login |

Pilot-mustra: The Protector – 1×01

2011. 06. 16. 00:41 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ejj, de régóta próbálják elkészíteni ezt a sorozatot, most pedig kiderül, hogy sok hűhó semmiért? A The Protector-ban ugyanis semmi kiemelésre méltó nincsen, nézettségben sem debütált túl jól, szóval… Pedig meg voltam róla győződve, hogy a célközönséget (Lifetime csatorna, idősebb nőkre belőve – a két főszereplő is nő) érdekelni fogja ez a krimi, mely egy egyedülálló anyukáról szól, aki egyébként egy magabiztos, kicsit pökhendi, helyenént fura, de mindenképp túl magabiztos nyomozó. (2008/09-ben amúgy még a CBS rendelte be a pilotot Geena Davis főszereplésével, de akkor nem lett semmi a sorozatból, ami akkor Exit 19 címen futott.)

THE PROTECTOR – 1×01 – 4/10


Túl elnéző vagyok mostanában, túl sok az 5/10, a sorozat, ami se pozitív, se negatív érzelmet nem vált ki belőle – vagy amelyek esetében a két pólus nagyjából kiegyenlíti egymást. A The Protector-ra nagyjából ez igaz, de büntetem egy mínusszal, mert túlságosan elcsépelt, és a készítők ennyi év alatt sem tudtak valami pluszt belecsempészni.

Szóval krimisorozatról van szó erős otthoni szállal: anyuka pár hónapja költözött a 19-es autópálya-lejárónál lévő kertvárosba, vele lakik két kisfia és egykoron bajkeverő öccse – a munkahelyen pedig van egy kötelezően laza és “vicces néger”-típusú társa (nő), egy közepesen szigorú, tőke magánéleti tanácsokat kérő főnöke, plusz még egy random, a társával szemezgető járőr egészíti ki a főbb szereplők körét.

Magáról a részről vagy az ügyről nem érdemes sok szót ejteni, tipikus volt, pár kikérdezés, egy-két trükk és meg is volt a gyilkos – a sorozat lényege nem ez lesz, hanem az, hogy a főhősnő (Ally Walker) hogy áll helyet otthon és a munkahelyén egyszerre, s hogy bizonyítja be minden részben, hogy fura módszerei ellenére (az egyik tanú száját összefirkálja filccel, mert meg akarta nézni, hogy rémlik-e az arca bajszosan) nagyon tud.

Gloria, why is it that everybody can be wrong, except for you?

De épp ez a nagyon tudás a gáz a The Protector-ban, lásd az idézetét, bénán még adja is alá a lovat a társa. Az egész olyan mű, mesterséges. Ha Gloria párbeszédet folytat valakivel, akkor az utolsó mondat mindig poénra hegyeződik ki, mert Gloria esze, akár a beretva. Neki már a random megérzései is tökéletesek, nem szokványos megoldásai mindig sikeresek, a kételkedő kollegákat simán leoltja, nem játszik a játékszabályok szerint, stb, tévedhetetlenség rulez – megvan mindenki előtt a karaktere. Sőt, még otthon is mindent megold, ha kell nem alszik napokig.

Hiába az anyukaság, de az ilyen tudálékos, túl magabiztos karakter nem feltétlenül nő majd a nézők szívéhez, bár lehet, hogy kivárnám azt, amikor megtörik, de a túl sablon krimiszál miatt nem hiszem, hogy érdemes lenne.

8 hozzászólás Ne habozz!

okoska - 2011. 06. 16. 02:22

A Néni nekem a Sons of anarchyból ismerős, de ha ilyen gyenge a pilot, csak miatta nem próbálom be.
Szóval köszi :D

Réta - 2011. 06. 16. 05:10

Én mindenképpen adok neki egy esélyt a főhősnő miatt, hátha alakul még a dolog.

Stagyar-zil-Doggo - 2011. 06. 16. 08:05

Nekem tetszett – nagyrészt éppen a jó dumák miatt.

“Gnomes are a little outside my jurisdiction. Now, if you find a severed head, you give me a call. I’ve had a lot of success with severed heads.”

Az epizód írója Jeffrey Bell, aki annó az Angel egyik exec producer/írója volt, szóval nem meglepő hogy tele volt (legalábbis nálam) “a hét idézete”-jelölt szövegekkel.

Pr13m - 2011. 06. 16. 08:15

Már a SoAban is utáltam rettenetesen a nőt, szóval nálam alapban kihagyós.

narrow - 2011. 06. 16. 09:07

Nekem Sons-ban is tetszett a karaktere, igazán jó húzásai voltak. Amiket negatívumként írtál nekem pont azok keltették fel a figyelmemet. Nem lehet rossz! Vizsgák után megnézem.

CsipiK.O. - 2011. 06. 16. 09:33

Nekem mára bevezetője se tetszett.

Bullseye - 2011. 06. 16. 11:51

a fekete csaj jobb főszereplő lenne…

amúgy mennyire szexista dolog ez az egész már? pasas zsaruktól folyton válik az asszony, mert soha nincsenek otthon, folyton rohannak ha szól a telefon. De persze a női zsaru felnevel meló mellett 2 gyereket meg egy unokatesót vagy kit…

profilER - 2011. 06. 16. 17:34

Nagyon gyenge volt, nem tudtam végignézni…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz