login |

Pilot: The Nine Lives of Chloe King

2011. 06. 19. 18:29 - Írta: human

32 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

You haven’t talked to me in like 2 years, lets go back to that.

Valahogy így vagyok az ABC Family csatornával. A Middleman jó volt, de az csak valami véletlen, hiszen nem is tinisorozat, a csatorna pedig a családbarát tinisorozatokra ment rá azóta.

Miről is szól a The Nine Lives of Chloe King? Egy olyan fajról, akik többek az embereknél, de kevesebbek az isteneknél. Régen összerúgtuk velük a port, azóta pár gyilkosunk vadássza a fennmaradt tagjaikat. Ha a 9 életre való utalás nem lett volna elég: macskanőszerű képességekkel bír a főszereplő, na és a többi fajtársa. Karmok, akrobatika, éles hallás és éjszakai látás. Ez utóbbit nem mutatták azt hiszem, de várható.

Mélyen belül mindig is tudtad, hogy te más vagy.

Itt jutottunk el a tinisorozat részhez. “Különleges vagy” a kiindulópont, amihez rögtön jön 3 jóképű srác is, bár az egyik ráfarag, hogy dráma is legyen. Szóval a tiniszerelem szál adott, de annyira tipikusan, hogy aki még nem látott ilyen sorozatot, annál be fog válni, nem véletlenül klisék a klisék, de aki nem így áll, nos neki nem lesz semmi plusz, hiszen látta már, csak akkor még másnak hívták. Tényleg mindent bevetettek itt: akadályok a csókok útjában, jó és rossz család kölkei, és a közöttük idővel választó főszereplő gondolom. Még csak igazi eyecandy faktor sincs benne, hiszen 16 éves lánynak van beállítva Chloe.

Egyszerűen végig érezni, hogy fiatal nézőket akarnak szerezni, de úgy, hogy az anyuka se rágjon be a sorozatra. Így viszont nem lesz semmi érdekes benne, csak a természetfeletti szál ellenére is tele lesz tömve családi értékekkel és jól nevelt tinikkel.

Pontozni? Ilyen után, mint sikítva: YAY!!! OMGG!!! Chloe, who are you? Mindezt úgy, hogy teljesen random módon váltottak témát előtte. Itt is kikapcsolhattam volna, de kemény vagyok, mint a szivacs, szóval folytattam. Legyen 5/10, hiszen a zeneválasztás középszerűségétől kezdve a rendezésen, díszleteken át mindenben közepes. Bevallom a “minekvan?” gondolat felmerül bennem közben. Szóval keresünk egy 16 éves írót?

32 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2011. 06. 19. 19:10

“A Middleman jó volt,”

ekkora csúsztatást még nem is olvastam… a middleman überzseniális volt. a fene tudja, hogy kötött ki az abc family-n.

Dohi - 2011. 06. 19. 19:38

csusztatas bizony, nem is volt jo :)

Mammut - 2011. 06. 19. 20:06

szerintem sem volt jó, viszont ezt a chloe-t a feléig sem bírtam, szóval ez meg pláne nem :)

dzsiaj - 2011. 06. 19. 21:02

Randomra egymásra pakolt jelenetek, szájbarágás, kliséhegyek. Ennyi alapján nem lenne túlélő, de a PLL pilotja is pontosan ilyen volt (meg a Vampire Diaries-é is, bár az CW), ezért még kap esélyt a fejlődésre.
Ami tényleg tetszett, az az idióta barátnő volt (bár gondolom, másokat meg éppen ő idegesített fel).

Mammut - 2011. 06. 19. 21:23

“Ami tényleg tetszett, az az idióta barátnő volt ”

ja, tényleg, az eszembe is jutott közben, hogy az a csaj kellett volna a főszerepre samuels helyett

Shawn - 2011. 06. 19. 21:32

hát nekem ennél meg a Switched at Birth is jobban tetszik…

Binky - 2011. 06. 19. 21:33

A Vampire Diaries is elég tinisen kezdődött, szóval reménykedek, hogy ez is javulni fog. Tényleg kliséhegyekkel volt teletűzdelve, ami még nem is lenne baj, de a tinifaktor most vhogy überzavaró volt számomra. Majd azt hiszem várom a kommenteket a folytatásról vagy bevárok pár részt és darálva megnézem, és meglátjuk javult-e a dolog.

combrader - 2011. 06. 19. 22:51

Ezzel a sorozattal nem lenne semmi baj (egy laza 7-esen elcsordogálna, azaz így nyárra heti egy rész bőven elég), de ez a tinifaktor nálam is kiverte a biztosítékot. Ha azt úgy eltolnák vagy 10 évvel, szerintem még jó is lenne. Sőt, még fentebb is csúszna a pontozás, de így csak max. 5 pont nálam.
Ha lesz egyfajta TVD-s “felnövés”, akkor jöhet továbbra is.

Dohi - 2011. 06. 19. 22:59

Ami tényleg tetszett, az az idióta barátnő volt (bár gondolom, másokat meg éppen ő idegesített fel).

en a my so-called life-nal voltam igy (bar biztos volt mas is). a baratno volt az egyetlen ertekelheto karakter, ha o lett volna a kozeppontban, talan vegig is nezem.

CsipiK.O. - 2011. 06. 20. 07:24

Ha jól tudom a The Gates-ben is Skyler volt, ott meg succubus démont játszott, ahol ha megkiss-el valakit, lebénul.

Kolinkin - 2011. 06. 20. 08:35

hát, kíváncsiságból megnéztem a pilot-ot, de hát csak annyi maradt meg bennem, hogy össze-vissza sikoltoznak, meg vihorásznak. Remélem a főszereplő csaj alakul még a közeljövőben, mert ha így folytatja… elég idegesítő volt. De talán csak öregszem. :) Ja, és egy jóképű srác sincs benne (talán az a Xavier, de ő sajnos itt hagyott minket), nem minthogyha ez kulcsfontosságű lenne, de a PLL-ben jobb csávók vannak.
A másik gondom az a sorozattal, hogy (szerintem) túl sok mindent árultak el a legelső részben. Olyan volt, mintha az első 5 részből vágtak volna össze képeket. Kicsit nyújthatták volna ezt a nem tudom mi/ki vagyok, mi történik velem, kik vagytok, jaj karmaim nőttek szálat. Persze nem a végtelenségig. :)

comet - 2011. 06. 21. 22:22

hiába, a PLL ugyan egész jó, de nekem a Kyle XY óta nem nyújtott meglepetést az abc family … sajnálom azt a kaszát, tudtam volna még nézni 1-2 évadot ..

winnie - 2011. 06. 21. 22:31

hát, ha a middleman nem meglepetés…:)

Erácska - 2011. 07. 16. 19:51

valaki nem tudja, hogy hány epizódosra tervezett az első évad? :) imdb-n csak 9 van kiírva :S

winnie - 2011. 07. 16. 20:05

10

Erácska - 2011. 07. 16. 20:13

köszi :)

MVal - 2011. 07. 18. 03:38

Hát lehet nektek nem tettszett a dolog.. nekem viszont bejön:)

winnie - 2011. 07. 18. 08:00

épp ezért lenne jó az olvasóknak, ha elolvashatnánk, hogy miért jó a sorozat, hogy ők is elkezdhessék. ha nem írsz róla, akkor nem lesz népszerűbb.

Victoria - 2011. 07. 23. 19:37

Dohi!

Az egyetlen ami miatt a My-so-called-life nézhető volt az nem más mint Jordan Catalano!!! Engem Rayanne simán csak idegesített.

Viszont azt hiszem rápróbálok erre a sorozatra. Még akár nézhető is lehet.

Dani - 2011. 08. 17. 09:30

Uram atyám. Ez a finálé baromi jó volt. Nem emlékszem mikor láttam ilyen jót. Spoileres – megöltek 3 főszereplőt. Legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy mind meghaltak, de ki tudja. Bár igazából 4-et, de Chloe úgyis életre kelt. Remélem valaki ír majd egy finálékritikát, én sajnos gyatra vagyok az írásban:D

Shai - 2011. 08. 17. 18:36

maga az evad annyira nem tetszett, de azert bongeszes kozben neztem a hatterben (ill uinkabb hallgattam), de a season finale valami uberjora sikerult! sajnos csak utolag olvastam utana hogy ez az evadzaro volt :( pedig most mar vartam volna a kovetkezo reszt nagy lelkesen :D

Connie - 2011. 08. 17. 22:19

A befejező rész csúcs volt, ha nem látom, el se hiszem, hogy ebben a sorozatban ilyet is tudnak. Tuti, hogy ez sorozatzáró volt? Nem úgy van, hogy vagy ez, vagy a make it or break it fog megmaradni, és még nem dőlt el, hogy melyik?

LoGi - 2011. 08. 20. 11:13

16-án elkezdtem nézni (akkor hallottam is először a sorozatról :D), 4 nap alatt letoltam gyorsan, most végeztem. őszintén nem voltak nagy elvárásaim, csak nyáron már mindenre találtam sorozatot, csak semmi sci-fit és ezzel is beértem :D a családi/barátnős drámát néhol már unja az ember, szerintem a többi részre is igaz az, ami a pilotra, közepes megoldások minden téren. de ettől még néztem, szurkoltam a lánynak. sajna szerintem pont a sci-fis részt az íróknak sincs még fogalma hogyan folytatják, minden rész olyan random volt, semmi nagy tervet nem érzek mögötte, és nálam ez eléggé sok mínusz pontot jelent, örülnék valami rendesen felépített sztorinak. a finálét sokan dícsérik, én is elvoltam a nézésével (darálva sokkal könnyebb mondjuk, mint heti nézéssel szerintem, bár sok olyan nagyon közkedvelt sorozat van, amivel még mindig csak pár részig jutottam, és még várat magára :O) de sok meglepetést nem okozott, valszeg mert már én is nagyon sokat láttam ^^ nem lepett meg, hogy brian egész családja nyakig benne van, nem számítottam rá, de nem dobtam hátast tőle, hogy az anya új pasija brian apja (+az előző kiírásának indoka elég szánalmas indokkal lett megoldva), random rosszfiún (aki az anya+lányra rátámadott) se lehetett ámélkodni, mert nem ismertük előtte, arra már sokkal inkább, hogy kiderült az, hogy rokon. bár még mindig olyan gáz volt ez a méregnyilas cucc is, legyenek akármilyen emberfelettiek, a pisztoly akkor is jobb, mint a kés vagy a méregnyíl. de nem hinném, hogy mind a ketten meghaltak volna, Alek a lányt még megmentheti (akinek most semmi áron nem jut eszébe a neve. valami J-s talán, de nem nézem vissza :D) a legrosszabb talán ez a szánalmas csapda volt, ami Chloe-nak volt felállítva, előtte 2-3 részben beszélt az a fehér ruhás nő, hogy milyen tökéletes a terv, erre ez olyan snassz volt, hogy csak na. gondolom majd később az igazi apa is felbukkan. szóval szerintem a gonoszok gagyik, brian halálát egyből láttam, ahogy meglátta a lelőtt chloe-t, és nem is bánom, nem tetszett ez az érzelmi huzavona az ember és maj hapsi között. max akkor maradhatott volna brian, ha megtudja chloe titkát amit akartam is volna látni, vagy azt, hogy az anyja tudja meg, de sajnos egyikre se került sor a fináléban.
na ez az én nem kritikám, csak személyes összefoglalóm.

LoGi - 2011. 08. 20. 11:16

és ezt csak az érti tökéletesen, aki tényleg látta a részeket, mert ilyenkor könnyen írok csapongóan :D

LoGi - 2011. 08. 20. 11:20

közben arra is rájöttem, hogy én miért nézem ezt, és ehhez hasonló sorozatokat. suckerje vagyok a szuperhősös, emberfeletti képességekkel bírok sorozatoknak :D smallville sok tini drámáját is ezért tudtam átvészelni szerintem csak, meg a heroes gyengébb részeit is. de azokat is darálva néztem csak, kivéve a smallville utolsó 12 részét :D

combrader - 2011. 08. 23. 18:39

Az évadzáró nagyon durva volt, főleg az utolsó pár perc pörgő jelenetsora.

Maga az egész első évad nálam egy olyan 6.5-re nőtte ki magát. Igazán erős főszál nincs (konkrétan szerintem egy se), csak sok kis mellékszál viszi tovább a történetet. De valamilyen szinten bájos kis sorozat, néha olyan charmed-es utánérzése van, persze pár korosztállyal lentebbi szekcióban értve, és igyekeznek helyenként egy-két természetfelettis, scifi-s elemeket is belevenni. Viszont a legtöbbször túlzottan kiszámítható és ez sokat levon a pontozásból, de így is szívesen vennék egy következő évadot (sok érdekességet lehetne még belevinni, illetve rengeteget nem is láttunk).

Pudli - 2011. 08. 24. 10:26

Nekem tetszett a sorozat. Sajnáltam, hogy vége és nem 13 részes vagy ilyesmi. Igaz kicsit langyos volt de azért remélem lesz még egy évad.:)

Binky - 2011. 09. 03. 10:02

Nincs még konkrét hír a folytatás/kaszáról ugye? Tudom, h nem volt fényes a nézettség, de azért remélem nem kaszálják így el, mert elég durván lett vége a 10. résznek. Nekem bejött a sorozat.

asd - 2011. 09. 18. 16:32

Azt olvastam valahol h szept. 15-én az ew.com-on bejelentették, hogy nem lesz második évad.

winnie - 2011. 09. 18. 16:53

így van, mi is megírtuk a hírt pár napja

Nikki - 2011. 10. 06. 00:20

Most a héten daráltam én is, s igen sajnálom, hogy vége. Volt benne valami, amitől mindig tovább akartam nézni. Érdekelt volna, hova viszik tovább az egészet ilyen jó kis felvezetés/finálé után.
Nekem gyanús volt ez a csók/halál dolog; a papa azt mondta a sebhelyes arcú alaknak, hogy ugye nem látták meg, amikor kijött a sráctól…szóval itt valami nem tiszta. Tuti, hogy halottak maradnak? Egyáltalán halottak-e? Kár, hogy sose fogjuk megtudni :(

Kolinkin - 2011. 10. 13. 15:02

jaj, ne már, hogy elkaszálták… :( azért jó kis sorozat volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz