login |

Burn Notice: kezdett az 5. évad

2011. 06. 27. 19:44 - Írta: human

41 hozzászólás | kategória: kritika

És elgondolkoztam azon, hogy vendégírót keresünk. Konkrétan a személyes cancelön. A sorozatokban levő szünet arra mindig jó, hogy a természetes emberi tulajdonságunkat bevetve elfelejtsük a rosszat. Szinte mindig bejön. Na, nem a hatalmas csalódásoknál, csak a középszerben lubickoló sorozatoknál, amik valaha jók voltak. Így vagyok most a Burn Notice-szal.

Igazából spoileresen folytatom. Az évad kezdése nem ajánlott szerintem új nézőknek, mivel inkább olyan volt, mintha az előző végéről csúszott volna ide át. Azt zárta le 40 percben, most jöhet az új fejezet. Talán. Szóval nem jó bekapcsolódási pont, majd az 5×02. És akkor a spoilerek.

Tehát Michael többé-kevésbé visszakapta a melóját. Végre előreléphetünk, mondták páran a kommentekben. Mintha nem ismernék az írókat és a sorozat költségvetését. Westent bevetették egy kémhálózat ellen, amit a bevezető 2 percben nagyjából lekapcsolt, csak hogy eljuthassunk a fő célpontig. Egy tipikus Burn Notice-akcióban ismét zsákutcába jutott Michael. Természetesen. Nyilván más a helyzete mint pár éve, ezt nem vitatnám, de mégsem tudtunk meg igazán semmit sem.

Nem ennyi lesz a CIA-szál, elég jól fel vannak vezetve a karaktereik, viszont Fiona és Sam nem nagyon illett a kedvenc kémünk régi világába. Talán pont ezt akarták érzékeltetni az írók a részben bemutatott bénasággal, amit a két karakter kezelése kapcsán nézhettünk.

Mi jön most, kérdezhetjük. Én is kíváncsi vagyok, csak ezért nézem meg a következő epizódot. Ha nem dobnak valami jót, akkor bizony cancel lesz ebből részemről.

41 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2011. 06. 27. 19:53

az első mondataid nagyon jók, ugyanez volt nálam is a burn notice-szal és a leverage évadnyitóval kapcsolatban is. a leverage-nél még jobban igaz mondjuk, teljesen kifulladtak jó ötletekből, itt legalább van pár jobb megoldás, és a monológos részek még mindig tetszenek.

SG - 2011. 06. 27. 19:55

Te tudod… én biztosan nem gondolkodnék azon, hogy abbahagyjam. Az előző évad elég ütős volt, főleg a vége. Simán számíthatunk jó karakterekre, új szálakra… egy ilyen sorozattól, mint a Burn notice, nem lehet kirobbanó kezdést várni az évad elején :)

norti - 2011. 06. 27. 20:05

Nekem a túllőtt drámával volt gondom, sehogy sem illett a sorozat profiljába… Kíváncsi leszek, mennyire erőltetik ezt a továbbiakban.

LuPuS - 2011. 06. 27. 20:48

Nos mint egy párszor írtam, (1-2.évad)hogy mindig lesz egy nagy főnök akihez el fognak jutni ,de addig rögös a z út.

Itt szépen 2 percbe belesűrítették, hogy a bibliából vett kódok segítségével szépen lassan elkapunk mindenkit.
Persze mindenki csak egy sejt és csak együtt ér valamit ez az árnyék akármi.

Eljutunk a célszemélyhez, aki bombabiztos házban van. 2 dolláros órabérben fizetett őrszemélyzettel és egy pánik szobával. Semmi mini tengeralattjáró vész vész vész kijárat és a satöbbivel.
Aminek a végén kapunk egy inkább a fejbelövést választom és a sírba viszem a titkomat, hogy az árnyék valami csak játék és mese, mert én csak egy kis hal vagyok/voltam.

Az első rész ezek alapján nálam 2/10 és ez is igen felértékelve.Remélem pozitívan változik.

BDJG - 2011. 06. 27. 21:11

Human, a 4. és 5. évad közti harcot az ellennel online interaktív képregényben oldották meg (a múltkori plakátos poszthoz belinkeltem).

Egyébként nem tudom mit vársz a BN-től, én magam nem a sztori miatt nézem, hanem mert szimplán feel-good cucc. Poénok még mindig ütnek, és továbbra sem veszik túlságosan komolyan magukat. Bár engem is zavart, hogy most kicsit több volt a dráma, de ez is csak 1-2 részig tart, aztán jön a régi kerékvágás. Nyilván maga a 8 évados terv is sejtette már, hogy ez így nem fog épp jól működni, de engem egyáltalán nem zavar. Most pedig szerintem pont eleget újítottak.

Zirowe - 2011. 06. 27. 21:54

En kicsit le vagyok maradva..
Tavaly ledaraltam az elso harom evadot, de most a negyedik eleg nuogvenyelosen megy,meg csak a 13. resznel vagyok, de mar nem kot le annyira, mint regen.
Reszek elejen levo 30-40mp-s szove meg mar idegesito.
Az, hogy Michael, a szuperkem kb sosem ol, 4evad alatt max3-4embert nyirtak ki, ami elegge irrealisztikus.
Szamomra pedig a foszal mar teljesen sulytalan, erdektelen lett, ha kivenek, eszre se vennem a hianyat.
Es ha belegondolok, hogy a 8. evadig akarjak huzni, akkor lehet hamarosan cancel lesz, foleg mert mar majdnem minden resz ugyanugy van felepitve+az egesz gyerekmese mar..

TonyIsBack - 2011. 06. 27. 22:01

@BDJG Teljesen egyetértek.
Az évadnyitó tényleg nem sikerült a felesleges dráma miatt, de innentől valószínűleg jobb részek jönnek. A sorozatnak pedig a hangulat az erőssége, ami remélhetőleg ebben az évadban is meglesz.

human - 2011. 06. 27. 22:30

nem sok feelgood hangulat van benne mostnaában

fm! - 2011. 06. 27. 23:37

Én már a negyedik éved elején feladtam, ezek szerint nem is érdemes visszatérnem. Így múlik el… :)

mrsitn - 2011. 06. 28. 07:25

Minden szavaddal egyet kell értsek, sajnos :(
A következőt ég én is megnézem, de nagyon nagy a lejtmenet.

brno tisz - 2011. 06. 28. 10:09

Michaelnek még az új, lenyalt frizutája is idegesítő. Szerintem csak felvezetik az újabb “égetést”, az eddigi csapata sehogy sem férne bele ebbe az Alias/Nikita világba.

Főleg a kopasz gyerek haver sztorija röhejes, eddig sirdogált a kémes melója után, most meg fél perc alatt kifejti, hogy beadta a felmondását, mert megtetszett neki a robinhúdos élet, ezért most tanácsadó egy védelmi cégnél, talán még kajajegyet is kap, meg fogorvosi biztosítást, kész parti egy leányos anyának.

Nem hiába van az a széttört autó leterítve, Michael sem hiába emelgeti róla a ponyvát.

Természetesen sok logikát nem kell keresni az ilyen jellegű filmekben (sem). (Az ultra realistának pózoló The Killing is tele van hülyeségekkel, lásd a két nyomozó csodálatos, zseniális ügyét, nézzük meg már mit mutatnak a kamerák meg kivel beszélt a telefonján, itt lenne az ideje, a 13-ik részre értelemben) Amit négy szezon alatt a Michael és társai korlátolt felelősségű társaság elművelt Miamiban, kétlem, hogy még akár fizetés nélkül parkoló rosszfiú is maradt volna a helységben. Michael meg azért nem öl gyakran, mivel akkor már sorozatgyilkosnak számítana, és jól tudjuk, hogy ezzel a rendőrségnél dolgozó vérelemző figyelmét is felvonná magára…

És ki szeretné látni, amint Michael anyjának nappalijában felépül a nylontasak-sátor?

mczolly - 2011. 06. 28. 10:44

Ez a rész elég kényszerszagú volt. Szerintem mostantól azért feljebb megy majd a színvonal és újra jönnek a “segítek a kisembereknek Miamiben, mert arany szívem van” epizódok.

Hunnenkoenig - 2011. 06. 28. 11:10

Nem volt rossz, de nem tetszett ez a CIA vonal.

Menjen csak vissza miamiba es segitsen a kis embereken. Fö szal se kell. NAgyon jol meg vagyok nelküle.

Magnumot pl sose neztem igazan, de szerintem abban sem volt, es megis milyen jo sorsa volt. Vagy a Knight Rider.

Burn Notice arrol szoljon, hogy Miamiban, karib zene mellett, pina coladat szopogatva segitünk Dulcineanak, a kubai takaritolanynak. Kesz. Nem kell se több, se kevesebb.

Tod - 2011. 06. 28. 14:13

Akkor egyedül nekem tetszett? Nem gondoltam volna.

Nekem még a dráma is bejött, ezt már 4 évadon át húzták apránként, félmondatokkal, kellett egy ilyen rész is, amikor látjuk a két világ között különbséget.

A kisfőnök öngyilkossága meg külön jó pont, mert így majd a nagyfőnökök mennek rá Mikeyra. Gondolom bemártják valami kellemetlen gyilkossági esetbe, hogy a maradék jó hírét is tönkre tegyék, vagy valami hasonló. Érdekes lesz még ez.

Innentől gondolom dolgozik majd a Hivatalnak és a rászorulóknak is, szóval nem lesz ennyire monoton, mint volt.

Caleb - 2011. 06. 28. 14:16

Tod, nem, nem vagy egyedül.

NagyZ - 2011. 06. 30. 13:20

CIAt ide, nem erdekelnek a kisemberek! :)

payskin - 2011. 07. 01. 17:47

B+, ezt nem hiszem, hogy az írók nem érzik, mekkora gáz Anyuci ebben az egész sorozatban. Nemhogy nem érzik, de képesek rá írni egy komplett epizódot. Lekapartam a tapétát a falról. Utolsó cseppek egy régóta betelt pohárban… Még egy ilyen….

bmw_fan - 2011. 07. 06. 20:43

@payskin: igazad van, bár én talán nem hagyom abba, mivel ilyen sztem több nem lesz…

nagyivó - 2011. 07. 07. 12:06

Tod, Caleb: nekem is tetszett. Már három!

payskin - 2011. 07. 08. 23:53

Az e heti egy fokkal jobb volt, bár direkt néztem az időt, az első 7 percben SEMMI nem történt. Megjött öcsike, ebből rögtön vágtuk, hogy vagy ő lesz bajban, vagy barátja/ismerőse stb. Nahát, milyen meglepetés.

Az milyen szar húzás volt már, hogy “jó, majd megmondom az akárkinek, akinek az élete veszélyben forog, hogy a bátyám épp nem ér rá”, és erre Michael visszasétál a lépcsőről.

Jó volt “Bellicket” újra látni, és kellett a “fordulat” is, hogy ne ugyanaz a klisé legyen, amit már n+1-szer lejátszottunk: összeugrasztjuk a főnököt a legjobb emberével/testvérével stb. A főnök ez esetben iszonyú gyenge volt, de mindegy, a végjáték már kit érdekelt.

Anyuci keveset volt, hurrá, és a jövő heti előzetes talán már valami érdekeset sejtet, mert ettől a pszihodrámától kész vagyok. Ahogy kinézett, amikor éjszaka felriadt… jót röhögtem.

Benjy - 2011. 07. 17. 23:29

Én nem gondoltam cancelre, pedig tény, hogy az 5×01 valami pocsék volt.Akkor nézek egy sorozatot, ha az képes lekötni, és szórakoztatni.Burn notice még mindig rendelkezik nálam mindkettővel, habár lekötni már nem annyira köt mint a kezdetekben.A múlt heti résszel kapcsolatban remélem,hogy nincs köze Max gyilkosának, Mike megégetéséhez, mert akkor tényleg begurulok.Mike visszakerült a nyeregbe, jöhetne egy kis reboot, és minden happy, sorozatnak is jót tenne, de ez csak álom habbal, majd talán az utolsó részekben, peace at least…

Hunnenkoenig - 2011. 07. 20. 12:34

Szerintem az utobbi reszek jok voltak. SZerencsere nem eröltettek a CIA-t.

Anyuci engem nem zavar, söt szerintem jo is, hogy ilyen lezser es szerintem teljesen illik a karakterehez, illetve jol megmagyarazzak, miert kepes ilyesmire.

AZ ejszakai felriadas tenyleg nevetseges volt egy kicsit, de üsse kavics, elneztem nekik.

Michael meg mindig jol hozza a különbözö al karakteret.

A hacker kiscsaj sztorijat annyira nem vagtam, de faradt voltam mikor neztem es annyira nem zavart, hogy nem ertettem, ki kivel van. Azert jot szorakoztam.

Benjy - 2011. 07. 20. 22:23

Anyuci engem sohasem zavart, mindig elszórkoztat a karaktere, habár az elején idegesített, de egyre jobban megkedveltem.Engem általában a fejesek jobban idegesítettek(Strickler,Gilroy).Kövi részre meg már kíváncsi vagyok, hogy ez a Max szál hova is vezet.

Wamzergyik - 2011. 07. 22. 14:28

Miért kell mindig, mindent túlgondolkodni? Leülünk este egy tál kajával a gép elé, amíg a csajommal eszünk, röhögcsélünk, meg bambulunk, aztán várjuk a köv. részt. Még 3 évadot is simán ki fogok bírni, akkor is, ha úgy fog kezdődni mindegyik, hogy “My name is Micheal Westen, I used to be a spy. Until…” És mehet a menet!

winnie - 2011. 07. 22. 14:33

“Miért kell mindig, mindent túlgondolkodni? ”

most úgy tűnik, hogy azt hiszed, te különb vagy. pedig nem. senki nem gondolkodja túl. mindenki röhögcsélni és bambulni ül le. és van, akinek tetszik, másnak meg nem. és, akinek nem és még ír is róla, annak le kell írnia, hogy miért nem. ez nem azt jelenti, hogy miközben nézi nem azt csinálja, mint te, hanem, hogy utólag megfogalmazza a kifogásait.

ha neked is van olyan sorozat, aminek láttad egy részét és nem tetszett, te is el tudod mondani, hogy miért nem. és, ha elmondod, akkor jönni fog egy rajongó és kérdőre von, hogy miért gondolkodod túl, hidd el.

Benjy - 2011. 07. 22. 21:21

Ez nem túlgondolás.Burn Notice egyik kedvenc nyári sorozatom, de vannak gyengébb részek, melyeket muszáj elpanaszolni, hogy rossz,untam.(a’la 5×01 :/)pl.:8 éven át volt kedvenc sorozatom Monk.Minden rész elé azért ültem le, hogy szórakoztasson, nem volt olyan rész amit ne untam volna,sohasem figyeltem fel a rossz dolgokra, DE tudom, hogy a 7. évada a sorozatnak iszonyat gyenge lett.Szóval ezek nem túlgondolások, csak azért írtam fentebb, hogy kiöntsem magamból, hogy mire számítok, és nem számítok, nem pedig csak “viszkettek” az ujjaim.

payskin - 2011. 07. 24. 04:18

Érezhetően javulunk, az e heti (5×05) már egész jó volt, úgy látszik, ehhez szegény ‘grencsónak’ el kellett hullnia. A heti meló végét kicsit elkapkodták: ha jól vettem ki, pont a lényeg felejtődött el, hogy a rossz ember megtudja, hogy a csaj tesója vert át, de mindegy, részletkérdés (az is lehet, hogy elbambultam). A legvége érdekes volt, már-már várom a következő részt.

Benjy - 2011. 07. 24. 12:22

Azt én sem értettem miért fedte fel magát, kb. semmi értelme nem volt.A nyomozó csajszi elsőre normálisnak tűnik, de tudom, hogyha rájön, hogy Michael-nek köze lehetett a dologhoz, akkor agyrém lesz belőle.

Benjy - 2011. 08. 07. 10:06

Határozottan javult évadminőség nyitány óta.5×07 már egész kellemes volt.

Wamzergyik - 2011. 08. 16. 02:42

Kedves Winnie!

Sosem merném azt gondolni magamról, hogy többet érek másoknál, mert egyszerűen nem így neveltek anyámék. Ezzel együtt köszönöm, hogy Te, a Sorozatok Nagy Tudora méltónak tartottál arra, hogy véleményemre reagálj!
Csak azt szerettem volna érzékeltetni a magam sajátos módján, hogy ez pont egy olyan sorozat, aminek számomra az az élvezeti értéke, hogy jönnek a jók, és megmentik a gyengéket a rosszaktól, és nem figyelgetem, hogy ez, vagy az a szereplő hogyan illik bele az adott heti sztoriba. Ha másért nem, ezért a vonalért akkor is követném a további évadokat, ha Michael, Fiona és Sam már tolószékben ülve akadályozza majd meg Miami lebombázását.

Ja! Még egy gondolat…

Azok a sorozatok, amik nem nyerik el a tetszésem, sosem részesülnek tőlem negatív kritikákban, mert nem követem nyomon a róluk folyó társalgást!

Mégegyszer köszönöm észrevételed, az oldalatokhoz pedig gratulálok, szerintem ugyanis nagyon igényes!

Tengermélykék tisztelettel…

winnie - 2011. 08. 16. 05:54

“Ezzel együtt köszönöm, hogy Te, a Sorozatok Nagy Tudora méltónak tartottál arra, hogy véleményemre reagálj!”

nem értem, miért kell passzív agresszívbe átmenni… nem azt írtam, hogy azt gondolod, hogy többet érsz másoknál, hanem, hogy az általad leírtak alapján úgy tűnik, hogy azt gondolod – nem mindegy, hidd el. mégiscsak olyan sorozatról van szó, ami itt van ötödik éve, és nem hiszem, hogy annak rajongói “elromlottak” volna, hogy ami ment nekik 4 évadig, az most nem megy. ha valakik kritikusabbak, akkor nrm biztos, hogy bennük kell keresni a hibát.

payskin - 2011. 09. 10. 14:11

Na, most én nem tartom magam teljesen hülyének, de az utolsó 5-10 percből egy szót nem értettem. Majd megnézem még párszor, de annyira szar rész volt, hogy nincs nagy kedvem hozzá…

Benjy - 2011. 09. 21. 16:33

Hát elég felemásra sikeredett ez a félévad.Többnyire 6/10-re pontoznám részemről az eddig teljesítményüket.Pozitívum-negatívum is akadt.
Legnagyobb negatívum az évadnyitó ami valami iszonyat lett, ami után szerencsére elkapták a fonalat és beállt egy szint.Másik nagy fájdalmam a karibi rész volt.Értem én, hogy készítők mindenkivel akartak valamit kezdeni, de kb. Mike vitt el mindent.Pearce játéka borzalmas volt, Jesse-vel ketten olyanok voltak, mint valami élettelen bábuk akiket csak odasz*rtak és kész.Másrészt, eddig nem zavart, hogy részenként csepegtettek valmit Mike megégetéséből, de amit Max meggyilkolásával csináltak az agyrém volt.Az, hogy minden epizódban el kell jutniuk egy személytől egy másikig, aminek a részek 75%-ban kb. 0 jelentősége volt, hogy ott ismét egy jelentéktelen emberhez vezessék őket, ezzel leredukálva minden epizódot kb. 30 perc játékidőre elég nagy pofátlanság.
Évad fénypontja eddig szerintem az 5×09 volt, ami bitang jóra sikeredett.Másrészt annak is örültem, hogy Mike és Fi végre kettesben melózott egy rész erejéig.Évadzáróra igazán nem tudom mit mondjak, mert valahol jó rész volt, de mondjuk Tavian öngyilkossága rohadt logikátlan volt.Úgyértem, hogyha már Mike bemártott rendőrségnél akkor először lelövöm, majd ugrok le, nem pedig elkáromkodom magam, és csá.Larry a legjobb visszatérő, egyszerűen zseniális a karaktere, és ahogy előadja a pszichopata gyilkost marhanagy.Végre egy igazi badass lett belőle, nem pedig csak finomkodott.Igazából a rész végének eléggé “felvezetés Novemberre” szaga volt.Tisztázták, hogy ismét van egy gyökér akit utálhatunk és csicskáztatja Mikeot.Fi-ről pedig annyit, hogy egy kemény csaj ennyire nem érzelmeskedik.Nem mondanám, hogy meghalok a kíváncsiságtól Novemberig, de 4.én tuti visszatérek.

Benjy - 2011. 09. 21. 16:36

ja, bocsi az lemradt, hogy Dylan Baker egyrészes szereplése iszonyat kevés volt, Pearce meg eddig viszonylag szerethető karakter.

clark - 2011. 12. 11. 12:24

most már szinten vok és már csak egy rész van hátra az évadból.
nem rossz,csak kezd kicsit uncsi lenni,h lényegében ugyan az történik csak kicsit más tálalásban.
De a mellékszereplők elég jól feldobják a sorit Sam,Fi meg Jesse és már annyira nem irritáló az anyja se Mikey nak mint az előző évadokban,és rá is több szerep hárul,sőt még a cia-s kapcsolatartó is rendeben van.olyan 6-7/10 körül mozognak a részek.

Benjy - 2011. 12. 15. 20:13

Finálé előtt kijelenthetem, hogy az évad vége nem tetszett annyira mint a nyári epizódok.Habár most már kíváncsi vagyok végkifejletre, mert ezt az Anson szálat szebben építgették, mint a Max szálat nyáron.Remélem nem baltázzáák el, ráadásul a promo is elég beszédes.Amúgy Pearce-t és az anyját is eléggé megkedveltették velem is.Pearce főleg előző részben volt jófej.

Arthuro_Adam - 2011. 12. 16. 21:04

Kimondottan jó lett a zárórész.

ProZsolt - 2011. 12. 16. 22:14

Nagyon jó volt a rész, az elején nem értettem, miért fut két szálon a történet, Michael-nek miért kell külön ügyet megoldania, aztán összefutnak a szálak és nagyon jó lett. A cliffhanger a végén nagyon ütött, alig várom már a nyarat, pedig ritkán szoktam emiatt aggódni. Aztán remélem nem 5 perces feloldást fog kapni.

Benjy - 2011. 12. 17. 23:11

Húú bitang jóra sikeredett zárórész, így legalább kicsit jobb szájízzel búcsúztam ettől az évadtól.Valóban tök jó volt, ahogy kikerekedett sztori, és minden világossá vált, habár szöszke már az elején fura volt.Egyetlen negatívum számomra az volt, hogy nagyon lassan gyorsult be tempó, elég vontatott volt az elején, de hál istennek végül ezzel sem volt gond.Nagyon várom már nyarat, remélem valahogy kilábalnak ebből a helyzetből, persze nem hirtelen, hanem fokozatosan.Fi nélkül nagy hiányérzetem lenne. :) Nálam finálé:7,5/10

Casey Novak - 2012. 05. 09. 21:06

Nem tudom láttátok-e, de Facebookon lehet szavazni, hogy milyen legye a visszatérő 6.évad opening sequelje!
És immár Jesse-vel :)

Itt a link, ha édekel valakit:
http://bit.ly/FBBNFanVote

Casey Novak - 2012. 05. 09. 21:06

*sequence

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz