login |

The Glades: kezdett a 2. évad

2011. 06. 09. 18:55 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: kritika,

Úgy tűnik, ellent kell mondanom winnie-nek, mert a The Glades minősége pont, hogy csökkent a pilot után. Nem hatalmas esésre kell gondolni, csak épp azokat az apróságokat kapta meg, amik nélkül jobban működne. A második évad kezdése meg? Hááát…

A szerelmi szálon egyelőre még biztos nem fogok rugózni, hiszen első évad, ekkor még bármit csinálhatnak, nincs meg a “jöjjenek már össze a főszereplők, legyünk túl rajta” érzés. Nem mondom, hogy erősen van megoldva, de nem zavaró még. A probléma inkább a volt férj vonala, amivel elég rendesen megizzadnak, hogy tényleg akadály legyen a kapcsolatban. A durva, hogy a második évadban láthatóan még jobban elővették a figurát, hiszen kikerült a börtönből. Csak olyan szál ne legyen, hogy az asszony gyanakszik a visszaesésre, de a csávó közben becsületes — vagy nehogy tényleg visszaessen, ezeket kerüljék el.

A másik, hogy a főnökasszony szerepét tessék minimalizálni. Itt a premier részben kiemelt jeleneteket kapott, és vicc volt az egész. Ha nőt akarnak előtérbe tolni, akkor hozzák be inkább az indiános rész rendőrnőjét. Nem azért mert fiatal, hanem mert alapból érdekesebb figurának tűnt, mint a 2141241241. főnökös jelenet. A premier részről még azt is elmondható, hogy ez a szervezett bűnözéses ökörködés sajnos gyenge lett. Két banda “között” történt egy gyilkosság, és a családok fejével kellett sokat kommunikálni Jimnek, ami rengeteg borzasztó klisés, vagyis inkább B-mozi gengszteres jelenetet szült. Brr. Szerencsére jövő héten új bűneset, szóval könnyen elfelejthető.


A pozitívumokról ne feledkezz el pubi

Pedig Florida remek, és jók a helyszínhez köthető bűnügyek. Hiába gyilkosság vagy akármi, máshogy kell megoldani őket, mint a tipikus nagyvárosos nyomozós sorozatokban. Nyilván a műfaj sajátosságai itt is adottak, de mindenképp jelent egy kis pluszt a helyszín. Ahogy a főszereplő is remek. Karizmatikus embert találtak Matt Passmore személyében. Még kiemelendő a mellé adott halottkém és a gyakornok, akikkel remek jeleneteket tudnak produkálni. Csak hát ne lennének a már említett.

Mindezek ellenére a The Glades még mindig jó. Most nyáron, amíg nincs Castle és Mentalista, addig érdemes lehet belenézni, hátha, de én személy szerint egy 6/10-nél nem tudnék többet adni rá mostanában, és a 2. évad iránya is gyanús. Megy ez még lejjebb?

ui: a sorozat új főcímet kapott.

14 hozzászólás Ne habozz!

feareg - 2011. 06. 09. 19:04

Én tegnap daráltam le az egészet, nekem bejött. A főcím váltás szuper, más is tanulhatna tőlük, pl. vamp diaries jutott eszembe rögtön :D

Klunks - 2011. 06. 09. 19:34

Sajnos ez az évadkezdés nagyon rossz volt, de igazából már az első évad utolsó 5-6 részét is nagyon szenvedve néztem végig.
Viszont akármit is mond winnie, jelenleg uborkaszezon van (főleg azoknak, akik nem kedvelik a realityket) és ezzel is megelégszem.

the real Tom Sizemore - 2011. 06. 09. 21:29

mibe játszott a 2. képen lévő csávó? idegesít, hogy nem jut eszembe. Sons of Anarchy vagy Damages, vagy … nem tudom hova tenni… valaki? segítség: csak jó sorozatokat nézek :D

sebien - 2011. 06. 09. 22:01

the real Tom Sizemore – 2011. 06. 09. 21:29:
ő patrick st. esprit és mostanában szerintem a sons of anarchy-ban és/vagy a the chicago code-ban láthattad.

egyébként nekem kifejezetten hiányzik az első évados főcím, meg valahogy a hangulata is… kár lenne, ha itt is úgy elrontanák a második évadot, mint a human target-nál.

the real Tom Sizemore - 2011. 06. 09. 22:56

sebien
köszi, akkor jófele kapizsgáltam :), meg is néztem a SOA lapját és rá is találtam erre a palira de nincs nála feltűntetve, hogy játszott volna a The Glades-ben (Glades oldalán sincs az ő neve), ezért elintéztem azzal, hogy hasonlít rá, de nem ő az… de akkor mégis.
(bocs az offért)

payskin - 2011. 06. 09. 23:06

Mehhh, az első évados főcím egy klasszissal jobb volt…

winnie - 2011. 06. 09. 23:24

tényleg? nem tudom, szerintem minden jobb annál. illetve rosszul mondom, de darálásnál az ilyen “elmondom, hogy miről szól a sorozat” intró gáz. jó volt, szerettem, de öröm, hogy nincs ez a sok duma.

Klunks - 2011. 06. 10. 00:32

Szerintem sem illett volna az már a második évadhoz, örülök, hogy ujítottak.

vicvega - 2011. 06. 10. 19:33

winnie: nem tudom nézed-e a Burn Notice-t (tippem: nem), de ott is MEGAidegesítő ez a fajta intro

winnie - 2011. 06. 10. 20:13

vicvega: nézem, persze. human ki is akadt, hogy minek a 4. évadban is nyomatni.

JimmyL - 2011. 08. 02. 17:28

nah… nalam kilotte a biztositekot, hogy a masodik evadban a maganeleti szallal szappanoperat alkottak, most cancel…

payskin - 2011. 08. 23. 19:30

Ezt egyszer kipróbálnám, hogy állok kezemben pisztollyal két lépésre valakitől, aki homokban térdel, és megpróbálhat arcba dobni homokkal. Vajon meglepődöm-e annyira, hogy elfelejtem meghúzni a ravaszt? S ha mégsem, vajon mellélövök, vagy telibe kapom az éppen térdelésből felém ugró srácot?

payskin - 2011. 09. 06. 21:18

Na, ennek is vége, boldogan éltek míg meg nem haltak. Vagy míg el nem kezdődik a következő évad. Ha lesz…

A Kliséhegy díjról csak azért maradt le, mert a végén nem Callie csöngetett, hanem valami vadidegen.

Amúgy, örülök, hogy jól kidumáltuk itt a 2. évadot, köszönjük, Emese. :-)

winnie - 2011. 09. 06. 21:22

majd jön a finálékritika:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz