login |

Breakout Kings: vége az 1. évadnak

2011. 06. 15. 00:33 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, a Breakout Kings volt az a sorozat, aminél nem nagyon tudok mit hozzátenni hajdani kritikáimhoz: 2 rész utáni írás, az 1×03-as T-Bag epizódos (hogy teljes legyen a kép itt van human két kritikája: 1×01, 1×02) – annyira nem változott a legtöbb megállapítás. A Breakout Kings olyan sorozat lett, ami a pilot+1 részig nagyjából érdekes volt, de amikor végzett az ember a “felfedezéssel”, utána sajnos középszer vált belőle.

A műfaj természetesen nyomozós volt némi akcióval, az alapfelállás hasonlít a Chase-éhez és a Chase is nagyjából a formula miatt nem lett túl érdekes – ami pedig repetitív, az hátrányból indul a sorozatok közül. Igen, itt az egyikben pár marsall és pár fegyenc üldöz börtöszökevényeket, akik menekülnek és gyilkolnak, a másikban pedig csak marsallok üldöznek nem szökevényeket, akik nem menekülnek, de gyilkolnak. Kivéve azt a kevés részt, amikor nem ez volt a felállás.  A meglepetésfaktor, a kiszámíthatatlanság végig minimális volt, bár a készítők majd minden részbe próbáltak valami csavart csempészni.

Igazából nem tudom, hogy mi hiányzott a Breakout Kings-ből, ami kiemelte volna a középszerből, hiszen a karakterek elfogadhatóak voltak, igaz az már kevésbé, hogy a készítők nem igazán tudták kijátszani azt, ami a heist-filmekben kötelező, hogy mindenki ért valamihez és azzal segít. Itt mindenki tette a dolgát, üldögélt a főhadiszálláson, agyalt, majd elmentek együtt akciózni egyet, hogy visszatérjenek a HQ-ra és agyaljanak. Míg a pilotban számítottak valamit a “képességek”, a sorozatban nagyon ritkán.

És az a készítői koncepció sem jött be nagyon, hogy a szökevény karakterét megpróbálták kiemelni nyilván az állandó szereplők kárára, hiszen az üldözött általában nem volt annyira érdekes, hogy sok szót fecséreljünk rá – tisztelet a kivételnek. Legtöbbször inkább csak a rész eleji szökés mikéntje miatt volt érdemes képernyőn tartani őket.

Az 1×13 átlagos rész volt, ha akarom, akkor adhatok rá egy 5/10-et, bár csalódtam a végében, hogy nem húztak meg egy cliffhangert, főleg miután annyit beszéltek róla. A “rosszfiú” a részben ismét lány vikt, akiről az ember az első percben még azt hitte, hogy a legártalmatlanabb, szeretettől hajtótt szökevény lesz, de aztán kiderült, hogy a 13 rész egyik legmocsadékabb gyilkosának eredtek a nyomába.

Egyelőre még nincs döntés arról, hogy lesz-e második évadja a Breakout Kings-nek. Spekulációnak a nézettségét érdemes összevetni az A&E csatorna első sorozatának számító The Cleaner adataival, illetve mostani másik szériájuk, a The Glades számaival. Igen, sorozatban még kezdő az A&E.

ui: human-nek simán igaza lett, amikor olyanokat írt, hogy “Ez a sorozat is a tipikus közepes kategória lesz” vagy “soha a büdös életben nem lesz 7/10-nél jobb része”

10 hozzászólás Ne habozz!

Mate - 2011. 06. 15. 00:45

T-Bag miatt kezdtem el nézni a sorozatot, titkon reméltem is, hogy többet lesz vagy lesznek még az évad során kikacsintások a PB felé de nem így lett. Ettől függetlenül nem bántam meg, hogy végig néztem, jól szórakoztam. Más hasonló(egy rész-egy ügy) sorozatot nem nézek szóval ha berendelik a második évadot maradok.

winnie - 2011. 06. 15. 01:02

“Más hasonló(egy rész-egy ügy) sorozatot nem nézek szóval ha berendelik a második évadot maradok.”

egy ilyen kell szerintem és én sem hiszem, hogy találnék kivetnivalót akkor, ha nem lenne sok másik hasonló a nézősek között.

energy - 2011. 06. 15. 01:05

Kikapcsolódásnak megteszi.

Aldo - 2011. 06. 15. 01:40

Az eleje kifejezetten gyenge volt, de az utána lévő részek is csak átlagosak voltak. Az epizódok legizgalmasabb része tényleg az elején volt, amikor mutatják, hogy a rabok hogyan szöktek meg.
Szerintem a Foxon simán elkaszálták volna és ezt a 13 részt sem éli meg. Középszerűsége ellenére, nézhető és szórakoztató volt. Ha berendelik a második évadot, maradok, de ha nem, akkor sem fogom miatta telesírni a párnámat.

Bagosz - 2011. 06. 15. 08:43

Egyetértek az előttem szólokkal.Egyébként én se nézek más ilyen jellegű nyomozós, egy rész egy ügy sorozatokat,de ez bejött, elismerve középszerűségét.
Ami zavaró,hogy egy kicsit sok és gyors benne a párbeszéd,a logikai következtetéseket is gyorsan eldarálják.Pedig nem vagyok egy nehéz felfogású gyerek, illetve elég gyorsan tudok olvasni,de így is sokszor kimaradtak félmondatok a felirat olvasása közben.Sokszor kapaszkodni kellett, hogy ki ne essek az események sodrásából.
Összegezve várom a 2. évadot.
Nem ez a sorozat van az általam nézettek közül a sor végén.

Daphne - 2011. 06. 15. 17:15

Remélem lesz 2. évad! Minden részben volt egy kis csavar, egy kis plusz. A karakterek is szerethetőek, és szépen lassan a hátterüket is adagolják nekünk :) Mindenkinek megvan a maga kis szerepe a nyomozásokban, mindenki hozzáteszi a magáét. Szerintem eddig minden szökés ötletes volt, bár kérdés, hogyha folytatódik, akkor mennyi ötlete van még a készítőknek. Én mindenesetre reménykedem, hogy lesz folytatás.

fm! - 2011. 06. 16. 09:06

Én minden nyomozóst cancel-eztem már, de ez valahogy teljesen bejött (meglepve saját magamat is)…

Quantumleap - 2011. 06. 23. 14:20

Hát, ha berendelik a második évadot, és a készítők dobni akarnak a nézettségen, akkor ismét szerepeltetik T-Baget, neadjisten belecameóznak egy újabb PB-karaktert.

A sorozat nálam amúgy 10/6-os. Kikapcsolódásnak elmegy.

combrader - 2011. 07. 06. 23:28

7/10 nálam, egy laza kikapcsra jó, de ha javulni fog a második évadra, akkor az nagyon jó lenne. Sőt javuljon :D

Hopegirl - 2011. 08. 14. 17:42

Nekem nagyon bejött a sorozat :) Szerethető karakterek vannak benne, főként az okoskodó Lloydot bírom :) És nálam is az a helyzet, ahogy vki más már írta előttem, h vhogy néha túl gyors a sztori… A feliratozás is, meg alig bírom követni, h mi, hogyan is történt :( Ettől függetlenül tényleg jó :) nem egy olyan kaliber mint a Gyilkos elmék, de nézhető :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz