login |

Body of Proof: vége az 1. évadnak

2011. 06. 18. 14:38 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

(Csak jelzem, hogy Amerikában tavasszal 9 rész ment le a Body of Proof-ból, míg itthon a Story4 leadta az elkészült 13-at, így ami nekünk 1×10, az Amerikában 2×01 lesz, az 1×13, vagyis az évadzáró pedig 2×04. Én az 1×13-at vettem most szezonzárásnak.)

Na, látjátok, ezért jó, ha egy sorozatból több kritika van, és nem csak pilot-mustra. Bár az nyilván beszédes, ha valamiről csak egyszer, a legelején írunk és többször nem. A Body of Proof anno korrekt pilottal indított (6,5/10), de valahol már elejtettem, hogy mennyire kritikán aluli pocsék volt a 2. rész, ami az évad második 1/10-ét hozta. És a sorozat is nagyon hamar beállt egy elég unalmas szintre – lehet, hogy a későbbi részek sem rosszabbak, mint a pilot, de egymás után nézve kiütköznek a negatívumok. De tök mindegy, mert a nézettség jó, a sorozat működik!

Ha a finálét kéne osztályoznom, lehet, hogy 4/10 helyett kapna egy 3/10-et, mert muszáj -1 pontot adnom a tettes kezelése miatt, hihetetlen gyáva írógárdával van dolgunk. Mint mindegyik rész, ez is egy halottal indít, de vele nem sokat foglalkoznak, hiszen a Body of Proof elég hamar karakterizálós krimiként definiálta magát, azaz a.) a megoldásra szinte mindig valami random beszélgetés elejtett félszavából jönnek ré és b.) játékidő legalább egyharmada magánéletre megy el (Megan és a szeretője és az ex-férj és a kislányuk és az ex-férj szeretője), ami döbbenetesen közhelyes megoldásokat eredményez – én pedig hiába akarom nézni a krimit vagy a főhősnő lázadó személyiségét, utóbbiból már alig maradt.

A Body of Proof egy az egyben olyan, mint a Crossing Jordan volt, csak kevesebbet nyomoznak benne, de a halottkém szál adott – ahogy a helyszínelők, úgy Dana Delany karaktere is szinte mindenhol ott van. Ahol nincs ott, ahova csak a zsaruk mennek, az általában tévút. (A zsaruk állandóak, már az 1×02-ben elmondták nekünk, hogy hiába abszurd a fix felállás, így lesz ezentúl, csak mert… – megjegyzem, annyira szürkék és érdektelenek a nyomozók karakterei, hogy nem értem, miért vesződnek nekik is magánéletet írni.)

A lehető legtipikusabb nyomozós sorozat lett a Body of Proof-ból, aki egyet néz, annál simán elférhet, mint ahogy annál is, akit azonnal elkapnak a főbb karakterek, vagy a két, humorforrásul szolgáló fehérköpenyes a hullaházból (a főhősnő társáról nem tudom eképzelni, hogy valakit is “elkapna”, annyira mínuszos figura), mert mint írtam, magánéletet is kapunk a sorozatban. De egyébként semmi olyan eleme nincs a végeredménynek, ami nézőssé tenné a Body of Proof-ot.

Ja, a finálé csak annyiban finálé-ízű, hogy történik benne egy ráutalás arra, hogy kissé változni fog az 1×01-ben bemutatott status quo.

ui: A magyar szinkron sajnos nehezen elviselhető. Egyrészt nagyon gépies, cseppet sem odafigyelve fordított a magyar szöveg (vö. gyengécske), másrészt lehet, hogy az eredeti is ilyen, de Kovács Nóra túljátssza, nagyon csitrisre veszi a főhősnő hangját, és bizony ez sokszor az elviselhetőség határán is túlmegy. Így élettel telibb és jobban definiált a karakter, ezt aláírom, de nekem ez sok. De ez utóbbi abszolút szubjektív természetesen. A többiekkel nincs nagy gond.

9 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2011. 06. 18. 14:45

Nagyon remélem, hogy sokáig él a sorozat, így nagyobb eséllyel nem kell viszontlátnom máshol Delany-t. Csak ne szervezzenek később be olyan színészt, akiért sírnék.

Aldo - 2011. 06. 18. 14:48

De jó, hogy végre valaki elmagyarázta, hogy mi a helyzet az epizódok számával, mert egy kicsit összezavarodtam. Mindenhol azt írták, hogy 9 részes az évad, erre a story tv adta tovább de most már értem.

gta - 2011. 06. 18. 14:59

Azt látom neked nem jöttbe winnie.

Én nekem a fanyar humora miatt tetszik, sokkal kulturáltabb mint az office-ban a főszereplőnő karaktere aki slampos is meg túl hiteles bunko volt – 1 évad felényit birtam belöle.

Itt nincs ilyen.
Az igaz jordant nem néztem ezért lehet hogy ezért újszerű.

Örülök 7/9-ednek is !

toxigen - 2011. 06. 18. 15:58

Azt hiszem az első részben volt,mikor odament a lányához békülni. Hááát ennyire erőltetetett valamit még nem láttam. Mert ugye a lánya pont egy fiúval volt,aztán jól elb… neki! Itt hagytam abba!

CsipiK.O. - 2011. 06. 18. 16:26

Nem sűrűn néztem a STORY4-et, sem az 5-öt, de mikor láttam az újságban, hogy adják, gondoltam megnézem az első részt, aztán leragadtam… majd végül végignéztem.
Igaz, ami igaz, tényleg gyengyusz volt a “többihez” képest, de volt benne valami sajátos. (Személy szerint jobban örültem volna ha olyan szereplő lett volna benne mint az NCIS-eszes Abby, akkor még nyerőbb lett volna az egész)

Aldo - 2011. 06. 18. 16:55

Kezdetben próbáltam összeszedni, hány klisét lőnek el:

– Páratlan megfigyelő képességét úgy demonstrálja, hogy rájön, hogy a nyomozónak megsérült az arca borotválkozás közben, tehát egy olcsó borotvált használt egy motelban, mert elköltözött az asszonytól. (ez volt már pár sorozatban)

– nem lehetett ő a gyilkos, mert jobb kezes, de a pisztoly a bal kezében volt (én is jobb kezes vagyok, a tárcámat, mégis a bal zsebemben tartom)

– feszült kapcsolat a gyerekkel, aki minden rosszért az anyját okolja

– a volt férj természetesen a főnökkel fekszik le.

A két nyomozó tényleg nagyon gyenge karakter. Volt olyan rész, amikor hol egyik, hol másik marad távol. Fel sem tűnt a hiányuk. Na és persze a kötelező karakterek: a nagy darab fekete, aki szintén nem sok vizet zavar és a fiatal, túlbuzgó, szerencsétlenkedő, már-már idegesítő tudós és a lehetőleg ellenkező nemű vagy etnikumú társ

Mindezek ellenére szerintem egész jó volt ez az évad. Lehet, hogy nem a nagy betűs sorozat, de kikapcsolódásnak jó. Ha legalább ezt a színvonalat tartják, maradok a folytatásra.

dragon1986 - 2011. 06. 18. 18:49

nekem bejött az eddigi részek amiket láttam, igaz itt is zavart hogy kavarták a részeket mint a Happy Ending-ben.

Drake - 2011. 06. 18. 19:34

Nálam 3 rész után ment a kukába a sorozat.Teljesen érdektelen esetek,a két nyomozó egyenlő a nullával,a nagydarab afroamerikai munkatárs idegesítő,ahogy a fiatal laboros srác is.Az egyetlen pozitív szereplő talán a főnöke a főszereplőnek(mondom ezt 3 rész megnézése után).

Annyi jó nyomozós sorozat van(The Glades,The Chicago Code,Terriers,Detroit 1-8-7,stb),nem is értem,miért ilyen sorozatokat szinkronizálnak le.

Derlon - 2011. 06. 19. 19:32

Jobb lett volna a szinkron tekintetében Orosz Anna, maga a sorozat tetszik de Dana Delany, majdnem ugyanezt hozta a SzülFel-ben és a Váltságdíjban is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz