login |

Leverage: kezdett a 4. évad

2011. 06. 28. 22:57 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Az nem újdonság, hogy nagyjából úgy vagyok a Leverage-dzsel, mint human apánk a Burn Notice-szal. Majdnem az egész 3. évadot végighisztiztem, hogy így meg úgy zuhan a Leverage színvonala, de persze a nagy szünet után újult erővel vágtam a 4. évadba. Nem mondom azt, hogy koppantam, nem volt annyira gáz rész a 4×01, de ettől még érdekes sem. 5/10? Inkább 4,5.

Pedig a készítők megpróbálták kirántani a csapatot a megszokott körülmények közül, kaptak maguk alá egy havas terepet, ami jól is nézett ki, kár, hogy minden más a “semmi extra” kategóriába esett. Az elején rámutattak a főgonoszra, akiről kvázi nem is tudtam, hogy mit csinált, mert csak annyi maradt meg benne, hogy meg kell szerezni egy halott ember cuccát. (Vicces volt, hogy mikor notebook-ot kerestek, én azt hittem, hogy számítógépet, de kiderült, hogy jegyzetfüzetet.)

És amikor ennyire nincs kialakítva az érzelmi kapocs (a rosszfiú jó fej, aki segítséget kér, az meg idegesítő), amikor ennyire csak magára a feladatra van lebontva a sztori, akkor nem lehet azon csodálkozni, hogy a néző figyelme is lankad. Ehhez még hozzájön az is, hogy megint nagyon kemény heist-húzások voltak benne (ezeket szokták flashback-elni, a poént elmagyarázandó), némi mobiltelefonozás, és a végén egy, elismerem ravasz tárgycsere, de ennyi nem elég a műfajban. Kvázi két kézmozdulat volt az egész rész esszenciája, egyébként meg csak “Damn it, Hardison” és tsai.

Nem tudom, hiányzott a részből a katarzis, ami az efféle sorozatoknál elkerülhetetlen, mindig jó, ha kiemelik azt a pillanatot, amikor a rosszfiú rájön, hogy mennyire átverték. A Leverage mostanában ezt sem adja meg. Mondom, nem volt rossz a start, de szerintem most már kiszállok, mert kell a francnak közepes sorozat.

10 hozzászólás Ne habozz!

titantoma - 2011. 06. 28. 23:51

Azt hiszem, amikor már egy sorozatot a negyedik évada nézünk, sokkal többet számít a színészek játéka, mint az írók teljesítménye. Hasonlóan a Burn Noticehoz.

Erre azt hiszem itt sem lehet panasz. Meg aztán úgyis a nézettség dönt.

Foxtrot - 2011. 06. 29. 00:07

a notebooknál én is meglepődtem :)

nekem a nyár egyik legjobban várt sorija volt, de egy kicsit csalódtam, valami nagyobb durranásra számítottam…

Skate - 2011. 06. 29. 02:12

Hát…mit is várhatnánk ettől. Ha heist-re vagyok kíváncsi, inkább a White Collar lemaradásom hozom be.

Mammut - 2011. 06. 29. 10:12

“5/10? Inkább 4,5.”

mit is írtál a minap joe-nak? ha nem megy, válts húszasra? :)

amúgy a helyszín miatt simán megnézném, ha film lenne, de mivel sorozat, amit már a pilotnál elkaszáltam és 4. évad, semmiképp sem nézem meg

JimmyL - 2011. 06. 29. 21:21

Nem lehet panasz???
Ez pont az a sorozat, amit nehany pocsek szineszi teljesitmeny ellenere nezek…

Gab - 2011. 06. 30. 09:09

Kedvelem a karaktereket, így ezután is nézni fogom, bár valóban ez egy elég szar rész volt.

bikkbakk - 2011. 07. 18. 09:59

az aktuális rész nagyon jó volt.

Naya - 2011. 07. 21. 00:29

Talan lehetne nehany kemenyebb resz is lassan…pont most tartok ott ha nem lenne tovabb hamar elfelednem hogy volt egy ilyen sorozat… de en ugy erzem valami alalkul..vagy csak remelem… most huzzak Nate es Sophie kapcsolatat de tuti nem johetnek ossze ha nem toretenik valami nagy dolog ami osszehozza oket.. de meg ott van Parker es Hardison is.. szegeny Eliot meg a gyertyatarto.

Bullseye - 2012. 01. 11. 12:33

4×17 nagyon jót tett nekem. Az elején kissé Blues Brothers-es indítás, aztán a végén az állandó Die Hard… zseniális. Kár volt átvezető szállal elrontani a hangulatot.

Casey Novak - 2012. 01. 13. 15:39

Én nagyon könnyen megvezethető vagyok, addig nem veszem észre egy sorozat minőségcsökkenését, míg maga a csatorna el nem kaszálja, (utána sem föltétlenül), de a Leverage-nél már nekem is kinyílt a csipám. De csak azért, mert marha nagy a kontraszt a kezdet és a jelen között, és még emlékszem a meleg bizsergető érzésre piciny szívemben, mikor egy szerethető csapat minden héten mai robinhúdokként segített kis emberkéken csavaros! sztorik keretein belül.
Most lehetetlenebbnél lehetetlenebb ügyeket dobnak fel, amik nincsenek is rendesen megírva szvsz, a csavarok pedig kiszámíthatóak, vagy többnyire hiányoznak.
További kérdés, hogy én vagyok teljesen szívtelen és beszürkült, vagy
*SPOILER*
Nate apjának (feltehető) halála senkinek sem csalt nem hogy könnyeket, de érdeklődő kifejezést sem az arcára? Nem volt rendesen bemutatva a karakter, csöppet sem kötődtem hozzá, és úgy tűnt hogy Nate sem nagyon, az utolsó klisés telefonbeszélgetés közben meg alig vártam hogy végre felrobbanjon a cucc. Habár ha véletlenül netalántán mégis életben maradt, az még gázosabb.

Mondjuk nem tudom minek jártatom a számat, mert úgy is nézni fogom továbbra is. Csak hiányzik az a kis meleg bolyhos érzés ami a jó sorozatoknál függővé tesz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz