login |

The Voice – Live Show a legjobb 16-tal

2011. 06. 07. 14:33 - Írta: CyClotroniC

47 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Thank you very much, I’ll be here all season!

A héten kezdetét veszi a The Voice első szezonjának élő show szakasza. A sorozat annyira bevált az NBC-nél, hogy már berendelték a második szezont is, illetve a holland licenc alapján készült reality-t adják majd a Super Bowl után. Az első adást követően már írtam róla, de aki egy kis könnyed énekversenyre vágyik ebben a hónapban, az nyugodtan kapcsolódjon be, vagy darálja le az eddigi hat epizódot, nem fogja megbánni.

A párbaj szakasz ugyan nem hozta maradéktalanul azt a friss üdeséget, ami jellemezte az első két adást, de a négy zsűritag továbbra is elviszi a hátán az egészet, mert nem csak hogy versenyeznek és ugratják egymást, de kivétel nélkül mindannyian élvezik a műsor minden egyes percét, és ezt a fajta őszinte örömet se a The X-Factor, se az American Idol nem hozta még eddig.

A családias hangulat végig érezhető volt a párbajkör során is, ahol a legtöbb esetben ugyan már a párosítás kihirdetésekor is lehetett sejteni a továbbjutót, de egy-két aprócska meglepetés és elvérzés azért akadt. Az élő műsorban minden héten csapatonként esik ki egy ember, így elég hamar le fogják rendezni a szezon hátralévő részét. A tovább mögött a 16 továbbjutó esélyeiről írnék pár szót.

Nyilván a véleményem szubjektív lesz, mert mindenkinek megvan a maga kedvence, de talán Blake Shelton csapatát érzem a legvérszegényebbnek. Nem is feltétlenül ez rájuk a jó szó, inkább az, hogy négy hasonló képességű énekes került egy csapatba, így az olyan szavazóknál, akiknél preferencia lehet a zsűritag kiléte könnyen egymást gyengíthetik.

Talán Patrick a legerősebb, amihez még hozzátesz a mentorához fűződő country-s kötödés is. Utána foglal helyet Dia és Xenia, akik a puha, egyedi hangszínükkel és félénk természetükkel kicsit hasonló előadók, de engem Dia jobban meggyőzött az eddigi két dal alapján. Jared a párbajkörre felfejlődött, de így is azt érzem, hogy Blake csapatából ő lesz az első kieső, ugyanakkor egy jó produkcióval bármelyik két lányt beelőzheti, de itt továbbra is Patrick a favorit.

A zsűritagok közül leginkább Christina Aguilera döntései leptek meg eddig, de nem mernék vitába szállni a világ talán legjobb énekesnőjével. A csapat hangja mindenképpen Beverly, ám nyers természetével és közel sem megnyerő külsejével nem biztos, hogy addig fog elmenni, ameddig illene neki, hiszen hiába “A Hang” néven fut a műsor, ezeregy személyes dolog alapján küldhetik a voksokat a nézők, és nem mindenki számára lesz könnyű feladat őt megszeretni.

Lily engem meglepett a párbaj során, mert nem tartottam korábban ilyen erősnek, de nem lepne meg, ha még Beverly-t is beelőzné akár, hiszen a műsor egyik legnagyobb eyecandy faktora benne van, és énektudásra is a középmezőnybe tenném. Raquel nálam hátrébb foglal csak helyet, akitől jócskán elvehet majd szavazatokat Vicci Martinez is, akiket latin gyökereik miatt nehéz lesz nem összehasonlítani. Frenchie nem nyűgözött le, és szerintem túl színpadias stílusban énekel ahhoz, hogy ne ő legyen az első hét kiesője. Tehetségéhez nem fér kétség, de nem tartom annyira szerethető stílusú előadónak.

A végső győzelemért három férfi előadó van versenyben, egyik pedig a Cee Lo Green csapatát erősítő Nakia. Könnyen kitűnik a mezőnyből, élvezi az éneklést, belakja a színpadot, szórakoztató nézni, amit csinál, és nagyon is jól csinálja. Szinte száz százalékra veszem, hogy a legutolsó körig el fog menni, és meg is érdemli.

Persze meglepetések mindig lehetnek, hiszen nagyon erős még Vicci is, akit nehéz elfelejteni furcsa törzsi jellegű táncának köszönhetően, ráadásul a hangja is megvan hozzá, hogy gond nélkül ott legyen a legjobb nyolc között. Curtis és a Thompson testvérek nálam már halványabbak jóval, azt nem tudnám megmondani, hogy melyikük esik ki előbb, de Nakia és Vicci szinte biztosan túléli mindhármukat a versenyben.

Adam Levine hatalmas mázlista, hiszen mindössze két olyan versenyző volt a válogatószakaszon, akit mind a négyen el akartak vinni, és mindketten Adamhez kerültek. Javier és Jeff a műsor két nagy esélyese, és bár nekem talán Javier a kedvencem a teljes mezőnyben, akiből csak úgy sugárzik a zene, Jeffet se írnám le, hiszen legalább akkora tehetség, ugyanolyan szerethető karakter, némi családi drámával a háttérben. Kettejük között az általuk képviselt stílus lehet a döntő, hogy Jeff sallangmentes őszinteségét, vagy Javier játékos érzelmességét értékelik-e többre.

Rajtuk kívül ott van Casey és Devon is, akik sajnos a két közönségkedvenc mellett nem igen fognak labdába rúgni, de ha csak az alsó régiót nézem, akkor mindketten a jobbak között vannak. Összességében tehát Javier, Jeff és Nakia között fog eldőlni ez a verseny, ebből ketten Adam csapatában vannak, így csak egyikük juthat be a döntőbe, de ha egy nevet kéne mondanom, akkor Javier Colon.

Nektek mi a véleményetek?

47 hozzászólás Ne habozz!

buffyboy90210 - 2011. 06. 07. 14:50

Az ilyen műsorok évadjait ki szokták adni dvd-n úgy mint egy rendes sorozatot?

Lallapurna - 2011. 06. 07. 14:53

Erre egy betegeskedős hétvége alatt én is rákattantam, pedig sosem nézek realityt.

Fega - 2011. 06. 07. 14:58

Hát írhattál volna kicsit többet is arról a bizonyos 4 részről, bár tudom, így útólag nem olyan könnyű összefoglalni, de én mint reality műsor írnék róla picit.
Szóval lehet egyedül vagyok vele, de engem az érdekel, hogy ezek a szupersztárok mit adnak át a félprofi tanítványaiknak. (Szerintem nyugodtan használhatom ezt a kifejezést, nem tudom, hogy a 16 között hány olyan van, akinek SEMMI színpadi tapasztalata nincsen) Ezekből annyira, de annyira kevesetmutattak. Persze így nagyon feszesek lettek a részek, meg csomó minden elérhető még az nbc.com-on, de én akkor is azt szerettem volna ha erre kerül a hangsúly. Mert ami bekerült az adásba az nagyon gyakran bullshit volt, amihez nincs szükség Cee-Lo-ra… Engem az érdekelne, ami igen! Nem rossz ötlet végülis behozni valakit, a mentorok mellé, de nem működött szerintem egyik karakter sem. Talán Reba. De a többiek, hát izé, nélkülük is meglettünk volna. Vagy legyenek, de akkor igazán, vagy akkor hagyjuk a fenébe.
Gondolom így van kitalálva a formátum, de jobbak lettek volna a duplarészek, mondjuk 5-6 párbajjal. Azt hiszem úgy még megmaradt voln a tempó is és lett volna idő olyanokra, amiket én hiányoltam.
Ami még picit fura volt, hogy úgy tűnt mintha az egészet nagyon rövid idő alatt vették volna fel. Mármint ugyanabban a ruhában voltak a mentorok kiválasztásnál, aztán még ugyanaznap lenyomták az éneklést a zongoránál meg a beszélgetést a kanapén… Hát izé. Már csak azért is kellene az illúzió, hogy érezzük itt tényleg komolyan együttdolgoznak NAPOKIG.

És akkor a zenészek? Hát én ahhoz, hogy hamis-nem hamis bizony nem értek, ezt vállalom, szóval csak minden más alapján tudok döntésthozni. Jópár esetben, (Adamnél és Blaknél kétszer-kétszer is!) borzalmas volt a dalválasztás. Értettem, hogy ki akarták ugrasztani az előadókat a bokorból, de… Kicsit túllőttek a célon, szerintem. Cee-Lo-nak érzem a legerősebb csapatát, és a két legerősebb párbaj is az ő csapatához fűződik.
Blakenél nagyon sajnáltam, hogy kiesett a házaspár, nekik sajnos nagyon nem feküdt a dal, aminek a címére már nem emlékszem.
Xtina szerintem pedig a csapatösszeállításánál hibázott, túl sok lányt szedett össze, jópár hasonlót is, aztán végül a négyesében lett két nem túl nőies előadó is… Szerintem őt lehet csak leírni, a másik 3 vezető jó eséllyel pályázhat a győzelemre.
Lányok közül Nicci a kedvencem, nagyon tetszett a Pink párbaj, a 4 adás legjobbja is volt talán. A fiúknál pedig tényleg kb az van, amit CyClotroniC összefoglalt, bár én Patricket nem írnám le, ahogyan Adam csapatából Devont sem. Szurkolni Adamnek szurkolok a kezdetektől, rá is kaptam mostanában a Maroon5-ra, de ez mellékes. Blake nagyon kellemes meglepetés, tetszik a kiejtése is, és elég jól működik együtt Adammel.

Ja, kifelejtettem, hogy sajnos nem elég odamondogatósak a zsűrik. Mármint, tudom, részben koncepció, de legalább a másik csapat tagjainak odaszólhatnának néha… Remélem az elő show-ba jutnak majd kisebb nagyobb “csetepaték”, ahogy leszólják a többieket :D

winnie - 2011. 06. 07. 15:01

“Az ilyen műsorok évadjait ki szokták adni dvd-n úgy mint egy rendes sorozatot?”

nagyon ritka a reality dvd. az emberek zöme nem nézné meg azt, aminek tudja a végét. a survivor is hamar behalt, az amazing race is – bár a kábelesek egy része és a hell’s kitchen jövöget ki. de a tehetségkutatók nem szoktak. a youtube túl nagy konkurencia.

buffyboy90210 - 2011. 06. 07. 15:04

Okés, köszi :)

CyClotroniC - 2011. 06. 07. 15:08

Fega:

Reba engem irritált, a legértelmesebbnek Adam nagy fekete tesóját tartottam a segítők közül, de tényleg ilyen díszletkarakterek voltak.

A csapatok ereje pedig néhány párosítás miatt sokat változott szerintem. CeeLo-nál Emily Valentine-t erősebbnek tartottam, és a testvérek helyett Tje-t (mikrofonfejű néger) hoztam volna be, de hát Nakia-tól kikapott. A legjobban talán Angela Wolff-ot sajnáltam, aki zseniális volt Javierrel együtt, pedig korábban nem tartottam erősnek, de közel egyenrangú partner volt, ő pl megszívta a párosítást.

A házaspár szerintem rém gyenge volt, max a lány ért valamit, de ő is csak a kellemes hangszíne miatt. Xtina-hoz annyit, hogy Beverly nagyon durván énekel, csak hát ki szavaz rá, ugye :S

A kedvenc “Nicci”-nél meg Vicci-re gondoltál szerintem. A legjobb párbaj nap pedig a 2. volt szerintem, ott Blake párosát leszámítva, mindhárom hatalmasat hozott.

David191 - 2011. 06. 07. 15:14

Elso tehetsegkutato versenyem amit nezek… nagyon tetszik.
Xenia / Dia / Vicky Martinez !!!
Osztol kezdodik a musor Romaniaban is :D

nibrin - 2011. 06. 07. 15:28

Nem tudom, nézelődtetek-e már a neten Javier Colon után… szval a srácnak már megjelent 2 albuma is, bár ha a youtube nézettséget nézem, nem túl népszerűek.

Talán kicsit sportszerűtlen egy profit vinni a félprofik közé, nem?

Ennek ellenére vagy éppen ezzel együtt hajrá Javier és Jeff, egyértelműen ők a legjobbak!

CyClotroniC - 2011. 06. 07. 15:31

nibrin: A többiek mint YouTube celebritások, háttér-vokalisták meg ilyenek. Senki se az utcáról jött be szerencsétpróbálni itt. Pl az egy kieső csaj ugye Reba-nak írt egy #1 számot, Kelsey Rey-nek van egy 1.500.000+ os videója YouTube-on (http://www.youtube.com/watch?v=vrkFUqvto6o), bár itt az eyecandy faktor is bejátszhatott :D

winnie - 2011. 06. 07. 15:34

nem sportszerűtlen. aki indult, tudja, hogy kik indulhatnak. és ilyesmi miatt kár kizárni azt, aki jó.

anno linkeltem a cikket, amiben leírják, hogy kinek milyen zenei előélete van: http://popwatch.ew.com/2011/05/04/the-voice-raquel-castro-tori-taylor/

javier colonról és frenchie davisről külön cikk is volt – utóbbi idolos volt, csak kidobták a producerek egy “ügye miatt:

http://popwatch.ew.com/2011/04/27/frenchie-davis-the-voice/
http://popwatch.ew.com/2011/04/27/the-voice-javier-colon/

bikkbakk - 2011. 06. 07. 16:16

CyClotroniC,

az Adam Blackstone, zseniális basszusgitáros (többek közt), még úgy tíz éve volt szerencsém vele találkozni Londonban néhányszor.

hbo - 2011. 06. 07. 16:22

De ti hogy bírjátok ezt a rengeteg tehetségkutatót? Én simán megcsömörlenék ennyitől. Americal Idol, X-Factor UK, majd ugye ősztől meg a US, The Voice, meg a milliónyi got talent, So You Think You Can Dance, stb. A teljesség igénye nélkül. Egy csomó időt elvesz a normál sorozatoktól.

CyClotroniC - 2011. 06. 07. 16:35

hbo: Táncolósat nem nézem, sőt nekem az Idol se tetszik, azt max YouTube szinten követem, két énekes meg simán belefér egy naptári évbe (US-szel együtt legyen 3). Ja és ha jó a szezon, 1000x jobban várom, mint egy “sima” sorozatot, de ugyanez igaz a Survivor-re is. Nem véletlen, hogy a reality a legnépszerűbb TV-s műfaj, elég csak a nézettségi rangsort végignézni.

Fega - 2011. 06. 07. 18:53

CyClotroniC:
:D Jogos, a V és az N túl közel van egymáshoz a billentyűzeten meg hangzásban is.
Beverly-vel meg az a bajom, amit írtam. Mivel botfülem van ezért én képtelen vagyok csak a hang alapján ítélni, ez van, de vállalom is és el szoktam fogadni, ha valaki azzal jön, hogy ez itt meg ott meg amott nagyon hamis. Szóval hiába jó a hangja ez kevés nálam :$ De nem szavazok, szóval nem döntök csak lelkesen szurkolok meg énekelek a TV előtt :D
A házáspárhoz meg annyit: ha valaki a Falling Slowly énekli azzal engem már kilóra megvett :D

CyClotroniC - 2011. 06. 07. 20:46

Annyiban igazad van, hogy Beverly 100%, hogy nem nyer, és hiába indokolná a hangja, hogy ő legyen a Christina csapatából az utolsó, a személyisége nem egy könnyen megszerethető az tuti. Mondjuk ezt le is írtam fent, részben személyes vélemény, részben pedig eddigi énekversenyes tapasztalat, hogy kik lehetnek sanszosak. A UK-s X-nél Rebecca kivételével sikerült eltalálni a komplett Top5-öt, szóval azért viszonylag egyszerű belelátni az átlag SMS-ező fejébe, szerintem ez továbbra is csak 3 esélyes, bár a live showk alatt minden változhat, meg ugye ott a bulvárfaktor, amibe mi nem látunk bele, és hatalmas véleményformáló szerepe van.

makaay - 2011. 06. 07. 21:49

csak egyet lehet érteni az összefoglalóddal, és Javier Colonnal is :) #Team Adam :)

blurp - 2011. 06. 07. 23:01

Javier és Jeff egymást gyengítik majd azzal, hogy egy csapatban vannak, a szavazóbázisuk is megoszlik majd. Számomra Nakia a favorit, de sok múlik majd azon, hogy milyen lesz a dalválasztás.

Kázmér - 2011. 06. 07. 23:50

Egyébként lesz majd lesz majd tematizálás? Pl. hogy ’60-as évekbelit kell énekelni valamennyiüknek, vagy csak rock lehet, vagy igazi “big hit” slágert kell énekelniük, avagy inkább teljesen szabad döntés lesz a számukra? És mit jelent az, hogy “plusz két élő show-t” rendeltek be? Az mikor lesz, és kik énekelnek?

Mellesleg, az NBC már decemberben nagyon eltalált engem a Sing-Off-fal, bár az eredetisége miatt az sokkal frissebb és nagyobb zenei élmény volt, mint a The Voice.

Legalábbis a párbajkörök rengeteget árnyaltak a műsor színvonalán, brutálisan gyengére sikeredett a “blind auditons”-hoz képest. A “blind auditions” az év legnagyobb zenei televíziós élménye volt, ellenben a párbajnál egyetlen egyet sem tudtam felhőtlenül élvezni.

Már sokszor a két énekes párosítása nem tetszett, de nagyon sokszor a nekik szánt dallal volt bajom, főként amikor menetrendszerint jöttek az “out of yours comfortzone” tartalomvilágú lózungok az edzőktől, hogy majd egyikükhöz sem illik, és épp ezért milyen kiegyenlítettek az esélyek; na ja, botrányosak voltak duettnek, “párbajéneklésként” pedig élvezhetetlenek a többségük (pl. Javier-Angela-éban láttam fantáziát).

Ellenben persze, alig várom már az élőshow-t, mivel egyedül lesznek a színpadon, és mindegyikük abszolút izgalmas hanggal rendelkezik. :-)

CyClotroniC - 2011. 06. 07. 23:59

Kázmér: A tematizálásról nem tudok, de mivel a zsűritagokat jelenleg is futó, ismert és elismert arcok adják, így szerintem inkább a saját ízlésük és stílusuk lesz az, ami meghatározza a számválasztásokat. Eddig én kicsit se csalódtam bennük a párbajok során. Persze mivel csak 4 élő shows hét lesz, így lehet hogy lesz tematizálás, ráadásul ezeket végre lehet is komolyan is venni, mert eddig bármilyen hasonló műsorban volt, mindenki kiskapukat építgetve lépte át ezeket a kereteket.

Nikki - 2011. 06. 08. 02:46

Nagyon jó kis elemzés, grat hozzá :)
A zsűritagok közül egyértelműen Adamnak szurkolok, nagy kedvenc (Maroon 5 <3). Egyedül Blaket nem ismertem, de tényleg rendben van, jó fej, őt is bírom. Bár a párbajoknál ő is hozott meglepő döntéseket, amik nálam úgy csapódtak le, hogy inkább nem vállalt rizikót és a biztosabbra ment. De a legnagyobb megdöbbenéseket Xtina szállította, na ő aztán tényleg a hangra ment, ami szép és dicséretes, de úgy érzem hiába, a közönség nem csak az alapján fog szavazni.
Jelenleg Xtina csapatából Lily, Blake-ből Jared, Cee Lo-ből Vicci és Nakia, Adam csapatából meg Javier és Jeff a kedvencem :)

CyClotroniC - 2011. 06. 08. 09:00

Na az első fordulót ketté bontották, de lehet a második kört is így tolják majd le, és csak Top8-tól lesz 4 csapatos játéknap egyszerre. Egyelőre, csak a Queen előadást láttam, viszont ami így előre is nagyon tetszik, hogy a mentorok fognak fellépni minden adásban a saját csapatukkal, a mostaniban This Love és Lady Marmalade volt :O Ja és végignézve a választott számokat, tetszik, hogy modern felfogásban állnak hozzá. Remélem jó lesz :P

winnie - 2011. 06. 08. 09:07

jól érzem, hogy nagyon kevés dal volt erre a részre? ki tudták értelmesen tölteni?

David191 - 2011. 06. 08. 15:08

Dia annyira jo volt, meg is vasaroltam a szamot Itunes-on !
Blake pedig a That’s what she said-el megolt…

CyClotroniC - 2011. 06. 08. 17:04

Na akkor a brit X-hez hasonló „live” élmények a műsorról. A Queen nyitás tetszett, mert valami pluszt vártam, és nem egy ilyen darabolt medleyt, hanem jobban összehegesztettet. Adam-hez és Cee Lo-hoz ez kevésbé illet. Blake meglepett, hogy ilyen jól tolta, Christina hangjába és énektudásába kb szerelmes vagyok, szóval ő akár a telefonkönyvet is énekelhetné, akkor is eldobnám az agyam szerintem.
Az tetszett, hogy itt előjöttek azok a tanácsadások, amiket Fega is hiányolt, és tényleg a zsűritől nem az ő énektanárától, ismerősétől, emberétől, mint ahogyan azt néhány másik show csinálja, ez pedig pozitívum számomra.

RAQUEL CASTRO:
Mondjuk ha „afterall its all about the VOICE”, akkor nem egy Ke$ha-t adok a csajnak, nem is volt nagy szám. Sőt kifejezetten erőtlen és gyenge volt szerintem. Egy buliszám eladásához minimum egy Cher Lloyd szintű stage present kellett volna, ami itt nagyon nem volt meg. Számomra se a dinamizmus, se a kisugárzása nincs meg ahhoz a csajnak, hogy eladjon egy átlag alatti számot. Persze agyondicsérték, így lehet, hogy a TV-s hangosítás volt a szar?

JARED BLAKE:
Lehet tényleg a hangosítás lesz a ludas, mert ez is tompa és puha egy kicsit, bár sokkal értékelhetőbb, mint Raquel előadása. Annak ellenére is, hogy ez volt jobban „megcsinálva”, mégis ezt éreztem természetesebbnek. Nem volt rossz, de várjuk meg a többieket. A zsűri megint benyalt. Értem én, hogy első élőadás, el kell mondaniuk a nézőknek, hogy mennyire királyak. Mondjuk akkor nem a Queen-nel nyitok, mert középszerűen tették csak le az asztalra, de az is hazavágta az eddigieket.

BEVERLY MCCLENNA:
A military kabát és a skót szoknya biztos nem segített közelebb vinni a különc csajt az tuti. Na jó, a TV-t már többet nem írom le, valami baj van az egésszel, mert erőtlen, ettől függetlenül eddig ez volt a legjobb előadás, és még mindig őt érzem a legerősebbnek Xtina csapatából. Ellenben először éreztem azt a zsűrin, hogy „sok” lesz.

DIA FRAMPTON:
Na ez nálam hatalmas előnnyel indult. Eleve a kedvenc Blake csapattagom, a zongorát imádom, a számot is, szóval lehet elfogult leszek most. Ja és még a hangszíne nagyon fülbemászó Dianak szerintem. Van egy nagyon érdekes akcentusa, és emiatt egy picit Katie Melua-ra hasonlít nekem, pedig tuti, hogy nem grúz a lány. Eszméletlenül bejött, asszem megvan a női mezőnyből a kedvencem. Szerencsére meg is dicsérték,meg is érdemli. Lemezt neki!

TEAM CHRISTINA:
A Lady Marmalade brutálisan jó lett, és itt is kiütközött, hogy Raquel a gyenge láncszem, és amellett, hogy saját szám volt, örültem a választásnak, mert erről szól Aguilera is, hogy szanaszét imprózza akármelyik számot, és ezt is ebben a szellemben tették lett. Szanaszét ütött.

XENIA:
Azt hiszem, hogy jól éreztem, hogy Diaban van a nagyobb lehetőség, mert ez nagyon kis gyengécske lett. Míg Diánál a szerénységet láttam, meg az indie lányt, addig itt inkább a félénkséget, ami nem túl színpadon. Blakenek ráadásul jó ötlete volt a számválasztásnál, de ezt harsányabban kellett volna letenni, nem tele gatyával, rengeteg szótag végét elharapta, és nagyon látszott az arcán a riadalom, oda is kellett menni hozzá „hazudni” egy kicsit. Eddig nekem ő a Team Blake kieső.

LILY ELISE:
Előzetesen ő tűnt a legszimpatikusabbnak Xtina csapatából. Jó számot kapott, és nagyon szépen megoldotta az építkezést is benne, halkan kezdett, majd kinyílt idővel. Rajta amúgyis nagyon durván látni a fejlődést, mert eleinte a válogatón még messze nem tűnt ilyen erősnek. Talán Beverly-től is jobban bejött. Egy hibája, hogy túl sokat akar hajlítgatni, frazírozni és improvizálni, mint a mentora, és néha ő még elcsuklik a magasabb hangoknál, ettől függetlenül ez bejött.

TEAM BLAKE:
Hát ez a Lady Marmalade-hez képest semmilyen volt. Mondjuk az is igaz, hogy három halkabb ember is van a csapatban, ettől függetlenül ez nekem annyira nem működött, nem egy csapatosan éneklő szám, és nem is lehetett benne úgy villogni, mint a csajokéban. That’s What She Said! :D

PATRICK THOMAS:
Jó a gyerek, van egy tiszta, mély és érthető orgánuma, ami tökéletesen passzol ehhez a country műfajhoz. Hozzám ez nem áll közel, de ott a US-ben ezt tuti zabálják majd. Az a baj, hogy ezt nem tudom maradéktalanul értékelni, nekem Dia sokkal szívesebb volt, de mondjuk tény, hogy az este legjobb férfi előadása volt. Nem tudom miért ide írom, de most lett csak bántóan egyértelmű, hogy Cee Lo kicsit visszafogott és enervált volt ma.

FRENCHIE DAVIS:
Veszélyes ez a power-pop választás, mert vagy leveri a mezőnyt, vagy nem lesz annyira erős, és ez most az utóbbi volt nálam. Lehet, hogy Matt Cardle-t még nem sikerült kimosnom az agyamból a szám kapcsán, de ez nagyon második vonalas előadás szerintem, abszolút nem tetszett, pedig azt hittem, hogy ezt jól meg fogja oldani, ráadásul a Lady Marmalade-ban jó volt. Cee Lo-nak pedig még mindig mindenki a kedvence.

Összességében az nem tetszett, hogy a zsűritagokból senki se volt kemény, pedig 4-en gyengét hoztak, vagy felejthetőt. Olyan szinten nem lepett meg a műsor, hogy mindkét csapatban továbbra is az a 2-2 ember van nálam feljebb, akiket írtam a cikkben is. Talán annyi, hogy Dia most nyílt ki igazán, nekem egyértelműen megnyerte a versenyt. Amúgy pont ezt az egyéni szájízt hiányoltam a legjobban az adásból, amivel viszont a brit X-Factor jobb. Ott szinte minden előadás át van formálva a fellépő arcára. Nem volt rossz, de összességében azért a brit X még erősebb tehetségkutató nálam.

Szubjektív rangsor:

1. Dia Frampton
2. Lily Elise
3. Beverly McClenna
4. Patrick Thomas (szubjektív countrys leértékelés)
5. Jared Blake
6. Frenchie Davis
7. Raquel Castro
8. Xenia

Kázmér - 2011. 06. 10. 00:06

Dia az NBC honlapja szerint félig holland, félig koreai – fura is lenne, ha Grúzia még egy ilyen zseniális hangot adott volna a világnak, menten letölteném akkor a “Georgia X-faktor” című műsort valamennyi évadát…

Ellenben Xenia nekem nagyon-nagyon tetszett, pillekönnyű a hangja, imádtam, de abszolút nem hiszem, hogy tovább kellene jutnia, mivel az egyik legkiforratlanabb a mezőnyből (a szóelharapásokat pedig tökéletesen illet a dalhoz, fokozta a dallam könnyűségét, bűbájt kölcsönzött az egész “we don’t need money, money, moneh” hangulatvilágnak). Csupán rá kell jönnie arra, hogy mi az ő igazi stílusa, meg kell szabadulnia a színpadi görcsösségtől, és tudatosabbá kell válnia. Ez pedig gyakorlás, tapasztalat és jó pár év kell – meg egy megfelelő mentor.

Cee-Lo meg élőben ennyire nem tud énekelni? Teljesen fals volt a hangzásvilága, még szerencse, hogy Blake besegített a dalba…

MZ - 2011. 06. 10. 00:21

Hát igen, az már anno a Queen emlékkoncerten is kiderült, hogy Queen dalokat énekelni nem egyszerű, ott is csak George Michaelnek ment igazán. Mivel annyira nagy Xtina rajongó sem vagyok (bocs CyClotroniC), így a nyitó közös dalolászás nekem nem jött be.

A zsűri tényleg nagyon puhány volt és unalmas volt a végére, hogy senki sem mond érdemi kritikát, mindenki csak dicsér, pedig voltak igazán gyenge előadások (Raquel, Xenia). Ellenben nagyon tetszett ahogy Xtina és Blake/Adam beszólogattak egymásnak, Cee Lo meg mindegy lett volna, ha el sem jön, annyira nem volt jelen az egész show alatt.

Szinte teljesen egyet értek CyClotronic értékelésével: az elején én is azt figyelgettem, hogy a TV-vel van-e a gond, annyira gyengének tűntek a számok, nekem is hiányoztak a brit x-ben megszokott, az előadóra átformált dalok, hangzások.

Dia-t imádtam, magasan a legjobb volt. Én Beverlyt nem igazán bírtam eddig (a kinézetét még most is szoknom kell), de most nagyon tetszett. Xenia sajna nem volt jó, pedig nagyon szeretem a hangszínét, de ennyire félénken nem lehet kimenni a szinpadra, nagyon gyenge lett az előadása.

Na, ja Matt Cardle után én nem is vártam, hogy Frenchie úgy énekelje el, hogy tetszen majd, s így is lett. Nekem elég egyértelmű, hogy melyik 4-nek kellene tovább mennie (Dia, Patrick és Lily, Beverly), de persze ki tudja mit szavaznak össze az amik.

Ami a számomra a legnagyobb pozitívum volt, az a zsűrivel előadott közös számok, a Lady Marmalade eszméletlen jó volt, a Maron5 és Adam viszont nagy kedvenc, így nekem az elfogultsági faktor miatt az is nagyon bejött.

Ja, és hát: “That’s What She Said!” – azt hiszem beleszerettem Blakebe, imádni való egy pasi!:DDDD

CyClotroniC - 2011. 06. 10. 00:23

Kázmér: Szerintem nem illett hozzá a dal. Én már rengetegszer hallottam élőben (mármint YouTube-on ugye), és nagyon jó szokott le, például a 2007-es Grammy díjátadón, ahol Christina is fellépett amúgy. Imádom mindkét produkciót (sőt szerintem Aguilera ottani előadása az egyik legjobb LIVE éneklés, amit valaha hallottam). Cee Lo akkor még militarys, downtempos Crazyt hozott, nagyon jó volt:

Cee Lo:
http://www.youtube.com/watch?v=woFpafSBKpk

Christina:
http://www.youtube.com/watch?v=eg3wyv5iflk

MZ - 2011. 06. 10. 00:31

@CyClotroniC: a belinkelt Xtina video eszembe juttatta az első gondolatomat a közös Queen számnál – azt a nadrágot nem kellett volna erőltetnie Xtinának, szerintem nagyon előnytelen volt, éles a kontraszt a 2007-es alakjához képest. :o(
Ettől függetlenül a hangja eszméletlen jó, most is.:o)

CyClotroniC - 2011. 06. 10. 00:32

MZ: Hát nem tűnik el nyomtalanul a szülés, de jogos :P

Kázmér - 2011. 06. 10. 15:40

@CyClotroniC: jogos, teljesen tisztán énekelte akkor élőben a Crazy-t. Vélhetően tényleg a “we will rock you” dallamválasztás miatt éreztem azt, hogy 1×07-ben ő volt “the worst voice of the Voice”…

Nikki - 2011. 06. 10. 16:09

Csak most sikerült megnézem, így szólnék pár szót hozzá nem értően :D
A Queen dal tetszett Xtina-t és Adam-ot imádom, nagy kedvenceim, de muszáj kiemelnem Blake-et (mind terveztem, hogy meghallgatom, hogyan is énekel, mert még nem volt hozzá szerencsém) és hát hűű…a “nagyon jó volt” kifejezés kevés ide; Cee Lo-hoz meg nem illet a dal :(
Raquel tetszett, főleg az a lendületesség és energikusság, ahogy előadta, és minden elismerésem, hogy abban a magassarkúban egyáltalán menni tudott.
Beverly-t még szokom, erre ráadják ezt a göncöt, ami abszolút nem illett hozzá; így kénytelen voltam feltalálni magam, hunyorgatva a hangra koncentráltam, nem pedig arra a …a borzalmas akármire. Az biztos, hogy nekem ő az egyik legjobb énekes.
Team Xtina előadása jobb volt, mint Team Blake, a csajok fantasztikusak voltak, de hát nagyon megkedveltem Balke-et no meg Maroon 5 dal…elfogult vagyok, nincs mit tenni, bár azt még megjegyzem, hogy zavaróak a halk énekesek.
Xenia erőtlen volt és gyenge, így tényleg nem lehet kiállni, pedig a hangja megvan hozzá, nagyon is. Azért szurkoltam, hogy a két kezével fogja meg már a mikrofont és robbanjon végre a dal…de nem…
Lily nem tetszett, többet nem is tudok róla mondani.
Patrick jó, a hangját is nagyon szeretem, néha nagyon lehet érte rajongani, legtöbbször viszont nem. Szerintem ez a dalválasztáson múlik. Ismeretlennel is tudnak tarolni nálam úgy, hogy aztán beszerzem magamnak a dalt és ismerttel is be lehet bukni, mint Lily.
Dia jó volt, jobb, mint vártam. Igazán szerethető az egész lány úgy ahogy van, a megjelenése, a viselkedése a szerénysége..csak lenne egy kicsit…nem tudom..hangosabb.
Frenchie: ő viszont rosszabb volt. Vagy csak nekem voltak magasak az elvárásaim vele szemben. Vagy rossz volt a hangosítás….az ő hangi adottságaival erőteljesebbet vártam.
Végül, de nem utolsó sorban Jared, az egyik kedvencem, akinek ugyan a dalválasztása nem tetszett, de hangjával mindig mindent visz :D

naughtyL - 2011. 06. 12. 14:57

Úristen de rég hallottam azt a Live Grammy-et Christina-tól, libabőrös lettem most is, az valami elképesztő volt.

Mindig ledöbbenek, hogy Britney-nek mennyivel több rajongója van..

én még csak ott tartok, hogy megvannak a döntősök, de eddig jó volt. szerintem is erősebbek a fiúk, bár nagyon kíváncsi vagyok, hogy itt, hogy fog menni a szavazás..

khaleesi - 2011. 06. 16. 10:10

és még mindig team adam a favorit….jeff és javier valami elképesztő tehetségesek !!!!

Kázmér - 2011. 06. 16. 23:52

Azta-paszta, Blake Xenia-t választotta… :-)

De a Team Adam közös daléneklése az borzasztóan nem tetszett, főként, hogy az NBC-n a Sing-Off-ban már nagyon egybepakolták ezt a dalt: http://www.youtube.com/watch?v=8Ae42k_w3v8 .

OFF
[Persze, mert hát az igazi “The Voice” mégiscsak a Sing-off, a “The Voice” az csak egy eszeveszettül jól 2.0-sítot énekestehetség-kutató műsor. De most komolyan, ezt lehet ennél jobban? http://www.youtube.com/watch?v=vYyJ0YT087A%5D.

CyClotroniC - 2011. 06. 23. 22:58

Xenia szerintem katasztrófa választás volt, hatalmas égés volt az elődöntőben is, az egyik kedvenc számomat is megalázta kb :S

Ellenben úgy érzem, hogy 3 legjobb bejutott a döntőbe, és ez jó. Javier toronymagasan kilóg a mezőnyből fölfelé, meg fogja nyerni és meg is érdemli. Dia nekem a két live előadásával lett nagy kedvencem, talán a szubjektív faktorral együtt még Javier-től is jobban kedvelem. Azóta legalább 100x végigment itthon a Heartless, és nagyon jó, hogy már most van saját stílusa. Tőle tuti hallgatnék lemezt. Beverly az egyetlen értékelhető Christina versenyzőként ott van a döntőben és ez jó. Érdekes extra szín volt számomra a zongora, nem gondoltam volna, de a dobogóra odaállhat. És végül Vicci, nem rossz, nem rossz, de a többi hármat extrábbnak érzem, és a Dogs Days Are Over is furcsa volt mélyebben, akcentussal, nem jött be, na :(

Sajnos a műsor is sokat bukott, és az élő adások után már messze van az The X-Factor-tól, nagyon messze. Bármennyire is bírtam a zsűritagokat, de itt nagyon nem jól csinálnak valamit, mert nincs meg a kellő hangsúly az énekeseken.

Hajrá Dia & Javier!

MZ - 2011. 06. 23. 23:30

Én nem vagyok annyira biztos abban, hogy Javier megnyeri – kíváncsi lettem volna, akkor is ilyen simán megy-e a döntőbe, ha Adam nem segít neki még azzal is, hogy nem Jess-t vitte mellé az elődöntőbe…gyakorlatilag a leggyengébb láncszemet vitte be mellé az elődöntőbe Cassievel.Kicsit túl lett biztosítva a döntőbe jutása, nekem ez nem túl szimpi.

Nekem Dia és Beverly is jobban bejön, mint Javier, főleg Dia, hihetetlen jó és egyedi előadó. Nekem Xeniajával most nem volt olyan nagy gondom, bár nem is vagyok annyira vájtfülű…

Nakia soha nem jött be annyira, így nem sajnáltam, Vicci pedig valóban so-so.

A zsűrivel a legnagyobb bajom az volt, hogy egyáltalán nem kritizáltak, harcoltak, mindenkiről csak jót mondtak. Ennek ellenére Blake maradt a nagy szerelem, imádtam amilyen a két lánnyal volt.

CyClotroniC - 2011. 06. 23. 23:44

Igazából szerintem tényleg mindhárom jó. Beverly a kissé csiszolatlan nyers erő. Dia-nak van egy saját, kissé indie-s stílusa, nagyon könnyen felismerhető, fülbemászó, puha hangszínnel, amit én imádom, Javier viszont technikailag nagyon-nagyon ott van, és tényleg tiszta zene az egész ember, nem is lepődtem meg, mikor Adam közölte, hogy nagyon kevés ilyen hangot hallott életében. Összehasonlításképpen egy Bruno Mars-os vonalat simán rá lehetne húzni a srácra, mert kisujjból elvinné.

MZ - 2011. 06. 23. 23:51

Szerintem mind a 3-ról hallunk még, aztán az idő eldönti, hogy ki fut be a legjobban…előfordul az is, hogy nem az lesz a legsikeresebb, aki a végén nyer.

CyClotroniC - 2011. 06. 23. 23:57

Fos minőség, de naponta takarítják a netről, szóval nem garantálom, hogy ez is sokáig lesz fent, de érdemes megnézni, hogy Cher Lloyd-ból mit csináltak :(((

http://www.youtube.com/watch?v=G-42P1xaB-kA

Szóval baromira nem mindegy, hogy mit tolnak alá. Nem kéne ez a sok autotune meg a dancehall hangzás sem, az egyetlen olyan elem, ahol lehet érezni, hogy mi állna neki jól, az 00:25-00:35 között van, de az is eszméletlen buta alappal.

Ha a csaj jó lenne rappernek, nem értem miért nem azt csinálnak belőle. Egy Nicki Minaj vonalat tudna hozni, még annál is kevesebb műanyaggal, erre kap egy ilyet :S

CyClotroniC - 2011. 06. 24. 00:00

Ráadásul tényleg az ‘Oh My Darling Clementine’-t kellett lelopniuk???

http://www.youtube.com/watch?v=nzCSTMWix3g

MZ - 2011. 06. 24. 00:22

@CyClotroniC: hát ez valami über brutál…pedig nagyon bírtam az X-ben, tök nem értem, hogy ezt hogy gondolták komolyan. Biztos nem valami beugratás, hogy ilyen szart énekel???

Kázmér - 2011. 06. 24. 08:09

Szerintem Xenia-nak van az egyik legkülönlegesebb hangzásvilága, ám egyben a legcsiszolatlanabb, bár én sem vittem volna tovább a legjobb négy közé – bármennyire is kedvelem a hangját. Ha ki tud alakítani egy stílust, simán ott tarthat pár év múlva, ahol Dia most.

Dia-ért rajongom, mert abszolút őszinte, tiszta és visszafogott. Ez a hitelesség alapja, amikor elhiszem bárkinek, hogy élvezi azt, amit csinál.

Blake-nek is brilliáns hangja, így nálam egyértelműen a Team Blake a legerősebb, abszolút kedvenc, úgy ahogy van.

A műsor legeslegerősebb része változatlanul a “blind audations”, itt vannak a zsűri részéről a legőszintébb pillanatok (rácsodálkozás, igazi küzdelem egy-egy énekes kegyeiért). A többi része cask az “edzőszisztémához” hozzáigazított műsorfolyam, lényegében nem sokban különbözik bármely más tehetségkutató-műsortól.

Ami feltűnően borzasztó az a nő, ott a szavazóteremben, főként amikor elkezd villáminterjút készíteni. Eleve kb. másfél percre kapcsolnak oda hozzá, amelyben egy villáminterjút is kellene készíteni, ám ő végigdumál egy perc húsz másodpercet, felolvasva két twitterüzenetet, feltesz egy kérdést, amelyre 10 másodpercben válaszol valaki, aztán ennyi. Ez a műsor leggyengébb eleme (gyengébb mint a párbajok, amelyek nagy része abszolút nem tetszett, mivel egyáltalán senki sem tudta hitelesen előadni a “ráerőltett” dalt).

CyClotroniC - 2011. 06. 24. 13:54

Az amúgy igaz, hogy a Blind Audition óta folyamatosan lejtmenet van, de most nem akarok itt leírni mindent, inkább majd egy finálé előtti írásban, mert idővel több ponton is megbukott a rendszer nálam.

winnie - 2011. 06. 24. 14:10

sokan felvetik, hogy a “tömeges” kiesések szokatlanok, nehéz megszokni egyeseket.

CyClotroniC - 2011. 06. 24. 14:26

Szerintem még azt is lehet, hogy ma megírom, aztán bármikor kimehet majd, ha lesz helye, de a legzavaróbb, hogy a döntősöket 4 alkalommal hallottad énekelni (meghallgatás, párbaj, negyeddöntő, elődöntő). A brit X-ben 3x énekelnek csak az élő showig…

Bálint - 2011. 06. 24. 16:50

Én sztem a következő éved hosszabb lesz, nem csak 10 részből fog állni. Ez bevezetőnek jó volt, nem mertek hosszabban tervezni, de mivel nagy siker a műsor, a következőben már bátrabbak lesznek.

Robi - 2011. 06. 28. 23:20

Szerintem Dianak nagy esélye van hogy megnyerje, ha bár Javier is nagyon jó teszi a dolgát :)
dianak a youtub oldalán van meg egy pár széma, amit szerintem megéri meghallgatni

http://www.youtube.com/user/megANDdia

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz