login |

Stana Katic-interjú – írta Harsányi László

2011. 06. 17. 23:53 - Írta: vendegblogger

63 hozzászólás | kategória: insider, interjú,

(Disclaimer: Aki gyakori látogatója a Castle-kibeszélőknek (régi – 2555 kommenttel, új), az tudta, hogy nemrég egy rajongói csoport Zlin városában járt egy rendezvényen, ahol Stana Katic is vendég volt – és, ha már így alakult, leszerveztek egy interjút is. Magáról az eseményről a topikokban írtak páran, az utazók Twitterein jó pár kép is van, de itt a kommentek között is választ lehet kapni esetleges kérdésekre. Az interjú angolul itt olvasható el (link to the English version), ezen a videón pedig a magyar csapat ajándékát veszi át a színésznő.)

Mikor meghallottam, hogy Stana Katic, a Castle főszereplője ide jön a “szomszédba” egy filmfesztiválra (Zlin alig 400 km) rögtön tudtam, hogy ott a helyem. Az, hogy a fesztiválon egyben új filmjét, a For Lovers Only-t is bemutatták a hivatalos premier előtt a közönségnek, már csak hab volt a tortán. Nagy szervezés árán pedig azt is sikerült elérni, hogy Stana Katic egy interjút adjon a blog részére – a sorozatról, a filmjeiről, a fotózásokról és a rajongóiról. Ez olvasható a kép alatt.

(photo: Irina Kovaliova)

HL: Melyik volt a kedvenc epizódja az elmúlt évadból és melyik volt színészileg a legnehezebb?

Stana Katic: Talán a 3×13, a 3×24 és a 3×11 voltak a kedvenceim. A 3×11 volt a Nikki Heat-es rész… Látta mindegyiket? Igen? Szóval a Nikki Heat-epizód nagyon mókás volt, szinte alkotórészekre szedve eljátszani Beckett figuráját. A 3×13, amelyet Will Beal írt és amelyikben több mindent megtudtunk Beckett anyja haláláról, elkaptuk Lockwood-ot… Hihetetlenül jó színészek voltak benne, imádtam velül dolgozni és aztán a 3×24, az évadzáró, azt is nagyon jó volt csinálni, azt is Will Beal írta.

HL: Sajnos ő távozott a sorozatból, nagy kár.

SK: Úgy bizony, sajnos.

HL: A rajongóknak idén sokszor nehéz volt megérteni a Beckett cselekedetei mögötti mozgató rugókat. Castle-nak ott van Alexis és Martha, ha a gondolatairól van szó, de Beckett mellett nem volt senki, még Lanie is csak „szakmailag” volt jelen. Változik ez a következő évadban? Tavaly nyáron azt mondta, bár csak lenne mellette egy meleg barát…

SK: Vagy valaki (nevet)! Úgy gondolom, egy Beckett-hez hasonló karakternek nagy szüksége van valakire, akivel beszélhet. Még azt is felvetettem, nem lehetne-e egy bátyja? Valaki otthon, mint egy kicsit kattant művész testvér, ilyesmi. Azt mondták, szándékukban áll behozni valakit, de ezt soha nem tudhatod addig, amíg tényleg meg nem lépik. És még akkor is, azt a karaktert használni kell, fel kell építeni őt is és a kapcsolatukat is. Ebbe munkát kell fektetni, szóval majd meglátjuk, mivel rukkolnak ki az írók.

Én nagyon hiszek a karakterben, de hiszem, hogy időnként haza is kell mennünk vele, meg kell ismernünk, milyen ember ő otthon. Magamnak meg tudok magyarázni pillanatokat, mozzanatokat, akármit, de nézőként egy csomó olyan dolgot tudunk Castle-ről, amiről nekem, mint karakternek fogalmam sincs. Nem tudom például, hogy a két házassága nem miatta, hanem a nők miatt ment tönkre. Az én figurám még mindig azt hiszi, hogy ő volt a hibás! Emlékszem, egyszer meg is kérdeztem Andrew Marlowe-t [a sorozat vezető íróját, producerét – HL], “- Te, mondd, tudjuk mi, hogy miért vált el kétszer is? – Hát, persze. – válaszolta. – Mikor derült ez ki? – kérdeztem.” Erre elkezdte mondani, hogy ebben és ebben a részekben, de közbeszóltam, hogy hol? Mire ő: “Hát a lakásában.” Hát, ez az! Ha ez a lakásán történt, akkor nem csoda, hogy nem emlékszem rá.

HL: Nem is volt ott.

SK: Pontosan, ezért nem emlékszem! Ő otthon volt, Beckett-nek fogalma sincs a háttértörténetről. Úgy vélem, a lehetőség adott a további fejlődésre az előző évad után. Erre nincs ráhatásom, ez csak a meglátásom, de bízom abban, hogy az írók megragadják a lehetőséget és tovább fejlesztik azt, ami úgy tűnik, sikeres volt a harmadik évadban. Biztos vagyok benne, hogy így lesz. Egyben úgy gondolom, hogy az egyik fontos részlet, amire szükség lenne, hogy Beckett-nek legyen szócsöve, megismerjük az őrsön kívüli életét.

(photo: ABC)

HL: Alexis és Beckett. Molly Quinn mondta az egyik legutóbbi interjújában, hogy szerinte kettejük kapcsolata zűrösebb lesz a következő évadban, Alexis nem lesz egyértelműen elragadtatva, ha Castle és Beckett kapcsolata szorosabbá válik. Mi erről a véleménye? Nem előzetest kérek, csak hogy ön hogy látja ezt? Eddig a kettejük viszonya tökéletes volt.

SK: Azt hiszem, mindenki egyfajta mentor figurának képzeli Beckett-et Alexis mellett és bár ebben van igazság, inkább csak úgy mentor ő, ahogy egy idősebb nővér lehet. Már csak a karakterek korát figyelembe véve sem lehetne az anyja és Alexis-nek van anyja.

Én azokat a történeteket szeretem, amelyekben a szülőket tisztelik, azok nem hülyék. Túl sok sztori van, amelyikben idióták és én olyanoknak szeretem őket, akik a bölcsesség forrásai, mint az idősebb emberek a saját életemben. Nagyon fontos, hogy Alexis-nek van anyja, van apja, van egy nagyanyja akiktől tanulhat. Viszont tetszik az ötlet, hogy Beckett egyfajta jópofa idősebb nővér lehet a számára. Nem gondolom, hogy szembe kerülnének egymással, nem olvastam ezt, ez új nekem.

HL: Van egy olyan vélemény, hogy Alexis eddig a megkérdőjelezhetetlen No.1 volt Castle életében. Ha Beckett komolyabban belép ebbe az életbe, nos, akárhogy is, Alexis csak egy tinédzser. Szereti Beckett-et, de Castle eddig az őrsön töltötte a munkaidejét, most Beckett-tel töltené a szabadidejét is, így neki osztoznia kellene azon az időn, ami eddig csak az övé volt.

SK: Úgy gondolom, Beckett érzékelné ezt és van olyan intelligens, hogy szóljon Castle-nek, ideje lenne a lányával is tölteni némi időt, szóval ösztökélné őt erre.

HL: És Castle értene a célzásból? Nagyon gyakran fogalma sincs arról, mit gondolnak a nők körülötte.

SK: Nem tudom. Nem tudom, hogyan fog alakulni kettejük [Castle és Beckett] viszonya a következő évadban. Hallottam persze dolgokat, de nem hinném, hogy együtt élnének vagy ilyen mélységű kapcsolatba kerülnének. Én nem bánnám, ha nem is rögtön az együtt élést, de legalább azt, hogy elkezdjenek randizni. Ez bonyolítaná a dolgokat, hol egyikük, hol másikuk makacsolná meg magát. Két emberről van szó, akik szerelemesek egymásba, de mindketten önfejűek is, ebben annyi csodás csipkelődés lehet.

Nagyon szeretném látni egy ilyen jellegű kapcsolat fejlődését. Beckett soha nem lesz anyafigura Alexis számára, van egy csodás anyja, nagyanyja, egy csodás apja. Úgy vélem, lehet viszont valaki olyan, akihez kérdésekkel fordulhat a jövőben. Meglátjuk, nem tudom mit fognak majd kezdeni ezzel.

(photo: ABC/Randy Holmes)

HL: Ön volt az első, aki azt mondta, hogy nem ártana a sorozatnak, ha hagynák Castle-t és Beckett-et összejönni. Mi lehet az oka, hogy az ún. „A simlis és a szende-átok”, egy 25 évvel ezelőtti fikció a mai napig ilyen hatással van mai napig Hollywood gondolkodására?

SK: Azt hiszem, hogy egyszerűen csak félnek, ennyi. Csak azt hajtogatják, senki sem nézné tovább. Most komolyan, senki sem nézné, ha két szerelmes ember összekerül?

HL: Ráadásul a gond az, minél tovább húzzák, annál nehezebb utána új kihívást találni. Ha hét-nyolc évadon át lebegtetik, amíg két felnőtt, érett, független ember eljut odáig, hogy „Nem innánk meg együtt egy kávét?”…

SK: Ez unalmas és nevetséges, egyetértünk. Ezzel együtt úgy gondolom, van még pár állomás, míg a két karakter hihetően összekerülhet. Hiszem, hogy Beckett-nek ki kell derítenie mi történt Castle előéletében, mert most nem tudja. Tavaly lelépett az ex-feleségével! Ez végül is egy dolgot jelentett Beckett-nek: “Nincsenek romantikus érzelmeim irántad.” Mire ő, jól van, ha így állunk <mutatja, hogy huss>. Ráadásul Beckett-nek van egy barátja is, akivel valamit kezdeni kell! Már ha nem egy lotyó, amit remélek. Tudom, hogy mindenkinek az idegeire megy…

HL: Ó, igen, Josh…

SK: Komoly vetélytárs (nevet)? Victor Webster játssza, aki igazán tüneményes, elnézést kérek mindenkitől.

HL: Láttam a tweetjeit, őszintén sajnálom őt, a leggyűlöltebb férfi lett.

SK: Igen, tudom, szegény srác!

HL: A Castle stabilan uralja az összes női korcsoportot, az ön rajongóinak a nagy része is nő. Mennyire “női sorozat” a Castle?

SK: Azt hiszem, megfelel az ízlésüknek. Úgy vélem, hogy a történet először olyan módon ötvözi a románcot a komédiával, ami vonzó a számukra. Van benne egy erős nőalak, akihez kapcsolódhatnak. Remélem, nem tudom, de így gondolom. Elérhetőnek látszik, tudja. Nagyon hálás vagyok a női közönségnek, de azt hiszem az elmúlt évadban elkezdtünk népszerűek lenni a férfiak körében is. Gondolom ez részben az akciódúsabb részeknek, részben a szereplők változásának is köszönhető. Szerintem ez most már vonzó a férfiak számára is.

HL: Hogy néz ki egy tipikus forgatási napja? A tweetjeiből látni, hogy sokszor hajnali 2-3-kor még dolgoznak.

SK: Általában hétfőn reggel hatkor kezdünk és szombat hajnalban, olyan 4-5 óra körül fejezzük be a forgatást. Közben napi 14-17 órát dolgozunk és én jellemzően végig ott vagyok.

(Photo: For Lovers Only / Stana Katic’s FB page)

HL: Az új filmjéről, a „For Lovers Only”-ról szabad kérdeznem? Milyenek voltak az első reakciók?

SK: Azt hallottam, hogy nagyon intimnek érezték. Az emberek szerették, hogy fekete-fehérben készült. De a fő hangsúly azon volt, hogy nagyon bensőséges.

HL: Az európai filmesek eddig csak azért panaszkodtak, hogy az amerikai filmek elárasztják az európai mozikat, most már európai filmeket is csinálnak, ha lehet ezt mondani.

SK: Igen, nagyon európai lett.

HL: Egy kérdés, az utolsó két percről, ami színes. Ez egy álom, egy fantázia, esetleg a jövő?

SK: Nem tudom, végül is miért került bele. Imádom, de nem tudom, melyik lehet.

HL: Több embert is megkérdeztem a vetítés után és mindegyikük úgy emlékezett, hogy a film a „for lovers only” mondattal ér véget a taxiban és csak amikor rákérdeztem, akkor esett le, hogy azzal még nincs vége. Ezek szerint ez meglepetés volt önnek is?

SK: A forgatókönyv szerinti befejezés a taxi. A többi részt korábban forgattuk, de nem tudtam, hova szánják. De teljesen illik az egész film stílusához, annyira játékos, annyira kedves. Jaj, úgy örülök, hogy tetszett, nagyon köszönöm!

HL: Említette, hogy szívesen részt venne egy bollywood-i filmben. Komolyan gondolta?

SK: Tudja, annyira jópofának tűnnek. Láttam a „gettómilliomost”, az egy csodás film, Danny Boyle rendezte. Számomra ő egy nagyon érdekes művész. Az indiai kultúra általánosságban is nagyon érdekes, szóval ha mást nem is, de el akarok jutni Indiába, csak azért, hogy jól érezzem magam (nevet).

(photo: Bazille)

HL: A fotózások, amiket csinál általában kísérletező jellegűek, nem a szokásos csillogó sorozatok a gyönyörű színésznőről. Ezek az ön ötletei, amikhez aztán keres hozzájuk egy fotóst, aki várhatóan a legtöbbet tudja kihozni belőlük vagy önt keresik meg a koncepciókkal?

SK: A fotózások alkotások, egyfajta önkifejezés. Együttműködés köztem és a fotós között. Van, hogy beugrik egy ötlet, mint például a gésa sorozaté. Akkoriban együtt dolgoztam a Japán talán egyik leghíresebb gésaparóka-készítőjével és jelmezesével és többet akartam megtudni arról a kultúráról és a világról, amelyből ő jött.

Egy évben kilenc hónapon át dolgozom egy sorozatban és még soha nem kellett ilyen sokáig egyetlen karakter bőrébe bújnom. Néha szükségem van arra, hogy más személyiségeket is felfedezzek, hogy új kreatív impulzusok érjenek. A fotózások ilyen élmények, lehetőségek arra, hogy felfedezzek egy kicsit egy másik világot.

Valahogy így jött létre a legutóbbi is Brian Bowen Smith-szel is, aki fantasztikus fényképész. Herb Ritts mellett kezdett dolgozni és most már egy eszméletlenül tehetséges önálló fotós. Művészileg nagyon egymásra találtunk és ő javasolta, csináljunk közösen valamit. Felépítettünk egy koncepciót, de ez olyan mint egy filmnél, nem tudhatod, hogy végül is működni fog vagy sem és csak remélheted, hogy minden érintett közreműködő a megfelelő szellemiséggel közelít majd hozzá.

Aztán mindenki, aki benne volt, kezdve a Boogie-val, a fodrásszal, Sarah Vaghn-nal, a sminkesemmel, a kosztümös Gena Tuso-n át Brian csapatáig és sorolhatnám tovább, mindezek az emberek összejöttek és tökéletes lett. Mindenki a megfelelő hozzáállással érkezett, mindenki részt vett az alkotó folyamatban. Mindenki többet és jobbat csinált annál, mint ami a dolga volt vagy ami elvárható lett volna, mert mindenki az alkotásért volt ott. Szóval ilyen az, amikor fotózáson vagyunk, a számomra ez átalakulás egy másik karakterré, elindulni felfedezni egy másik világot és közben együtt dolgozni a legcsodálatosabb művészekkel. Egyszerűen öröm.

(photo: Harsányi László)

HL: Ön nagyon aktív a Twitteren és a Facebookon is, nagyon közvetlen a kapcsolata a rajongóival mégis meg tudja őrizni a magánéletét. Mi ennek a titka, hogyan lehet valaki egyszerre nagyon nyitott és zárkózott? A nagy stúdiók éppen most próbálják meg rávenni sztárjaikat, hogy legyenek kevésbé aktívak a közösségi oldalakon, hogy megőrizhessék a „misztikumukat”.

SK: A rajongóim tiszteletben tartják a magánéletemet és én ezt nagyra értékelem. Nem hiszem, hogy érdekelné őket, mit eszem reggelire, mikor megyek le a sarki fűszereshez. Úgy gondolom, a munkám érdekli őket, a projektek, amiken dolgozom.

HL: Egy utolsó kérdés. Tavasszal felrakott egy képet a Castle forgatásáról, amin kiskacsák voltak? Mit kerestek ők a díszletben?

SK: A díszlettervezőnknek, Alfred-nak [Alfred Sole] van egy farmja és ő hozta be őket egyik nap. Házikedvencként bánt velük, az irodájában laktak és mindenki ment hozzájuk a forgatási szünetekben. Most már persze megnőttek és visszakerültek a farmra, de amíg ott voltak vele, addig tüneményesek voltak.

HL: Vártam a pillanatot, hogy mikor bukkannak fel valamelyik jelenetben.

SK: Tudom, mindenki azt hitte, ugye? Jó móka volt, egy darabig mindenki azt hitte én tartom őket a szobámban vagy valami ilyesmi. Közel volt, de nem talált.

HL: Nagyon köszönöm az interjút!

(photo: Harsányi László)

(Köszönetet szeretnék mondani Toni Benson-nak a Third Hill Entertainment-től és Mila Radovának az 51. Zlini Nemzetközi Ifjúsági Film Fesztiváltól a sok segítségért, amely nélkül ez az interjú nem jöhetett volna létre.)

63 hozzászólás Ne habozz!

Húsleves Kocka - 2011. 06. 18. 00:36

Nagyon profi munka lett. Kicsit azokat is elvittétek Zlin-be, akik nem lehettek ott, csak lélekben. Köszönet érte László.

Gaines - 2011. 06. 18. 00:44

A sorozatot nem nézem, de az interjú még így is nagyon jó és érdekes volt. Hatalmas pacsi és köszönet.

peter - 2011. 06. 18. 01:13

jó volt, gratulálok!

payskin - 2011. 06. 18. 01:21

10/10. Le a kalappal!

Pesszimista Pista - 2011. 06. 18. 01:32

Minden elismerésem.

Screin - 2011. 06. 18. 02:22

High five!

Szep volt Laci!

annarchy - 2011. 06. 18. 07:23

hálás köszönet érte.
manapság már kevés ilyen színésznő van, mint Ms Katic…

TÁMADAMARS! - 2011. 06. 18. 08:08

annarchy: Miért, ő miben különleges ? Nem egy színészgéniusz, valljuk be, ráadásul ez a “Én egy csaj vagyok aki egy csajt játszik, aki egy másik csajt játszik!” kicsit vicces, de hát ez Hálivúd..

Az első képen van egy olyan aranyos, naiv, jó tanuló lány arca.

Binky - 2011. 06. 18. 08:46

Ez nagyon jó volt,köszönjük. :)

tumpara - 2011. 06. 18. 08:48

“Az emberek szerették, hogy fekete-fehérben készült. De a fő hangsúly azon volt, hogy nagyon belsőséges.”

Belsőséges? Hol játszódik a film, hentesboltban? :) Legyen inkább bensőséges. Amúgy remek interjú, van érzéked hozzá. Köszönjük.

Nina - 2011. 06. 18. 09:24

Köszi, remek munka! Imádom ezt a nőt – gyönyörű, okos és közvetlen.:))

Lallapurna - 2011. 06. 18. 09:34

Gratula! A sorozat régi kedvenc…

Nem a színészi játék, hanem a stílus és a fajsúly, ami bejön.

Neoprimitiv - 2011. 06. 18. 09:39

Köszönöm mindenkinek az elismerést és winnie-éknek a támogatást, hogy a nevüket adták a partizán akcióhoz.

TÁMADAMARS!: a színészi képességeiről eltér a véleményünk, de ez nem baj. A kritikát viszont nem értem, sem a tartalmát sem azt, hogy mi a vicces benne (gondolom azért, mert nem értem a tartalmat).

Zlinben végül is az öt nap alatt három hosszabb kérdezz-feleleken voltam ott (ebből egy volt a saját interjú) és még másik legalább 4-5 alkalommal találkoztunk valamilyen programon, vetítésen. Az az aranyos, naiv, jó tanuló lány nem arc, ilyen. Lehet persze, hogy minden éber pillanatában játszik, de ha ezt hitelesen hozza tetszőleges kiválasztott pillanatban akkor a) nem érdekel, jobban esik elhinni, b) a legnagyobb színésznők egyike.

Az interjúban a legnehezebb nem a szervezés volt (a menedzsmentje váratlanul segítőkész volt, gondolom egyrészt a mellékelt statisztikáknak, másrészt az eddigi 0 magyar érdeklődésnek köszönhetően), hanem az, hogy megmaradjak a kérdés-felelet felállásnál és ne kezdjek el beszélgetni vele. Végtelenül közvetlen, nyitott, érdeklődő valaki. A nyomtatott szövegből nem jön át az, ahogy reagált dolgokra. Amikor a film befejezéséről kérdeztem és kiderült, hogy nekem bejött, akkor olyan őszinte izgalomba jött, mint ha a Variety vezető kritikusa lennék, nem egy tök ismeretlen káeurópai blog még annál is ismeretlenebb “riportere”.

winnie: majd kíváncsi leszek a látogatottságra, különösen, hogy a saját twitterén kiposztolta az angol nyelvű változatot.

Neoprimitiv - 2011. 06. 18. 09:46

Tumpara: Ufff, igazad van, elnézést kérek az összes egykori magyar tanáromtól. Megkérem winnie-t, hogy javítsa.

Nina - 2011. 06. 18. 09:59

@Neoprimitív: élőben milyen a karizmája? :))) Másabb, mint képernyőn?

Memari - 2011. 06. 18. 10:12

Laci, köszönöm az élményt! Nagyszerű munka, ez az interjú is megerősítette, amit már Zlin óta érzek: Stana egy elragadó személyiség.

TÁMADAMARS!, igaz, h Stana még nem szerepelt tucatnyi felejthetetlen filmben (a For Lovers Only számomra egy ilyen film), mint a nagy sztárok; de az 5 nap alatt minden nap találkozva és majd minden nap beszélve vele (rövidebb-hosszabb ideig) egy nagyon kedves, szerethető, zárkózott,de mégis nyílt embernek ismerhettük meg.
Pl: a film 2. vetítése után (éjfél előtt nemsokkal) bejött, h köszönetet mondjon a szervezőknek, amiért meghívták a fesztiválra és lehetőséget adtak, h bemutathassa a filmjét, s ez neki nagyon sokat jelentett.

De minden nap történt olyan esemény, beszélgetés, ami csak tovább erősítette azt az érzésünket, h ő nem egy a hollywoodi sztárallűrös kényes színésznők közül, hanem erős európai gyökerekkel és gondolkodásmóddal rendelkező szerethető lány jó humorérzékkel, “aki egy csajt játszik”. S azokat a reakciókat nem lehet megjátszani v. nem annyiszor, amit láthattunk rajta, h tényleg sokat jelent neki a fesztivál nyújtotta lehetőség a film bemutatására és rajongókkal való találkozásra, s ezt többször is hangsúlyozta nézők, rajongók, sajtó előtt. Ezért különleges-szerintem.

Memari - 2011. 06. 18. 10:28

Nina, élőben is elragadó!!!
Más, mint Beckett, de jobb. Amit tapasztaltunk vele kapcsolatban és beszélgetve twitter ismerőssel, aki szintén ott volt Zlinben és már volt forgatási látogatáson sok pluszt adott a megismeréséhez.
Ha Beckett személyisége nagyrészt Stanán alapulna (belőle eredne), akkor is elbűvölő lenne, de nem egy a kettő. Pl: elmondta,h elég sok idő (nem másodpercek/percek kérdése) míg lelkiekben teljesen Becketté alakul.
Zlinben és az FLO filmben egy percig sem láttam őt (de a többiek sem) Beckettnek.

boreeester - 2011. 06. 18. 10:41

Nina: Stana és Beckett határozottan nem egy és ugyanaz, mondhatni ég és föld. Miután hazajöttem megnéztem egy-két részt a Castle-ből, hogy mégis megnézzem, milyen érzés ezután az öt nap után Stana-t a vásznon látni. Őszintén szólva, teljesen úgy éreztem, mintha egy teljesen idegen ember kacsintgatna vissza rám. Stana teljesen más. Egy teljesen szerethető, minden hülyeségre nyitott és érdeklődő “nőszemély”. Minden egyes alkalommal meglepődött, és őszintén hálás volt azért, hogy elmentünk Zlin-be, hogy megnézzük a For Lovers Only-t. Az egyik találkozón feldobta, hogy sokan csak Beckett miatt foglalkoznak vele. De azóta is próbáljuk tudatosítani benne az ellenkezőjét (: Számomra pont ez teszi őt különleges és tehetséges színésznővé, hogy teljesen képes átalakulni egy-egy szerep miatt, és hogy mekkora átalakulásra van szüksége, hogy Becketett eljátssza. Le a kalappal.
AZ FLO-ban már inkább önmaga volt. (:

Laci: nagyszerű interjú, de most csak még jobban visszavágyok! :( :D

Flanker - 2011. 06. 18. 10:42

(még) nem nézőként én is gratulálok, kiváló interjú!

El Diablo - 2011. 06. 18. 10:56

Egy élmény volt olvasni ezt!

Kóczy - 2011. 06. 18. 11:12

Nagyon jó lett az interjú, köszönet érte!

Kaliff - 2011. 06. 18. 11:13

Köszi szépen az erőfeszítést és az interjút! Nagyon jó kérdéseket tettél fel, öröm volt olvasni! Még több ilyet!

Nina - 2011. 06. 18. 11:15

Köszi, Memari és boreeester! Igen, azt nem is gondolom, hogy olyan,mint Beckett, – láttam vele egy-két interjút és persze teljesen más volt ott is. Élőben, szemtől-szembe pedig még izgalmasabb lehetett :)) Nagyon jó, hogy ott voltatok és megosztjátok az élményeket.

Orsi - 2011. 06. 18. 11:23

Remek interjú , gratulálok !
Elképesztő, hogy Stana mennyire mentes az ún. sztárallűröktől. Nagyon kedves , közvetlen , nem tér ki egy válaszadás alól sem . Nekem nagyon szimpatikus volt eddig is , de az interjú után még jobban az lett :) még egyszer Gratulálok !

Memari - 2011. 06. 18. 11:26

én is megnéztem 2 magyar és 2 angol részt Zlin óta, s teljesen más szemmel látom a játékát; nagyon örülök, h megláthattam a való(dibb) arcát. Ha nem is ennyire két véglet, mint amit boreeester ír, de Stana sokkal szimpatikusabb (azok alapján, amennyit megismerhettünk), emberibb, élőbb, mint Beckett a fénykorában (a 3. évadra kicsit szürkült a karaktere.)

S a legtöbben direkt nem Castles képet iratunk vele alá, s a találkozón sem a Castleről kérdeztük, hanem magáról és más munkáiról. Az érthető, h mindenki még csak a Castleből ismeri, de remélem ez hamar megváltozik. Az FLO ebben sokat segíthet, ha megkapja a megérdemelt figyelmet. Európában biztosan népszerűbb lesz, mint az USÁban.

Memari - 2011. 06. 18. 11:38

Nina, szívesen. Számunkra is öröm, h megoszthatjuk, s ilyen örömmel fogadjátok.
Orsi, ezzel mi is így vagyunk :D A zlini élményeket sosem fogjuk elfelejteni!

Khes - 2011. 06. 18. 11:46

Neo, ez nagyon jó lett! Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult az elkészítéshez!

Neoprimitiv - 2011. 06. 18. 11:49

boreeester: tényleg mondta ezt, hogy csak Beckett miatt érdekli az embereket? Erre nem emlékszem, de megnyugtató, hogy másnak is vannak kisebbségi komplexusai :).

Gondolom ez abból eredhet, hogy a nevét mégis csak ennek kapcsán ismerték meg. Sok embernek elég csak annyi, hogy “hú, láttam az utcán azt a színésznőt, aki Beckett-et játssza és még egy képet csináltam rólunk, várj, mindjárt eszembe jut a neve is”. A vele készült amerikai interjúk jellemzően három dologgal foglalkoznak: Castle, de fura neve van és milyen érdekes, hogy több nyelven beszél. A legtöbb rövid, egy-két percnyi, az előzőeken kívül még egy “színes” sztori (amit viszont már egyértelműen a PR részleg által letesztelt készletből van és álmában is el tudja mondani) és slussz. Ráadásul – ha szabad ilyet mondani – fogadó oldal sincs igazán, a For Lovers Only kapcsán pl. sok (egyébként nagyon lelkes) rajongóról kiderült, hogy a “francia új hullámról” mint fogalomról sem hallott soha, nem hogy filmet látott volna belőle. (Nekem nagyon bejött a film, utána írtam egy valamit, inkább hangulatjelentést mint kritikát, mert nem vagyok ítész. Elküldtem a linket azoknak, akikkel együtt voltunk, meg persze neki is és legnagyobb megdöbbenésemre pár perccel később kirakta a saját twitterére. Isten bizony nem egy szakmai mű, csak annyi, hogy én láttam az előzményt is és voltak kapcsolódási pontjaim.)

Él egy alapvetően felszínes közegben, amiből az érdeklődése miatt ki is lóg és a visszajelzések vagy az utcai “készíthetnék egy fotót” rajongókra vagy a statisztikákra korlátozódnak. Amekkora élmény volt nekünk, hogy találkozhattunk vele, neki szerintem legalább akkora meglepetés volt, hogy kizárólag az ő (nem a sorozat, nem Nathan, nem a fesztivál) kedvéért emberek több száz kilométereket utaztak, lelkesedtek egy olyan filmért, ami az amerikai mainstream-től olyan távol van, mint Makó Jeruzsálemtől. Ilyenben még – tudtommal – soha nem volt része. Végül is tökéletes win-win szituáció volt: mi öt nap alatt többször is szinte protokoll mentesen találkozhattunk vele, ő pedig kapott egy erős visszaigazolást, hogy a Castle-on kívül is van élet.

boreeester - 2011. 06. 18. 12:03

Neo: igen, azt hiszem a szerdai sajtótájékoztatón. Nézs vissza a videót (:
Amit pedig pedig ez előbb írtál: teljesen egyetértek, és én is pontosan így látom.

Timi - 2011. 06. 18. 12:48

Nagyon jó interjú, egy élmény volt olvasni! :)

keri - 2011. 06. 18. 13:46

Jók voltak a kérdések. Olvasgatom a külföldi riportokat is vele, de ez sokkal informatívabb és érdekesebb volt azoknál. Tényleg engem érdeklő dolgokra kaptam választ és jórészt nem a sablonos kérdések voltak.
Tetszik hogy Ms.Katic kb. úgy beszél a sorozat eseményeiről mint a többi rajongó, csak ő mellékesen szerepel is benne :)

Amiért én jó színésznőnek tartom Stanát, mert rendkívül hitelesen és őszintén alakítja a rábízott karaktert. Vannak olyan színészek akik csak önmagukat adják és ebben jók, de semmi másra nem képesek (pl. Charlie Seen) de Stanát akárhány filmben láttam soha nem ugyan azt a személyt láttam, csak az arca maradt ugyan az.

Pityuerez - 2011. 06. 18. 13:57

Tényleg, még olvasni egy élmény, nem hogy a helyszínen ott lenni, sőt szemtől-szemben beszélni/beszélgetni Vele!

Csak gratulálni tudok én is, remek lett az interjú, és csak biztosabb lettem abban, amit már az első beszámolókból is sejtettem, hogy tényleg egy szerény, aranyos, és kiváló humorérzékkel megáldott ember!

djzsuzska - 2011. 06. 18. 14:08

Köszönet az interjúért! Jó látni, hogy egy színész ennyire közvetlen.

monana - 2011. 06. 18. 14:17

Ez az egész nagyon szép. Jó volt olvasni, jó lehetett ott lenni. Gratulálok.
Régen olvastam ilyen érdekes interjút még “hivatalos” oldalon is.

Neoprimitiv - 2011. 06. 18. 14:30

Még egy háttérsztori az interjúhoz. A fan meeting utánra tervezték be és előtte többször is hangsúlyozták, hogy 15, max. 20 perc lehet. Ehhez képest már a meeting alatt szólt a menedzsere, hogy lehet, hogy rövidíteni kell a végeláthatatlan autogramosztás/fényképezkedés miatt, egyébként is már le kellett mondjon ma egy másik interjút, mert csúszásban vannak a későbbi programokhoz képest, ja és reggel óta nem volt ideje enni (du 4-kor), szóval ha várnék még egy kicsit. Gondolom nem kell magyaráznom, milyen biztató volt, hogy egy túlhajszolt, rohanásban lévő és az éhségtől alig látó sztárral készíthetek interjút. Ehhez képest volt olyan kedves és figyelmes, amilyennek korábban írtam.

Lehet mondani, hogy szakmai profizmus, PR. De én mégis csak egy kis blogtól voltam, nem TV, nem fontos hírportál és én sem vagyok a szakma világhírű képviselője. Ha azt mondják, hogy bocsika, szerettük volna, de nem jön össze, majd írásban válaszolunk a megküldött kérdésekre, akkor sem tehettem volna semmit. Vagy mondhatta volna, hogy csak 10 perc, és lehetett volna fáradt, türelmetlen (az elején Murphy törvényeinek megfelelően bejött egy technikai baki is, ami miatt félbe kellett szakítanom). Arra akarok kilyukadni, hogy ha csak szerep az amit láttam (láttunk) belőle, akkor is fontosnak érezte, hogy felöltse a kedvemért, pedig megtehette volna, hogy hagyja a fenébe. A végén pedig még a “gongszó” után is folytatta a válaszadást, jött dedikálni a posztert, nem mondta, hogy bocs, ennyi. A helyi menedzserét, Mila Radovát őszintén sajnáltam, mert ami nekem (meg gondolom másoknál is) plusz perceket, emlékeket jelentett, az neki egy újabb lökést a gyomorfekélyhez, ez úton is köszönöm még egyszer a kedvességét és segítőkészségét.

Nina - 2011. 06. 18. 15:16

Az európai mentalitásban azért lehet valami, anélkül, hogy általánosítanék; én pár éve Jason Isaacs-szel futottam össze, sajnos nem ilyen behatóan, leginkább a forgatást láttuk egészen közelről, viszont Jason is hasonlóan közvetlen, ő kért elnézést, amikor egy random gyalogos nekiment a járdán, stb. Utólag sajnálom, hogy nem írtam beszámolót ide, a junkie-ra, de hát evvan. Szóval éljenek az ilyen nagyszerű, két lábbal a földön járó színészek!

Memari - 2011. 06. 18. 15:18

A “csak Beckett miatt ismernek és foglalkoznak velem” érzésére az utolsó este is utalt halványan, s mi nem győztük bizonygatni, h mi miatta vagyunk ott, nem érdekel bennünket Nathan és a Castle.
S mint általában most is teljes mértékben egyetértek az írásoddal. Nem csak nekünk volt élmény, hanem neki is ilyen “töménységben” találkozni azokkal, akik szeretik őt, mert hasonló élményben még nem volt része, és a tavalyi Comic Conon nem érezte olyan jól magát-ahol azért lehetőség van nagyobb közönséggel találkozni)
Az külön öröm, h ő is hasonlóan gondolkozik a Castleban történő dolgokról, mint mi. :D

Annyi alkalommal és váratlan helyzetekben úgy megjátszani magát nem hiszem, h bárki is tudná. Ezek a legemlékezetesebb pillanatok Zlinből. :) Óriási szerencsének volt, s nagyon sokat köszönhetünk a szervezőknek és a kis multikulti csapatunknak.

JBG - 2011. 06. 18. 16:27

Bazz, kirakta ő is a twitterjére, ez király. A Castle-t nem szeretem, de ez az interjú szép munka, grat.

norbucso - 2011. 06. 18. 16:40

Háh, az öcsémet is pont így hívják. Mekkora már. Nem egy gyakori név.

LnB - 2011. 06. 18. 17:34

Nagyon jó interjú, nem nézem a sorozatot, és nem is olvastam 100%ra el. De nagyon érdekes. és az utolsó kép is király

Neoprimitiv - 2011. 06. 18. 17:56

Memari: a Comic Con Nathan birodalma, ő pedig a Castle részeként volt ott. Amit ott tapasztalt, abból nehéz lehetett szétválasztani, mi az ami NF partnerének, mi az, ami a sorozatnak és mi az, ami neki személy szerint szólt. Ami interjú ott készült vele az (nem meglepő módon) mind a következő évadot firtatta. Az egy dolog, hogy ő szeretne sok mást is csinálni, de azt hiszem, most kapott először igazi visszaigazolást, hogy erre a közönség is kíváncsi lenne. Az eddigi nagyobb szerepei jellemzően DVD filmek voltak, van olyan, ami a mai napig dobozban van (Truth about Kerry). Ha őszinte akarok lenni, akkor a korábbi filmjei alapján én sem rohannék a moziba a neve hallatán. Borzasztó sokat fejlődött, de az is lehet, hogy csak elég volt normális szerepeket kapnia.

Mi pedig valóban megfogtuk ezzel az istenke lábát, mert az a majd’ egy órás találkozó, ahol voltunk összesen vagy 25-30-an összehasonlíthatatlanul közvetlenebb volt mint mondjuk egy CC vagy Paley panel. Az interjú is azért csúszott, mert a dedikálásnál mindenkihez volt egy szava, nem csak kért egy nevet és írt.

Zora - 2011. 06. 18. 20:54

Nagyon jó az interjú, nagyon jók voltak a kérdések. Köszönet érte, valamint minden “együttutazónak”, akik megosztották velünk élményeiket.

Zora - 2011. 06. 18. 20:58

A videót csak most néztem meg. Nem értettem a szöveget – és nem csak azért, mert nem tudok angolul… Ha egyszer valakinek lesz ideje, tudná feliratozni? Nagyon megköszönném… A puli nagyon aranyos. A másik tokaji bor volt?

Memari - 2011. 06. 18. 21:15

Zora, az nem tokaji volt, hanem szatmári (panyolai) pálinka

a szöveg röviden (inkább emlékezetből, nem minden hallatszik tökéletesen): Fergusonnál nyilatkozta tavaly, h szeretne egy kiskutyát, de az életmódja nem megfelelő egy állat gondozására. Mi megtaláltuk rá a megoldást. Szobatiszta és kevés törődéssel is beéri.
Stana reakciója: Hi baby! Where have you been??? /hol voltál eddig?/
A pálinka felvezető szöveg: tudjuk,h szereti a bourbunt, ez egy kicsit erősebb, szóval csak óvatosan.
S Stana ismerte, vagyis tudta, mi az a pálinka. Egy gyógyszer, mely mindenre jó, fejfájásra, gyomorfájdalomra…
(halkan megjegyzem mindkét ajándék az én ötletem volt, de a pulit Laci szerezte be nem kis utánajárás árán:D)

a legvégén Mila, a főszervező ölbe vette a pulit és azt mondta Stanának, h búcsúzzon el a kutyájától,mert nem adja vissza, a végén Stana erre való reakciója látható (1:15től)

Neoprimitiv - 2011. 06. 18. 23:56

Az nagyon aranyos volt, ahogy a plum brandy hallatán rögtön rávágta, hogy ó, akkor ez nem is alkohol, hanem csak gyógyszer :). Minden tiszteletem és köszönetem Memarié az ötletekért, nagyon sok ajándékot kapott de ennyire láthatóan egyiknek sem örült, mint a mienknek.

Nohea Lani - 2011. 06. 19. 00:25

Grat az interjúhoz! Nagyon jó volt olvasni! Örülök minden Zlin-i élményeteknek! És az ajándék is szuper volt!

Lajoska67 - 2011. 06. 19. 01:48

Az tuti, hogy ha a filmben összejön a két főszereplő, akkor teljes koncepcióváltás kell, mert a mostani cselekmény arra épül, hogy vágyakoznak, de nem történik semmi. Kicsit talán túl látványossá tették ezt a motívumot, és így 3 évadra elhúzva már kezd kínossá válni. Sok sorozatban belesétálnak ebbe a csapdába, aztán nem tudnak mit kezdeni vele (lásd: Dexter). Amúgy az egész Castle szenvedőssé vált mostanra, lehet amúgy sem ártana valami komoly váltás. Erős átívelő szál, vagy valami.

Teppik - 2011. 06. 19. 05:52

Nagyon jó! Tök jó lett az interjú, gratulálok :)
Imádom ezt a nőt ^^

Memari - 2011. 06. 19. 11:31

Neoprimitiv, nélkületek nem hatott volna ennyire az ajándék :)

Lajoska67, Stana filmje, a For Lover Only is bizonyította, h lehet érdekes egy történet, melyben mindketten felvállalják egymás előtt, h szeretik a másikat, de mindig vannak bonyodalmak, ami szintén fenntartja az izgalmat. (nem csak a bonyodalom/konfliktus kelti egyedül az érdeklődést)

matthews - 2011. 06. 19. 13:07

Irigy vagyok…. Stana élőben…
Huhh…
Tényleg irigy vagyok!!!
:-)

Köszönöm, hogy megcsináltatd az interjút. Élvezettel olvastam.

Sanna - 2011. 06. 19. 14:19

remek interjú, csak gratulálni tudok, és az ajándékok is ötletes volt, szóval jár nektek a pacsi, és örülök, hogy sikeres volt a kiruccanásotok

Neoprimitiv - 2011. 06. 19. 14:21

Lajoska67: csak a harmadik évad épült erre, a korábbi kettő nem. A két eredeti karakter annyi mindenben különbözött, hogy az összekerülésük után is maradt volna dögivel megoldani való probléma. (Akik a kibeszélőt nem olvasták: mindenki mást ért “összekerülés” alatt. Az én számomra ez nem jelent többet, mint annak a kölcsönös elismerését, hogy egymással szeretnének valamit hosszú távon kezdeni. Ha tehát a következő részben lefekszenek egymással csak azért, hogy utána “úgysem működne” felkiáltással szakítsanak, az nekem nem összekerülés. Ha viszont abbahagyják a bújócskát és megpróbálnak egymáshoz alkalmazkodni – akár kíséri ezt szex vagy csókok, akár nem -, az igen.)

Sajnos úgy néz ki, hogy a köztük lévő különbségeket inkább eltüntetni igyekeznek az írók (jellemfejlődés címszóval), a helyett, hogy elfogadtatnák őket a másikkal, ez majd valóban gondot jelenthet később. Átívelő szál pedig van, kettő is, Beckett anyja és a 3XK gyilkos.

toxigen - 2011. 06. 19. 20:04

Azért büszke lehetsz magadra,hogy ad a véleményedre /mivel posztolta őket/. Szerintem még találkoztok,valahol.

Neoprimitiv - 2011. 06. 19. 20:57

toxigen: az elsőben nagyon remélem, hogy igazad van, a másodikban – hát, ez is elképzelhetetlen volt két hónapja, szóval ki tudja :)

Pityuerez - 2011. 06. 20. 11:29

Neoprimitiv: Azt nem mondom, hogy csak miattad:D, de az elképzelhetetlen, hogy a nagy sikerre való tekintettel jövőre is(vagy pár év múlva) jön, vagy oda, vagy valahova errefelé? Szerintem simán benne van!
(tudom, hogy ez sokkal bonyolultabb,de…)

Zseniális ötlet volt mind a két ajándék!

Köszönet a feliratért is a videóhoz, már én is kérni akartam valami ismertetőt hozzá, mert finoman szólva sem hallottam/értettem belőle sokat!

Neoprimitiv - 2011. 06. 20. 12:02

Pityuerez: csak remélni tudom, hogy a film (remélhetőleg) kedvező európai fogadtatása (augusztusban egy lengyel fesztiválon is bemutatják) és a pozitív élmények rendszeres nyári vendéggé teszik. Végül is tavaly volt Rómában és Franciaországban, idén a cseheknél, a lehetőség adott. Mondjuk, ha nálunk a stúdiókon kívül film élet is lenne, több esélyünk volna :(. (A zlini fesztivál az 51. ilyen rendezvény volt, a lengyeleknél nem lehet tudni, melyik fesztiválra hozzák a filmet, mert augusztusban több nemzetközi rendezvényük is van, nálunk a Filmszemle és a Titanic is döglődik…)

Pityuerez - 2011. 06. 21. 18:02

Hát igen, mint sok minden másban, a filmek terén sem rózsás a helyzet nálunk, pedig, vannak itt tehetségek!
Nem is Magyarországi látogatásban gondolkodtam magam sem!
Azon egy percig sem lepődök meg, hogy a környéken szinte mindenki előbbre van mint mi, de gondolom nem volt ez mindig így!

Bízom én is a jó fogadtatásban, én magyar felirat nélkül meg sem kísérlem megnézni, mert szeretnék érteni is belőle valamit, és nem csak a látványvilágban gyönyörködni(ami persze nem elhanyagolható:D, de nem minden)!

Memari - 2011. 06. 24. 04:32

Pityuerez, nincsenek benne nagy drámai monológok; szerény angol tudással is megérthető v. legalábbis sejthető, h mit mondanak. :)

Öröm látni, hogy a zlini fogadtatásnak mekkora ereje van
markpolish twitter:
#ForLoversOnly TRANSATLANTYK International Film & Music Festival. Poznan, Poland August 5 –13, 2011 (specific date to come)

Tehát a For Lovers Only ismét vetítésre/bemutatásra kerül Európában! Nesze neked Amerika!

gnorr - 2011. 06. 27. 18:34

Neoprimitiv:
Köszönöm én is a kimerítő interjút valamint a film értékelését. Gratulálok (és irigyellek), hogy olyan nagy hatást gyakoroltál a színésznőre, hogy feltette a saját twitter oldalára először a filmről szóló gondolataid majd a vele készített interjút is.

Én ott találkoztam először az írással és nagyon meglepődtem hogy magyar névvel és a “Hungary” szóval találkozok.

Még egyszer köszönöm hogy megosztottad ezt a rajongóival (akik talán nincsenek sokan kicsiny hazánkban) és ha bármi érdekeset hallasz vagy esetleg lesz szerencséd vele még egyszer találkozni akkor ismét szívesen olvasom az élménybeszámolód.

Ha sikerül megszerezned a dvd-t akkor majd üzend meg merre vetted mert én is szeretnék beszerezni egy példánnyal.

gnorr

Neoprimitiv - 2011. 06. 27. 20:28

gnorr: köszönöm, örülök, hogy tetszett. (Azt még mindig alig hiszem el, hogy neki is :) )

Ha elérhető lesz a DVD, akkor gondolom az aktuális Castle évad kibeszélőben (most nyáron az évadzáróhoz tartozóban, ősztől meg gondolom a nyitó epizóddal kezdődőben) biztosan fogjuk jelezni. És persze nem mondtunk le a nyár végi Castle találkozóról sem, várhatóan a Beckett’s-ben (naná!). Arról a “találkozók” tagra kattintva találsz infót.

wildrose - 2012. 01. 24. 01:48

Most találtam csak ezt az interjút, de öröm volt olvasni, csak egyetérteni tudok az előttem hozzászólókkal, nagyon szép munka és csak még jobban megszerettem a színésznőt és munkásságát. :) köszönöm :)

v.a. - 2012. 01. 27. 13:31

Hű, ez az interjú nagyon jól sikerült, gratulálok!
Na és persze a ‘nagyon irigyellek hogy találkoztál vele’ mondat is megvan. :)
Már egy ideje felfedeztem Stanát, imádom a stílusát. Ahogy a kommenteket olvastam még szimpatikusabbá vált, ezt az interjút tényleg nem lett volna muszáj megcsinálnia Veletek, de ennek ellenére megtette! Valamint hogy végre van EGY magyar ‘beszélgetés’ is, ez csak tetézi a dolgot, ugyanis nem beszélek angolul, ezért egyenlőre csak ez van amit megértek. Nagyon szeretnék egyszer én is találkozni vele, minden vágyam egy ilyen jólelkű embert megismerni, hacsak egy kis ideig is. :) Egy kérdésem lenne: hogy sikerült megszervezni/elintézni ezt a találkozást?

Pötyi - 2012. 07. 12. 12:39

Köszi a cikket,László,személyes,mégis visszafogott,mibt Stana.:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz