login |

So You Think You Can Dance: kezdett a 8. évad

2011. 06. 06. 14:45 - Írta: winnie

41 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Huhh, végre szusszantunk egyet, hiszen 2009. és 2010. májusa között három So You Think You Can Dance-évad kezdődött el, totális káosz volt minden, hol állandó zsűri, hol vendégzsűri, hol all star-ok, hol nem, hol top20, hol top10. Remélem állandósul valami most már: idén lesznek all star-ok, de top20 is, Mary Murphy visszatért a zsűribe, melyben ismét vendégarcok lesznek. Kár, Adam Shankman a legnagyobb király, de forgatja a Rock of Ages-t.

Szóval elindult a 8. évad, szokás szerint meghallgatásokkal, amiket gyorsan lezavartak, hiszen mindössze 5 városban volt selejtező – a szerdai Las Vegas-rész után csütörtökre már kiderül, sőt, fel is lép a legjobb 20, hogy jövő héten élesben menjen a verseny és kiessenek ketten. Valahol kár, mert mindig a meghallgatásokat és a vegas-i kört élvezem a legjobban.

Nagyon úgy tűnik, hogy Nigel Lythgoe, a showrunner nem csak az American Idol-ban váltott szemléletet, hanem a SYTYCD-ben is, hiszen a 8×01-02-es dupla részben (amelyben fura mód letagadták, hogy Oakland-ben voltak meghallgatások, inkább San Francisco és Bay Area volt kimondva, WTF) alig volt rossz produkció, amit bemutattak. Sőt, alig volt kieső – elég sokáig kellett várni egyre, de ő sem a puszta röhögés kedvéért került be. Idővel persze jöttek a szokásos szupertehetséges versenyzők, akik nem voltak jó koreográfiában. (Szia, Will és Katie!) Valamint az olykor enyhén idegesítően lelkes figurák, de ha nekik jó, akkor nem baj.

Szóval rosszakat inkább csak montázsban vágtak be, s persze idővel jutott idő egy hülyére is, rájuk a továbbiakban sem nagyon pazarolták az értékes műsoridőt – nem sajnáltam. A bénák hiánya mellett az American Idol-hoz képest még a “sztorival” rendelkezők sem kaptak túl nagy teret, láthatóan inkább a tehetségre koncentrálnak. Az persze fura, hogy hiába a rosszak száműzése, így is az utólag az ember érzése, mintha nem látna sok táncost, van, hogy teljes stílusok hiányoznak, a kortárs erőteljesen elnyomja a sokszínűséget.

Persze mindettől még simán jó és élvezetes a So You Think You Can Dance, nem kiemelkedő, de jó volt a start (7/10), az pedig Las Vegas-ban derül ki, hogy mennyire lesz erős az idei mezőny – és az is, hogy mennyire változatos, mert egyelőre nem nagyon látom, hogy a rétegstílusok képviselői közül kik nőhetik ki magukat.

Mary Murphy idén kevesebbet fog sikítozni, őt is jó viszontlátni, az viszont továbbra is fura a zsűriben, hogy mennyire egyszemélyes, igazából szinte mindig Lythgoe dönt, ha más nem, ráutaló kérdésekkel, hogy “igen a koreográfiára?”, ilyenkor a másik kettő nem tud mit mondani.

Nem baj, elkezdődött a SYTCD idei szezonja, még hidegbe is mentek, ezért felkerült a sapka is Cat Deeley-re, mostantól kezdve azonban már azt lehet figyelni, hogy heti két alkalommal milyen ruhában varázsolják a színpadra, hogy köszöntse a dzsüdzsizt.

41 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2011. 06. 06. 14:50

Az első kép valami Ördögűzőből van? :D

danibacsi - 2011. 06. 06. 15:17

jó volt eddig, szerintem mindig a las vegas epizódok al egjobbak, ami most jön, ugyhogy yay :D

reméljük jó lesz(tuti az lesz, fan vagyok)

Bajibee - 2011. 06. 06. 17:06

én is már alig várom, hogy “las vegas” legyen. :D

amúgy az utolsó részt is nagyon élveztem, jó volt ismerős arcokat látni a színpadon és olyanokat is , akik állati tehetségesek, mint pl. Hero (bár ő sem volt ismeretlen)

Blue - 2011. 06. 06. 20:47

Jó lesz ez az évad, érzem. :)
Adam Shankman-ért tényleg kár, jó arc volt. Zsűritagok közül azt a szőke csajt nem bírom, valamilyen Toni asszem.
Nekem Jeanine testvére nem tetszett annyira, volt egy olyan érzésem, hogy csak azért küldték egyből Vegasba, mert valakinek a testvére.
Már nagyon kíváncsi vagyok, kik kerülnek be a top20-ba.

legikutya - 2011. 06. 06. 22:36

Tavaly én nagyon örültem, hogy Mary Murphy nem volt zsűritag-nagyon nem szeretem szegényt, kifejezetten zavar a kiabálása és a visítozása:S
Adam Shankmant viszont kedveltem, kár, hogy idén nem ért rá…

Táncosok közül nagyon tetszett az első válogatón az első lány (azt hiszem), meg kíváncsi vagyok, hogy a szteptáncos lány hogyan fog teljesíteni:-)

Charlie - 2011. 06. 11. 19:28

Nagyon remélem, hogy a második rész végén szereplő Robert jól bírja majd a kiképzést, Twitch jutott róla eszembe, aki mai napig kedvencem… Eszméletlen hip-hop mozgás és humor.

Ha nem fog annyit sikítozni, akkor nem bánom hogy Mary-t viszontlátjuk a zsűriben.

winnie - 2011. 06. 11. 20:16

elvileg a rákja miatt nem tud.

Charlie - 2011. 06. 11. 20:24

Ó.

Azért nem ezen az áron gondoltam…

winnie - 2011. 06. 12. 00:07

itt a cikk: http://xfinitytv.comcast.net/blogs/2011/tv-news/mary-murphy-on-cancer-battle-i-dont-know-that-ill-ever-be-able-to-yell-again/

elég sokkoló volt olvasni. először azt hittem, hogy ezért hiányzott múltkor, de más oka volt. és az is elég durva, hogy pont pajzsmirigy rákja volt. de meggyógyult elvileg.

Bajibee - 2011. 06. 13. 19:13

azt a hócipőjét…ezt nem gondoltam volna
nekem azért hiányozni fognak a sikolyai,nagyon bejöttek :D, bár úgy látom ezzel egyedül vagyok

winnie: köszi, hogy belinkelted, jó tudni ezt

legikutya - 2011. 06. 20. 18:50

rák ide vagy oda, ugyan úgy sikítozik, mint eddig tette:-) (valószínűleg akkor ez “hála az égnek” kategória, mert ezek szerint teljesen meggyógyult:))

eddigi kedvenceim: ashley, alexander, chris, nick, melanie, ryan és sasha :-)

Tücsök@ - 2011. 06. 25. 12:27

Jó évad lesz ez a 8-as…
Szerintem idén nincs kiemelkedő tehetség, hanem kb. egy szinten JÓ mindenki, ezért lesz izgalmas.
Bár most nem vagyok megelégedve már az első távozókkal…bár hozzáteszem jogos volt a kiesés a B3 alapján. Wadi volt az egyik kedvencem, de a szólója gyenge volt, pedig tud a srác.
Akik szerintem nagyon jók az Alexander-Sasha;Mitchell-Caitlynn;Jordan-Taddy párosok!

bpgal - 2011. 06. 25. 14:44

Nicket sajnálom, hogy kiesett. nagyon tehetségesnek és jó humorúnak tűnt. tényleg az van most, hogy egyelőre egyformán nagyon tehetségesek a táncosok… hát, érdekes lesz, az tuti. Wadit is sajnáltam, szerintem benne is még lett volna több is. eddig magasan a Jordan-Tadd és a Melanie-Marko páros tetszik a legjobban.

legikutya - 2011. 06. 27. 22:10

kicsit off: az egyik glee részben (az első évad vouge videójában) nem Nathan (a 6. évadból) az egyik táncos..?

legikutya - 2011. 06. 27. 22:12

vogue, nem vouge

Blue - 2011. 07. 04. 08:12

Wadit és Nicket én is nagyon sajnáltam, megnéztem volna még őket egy-két stílusban.

A mostani kiesőkkel tulajdonképpen egyetértettem, bár a lányok szóló táncot figyelembe véve Miranda volt a három lány közül a legjobb, a másik kettő elégg elrontotta a sajátját.

Amit nem értek, hogy mit esznek az emberek a Jess-Clarice pároson. Nem Clarice miatt, hanem elsősorban a párja miatt, nem mutat jól a színpadon és nem is illenek össze, mert jóval alacsonyabb a lánynál.

Akiket nagyon bírok: Tadd-Jordan, Melanie-Marko, Sasha-Alexander, Caitlynn-Mitchell.

Bajibee - 2011. 07. 04. 19:53

Mindenben egyetértek az előttem szólóval, kivéve a lányokkal kapcsolatban. Lehet, hogy a szólótáncban jó volt, de az eddigi teljesítmények alapján Miranda volt a leggyengébb. Szerintem.

Nekem is sok kedvenc párosom van, de az abszolút favoritom a Melanie-Marko páros. Eddig is nagyon jók voltak, de amit a múlthéten alkottak az abszolút állati volt!!! Amit meg a zsűri tett utána! Én teljesen kifeküdtem tőle… ;)

Blue - 2011. 07. 04. 20:16

Az eddigiek alapján szerintem is egyértelműen Mirandának kellett távoznia, én csak a szóló táncról írtam azt, hogy abban ő most jobban teljesített.

Ezen a héten fiúk közül remélem Jess vagy Chris megy, lányoknál már nehezebb választani, mert ők nagyon egy szinten vannak, persze vannak, akik szerintem jobban kiemelkednek, mint Melanie és Sahsa. Ők szerintem biztos, hogy ott lesznek az utolsó 6-ban.

Bajibee - 2011. 07. 16. 13:06

Halihó!

végre utolértem magam…
elég érdekes eredmények lettek és nagyjából azok jutottak be a Top 10-be, akiket szerettem volna, hogy bejussanak. Annak meg külön örülök, hogy Ryan kiesett, mert nekem valamiért nem volt szimpi, olyan nagyképűnek tűnt a színpadon.
Annak nem annyira örülök, hogy Alexander is kiesett, mert szerintem ő nagyon jó volt, dehát ilyen a műsor.

Blue: neked mi a véleményed?

Blue - 2011. 07. 18. 22:01

Na, nekem is sikerült megnézni a legutóbbi részt.

Egyetértek veled Bajibee, Ryan valahogy nem fogott meg egyik táncában sem, Alexandert viszont én is sajnáltam, szerintem jó volt a szólója is, nem tudom miért mondta Nigel, hogy elrontotta. Helyette talán Mitchellt küldtem volna haza, mert nekem valahogy ő is kicsit fura, de tánctudásban kb egy szinten van Alexanderrel.
Fiúk közül egyértelműen sokkal nehezebb volt a választás.
Ricky szólója pedig valami eszméletlen volt. Nagyon tud a srác.
Szerintem most a zsűri is úgy volt vele, hogy azokat küldték haza, akik kicsit lehúzták a párjukat. Mert pl Sasha és Ricky nem került volna az utolsó háromba, ha más a párjuk.

Robert visszatér, hurrá!:)

Bajibee - 2011. 07. 19. 11:27

Igen éljenek az All-Star-ok!
alig várom már, hogy viszontlássam őket…a tavalyi all-star felhozatalból hiányozni fog egy-két emberke, pl: Dominic, kár hogy nem teljesen ugyanazok jönnek megint :(
de legalább jönnek vissza, aminek örülni kell :D Robertnek én is nagyon örülök, nagyon megkedveltem őt, jó táncos és jó ember is…

Kanadában is megvolt múlt héten az első show és a kiszavazás is és persze, hogy nem azok estek ki, akiket én akartam. Bár ott is állati jó felhozatal van, mint Amerikában, szóval ott is nehéz a zsűri sorsa. Nem irigylem őket. Idén Kanadában ismét top 22-t választottak top 20 helyett. Az idei évad eleje kísértetiesen hasonlított a tavalyi évad elejéhez…tiszta deja vu érzésem volt.

Kicsit fura egyszerre kettőt nézni, mert néha nem tudom melyiknél hol tartok, de próbálom észben tartani a dolgokat… :D

winnie - 2011. 07. 19. 11:32

chelsie hightower is visszatér, de csak egy részre.

továbbra sem értem, hogy a legtöbb reality-ből miért vagyok képtelen más országbéli verziót nézni, ld. a kanadai sytycd. egyszerűen nem tetszik.

Bajibee - 2011. 07. 19. 12:49

winnie: valószínűleg azért szeretem nézni(mindegy melyik verziót), mert maga a műsor tetszik. bár az előny a kanadai változatnál, hogy ismerősök is vannak benne ld: Jean-Marc, Blake, Mandy Moore, Stacey
láttam az ausztrál verzió 3. évadát is
viszont az a poén, hogy a kanadai verziónál nem tudtam megnézni az első 2 évadot, valamiért nem vitt rá a lélek. és ugyanígy az ausztrál verziónál. viszont az amerikainál az 1. évadon kívül mindegyiket láttam (az 1. évadot technikai problémák miatt nem)

És Chelsie tényleg csak egy részre jön? Miért? Mert a DWTS-ban szerepel? Jó lett volna, ha többször tud jönni… :(

winnie - 2011. 07. 19. 13:00

ja, a dancing with the stars-os szerződése miatt csak ennyire van lehetőség.

megnéztem a canada-s kritikámban, hogy anno az sem tetszett nekem, hogy Jean-Marc Généreux a zsűrielnök. semmi bajom vele, nyilván nagyon érti a szakmáját, csak fura volt, hogy az amerikai után, ahol csak epizodista, itt ő a “nagykutya”. ez persze az én hülyeségem. (mondjuk ez a 2. évad volt, lehet, hogy adnom kéne egy új esélyt neki, főleg az ismerősök miatt.)

Bajibee - 2011. 07. 19. 13:20

igen, olvastam azt a kritikádat is, mikor ráleltem erre az oldalra. meg lehet érteni, bár nekem bejön Jean-Marc “zsűri” stílusa és a szövegei is :D
Viszont kihagytam egy-két fontos embert pl: Mary Murphy (egy-két válogaton és a “Finals” héten is ott van illetve szokott zsűrizni elég gyakran – és osztja a sikolyait) vagy Mia Michaels(ő ott van a válogatóknál és a “Finals” héten, és zsűrizik néha)

van egy kis közösködés a két verziónál… ;)

legikutya - 2011. 07. 23. 14:17

nos, bármilyen jó táncos is Mitchell, nagyon örülök, hogy ő ment haza és nem Ricky..:) utóbbit nagyon szeretem, a “body language”-re táncolt szólójával megfogott, és az eheti tánca is kifejezetten tetszett:)
Lányoknál mindegy volt nekem, hogy ki jut tovább, sem Jordant, sem Claricet nem kedvelem igazán…:)
esélyes győztesnek Melanie-t és Marko-t látom, remélem is, h vmelyikük fog nyerni:D

Blue - 2011. 07. 23. 20:26

Én is örülök, hogy Mitchell esett ki, nekem valami nagyon nem volt szimpatikus benne. Ricky meg továbbra is eszméletlen jó.

Lányoknál viszont most én Jordant küldtem volna haza, Clarice az utóbbi időben jobban teljesített szerintem, bollywood-ban és a mostani szólójában is nagyon jó volt.

Nagy kedvencem Tadd, remélem ő még sokáig bent marad.:)
Én is úgy gondolom, hogy Melanie és Marko között fog eldőlni a végső győzelem.

A mostani rész nagyon jó volt, főleg, hogy visszatértek az All Star-ok!

Blue - 2011. 07. 30. 22:03

Hu, de izgultam Tadd miatt, de végre minden úgy alakult, ahogy szerettem volna.

Sasha és Melanie duója iszonyat jó volt.

Amúgy most már szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy Melanie fog nyerni.

Bajibee - 2011. 08. 03. 00:10

ÓÓÓÓÓ te jószagú úúúúúristen!!!!!!!

Ez egy állati rész volt, de komolyan. Az összes tánc nagyon jó volt, és egyetértettem a zsűrivel is mindenben. Nem kedvelem Lady Gagát (nagyon-nagyon nem), de zsűrinek normális volt (az öltözködési stílusa kiakaszt, és mi volt az a lábán…szerintem azt nem lehet cipőnek hívni-bocsánatot kérek minden rajongótól, de nekem nem jön be a csaj).

All Star-ok: komolyan nagyon szeretek MINDEN régi táncost, de amikor megtudtam, hogy Ivan visszajön, akkor ugráltam örömben, mert ő az abszolút kedvencem (ahogy a 2. szezon is), és ahogy ő táncolt, az fenomenális volt!!!!!!!!!!!!!

Komolyan hiszem, hogy a megmaradt 6 táncos közül bárki megnyerheti a versenyt, mert egytől-egyig fantasztikus táncosok és fantasztikus személyiségek. Én nagyon drukkolok mindegyikőjüknek és egyáltalán nem irigylem a zsűrit.

Ez a legjobb szezon, amit valaha láttam, mert ez volt a legjobb 20 táncos, akit valaha választott a zsűri. Szerintem, az eddig látott évadokhoz képest.

Blue - 2011. 08. 06. 21:32

Nagyon nagyon örülök a döntősöknek, pont így képzeltem el az egészet. :)

A mostani adás iszonyat jó volt, az összes tánc tetszett, az All-Starokkal együtt, mindenki szuper volt.

Nagyon várom már a finálét!

Bajibee - 2011. 08. 07. 15:42

Egyetértek, én is ezt a négyest vártam a döntőbe.

Még jó, hogy nézem a kanadai változatot is, mert így van valami, ami eltereli a figyelmemet… :)

Nagggyon kivácsi vagyok, hogy ki fog győzni… ;)

Blue - 2011. 08. 08. 18:21

Bajibee: Melanie fog győzni, legalábbis szerintem.

Bajibee - 2011. 08. 09. 14:52

Blue: megértem, hogy miért őt mondod győztesnek, de ugyanezen az alapon Marko is győzhet, mert szerintem ők ketten ugyanolyan szurkolótáborral rendelkeznek.
Arról viszont én sem vagyok meggyőződve, hogy Sasha vagy Ricky győzhetne…

Bajibee - 2011. 08. 09. 14:59

beszélek itt hülyeségeket…nem is Ricky, hanem Tadd van bent a legjobb 4-ben
nem tudom, hogy Ricky honnan jött elő…bocsika
viszont Tadd-nek is van esélye megnyerni, gondolom Amerika női lakosságának nagy része rá fog szavazni
úgyhogy halvány lila gőzöm sincs, hogy ki győz :D

legikutya - 2011. 08. 10. 13:08

szerintem Tadd-nek van a legkisebb esélye arra, hogy nyerjen, mivel a zsűritől én csak olyan kommentekre emlékszem, hogy “ahhoz képest, h b-boy vagy, jól táncoltál”, míg a Melanie/Marko/Sasha hármas ennél sokkal pozitívabb kritikáakt kapott (most hanyagolva Marko múlt heti latin táncát :D)

Bajibee - 2011. 08. 11. 12:01

legikutya: van igazság abban, amit mondasz, de azt már megtanultam, hogy ebben a műsorban nem csak a tudás számít, hanem a személyiség is, és Tadd nem panaszkodhat… ;)
de valószínűleg tényleg nem Tadd fog győzni…
az az igazság, hogy bármelyikük győzelmének örülni fogok, mert mind a négy a szívemhez nőtt az évad alatt :D

(amikor Marko latint táncolt, akkor én is eltakartam a szemem…nem áll jól neki ez a stílus ;)

Blue - 2011. 08. 11. 20:19

Tadd valóban kilóg a sorból a győzelmi esélyeket tekintve, pedig eddig minden táncában és stílusban, amit adtak neki, nagyon jól teljesített és a személyiségét tekintve is nagyon szerethető karakter. (Nekem az egyik kedvencem.)

Bár itt szerintem már úgysem az számít, hogy ki nyer, mert ebben az évadban olyan jó táncosokat válogattak össze, hogy közülük biztosan sokat fognak foglalkoztatni a későbbiekben.

Bajibee - 2011. 08. 13. 20:58

Blue: nem is mondtad, hogy jövőbelátó képességed van… :)

Hát ennek is vége…nagyon jó évad volt és nagyon örülök Melanie győzelmének, igazán megérdemelte (ahogy a többi 3 is megérdemelte volna….)
Az idei évad volt a legjobb, már ami a táncosokat illeti, komolyan mondom, hogy ez volt a legjobb top 20 az eddigi évadokat tekintve. És amit a koreográfusok csináltak idén, az sem volt semmi! Mindegyik egyre jobb lesz az évadok múlásával. Rengeteg kedvenc koreográfiám van, és csak elvétve van, ami nem volt annyira tetszős. És azt is jó volt látni, hogy az All-Star-okból is több volt idén (Ivan, Chelsie, Lauren, Kent, Robert…stb.), tartsák meg a producerek jó szokásukat. ;D
Hiányozni fog a műsor(bár a kanadai kiadásnál még csak a top 12-nél tartanak, úgyhogy meglesz az adagom). Azt hiszem egy párszor még átrágom magam ezen az évadon…

Blue - 2011. 08. 14. 22:32

Nos, most sikerült megnéznem a finálét, de sajnos már előtte belefutottam véletlenül a győztes személyébe – bár nekem nem volt meglepetés, mivel én már régóta tudtam, hogy Melanie fog nyerni :) -, aminek nagyon örültem, mert sztem megérdemelte a győzelmet.

Tetszett a visszaemlékezés a válogatásoktól a fináléig, nagyon jól vágták össze az egészet.

Az All-Star-ok is egytől-egyig a kedvenceim voltak, főleg Robert – milyen jól nézett ki, mikor Melanie-val táncolt:) – és tényleg jó volt, hogy többet is visszahívtak, mint a régebbi évadokban.

Hu, kár, hogy vége, nekem is hiányozni fog…

legikutya - 2011. 08. 15. 12:56

Melanie volt tényleg sztem is a legnagyobb esélyes, viszont azon meglepődtem, h Marko nem 2., hanem 3. lett, lehet azért,mert Sasha-t soha nem kedveltem meg annyira,mint monduk a többieket a döntőből. Azt sajnáltam amúgy egyedül, hogy nem választották be a zsűritagok a kedvenceik közé Tyce “rémálom”-táncát, Rickyvel és Allisonnal-nekem ez volt az egyik kedvencem, komolyan mondom,féltem közben :-)

Bajibee - 2011. 08. 15. 17:43

Én is több táncot néztem volna vissza a fináléban, dehát csak két órás volt, és abba nehezen fért volna bele. Így is néhányat felvételről mutattak be, ami nekem kicsit furcsa volt, de rájöttem a miértjére(nem tudták lekapkodni a díszleteket).

Amúgy azt észrevettétek, hogy többször is volt egy kis hiba: az oldalsó kameraman nem ment le elég gyorsan a színpadról és vagy kétszer lehetett látni, amint iparkodik hátra. Elég vicces volt látni. :)

Most már a kanadai évadra koncentrálok, ott hála az égnek egy kicsit odébb van még a vége, azért még lehet izgulni. Ott is vannak fantasztikus táncosok, van már kedvencem is. Még Melanie kaliberű táncosok is vannak ott. Állati…

Más is nézi rajtam kívül?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz