login |

Rules of Engagement: vége az 5. évadnak

2011. 06. 04. 03:15 - Írta: human

32 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Egyszer minden jónak vége szakad. A nyerő szériának a kaszinóban, életben, és a Rules of Engagement kötelező nézésének is. A sorozat idén kapta meg a lehetőséget, hogy a midseasonre szánt 13 helyett 24 részes évaddal tűnjön fel a színen. Immáron biztos, hogy nem élt ezzel.

Nem véletlenül hagytam mind a megnézését, mind a megírását a finálék legvégére, hiszen hatalmas csalódás az évad. Van olyan, hogy esik egy sorozat minősége, de basszus, a Rules of Engagementé nem esett, hanem szuperszonikus sebességgel zuhant, aztán bele is csapódott a földbe.

Rossz belegondolni, hogy a hagyományos aláröhögős mivolta ellenére ez bizony egy kötelező néznivaló volt 4 évig, ami minden héten feldobta az embert. Hát idén meg egy nagyon kevés poénnal rendelkező átlag sitcom lett, amit csak megszokásból lehetett nézni. Már nem gond, ha véletlen kinyitod a böngészőt közben, hiszen nem marad lesz semmiről. Nyilván nem sokszor tettem ilyet, de teljesen háttértévébe való műsor.

Egyszerűen kinyírta a készítőket, hogy majdnem duplaannyi részt kellett kiötölni 2 pár életéről, mint eddig? Elő is húzták az adujukat: két fontosabb új szereplő is. A leszbikus nő még csak-csak elment, valamennyire illett a csapatba, de basszus, a föléjük költöző nő katasztrofális volt. Olyan, hogy ki kéne rúgni azokat, akik ezt engedélyeztek. Igazából szerintem ott adták amúgy fel, amikor őt behozták. “Töltsük ki valamivel az időt”, ezzel a céllal íródott a karakter, szürkén, borzasztóan.

Arról ne is beszéljünk, hogy ezek mostanában miért is lógnak Russellel? Sőt, igazából ezt elég keveset is teszik, szóval a nőcsábász Russell tulajdonképpen egy sorozatot csinál a sorozaton belül, az ő szálait kivágva ott van egy mini spinoff rögtön.

Pontozni? 3/10. A sorozat aminél még a mélyrepülő Big Bang Theory is jobb volt. Az idei teljesítményt elnézve a tippem: csak azért rendelték be őszre is, hogy a 100 rész végre meglegyen, és jobban tovább értékesíthető legyen a Rules of Engagement. Ha már befektettek 5 évadnyi pénzt, akkor nem hagyhatják ezt a ziccert ki, hiszen nem annyira sok sitcom jut el idáig. Nekik már mindegy, hogy milyen minőséggel jön majd a 6. évadban, főleg, hogy szombatra helyezték a sorozatot, csak legyen meg, aminek meg kell lenni. És tulajdonképpen már nekünk nézőknek is mindegy, inkább nézzük újra az első 4 évadot.

32 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2011. 06. 04. 03:29

Bár még csak a felénél járok ennek a legutóbbi évadnak, nekem eddig jobban tetszik, mint az előzőek (kaszám élén táncolt). Nagyon sok idegesítő önismétlést elhagytak, és kellően változatos témákat is találtak ahhoz, hogy darálni is jó legyen. Egyébként számomra továbbra is a közepes szitkomok között van, hisz hiába van Spade, ha a karaktere rettentő béna, főleg, hogy ennyire erőltetetten próbálják kultfigurává alakítani őt, Timmy karaktere meg alapból irritáló, nem kellett volna behozni főbb karakternek.
Szóval az új évad hozott jó és rossz változást is, de összességében szerintem kellemes irányba fejlődik a sorozat.

human - 2011. 06. 04. 03:38

majd dumáljuk a végén, ne felejtsd el ide beírni

JimmyL - 2011. 06. 04. 05:50

nemtom… nalam ez a sorozat 5-6 reszt ert meg…

LSL - 2011. 06. 04. 07:17

human mint (nem) szívtál, absz nem gáz a sorozat, milliószor jobb még mindig mint a HIMYM vagy a tbbt

messze van a MF-Community duótól, de a 3/10től is

laza 6ost behúzza az évad
itt most veled van a gond

Gab - 2011. 06. 04. 08:46

Ennyire azért nem volt gáz. 5/10

Leó - 2011. 06. 04. 08:57

Biztos én vagyok a sekélyes, de szerintem Jeff még mindig eszméletlenül vicces. Mondjuk Adam és a nője nagyon szánalmasak néha, Russel pedig végképp csak akkor vicces, ha Jeffel van

Ineteq - 2011. 06. 04. 08:58

Ugyanezt kell mondanom, de én már szezon közben kaszáltam. Az első 3 évadot nagyon szerettem, igazából Timmy állandó szereplővé válásával kezdett el nálam hanyatlani a sorozat, az 5. évadból kb 3-4 részt bírtam. Kár érte.

Ineteq - 2011. 06. 04. 08:59

Egyébként nálam Várbörtön vitte a hátán a sorozatot.

nyszab - 2011. 06. 04. 08:59

Szerintem se, volt valóban egy 5-6 epizód talán, ami elég átlagos lett, de voltak jó periódusok, amikor meg jókat tudtam nevetni is. Gondolom ízlések és pofonok.:)

szendroib - 2011. 06. 04. 09:26

Nálam a második évad fele óta kezdett már ellaposodni a sorozat, nem amiatt igazából, hogy annyira rossz lenne, hanem mert elkezdtek minden szereplőből értelmi fogyatékost csinálni. Néhány epizód olyan volt már, mintha óvodában játszódna:). Először csak Adam lett idióta, aztán a mélynövésű, ebben az évadban már Jenn és Timmy is elkezdte néha. Az évad olyan 5/10 körül volt, de az sem hiányozna ha vége lenne.

.tnm - 2011. 06. 04. 10:17

ritkán van, hogy ennyire egyetértsek Human-nal, de most muszáj. még azt is hozzáfűzném, hogy borzasztó mennyire adottnak veszik a status quo-t. Timmy miért szenved továbbra is Russell alatt [aki már nagyon rég messze nem csak szívatja munkában/munkával, de kifejezetten szabotálja is a magánéletében], Adam gyorsabban és jóval mélyebbre hülyült el másfél évad alatt, mint Joey 10 alatt, hogy a csaj miért tart ki mellette/mit látt a srácban arról se beszélnek egy szót se.
Emellett Audrey-s butább lett és már nem ér fel Jeff-fel (aki valóban gyakorlatilag egyedül viszi a sorozatot, de már ennek e karakternek az intelligencia Jenga-jából is kihúzogattak egy-két fadarabot)

A leszbikus béranya és Jeff kezdeti viszonyában volt egy csomó potenciál, de aztán a béranyát is átalakították egy Audrey2-vé (ami 3 poén erejéig ötletes, utána csak redundáns).
A gusztustalan csaj, meg végképp a kilátástalanság jele már.

Ha az ötödik évad az utsó lesz akkor talán utólag ledarálom, de az már a kompletizmusom miatt lesz (végig legyen pipálva MyEp-en); egyelőre beraktam a kaszáltak közé.

horathius - 2011. 06. 04. 10:38

Tényleg esett a színvonal, de szerintem ennyire nem kell lehúzni. Én úgy néztem meg az egész sorozatot hogy ledaráltam minden évadot az utóbbi két héten, és egymás után nézven nem volt akkora visszaesés. Vannak ennél sokkal de sokkal rosszabb sitcomok is, én egy 6ost dobnék rá.

winnie - 2011. 06. 04. 11:08

én simán elkaszáltam az évad elején, már nem volt nézhető…

tenorx - 2011. 06. 04. 11:11

Hát nem tudom, én most is végigröhögtem az egészet, az egyik kedvenc maradt, nálam 8/10

pethy - 2011. 06. 04. 11:32

Egyszerűen nem értem ezt a 3/10-et. TBBT-t pl simán verte idén. Szerintem még mindig top5-ös sitcom.

Idei évad nekem 7/10.

Zirowe - 2011. 06. 04. 11:51

Szerintem nem volt annyi baj ezzel sorozattal.

Szerencsére Adam egyre kevesebb időt kap, bár szvsz teljesen ki kéne írni, nagyon nem bírom a buráját.

Russel idejét is kéne kicsit csökkenteni, mert tényleg kb a részek fele róla szól.

De aki az eddigi valaha legjobban megírt, legnagyobb arc: Jeff!!
Abból az emberből nem lehet betelni!:D

Mekkora volt már a boltban hokizós rész?:D

A szomszédcsaj tényleg nem kellett volna az egészbe.

Meg a Russel nincs pénzem/hirtelen megint van pénzem szál is kicsit összevissza volt.

De szerintem egy 7/10 simán.

berc - 2011. 06. 04. 12:33

Egyetértek az írás minden szavával, valami eszméletlen csalódás volt az évad. Szomorú vagyok, mert korábban az egyik kedven sitcom volt, most meg már tényleg a kasza gondolatával játszottam jópárszor. Reményem pedig semmi, hogy ez változna jövőre, úgyhogy nekem lehet hogy ennyi volt a RoE.

berc - 2011. 06. 04. 12:36

Annyit még gyorsan, hogy szerintem Jeff-be még mindig meg van a potenciál, az a kevés poén, ami volt az évadban töbnnyire vele kapcsolatos (de legalábbis ott volt a jelenetben). Viszont ha ő nincs, és a többi karakter bolondozna egymással, akkor vannak a gondok, szóval ott rontottak el valamit. Timmy-Russel szerintem már unalmas és nagyon önismétlődő (és ez, hogy télleg a rész 1/3-t ők teszik ki egy külön sorozatként – komolyan, mintha az időmet vesztegetném ilyenkor), Adam ilyen mértékű lehülyülését máig nem fogom fel. Buta szitkom lett és kész. Pontszám nálam sem jobb a 3/10-nél.

human - 2011. 06. 04. 12:45

3 pont csak Jeff Miatt van ott, nyilván

Gevin - 2011. 06. 04. 12:54

eddig csak a negyedik évadig láttam, de ott Timmy behozása sztem kifejezetten jót tett a sorozatnak, mert Russell nagyon sokszor nem volt annyira vicces, csak azt akarták, hogy az legyen, de nem jött össze. hát én is kb Jeff miatt nézem, de eddig benne nem csalódtam egy hangyafasznyit sem. kár, hogy a 24 résszel nem tudtak élni, de hát megesik az ilyen, pláne sitcomnál (gondolom).

Adam kevésszer vicces, de a nője legalább jól néz ki. azon meg már rég nem érdemes kiakadni, hogy miért nem hagyja ott. azért mert ez a sitcom erről a két párról szól, nem szedik szét őket, mert gondolom nem akarják ellőni a különköltözős/különélős egymás után kérdezösködő és egymást megjátszó utálat kliséket.

VanillaSky - 2011. 06. 04. 12:57

Adam az egész sorozat során idióta volt, de most már a súlyosan értelmi fogyatékosok táborába se jutna be, ha felvételiznie kéne. Timmy idegesít, Russel sem poén már. 7 részt néztem meg a többi talán tömbösítve még lecsúszik.

Nálam azt az érzetet kelti, mint a HIMYM 3 évad után. Azt is töröltem mindenhonnét, a dvdk meg bevágva a fiók legmélyére. Remélem az évad megnézése után nem kell ezzel is ezt tennem:(

tenorx - 2011. 06. 04. 13:16

Én Adamen is sírni szoktam, de akkor én vagyok ízlésficamos :D

laszlokiss - 2011. 06. 04. 19:08

Hát szerintem nagyon jó évad volt, nálam simán egy szinten van a Big Bang Theory-vel, szóval nem értem, hogy hogy lehet, hogy valakinek ez csalódás, meg visszaesés, meg stb.
Nálam 8/10.

kay - 2011. 06. 04. 19:45

egyik kedvencem volt az évadban, továbbra is volt elég röhögnivaló benne nekem, Timmy-t meg személy szerint bírom is :)

winnie - 2011. 06. 04. 21:34

“nálam simán egy szinten van a Big Bang Theory-vel”

szó se róla, nálam is:)

balage - 2011. 06. 05. 13:52

Tenyleg volt minosegcsokkenes. Sokszor el is gondolkoztam rajta, hogy lehet a nezok jobban jarnanak, ha mindenbol 13 reszes lenne egy standard evad, es nem 22.

Amugy nekem Adam fogyatekossaga bejon. O meg pont az a karaker, aki szerintem vicces tudott lenni Jeff mellett, aki egyertelmuen a hatan viszi a sorozatot.

Timmy-nek meg orultem anno, hogy allando lett, de mar nem tudom miert. Idegesito mar, ugy ahogy Russell is az valamennyire. Dehat Timmy-nel nem eleg a karakter maga, meg hozzajon az az idegesito brit akcentus is. Neha voltak vele kapcsolatban jo poenok, de nem ebben az evadban.

A leszbi csajban sokkal tobb potencial lett volna, es hianyoltam, hogy nem szerepelt tobbet ahelyett, hogy azt az idegesito felso szomszedot behoztak. Aki egyertelmu, hogy nem kene.

A Timmy-s Russell-es reszek unalmasak, mindig ugyanarrol szolnak. Es tenyleg egy szitkom, ezert ennek nem kene szamitania, de megsincs ertelme annak, hogy Timmy turi ezt a banasmodot es nem mond fel.

csokapik - 2011. 06. 05. 18:46

egyedül a leszbi résszel értek egyet, a többivel nem. community mellett a legjobb volt. 8/10

fm! - 2011. 06. 07. 22:28

Konkrétan ez volt a legjobb sitcom idén, nekem simán 10/10 a sorozat, 5 éve nem is találtam nála jobbat…

laci - 2011. 07. 04. 00:04

még elején tartok, ott még nem olyan rossz. Russel karaktere valahogy egy kicsit barney-ra emlékeztet. sőt a pilot rész is himym feeling: russel győzködi a jegyespár férfitagját, hogy ne nősüljön meg. De persze ez csak az én kis agyszüleményem.

Réta - 2011. 09. 05. 18:35

Sajnos, én is érzem a minőség és IQ csökkenést a sorozatban, de még kitartok legalább egy évadot.
Az imdb-s fórumokon is azt találgatják, hogy miért marad a jócsaj Adammel. Eddig az a legjobb tipp, hogy a pasi nagyon jó az ágyban.
Jócsaj szomszéd elvált és egyik szülője meghalt a való életben, ezért szerepelt olyan keveset a sorozatban. Lehet, hogy Adamnak is ezért jutott kevesebb poén.
A magam részéről nekem a Jeff-Audrey páros a kedvencem. Azt sem bánnám, ha új környékre költöznének és új barátokat ismernének meg. Nem tudom, hogy mi van velem, de szeretem a nagydarab, intelligens, száraz humorú pasikat. A Til Death is csak a töritanár férj miatt volt nálam nézős sorozat.

Kopasz - 2019. 03. 12. 19:05

Semmi gáz nem volt az ötödik évaddal. Én most álltam neki ledarálni az összes részt, mivel még nem láttam a sorozatot. A “kritikát” meg nem értem, hozta az első négy évad szintjét. Az új karakter, Liz, tényleg idegesítő, az igaz.

winnie - 2019. 03. 12. 19:21

szerintem az érthető, ha valakinek mãs a véleménye. én azt nem érteném, ha valaki ugyanazt gondolná, mint én:) szerintem ez így van jól. én pl. a 3. évadban kiszálltam, de örülök, ha valakinek tetszett ez a szezon is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz