login |

Visszatekintő: Kitchen Confidential

2011. 06. 23. 16:49 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: kritika, méltatlanul elfeledett,

Igazából retrónak nem hívhatom ezt a pár sorozatot, amiről nyáron szó lesz majd, hiszen darára ajánlottak, de azért nem tegnap mentek odakinn a tévében. Mivel jelenleg nem sok sitcom fut, így elvonási tüneteim enyhítendő a FOX 2005-ös, nem sok részt megélt, de 13-at így is leforgatott sorozatát vettem elő, a Kitchen Confidentialt.

Az a helyzet, hogy a tévék néha nem is tudják, kiket veszítenek el. Konkrétan itt Bradley Cooper a főszereplő, aki gondolom egyenesen az Aliasból érkezett, de ha megnézzük, hogy a sorozatok világából kikerülése után mikben játszott (Másnaposok, Szupercsapat, Csúcshatás) akkor láthatjuk, hogy izé, nem A-kategóriás sztár, de egy sitcom főszerepre nem mostanában lenne újra elérhető.

A sorozatban Jack Bourdain a sikeres szakácsok kokain/nők satöbbi vonalán lecsúszása után új lehetőséget kap: a Nolita konyháját vezetheti. A probléma, hogy 48 óra alatt kell felvennie a többi embert, és fogadni a vendégeket. Nagy a nyomás, de nem rokkan bele. A karakterhez az inspirációt Anthony Bourdain könyve adta. Gondolom jó pár konyhai alapbölcsességet is onnan merítettek.

Azt mondanom sem kell, hogy a Kitchen Confidential tipikus FOX-sorozat. Pörgős egykamerás sitcom, amit nem sokan rendeltek volna be. Annyira nem feszegeti a TV-14 határait, de a nézőkét igen. Gond egy szál se, hiszen hiába vannak összefüggő részek… várjunk csak, nem is. Az első három epizód után hitausra tették, aztán leadták random a kilencediket (baromi jó rész, a francia szakáccsal csap össze benne Jack), de nem hozott elég nézőt (a hosszú szünet után lol), szóval cancel lett. Szerencsére addigra már rég leforgattak 13 résznyi jóságot, ami meg is jelent DVD-n. Ennyit kaptuk.

Where is my rabbit stabbing knife!?

Egy sztárétterem konyhájában bizony pörgés van végig. Na, nem a feszült pillanatokat látjuk, amikor megbuggyan a mittoménmi, hanem ahogy a dolgozók élik mindennapjaikat. Konkrétan őrült mindegyik, annyi szívatás megy a lángok körül.

Amiben hihetetlen erős lett a Kitchen, az a színészcsapat. Rengeteg fontosabb szereplő van a sorozatban, mégis tökéletesek az arányok. Nem érzed úgy, hogy valaki kevés, vagy épp túl sok időt kapott a képernyőn. Mindenki kedvelhető, talán pont a főszereplő nem, legalábbis ő néha idegesítő. Egyetlen egy dolog biztos, hogy John Cho külön kiemelendő, hiszen ő az egyedüli, aki el tudja lopni a jeleneteket a többiektől. Konkrétan a legjobb itt.

Mivel rövid, nagy cliffhanger nincs, na és komédia, így pár órát nyugodtan érdemes rááldozni. A borzasztó főcím pedig áttekerhető, és amúgy is csak pár másodperc. 8/10 volt újranézve.

(A sorozatról 2006. márciusában már írtam egyszer, itt pedig mindkettőnk 5 évvel ezelőtti véleményét elolvashatod róla.)

10 hozzászólás Ne habozz!

cat - 2011. 06. 23. 17:23

Pár éve olvastam a könyvet, ami alapján készült – óriási!! Ezt pedig most a téli szünetben daráltam le, tényleg jó kis sorozat, érdemes megnézni :)

Joleslav - 2011. 06. 23. 17:47

Tetszik ez a visszatekintős móka, remélem pár embert még megmozgatsz a The Job meg az Action! kapcsán.

A KC rendszeres dara nálam, és én is olvastam a vonatkozó könyvet, az is nagyszerű.

marcipan19 - 2011. 06. 23. 19:26

Imádtam a KC-t, nálam is rendszeres dara.John Cho mellett Owain Yeoman is nagyon jó benne. Bradley Cooper meg már csak eyecandy miatt is :-)))

rev - 2011. 06. 23. 19:57

Itt olvastam először erről a sorozatról, nos, azóta az egyik kedvencem, rendszeresen újranézem.

Tücsök@ - 2011. 06. 23. 20:03

Én az Alias óta imádom Bradley Cooper. (az emberek fele a Másnaposokkal ismerte meg)
Végig néztem ezt a sorozatot is Vele (Miatta)…de nekem nagyon tetszett maga a sorozat is.Nagyon jó kis karaktereket hoztak. Jó színészekkel!
Tipikusan az a sorozat,(amiből hiány van) ami kikapcsol. Sajnálom, hogy ilyen kevés rész volt belőle.
Ajánlom mindenkinek.

Dohi - 2011. 06. 23. 20:11

marha jo cucc volt.

Bruzsy - 2011. 06. 24. 01:54

hibátlan volt, na, most néztem újra nemrég – de lehet, hogy megint előkapom, hiányzik a hangulata.

Jz - 2011. 06. 25. 20:31

A feelgood legjava, és szakmailag is korrekt….

Must see for everyone!

Maxim - 2012. 02. 28. 20:25

Nagyon hangulatos és nem csak a kaja, NYC, meg a csajok miatt.
“Time to die, bunny !” nyehehehe…

JulianPlenti - 2013. 08. 20. 21:53

A végét összecsapták, de amúgy nagyon rendben volt, szívesen néztem volna még pár évadnyit belőle…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz