login |

Pilot: Suits

2011. 06. 28. 16:22 - Írta: human

25 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Na végre, a USA kábelcsatorna újra köszönti a karaktereket, a Royal Pains (és a még volt valami de a nevére sem emlékszem?) után. A probléma csak az, hogy itt is fiatal ügyvédek kerültek előtérbe, ahogy a szintén nyáron indult Franklin & Bash-ben.

A sorozat alapja röviden annyi, hogy a cég nagyképű profi ügyvédje a szárnyai alá fogad egy szélhámosszerű srácot. Azért teszi ez, mert előléptetik, de az ezze kötelezően járó segítő ügyvéd pozícióra csak unalmas, fantáziátlan kölkök jönnek a Hardvardról. Az apróbb szélhámosságokból élő okos csávó pedig azért megy bele, mert már majdnem drogdílerré lépett elő, amikor rádöbbent, hogy nem ilyen életet akar magának. Mázlija, hogy brutálisan okos, és fotografikus memóriája van. Azért nem a Mekibe megy krumplit sütni, mert az édesanyja öregek otthonában van, amire azért kell a pénz.

Az már most látható, hogy a cinikusságból nem fér ide túl sok. Egyedül a nagyképű ügyvéd villantja néha. Ezen kívül még faarccal blöfföl is, ha kell. Tipikusan azt alakítja, akit nem érdekel az ügyfél, csak a győzelem. Azért kicsit érdekli természetesen, de ritkán esik ki a szerepből szerencsére. A sorozat szíve-lelke, hiszen a USA inkább drámának szánja, a fiatal nem ügyvéd srác lesz. Ő bizony törődik a rábízott rátolt pro-bono ügy áldozatával is, amellett, hogy azért láthatóan érdekli is a jog.

Sajnos elkerülhetetlen a Franklin & Bash-hez való hasonlítás a részemről, hiszen 3 hét eltéréssel indultak, és mindkettőben fiatal ügyvédek vannak. Másban nem annyira hasonlítanak, de míg ott a 3-4 rész teljesen a fiatal Boston Legal vonalon maradt, addig a Suits bizony jobban rámegy az érzelmi húrokra is. Ami nem baj, csak itt több tipikus tárgyalós klisé néz ki valahogy.

A casting elég jól sikerült. A kedvelhető főszereplők mellé a cégen belüli rivális kellően komikus, a főnök kicsit a semmibe drámázott, de vele sem lesz baj, az eyecandy pedig beszélni is rendesen tud. Rendben leszünk, ha az okos srác múltjában nem turkálnak annyit.

Az biztos, hogy 80 perces pilot nagyon kellett ennek, volt idejük egy rendes ügyre is amellett, hogy bemutatták a két főszereplő karakter összekerülését. Nem kapkodtak, és nem volt üresjárat sem. 7/10 a pilotra, meglátjuk mit hoznak ki belőle, bár ha még jön valami ügyvédes akkor aztán végképp tele leszünk velük megint. Érdekes, hogy a kábeles adókra jöttek nyáron, míg az országosokon durván elhasalt a stílus a 2010/11-es évadban.

25 hozzászólás Ne habozz!

pappjano - 2011. 06. 28. 17:09

Nekem is nagyon bejött, amikor vége lett elfogott az az érzés, hogy azonnal ide a következőt, ami már régen nem volt meg más sorozatoknál…

Egyedül kicsit az zavart, hogyha ilyen okos a srác, mi a töknek vitte be magával az aktatáskát a munkahelyére?

Remélem a nagyképű ügyvéd megmarad ilyennek, egy quasi jogi doktor house-nak, nem viszik el őt is a “mégiscsak törődöm az ügyfelekkel és feláldozom magam miattuk” irányba…

Shawn - 2011. 06. 28. 17:54

Hát a F&B és a Suits szerintem ég és fold, a F&B inkább (gyengén) a Defendersrne hajazz és a Suits amolyan elegáns sorozat mint a White Collar (még ha az nem ugyvédes).
A Franklin & Bash az egy elmebeteg sorozat, nekem pl. a hányós jelenetek nem viccesek, meg még az se tetszett amikor az egyik foszereplo agyonpufolte a kínai kiscajt – egy ki realitás?

Chloe Wolfe - 2011. 06. 28. 18:04

Én is adtam egy esélyt a pilotnak, mert előtte jó kritikákat olvastam róla. Annak ellenére, hogy nem nézek más ügyvédes sorozatot (nem az én műfajom), a Suits végig lekötött és szórakoztatott. A végén én is felsóhajtottam, hogy még elnézegettem volna, pedig így is 80 perces volt a pilot.
A karakterekkel sincs semmi gond, jól megírtak és szerethetőek. És igen, a nagyképű ügyvéd maradjon meg olyannak, amilyen a pilotban volt.
Összességében tetszett, várom a következő epizódot.

gareet - 2011. 06. 28. 22:51

Szerintem is nagyon jó lett, és valóban el kell felejteni a srác múltjában való turkálást, amikor elindult az irodába a táskával ez volt az első gondolatom. A casting tökéletesen sikerült, mindkét főszereplő kedvelhetö karakter és még hiteles is. A Franklin and Bash esetében én viszont nem érzem azt a színvonalat ami a Boston Legalnál megvolt. Nem igazán bejövős.

darwinka - 2011. 06. 28. 23:14

Szerintem ebben túl sok volt a klissé, és csak egyre több várható. Egyébként se jött be, nálam kasza. Az F&B-t nem láttam.

Necros - 2011. 06. 29. 06:23

Nekem is nagyon tetszett, végre ismét egy kiváló ügyvédes sorozat, ami a Defendersnél is sokkal jobb. Még nem Boston Legal szint, de van rá esélye, hogy utolérje, pedig a BL az egyik abszolút kedvenc sorozatom, zseniális volt, minden téren.

A színészek nagyszerűen hozzák a karaktereket, Meghan Markle pedig nem csak eyecandy, ő is van annyira jó, mint a többiek (bár tudtam, hogy semmi esély rá, anno nagyon örültem volna annak, ha lecserélik Oliviát az ő karakterére a Fringe-ben a második évad elején).

Simán minimum 8/10 a pilot.

goodjohnwin - 2011. 06. 29. 09:18

nekem is tetszett, de csak akkor fog lekötni a jövőben, ha kicsit több irónia/humor kerül bele a menő ügyvéd karaktere irányából… az iroda főnökét alakító fekete színésznőt a Huge óta nagyon szeretem.

kzoltan - 2011. 07. 01. 18:22

A második rész is tetszett. Olyan sorozat, hogy azonnal szeretném nézni a következő részt.

dragon1986 - 2011. 07. 04. 07:48

“az édesanyja öregek otthonában van” nagymamája, mondja is a néni, hogy amikor a szülei meghaltak neki kellett felnevelni és már akkor is öreg volt már.

Louis nekem nem volt szimpatikus, a többiekkel meg semmi bajom :)Én meglepődtem, hogy nem nézett bele az aktatáskába, mikor Mike el volt foglalva vizeletminta adással.

szisssz - 2011. 07. 21. 11:52

Nekem nagyon bejött a sorozat! amikor vége lett az első csak az járt a fejemben hogy még…. :)
Lekötött egy percre sem unatkoztam. A két főszereplőt nagyon jól kiválasztották mindkettőre illik szerep!
még több ilyen sorit!
Nálam 9/10

ljdwcb - 2011. 07. 22. 16:18

ez igen, a nyár kellemes meglepetése, pedig a jogi sorozatok eddig eléggé elkerülték a figyelmem, ált 1-2 rész után kasza volt az összes. de ez valahogy más, beszippantott a hangulata. zseniálisak a karakterek, hozzák amit kell ahhoz, hogy ilyen legyen amilyen, azaz nagyszerű. kár is benne hibát keresni, szórakoztat…ez a lényeg

ungabunga - 2011. 07. 22. 17:34

5. után: jó az irány továbbra is, remélhetőleg Trevor nem kési le a buszt, a részek és a szövegek még mindig szórakoztatóak.

szisssz - 2011. 08. 02. 12:26

Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget…
Nem tudja valaki véletlenül hogy a főcím zenének ki az előadója meg mi a címe????
nagyon bejön de egyszerűen sehol sem találom!
nagyon szépen köszi ha valaki tud nekem segíteni! :)
Szép napot! :)

ungabunga - 2011. 08. 02. 15:28

Ima Robot – Greenback Boogie

ungabunga - 2011. 08. 07. 23:53

7. Színvonal maradt, de a faszért nem bírják kiírni már ezt a szőke borzalmat véglegesen…

winnie - 2011. 08. 08. 00:30

ez a “baj” a kábelsorozatokkal, hogy előre leforgatják őket és ilyenkor nem tudnak irányt váltani. de ha a második évadra is megtartják, akkor hülyék.

szisssz - 2011. 08. 08. 12:21

Ungabunga köszi szépen! :)

sam - 2011. 08. 16. 19:42

milyen szőke borzalom? :D

Benjy - 2011. 08. 21. 21:04

Még csak pilotot láttam, de az határozott 8/10.Örülök, hogy nem az ügy volt előtérben, hanem inkább a karakterek kidolgozásába fektettek nagyobb erőt.Azt hiszem újabb sorozat került a daralistámra.

cyberfuker85 - 2011. 08. 28. 04:42

sztm meg 9/10es a sori. jó karakterek mindenkit szeretek benne. a szőke csajt meg remélem mutatják majd valami szex jelenetben szóval nehogy kiírják

ungabunga - 2011. 08. 28. 18:07

@sam: trevor volt csaja, nagyon-nagyon nem szimpatikus.

——-
10. után: A 8-9 erős volt (nem volt szöszi..), ez valamivel töltelékesebb lett(volt szöszi…), bár kicsit soknak éreztem Mike megrökönyödését a VP-dologgal kapcsolatban.

@winnie értem-tudom, csak bosszankodok hangosan;> ahogy kinéz a 10. után (meg a 789 alapján ugye) ugye az egyik drámai főszál már fix. Remélem az lesz a végeredmény amit mindannyian várunk és a kiírást nem húzzák tovább az évad végénél, ami ugye két rész múlva jön el.

Reméljük a második évadban marad a minőség ilyen (16 rész lesz), és az irritáló baromságokat még ennél is alacsonyabb szinten tartják.

Benjy - 2011. 09. 01. 14:38

10 rész után úgy gondolom, hogy minőség ,még tartja a szintet, de közeleg az évadzáró, és úgy tudom, hogy Trevor ismét előkerül…

ungabunga - 2011. 09. 11. 04:30

11-12: A 2 rühellt szereplő vissza, meg is mérgezték jól a hangulatot, és maradnak is következő évadra.
Donna+Rachel társalgás se a jó irányba mutat, ne legyen így.

2. évadot várom, de valami merőkanállal 25percen keresztül belezik ki trevort+jennyt cold opent akarok! Mindegy hogyan, csak könyörgöm takarítsák el őket ebből az ígéretes sorozatból.

sam - 2011. 09. 15. 15:35

Túl egyértelmű volt, hogy mi lesz a Trevor szállal…kár… valamint nekem Rachel nyűglődése se tetszik, sokkal jobban kedveltem azokat a részeket, amikor Mike flörtölt vele ő meg lepattintotta szépen..és nekem nincs bajom Jenny-vel (kivéve a névvel..) :)
De az biztos, hogy engem megvettek kilóra :)

Pityesz - 2011. 11. 26. 20:30

A Pilot megfogott rögtön, így egymásután folyamatosan néztem a részeket… jó volt tartotta a színvonalat és az érdeklődésemet. Trevor mehetne majd a búsban meg Jenny is követhetné. Nekem a favorit Rachel, mert egyszerűen jó nézni ezt a szép színésznőt. :-) A főszereplők jól lettek kiválasztva, karakterek is el lettek találva…
Várok a 2. évadot remélem legalább ugyanilyen jó lesz hanem jobb :)
9/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz