login |

Farkasok órája

2011. 06. 08. 23:16 - Írta: Snake Plissken

107 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra, Snake olt!,

(Disclaimer: Snake alapító tagja volt a blognak, a “régiek” jól “ismerik őt”. Aki nem nagyon hallott róla, az csekkolhatja korábbi kritikáit itt olyan sorozatokról, mint a 24, Lost, Prison Break, Dexter, Dollhouse, Jericho, Blade éééés a Get This Party Started! Utóbbira hogy sikerült rávenni…, nem tudom.)

Amikor az ember remake-et készít, általában két megoldás áll előtte. Az egyik, hogy szolgai módon másolja az eredeti alkotást, a másik pedig az, hogy megkísérli újragondolni az alaphelyzetet, és kihoz valami újat a témából. A Teen Wolf eredeti Michael J. Foxos változatát (Az ifjú farkasember) már régen láttam, és nem hagyott bennem túlságosan mély nyomot, csak arra emlékszem, hogy a farkasember kosarazott benne.

Amúgy Fox maga sincs túl jó véleménnyel az eredeti alkotásról, ezért nem lett volna nehéz egy jobb művel előállni, ráadásul a Teen Wolf elég régi film, így a célközönség tuti nem emlékszik rá, sőt, talán még nem is éltek akkor, amikor megjelent.

Scott átlagos amerikai tinédzser, magának való srác, a kispadon gubbaszt az iskola lacrosse-csapatában, asztmás, a frizuráját a nyolcvanas évekből örökölte, és a jelek szerint rosszul bírja a kaliforniai hőséget, ugyanis az epizódok felét félmeztelenül tölti. Hiperaktív (= fél perc után le akarod lőni) barátjával, Stiles-szal együtt egy éjszaka kiruccan az erdőbe, hogy megkeressen egy holttestet. (Stiles apja a helyi seriff, a nevére nem emlékszem, úgyhogy nevezzük csak Johnny Cage seriffnek.)

A sötét erdőben különválnak, és Scottot először egy csapat CGI-szarvas támadja meg, de ők nem harapják meg, ami szerencse, mert a Teen Deer nem lenne érdekfeszítő koncepció. Hogy végül mi sült ki az egészből, arról a tovább mögött írok, apróbb spoilerekkel.

Stóval megtalálja a holttestet is, amitől ijedtében hátraugrik egy árokba, ami az előző vágásnál még tíz méterrel mögötte volt. (Mondjuk ezek a gödrök már csak ilyenek, engem is számtalanszor megtámadtak, elém lopakodtak, hogy beléjük essek. Igaz, mindig be voltam rúgva ezeknél az eseteknél, de ez mellékes.) Ezután összefut egy CGI-farkasemberrel is, aki szintén ráront, és meg is marja úgy, hogy hősünk pólóját nem szakítja át.

Scott ezt követően gyökeres változásokat tapasztal magán: az asztmája elmúlik, hirtelen gecijó lacrosse-játékossá válik (nem találtak hülyébb sportot?), és cseréből kezdőjátékos lesz, féloldalas szaltóval ugrik át az ellenfelek fölött, amit láthatólag senki sem talál furcsának. Az érzékei megerősödnek, a hallása is jobb lesz, képes belehallgatni bárkinek a beszélgetésébe, főleg akkor, ha a kamera is az illetőre fókuszál.

Egy ilyen hallgatózás során szemet vet egy új osztálytárslányra, akinek szintén bejön drága Scottunk, és már (spoiler, ha tényleg ennyire zavar) a második részben elcsattan egy csók, ami nagyobb karakterfejlődés, mint amit például az NCIS nyolc évad alatt bemutatott. A sorozatban jelen van még a tinisorozatok kliségyűjteményéből előhúzott főbunkó, a lacrosse-csapat kapitánya, valamint barátnője, a suli főribanca. Nekik kábé ennyi a szerepük.

Ezen kívül meg kell említeni a titokzatos Dereket, aki maga is farkasember, és valószínűleg a jövőben afféle mentorszerepet szánnak neki. Pillanatnyilag annyi a dolga, hogy terpeszben áll a háttérben, és fenyegetően mereszti a szemét. És mindenki fehér. Félreértés ne essék: nem vagyok a politikai korrektkedés híve, ugyanakkor szeretem, ha képes vagyok megkülönböztetni a szereplőket, ami például a hasonló, kamaszoknak készült rettenetben, a Gossip Girlben lehetetlen.

A farkasharapás nem múlik el következmények nélkül, Scott sajnos veszettséget kap, és mivel senkinek sem mert szólni, néhány hét múlva rettenetes kínok közepette meghal. Akarom mondani, lassan farkasemberedik: nehezen bír uralkodni az indulatain, a macskák rühellik, a kutyák meghunyászkodnak, ha rájuk pillant, esténként félmeztelenül, lassítva kiugrál az ablakon, és átváltozik.

Ja, az átváltozás alatt nem Rick Baker-szintű effekteket értek: a farkasemberség jelenleg kimerül abban, hogy karmai nőnek, világít a szeme, és, a sorozat talán leghorrorisztikusabb elemeként, gusztustalan barkó kerül az arcára. Nem lesz szőrös, mert a szőrös tinik undik. Gondolom, ha a sorozat elegendő ideig fennmarad, Scott barátunk idővel átváltozhat komplett CGI-lénnyé, ami a hollywoodi sztárság alapfeltétele.

Maga a sorozat a Twilight sikerét próbálja meglovagolni, azaz a kamaszos melodrámát természetfeletti elemekkel elegyíti. Mivel tini-vámpírsorozatunk már van a Vampire Diaries-nek köszönhetően (nem volt hozzá szerencsém, de mivel CW, kizárt, hogy nézhető legyen), ezért az MTV (ami egyre kevésbé M, és egyre inkább TV) a farkasemberekkel igyekszik népszerűségre törni, lelkesen és unalmasan kopírozva az elődök kliséit.

Elméletileg a téma imponálhat is a kamaszoknak, ugyanis egyértelmű párhuzamot lehet vonni a farkasemberség (szőrösödünk mindenütt, mindent fel akarunk falni, ami mozog) és a testünkben ilyen korban lezajló változások között (szőrösödünk mindenütt, mindent meg akarunk baszni, ami mozog. néha azt is, ami nem.), és ezt egy ügyeskezű filmes gárda ki is tudná hangsúlyozni. De, mint mondtam, az MTV-n vagyunk, a Jersey Shore és a The Hills lakóhelyén.


A technikai megvalósításon látszik a behatárolt büdzsé. A kameramunka átlagos, kivéve a szórványos akciórészeket, amikor előjön a mostansában oly divatos “agyonvágott-közelrőlfényképezett-kivehetetlen” stílus, mert csak így lehet manapság olcsón megúszni az ilyen jeleneteket. Az effektekkel ugyanígy próbálnak spórolni, a CGI-farkasembert igyekszenek a sötétben mutatni, hátha úgy nem látszik, mennyire gagyi. (Látszik.)

A lacrosse-meccsek alatt a rendező, Russell Mulcahy előránt néhány drámai lassítást (a kötelező VUSSSS hangeffekttel), ami elég menő lenne, ha nem egy olyan béna sportot néznénk, mint a lacrosse. A másik kedvenc lassításom a már említett CGI-szarvasok támadása alatt történik, amikor a rendező valamiért fontosnak érezte kiemelni a  főszereplő kezéből lassítva elrepülő inhalátort. Egyébként a rendező személye igencsak különleges: Russell Mulcahy rendezte azt a videoklipet, amit elsőként adtak le az MTV-n 1981-ben. (A Video Killed the Radio Star-t, ha nem tudnátok, ti nyavalyás suhancok.) Mennyit változik a világ harminc év alatt, mi?

Tinisorozat lévén ötpercenként kapunk a pofánkba egy förtelmes poprock-számot, amit a célközönség alighanem értékel is. A kamasz-szappanok és a tinihorrorok rajongóit talán megfogja a Teen Wolf, de aki egy kis észt, egy kis öntudatosságot, egy kis, csak félve merem leírni, eredetiséget vár, az messzire kerülje el a sorozatot. Ha valami titokzatos okból kifolyólag olyan kedvem támad, hogy egy pocsék színészt szeretnék nézni, ahogy a képessége miatt nyavalyog béna effektek közepette, akkor már inkább nézem a Smallville-t. De mi a tökömért nézném a Smallville-t?

107 hozzászólás Ne habozz!

Csifu - 2011. 06. 08. 23:23

Végre. :)

Gaines - 2011. 06. 08. 23:29

Á, egy Snake-kritika! Már el is felejtettem, hogy hiányoztak.
A Teen Deer-t pedig néztem volna.

Bruzsy - 2011. 06. 08. 23:32

Szerintem blogtörténelem, hogy Snake írja az első kritikát egy sorozatról. :D

Swarley - 2011. 06. 08. 23:34

De jó lenne, ha Snake újra oltogatna itt a junkien:)

Krigin - 2011. 06. 08. 23:35

Vampire Diaries nézhető, attól, hogy CW lehet még jó nyugodtan.
Nekem bejön ez az új sori, de hát nem tetszhett mindenkinek, 2.rész meg jobb volt mint az első! Nekem ennyi a véleményem :)
Akinek tetszik úgyis nézi tovább!

maniakus - 2011. 06. 08. 23:36

Snake, kurvára remélem hogy nem ez volt az utolsó, hanem rendszeresen írsz mostantól.

Szkifi - 2011. 06. 08. 23:37

Van egy olyan érzésem, hogy ez a kritika sokkal szórakoztatóbb, mint ez a teljes sorozat lesz. :D kösz

cat - 2011. 06. 08. 23:38

Sztem Snake nem más, mint winnie gonosz, skizoid énje, aki néha előtör, tombol egy kicsit, és utána megint nyugi van egy időre :P

Hooligan - 2011. 06. 08. 23:38

Jééézusom, hát én férfiasan bevallom, ezen most konkrétan besírtam a röhögéstől. Ez király volt, Mester! :)

sorozatfan - 2011. 06. 08. 23:38

Hát egy kicsit többet vártam a sorozattól, kap még 2 résznyi esélyt. A főszereplőgyerek nagyon idegesítő, ott nagyon el lett rontva a casting. A zenék is a végére már eléggé zavaróak voltak, pedig nekem sosem tűnik fel, hogy túl sok szám van egy részben. Főként e téren az volt zavaró, hogy olyankor is szólt a zene mikor értelme nem volt. A CGI farkas is eléggé bénára sikerült. De a legrosszabb Scott átváltozott vérfarkasalakja volt. Még annyit, hogy először egy kicsit furcsa volt látni a bunkó srácot, mivel tavaly a The Gates-ben (Abc nyári sorozata) éppen ő volt a vérfarkas.

kla - 2011. 06. 08. 23:40

Ez nagyon jól esett, de asszem ez most nem fog közfelháborodást kiváltani. :D Hogy erre hogy talált rá Snake…

SpockCooper - 2011. 06. 08. 23:41

Isten hozott!

tumpara - 2011. 06. 08. 23:42

Az NCIS-oltás fájt, de remek kritika. Snake te még mindig egy állat vagy. A Video Killed The Radio Starért pedig jár a pacsi.

winnie - 2011. 06. 08. 23:43

kla: engem is őszintén meglepett a ma este kapott levél:) én amúgy derekasan próbálkozom az aktiválásával. csak a mailjét tudom ajánlani, hátha észleli az igény rá: snake.sorozatjunkie@gmail.com

lynx - 2011. 06. 08. 23:45

Imádtam a kritikát olvasni, ami egyébként snake stílusához képest elég pozitívra sikeredett. Csak nem tetszett mégis a sorozat?

Egyébként még a Horror Mesterei horrorsorozat-antológiában volt egy Szarvasasszonyos rész,(szarvastappanccsal, kis szarvakkal) tehát a Teen Deer nem is annyira lehetetlen.

(aki meg elsőre felháborodik a cikken, az olvasson vissza snake-es kritikákat.)

Zsu - 2011. 06. 08. 23:45

Végem! Halálra röhögtem magam ezen, és kedves Snake, elérted, hogy így államvizsga felkészülésem közepette belenézzek ebbe a csodás kis sorozatba… :D

phoenix00 - 2011. 06. 08. 23:53

Pilot 7/10
Sztem nézhető. Az igaz h gagyi a CGI, hülyeség lelassítani ahogy elrepül az inhaláló, póló stbstb, szóval látszik h kevés pénzből csinálják! De sztem nem kellett volna ennyire leoltani, de mindenki más!

djzsuzska - 2011. 06. 08. 23:57

Már hiányzott egy jó kis Snake kritka, gyakrabban is írhatnál. ;)

E. - 2011. 06. 08. 23:58

Welcome back!!!

papoca - 2011. 06. 09. 00:00

Jajj, de kellett ez így estére! Teen Deer…:D jó, hogy újra itt vagy Snake! :)

xyz - 2011. 06. 09. 00:00

A kritika vicces lett, a legjobb az NCIS oltás volt benne + a Teen Deer, azon besírtam.

Nekem bejött az 1. rész, TVD-t is szeretem, ez is nyáron tökéletesen elfér. Nem világmegváltó, de szerintem abszolút nézhető. Ha rendes történet, fordulatok is lesznek, akkor kimondottan jó is lehet.

Azért én elolvasnék egy kritikát winnie-től vagy humantól is… lesz? :D

Solmyr - 2011. 06. 09. 00:01

Azt hittem már sosem lesz újra Snake :D winnie, te engem nagyon Peter Parkerre emlékeztetsz, “szerkesztő úr, engem is őszintén meglepett, hogy pont le tudtam fotózni Pókembert akcióban” :D de akárki írja ezeket, még többet plz :)

muszu - 2011. 06. 09. 00:02

ez már nagyon kellett ;-) ! Köszönjük SnakeMester! még még még :-P

Solmyr - 2011. 06. 09. 00:02

Snake még tartozik nekünk az egyetlen sorozat címével, amit szeret, évek óta abban bízom, hogy addig nem tűnik el végleg, amíg el nem árulja :D

Lalee - 2011. 06. 09. 00:06

Kb végigröhögtem. Köszönjük. :D

kla - 2011. 06. 09. 00:07

Nem volt valami olyan pletyka, hogy a Shield az?

Bruzsy - 2011. 06. 09. 00:08

azóta, ha minden igaz, van már egy másik is :P

winnie - 2011. 06. 09. 00:11

“Azért én elolvasnék egy kritikát winnie-től vagy humantól is… lesz? :D”

human írt volna róla, de passz. ha megleszek az én részemmel., akkor lehet, hogy írok.

Fishi - 2011. 06. 09. 00:11

Yesss! :D
Az utóbbi időben már csak hébe-hóba nézek fel az oldalra, így kb. lottó 5-össel egyenértékű, hogy pont a legfrissebb posztként nem kerülte el a figyelmem az új kritika. Pedig mióta várok már rá… :)

xyz - 2011. 06. 09. 00:16

“human írt volna róla, de passz. ha megleszek az én részemmel., akkor lehet, hogy írok.”

Köszi a gyors választ, remélem jön majd valamelyikőtöktől.

symor - 2011. 06. 09. 00:46

Snake könyörgöm írj valamit az új Nikitáról, hidd el azt a sorozatot pont a te kedvedért dolgozta fel a CW!

Annyira köszönöm ezt a kritikát a Teen Wolf-ról, végre valaki őszintén leírja mennyire elkúrt nézőpontból közelít az MTV egy-egy új produkcióhoz :)

szerintem - 2011. 06. 09. 00:54

nagyon jó lenne, ha snake újra bekapcsolódna és akkor visszamenőleg is jöhetnének a kritikák ábécé sorrendben…

Gevin - 2011. 06. 09. 01:14

Snake szarik mindenkire, ezért pazar ez a stílus:D

jó kis írás, grat!

Gevin - 2011. 06. 09. 01:24

lehetne egy olyan verzió is, hogy “Snake éltet” :D

Bobtoreador - 2011. 06. 09. 01:54

A legszörnyűbb az egészben, hogy Russell Mulcahy valaha egy egészen jó (mit jó, remek!) filmet hozot össze. Valami felföldi gyerek hadonászott benne egy hosszú karddal, volt egy spanyol sidekickje is. Így múlik el a világ dicsőssége. :(

Jeol - 2011. 06. 09. 02:14

az NCIS oltás nekem is fájt, de azért nézzük azt, mert mindig van mire várni a következő részben :D:D

A kritika 5*ös

zsellerm (tartós külföldi száműzetésben) - 2011. 06. 09. 02:48

Snake kolléga, de kellemes viszontolvasni önt!! Aztamindenit, ez a nap is jól kezdődik ^^

and1 - 2011. 06. 09. 05:31

Nem vagyok nagyon régi junkie-olvasó, snake kritikáit csak visszaolvashattam. Elkövettem azt a kis hibát, hogy a post elején nem néztem meg az írót, így meglepődtem a hangvételen, de pozitív értelemben.
Talán, a lehúzós hangvétel miatt, de adok neki egy esélyt :)
Szívesen olvasnék még hasonlókat!
Azon beröhögtem amikor valaki azt írta, hogy talán winnie sötét oldala az, de ha így lenne, szerintem sűrűbben kényeztetne!

Busmen - 2011. 06. 09. 05:44

Hát ez kurva jó kritika volt!! Visítva próbálok nem hangosan röhögni , nehogy felébredjen kislányom:-DDDDD

Haky - 2011. 06. 09. 06:37

Hát ezt valami elképesztően jól esett elolvasni. :D Kellett így reggel, laza 8 óra meló után. :)

Mammut - 2011. 06. 09. 07:06

á, hiányzik a kommentekből az élet, senki sem kel ki magából, vagy snake hagyott ki túl sok időt, és túl nagy az öröm, vagy tényleg holt x*r a sorozat :D

b31 - 2011. 06. 09. 07:25

Mennyire felkapott tud lenni egy kritika ha van benne néhány trágár szó. Meg részegen gödörbe esés téma. Ha 2 évente ír a srác egy kritikát akkor azt gondolná az ember több olyan poént halmoz fel, amin röhögni lehet.

Zakkant - 2011. 06. 09. 08:18

Fura, több sorát is mintha én írtam volna… Mármint… Na mindegy, ha most megszólalok, az én fejem lesz letépve… Értem én…

combrader - 2011. 06. 09. 08:39

Ez így reggel tényleg jól esett, helyenként szakadtam a röhögéstől! Jó kis kritika.
Az viszont meg kell jegyeznem, hogy bár CW, de a TVD egyáltalán nem rossz, sőt…
És ugyebár én speciel nem vártam világmeggvááltást, és nekem is szemet szúrt valamennyi kritikában megírt sérelem, de nem tudok haragudni érte. Kellemes kikapcsolódás így nyárra.

superpityu - 2011. 06. 09. 09:04

van egy olyan érzésem ezt a sorozatot elkerülöm :D viszont a VD meg baromi jó attól h a CW-n megy.

plantag - 2011. 06. 09. 09:10

a kriitka hatalmas, nem is neztem, ki irta, de mar a 2. sornal rajöttem, hogy ez se winnie, de meg human se.. :))

a lehangolo kritika ellenere azert beprobalom..

sil - 2011. 06. 09. 09:12

Úgy ültem le a Pilot elé, hogy tuti negyed óra után elkaszálom. Valamiért nem vártam tőle semmi különlegeset. Ahhoz képest szerintem elég jóra sikeredett. Nem próbálják túljátszani a a színészek a szerepüket – álá TWD – és nem próbálják bemesélni, hogy ez egy véresen drámai sorozat. Egyszerűen szórakoztató és kész. Végülis ez volt a céljuk a készítőknek, nem?

Mondjuk a zenék lehetnének ütősebbek, azt aláírom.

sil - 2011. 06. 09. 09:13

Bocs, álá TVD-re gondoltam.:)

J - 2011. 06. 09. 09:25

”Scottot először egy csapat CGI-szarvas támadja meg, de ők nem harapják meg, ami szerencse, mert a Teen Deer nem lenne érdekfeszítő koncepció.” :D:D:D:D:D:D Jól szórakoztam, köszönöm! :D És azt hiszem ez az a sorozat, ami nélkül is forog tovább a föld… vagyis, a 13 éveseké nem biztos… de a többieké igen… :)

Gwen - 2011. 06. 09. 09:34

Hihi, szerintem ez a kritika Snake-től különösen enyhére is sikeredett, nekem kifejezetten tetszett, köszönöm! :-D
A sorozatot nem láttam, tervben sincs egyelőre…

beth - 2011. 06. 09. 09:38

azt se tudom, mi az a Teen Wolf, de besírtam:D

srofa - 2011. 06. 09. 10:11

klisé: a vadász családneve Argent, vagyis ezüst. :P

Amúgy a lány (Crystal Reed) szerepelt a Skyline-ban is…

Zakkant - 2011. 06. 09. 10:23

Nos, felszólalnék. Nekem tetszett az első két rész, nagyon is. Persze, az első hét perc baromságain sírva zokogtam (az asztmás sportoló, a gagyi CGI farkasok, az udvarias/erőszakosan közösülő vérfarkas, de ezeket már leírtam korábban egy másik kommentben). Mindössze egy szereplő van, a Dereket játszó színész, aki húzta az idegeimet, de hát ő benne volt a három lehetséges Edward Cullenben, szóval érthető, miért ennyire S. Segalos a repertoárja. Az edző az első részben idegesítő volt, de a másodikban volt egy jelenete, ami miatt egy életre megkedveltem, és már nem ronthatja el semmivel. A lassításos ablakból pocsolyába kiugrás épp olyan, mint az összes klisé, amit a sorozatban megtalálunk, bár ezerszer el lett már lőve, de itt még működik is. Az MTv inkább a Buffy, mint a Vampire Diaries szelét próbálta újrahozni, és szerintem sikerült. Itt a szerelmi szál nem annyira súlyos, mint a természetfeletti, ráadásul a fő történet…

ITT SPOILER JÖN!

Nos, a fő történet úgy néz ki, hogy nem fog hatszázféle természetfeletti lényt keverni, inkább két vérfarkas alfaj és a vadászok háborújáról fog szólni. (Lásd: Derek húgának a holtteste, amit a Wolfsbane virág (franc tudja a magyar nevét) alatt találnak meg, nem olyan lycan, mint a jó öreg eggyarcú: Ők teljesen, és nem félig változnak farkassá. És Derek megölte.)

SPOILER VÉGE!

Szóval engem igencsak érdekel, látszik, hogy próbálnak mitológiát építeni a dolog köré, hangulatos, és igenis marha jól játszanak a színészek. Kivéve Tyler Hoechlin, a már felemlegetett kartonlap Dereket. Nem tudom, hogy álljak a dologhoz, de egyelőre kötelező a sorozat, nekem nagyon tetszik, adok rá egy 8/10 -et. Aztán ha elcseszik, elcseszik, nekem eddig bejövős.

Még annyit, hogy szerintem a Dylan O’Brien által hozott hiperaktív Stiles kötelező. Ő Scott Willow Rosenbergje (Buffy kicsit idegesítő társa), Derek valószínűleg egyfajta Giles lesz (már ha megtanítják legalább még egy arckifejezésre), Allison egyfajta Angel lesz (már ha apa elkezdi kiképezni farkasvadászatra). Szóval jah…

Zakkant - 2011. 06. 09. 10:24

Javítás:

“az asztmás sportoló, a gagyi CGI farkasok, az udvarias/erőszakosan közösülő vérfarkas, de ezeket már leírtam korábban egy másik kommentben”

CGI szarvasok, csak már fél sorral előrébb jártam fejben… :P

trisztin - 2011. 06. 09. 10:31

:) Snake :) már hiányzott egy ilyen hangvételű kritika .))

i'm_rick_james - 2011. 06. 09. 10:34

Nagyon örülök én is az újabb snake-írásnak.

mrsitn - 2011. 06. 09. 11:03

Kritika kritikán felüli :)
Kollégám megkérdezte már megint mit találtam :)
Egyedül a TVDvel való összehasonlítást nem tartom helyénvalónak, ott a színészi játék és a klisé olyan amilyen, de maga sorozat a történetszövés és a rengeteg cselekmény miatt sztem zseniális.
A Teen Wolf egyelőre nézős marad. Eddig bejön, megvárom mit bontanak ki belőle.

bfgbobo - 2011. 06. 09. 11:07

ki az a barna hajú muff?

Llew - 2011. 06. 09. 11:13

Még több Snake-et! Még több Snake-et!

blade78 - 2011. 06. 09. 11:19

Azon agyalok hogy Snake és Human gyermeke milyen kritikákat írhat majd :D

srofa - 2011. 06. 09. 11:37

Farkasölő (sisakvirág) a magyar neve a Wolfsbane-nek.

Hojzi - 2011. 06. 09. 12:03

Snake FTW! :D mégmégmég

Hell Hound - 2011. 06. 09. 12:28

Minden tiszteletem Snake!!!

Mintha a saját gondolataimat láttam volna papírra illetve képernyőre vetve. Az én részemről annyit, hogy nézni fogom ezt a köpetet még úgy a 4. részig, de csak azért hogy legyen min röhögni egy jót (ha már szeptemberig nem lesz semmi).

Marcipán - 2011. 06. 09. 12:46

Mekkorákat nevettem!! :))
Rég olvastam ilyen jó kis kritikát! :D

Nikki - 2011. 06. 09. 13:03

Olvastam az előző kritikákat: azokhoz csak gratulálni tudok, igazán polgárpukkasztóan szórakoztatóak; ez azokhoz képest elég langyosra sikeredett, csak 1-2 megmosolyogtató poén volt benne; semmi sírva röhögés, vagy több percen át tartó, megújuló erővel kirobbanó kacagás.
Eddig eszembe nem jutott bepróbálni, de most a kritika hatására megteszem, mert előző tapasztalatok alapján, nagyon jó, vagy nézhető sorozatokat próbál meg a földbe döngölni a kritika ;)

Binky - 2011. 06. 09. 13:09

Hát ez nagyon jó volt, így vizsga után jót röhögtem. olyan volt ez a kritika, mintha a hogyvolton olvastam volna. :) hamarosan én is megnézem a pilotot, látni akarom a lassan szálló inhalálót. Igazi élmény lesz… :D

Erácska - 2011. 06. 09. 14:00

nagyon jó kritika ;) a Teen Deer meg haláli :DDD

Gigi - 2011. 06. 09. 15:14

“És azt hiszem ez az a sorozat, ami nélkül is forog tovább a föld… vagyis, a 13 éveseké nem biztos…”
De igen, hidd el. :) Már közülü(n)k se néz senki se ilyesmiket. Letolódott a 9-10 éves korosztályra. Legalábbis úgy veszem észre.

Bumerli - 2011. 06. 09. 15:47

ez tényleg váratlan fordulat. üdv újra itt.
((azonban kicsit magas labda ez a sorozat, elég könnyű leoltani. megnézném, mihez kezdesz egy game of thrones-szal, vagy mondjuk egy soa-val…))

demetra - 2011. 06. 09. 15:54

Szerintem nem volt rossz + túl sok benne a jó pasi, hogy felejtős legyen :P

gisss - 2011. 06. 09. 16:36

Ez azon sorozatok egyike ami meg is érdemli ezt a durva snake stílust. (nem úgy mint a Dexter vagy a Lost:D)

naughtyL - 2011. 06. 09. 18:11

‘Nem lesz szőrös, mert a szőrös tinik undik’ – Priceless!!

vicvega - 2011. 06. 09. 19:39

óriási, végigröhögtem, ez most feldobta napom

én és én meg az Irén - 2011. 06. 09. 20:22

Én nem bánom, ha nem írsz több kritikát erre az oldalra… Ez az egy elment de amiket korábban kritika címszó alatt írogattál azok minősíthetetlenek voltak.
Ha lehet tanácsolnom, akkor mással üsd el az idődet, mint “kritika”-írással!
Köszönöm!

yaze - 2011. 06. 09. 20:33

Nem ismerem ezt a valamit amiről szó van, de olyannak tűnik, amit nem kihívás lefikázni, így csalódás a dolog. Ahogy a treme-ben mondta valaki, “nagyon szar volt amit csináltunk, de nem olyan szar, hogy az már jó, hanem tényleg szar”.

Szóval ha megint előkapjátok snake figuráját, valami olyanról irjon ami után dúl itt a népharag, és nem ezek a bólogató kommentek jönnek.

winnie - 2011. 06. 09. 21:51

“Szóval ha megint előkapjátok snake figuráját, valami olyanról irjon ami után dúl itt a népharag, és nem ezek a bólogató kommentek jönnek.”

egyelőre annak örülök, hogy írt:)

Zakkant - 2011. 06. 09. 22:36

Mi ez a magas labdázás meg hasonlók? Ezt most azért már nem hagyom szó nélkül. Ez a sorozat szerintem kifejezetten jó, az MTv -hez képest pedig felettébb meglepően tetszetős. Nekem legalábbis bejön. Nincs benne hetven tonna romantikus picsogás, mint a TVD -ben, van benne azért humor, hangulatos és élvezhető. Az effektekkel nincs semmi gond, főleg ahhoz képest, milyen alacsony költségvetésből készül a cucc. Persze, nem többtonnányi CGI-vel, hanem ötletességgel oldották meg a dolgot. Ahol CGI van, ott üt egyet a gagyi-faktor, de attól még nem irtózatosan ergya és végtelenül fostos, hogy Babi Nénit idézzem. Persze, bármiről el lehet mondani, hogy ezért szar meg azért szar, de direkt kiemelni valaminek a negatívumait, míg a pozitívumait nevetségesnek beállítani, az már nem egyszerűen pofátlanság, hanem végtelenül bunkóság. Persze, lehet Isteníteni Snake -et, hogy “jajj, hát ez de vicces volt”, de valljuk be: Így bárki tud írni. Ész nélkül fikázni: Ezt az ember általános iskolában megtanulja, és középsuliban, gimiben jobb esetben levetkőzi. Ilyen alapon szar minden, ami jó, szar minden, ami populáris tényező. Persze, hogy most csinálnak ilyen sorozatot, mikor divatja van, mert MOST KAPNAK RÁ PÉNZT. Mondjuk tíz évvel ezelőtt valószínűleg egy csatorna se vállalta volna be, mert nem biztos, hogy sikeressé válik. Tudni illik a média és a televíziózás nem arról szól, hogy mit szeretnének forgatni a rendezők, miről szeretnének írni az írók, hanem a forgatókönyvekről. Láss csodát: Sikeres lett egy Sherlock Holmes film, a britek egyből elkezdtek egy Sherlock című sorozatot gyártani. Sikeres lett a Twilight, egyből kaptunk a pofánkba egy TVD-t. Ez a kult-vitorla legalább nem az egész szelet próbálja befogni, hanem csak egy részét, hogy esetleg elevezhessen más vizekre, már ha a nézettség engedi. Csak hogy érezzétek: A Stargate sorozatot simán lehetne húzni, amiért semmi köze az eredeti filmhez, és mégis, imádjuk. Ilyen alapon Snake kritikáját is simán le lehet oltani egy más stílusban, hogy “primitív, felszínes, önmagán élvezkedő”, és folytathatnám.

Röviden és tömören:
Vagy egyszerre rakjatok ki egy ilyen kritikát egy olyannal, ami kiemeli a jó és a rossz pontokat is egyaránt, vagy ne rakjátok ki az ilyen gyűlölettől csöpögő, hatásvadászattól fröcsögő írásokat. Lehet, hogy egy-két-három embernek nem tetszik, de legalább ugyanennyi lesz, akinek tetszik, és igencsak dühítő az utóbbi háromnak, hogy egy alapvetően több véleményt is megjelenítő oldalon csak egy, azaz egy kritika van fönt, ami csak azért, hogy polgárpukkasszon, mindent megtesz, hogy lejárassa a sorozatot. Erre bárki képes. Ezt csinálták a tanulatlan bunkók Nyugattal szemben míg a szovjetek a nyakunkon ültek. Eleddig imádtam ezt az oldalt, de ez az írás most megingatott. Human, Winnie, vagy bárki: Írjatok róla egy RENDES kritikát, és rakjátok fel azt is, kiemelve mindent, ami jó, és mindent, ami szörnyű. És ha lehet, mellőzzétek az ilyen pusztulatosan förmedvényes irományokat. Dänke schön!

Zakkant - 2011. 06. 09. 22:37

Kérdés: Van egy karakterhatár, amin túl nem rak be kommenteket, vagy egyéb oka van, hogy a szép-hosszú dühkirohanásomat nem tudtam beküldeni?

winnie - 2011. 06. 09. 22:43

zakkant: valami tiltott szót használtál biztos és ki lettél szűrve. vissza is tettem. elvileg lesz róla másik kritika is.

Zakkant - 2011. 06. 09. 22:44

Váo, Köszi Winnie… Azt hiszem sejtem melyik szó lehetett az… Köszönöm még egyszer! :)

Zakkant - 2011. 06. 09. 22:49

winnie: Jó, értem, hogy lesz róla másik, ezzel csak az a baj, hogy már itt is láttam olyan kommenteket, hogy “akkor meg sem nézem”, meg ilyenek. És az ilyen hozzáállás azért zavar, elvégre ezt olvassa először, felkerül egy másik, azt már lehet meg sem nézi. Én Sorozatjunkie -t épp azért olvasok úgy, hogy ha látom, hogy kikerült egy pilotkritika, gyorsan begyűjtöm a pilotot, megnézem, utána olvasom el, hogy ne befolyásoljon. Persze, kicsi ország, kis közösség, meg minden, nézettségen nem változtat, főleg hogy még csak kint megy, de én kinézem pár magyar tv csatornából, hogy itt is utánanéznek annak, hogy mit lenne érdemes megvenni… Vagy ilyesmi… Érted… És így ez… Na mindegy… Már kidühöngtem magam, így meg már nincs bennem kraft… Leülök a sarokba és sírok csendben, ahogy a magamfajta elmebetegek szokták.

SpockCooper - 2011. 06. 09. 23:39

Érdekes Zakkant kommentje. Ha én amcsi forgatókönyvíró lennék, könnyen lehet, hogy én is vámpírokról és farkasemberekről írnék. Ugyanúgy, ahogy egy könyvesboltban tucatnyi olyan könyvet látok, ami a Twilight sikerét akarja meglovagolni. Egyszerűen nem tudok elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy Buffy és Angel történetein nőttem fel. Azok mondjuk nem lehetnek annyira rosszak, mert valami Whedon nevű pofa csinálta őket.

hunlord - 2011. 06. 09. 23:44

Egy jó kis humorlöket estére, ilyet még lehet kedves snake :)) ezek után nem bírom ki, hogy ne nézzek bele a sorozatba

Katey - 2011. 06. 10. 01:06

Jajj ezen a kritikán annyit nevettem!!! Még sok sok ilyet. A régiek már nem aktuálisak, de azokat is elolvasom :D

CsipiK.O. - 2011. 06. 10. 10:21

Most kicsit furcsa, hogy viszontláttam a srácot a The Gates-ből ahol ő alakított farkast. Nem volt meglepő, hogy Derek vérfarkas (tűzvészben halt meg a családja, már itt gondoltam, hogy “talán” megölte őket első átváltozásánál, aztán a felgyújtotta a házat, hogy semmi ne maradjon belőle).
Allison apja meg vérfarkasvadász? Kicsit furcsa, de megvan az indok, hogy miért költöztek ide, biztos Derek nyomában van, Neki meg kell egy társ, hogy felvegye velük a harcot.
Sok sorozatban láttam már vérfarkasátalakulást (The Gates, Being Human (Us-Am), TVD), de eddig itt volt a legelfuseráltabb az átalkulása, sőt, Derek nem is alakult át.
Na erről ennyit, szerintem a sorozat 5/10

Hunnenkoenig - 2011. 06. 10. 12:16

Snake meregfogai ugy latszik öregsegböl kifolyolag kipotyogtak.

Ez a kritika inkabb volt vicces, mint snakes.

Ha lenne kedvem es idöm olyan sorozatokat nezni, amiket rohadtul nem szeretek, akkor tudnek en is neplazito kritikakat irni, nem nagy szam. :-)

A sorozatot viszont ezek utan azt hiszem kihagyom.

slowclub - 2011. 06. 10. 13:14

Egyetértek Zakkant-tal.

Csifu - 2011. 06. 10. 19:36

SpockCooper: ha én amcsi forgatókönyvíró lennék, könnyen lehet, hogy megpróbálnék inkább kreatív lenni, mert hát ki nem sz*rja le a vámpírokat?

Zakkant - 2011. 06. 11. 07:36

Csifu:
A nézők 40% -a visszakézből elkezd nézni egy vámpíros-vérfarkasos-urbanfantasy sorozatot. A kreativitás, mint már írtam, nincs benne az első tíz okban, hogy miért csináljunk egy Scriptből pilotot. A pénz dominál.

clark - 2011. 06. 11. 13:26

én pozitívan csalódtam,meglepően jó volt,bár nem értem minek favorizálják a lacrosst,elég gagyi egy sport.a foci a király:D!

várom a kövi részt:D

monana - 2011. 06. 12. 21:58

Már aggódtam, hogy senki se oltja le Snake-t, de mégis. A világ újra kerek.

én és én meg az Irén - 2011. 06. 13. 17:57

dislike

startmenu - 2011. 06. 14. 18:12

Snake egy állat. Nem néztem ezt a borzasztó sorozatot, de a kritikának hála már nem is kell. De legalább a kritika állat jó volt. :D

superpityu - 2011. 06. 18. 23:15

megnéztem és ha teen deer érdekesebb koncepció lenne akkor nézném, de ez borzalmas volt. a legrusnyább átalakulás volt amit valaha láttam, és itt még az sem történt meg teljesen.

Skate - 2011. 06. 21. 19:13

Én csak a cold openig jutottam, de láttam nem nekem való sorozat. A kritika nem befolyásolt a döntésemben.

clark - 2011. 06. 25. 12:15

eddig mind a 4részt láttam és azért nem olyan rossz.
az látszik hogy nem nagy a költségvetés ,de egész jó.
én maradok nézni.

Cléda - 2011. 06. 25. 19:14

uh, eddig 3 részt láttam, de ez annyira gagyi, hogy már nézni kell… :D

Damian - 2011. 07. 01. 12:59

Hiányzot már Snake mindig végig röhögöm az irásait

Zac607 - 2011. 07. 06. 20:46

Hát ennek komolyan mondom, besírtam! Hosszupuskán rátaláltam a címére, gondoltam megnézem és tessék ezt kapom. NCIS-es oltaás +1 Én személyszerint még nem olvastam Snake kritikát, ezt kivéve, de jöhetnek még! A sorozatba belenézek, de ahogy olvastam kb a Győzike shówra hajaz, olyan sz*r khmm gagyi, hogy már nézni kell!!

Marcipán - 2011. 08. 10. 11:05

Na ledaráltam 11 részt. Hát amilyen gagyin indult annyira felpörgött a végére.

Negatívumok:
-főszereplő kiscsóka nem szimpi
-gagyi a cgi (de tudom alacsony költségvetés…stb)

Pozitivumok:
-szimpi mellékszereplők
-érdekes történet
-legjobb haver poénjai

Az első pár rész alapján teljesen helytálló amúgy az induló kritika, és sok embert gondolom a nagy vámpír-vérfarkas-divathullám is már eleve elriaszt attól hogy akár csak belenézzen, de úgy vélem érdemes nekifutni ha az embernek van pár szabad órája, mert egy délutáni kikapcsnak teljesen jó ez.
Amolyan “kistesó” jellegű sorozat.

winnie - 2011. 08. 10. 11:27

“(de tudom alacsony költségvetés…stb)”

igazából nem alacsony, csak normál, hiszen cgi nélkül is ennyi lenne, így viszont az alapárból a cgi-t is ki kéne hozni, ergó csökkenteni kell máshol a költést, stb. ez csak szakon lovagolás, de inkább nincs elég pénz a jobbra. vagyis… alacsony a költségvetés:)

Marcipán - 2011. 08. 10. 12:04

ok-ok, teljesen igazad van. azért emeltem csak ki ezt a dolgot, mert néha olyan szinten gagyesz az a szerencsétlen vérfarkas a soriban hogy nem tudom ki az a néző aki egyáltalán fél tőle ahelyett hogy nevetne rajta. :D
szóval úgy éreztem hogy ez még egy sorozathoz képest is meglepően gyengécske…

Pathfinder - 2012. 06. 10. 23:41

Én őszintén bevallom, 21 évesen imádom nézni a sorozatot. Nem vagyok szakértő, szóval eleve olyat nézek, ami megtetszik…nem nézem a részleteket. Valaki írta, hogy Finstock edző állati, megint más pedig, hogy Stiles karaktere. Mindkettőnek igazat adok, ők a legviccesebbek, főleg hogy Orny Adams(Finstock edző) eleve stand-upos, Dylan O’Brien pedig csak simán k**** vicces. :D Szóval ameddig megy én nézni fogom!

geo - 2012. 10. 11. 00:03

Nocsak, ha ritkán olvassa az ember a junkie-t, milyen kincsekre lel utólag. Az oltásra gondolok természetesen, nem a sorozatra. :D 2 évente befigyel egyszer Snake, de a korábbiak tényleg keményebbek (jobbak) voltak, itt nagyon visszafogta magát. Inkább sikerült tényleges kritikának, nem pedig oltásnak, amiről a korábbiak szóltak.

Ha pedig tippelnem kéne, hogyan került a látómezejébe a sorozat, a tinédzser lánya/fia nézi biztos. :D

sarkanyolo2 - 2013. 05. 12. 16:34

Snake back! Ez nagyon ott van. Szívesen olvasnék egy aktuálisabb sorozatról is a tolmácsolásában!

czildi - 2014. 03. 17. 08:35

Most találtam meg az írásod, és sírtam. Még, még, még!:)

Nofruré - 2022. 05. 07. 19:50

Évekkel később újra olvasva is még mindig vicces a kritika. Amúgy a sorozat utolsó évadát már végig sem néztem anno, mivel iszonyat pocsék lett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz