb volt, mivel csupa olyan sorozatot láttam csak mostanában, amely a potenciál alatt maradt, ezért ez nem tűnt olyan rossznak, 7/10.

des - 2011. 05. 31. 18:52

Azért én is fedeztem fel benne érthetetlenséget. Pl dempsey mi a francért lett öngyilkos? Marhaságnak tartottam. De aztán elfogadtam és kész.

Meg az rendben van, hogy nem a legjobb, mert izgulni sosem izgultam sehol, meg néhol kiszámítható is volt, de engem ez nem zavart. Érdekes történet, halad valahogy a szál, aztán kész. Persze nyilván ez két élű fegyver. Mert ha nincsenek benne bizonyos dolgok (izgalom, meglepetés, stb) akkor biz. nézőknek ez nem fog tetszeni és nem nézik, aztán meg persze cancel lesz.

Na igen, kár lenne a szérializált sorozatok ideiglenes megtorpanásáért. Csak lesz már valami, amit nem lőnek le.

mrsitn - 2011. 05. 31. 19:01

Én nem fogom sajnálni ha nem folytatják. Ha folytatják adok neki esélyt, ha lesz rá időm. Mindenesetre az a sorozat, ami hiányozni nem fog.
Sarah Roemer “játéka” nekem kifejezetten fájó volt. Talán Steven Seagaltól tanulhatott színészetet. A mosoly jól áll neki, de a drámai jeleneteknél teljesen érdektelen marad az arca.

m76 - 2011. 05. 31. 19:07

Dempsey öngyilkossága speciel egész jól meg volt magyarázva és racionalizálható volt. Azért tette, hogy sean ne vele foglalkozzon, ne az őriánti bosszú vezérelje, hanem az idegenekkel szálljon szembe. Ami sokkal jobban zavart, hogy dempsey egészen az öngyilkosságáig úgy tűnt, hogy mindenre van terve és mindent tökéletesen eltervezett.

A hülyeség a sorozatban az a vp viselkedése azaz struccpolitikája, simán utánanézhetett volna fű alatt is a vádaknak, ha valóban felelős elnök akart volna lenni, márpedig úgy állították be a karakterét hogy a saját bőrének védése mellett az ország érdekei is mozgatták.

endel - 2011. 05. 31. 19:14

en az utolso ~5 reszben azt hittem valami 24 recap-et nezek az Elnokos sztorinal, betyar kreativak az irok… (Taylor Cole FTW!)

Dante - 2011. 05. 31. 19:27

Én azt még mindig nem értem, hogy Dempseynek mire kellettek a kislányok? A fiatalító elixírhez?

Nikolka - 2011. 05. 31. 19:46

Ha Seant és Leila-t kiszórták volna (vagy legjobb ha bele sem írták volna őket) nem lett volna semmi bajom az egésszel. Tudom, hogy az átlagnézőnek kell a főhős, akiért izgulhat, de pont ők ketten. A karakterek és a színészek is nagyon idegesítőek voltak. Sean a végére egész jó lett Vickyvel.
Zeljko Ivanek viszont kárpótolt mindenért. Imádtam már a Damagesben is. De itt pozitív karakterként még sokkal jobb, vagy másabb. Neki minden képernyőn töltött perce élvezetes volt.
+Ian Atnhony Dale. Simont nagyon szerettem. Meg hát a pasas óráisi eyecandy számomra.
Sophia meg mintha mindig mosolygott volna. Az nagyon zavart. Nem tudom, hogy direkt, vagy véletlen…

Egyébként a végére tényleg nagyon jó lett a sorozat. Az elején kár volt a sok időhúzás, főleg a Sean-Leila féle. Már lehet másképp csinálnák az írók is..
Nekem hiányozni fog..

Tamas - 2011. 05. 31. 19:49

Nekem egy dolog nem stimmel. Ugye az idegenek ki akarják írtani az emberiséget, mert kell a hely számukra a Földön. De ez teljesen logikátlan, ha a végén az egész bolygót odateleportálják. Ezért lényegében nincs nekik helyhiányuk, akkor meg minek kellett a vírus? :)

des - 2011. 05. 31. 20:02

m76:

na igen, de most komolyan. erre a legjobb módszer, hogy megölöm magam? na ne már… legalább mondta volna, hogy nekem már úgy is mindegy, mert 666 éves vagyok, meg beteg. akkor úgy még okés lenne.

Tamas:

igen, de amikor “odapukkant” a 2nd föld, lehetett látni, hogy a fél föld már lávatenger, izzik, stb. Igen, kellett nekik a hely. Gondolom szépen lassan lávásította el a földjüket az a pulzár vagy mi.

ldavid - 2011. 05. 31. 20:05

A sok hülye dolog ellenére, én is nézném még tovább.
Ha olcsósítva folytatódna akkor gondolom gyorsan elhalálozna néhány karakter, és még lehet jobb is lenne. :)

és igen, Taylor Cole FTW

Desmond Wallace - 2011. 05. 31. 20:29

A két bolygó majd összeütközik, aztán meg van oldva a probléma: mindenki meghal.
Ebbe remekül bele lehetne még kötni logikailag.
1. Nagyon jól tudták, hogy a naprendszerük központi csillaga haldoklik.
2. Fejlett a technológiájuk.

Ergo, bárhova el tudták volna teleportálni az egész bolygójukat, már évtizedekkel korábban. Például a Mars és a Föld között még pont elférne ez a bolygó, ami így ránézésre kisebb is, mint a Föld.

Ugyanazon a Nap körüli pályán azonban nem fér meg két bolygó, hacsak nem fogja be a Föld egy második holdnak. Ez a verzió meg újabb változásokat okozna, hiszen jelentősen módosulna a tengerjárás.

balage - 2011. 05. 31. 20:41

Nem ertettem en se a sok negativ kritikat az Event-rol, szerintem nagyon jo volt.

A karakterek foleg az elnoke (akit a kritikaban szidnak) es a CIA fonoke nagyon jo volt, es mindketten eleg sokat fejlodtek szerintem az evad kozben. Az elejen az elnok a szokasos “pussy” elnok volt, aki egy golyot nem akart semmikor se kiloni es “human rights” igy meg ugy. Blake meg a tok ellentetje, aki mindenre atomot dobott volna. Aztan vegul a kettejuk kozotti feszultseg csokkent, ahogy mindketten megvaltoztak es egesz jo team lettek.

Sean es Vicky is nagyon jo volt egyutt, az nekem is tetszett, hogy Leila-t hanyagoltak (foleg Sean mellol).

Maga a tortenet nem volt rossz, de inkabb a folyamat tetszett, ahogy eljutottak oda ahova. Mondjuk a Dempsey fele rejtelyes dolgok, meg kivalasztottsag, meg regi tekercsek kicsit furcsa volt, de abba is hagytak azt a szalat a finaleig. Talan a masodik evadra szantak.

Osszessegeben tetszett es sajnalom, hogy vege.

Amugy lehet en vagyok a hulye, de en elhittem a first lady-rol, hogy nem ET. Foleg miutan a korhazban vegig ott volt, es aggodott es meg o adta be az ellenszerumot es kvazi teljesen Sophia-ek ellen dolgozott.

ClarisseW - 2011. 05. 31. 20:56

Szerintem sem volt annyira vészes. Mármint, az utolsó néhány (talán 5-6) rész dobott rajta. Ha így kezdték volna, ezzel a lendülettel, helyből berendelik a második évadot. Sajna, hogy nem. Nekem azért egy 6-7/10-et megért.
Amúgy én is simán elhittem, hogy a first lady nem ufó, és csak azért szórakoztak vele, hogy azt higgyük, hogy az.
Szerintem amit rögtön hanyagolni kellett volna az elejétől, az a Sean-Leila páros. Már máshol is írtam, de én kifejezetten hidegrázást kaptam tőlük. De csak együtt. Külön-külön teljesen rendben voltak. Főleg Sean és Vicky, majd a végén Simon Sterling oldalán. Jó kis négyes fogatot alkottak az uccsó részben.
A másik, ami szerintem teljesen felesleges volt (kivéve akkor, ha a második évadra kisajtoltak volna belőle valami fontos szálat) az Leila terhessége. Az kifejezetten erőltetettnek tűnt abban az utolsó tíz percben.
Mondjuk, nagyon reménykedek benne, hogy egy másik csatorna átveszi, veszettül fúrja az oldalamat, hogy is oldják meg ezt a “plusz egy bolygó a naprendszerben” dolgot és az egész eseményesdit.

spell - 2011. 05. 31. 21:12

@Desmond Wallace

Szerintem felesleges a hibákat keresni egy ennyire soft-scifi megoldású sorozatban. Ezer lyuk tátong a történetben, amiket soroltál a legkevesebb.

Mellesleg jegyzem meg, hogy a “Ugyanazon a Nap körüli pályán azonban nem fér meg két bolygó” hülyeség. Néhány ismert exobolygó is kering azonos pályán, szóval nem csak hogy elméletileg lehetséges, konkrét példák vannak rá.

Amúgy jogos, akárhova, akár évtizedekkel korábban is teleportálhatták volna a bolygót valahova, akár a Nap másik oldalára, ugyanazon pályára. Ha egy űrhajóval ide tudtak jönni, akkor a portálhoz szükséges technológiát és energiaforrást is hozhatták volna, akár több hullámban, több próbálkozással.

Ezektől függetlenül kellemes sorozat volt.

Desmond Wallace - 2011. 05. 31. 21:23

“Néhány ismert exobolygó is kering azonos pályán”

Azért az exobolygókról kialakult képünk még eléggé képlékeny. Csak közvetett adatokból vonnak le következtetéseket. Közvetlen megfigyelésre még eddig nem volt példa.
Elhiszem neked, hogy néhány exobolygó kering azonos pályán, legalábbis a csillagászok mai álláspontja szerint, de az nem életbiztosítás egyik planéta számára sem. Előbb-utóbb, nagy valószínűséggel összeütköznek majd. Két dudás nem fér meg huzamosabb ideig egy csárdában. Állítólag a Földnek is volt régen egy testvére.

spell - 2011. 05. 31. 21:28

Persze, elvégre pontosan ugyanolyan sebességgel nem mozoghat a két bolygó. De ha az ütközés például csak 42 millió év múlva következik be (ami csillagászati mértékkel mérve semmi, de emberi, technológiai mértékkel mérve nagyon sok), akkor azért még marad bőven idő a probléma megoldására.

Tomi - 2011. 05. 31. 21:35

Szerintem a második bolygó az földkörüli pályára állt, kvázi második holdként. jó lett volna egy második évad látni a 2 bolygó közötti közlekedést.

az elnök felesége meg persze gyanús volt, de mégis ütött a “Home” a végén, mert szerintem elég jól elhitették, hogy végül mégse idegen.

Bár amikor Simon megszökött a fehérházból és egy eltorzított hangú valaki irányította telefonról, hogy merre menjen, hol nincs kamera az is tuti a first lady volt.

És ugye akkor Sophia végig tudta, hogy ő is közülük van mégse lépett vele soha kapcsolatba, vagy legalábbis nem mutatták. A 2. évadban ezt is ki lehetett volna bontani.

Kár érte. :(

Niko - 2011. 05. 31. 21:43

en azt nem ertem az egeszben hogy az elejen miert jottek egy ocska urhajoval ami le is robbant (ugy nezett ki mint egy masodik vilaghaborus harci repulo,repulonek nezett ki nem urhajonak).En azon gondolkoztam el hogy ok mikor eltek a Foldon elobb mint az emberek?Ok epitettek a piramisokat vagy mikor a dinok elott eltek itt vagy mikor, s miert leptek le azert hogy tovabb fejlodjenek a majom emberek (ahogy latszik nem hagytak el fejlodesben,ami normalis is ha kitudja hany ev elonnyel rendelkeznek).
Az a teny hogy uj bolygot hoztak ide az telleg fura,foleg minek pont ide jo hogy nem raktak mar ra a Foldre egybol.
Szerintem ezek az ufok azt kellett volna csinaljak hogy a pulzarukat teleportaljak el es ellopjak a Fold napjat,na abbol lehetne scifit irni ellopjak a Napot … van fantaziam,amint lesz idom irok egy scifi konyvet ellopjak az ufok a napot… az emberek hamar kihalnanak :D nem kene tobb par honapnal es nem kene virus sem mert Mars lenne a Foldbol 1 even belul!

xadusx - 2011. 05. 31. 22:13

Nekem tetszett nagyon ez a sorozat. A kozepe valoban kicsit lassu volt es uncsi, de mindig volt 1 szal ami jo volt. Amugy amennyire szerettem ezt a sorozatot annyira orulok, hogy abba maradt, mert igy legalabb nem lett elcseszve.

balage - 2011. 05. 31. 23:46

Amugy tenyleg van benn sok ilyen hulye dolog, amikre mar tobben ramutattatok. Pl. az univerzum rohadt nagy, nem hiszem, hogy nem tudtak volna mashova teleportalni. Lehet azert tetszett ennyire, mert elfogadtam az alap szituaciot, hogy nekik ide kell jonni es kesz. Es nem gondolkoztam a reszlteken. :)

Lac99 - 2011. 06. 01. 00:29

Nem tudom, nekem meg pont nem tetszett az utolsó rész. Kiszámítható, klisés, közhelyes, semmi váratlan nem volt. Azaz egyetlen dolog, a bolygó megjelenése, az kicsit meglepett. :-) De az milyen már, hogy fél perc alatt leállítják mindkét üzemet? Lehetett volna ott is egy kis dráma. Elnök úr összeesik, két perc múlva már állva szaval. Komolyan, ezután kezdtem el igazán értékelni a tavalyi FlashForwardot, annak legalább szép, kerek véget kerítettek.

i1988 - 2011. 06. 01. 01:40

Csak azt írom le ami rohadtul nem tetszett a fináléba:
– Sophia-t (az őt alakító nőt) rühellem… és annyira szánalmas volt h. egy ilyen kis lelki beszéddel le lehetett beszélni a vírus kiengedéséről, azért úgy gizdább lett volna ez az utolsó rész
– Mint Sophia-t, Leila-t se kedvelem, a sorozat második felére, ahogy Desmond is írta Sean és Vicky együttes munkája tetszett nagyon és a végén már tökre szurkoltam h. jöjjenek össze, és Leila halála pedig pont h. “jófélén” drámaiá tudta volna tenni a sorit és a finálét… ERRE meg Leila túléli, azt hittem felrobbanok.
– Én egész végig abba a hitben éltem h. 2,5 milliárd ember átteleportál a földre, ehelyett egy bolygó jött át(báár ahogy én azt elnéztem :D:D:D max ha 10 embernek adnék esélyt azon a bolygón:D elég ramatyul nézett ki) Na mind1… érdekesebb lett volna ha tényleg áttelepül (NEM TUDOM HOGYAN:D) egyből az a sok ember. — De végülis így vizuálisan elég királyul nézett ki a hold és a föld között:P

De igazából ennyi bajom volt vele, nagyon remélem h. valamelyik csatorna átveszi, mert engem mindig lekötött arra a 40 percre és vártam a köv. részeket. Szurkol érte és h. számomra negatív szereplők kapják meg a méltó cancelt maguknak a 2. évadba:D)

winnie - 2011. 06. 01. 01:45

“ean és Vicky együttes munkája tetszett nagyon és a végén már tökre szurkoltam h. jöjjenek össze”

én annak szurkoltam, hogy jöjjön valami rendőr vagy ügynök és tartóztassa le vicky-t, hiszen mégiscsak egy tömeggyilkosról van szó, akinek örökre börtönben a helye:)

Aldo - 2011. 06. 01. 02:24

“én annak szurkoltam, hogy jöjjön valami rendőr vagy ügynök és tartóztassa le vicky-t, hiszen mégiscsak egy tömeggyilkosról van szó, akinek örökre börtönben a helye:)”

Vagy ha nem is az, akkor beszopjon egy golyót és legyen belőle “hősi halott”, a nagyobb drámai hatás kedvéért. Én sem szeretem, amikor a nagyon negatív szereplőkből hirtelen hőst csinálnak. Az “igen, végül is meggyilkolt x embert, de jó oka volt rá és valójában nem is ilyen ember” dolog már sokszor eljátszották. A Szökés 4. évadjában is az volt az érzésem, hogy próbáltak jófiúk csinálni T-Bagből, de szerencsére ott visszavitték a sittre.

Waldi - 2011. 06. 01. 07:35

Tudomanyos szinten kiscsoportos ovodas szinten alltak az irok, kezdve a muholdrol kovetett radioaktiv izotoptol kezdve, a 10 millio fenyevre instant radio sugarzo muholdon at a szupernova robbanas teljes felreertelmezeseig.
Elvileg most talaltak az elso 2 bolygot, mely azonos palyan keringenek a csillaguk korul, 120 fok elteressel. Vegulis a Fold-Hold is tekintheto bolygorendszernek, amely a kozos tomegkozeppont korul kering. Az uj bolygo egy haromtest problemakent jelenik meg, feltehetoleg a 3 bolygotest kozul az egyik ki fog lokodni.
A voros fenyek a bolygon gondolom azt jelkepeztek, hogy fel van perzselve, radioaktiv, mar nem lakhato, ezert a lakoknak at kell koltozniuk a Foldre (vagy a Holdra, mely akar 10e evig is megtarthatna a legkort, ha csinalnank neki). Legalabbis emelkedo sugarzasrol volt szo, bar az kerdes, hogy az idegenek/elso emberek nem sugarbetegek-e.
Azt megtudtuk, hogy eredetileg az idegenek voltak az elozo emberfaj a Foldon, de nehany 100e eve atkoltoztek a 10 millio fenyevre talalhato bolygora. Az erhetetlen, hogy miert kellett olyan messzire menniuk, es hogy nem vettek eszre, hogy a csillaguk haldoklik? Szupernovava csak a nagytomegu, rovid eletu csillagok valnak (legalabbis maganyos csillagok eseten, de nem mondtak, hogy az egyik napukkal lenne a gond), tehat rogton a koltozeskor tudniuk kellett, hogy baj van. Mar ha a alkotok kepesek tudomanyos igenyesseggel gondolkodni, amit ketlek.

uhu - 2011. 06. 01. 12:53

Ha valamelyik másik adó átvenné, annak legkésőbb mikorra kellene megtörténnie? Feltételezve, hogy a többi sorozattal kb. egyidőben, azaz szept-okt tájékán jönne a 2. évad.

winnie - 2011. 06. 01. 13:07

ha átveszi, akkor június végéig be kell jelenteni, viszont szinte kizárt a szeptemberi kezdés, szerintem jövő tavasz lehetne, vagy leghamarabb tél . (egyrészt azért kizárt,mert kábeles lenne a sorozat, ezért nem tennék be az őszi durvulásba, másrészt idő lenne elkezdeni a készítést, harmadrészt előre legyártanák az epizódokat az évadból)

Waldi - 2011. 06. 01. 19:35

Az is cool volt, hogy Planet Nibiru egyszerre a Fold minden oldalarol lathato volt a zaro kepsorok szerint :D

Desmond Wallace - 2011. 06. 01. 19:56

Waldi: Ráadásul még a méretét is változtatta.:)

Lajoska67 - 2011. 06. 01. 23:33

Az évadzáró legalább 8/10 nálam a vége miatt. Amúgy a többi rész tök gyenge volt többnyire, igaz a szünet után már pörgött. Remélem folytatják.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz