login |

Emlékeztető: Borgiák

2011. 06. 28. 20:20 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: ajánló,

Ma. HBO. 22:20. The Borgias – 1×01-02 (pilotkritika)
(Az RTL Klubon pedig a Castle után 22.15-től Döglött akták – 5×11.)

Mindenki tudja, hogy mi a dörgés. Neil Jordan, Jeremy Irons, középkori “maffiasztori”, Magyarországon forgatva. Az első részben szemfülesek kereshetnek Árpa Attilát, a többiek csámcsoghatnak a szinkronon.

1 hozzászólás Ne habozz!

symor - 2011. 06. 29. 18:54

A szinkronról:
És ismét csak megkaptuk az HBO-tól az idei szinkron tanulságokat.

Ezúttal jobban teljesítettek, mint a GoT hangválasztásai esetében, de még mindig nyugodtan lehet köszörülni a választások egészét hallgatva a klaviatúránkat.

Ki másét, ha nem az egyik legjobb szereplő szinkronját baltázná el az HBO a lehető legjobban, habár dicséretes a törekvés, hogy igyekeznek nem megszokott új hangokkal is dolgozni, Lukréciaként Földes Eszter egyszerűen borzalmas. Semmi árnyalat, csupa fiatalos nyavalygás, elkeserítően seszínű szinkron. Halljátok és sírjatok, mikor azt mondja: “Tényleg?” – a fülem besírt.

A másik, magyar hangban rémisztően egyszerűvé tett szereplő sajnos Cesare, Szatory Dávid hangjának semmi ereje sincs, pusztán egy bádoghang.

+ nem tudom miért kapta meg Joanne Whalley Pápai Erika hangját, ehhez az abszolút jelentéktelen szerephez, amit az évadban betölt, itt felesleges, bár sokat javít a színésznő eredeti játékán.

Kulka egyenlőre nekem szokatlan Irons szinkronjaként, de néhány jelenetben hallhatóan nagyon ráérzett a szerepre ezért a kiválasztása mindenképpen pozitívum.

A másik eleinte meglepőnek tűnő, de később nagyon jól teljesítő szinkron Pálmai Annáé, aki kellemes csalódás Giulia Farnese-ként a fülnek.

Vannak emellett olyan nagyszerű szinkronhangok is a sorozatban, mint Michelettoként Epres Attila, vagy Colm Feore hangja Hegedűs D. Géza, illetve egy szinte cameo-hang erejéig Tordy Géza Jacobinak.

A szinkron technikai megvalósítását nagy dicséret illeti (halld és lásd. a gyóntatófülke-béli jelenet).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz