login |

True Blood: kezdett a 4. évad

2011. 06. 29. 23:39 - Írta: human

367 hozzászólás | kategória: kritika,

WTF az első 10 perc jelzője. És mindennek örülök, annak is, ami utána volt. A True Blood marad a legjobb popcornsorozat? Nagyon úgy néz ki, hiszen teljesen elszálltak ismét, csak épp Tara rondít bele a vérbe. Spoilerek a tovább mögött.

Tisztában vagyok vele, hogy lenne mibe belekötni, de az első 10 perccel úgy elkaptak, hogy öröm volt érezni. “Tündér vagyok, elbújok a titkos és gyönyörű helyünkön.” Innen két perc alatt egy kihalt pusztán találjuk magunkat, ahol nem tudom, mik mágikus kézigránátokat dobálnak és a Szukának menekülni kell. Hell. Yeah.

Egyszerűen bejön, hogy ilyen ötleteket is nyugodtan be tudnak vetni. Sookie visszatérése a rendes földre pedig azt hozta magával, hogy 13 hónapig volt távol. Bizony megváltoztak a dolgok közben, főleg a hozzá kötődő emberek, hiszen azt hitték, elvesztették. A megkevert pakli és az eltelt idő azt hozta magával, hogy mindenkin változtathattak nyugodtan, kevésbé kérhető számon a gyors pártfordulás. De basszus, Tarának még itt is sikerült kihúzni a gyufát. Az mondjuk érthető, ha az utóbbi évek alapján csalódott kicsit a férfiakban, de hogy tökös leszbikus lett belőle, áh… Azért itt becsúszott a meztelenség is, fontos volt egy cicinek is feltűnni a részben. Nyugi, nem Taráé.

Amúgy az első menekülés elvihette a pénzt, hiszen utána nem virgonckodtak sok akcióval. Inkább csak nyugisan bemutatták, hogy ki hol áll jelenleg. Nekünk is új volt pár, ahogy Sookie-nak. Az érte versengő palikkal is érdekes a helyzet, hiszen ‘én csak 1 órának érzem Bill-ó, tök mindegy, hogy te 13 hónapja rágódsz rajta’.

És mindeközben még a “Vámpírok is emberek” kampány is folyik, hiszen az “És most az időjárásról, Tiffany?” után járunk, a vérivóknak küzdeniük kell azért, hogy az emberek elfogadják őket. Russell elszabadulása bizony intő jel volt, sokan betojtak utána. A helyreállító PR kampányban pedig Bill és Eric is részt vesz, plusz az előbbi ugye máshogy is kavarhatja a szart már, hiszen előléptették.

Még Lafayette is volt, de mindegy ez már. Láthatóan teljessé tette azt a kört, ahova becsábították, ott is nagyobb szarkavarás lesz, mi pedig még jobban szórakozhatunk majd. A kezdés nekem 8/10.

367 hozzászólás Ne habozz!

eClipse - 2011. 06. 29. 23:46

Tarát már én is a halálba kívánom, komolyan. Ez az leszbis ágyjelenet is csak az “hbo-sága” miatt kellett bele. Továbbra sem tudnak mit kezdeni vele.
Billnél meg lehet, hogy nagyon nagy hatást akartak elérni vele a végén, hogy kiderült, hogy ki is ő most már, csak épp ezt a 10. percnél elbaszarintották azzal, hogy simán ráparancsolt Ericre. Más helye is eléggé kiszámítható lett az első rész: az előzményeket ismerve borítékolható volt, hogy a tündérkék nem olyan tündériek, mint gondolná az ember. A “sokkolás” is csak ideig-óráig megy. Mindent összevetve nem volt rossz, de sztem kezd fáradni a sorozat. Nekem egy olyan 6.5/10.

coren - 2011. 06. 29. 23:57

Nem tudom ki olvasta könyveket én csak az elsőt olvastam anno, abban nyoma sem volt Tarának.. Tényleg a legbénább karakter az egész sztoriban, olyan mintha aláírtak volna a csajszival x évre és most meg valahogy random módon bepakolgatják a történetbe.

beth - 2011. 06. 29. 23:58

szerintem ekkorát nem hibáznak a készítők, valószínűleg azért lőhették el a 10. percnél, hogy bill elküldi ericet, hogy az igazán nagy fanok, akik tisztában vannak a true blood szabályaival, maguknak rakhassák össze a puzzle-t. a tara-vonal viszont tényleg idegesítő.

Marcipán - 2011. 06. 29. 23:59

Tara eleinte szerintem jó volt. Én az első évadban kifejezetten csiptem a nagyszájúságát. Ugyanigy volt ez Lafayette-tel is. Érdekes hogy a későbbi évadokban pont ez a két szereplő veszített legtöbbet a szerethetőségéből nálam. Ezt a részt még nem láttam (nonstop meló…) de örülök hogy van már kritika! Lestem!! ;)

TonyIsBack - 2011. 06. 30. 00:25

Nekem az évadnyitó elég átlagos volt, de a második rész nagyon üt :)

spamdog - 2011. 06. 30. 00:42

Na azért valaki megmagyarázhatná, hogy hogyan is lett egy olyan kvázi “fiatal” vámpírból mint Bill király? Eric és Pam is idősebb és “magasabb rangú” volt nála. És ha érvényesnek vesszük a házasságot Sohie-Ann és Russel között, akkor Sophie-Ann-nek kellett volna örökölnie Mississippi-t is.

coligny - 2011. 06. 30. 00:59

spamdog: Nem olvastam a könyveket, de szerintem a hierarchia kihívásos alapon épül fel, nem a kor dönt. Sophie-Ann is jóval fiatalabb volt Ericnél.

mkfad - 2011. 06. 30. 01:00

Engem az első wtf akkor ért mikor az első perc után rájöttem, hogy a harmadik évad fináléja valahogy kimaradt nekem :) Nem tudom már, hogy kaszálni akartam-e, vagy csak elfelejtettem megnézni érdeklődés hiányában, de utána a teljesen elborult posztapokaliptkus zombitündér tűzharc teljesen meghozta a kedvem az évadhoz :D

Maminti - 2011. 06. 30. 01:26

Nekem is teljesen bejött a kezdés, a második résszel kiegészítve meg főleg. Meg is lepődtem eléggé, hogy külföldi fórumokon mennyit szidták a sorozatot, hogy egyre távolabb kerül a könyvektől.

Mondjuk én csak az elsőt olvastam, azt is a sorozat hatására, de annyira rossz volt, hogy el se tudom mondani. (Eredetiben olvastam, szóval nem a fordítás a ludas.)
A sorozat szerintem sokkal jobban meg van írva, mondjuk Tara engem is idegesít rendesen.

Várom nagyon a folytatást. Ja a Bill hogy lehet király szál a második részben meg van magyarázva rendesen szerintem.

Tatala - 2011. 06. 30. 07:57

Hát akkor lássunk egy ellenvéleményt is.

Bill, a senki vámpír Mississippi királya legyen? Akár Eric ellenében? Kíváncsi leszek a 2. rész magyarázatára.

Nyitójelenet nekem nagyon nem tetszett, ez a “kék golyókat dobálok és robban” úgy volt rossz, ahogy kellett…
Aztán a nagypapit is totál fölösleges volt behozni, csak azért h Jason kapjon egy órát? Mert az férfias??

Unalmas is volt a rész, az a 11,5 hónap, ami kiesett Szukának, ennyire azért nem változtat meg semmit. Szerintem Tara karaktere és állandó harca az anyjával egy kis üdítő rész volt, egy kisvidéki hiedelmekbe való bemutatás. Most elment nagyvárosba, verekszik és leszbizik, majd kigyógyul belőle.

Egyetlen WTF rész volt benne, mikor kiderült h Szuka házát Eric vette meg. Jót röhögtem:)

Röviden a rész: 4,5/10, nálam ez kaszaközeli állapot.
Sajnálom, hogy az 1., és a 2. évadról sikerült idáig eljutni…

yaze - 2011. 06. 30. 08:10

Csalódás volt. Az első tíz perc wtf, valóban, csak nálam negatív irányban. Tarát egy, a kínhalálával végződő jelentben szeretném újra látni. Sam, Jessica, Lafayette mind unalmas, nem tudták felkelteni az érdeklődésemet. Eric és legfőképpen “Bill a király” szál tartja most majd talán a frontot nálam.

Bagosz - 2011. 06. 30. 08:22

A kocsma a legtutibb!! :-)

nozs23 - 2011. 06. 30. 08:33

Remelem, hogy ebben az evadban tobb Pames jelenwt lesz, mert az o par perce/masodperce feldobja a reszeket. Imadom.

enn - 2011. 06. 30. 09:27

Szuka, LOL, ez nekem új. :D
A 2. rész még nézetlenül árválkodik a gépemen, de sort kerítek rá. Szóval az 1. epizód:
Ez a tündéres jelenet elég wtf volt, főleg a vége felé, amikor elgrincsesedtek, valahogy nekem annyira nem illett oda az a képi világ. De érdekes lesz megnézni, hogyan bontakozik ki ez a szál, azért erre kíváncsi vagyok.
Bill király? Már nem igazán rémlik a 3. évadfinálé, de akkor ezek szerint megölte Sophie-Anne-t? Fura hogy ezt így a háttérben hagyták, mert izgi lett volna megnézni teljesen a harcot.
Valahogy ez a Lafayette-szál most nem nagyon köt le. Az előző évadban cukik voltak a boszi sráccal, most olyan “meh”…na mindegy, talán ez is jobb lesz később.
Tarát meg mindenki szidja, egyébként én sem tudom miért hagyták ennyire benne a sorozatban, és lehet, hogy az évad végére kikerekedik neki is egy jó szál, de egyelőre nagyon erőltetett ez nekem.
Jason meg mókás, főleg, hogy eddig ő volt a kezelhetetlen, most meg csitítgatja Andy-t. :D
Arlene-ék kölyke meg elég furcsa szerzet, nem tudom mit hoznak ki belőle, azért ne legyen már pszicho-kölyök.
Pam akit még mindig nagyon szeretek, irtó jó szövegei vannak, remélem nem csesznek el vele semmit, nagyon bánnám. És még több közös jelenetet Jessicával!
Lehet mohó vagyok, hogy már a premierben vártam félmeztelenül Ericet az út szélén, de végülis gondolom kellett egy felvezetés a továbbiakhoz…
Most pedig igyekszem megnézni a 2. részt.

lena - 2011. 06. 30. 10:21

Hát én amennyire vártam annyira csalódtam… Nemtudom, hogy azért, mert a két évad között ledaráltam mind a 10 könyvet, és szerintem a 3-4. könyvtől nagyon jó a könyvsorozat, egyszerűen nem tudtam hova tenni ezt a részt!
Bill hogy a fenébe kerül oda, ahova? Ő túl “fiatal” ehhez.
Ez a “főboszi” ez egy számító pszichopata a könyvben, aki Eric pénzére utazik, itt meg egy holdkóros bolond.
Tara tényleg szörnyen idegesítő. Szerintem is kiírhatnák már.
És csatlakozom: Pamet mégmégmég :D hatalmas karakter

Detty - 2011. 06. 30. 10:49

Aki nem olvasta a könyvet,annak elmondom,hogy most követni fogják valamennyire a történéseket, legalábbis a második rész alapján (gondolok itt az Eric-Sookie szálra). Az első rész tetszett,a második mégjobban, igazi WTF pillanat is volt benne. :D

Zsuzsee - 2011. 06. 30. 11:15

A második részben elmagyarázzák, miért Bill lett király, és mi van Sophie Ann-nel.

Pro és kontra vagyok ezzel a sorozattal. Egyfelől imádom, érezni akarom a hangulatát, tetszenek a szálak is, másfelől viszont a szereplő feléből olyan szinten elegem van és nem érdekel, hogy az már bántó.
Tara leszbikussá válásában egyedül azt tudom értékelni, hogy végre levetkőzte azt a borzalmasan idegesítő, idegbeteg-visítós, arconrúgásra ingerlő stílusát, amit eddig három évadon át húzott magával.
Bill nekem nem menő, mint király, úgyhogy őt le is írtam egyelőre.
Anna Paquin helyenként továbbra sem tud színészkedni, úgyhogy ez meg Sookie-t húzza le. Az már más, hogy maga a karakter sem normális, de mégiscsak ő viszi a főszálat, el kell viselni.
Sam engem azóta taszít, amióta kiderült róla, hogy alakváltó. Én a régi Samet szeretem, aki bele van zúgva Sookie-ba. Nem ezt az új agresszió-szakkörös Samet.
Hoyt és Jess iránt is elvesztettem az érdeklődésemet, az a helyzet, pedig külön-külön imádom mindkettőt.
Jasonról már nem is mondok semmit, habár az, hogy most ő lett a felelősségteljes rendőr, és Andy a nem-felelősségteljes rendőr, az egészen sokat dobott rajta. Ideje volt, hogy felnőjön a srác!
Arlene-nál érzem, hogy rövidtávon ki fog borítani a gyerek iránti viselkedésével.
Lafayette-nek szerencséje van, hogy becsöppent a boszik közé, így most az ő szálára kíváncsi vagyok.

És akkor már csak Eric és Pam maradtak, de őket sosem hagyom el :D Pam jelenetei olyanok mint a vízcseppek a sivatag közepén, kell az embernek :D A második résznek elég érdekes vége van, no spoiler, bár már lelőtték azt hiszem az egyik trailerben, arra kíváncsi leszek, hogy folytatják.

Én olyan 7/10-et adnék erre, de csak azért, mert több szereplő nem érdekel, mint amennyi igen :(

andus - 2011. 06. 30. 11:41

Még mindig úgy gondolom, hogy nagyon kiszámítható volt, viszont 1-2 szál érdekel….na majd a 2. rész után.

Cléda - 2011. 06. 30. 11:47

Hát ez eléggé laposodik… A tündér szál eléggé béna, még úgyis hogy hipphopp sivatagos menekülős jelenetté változott.. Ha nem dobálóztak volna villogó gömbökkel, még talán tetszett is volna.
Szuka (hihi :P ) hát ezt már elmondtátok előttem. Engem nagyon idegesít, de hát ő van..
Sam, Arlene, Tara totál gáz. Nem is értem Tarát minek hagyták benne.. Persze, kellenek a melegszálak, hisz most ez a trendi…
Billnél már az elején kiszámítható volt hogy ő lesz a főfő, hisz elküldte Ericet is, és Andynak is mondta hogy kifizeti a költségeket..
Jason, Andy szál új, azzal nincs gond. Jason kicsit más karakterű lett, mint az előző évadokban, de jól van az így.
Jessica és Hoyt jeleneteit sem volt annyira jó nézni, mint az előző évadban..
Összességében Pam karaktere, és az Eric, boszi szál tartja bennem az érdeklődést.
Az utolsó jelenet tetszett, remélem Eric megrágcsálja kicsit a tündérkét. :P

winnie - 2011. 06. 30. 12:02

OFF

“Persze, kellenek a melegszálak, hisz most ez a trendi…”

a három pont miatt: ajánlom a hírekben linkelt készítői interjút, és azt, hogy ez akár teljesen logikus lépésként is magyarázható részéről – és mellőzzük az olyan butaságokat, hogy trendi, mert akárhova nézek, szinte mindenhol a nemmeleg szálak a trendik, alig látni melegszálat sorozatokban, folyton a nemmeleg kapcsolatokat tolják az arcunkba. egy true blood esetében, vagy vámpíros sorozatnál ilyesmi pláne adja magát. (persze lehet, hogy te a meleg sorozatokat nézed, de ettől még vannak más sorozatok:)

Marcipán - 2011. 06. 30. 13:03

Maminti:
az első könyv után ne ítélj. én az eddig megjelenteket mint kivégeztem, és most azt mondom hogy a sorozat csak jól járna azzal ha jobban követnék a könyveket. az első 2 könyv talán nem annyira nagy szám, de utána nagyon beindulnak. viccesek, izgalmasak, szerethetőek.

és most a részről:
ez az első rész számomra elég vegyes érzéseket keltő volt. alapvetően bejött, de vannak már olyan szereplők akikkel egyszerűen nem tud érdekelni hogy mi van. ilyen pl. Sam. Aztán lassan a Lafayette-es vonal is eléri ezt a szintet. Tara ebben a részben nem volt annyira idegesítő mint a korábbiakban, úgyhogy őt most még nem bántom.
Sookie és Bill hozzák a szokásost, Bill-t unom, de hát ez van, gondolom egy darabig még néznünk kell a fejét a sorozatban. Az hogy megtették királynak szerintem marhaság volt, csak remélni merem hogy nem mennek el ezzel valami nagyon idióta irányba. A kedvencek (és ahogy olvastam ezekkel nem vagyok egyedül): PAM!!! Eric, Jessica. Velük bármi, bárhol és bármikor az egyenlőre érdekel. A záró jelenet pedig nagyon ott volt!! Tetszett! 7/10

naughtyL - 2011. 06. 30. 13:09

Nekem nagyon tetszett:)

én az elejétől nagyon szerettem, hogy ennyi szál fut folyamatosan egymás mellett. És kifejezetten érdekel mindegyik, még Tara is.
Végre Bill-t is felrázták kicsit, ennek nagyon örülök, így még érdekes is lehet a karakter.

Szerintem továbbra is minőségi a cucc.

nekem jöhet a folytatás, gyorsan:)

kacsababa - 2011. 06. 30. 13:18

Nagyjából egyetértek.
Közel minden változás szimpatikus, amit a 12,5 hónapos ugrás hozott, jó évadkezdés volt.
Tara akinél én is azt kívánom, hogy kiírhatnák végre, igazán elüthette volna egy busz az egy év alatt. :)
Az egyedüli, ami még nem igazán érdekel az Sam és a ménes…

Cancer - 2011. 06. 30. 14:18

Én azok közé tartozom, akik olvasták a könyveket és a sorinak a címen kívül már nem sok köze van a könyvekhez. Éppen ezért vagyok kicsit csalódott. Tetszik a sori, de én azt sem bánnám, ha szóról-szóra a könyvet látnám viszont a képernyőn. De akkor egy évadban min. 2 könyvet kellene feldolgozni, mert a könyvek azért jóval lassabbak.
Nem volt nagy szám az évad nyitó:a teljesen pozitív-könyvbéli-tündérekből gonoszt csináltak – csalódottságom tetőpontja; bemutatja ki hol áll éppen; megkaptuk a 3. évad végi Sophie-Anna – Bill párharc végeredményét; Tara 1. évad óta nagyon gáz lett. Pamet nagyon szerettem a könyvekben, és az 1. részben sem okozott csalódást. Az uccsó 5 perc volt jó… Eric nekem is mondhatná, h ‘You are mine.’ XD

Gubóka - 2011. 06. 30. 16:28

szerintem az órának lesz jelentősege. tuti valami boszorkanyos csoda szerkezet :D

lena - 2011. 06. 30. 17:45

Cancer – tényleg hatalmas hülyeség a tündérekből gonosz lényeket faragni, nem is értem miért kellett ez…

Kicsi SPOILER, kicsi OFF
ha már most megölték SophieAnnt, akkor a később hogy a fenében követhetnék a történetet a könyvek alapján, ott Sookie sokszor teljesít neki küldetést. Lehet az lesz, hogy teljesen elvágnak minden szálat a könyvtől és tényleg csak a címe marad?

winnie - 2011. 06. 30. 17:55

mindig is próbáltak minél jobban függetlenedni a könytől. a könyvek alapján készített sorozatok szinte mindig ezt teszik.

lazy - 2011. 06. 30. 18:33

Cancer – lena: Nem értem az értetlenséget a tündérek gonoszsága miatt, ha olvastátok a könyveket. Igaz, hogy a könyvekhez képest korábban jött elő ez, hiszen azt hiszem csak a nyolcadik tájékán jönnek jobban képbe, és a kilencedikben ez az egyik fő szál. És ott sem minden habcsók és madárfütty a tündérek körül, és még finoman fogalmaztam.

Bill ha már maradt, akkor legalább találtak értelmes okot. Tara mehetne felőlem is a sunyiba.
Remélem, hogy értelmesen beleszövik a 4. könyv cselekményét az évadba, megdobva a könyvtől független cselekményszálak értelmes továbbgondolásával.
Egyelőre nézős, de az első rész még nem volt egy nagy valami nekem. Várok türelmesen. :)

Marcipán - 2011. 06. 30. 20:10

Korábban már volt aki írt róla.
Számomra baromi nagy pozitívum, hogy behozták az egyik legf*szább könyves cselekményszálat! Az utolsó pár percre gondolok. És így nem voltam spoileres sem, de lehet tudni mire gondolok… ;)

naughtyL - 2011. 06. 30. 20:30

Nem akarom senki játékát elrontani valami ronda spoileres dologgal!

Sajna a könyvekig még mindig nem jutottam el, de.. Igen, annak én is nagyon örültem, mert nagyon vártam már:)

de úgy egyébként nagyon tetszett minden szál. baromi jó rész volt!!

még nem is mondtam, de Eric elképesztően szexis továbbra is:D

derek - 2011. 06. 30. 21:14

Én annak örülök , hogy Crystal nincs benne az új évadban. Remélem nem is lesz. Mi is volt ő? Vérpárduc? A színésznő és a karakter is irtó gyenge volt. Kár , hogy Jasonnek folytatnia kell az ő sztoriját a hátrahagyott családdal.
Marshall Allmant is kár volt visszahozni. Ráadásul pont Hoyt anyja vette a szárnyai alá.
Pam nálam is nagy kedvenc! Minden beszólása nagyon ott van!

Gubóka - 2011. 06. 30. 21:31

@naughtyL: kimondhatatlanul jó pasi Eric !! :DD sookie helyebe annyit innek a verebol h elfelejtsem billt örökre es lelépnék vele mint a pinty. :D

naughtyL - 2011. 06. 30. 22:14

@Gubóka: :D:D nem kéne ahhoz az a vér.. alapból nem vágom, hogy van a képben még Bill, mikor van egy ilyen..Eric:D

pannibaba - 2011. 06. 30. 23:33

Nekem nem tetszettek a részek, pedig nagyon vártam már az új évadot…Totál lapos, gyenge, Sookie bőgésétől hülyét kaptam/ok, Tara és Lafayette szimplán idegesítőek (Lafayette-et imádtam a második évadban), Sam és alakváltó társai, pffff…Billt inkább meg sem említem. Semmi izgalmas nem történt (a második részt is láttam már), a legelső tündéres katarzis után. Mindkét részben többször is ugrottam perceket, mert untam.
Nem várom, hogy kövessék a könyveket, persze, hogy nem – de ez a történetfonás, amerre most megy a sorozat, nagyon gyér ahhoz, hogy megtartsa azt a magas nézettséget, amit eddig produkált.
Valaki előttem nagyon jól megfogalmazta: elfáradt a sorozat. Sajnos.
A könyvek pedig a harmadik résztől egyre jobbak lettek – igaz, a legutolsó (idén májusban jött ki) már ott is elfáradt…
Nem tudom, maradok-e tovább – nem tudnak lekötni a részek, bármennyire próbálkozom, és bár Eric tényleg nyamm, de nekem ennyi nem elég…

naughtyL - 2011. 07. 01. 12:31

Azt semmiképp nem mondanám, hogy elfáradt volna a sorozat. Minden karakter folyamatosan halad előre a saját kis sztorijával és vannak célok, és szerencsére nem mindenkinek ugyanaz. Nem álldogál egy helyben az egész soha.
Mondjuk én már az elejétől nagyon bírom a szereplőket. van, hogy épp nem a legérdekesebb mindegyik, de tetszik, hogy mindenkit visznek előre, és nem hanyagolnak el senkit.

Ez persze csak nekem és szerintem:)

Azt meg Alan Ball is sokszor mondta, hogy ő azokat is szeretné szórakoztatni, akik olvasták a könyveket, és ha már tudod mi lesz az nem ugyanaz.

remélem most már tényleg lesz időm olvasni, mert csak jót hallok:)

Out with
the Old..
..In with
the New.
You like?
:D:D

vasárnapreggel - 2011. 07. 01. 20:13

Én nem olvastam a könyveket, bár beleolvastam az 1. évad során, de mivel nem volt egyezés szinte, nem tetszett. Viszont mivel már naggggyon vártam a 4. évadot, bizony megnéztem a wikipédián, hogy s mint vannak a szereplők… és már ott lehetett olvasni, hogy Louisiana királya lesz Bill. Szóval engem nem lepett meg, hogy így leteremtette Eric-et, szívélyeskedett Andy-vel stb. Szerintem meglehetős pozitív változás Bill Compton karakterben ez a sötétebb szál. A 4/1. rész utolsó jelenete meg elég ígéretes, legalábbis remélem erősítik az Eric-Sookie szálat. 10/10!

Luna - 2011. 07. 01. 22:48

Hát ööö… Izé… WTH???

Néztem, néztem, de annyira elüt a könyvtől, hogy tényleg nem értem, hogy ki és merre van arccal előre. Bill-re én már az első évad első részében rágyújtottam volna a házát, most meg aztán pláne.

Alexander Skarsgard megint nagyot alakított szerintem.

Ball-t értem, hogy újat akar mutatni az olvasóknak, de azért nem bánnám, ha ragaszkodnánk a sztori vonalához egy kicsit jobban, a könyvet nem véletlenül olvassa sok-sok ember.

Erre az első részre én egy erős 6/10-et tudok adni, a következőhöz meg mindjárt keresek jól egy feliratot. :)

P.S.:Az új könyvről nem tud véletlenül valaki valamit? :$

Neton - 2011. 07. 01. 22:55

Tara és Lafayette az elejétől kezdve idegesítő sztem. Eric, Pam, Jessica az a három karakter, akik miatt megéri nézni. Bill most h nagykutya lett, kezd újra érdekes karakter lenni. Sookie továbbra is 1 ostobenkó vidéki csaj, szóval hiába főszereplő, lassan le kéne építeni és a fent említett 3 karakterre koncentrálni, poénabb lenne a sorozat. :D Vagy Ericnek egy spinoffot, és True Blood meg mehet a levesbe. Az első 10 perc télleg WTF volt, de majd úgyis szembehugyozzák magukat az írók a végéig, hogy nem is úgy van, szóval nem nagyon van tétje a dolognak sztem. Fura, h bármennyire is bejön a feelingje a sorozatnak, story szempontból évek óta katasztrófa. Guilty pleasure na. :D

smaszi - 2011. 07. 02. 18:09

“story szempontból évek óta katasztrófa. Guilty pleasure na.”

Hány éve is megy?! :P

bbarbi89 - 2011. 07. 04. 09:46

Már nem azért , de Jessicában mi olyan különleges? Se a szerepe, se a játéka nem valami fenomenális. És nem tudom.Női szemmel sem az a tangaszaggató :D Szóval mit szerettek benne?

A Sookie-t játszó színésznő néha összezavar..:D Most vagy fura a játéka, vagy direkt kérik furára.

Eric meg ááá…Imádjuk! Bár végre Bill sem sz@rakodik:D
A Tara szál tök felesleges. Lafayettet meg bírom:)

nnóri - 2011. 07. 04. 11:18

Én ezt szinkronnal kezdtem el nézni a hbo-n és pl Lafayet és Tara pont a magyarhang miatt voltak szimpik.Szerintem is elbaszták ezt a Tara vonalat.Eddig nem olyan izgalmas,mint az előző évadok,de a két kedvenc(ahogy látom mindenkinek)Eric és Pam.Mondjuk bejön,hogy Bill a 2.részben megdugja azt a vörös picsát,ezzel méginkább ellenszenvessé válik és elég egyértelművé teszi,hogy Sookie majd beadja a derekát szexi Ericnek.
Az első 3 évadot nagyon rövid alvásokkal félbeszakítva néztem meg egyszerre.A magyar szinkron elég fasza volt.

jocijrgen - 2011. 07. 04. 13:39

az évadzáróban bill kihívta fightolni sophie-ann-t és gondolom valami csodás módón legyőzhette, így elvehette a királyságát. de ez csak tipp.miért maradt ki az összefoglalónól hogy eric megszerezte sookie házát? ezen kb. fél óráig nevettem mert eric etalon nagy forma :D jó lesz ez az évad is …

Balika88 - 2011. 07. 04. 18:51

A könyveket én sem olvastam,csak az elsőt olvasgattam,de nekem nem tetszett, ezért nálam az el is akadt.
Akárcsak a sorozat 1. évadját se éreztem valami nagy eresztésnek. Nem volt rossz, de nem is nagyon jó. A 2.-3. évad viszont kifejezetten tetszett, azokat már nagyon gyorsan ledaráltam.
Itt a 4. évad, megnéztem mind2 részt ami eddig volt és azt kell mondjam ezzel sem volt semmi gond. Mindkettő élvezhető volt. A 2. évad utolsó jelenete nem volt gyenge! :D ez a boszis szál még lehet érdekes lesz! De igazából a többi is bejön, kivéve talán Sam a többi alakváltóval dumálgat…na ez teljesen nem érdekel. Jason szála nálam annyira nem is elől, de annyira nem is hátul áll..érdekel is meg nem is. Am maga a karakter sztem qva jó, mármint Jasoné. Első 2 helyen egyértelműen az Eric/Sookie & Boszik szál plusz a tündéresdi! :D kíváncsian várom mit sikerül kihozni ebből az évadból!

mimumi - 2011. 07. 04. 21:59

Ezt a szukázást nem lehetne abbahagyni? Oké, hogy sokan nem kedvelik a karaktert, de azért komolyan, kb. áltisk. 6. osztály. na jó, 7.
Pamet én is bírom, de nyilván nem lesz több belőle, mert ő épp azért üt, mert max. 3 percet van egy részben és akkor nyomhatja az aranyköpéseit. Fél órán át nem lehet folyamatosan jól dumálni.

Sloth - 2011. 07. 04. 23:07

Néha fárasztó, hogy Bill és Sookie ahogy kibékülnek 2 perc múlva már megint áll a bál, úgyhogy várom Ericcel mit kezd, nekem lenne pár ötletem… *_*
Lafayette eddig érdekes karakter volt de mióta Eric befenyítette elvesztette a régi lazaságát. Arra kíváncsi vagyok Sam hogy vezeti le a feszkót kis pajtásaival.
Taránál ott rontották el, hogy a csávója kimurdelt, az vhogy nem kellett volna, azt hittem ő állandó szereplő lesz. Remélem a párduc csaj nem jön vissza nagyon gáz!

Vidéki - 2011. 07. 05. 00:12

Érdekes a sorozat a könyvek után. Villanásokban hasonlít egymáshoz a kettő.. :-)
Persze, gondolom, ez azért is van, mert a könyvekben amit a csaj nem lát, arról elég sokszor nem tud, míg a filmen azokat is ki kell vesézni, csak hogy ne egysíkú legyen, illetve hogy többfajta célközönséget is megtaláljanak.
Várom már Bobot, a macskát, meg Bubbát, a testőrt. :D Már ha lesznek valamikor…

Egy-két dolog viszont zavar.
A Wicca vonal az egyik ilyen.
A sorozatban a boszik wiccának nevezik magukat, míg a könyvekben nem.
Mellesleg ha jól tudom, a valóságban a wicca-követők hitvallása a “Ne árts!”, pontosabban a “Ha azzal nem ártasz, azt tégy, amit akarsz.”, és aki megszegi, az onnantól nem tekinthető wiccának. Persze lehet, tévedek, és rosszul tudom.
Nem is tudom, a magzatelhajtás és a döglött madarak életre keltése mennyire követi a “ne árts!” hitvallást, de szerintem kevésbé…

A másik gondom a gondolatolvasó hapsival van. Azáltal, hogy Sookie otthagyta (mert evett valami gyümölcsből?), azáltal gyakorlatilag ki is írták a sorozatból, holott a könyvekben azért még van szerepe. Ugyanúgy Hadley gyereke is érdekes kérdéskör. Hogyhogy a kis vérengző tüncimüncik a kiscsávót nem vitték magukkal? Illetve a másik, hogy miért vitték magukkal a nem tiszta tündéreket. ez is kissé érthetetlen.

Na mindegy, majd meglátjuk mi lesz még. :-)

Vödör - 2011. 07. 05. 00:25

Ezek a tündérek olyanok voltak mint valami Hallmarkos, alacsony költségvetésű, gumimaszkos orkok :D

Alexa - 2011. 07. 05. 18:33

Szerintem sokkal gyengébb mint az eddigiek… nekem valahogy nem jött be se az első se a második rész. Persze nyilván nem kaszálom el a sorozatot csak hát… jobbat vártam, na, ez meg olyan mintha: ez is legyen benne, ja de az is, tyű ebből is keverjünk bele kicsit és kavarjuk meg még xy dologgal… valahogy semmilyen, csalódás. Alcideot várom vissza és azt hogy ezt a boszorkány nagyonmenősimánlealázegyezerévesvámpírt nőcit lealázzák. 5/10 max, de bízom benne hogy jobb lesz.

dorys67 - 2011. 07. 05. 20:18

Én pl olvastam a könyveket és nagyon örülök neki, hogy az írók elrugaszkodnak tőle.A sorozatban sokkal több teret kapnak a mellékszereplők mint pl Pam(aki az egyik legjobb sztem), a könyv túlságosan rá van élesedve Sookie aktuális barátaira. Tara engem is idegesít…biztos vagyok benne, hogy ebben az évadban is nagyon kell majd sajnálni vmiért.Bill számomra sokkal szimpatikusabb így, hogy van egy kis hatalma, bár azt is kétlem hogy ez tartós állapot lesz számára, a vámpírligás nőnek is nagyobb spanja az Eric, tuti a trónfosztás. Sam sose volt a kedvencem, valahogy az ő szála(és Tara) érdekelt mindig is a legkevésbé.A tündéreket sztem jól megcsinálták, kicváncsi leszek mennyi szerepük lesz a boszik mellett, engem spec. a boszi szál érdekelne kevésbé.Sookie nekem túl jó kislány, lehetne neki is egy kis sötét oldala, mint a többi szereplőnek, mert sztem ez a legjobb az egész sorozatban, igazából senkire nem tudod azt mondani(persze kivétel erősíti a szabályt), hogy egyértelműen jó vagy rossz, előbb utóbb mindenkiből előjön a sötétség…

Anthony - 2011. 07. 05. 22:10

Azért durva, hogy lassan itt is mindenkinek kerül valami képesség. De a 2-ik rész is fasza volt nagyon. Jason, ááá :D
Kíváncsi vagyok mennyi ideig lesz Eric ilyen jó állapotban. Na meg mennyire fog beszarni a többi vámpír :)

danonino - 2011. 07. 05. 22:27

SPOILER Ti nem láttátok, h Eric gyakorlatilag megsemmisült??

kaltenem - 2011. 07. 06. 07:43

Nekem is jobban tetszik Bill így, hogy tökösebb és nem egyfolytában szomorú képet vág, meg Sookie nevét kiáltozza.

Bár nekem kicsit furcsa, hogy ha Bill már ’89 (nem emlékszem a pontos dátumra) óta beépített kém akkor miért volt ennyire nyálas, teljesen eltérő karakter az 1-2. évadban.
Nagyon jó színész lehet, de akkor meg tényleg egy hidegvérű vámpírnak kéne lennie, aki csak megjátszotta magát, viszont a Lorenás múltjából sem ez derül ki.

Eric (Alex) meg nagyon lefogyott, nem? Remélem nincs baja.

Dee - 2011. 07. 06. 16:47

Mindenki Tarát szidja, csak nekem van bajom Ms Sookie-val? Én még a hangjától is rosszul vagyok. A másik, akit gondolkodás nélkül kiírnék a sorozatból, Bill. Tudom, hogy hülyén hangzik, de én a két főszereplőt rühellem a legjobban.

Lala - 2011. 07. 06. 17:21

Nekem a 2. részből Bill londoni visszaemlékezése tetszett a legjobban. Az a punk szerkó, na meg a cockney dialektus vitt mindent :D Mondjuk Stephen Moyernek ez könnyű volt, egyébként is brit, de azért szerencsére a valóságban nem úgy beszél.
Így nekem Bill szimpatikusabb, hogy nem a királynő csicskása volt csupán, hanem beépített kém.
Amin még jót nevettem az Eric vére Sookie hűtőjében. :D

lynx - 2011. 07. 06. 23:45

most néztem meg egyben a 2 részt.

Én teljesen meg vagyok vele elégedve, az előző évadnál az első 4-5 részben semmi nem történt, itt az első részben alapoztak, elmesélték kivel mi lett, a második részben már minden szálon elindítottak valami érdekeset.
Csak tartson ki a végéig, de eddig bármi lehet belőle. Még a legjobb évad is.

bbarbi89 - 2011. 07. 07. 06:27

De most amúgy Eric milyen állapotba is került? Merthogy nem lett ember az tuti.

pannibaba - 2011. 07. 07. 06:55

Ericet megbűvölte a boszorkány. Ember ugyan nem lett, de nem emlékszik semmire és senkire…Ez a szál jó lesz, az biztos :)

bbarbi89 - 2011. 07. 07. 09:54

Hm.. de ebben most mi lesz a jó h elfelejtette kicsoda micsoda? Bár remélem az lesz, hogy Szukival összejön:D
Pamnek volt egy jó beszólása Eric ujjairól:D Majd megnézem pontosan mi is. Lehetne hét idézete:D

A. - 2011. 07. 07. 10:40

Valamiért még mindig az az érzésem, hogy Stephen Moyerben ennél sokkal több van, csak valamilyen oknál fogva nem tudják őt megfelelő módon kihasználni. Így viszont sajnos abszolút nincs egy szinten a két főkarakter, Bill és Eric (Eric javára, természetesen), és ez egyre zavaróbb.

Az évadban Lafayette szálától vártam/várok a legtöbbet. Arlene babája-szál sem rossz, főleg Carrie Prestonnak köszönhetően, nagyon jó komikának tartom.
A többi szál egyelőre nem igazán érdekel, de nézhetőnek nézhető.

Trevor - 2011. 07. 07. 18:40

Részemről ez az évad cancel úgy hogy csak az első részt néztem meg 3/4ig. De nekem az egész nem tetszett gagyi és unalmas volt.

Pedig sok lett volna ebben a soriban.

pannibaba - 2011. 07. 08. 16:10

bbarbi89: nem emlékszik arra, hogy milyen volt a viszonya az emberekkel/vámpírokkal/egyéb lényekkel. Többek között azt sem tudja, Sookienak miért van jó szaga, hogy ő volt az 5. körzet seriffje, hogy Pam az ő “gyermeke”, hogy övé a Fangtasia, stb.stb. Innen lehet következtetni…:)
Egyébként Trevor-ral értek egyet: ha nem olvastam volna a könyveket, simán abbahagytam volna én is ezt az évadot, az első rész után.

Vyca - 2011. 07. 08. 21:38

Szerintem Billt írhatnák ki. :)

Csju - 2011. 07. 09. 02:46

badarság. nem olvastam a könyveket de még mindig “tűkön ülve” várom a folytatást. Eric még így is ott van a szeren:)

Lala - 2011. 07. 09. 22:05

Most láttam a 3. rész egy előzetesét. Bill fitogtatja a hatalmát…….

bbarbi89 - 2011. 07. 10. 21:01

Eric mindig, mindenhogy ott van a szeren…:)

damnturck - 2011. 07. 11. 11:14

“- you just killed my faerie grandmother”
“- sorry”

:D :D

szerintem szuki biztos rámozdul erre a kis magatehetetlen ericre

Lala - 2011. 07. 11. 13:32

Eric vicces így gyagyásan :D A könyvet nem olvastam, ott is úgy van hogy emlékszik arra hogy vámpír, csak arra nem hogy ki ő?
Ezt a tündérest részt nem vágom, mi ennek a lényege? Miért ment volna vissza oda Sookie, ennek nincs értelme.
A párducos rész meg rohadtul idegesítő. Zakkant banda, legalább a Crystalt játszó színésznő lenne szép, hogy hihető legyen hogy Jasonnek miért tetszett meg először.

Máté - 2011. 07. 11. 17:35

Azt észrevette amúgy valaki, hogy annál a jelenetnél mikor Sookie a konyhában olvas, történetesen éppen valamelyik True Blood kötetet bújja?xd Szval ezért én megis szavaznék egy pirospontot a sorozatnak, hatalmas egy kikacsintás volt.

pannibaba - 2011. 07. 11. 18:36

Na, ez a rész azért már jobb volt – kicsit visszatért a humor is a sorozatba, már nagyon hiányzott…

Eric pont olyan most, mint a könyvben – csak arra emlékszik, hogy vámpír, arra, hogy ő ki, arra nem. Jól csinálja A. Skarsgard, így képzeltem a könyv alapján a viselkedését :)
Máté: Charlaine Harris nem csak Sookie-könyveket ír – a kikacsintásért azért jár Alan Ball-éknak a piros pont.

Egyébként ha tényleg csak Eric miatt “kellene” néznem, már régen rossz lenne – egy csomó másik sorozatban is vannak eyecandy-k…A True Blood a sztori és a többi karakter miatt lett nálam kedvenc, méghozzá annyira kedvenc, hogy az összes könyvet elolvastam néhány nap alatt :)

tiktak - 2011. 07. 12. 00:18

Nem volt rossz ez a rész.
Billben valamit látok megcsillani. Nem hittem volna, hogy ezt valaha leírom.
A Jason szálat túlzásnak tartom, azért a könyvben nem kellett meghágnia a fél putrit. Bár nem is így harapják meg, ha jól emlékszem.
Lafayette kisbarátját nyugodtan kinyírhatnák. Iszonyatosan idegesít.

A. - 2011. 07. 12. 00:45

mekkora jutalomjáték ez Skarsgardnak, látszik rajta, hogy most igazán élvezi a szerepet, és ez a sorozatnak is jót tesz.

A babás szál továbbra is tetszik, eddig állat:)

cegtli - 2011. 07. 12. 01:33

a 3-ik rész végén az a tekintet Erictől mindent visz:DD

Én nem emlékszem a babás szálra, valaki világosítsa fel elmémet!:D

Lora - 2011. 07. 12. 08:54

Hát, nekem nagyon süllyed a színvonal, a Jasonos szál annyira idegesít, hogy csak tekerem, Eric meg Pam jelenetei brilliánsak, de ez a tündér izé?
Valaki elmondaná, hogy mi a fenének kellett volna Sookienak visszamennie oda, ahol meg akarták ölni? Meg egyátalán ebből az egészből mit akarnak vajon kihozni?

Anthony - 2011. 07. 12. 09:27

A babával nem tudom mit kezdenek. Azért akármi is legyen benne, de sok idő kell mire valamennyire felnő nem?

A hármas rész kicsit lightos volt, de néztem a következő rész előzetesét, na ott lesz ám action :)

A. - 2011. 07. 12. 10:16

@cegtli: hát egyrészt van Arlene gyereke és az a fura régi “játék”baba, amit Jessicáék találtak, ezt a két szálat most összekapcsolták, kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle:)

kacsababa - 2011. 07. 13. 14:23

@Lora: Meg akarták szerezni maguknak, nem megölni.

Ez a fej… :D
http://noob.hu/2011/07/13/Eric-is-sry.jpg

Cancer - 2011. 07. 14. 09:05

Alex Skarsgard valami fantasztikus! Ha másért nem is, az ő Eric Northmanjért megéri nézni!!!
Jason-szál és tündéres-szál: csalódott vagyok, szomorú és felháborodott!!! Nagyon nem tetszik, ahogy átírták a könyvhöz képest. Sztem teljesen rossz. Legalábbis eddig.
A babás-szál annyira nem érdekel, benne van, megnézem.
Billnek viszont nagyon jól áll a király szerep. XD

naughtyL - 2011. 07. 14. 10:17

@tinuviel89: legközelebb légyszi jelezd, ha a könyvekből Spoilerezel és Sokat..

Júúúj ez nagyon jó volt, és nem, nem csak Eric miatt. Engem azért is izgat a Jason szál, mert ha Sookie “különleges” akkor lehet, hogy ő is.. és ez érdekes lehet még.
Alcide-nak is örültem, lehet tovább kavarni a szálakat.
A baba dolog is jó.
És a boszi vonal is nagyon izgat már, plusz, hogy mit fog kapni King Billl a fejére, ha kiderül a kis turpissága, hogy Ericet szerintem direkt küldte oda..

magyarul nagyon messze van még a hétfő:(

A. - 2011. 07. 18. 12:54

Jó ideje a legizgalmasabb rész volt a mostani, végre egyik vonal sem volt unalmas, sőt!

tadimo - 2011. 07. 18. 13:19

Sok hasonlóság van a könyvvel? megéri olvasni, hasonlóan izgalmas?

Dr. McSteamy - 2011. 07. 18. 13:45

Tényleg nagyon ó volt a mostani rész! Kíváncsi vagyok, h mi lesz Jasonnal, így h belé került vámpírvér is…
Arlene-ék babája továbbra is super creepy :D
Pamnek remélem h nem lesz komolyabb baja, meg azt is h majd valahogy “meggyógyul” ebből.
Ezt a Tommy-gyereket eddig egy kis köcsögnek tartottam, de most azért sajnáltam egy kicsit…

Szóval kellett már ez, rég volt már ilyen jó rész. Legyen már jövő hétfő!

naughtyL - 2011. 07. 18. 13:54

csak én éreztem rövidnek a részt:(

eddig is nagyon jó volt, ez is!!

Szegény Tommy, sejtettem, hogy valami ilyen lesz abban a borzasztó “családban”.

a kisbaba tényleg cukin creepy, de dobja már ki valaki azt a régi koszos babát mellőle:D

Pam túl sokat keménykedett. azért elég undorító volt.. csak kitalálnak valamit, hogy ne maradjon olyan.

szegény Jason, azért durva volt, hogy ezt művelték vele. fogalmam sincs mi lesz így vele, hogy már vámpír vér is van a szervezetében.

a múlt heti résznél, pont az jutott eszembe, hogy annyi mindenen végigmentek már a készítők, miért pont a vérfertőzés maradt ki.. csak egy hetet kellett várnom a válaszra.

szerintem az elmúlt 3 évben összesen nem volt annyi élet Anna Paquin játékában, mint ebben a pár részben eddig.

még sok ilyen Eric jelenetet:)

nem akarok hétfőig várni:(

Lilian - 2011. 07. 18. 13:57

Más is lecsekkolta a 3. részben http://www.vamps-kill.com oldalt? És van ott egy link a The Fellowship of the Sunhoz is. :-))

naughtyL - 2011. 07. 18. 14:03

a vamps-kill-ről jut eszembe, hogy a hivatalos oldalon, minden rész után van inside the episode Alan Ball-al, meg az adott rész íróival és/vagy rendezőjével. Érdemes őket csekkolni. Plusz az is kiderül, hogy elég érdekes arc ez a Ball, igen beteg.

pannibaba - 2011. 07. 18. 18:48

Ez is jó rész volt, az előzővel együtt kezd javulni a színvonal…
Jason szerencsétlen…a filmben rájár a rúd rendesen. Az első évadban a “nőit” öldösték, most terrorizálták/ják, kőkeményen kap szegény.
Eric részegen – A.S. zseniálisan csinálta :) Megnevettetett megint, az előző részben is őt szerettem a legjobban. Alcide iszonyú jól néz ki, de sajnos kb ennyivel vége is a szerepének…Egyelőre. Remélem, a továbbiakban fejlődni fog, ahogy a könyvekben is tette.

A boszorkányos vonal kimaradhatna, Tarával együtt. Most még Lafayette-re is csak azt tudom mondani, hogy unalmas, és kiábrándító, amit csinál. Nem ő tehet róla persze, hanem a készítők, hogy erre viszik a szálat, ami nagyon gyenge. Engem a bébis rész is idegesít, lassítja a cselekményt, és eddig úgy néz ki, hogy nem jó semmire.

Hoyt mamája viszont üdítő színfolt, ha felbukkan :)

Összegezve: jó rész volt, várom a következőt…

tiktak - 2011. 07. 19. 01:18

Eric mindig is ennyire fogacsi volt??? most nem a vámpír fogakra gondolok, hanem a kis kiálló egérfogaira… :D:D
Egyébként jó lenne ha visszavennének eric nyávogásából, mert egy kicsit kezd sok lenni a balfasz szerep. ok, hogy elveszítette az emlékeit és egy részig kb aranyos volt, hogy kuncog, de azért túlzásokba ne essünk…

Ugye pam és tara nem fognak összejönni?! túl sokat nézegetik állandóan egymást és el tudom képzelni, hogy mindegyik a keménycsajokra izgul. bár pam most csak erős sminkben mehetne randira :D:D

remélem hogy jason sem fog valami plátó szerelmet táplálni jessica iránt. bár erre nagy a sansz, hiszen most jönnek majd neki a szexuális álmai. Jason meg a nyomorában nem az a fajta, aki egy ilyet le tudna kezelni anélkül, hogy ne esne szerelembe. De még ott van az átváltozása, meg a párduc bébik. remélem be kell költöznie parasztfalvára, hogy eltartsa a sok kölyköt, amiket nemzett, már a sikerült a nagy projekt :D

az hogy tommyt megint az anyáék elfogták, számomra visszalépés. sokkal jobb lett volna, ha sikerül előhoznia sam vadabbik oldalát és együtt lehúzzák az öregasszonyt. így annyira nem érdekel a története. és sam-é sem. A nője nagyon idegesítő. tudom,hogy valami hatalmas titkot rejteget. Csak az lenne számomra előrelépés, ha nem ez lenne az emberi alakja, hanem egy ötven éves faszié. :D

Továbbra is várom, hogy lafayette csaja meghaljon. nagyon idegesít, bár ebbe a részbe alig szerepelt, de ahogy meglátom az aggódó fejét rosszul leszek. Az egész boszorkányos szál szar. jó lenne ha lafayette kikerülne onnan. többiekre ráomolhat a ház.

Arlene szál szerintem jó, abból több is jöhetne. És még Bill is rendben van (végre, három évad után ideje volt). Andy pedig megbolondulhatna egy kicsit :D

A. - 2011. 07. 19. 13:04

@tiktak Tara/Pam és Jason/Jessica nekem is eszembe jutott, egyiknek sem örülnék, főleg nem az előbbinek…

Szerintem is fura, hogy most hozakodtak elő Tommy elfogásával, nagyon “3. évados” az ötlet.

Anthony - 2011. 07. 19. 21:46

A Tommy szál az rohadte unalmas. Amugy jó kis rész volt :)
Ericnek szerintem a tündér vér visszaadja az emlékezetét, de majd kiderül. Az hogy Bill végül nem ment be a házba kicsit nem talált a képbe, mert tuti látta, hogy valami nem stimmel.

naughtyL - 2011. 07. 19. 22:18

jah az nekem is eszembe jutott, hogy a tündér vér jót fog tenni.
Meg arra leszek kíváncsi, hogy mennyivel fogja tovább játszani a tudatlant, mert az nagyon Eric-es lenne, ha huncutkodna tovább mindenkivel.

és akkor Jason sem marad sima ember, csak, hogy ne maradjon ki a mókából?

Gubóka - 2011. 07. 20. 08:06

Mikor PAmet elátkozták az volt az első gondolatom, hogy ki ne merjék írni…de ha összehozzák Taraval..na attól kifeküdnék, és nem jó értelemben :S

Jasonon nekem is eszembe jutott h beköltözhet a suttyók közé miközbe egy vámpírba szerelmes. kemény élete van szegény srácnak.

Eric jó pár részen keresztül iylen lesz még szerintem, mert ez lehet a főszál vagy a jelentősebb szál most, hogy igenis vannak oylan lények akiknek a hatalmában áll kibacni a vámpírokkal.

Alcide engem irritál..rettenetesen, tuti lesz valami Debbievel, csak nem változott meg a karaktere 100%ban, meg ez za allandoan a szankba van rágva h Debbie jó utra tért..hogy majd csattanjon mikor visszaesik..:)

Engem a Tomys szál érdekel, nagyon jól meg van irva a karaktere szerintem, vagdalkozik állandoan bajba kerl, de még is szertne valahova tartozni, samhez hoytmamahoz, vegul az anyjahoz megy aki csapdaba csalja. Samrol meg tudjuk h miylen áldott jo lelke van, ha ezt meghalja siman kimenti az öcsiket es egymas nyakaba borulnak. sztem oket elobb utobb kibekitik majd

a baba valami hiperédes, nagyon jo gyereket választottak, ránézek az artatlan kis arcara es az jut eszembe h jajj de kis cuki. kozbe meg egy pszihopata szelleme megszallta vagy mi :D

Anthony - 2011. 07. 20. 08:28

Csak a varázslónőt nyírják már ki, hihetetlenül irritáló, aaa

bbarbi89 - 2011. 07. 20. 12:46

A varázslónőt, Tomyt, Tarat, Billt meg mindenkit kinyírhatnának, kivéve Eriket, engem meg beleírhatnának egy jó kis mókára :P

Anthony - 2011. 07. 20. 14:53

hehe :)
csak nehogy egy őrült vámpírral kelljen mókázni. ráadásul milyen hidegek lehetnek, brrr

bbarbi89 - 2011. 07. 20. 15:44

Hát figyelj.Nyáron 40 fokban kifejezetten kellemes lehet :D

tinipuma - 2011. 07. 20. 19:55

Marnie tetszik, csak végre valaki ismerje már fel, hogy ő csak egy gazdatest, könyörgöm, ilyen béna boszorkányokat – csodálom, hogy a boszi a spájzból, meg a máglyáról pünkt ezt a nőt választotta.
Tarát nem szeretném látni, szóval lője le valaki, előre is köszönöm.
Bill egyre jobb, tetszik ez a királyság, és az azzal járó szívás – merthogy nyugdíj nincs, ugye.
Eric még mindig jó, az amnézia jót tett a karakternek és a színésznek is, A.S. nem csak a tóban lubickol, a szerepben is, remélem azért nem húzzák sokáig, mert egy idő után már nem vicces.
Pam nem igazán tetszik. Ahogy mostanában viselkedik, az nem az ő stílusa. Nem véletlenül tették csúffá….
Arlene és baba vonal szerintem gáz. Nagyon.

tiktak - 2011. 07. 20. 23:17

Arlene vonal akkor lenne fasza, ha arlene lefogadná a gyerekét ilyennek amilyen és elkezdené védelmezni kicsit antiszociális módon. konkrétan arra gondolok, hogy megbolondulna és a “fiam nélkül soha” horror verzióját mutatná be.

Tarat csak akkor tartsák meg ha legaláb egy évadig gonoszt csinálnának belőle. Mindenki imádná utálni :) az a boszorkány szellem beleköltözhetne és a következő évadban nyithatnának azzal, hogy meg akarja ölni sookie-t a vámpírok “kurváját”,persze úgy, hogy közben ezt senki nem tudná. Majd az évad végén meghalna. Ezzel a tara szálat ki lehetne használni és végre kiírni a sorozatból egy úgy ahogy tiszetességes kilépővel.

kacsababa - 2011. 07. 21. 01:49

Én nagy Tara utáló vagyok és kétlem, hogy gonoszként működne, akkor is csak irritáló lenne, attól meg nem lesz jó gonosznak.
Simán elüthetné a soha arra nem járó busz.

Erja - 2011. 07. 21. 07:00

Kacsababa, egyetértek:-))). Csak azt nem értem, miért erőltetik, hogy Eric állandóan félmeztelen legyen, kicsit már kezd idegesíteni:-). Amúgy arra gondoltam, hogy a babás dologban Arlene-el nem a játékbabával van gond és annak van egy szellemi “kísérője”? Valahogy annyira hangsúlyozzák mindig, hogy ott van, nekem ez gyanús.

Bia - 2011. 07. 21. 19:55

Tara olyan mintha ott se lenne…már vagy 4 évada!!!Samet se szeretem mostmár!Eric félmeztelen hanyagolhatnák már!!!Viszont egyre jobban birom Alcide-ot jó karakter.

naughtyL - 2011. 07. 21. 21:28

Örüljünk, hogy legalább gatya van rajta:D amúgy engem annyira nem zavar. mert olyan jók a részek, hogy van, ami elvonja a figyelmet könnyen, az ilyen apróságokról.

Alcide nekem olyan kis semmilyen még.

lehetne már hétfő..

Garru - 2011. 07. 23. 20:27

Kijött a Comic Con-os előzetes az évad hátrelévő részeiből:
http://www.youtube.com/watch?v=zvvLacE7lcg

naughtyL - 2011. 07. 23. 20:32

fú nagyon jó volt a comic con-os panel, nyugodtan meg lehet nézni, semmi spoiler nincs benne, nagyon óvatos mindenki. Igazán kitettek magukért, 9 szereplő volt ott plusz Ball. és a rajongók között, egy mostani is feltűnt.
Csak egy kicsit kínos volt, hogy a kérdések 70%-át Alex Skarsgard-nak tették fel..:D van egy kevés Eric rajongó..

naughtyL - 2011. 07. 23. 20:34

@Garru: de azzal csak óvatosan, mert az aztán Spoiler!-es

pannibaba - 2011. 07. 23. 21:01

Ez az előzetes tényleg spoileres volt…Várom a következő részeket…(kár, hogy Tarának mindig valakijét gyilkolják meg, és nem őt…)

A. - 2011. 07. 23. 23:09

Megnéztem a trailert. Hú de ledarálnám a hátralevő részeket, most rögtön, azonnal, az összeset.

Lala - 2011. 07. 25. 17:45

A legújabb részben nekem az tetszett amikor Bill megoldotta Portia ragaszkodását :D
Gondolom Bill in flagranti rajtakapja majd Eric-et és Sookie-t a következő részben, már alig várom :D Ja és szerintem nem sok az Eric félmeztelenlkedése, hehe. Viszont ez a pudding viselkedés igen, furcsa hogy Sookie-nak a történet szerint ez jön be.
Az jó hogy Tommy szülei ki lettek iktatva, mentek az agyamra. De a srácot is bele kellett volna dobni a krokodilok közé egyúttal….

Cléda - 2011. 07. 25. 18:02

Sztem Tommyval még lesznek tervek.. Sam új csaja nem azt mondta, hogy ha egy alakváltó megöli a rokonát, akkor emberi alakot is szabadon felvehet?
Engem nem zavar Eric félmeztelenül.. Sőt :))
Jó kis rész volt!

pannibaba - 2011. 07. 25. 18:21

Na, ez a rész már igazán jóra sikeredett :) Csak így tovább.
A hét idézete: “Oh, good. The world needs more beekeepers.” Pusztultam :DDD

Lala - 2011. 07. 25. 19:17

@ Cléda Ott a pont! Ez hirtelen eszembe se jutott hogy mostmár Tommy emberi alakot is felvehet. Jujj de nagyon vissza fog ezzel élni :D

tiktak - 2011. 07. 25. 23:54

Nem értem, hogy nem ütötték le a magas labdát: én azt hittem hirtelen, hogy tommy úgy tudta “eltüntetni” a szüleit a kocsi rakteréből, hogy megette őket amikor átváltozott aligátorrá :):):)

Soha nem hittem volna, hogy megfordul a fejemben, de nekem bill ebben a részben hitelesebb volt mint eric… Nagyon kiherélik eric karakterét és nem akarom szidni Alex Skarsgard-at de most már nagyon balfaszra veszi a figurát, lehet hogy így van megírva és értem, hogy elveszítette az emlékeit, de nem a bizonytalanságot érzem rajta, hanem a balfaszságot. Mint egy csecsemő, de miért akar sookie egy csecsemővel kavarni?! ez így nem jó. nekem hiányzik eric gúnyos félmosolya. remélem amikor visszanyeri az emlékeit kétszer olyan bunkó lesz mint előtte…
Ja és iszonyat giccs volt a zene amit a smár alatt betoltak.

Tara anyja nekem bejön mint papné :) és remek volt a kis démon és szelleműző daluk :D

Továbbra is gyűlölöm lafayette csaját. Egyébként ha érezni akarta az erőt, miért nem bökött meg egy kecskét és nyalta le megint a késről a vért, mielőtt elindulnak a gonosz nagypapához? tudom, tudom, csak költői volt…

bbarbi89 - 2011. 07. 26. 12:37

Eric lehet, már csak szívózik és tetteti.:D:D:D

naughtyL - 2011. 07. 26. 14:32

az lenne az igazán vicces, ha kiderülne, hogy az elejétől az egészet csak játszotta..:)

Erja - 2011. 07. 27. 09:40

Hát, nem hinném, hogy az elejétől tetteti Eric, hogy amnéziás, de a mostani résznél már kicsit gyanús volt:-). Csak ne erőltetnék már, hogy állandóan félmeztelen, engem már zavar, tudom, hogy jól néz ki, de akkor is, ne már… Amúgy meg, nekem tetszik ez a boszorkányos szál

bbarbi89 - 2011. 07. 27. 10:47

Annak a boszi nőcinak olyan orrhangja, hogy rendesen erotikus…( b…ssza a fülem:D )

naughtyL - 2011. 07. 27. 14:05

@Garru: köszi, de ezt már tudtam.:)

Én az Eric-es dolgot csak azért írtam, mert az úgy tényleg ütne.. szerintem sincs, így, de azért nem vennék rá mérget:D huncut egy írógárda ez:)

engem cseppet sem zavar a póló nélküliség, mert annyira illik a sorozathoz. meg comic con óta tudjuk, hogy igazából senki nem tudja miért ilyen kevés a textil Eric-en:D

nekem még nem balfasz ez az Eric, meg így még jobban várja az ember, azt az igazi Eric vigyort. arra vagyok kíváncsi, hogy az igazi Eric, hogy fog nézni erre a Sookie-ra..

tiktak - 2011. 07. 27. 14:47

@ naughtyL: szerintem sehogy, mert ha van eszük, akkor úgy írják meg a történetet, hogy amikor visszakapja az emlékeit, erre a pár napra nem fog emlékezni :D:D Így legalább nyolcvanszor össze tudják hozni őket :)

Bár én is annak örülnék a legjobban, ha már eric emlékezne és csak szívatná sookiet :D

naughtyL - 2011. 07. 27. 16:29

@tiktak:
jaj neee. én mondjuk jobban szeretem az évődésüket, de egyszer úgy is meg kell történnie a dolognak.. de többször ne hozzák össze őket, az úgy nem lenne jó.

Attól függetlenül, hogy színlel-e vagy, hogy mennyit színlel Eric, most már tudja Sookie, hogy milyen kis husifalatka tud lenni, és mennyire szereti őt. Na ennek fényében lesz majd igazán izgalmas, hogy Sookie mit fog kezdeni, amikor Eric újra a régi lesz:)
És ezért nem szeretném, hogy Eric ne emlékezzen erre az időszakra, mert gyönyörű lesz a pillanat, mikor újra színre lép az igazi énje, és azt látja, hogy Sookie oda van érte/kedveli/vonzódik hozzá, na én azt a pillanatot várom nagyonagyonagyonagyonagyon:D

Nekem nagyon tetszik ez a kis játék, amit az elejétől játszik Sookie-val.. 1000 évnyi tapasztalattal rendelkezik, ellene nem lehet nyerni..

Cléda - 2011. 07. 27. 19:11

Azért az a csókkérős jelenet, eléggé a régi sunyi Eric volt.. :P

bbarbi89 - 2011. 07. 28. 07:10

És ha összehozzák Eric-kel, utána mi lesz? Ugye nem megy vissza Billhez??? Az elején imádtam Billt, de most már nem neki szurkolok.:)

naughtyL - 2011. 07. 28. 09:36

nem tudom, hogy mit akarnak, hogy ez csak így a 3. évadban lesz, hogy Sookie meg Bill külön legyen? vagy esetleg tovább húzza a kis gerlepár..? nem tudom, de én biztos nem akarnám újra nézni, hogy jön össze megint Bill-el, aztán meg..

bbarbi89 - 2011. 07. 28. 11:48

Pedig tuti Billel összejön megint. De… Lehet hármasban nyomják a továbbiakban..:D

bbarbi89 - 2011. 07. 28. 11:49

Sőt! Beveszik a párduct is..:D Vagy milyen állatot.

tiktak - 2011. 07. 28. 14:21

bbarbi89
a párduc a tesója lesz, nem? :)))
Tényleg van egy kérdésem: jason, tünde -e vagy?
Ő most egy tünde-párducember lesz?

naughtyL - 2011. 07. 28. 14:48

@tiktak:

azt én is felvetettem már, hogy akkor Jason is különleges-e valamilyen módon, mint Sookie? és emiatt nem fog átváltozni, vagy emiatt fog valami érdekessé változni?

nem vérpárducok ők?

jó, hogy van itt mindenféle jóság nekünk:)

tiktak - 2011. 07. 28. 15:30

naughtyL

állandóan a teliholdat mondják neki, azért hittem hogy olyan lesz mint a farkasember, hogy akkor fog átváltozni, meg ezt mondjuk valaki már említette vlahol, szóval mindegy is mit gondoltam. Alakváltóvá nem válhatott, hiszen ahhoz úgy kellett volna születni, nem?

egyébként őbelőle már ivott vámpír nem? vagy nem? szóval neki nem olyan tündevére van mint sookienak? mondjuk akkor azt egyébként is éreznék a vámpírok, nem?

remélem valami förtelmes hibrid lesz belőle :D

bbarbi89 - 2011. 07. 29. 07:39

tiktak

Akkor az az Alclide vagy ki az milyen állat is?:D Annyiféle van, már nem is emlékszem rá…

naughtyL - 2011. 07. 29. 09:30

@tiktak

jah a teliholdat én is vágom, de én itt már nem tudom mikor mire számíthatok:D
igen az alakváltó az öröklődik, az biztos.

Szerintem belőle nem ivott. csak ő ivott vért. és még nem volt róla szó, hogy ő olyan-e, mint Sookie, csak célozgatások, hogy nem véletlen, hogy így buknak rá a nők..

biztos, hogy ki fognak találni valami érdekeset..:D

csak most láttam az 5.részt, és értem mire mondtad a balfasz dolgot, de ez csak a nézők miatt van, hogy jól a fejünkbe verjék, hogy ez az Eric, Nem Az az Eric.. Plusz meg kell valamivel győzni a nézőket, hogy Sookie egyik pillanatról a másikra, már oda is van a szekszi Vikingért. Meg azért a TB pont arról híres, hogy mindig átlépik a határokat, minden irányból, szóval engem ezért sem zavar.. meg A.S. elég jól végzi a dolgát:)

Nekem a Sookie-Eric beszélgetés volt most gázos.. Ez a “tudtam, hogy van benned jó”..uh, ne máár.
Hiányzik már az űber trendi öltözködésű Eric..

Tommy meg iszonyat sokszor fog bekavarni, ha rájön, hogy emberi alakot is fel tud venni.. de vajon mikor jön rá?

Az ördögűzős dalocskát többször is meghallgattam, olyan kis fülbemászó nótácska:D

jöhet a következő részecske:)

Lala - 2011. 07. 29. 12:37

Jason nem tünde. Akkor ő is hallaná mások gondolatait. Meg amikor előkerült Bill nyomozati anyaga Sookie családfájáról Jason nem volt bekarikázva, ha jól emlékszem. Nem olvastam a könyveket, de ha jól tudom egyszerűen vérpárduc lesz belőle.
Én Pamet sajnálom, igazán visszacsinálhatnák azt az átkot :D
Kicsit pörgősebb is lehetne a történet, mert a mostani részben alig történt valami.

tiktak - 2011. 07. 29. 13:37

Ha valakit megharap egy vérpárduc, akkor abból vérpárduc lesz? nem arra is születni kell? párducember, aki csak a teliholdnál változik át, az lehet még belőle, vagyis ő nem tudja irányítani, hogy mikor alakuljon át, mint a régi farkasemberes filmekben a farkasember.

Lehet, hogy jason azért nem hallja egyébként a többiek gondolatait, mert hülye szegény. Annyira egyszerű gyerek, hogy még nem foglalkozott a hangokkal a fejében :D

naughtyL - 2011. 07. 29. 14:58

:D:D Szegény Jason, tényleg nagyon egyszerű lélek:D

@Lala: wáów, én erre nem is figyeltem fel, de akkor köszi.

Csak még az előző évadnál mondta Alan Ball, hogy van valami “különleges” Jason-ben is, mert nem véletlen, hogy így vonzódnak hozzá a nők. na én ezért gondoltam,hogy van vele is valami, mert azóta arra várok, hogy ezzel foglalkozzanak.

Lala - 2011. 07. 29. 15:49

Igen, olvastam egy helyen a könyves karakter jellemzésénél hogy lehet könnyebb dolga van a nőknél, mivel tündék a felmenői, de a regényben ő maga nem az. Persze ez nem jelenti azt hogy a filmben ne tudnák ezt megváltoztatni. Nézzétek meg mit írnak Jason Stackhouse-ról a wikipedián.

naughtyL - 2011. 07. 29. 16:19

@Lala: óvatosabban a könyves infókkal, ha nem gáz :)

Nem olvasok el előre semmit, majd szépen lassan, hétről hétre mindent megtudok, amit meg kell tudnom:)

A. - 2011. 07. 31. 14:34

Ha Eric újra a régi lesz, Bill akkor is megtarthatja Pamet, ugye?
Nem gondoltam volna, de jó páros lett belőlük.

pannibaba - 2011. 07. 31. 20:12

A.: Mi van Billel és Pammel????

A. - 2011. 07. 31. 21:46

pannibaba Abszolút nem romantikus értelemben persze, csak nekem az előző részekben valahogy olyan természetesnek tűnt, hogy Pam is Bill királyi udvarának a része.

pannibaba - 2011. 08. 01. 18:12

A.: Nem az :) Sose volt az.

Az új rész pedig megint gáz volt – szerintem legalábbis. OK-OK, hogy Eric és Sookie végre összejöttek, de kb olyan köztük a kémia, mint az egymásra nem reagáló elemeknél – elvannak egymás mellett. Nagyon nem jó. Amikor Sookie és Bill voltak együtt, na igen – ott érezni lehetett a vibrálást még a képernyőn át is (főleg az első évadban)…
Jason továbbra is nagyon jó, remélem megmarad a karakter ilyennek, brillírozik a srác:) Tommyt továbbra is ütném, Lafayette+csávója+Tara+nője kombóval egyetemben…

naughtyL - 2011. 08. 01. 19:33

Jason (Ryan Kwanten) vitte a részt! egyszerűen Priceless a karakter, már az előző 2 évad közben is mondtam, hogy milyen jó irányba haladnak vele, és tényleg egyre jobb lesz.
alig várom mi lesz ebből a Jessica dologból, mert nagyon jó a kémia a 2 színész között.

Na igen..Sookie és Eric.. hát nem vagyok az a romantikus típus, és ez a holdfényes fűben.. kicsit sok volt az én ízlésemnek. én ennél sokkal mocskosabbat és szekszibbet vártam, de értem miért ezt kaptuk első nekifutásra:)

Szerintem ezt már többször is beszéltük,hogy Paquin meg Skarsgard között nem igazán van kémia.. Az megy nagyon, mikor Sookie utálkozik. De nekem már a múltkori nagy csók sem volt az igazi..

Tara nője megint csak azért kellett, hogy legyen kit megölni..? ezért tényleg kár volt rájuk pazarolni azt a drága időt.

Azért nem volt rossz a rész, mert Jason mindent vitt:D és érdekel a boszis szál is.

Amúgy mindenki úgy mászkált az erdőben este, mintha valami üzletben lennének..

Marcipán - 2011. 08. 01. 23:27

Egyszer már kimegyek én is teliholdkor az erdőbe körülnézni hátha szembe jön egy Eric, vagy Alcide vagy ki tudja… ilyen népsűrűség mellett már igencsak esélyes.

tiktak - 2011. 08. 02. 01:59

Jól megoldották ezt a részt azzal, hogy jason nem változott át. Nagy jó jeleneteket kapott.Szerencsétlen nem érti még mindig, ha begerjed Jessicára akkor azt a csaj is érzi :D

És ha már itt tartunk: ezentúl bill compton sookie összes erices orgazmusát érezni és/vagy élvezni fogja? :D azért egy-két liter vér került ott a közös járás alatt egymás szervezetébe…

nagyon gáz volt ez a holdfény jelenet, és ez a nyál zene ami állandóan a keverésük alatt megy, hát hányinger keltő. Mintha folyamatosan azt próbálnák a nézőknek sugallani (vagy ordítani): ITT AZTÁN VANNAK ÉRZELMEK, KÉREMSZÉPEN!NAGYBETŰSSZERELEM!!! hülyébbek kedvéért rakjuk oda a holdfényt is.
Nem tetszik nekem ez már így, én a régi ericet akarom, aki nem szipogva néz a világra állandóan.

Szerintem egyébként Sam (vagyis az őt játszó színész) egész jól alakította, ahogy Tommi a bőrében van. A beszéde és sok mozdulata is nagyon hasonlított.Most először látok Tommi karakterében valami lehetőséget. Jó lenne, ha mások bőrébe is bele tudna bújni és keverni tudná a szart. persze innentől fogva már nem a Tommit alakító színésznek lenne kihívás a szerep, hanem a többieknek. Jó lenne látni, ki hogy oldja meg :D

tiktak - 2011. 08. 02. 02:03

kmmm. Tommi=Tommy :)

tiktak - 2011. 08. 02. 02:05

@Marcipán
én egy Jason ellen sem tiltakoznék (ha már az erőben sétafikálókról van szó), akár tündepárduc, akár nem :D:D

kaltenem - 2011. 08. 02. 09:05

Nekem sem tetszik ez a túl nyálas, bamba Eric.

Úgy emlékszem a könyvben nem volt ennyire béna, bár a sorozatbeli Sookie úgy látszik csak az olyan vámpírokra bukik, akik szomorú boci szemekkel néznek és világfájdalmuk van.

naughtyL - 2011. 08. 02. 10:01

@Marcipán:
egy Eric vagy egy Jason nekem is jöhet:) nyámi.

@tiktak:
na ez a nem mindegy, Tündepárduc?:D köszönjük szépen:D

Sokkal több az élet így Jessica-ban, mert Hoyt-al olyan kis aranyoskák voltak csak, na de majd most..:D

Amúgy az elején a kanapés jelenetnél arra gondoltam, hogy milyen kényelmetlen lehet neki, mert kb a felsőteste nem fért el rajta:D

Nem is nyálas, csak egy kicsit túúl ártatlanra vette a figurát:)
Nem tudom ezek után, hogy fogják alakítani az eredeti Eric-et, mert valamilyen módon kell változnia a most történtek miatt..

Marcipán - 2011. 08. 02. 11:07

@tiktak: Jason mehet Neked! ;)) Nekem egyáltalán nemgyerebe a srác. Persze ettől független simán brillírozik a többiekhez képest ebben az évadban. Jessica korábban is jó volt, de most ez az új “páros” magasan kiemelkedik a többi közül.
Pam remélem visszaalakul, nem szeretném az egyik kedvencemet ilyen foszladozó fejjel látni túlzottan sokáig. Lehet megkóstolja Tara csaját? Bár úgy gondolom nem ez lesz, egyrészt túl egyértelműen adta magát, másrészt jól jönne már valami értelmesebb történet Tara köré. Nekem Sam és a hülye testvére továbbra is érdektelen. Jó, most kavart a csávó, de az ilyenek kb csak idegesítenek – olyan brazil-szappanopera-csavar szaga van az egésznek. Most majd jönnek a félreértések, meg a hadd magyarázzam meg-ek, ami mondatot persze sosem tud befejezni a szereplő mert olyankor mindig történik valami…
Ericet imádom így is, a könyv alapján kb rendben van amit csinál. Lesz ő még úgyis újra bad-ass, élvezzük ki a kis naiv édibédi időszakát!! :) Varázslós vonal – egyenlőre nálam billeg, még nem döntöttem el hogy szeretem vagy sem, részenként változik kb, de egy biztos: az első évadban Lafayette az egyik kedvencem volt (ahogy Tara is), ehhez képest most a népszerűségi listám legvégén kullognak.
naughtyL: Alcide senkinek sem kell?? :D

muki - 2011. 08. 02. 11:09

Ááááááá,nekem jöhet Erik ha bamba,ha nem:DDDD Jól alakítja mind a két karaktert…:D
Megyek majd én is teliholdkor az erdőbe,hátha……bár szerintem már túl sokan leszünk..:)

kitz - 2011. 08. 02. 11:52

Látom sokat beindultak ártatlan Eric Northmanre. Én is. Juj!

naughtyL - 2011. 08. 02. 11:55

@Marcipán:

Alcide nekem nagyon nem bejövős!

ÓÓ én élvezem Eric-et mindig minden formájában:D
és ezzel a cukormentes Eric-el, kellően ki lettünk éheztetve az igazira, így még nagyobbat fog ütni mikor színre lép:)

Én azért reménykedem, hogy nem lesz sok félreértősdi Sam-ék körül, az annyira nem illene a sorozatba..

Marcipán - 2011. 08. 02. 13:05

Ez érdekes. Elfilóztam ezen pont tegnap a rész alatt, hogyha az Alcide-ot játszó színész kicsit érdekesebb szerepet kapott volna akkor vajon mennyire dobogtatná meg a női szíveket. Mert szerintem most nagyrészt az a baj vele hogy a tejbelégy karaktere nemcsak hogy nem érdekes, de totálisan bárgyúvá teszi őt és a kis történetszálát is.

Marcipán - 2011. 08. 02. 13:06

@muki: hát ha vérfarkast, párducot vagy vámpírt nem is, de egy rakás true blood rajongót azt találunk már az erdőben! :DD

Habarodix - 2011. 08. 02. 14:07

Kedves Nő társaim!!

Már én érzem kényelmetlenül magam…..szerintem ennek a “kivel-mit az erdőben” dolognak nem itt a helye…..

A. - 2011. 08. 02. 14:17

Na. Először is, sok perverz dolgot láttam már a TB-ban, de a legperverzebb, hogy Sookie egy 2 méter magas csecsemőre gerjed, pfúj.
Másodszor: nem gondoltam volna, hogy a Samet játszó színész így tud játszani, nagyon jó volt a Tommys jelenetekben.

Jason/Jessica: ez egy fura dolog, amikor Jessica megjelent a sorozatban, Jason éppen a vámpírölő táborban volt, ha jól emlékszem, és nagyon vártam akkor a találkozásukat (akkor úgy gondoltam, hogy őket egymásnak írták meg), aztán ugye jött Hoyt, Jasonnak meg a párduclány. Most már viszont kicsit furcsa lesz, ha összekeverednek, de meglátjuk.

Alcide, mint a karakter és mint színész, baromira unalmas szerintem.

Tara meg… á, erről nem is írok semmit, gáz vele minden.

R.Zsófi - 2011. 08. 02. 14:50

Sziasztok!

Már tegnap este akartam írni, de azért látom nem csak nekem jött be Sam, mint Tommy. Sztem zseniálisan játszotta a vállrángatós, setesuta nagykamaszt. A csaj meg amikor kijelentette hogy nem is ilyenre számított….jót nevettem.:-))
Szóval én őt is betenném Jason mellé, hogy vitte a részt.
Nekem bejön a Tommys szál és a babás is egyre inkább.
Jessica igen, aranyosak Hoyt-tal, de azért ebben a Jason párosban rengeteg lehetőség van, remélem élnek is vele.

Alcide magasan a legjobb hapsi az egész bandából, tényleg kaphatna több szerepet és elpaterolhatnák a csaját. Jó jó Ericet is szeressük, meg minden, na de azért szemövegeket föl, Alcide az Alcide!!

Ericnél sztem is azért hangsúlyozzák ezt a szempirosítós, mindig sírós ént, hogy nagyobbat csattanjon, ha visszatér, és nekem az az érzésem, hogy maga a holdfényes egymásratalálós jelenet is valahol paródia volt, pont ezért. Hogy elmélyedjünk itten a rózsaszín fodros holdfényes giganyálban, aztán jöhet a “koszospincébaniselkaplakfalhoznyomlak”-jelenet…vagy csak reménykedem.:-)))

Bár ez a rész tényleg nem volt túl nagy durranás, komolyan, mintha egy nagy sárgaház össze lakóját kiküldték volna az erdőbe kicsit bóklászni….de összességében azért sztem mindegyik szál tartogat még meglepetéseket!

R.Zsófi - 2011. 08. 02. 14:57

Ja és még egy dolog:
Tarát nem szeressem most én sem, de volt évad amikor igen és azzal is lehet vitatkozni hogy mennyire szép a színésznő (sztem nagyon szép amúgy, de a férjem kirohan tőle a világból….)
Ellenben én még mindig nem tudom megunni Lafayettet….most tényleg lapos eléggé, na de ez nem csak rajta múlik…pl a múltkori Pames részben amikor elátkozták, nagy ARC volt, remek aranyköpésekkel!
Sokan akkortól és azért utálták meg, mert jött a kis pasija….de hát ez a szerepe, ok ok a szerelmi, csókos jeleneteket tudnám nélkülözni közöttük, de amúgy sztem nincs vele gond továbbra sem!:-)

NaughtyL - 2011. 08. 02. 15:43

@marcipán:

Nekem a karakter mellé még maga a színész sem jön be, így engem egy izgibb karakter sem befolyásolna. De biztos vagyok benne, hogy szép számmal vannak így is a hölgyemények, akiknek a szíve Alcide-tól dohban meg..

Marcipán - 2011. 08. 02. 17:48

@Habarodix – eléggé adta magát a téma. de ha ennyire zavaró, akkor legközelebb nem csapom le a magas labdát. mondjuk a részről is írtam, arra is lehetett volna reagálni ;)
(amúgy egy olyan sorozatról beszélgetünk amit konkrétan végig****nak és végigvérengzenek, ezért sem érzem ezt az egészet ezzel a 2-3 hülyéskedős kommenttel túlzottnak)

@Naughtyl – érdekes hogy a könyvben sem volt túl extra személyiség. viszont az előbbi hosszabb írásból kimaradt hogy számomra ez az évad az ami kezdi visszahozni Bill-t az élmezőnybe!! (és mielőtt megint kikapnék: színészileg, alakításilag és nem mint “pasi”)

naughtyL - 2011. 08. 02. 19:39

@Marcipán:

én kifejezetten értékeltem, hogy lecsapod a magas labdát;)

Nekem az elejétől az volt az érzésem vele kapcsolatban, hogy kellett javítani a statisztikát, és behoztak egy nem vámpír pasit is.. ettől még lehet, hogy érdekes lesz majd a jövőben, de egyenlőre nem igazán érdekel, Debbie meg aztán végképp hidegen hagy.
És Eric annyira izgalmas karakter Nekem, hogy nem igazán rúghat labdába mellette senki..

naughtyL - 2011. 08. 02. 19:41

jah és Bill. már az első rész után arra gondoltam, és írtam is, hogy végre felrázták a karekterét, mert borzasztóan uncsíí volt. Meg azért sok minden az arcára volt írva, mikor rányitott a friss “szerelmesekre”.. az is tetszett.
Nekem ő sem jön be, mint pasi:)

Erja - 2011. 08. 03. 12:44

Nem is tudom, de ez a rész nekem nem tetszett annyira. Nem volt rossz, mert megalapozták vele az évad hátralevő részét, de valahogy túl vontatottnak éreztem. Meg aztán, Eric és Sookie is jó helyet választott az együttlétre, szinte vártam, mikor bukkan fel egy kukkoló az erdőben, hiszen mindenki ott csövezett akkor este:-). Szólt a romantikus zene, ahogy valaki megjegyezte nekem is “ez itt szerelem” feeling-em volt, még a holdfény is rájuk sütött, atyám mondom, ez tiszta Twilight:-).

muki - 2011. 08. 03. 17:59

Na igen,még a végén Cullen-ék is ott lesznek valahol az erdőben…:DDDDDDD

Erja - 2011. 08. 03. 18:37

muki, esküszöm erre gondoltam, ahogy a fák ágai között rájuk vetült a holdfény és szólt a romantikus zene, csak nehogy Edward és Bella is ott kószáljanak valahol, ha már úgyis telihold van:-)

Tod - 2011. 08. 03. 18:59

Kérem vissza azt az Ericet, aki szabadidejében láncra vert nőkkel szórakoztatta magát a sötét pincében. Ez már túl csöpögős nekem. Pamről meg valaki vegye már le az átkot, mert megszakad a szívem. :(

goettin - 2011. 08. 05. 12:45

Billnek végre rendesen levágták a haját, Ericnek meg olyan, mintha valaki a salátás tálat nyírta volna körbe a fején, legyen tüsi v legyen hosszú
És most olvasom a könyveket, jelenleg az 5-nél tartok, nem akartam ezt is úgy nézni h előbb látom, mint olvasom… jó döntés volt… és ha vki nem is akarja elolvasni az egészet, javaslom szabaduljatok be egy libribe és a 4. könyv 6. fejezetét olvassátok el (ott találnak egymásra), na ott van kémia rendesen…

pannibaba - 2011. 08. 05. 19:12

goettin: az a kémia, amit ott írnak, a filmen sose lesz meg, mert a két színész között sajnos nem tud kialakulni :((( Fájdalom, de így van. Nagyon strapálják magukat (főleg Skarsgard), de nem megy, és szerintem nem is fog. Balléknak ezzel kezdeniük kell majd valamit, mert rohadt unalmas lesz egy idő után, a mellékszereplők (Jason nagyon jó most) pedig egy darabig elvihetik a sorozatot a hátukon, de nem a végtelenségig…

goettin - 2011. 08. 06. 12:20

pannibaba: na ja, amikor Sookie nem engedi be Billt a házba, na abban a veszekedésben több tűz volt, mint a holdfényes szeretkezésben…

Erja - 2011. 08. 06. 13:25

goettin: teljesen egyetértek!:-) De ez kinek a “hibája”? Egyszerűen nem éreznek rá egymásra, vagy csak úgy nem működik?

goettin - 2011. 08. 06. 14:45

könyvben a zuhany alatt találtak egymásra és Eric először a testi adottságaira kattant rá, csak utána szerettek egymásba, itt meg kb. olyan, mintha egy jóllakott óvodással csinálná… pedig nekem is Eric a kedvencem…

pannibaba - 2011. 08. 06. 15:43

goettin: így van…Én is Ericet csípem a legjobban (bár Alcide testi adottságai brutálisak, a színészkedés nem megy neki olyan jól), a könyvek miatt meg főleg, de Paquin és Skarsgard között nem megy a dolog – nem vonzzák egymást testileg, és kész.
Szóval bármennyire is Bill-ellenes a sorozatszál, én drukkolok, hogy Sookie és Bill újra együtt legyenek :)

goettin - 2011. 08. 06. 16:05

ahogy olvastam a könyvet komolyan megfordult a fejemben, hogy elnézek skandináviába, hátha mászkálnak ilyenek ott…

goettin - 2011. 08. 06. 16:21
Marcipán - 2011. 08. 06. 23:42

Na tessék már megint témáztok, aztán meg én vagyok a rossz!!! :DDD

Az nem lehet hogy azért nem mennek nekik a vibrálós jelenetek mert Bill azaz a valós életben Sookie férjeura meglehetősen közelben sertepertél? Simán el tudok képzelni egy ebből adódó faramuci zavaró helyzetet. No persze lehet profibbak ők annál hogy ilyesmi bediferáljon, csak nekem ez ugrott be.

pannibaba - 2011. 08. 07. 11:28

Marcipán: szerintem profibbak ők annál, Moyer mondta az évad előtt, hogy egyáltalán nem zavarja, hogy a neje Skarsgard-al fog meztelen jeleneteket forgatni. Már az első évadban is látható volt, hogy a két színész nem passzol össze, nincs kémia köztük…Moyer és Paquin annál inkább – persze a történet szempontjából most ez nem fontos :)

olineast - 2011. 08. 08. 11:17

“The Zombies are coming!” :-)

pannibaba - 2011. 08. 08. 12:15

Izgalmas rész volt…Le a kalappal a boszorkányt játszó színésznő előtt (nem bírom egyébként), elhittem neki, hogy ő tényleg Antonia…Nagyon jó volt…Kíváncsi vagyok, mi jön még – várom a következő részt!!! :)

Marcipán - 2011. 08. 08. 17:20

Bill egész jó arc volt, simán megtehette volna hogy nem szól az újdonsült szerelmespárnak… :P

A. - 2011. 08. 08. 18:48

Nekem pont a boszorkányt játszó színésznővel volt bajom….szerintem borzasztóan rossz volt. Nem láttam benne sem Antoniát, de semmi karizmatikus kisugárzást sem… nem egy Michelle Forbes-kaliber az biztos.

Deana - 2011. 08. 08. 20:31

A boszorkányt játszó színésznő szerintem borzasztóan darabosan, és nagyon “műviesen” hozta a figurát, már majdnem fájt nézni. A bugyuta szerep jobban állt neki… Remélem Jessnek nem lesz baja, ő az egyetlen karakter akit még 100%osan kedvelek.

mimumi - 2011. 08. 08. 21:46

Nekem nagyon tetszett a 4/7, főleg az, ahogy Ball a legdrámaibb helyzetekből is kihozza az akasztófahumort. Kedvencem Mrs Hoyt volt: “I knew it.”
Merhogy addig nem tűnt fel neki, hogy a szomszédasszonyt sose látja nappal. :-D

pannibaba - 2011. 08. 08. 22:45

Szerintem ennek az Antonia-s dolognak pont az a lényege, hogy művi és darabos legyen, hiszen egész más korból származik Antonia, másképp mozog, máshogy beszél…Engem az alap Marnie rohadtul idegesít, Antoniaként sokkal jobb szerintem.
mimumi: jók voltak a csavarók a szomszédasszony hajában :DDD

tiktak - 2011. 08. 08. 22:53

Nekem hivatalosan is elegem lett a sookie – eric féle nagy románcból. Ez az alákuszó giccs zene ami a beszélgetéseik és a dugásuk alatt megy egyszerűen hányinger keltő. Vissza akarom kapni a másik ericet.Hiába dugja keresztül a fél erdőn és házon a nőt, ha úgy viselkedik és beszél mint egy retardált tíz éves.
Lassan mindenki jobban érdekel már a turbékoló gerlepárnál.
Szásszor érdekesebb volt látni ahogy Bill és Jessica beszél az ő “apa-lánya” kapcsolatukról.
És most már azt szeretném ha Jess jasonnal jönne össze.
Pam pedig nagyon vicces, hogy mit össze nem szenved a szépségért :D
A boszorkány nekem sem jön be, és nem hittem volna, de Tarából szerintem sikerül még idegesítőbb karaktert csinálni. Lafayette kisbarátnőjének a mondatán: már férfi vagyok, vagy valami hasonló – nagyon jót nevettem :)
Apropó:Sookie miért nem ad a véréből az ő drágájának egy jó litert, akkor talán még a napozást is túlélheti. Legalábbis egy darabig.

Erja - 2011. 08. 09. 10:26

Tényleg hihetetlen, hogy mikor tudják bedobni a humorfaktort az írók. Nekem az tetszett a legjobban, mikor Pam koporsójára ráfeküdt az a szőke nőci (a neve most nem jut eszembe), az meg rázkódott:-)). Na, az az arc sem volt semmi:-))).

hano - 2011. 08. 09. 14:53

Ginger:)

tiktak - 2011. 08. 09. 15:21

Én azon is röhögtem, hogy Jason milyen örömködő fejet vágott, hogy Hoyt “csak” a megerőszakolásáról akar beszélni :)Micsoda megkönnyebbülés volt számára :DD

naughtyL - 2011. 08. 09. 15:37

+1 @tiktak , mert ez a románc már nem túl izgiss.. És annak ellenére, hogy még kockás ingben is űber szekszi Skarsgard, látszik, hogy Sookie, mint egy játékbabát, úgy kezeli Eric-et.. Ebben a részben már egyáltalán nem volt vicces ártatlan Eric, és így már nem is akarom nézni ezt a verzióját.
Most már jöhetne az a híres tusolósdi..

Jason egyszerűen Priceless:D:D annyira érezhető, hogy Kwanten mennyire jól érzi magát a karakter bőrébe bújva, öröm őt nézni:D

Engem Tara nem zavar annyira, de helyette lehetne olyat is mutogatni, aki érdekesebb..

Erja - 2011. 08. 09. 18:10

hano, köszi, tényleg:-)). Amúgy arra még kíváncsi vagyok, mit kezdenek azzal, hogy Lafayette is médium lett és a kisfiúval együtt mondhatják: “I see dead people”.

A. - 2011. 08. 09. 18:50

Engem az Eric/Sookie kapcsolatnál már sokkal jobban aggaszt, hogy mi lesz akkor, ha szerencsétlen Alcide lesz a soros…Csak egy évadon keresztül nem lehetne Sookie mondjuk egyedül?

Az a baj a vámpíros könyvek írónőivel, hogy mindig beleesnek abba az egyébként szánalmas sablonba, hogy a női főszereplőjük a legjobb csaj az egész környéken, sőt az egész univerzumban, akiért jobbnál-jobb pasik egész serege rajong, és mindenki szerelmes lesz beléjük előbb-utóbb. És soha nem írnak még egy jó nőt a főszereplőnő mellé, aki netalántán szintén ugyanolyan vonzó lenne. (TB-ben szerencsére ott van Jessica, de az ő jelenléte sem C.H-n múlott ugye)

pannibaba - 2011. 08. 09. 19:25

A.: nem nagyon van ilyen az alapsztoriban, de reménykedjünk, hogy a sorozatban kreálnak ilyet, legalább egy fél évadig ha tart, már jó:) /Alcide nem hiszem, hogy lesz soros…/
A boszorkányos szálnál kíváncsi leszek, mi lesz a végkifejlet…

A. - 2011. 08. 09. 21:25

pannibaba: én is kíváncsi vagyok, meg arra is, hogy mi lehet az évadvégi cliffhanger

goettin - 2011. 08. 09. 22:26

Engem inkább az zavar a románcban, h kb. nulla felvezetés után értünk el oda, h életemet és véremet adnám Ericért, mert az az elejétől érződött, h Ericet érdekli Sookie, vica versa viszont nem, most meg kb. 1 rész alatt lába közé kapta és a boszorkányt is keresztbe lenyelné érte…
Azért a sok szenvedés ellenére, és amiért Tara ilyen idegesítő, azért nézzétek meg kihúzott hajjal, szerintem nagyon szép, és a Portiát alakító nő is, Dawn is jól nézett ki, Pam is nagyon csinos (csak a pasztell színeket hiányolom róla).

tiktak - 2011. 08. 09. 22:58

szerintem az évad végi cliffhanger kb az lesz, hogy eric visszakapja az emlékeit, és sookie, bill és a többiek előtt odafordul pamhez és megkérdezi, hogy mi a halált csinált az elmúlt hetekben, mert arra emlékszik utoljára, hogy besétál a boszorkányhoz, majd beszól valami szokásos oltári parasztot sookie-nak, ekkor a kamera ráközelit sookie-ra, akinek egy könnycsepp fog kigördülni kis szeméből :DDD

vagy eric ugyan emlékezni fog mindenre ami történt vele, de átharapja sookie előtt tara torkát, hiszen meg kell büntetnie, amiért segített a boszorkánynak. miközben tara a haláltusáját vívja eric ránéz sookiera és annyit mond neki, hogy sajnálom, én mondtam hogy nem akarom visszakapni az emlékeimet. Sookie sikít. :DDD

danonino - 2011. 08. 10. 04:22

Bocsánat, de tényleg az a legnagyobb gondotok, hogy Eric és Sookie kavarnak, amikor Jessica kiment a napra? Engem sokkolt a rész.

pannibaba - 2011. 08. 10. 08:31

tiktak: LOL :)

danonino: Jessica szerintem túléli, Jason úton van felé, hogy megmentse…Valószínű meg is fogja tudni menteni, mert a sok ezüsttől meg a naptól gyenge lesz, így be fogja tudni vinni a házba – gondolom én :)

Cléda - 2011. 08. 10. 09:29

Engem még a pisztoly lövés érdekel még a végén…

tiktak - 2011. 08. 10. 09:46

Én egyáltalán nem lettem sokkolva Jessica miatt. Elég egyértelmű, hogy miért rohan Jason. Gondolom megmenti.
Ha esetleg nem, na akkor majd sokkolva leszek :)

A. - 2011. 08. 10. 10:56

danonino: azzal a sokkal én is várnék azért a következő részig…volt már ennél nagyobb rész végi kamucliffhanger is:)

Erja - 2011. 08. 10. 12:25

Szerintem is ott lesz Jason és megmenti, nem véletlen keveredett oda a ház elé:-)). Max ad a véréből neki. Amúgy szerintem Sookie központi szerepet fog kapni, hiszen a vére idáig-óráig védi a vámpírokat a napfénytől…

naughtyL - 2011. 08. 10. 20:02
blogen - 2011. 08. 10. 22:37

Jason vérpárduccá változik és megmenti. Ez annyira kisakkozható egy amerikai fordulat, a tipikus hitetlen hőst élete egy tragikus fordulata rádöbbenti a benne lakozó erőre vagy valahogy így. Az a vörös haj önmagában az eyecandy-k fele a sorozatban, nincs matematikai esély rá, hogy csak így mellékesen megszabaduljanak tőle.

R.Zsófi - 2011. 08. 10. 23:08

Sziasztok!

Jó kis rész volt!:-)

Továbbra is zseniálisan játszott a főboszi, sztem is direkt más saját bőrben és más Antoniaként…de remek arcmimikája van, tudjátok kinek volt ilyen? Emlékszem nagymamámnál a takaró alá kellet bújnom amikor Dallast nézett, mert kicsi voltam. Na és ott a Samanthának volt durva arcjátéka…

Várom a Sam-Tommy közötti kapcsolat alakulását, tényleg jó lenne ha több szinész venné fel Tommy karakterét, illetve fordítva, Tommy alakulna át….de ha csak szimplán még párszor bekavar tesónak, abból is sülhet ki jó!

Az ok, hogy Mikey látja a szellemeket meg Lafayette is, de a babával még mindig nem tudjuk mi a szösz van…meg a néger nő ois tutti valahogy kapcsolódni fog a történethez, vagy? Ez a szál benne van a könyvben?

Jess bizti marad, tény, hogy az egyik legkedveltebb karakter, meg ha már feldobták a labdát itt Jasonnal, nem gondolnám hogy így rendeznék le, meg vki feltett ide egy kis promot, abban meg volt még egy sexi teherautós jelenetük…:-)))

Amúgy akiket irritál Tara, azok hogyan viszonyulnak Debhez? Mert azért Ő sem kispálya ezen a téren….

Elkezdtem a könyveket olvasni, döbbenetes mennyire eltaláltak pár karaktert és mennyire nem másokat. Pl Andy a könyvben és itt…:-D Ezen olyan jókat mulatok. Amúgy nekem Ő is nagy kedvencem, sztem remekül játszik.

Ugye Pam marad? Én inkább érte aggódom, mert eléggé kétesélyes…:-(

tiktak - 2011. 08. 11. 09:18

Deb más. Őt azért hozták be, hogy legyen kit utálni. Ráadásul van kb egy évadban tíz perc össz jelenete.
Tara viszont pozitív karakter (elméletileg) mégis utálja szinte mindenki.

A boszorkánynál érdekes módon én azt érzem, hogy ezt így szinte minden színész el tudta volna játszani. Semmi extrát nem érzek az alakításában, egyszerűen a pont az ellenkezőt kell csinálnia mint az elején. Akkor szerencsétlen balfasz volt, aki sose értette mi történik, most meg “gonoszul” kell néznie (mint eric, csak fordítva :)).Valahogy elnagyoltnak és teátrálisnak is érzem ahogy ezt a megszállt karaktert hozza.

Szerintem Pam marad. gondolom ha a boszi meghal, márpedig miért ne halna meg az évad végére?, akkor pamnek sem kell a szépségért többet szenvedni :)

danonino - 2011. 08. 11. 10:11

Hogy a fenébe került hirtelen Lafayette a Merlotte’s-ba, amikor pár jelenettel korábban még a brujo nagypapinál szenvedett a pasijával?

Marnie (a színésznő) alakítása szerintem sem zseniális.

Tara jó lesz gonoszként. Majd csak artérián harapja valaki végre.

Jessicáért akkor is aggódom, akármit is mondtok. (De lehet, csak a Trónok harca-logika beszél belőlem, és féltem a jó karaktereket a haláltól.)

danonino - 2011. 08. 11. 10:12

Pam cuki, ahogy szenved a szépségért. Még elnézném így pár epizódon át.

Bill frizurája meg a Sookie-Eric szál tényleg nem érdekel, amikor boszi-fronton ennyi minden történt.

Bocs.

danonino - 2011. 08. 11. 10:15

A nagy kedvencek: Pam, Arlene, Jessica, Maxine, Hoyt.

muki - 2011. 08. 11. 12:00

Kiváncsi leszek,hogy a boszit milyen módon fogják kiiktatni….:)
Jessicát nagyon csípem remélem Jason megmenti.
Sook és Eric nekem bejön,már talán jobban mint Bill.
Bill-nek valami frankó dolgot kell kitalálnia ,hogy a boszi elhalálozzon,és akkor lesz az igazi Kill-Bill :DDDDDD

Lidi - 2011. 08. 11. 18:03

“Hogy a fenébe került hirtelen Lafayette a Merlotte’s-ba, amikor pár jelenettel korábban még a brujo nagypapinál szenvedett a pasijával?” +1, épp ezt akartam írni én is

buGa - 2011. 08. 11. 23:46

“SEASON 5 HAS OFFICIALLY BEEN ANNOUNCED! 12 all-new episodes will arrive summer 2012, only on HBO. A big thanks goes to YOU, Truebies. Excited? Let’s hear it!”

vagyis berendelték az 5.évadot :)

Cléda - 2011. 08. 12. 13:28

Amikor Lafayett barátja mesél arról a tio lucáról, akkor már nem a nagypapánál vannak nem? lehet onnan elhúzták a csíkot..

breakaway - 2011. 08. 15. 17:35

En is gondolkoztam ezen, valoszinuleg a nagypapa a mexikoi hatar kozeleben lakhatott. Louisianatol meg nincs messze a hatar, par ora es megvoltak az utazassal. Szerintem.

Lala - 2011. 08. 15. 17:35

Szerintem nem volt rossz ez a rész. Eric meg Sookie jól bedrogoztak egymás vérétől, hehe.
Kíváncsi vagyok kiderül-e a szezon végéig kinek a szellemét rejti az a koszos baba. Gondolom ki fog derülni hogy valamelyik főszereplő apja vagy nagyapja volt a nő szeretője. De hogy is került a baba Jessicához? Már nem emlékszem mit mondott. Lafayette jól játszotta a megszállott szerepét :)
Nem volt nagy fordulat hogy megtudtuk, hogy az a falkavezér farkaskoma Luna volt férje.
De hogy Eric ennyire nem bír magával…..kissé brutális volt a rész végén :D
Tommy meg persze továbbra is egy kis mocsok.

breakaway - 2011. 08. 15. 17:40

Kivancsi leszek, mit csinal Marnie\Antonia Eric-el… Amugy meg Tommyt az elejetol kezdve ki nem allhatom, azt varom mar, hogy irjak mar ki a sorozatbol…

pannibaba - 2011. 08. 15. 18:26

Szerintem ezzel a résszel megint visszamentünk az “éppenhogycsak nézhető” szintre…Sookie és Eric jelenetei siralmasak, szenvedek tőlük. A zuhanyzós jelenet pedig egyszerűen röhejes volt. (aki olvasta a könyvet, annak meg főleg)
Bill és Jason a legjobbak most, miattuk érdemes nézni…Várom a következő részt, de valahogy úgy érzem, hogy rossz oldalát vette elő Ball erre az évadra…Sajnos.

elwindly - 2011. 08. 15. 18:27

én csak azt nem értem hogy miért nem lőtték le a boszit amíg lehetett…volt rá idő bőven míg megidézte a ködöt

A. - 2011. 08. 15. 19:10

A Marnie-t játszó színésznő bűnrossz, nekem teljesen tönkreteszi az évadot. Egy szóval: ripacs. Bővebben kifejtve: ha mondjuk én színész vagyok, és tudom, hogy a szerepem szerint egy megszállt személyt kell játszanom, akkor alapvető, hogy próbálom felvenni az eljátszandó személy gesztusait. Ha jó színész az illető, akkor meg tudja oldani úgy, hogy ez ne legyen erőltetett. Erre két jó példa is volt ebben a részben: a Maxine és a Lafayette jelenetekre gondolok, korábban pedig Sam, mint Tommy. A Marnie-t jászó színésznő meg sem próbálta ezt, az eredeti Antonia egy fiatal, nőies, kecses mozgású nő volt, ezzel szemben az újban ebből semmi nincs meg… olyan, mint egy bedrogozott, hőbörgő Marnie, aztán ennyi.
(Természetesen ezzel együtt tiszteletben tartom, hogy valakinek más erről a véleménye!)

Más: már többször emlegettétek ezt a bizonyos “zuhanyzós” jelenetet a könyvből, miért volt ott olyan érdekes? Itt tényleg elég… fura volt. (rossz értelemben)

Ja és Debbie-t egyre jobban kedvelem, remélem, nem írják ki, Sookie-nál viszont ez volt kb. a mélypont.

mimumi - 2011. 08. 15. 19:26

Nekem sem tetszik a Marnie-t alakító színésznő játéka, de azért tegyük hozzá, hogy a többieknek könnyebb a dolguk is, Antoniából sokat nem láttunk (kínozták a börtönben, megégették), Tommy-ból azért igen, a fekete csajszi meg nő, aki könnyen megy Lafayette-nek.
Amúgy szerintem is ritka gyenge rész volt, egyedül az volt poén, ahol a két pasi a valóságban tökéletesen ellentmondott Jessica álmának.

Marcipán - 2011. 08. 15. 20:18

Ez az Alcide komolyan mondom nem teljesen ép. Teljesen jogosan lesz rá pipa Debbie. Különben elég zavaró a “mindenki Sookie-ért, Sookie mindenkiért” felállás. Persze a könyvben is ez volt, és jó-jó meg lehet magyarázni hogy azért mert tündérvér csörgedezik benne, na de akkor is!!

Amúgy meg összességében nekem még mindig sokkal inkább bejön ez az évad mint a rezgős-banyás, eddig nálam az volt a totális mélypont. Marnie elég gyengusz, és van 1-2 kevésbé érdekes szál, de a többi jóság mellett ezek még úgy so-so beleférnek.

Cléda - 2011. 08. 15. 21:30

“rezgős-banyás” :))))

Sztem sem volt valami nagy ez a rész.. Sooki+Eric páros már nagyon idegesítő, Eric bambaságával együtt. Havazós ágyjelenet.. hát jujj.. Bill és Sooki közt még így is jobban izzik a levegő ha egy légtérben vannak, de a vikinggel ez nincs meg..
Azért a végénél a mészárlás közben jött egy “NA NA!!” érzés, hogy visszatér a régi Eric, de a boszi mindent elrontott… :(
A részt nekem Jessica szála vitte, amit már említettek előttem, az álom-valóság közti ellentét.

nok - 2011. 08. 15. 22:09

A könyvbeli zuhanyzós jelenet szexi, amit a filmben látunk röhejes. Ahogy mondtátok, a kutya nem hiszi el h ezek között bármi szenvedély lenne.
Amúgy Bill szerintem ebben az évadban sokkal jobban néz ki, normális a haja és a sminkjét se cseszték el :)
És Jess meg Jason nagggyon jó :))))

tiktak - 2011. 08. 16. 00:30

Istenem, nekem ebből a 18 karikás narnia krónikás jelenetből tényleg már csak a faun hiányzott. És ez a hóesésben való “possibelezés”, hát nem is értem az egészet. Tényleg néha arra várok, hogy Eric egy ördögi vigyorral a sookie felé fordul és annyit mond: besz*ptad! Azzal talán helyre lehetne rakni ezt a szálat. Sookienak gondolom ennyi vámpír vérrel sikerül a gyógyulás.

Tommy, Andy, Jason, Jess nagyon jó. És én Bill-t is kezdem megkedvelni, már amennyire ez lehetséges. AZért elég keményen látszanak rajta az évek…

A boszorkányt továbbra is förtelmesen rossznak tartom. Az a nő úgy játsza el ezt a szerepet mintha nem egy nagy erővel bíró boszorkány szállta volna meg, hanem a falu bolondja.

Tommy tényleg felajánlotta Maxine testében, hogy természetben fizetne az ügyöknek egy jobb ajánlatért? :D:D
Kezdem megkedvelni, pedig őt utáltam eddig a legjobban. Bár ugye most is a többi színészt kedvelem, akik eljátszák, hogy őket alakítja…

Alcide és Tara annyira hülye, hogy nyugodtan egy párt alkothatnának.

tiktak - 2011. 08. 16. 00:34

@mimumi

azért szerintem antoniaból is lehetett ezt-azt látni. Pl szótlanul türte, hogy megerőszakolják, amikor égetik, akkor is kántál, nem sikitozik. Ehhez képest ez a nő most úgy játszik, mintha egy diliházból szabadul volna. Persze ez is lehet egy koncepció, hogy antonia szelleme megbolondult az évek során :) De nekem hitelesebb lett volna ha valamivel stílusosabban játsza ezt a szerepet, nagyobb tartással vagy nem tudom és nem így ripacskodva.

Cathy07 - 2011. 08. 16. 11:19

Sztem nem rossz, ahogy a boszorkány játszik, a legutóbbi részben nagyon vicces volt ahogy kiabált, hogy miért is kell kinyírni az összes vámpírt. Tetszik ez a szál, nem túl burkoltan, de nagyon szépen bemutatja, hogy hogyan is működik/működött a nácizmus. Egy megszállott vezető, aki ki akar irtani egy egész “fajt” és ahhoz toboroz az ilyesmire fogékony embereket. Persze az egész túlzó, vannak ennek finomabb megjelenései is a világban, nade egy paródiának túlzónak is kell lennie.

Erja - 2011. 08. 16. 13:19

Azért szerintem nem volt annyira rossz ez a rész:-) . Mondjuk Eric és Sookie jeleneteinél úgy éreztem,mintha a Melrose Place vámpíros változatát látnám sok romantikus jelenettel, kellemesen csengő zenével és megfelelően adagolt meztelenséggel.
Alcide-nak meg sok észt nem osztottak, hiába a megfelelő testi adottság, ha mákszemnyi ész járul hozzá. Remélem Debbie helyére teszi a dolgokat.

Blade - 2011. 08. 16. 15:38

A 4. évad eleje jól indult utána egy kicsit alább hagyott a hangulat, de még mindig jobban tetszik ez az évad mint a 3.-ik.

santi - 2011. 08. 16. 17:25

Hát ez egyre szánalmasabb. Amennyire imádtam az első két évadot, kb. annyira utálom a mostani részeket. Egyetlen pozitívum Jessica és Bill. Mintha a True Blood paródiáját látnám; szó szerint mérges vagyok az egészre.

danonino - 2011. 08. 16. 17:58

Nekem a 3. évadban Russell Edgington volt a kedvencem, meg a vele kapcsolatos szál. De összességében az 1. évad tetszett a legjobban. Lehet, hogy ezzel magamra maradok.

A mostani évadban tényleg az a rossz, hogy a boszis szálat érdekesebbé is lehetne tenni, ha Fiona Shaw jobban játszana. Vagyis önmagát (Marnie-t) jól játszotta, de amióta Antonia megszállta, tényleg átment paródiába. Meg ahogy a végén elkezdte simogatni Eric haját, háááát…

Örülök, hogy Jessica megmenekült, még ha pofára is esett (idáig) mindkét pasinál. Azért szerintem Jason meggondolja még magát. Hoyt-ot sajnálom, bár az agresszív kiborulása nem tetszett. Inkább vallott volna rá a szánalmas könyörgés, amit Jessica megálmodott. :)

Ja, kicsit sok már az ilyen álmokból, kamu ijesztgetésekből.

És Bill alakítása még mindig a legjobb az évadban.

Valaki tudja, hogy a szőke pincércsaj (azt hiszem, Holly), miért van főszereplői státuszban, amikor részenként van 3 mp jelenete?

És ha már itt tartunk, szívesebben látnám Arlene-t többet. Meg az ő szálából is kihozhatnának valamit. Lafayette jó volt a fekete dajka szerepében.

Maxine alakítása Tommy-ként (azaz Tommy-é Maxine-ként) pedig Emmy-díjas alakítás volt. Szétröhögtem magam. :DDD

breakaway - 2011. 08. 16. 18:42

Csak nekem jut minden egyes resznel az eszembe, hogy csak sikerult Petunia neninek boszorkanynak lennie?:D
Amugy en mindig akkor vigyorgok, amikor a mutato-kisujjas-varazslatokat veti be:D Olyan nem odaillo.
Amugy nem tudom, lehet, hogy csak az en figyelmemet kerulte el(nem nagyon kotnek le az Alcides reszek), de komolyan ahogy megkerte Debbie, hogy ne menjen Sookiehoz, a kovetkezo jelenetben minden elozmeny nelkul mar ott dorombol az ajton? Mert csak annyi volt, hogy mondta a falkavezer, hogy ilyenkor veszelyes odakint, nem?

Valaki kerdezte fentebb, ha jol emlekszem a baba ott volt mar a hazban, ahova Jessica meg Hoyt koltoztek.

Anthony - 2011. 08. 16. 19:29

Amilyen jól indult az évad annyira roppantgagyi pillanatnyilag. Biztos én vagyok a naív, de nem hittem, hogy ezt a nyomi boszorkányos szálat fogják húzni egész évadban. Most így a 8-ik rész után rá kellett jönnöm, hogy de…
Az Eric-Sookie szál az mostmár rémesen borzasztó! Tara is idegesít mostmár, az Arlene baba is, a meleg pár is…nem lesz ez így jó.
De komolyan az megint milyen, hogy a fehér babát egy néger nő szelleme akarja. Meg amugy is minek kellett felgyújtani a házat meg minden.
Ja és Sookie a következő évadtól majd Alciddal lesz együtt? Mind a három alfahímet megkapja? Van egy ilyen érzésem.

Erja - 2011. 08. 16. 19:37

Anthony, én is erre tippelek Alcide és Sookie kapcsolatát illetően:-).

muki - 2011. 08. 16. 19:44

Sook: My….Bill …..hahahahahahah ez nagyon ott volt:DDDDDDDD

Cevys - 2011. 08. 16. 21:29

Úgy látszik a kommentelők között egyedül (?) vagyok azzal, hogy szerintem Fiona Shaw (Marnie/Antonia) játéka zseniális:\ Nekem kifejezetten tetszik, ahogy az utóbbi rész is és az egész eddigi évad úgy összességében (egyedül a Sookie-Eric szál nem igazán foglalkoztat, habár kezdetben érdekes ötletnek tűnt).

naughtyL - 2011. 08. 16. 21:29

Most éreztem először jónak S/E ruhátlan jelenetet. Mármint nem maga a jé egy ágy az erdő közepén, menjünk a hóba ba#&ni, hanem a 2 színész most nem volt olyan rossz egymással, mint eddig.

A.S., meg durván szekszi.. méég mindig.

Nekem ez olyan kis lelombozó, hogy ilyen gyengének tüntetnek fel egy 1000 éves vámpírt. ezt valahogy nem tudom feldolgozni.

Nagyon tetszett a Hoyt meg Jason féle reakció. Kíváncsi vagyok meddig bírja magát visszafogni Jason, mert egy idő után nem tud majd annyi fekvőt nyomatni, hogy elmúljon a..

Tommy meg jó meg minden, csak könyörgöm többször ne mutizzák már, hogy hányt szegényke..

Remélem, azért húzták eddig az ártatlan Eric dolgot, hogy Sookie naaagyon oda meg vissza legyen tőle, és majd méég nagyobbat koppanjunk vele, amikor Eric visszatér.

Minden jelenetnél azt várom, hogy Eric Úgy nézzen, és jó izesen röhögjön, ahogy Sookie nagy szerelemsen néz (fel) rá:D

jöhet a folytatás:)

A. - 2011. 08. 16. 22:07

danonino : az első évad tényleg nagyon egyedülálló volt, a krimis/sorozatgyilkosos főszál miatt. Minden részt végigtippelgettem, hogy ki a gyilkos (csak a legvégén sikerült eltalálni). Sajnos ez a stílus már teljesen eltűnt, helyette jött a sok természetfeletti izé. Azért mindig vannak jó pillanatok szerencsére, de ez nem az első évados TB, az biztos.

Cevys: külföldön viszont mindenhol azt írják, hogy mennyire zseniális F.S., sőt olyan véleményt is olvastam, hogy ő a legjobb színész jelenleg a sorozatban. Szóval az általános megítélése inkább a te véleményeddel egyezik.

Lala - 2011. 08. 17. 13:55

Engem idegesít a zakkant elvont Marnie karakter és a spanyol bosszúéhes boszorkányé is. Ettől függetlenül nem érzem azt hogy Fiona Shaw rosszul színészkedne. Csak ellenszenves mindkét személyiség, de nagyon. Kb ennyire irritált a 2. évados bacchánsnő az állandó orgiáival.
Most megy a 2. évad az AXN-en (vagy negyedjére). Az az Eric kell nekünk: zselés haj, kis agresszivitás :D Fejbe kéne kólintani hátha észhez tér ;)

R.Zsófi - 2011. 08. 17. 23:57

Sziasztok!

Nem, nem, én is már többször írtam, hogy sztem is szuper a boszi…de hát ízlések és pofonok.:-) Azzal azért vitatkoznék hogy Ő a legjobb, de ez már más kérdés, jó választás volt! (Nekem a rezgős bosszancs is tetszett :-)
Sőt, Tommy szál továbbra is az egyik kedvencem, ami meg most külön említést érdemel, hogy ok Sam is jól csinálta, de most az “öreglány” zseniálisan játszotta. Nagyon jól mulattam.

És azért az a jelenet nagyon meghökkentő volt amikor Jessica lazán odavágta Hoyt fejét a mosdókagylóhoz.:-) Uh, nekem ütős volt, ha csak 1 mp-re is.

Hóesésben szeretkezés még elmenne, bár tényleg Narniás kissé, de az a beszélgetés absz. Málna díjas volt, az összes évad legbárgyúbb pár mondata….én egész 3 évada ezt vártam, hogy végre Sookie és Eric, de most annyira nem bejövős ez így.:-(

A baba ott hevert a nappaliban amikor Hoyték megvették a házat.

Lafayette végre végre…remélem most már több szerepet kap önmagáért, önmagában, a kis öleb nélkül…

Debbie továbbra is az egyik legirritálóbb, de most nagyon meglepődtem Alcide-on és ez nem is a színész hibája, hanem az íróké. Eddig egyenes, becsületes ember volt, persze többek szerint nem IQ bajnok…de most könyörgöm: mit veszített volna ha megmondja szépen a csajának, hogy Te Lyány vazze, nekem Sookie sokat segített, amikor Te egy elmebajos még ennél is hisztisebb, V-függő hülye liba voltál, akkor ott volt mellettem és jó barátom (ok, tegyük félre a tényt, hogy szerelmes vagyok belé…) és nehogy már szoknyát húzz a p.csömre azzal hogy megszabod kivel állhatok szóba?! Nem koslatok a szőke tündi után, de ha bajban van akkor igenis megyek és megvédem, pont, erről nem nyitok vitát….a múlt évadbeli Alcide ezt mondta volna, legfeljebb kicsit mézesmázosabban, de ez a hazudjunk mindenkinek, alakoskodjunk, ez annyira nem jellemvonása. Szóval ezen felhúztam magam, hogy miért kell őt negába átvinni….

Andyt meg továbbra is szeressem nagyon!:-) “AriMAci”

Jason meg a levetődő fekvenyomása….:-)))De igaz, ez nem lesz hatásos sokáig.:-)

mimumi - 2011. 08. 18. 20:25

azért azt valljuk be, hogy külsőleg ilyesminek képzelünk el egy boszorkányt, mint Marnie, már csak a bibircsókot hiányolom. :-D
szerintem is kicsit vontatott a szezon, de a napfényre kihívó átok ötlete nekem bejött, de a korábbi ellenségek monumentálisak voltak. edington hiánya meg fájó, az ilyen önnön retorikájukba szerelmes diktátorok mindig érdekesek a vásznon.
úgyhogy élvezem az apró poénokat és a fekete humort, az is elég jó.

mimumi - 2011. 08. 18. 20:28

ja, debbie-nek még két másodpercet adok, mielőtt visszavedlik azzá, aki a szép ház-elegáns ruhák időszak előtt volt. szerintem alcide 0 ikús megmozdulása Sookie után kizárólag ezért lett kitalálva. néha én is elfelejtem, hogy ez egy sorozat, de hát itt semmi nem véletlen, ha van debbie, akkor a dolog oda fut ki, hogy kitör belőle ismét a vadállat. eléggé borítékolhatók a dolgok.

danonino - 2011. 08. 21. 22:01

A tündéres szálnak lesz vajon folytatása? Az évad első 6 percében felizgattak, aztán jól otthagytak minket, nézőket.

AR_Centurion - 2011. 08. 21. 22:24

Ahogy ismerem a sorozatosokat a legrosszabbkor fognak betoppani a tündérek.

lena - 2011. 08. 22. 11:20

Csak én érzem úgy, hogy a sorozat kezd fárasztó lenni? Ott volt az Eric Sookie képzelgős marhaság, most ez a Bill vs Eric álomszitu, meg a történetszálak felét is legszívesebben áttekerném… Szívemen a kezem, hogy hatalmas fan vagyok/voltam, de na, ez kezd kicsit túmács lenni.

goettin - 2011. 08. 22. 13:10

Mostantól Team Bill-ben játszom, de csak a sorozat szerint… Könyvben maradok Team Eric… Ja és Twilight befigyel Jessica cuccai között, TVD-ben is volt utalás rá…

goettin - 2011. 08. 22. 13:47

Szerintem a csöpögős álmot leszámítva pörgős kis rész volt… várom a következőt!!!

pannibaba - 2011. 08. 22. 16:02

Én megint csak szenvedtem ezen a részen is…Sookie mint szexi csábító – ugyanmár, egy vicc volt az az álom.
Egy csomó részt el is tekertem (pl. Lafayette and Co. – micsoda baromság, istenem!!!), úgyhogy kb 30 percig tartott nekem ez a rész :)
Úgy gondolom, hogy ha nem olvastam volna a könyveket, akkor is unnám a sorozatot…Most már csak arra vagyok kíváncsi, mi lesz az a bazi cliffhanger a végén, amit Alan Ball emleget.

Lala - 2011. 08. 22. 16:08

Nekem se tetszett az a 3-as felállásos álmodozás. Mostmár én is Billnek szurkolok, egészen addig biztosan amíg a szemét Eric vissza nem tér.
Ez a Debbie-s rész azért furcsa. Elkezd drogozni megint, de ennek ellenére segít Sookie-nak.
És már csak 3 rész van hátra….

Máté - 2011. 08. 22. 17:25

Szintúgy én is egyre inkább kezdek azon a véleményen lenni, hogy kezd önmaga paródiájába átfordulni a sorozat.

danonino - 2011. 08. 22. 19:10

Biztos az lesz a cliffhanger, hogy egy random néző ijedten felébred, hogy az egész évad csak egy rémálom volt. :))

pannibaba - 2011. 08. 22. 19:32

danonino:)
Nem értem egyébként Ball-t – a könyvek annyira jó alapot nyújtan(án)ak a sorozathoz, izgalmasak, sok a cselekmény, pedig nincsenek bennük barom módon viselkedő tündérek (vannak tündérek, de normálisak) és idegesítő, franciául gügyögve éneklő szellem (ezen kiborultam ma, szelleműzés, grrrrrrrrr), aki idiótává változtatja Lafayette-et, pedig ő az egyik legtehetségesebb figura a csapatban…
Ez az évad szerintem az eddigi legrosszabb, ez most már vitathatatlan. Too much, tényleg.
Ja, és a mai részben az álom kezdetekor ahogy Sookie (Paquin) a száját tartotta, hát…Jól meg tudtam volna csapkodni :)
Bill most kedvelhető, plusz Jason és Andy jók – miattuk kitartok, de unom, és ha át kell tekerni egy csomó részt, az nem túl jó…

tiktak - 2011. 08. 23. 00:15

Hihetelten hogy én azokat kezdtem el kedvelni, akiket eddig nem bírtam: Bill, Debbie, Tommy (bár ugye itt is inkább a másik színészt, akinek a bőrébe bújuk). Nem tudom eldönteni, hogy ez az ő érdemük, vagy a többiek szégyene.

Szerintem botrányosan szar szerepet kapott ebben az évadban Eric. Az egész karakteréből egy nullát sikerült csinálni. Sookie vörösrongyos jelenetére nem találok szavakat.

Az egész szellemes részt meg nem értettem. Ez volt az a nagy csavar, amit a babából kihoztak? Úgy mutatták végig azt a babát, meg a kisgyereket, mintha valami horrorfilmre kellene készülnöm, erre egy könnyes szellemidézés lett belőle? Szerintem Lafayette-nek teljesen feleslegesen találták ki ezt a médium szálat. Értem, hogy itt már lassan mindenki különleges lesz, de ez a karakter simán el lehetett volna a beszólásaival, aztán jónapot!
Szörnyű volt ez a jelent. lafayette csajának a könnyeit egy ásóval töröltem volna le.

Andyvel és a függőségével most már kezdhetnének valamit. Legalább Jasonéknál volt előrelépés. Ráadásul elég nagy :D Bár gondolom nem lesz sokáig nagy a boldogság, mert visszajön a párduclány.

kaltenem - 2011. 08. 23. 08:39

Az a baj, hogy ezzel az évaddal nagyon sok rajongót veszítenek.

Én imádom/imádtam a sorozatot, de most már csak amolyan muszájból nézem meg, de mindig csalódok.

Azért az vicces volt, hogy Sookie sem a bamba Ericet álmodta meg, hanem a dögöset a normális ruháiban.

Nem lett sokkal vékonyabb Alex ebben az évadban?

A 2. évadban nagyon jól nézett ki és az volt igazán Eric évada szerintem, még a 3.-ban is voltak jó jelenetei, de ebben az évadban siralmas.

winnie - 2011. 08. 23. 08:47

a nézettségi adatok alapján a rajongók nem nagyon mennek el.

kitz - 2011. 08. 23. 09:05

Mókás volt, amikor Hoyt kidobálta Jessica cuccait, köztük a Twilight könyvvel :D

Cléda - 2011. 08. 23. 11:50

Ez a rész..Jaj. Van egyáltalán valaki aki szerint Paquin szexi csábító!? Valahogy ez nem állt neki jól.. Sőt. Igazán rosszul állt neki.
Ebben a részben nem igazán tudok semmit kiemelni ami tetszett. (A színészi alakításoktól eltekintve.. Sam mint Tommy, Lafayette, Jason..)
Ha már csak 3 rész van hátra, ez egy eléggé lapos évad lett. Mondjuk nekem már az előző évad sem nagyon fogott meg történet szempontjából, Russel karakterét kivéve. Az zseniális volt. :)

K.Tibi - 2011. 08. 23. 12:31

“Van egyáltalán valaki aki szerint Paquin szexi csábító!?”

Igen, szerintem az!

Amúgy egyetértek tényleg nagyon lapos az évad, már a harmadik is csak Russell miatt volt jó, ha minden igaz a következő évadra visszatér. Remélem igaz a hír.

rzsofi - 2011. 08. 23. 14:32

Nos, sztem nézhető volt, pont a színészi játék miatt. Ugyan könyvekben még messze nem tartok itt, nem tudom mennyire követik az eseményeket, de:

Eric sztem is felére fogyott és borzalmas. Nem is értem, miatta vártam leginkább ezt az évadot. Elhiszem, hogy ez a szerepe meg minden, de nagyon nem áll jól neki és nem is tud mit kezdeni vele.

Debbiet továbbra sem csípem nagyon nem,….lesz még vele kavar.

Jason-Jess: na végre!:-) Nem Jasonnal lesz a nagy évad végi meglepi meg a párducos szállal?
Mert az most nagyon lapít.

Tommy sztem jó, illetve Sam, mint Tommy zseniális.:-) És jó volt az az összevágós jelenet, amikor jól elpüfölik Öcsit…

Alcide továbbra sem egy IQ bajnok, annyira hüle hogy az már fáj. Sztem a farkasemberes szálból is ki lehetne hozni vmi izgit, de valahogy ez (is) most nagyon háttérbe szorul.

Igaz, hogy a babás, szellemes történet nem túl eredeti és szórakoztató, de hogy Lafayette marha jól csinálta az bizti!

Andy, meg mint mindig aranyos, kíváncsi leszek mi lesz a folytatása a V függőségének.

Az édeshármas….jó gondolat volt, de kissé kilógott a lóláb. Meg ez a magyarázat amit lenyomott közben, mintha egy 40es álmodozó kissé telt “született feleség” magyarázkodna….megértem hogy nem hozta hangulatba a srácokat.És Sookie is nagyon lefogyott, nem?

rzsofi - 2011. 08. 23. 14:33

És Russell visszajön? Tényleg? Ez szuper hír, nagyon nagy arc!!!

A. - 2011. 08. 23. 15:22

Nagyot csalódtam, most komolyan ezt hozták ki a babás szálból? Ezt egyszerűen nem tudom elhinni. Az elején valami jóféle ijesztgetős paracuccra számítottam, de eeez… gagyi.

Az édeshármas-jelenet kínos volt. A.P-en látszott, hogy kellemetlen neki a szitu, A.S. szintén, érdekes módon S.M volt az egyetlen, aki természetesen tudott viselkedni…hehe… vagy inkább ő volt a legprofibb. Színészileg.

És ebből a részből semmi más említésre méltó dolog nem jut eszembe, sajnos.

kitz - 2011. 08. 23. 16:04

A 3. évad aranypillanatát:
“I’m bored. Take off your clothes.”-ot már semmi sem hozza vissza :)

pannibaba - 2011. 08. 23. 18:17

Vagy az ominózus Russel benyögést az időjárásról és Tiffanyról :)
Teljesen hiányzik az effajta zsenialitás,és humor ebből az évadból. Hacsak azt nem vesszük humornak, hogy Sookie (A.P.) le tudja venni mindkét badass vámpírt a lábáról, még ha csak egy álomban is.
Amilyen jó volt Pam az előző évadokban, annyira lapossá tették most őt is, pedig szerintem nagyon jó a színésznő, és jól is hozza a figurát, több lehetőséget kellene neki adni.
kaltenem: maximálisan egyetértek. Imádom/imádtam a sorozatot, de most már én is csak azért nézem, mert TB, és minden rész csalódás…:(

winnie - 2011. 08. 23. 18:19

(megjött a nézettség: 5,5M. ez sorozatcsúcs. soha ennyien eddig.)

pannibaba - 2011. 08. 23. 18:34

natessék. Mi meg fanyalgunk ezerrel – lehet, hogy velünk van baj…????!!!!

A. - 2011. 08. 23. 19:07

nézettség: nekem ez rejtély, miért pont most?? láttam ennek a résznek a trailerét (ha esetleg oda vezethető vissza, mert az epizód tényleg elég gyengus volt), az sem volt valami izgalmas, sőt. Ennél ezerszer jobb TB trailerek kerültek már ki.

naughtyL - 2011. 08. 23. 19:18

Én most is kiválóan szórakoztam:)

Over the Top volt az álom, de nekem nem volt vele bajom, olyan tipikus TB-s. meg nem véletlen az, hogy Sookie rendes Eric-ről álmodott.
Azon meg már nem rágódom, hogy Anna Paquin-t próbálják meg eladni nekünk szekszi szörnynek.. legalább nem egy tipikus választás volt…
És igen Paquin túl vékony lett, jaaj..

a LaFayette dolog vége meg kifejezetten kedves lett szerintem.

jók a sztorik továbbra is, és haladunk előre, ahogy kell. Sajnálom én is, hogy pl. Pam-et hanyagolják, de annyira nem zavar, majd lesz még ő is sokat.

jöhet a folytatás:)

amúgy azt aztán nem mondhatja senki, hogy a színészek nem dolgoznak meg a pénzükért, mert itt aztán tényleg csinálnak meg mutigálnak mindenfélét!

mimumi - 2011. 08. 23. 21:54

Na, félig megleptek a 4/9-ben Debbie-vel (újra drogos, viszont segít Sookie-nak a banya ellen).
Nekem az nem tetszett főként cselekményileg, hogy a banya mellett végül is egy lunatikus maradt (annak sincs semmi haszna, csak dekoráció), a többiek már rég szétszéledtek volna — elég szánalmas kis csapat, eddig tartott Tara vehemenciája is. Érthető persze a pálfordulás, meg ezek kisvárosi ijedős népek, semmint harcosok, de akkor is.
Nem tudom, nekem az évad első fele bejött, sok jó szál indult el, de semmi nem lett belőle (Lafayette-szál, elmebeteg vérpárducok és Jason, belevaló Tara, új, tökös Bill, Ördögűző-fíling a kisbabával stb.). És most komolyan ezzel akarják kiszúrni a szemünket, hogy megismétlik az Edgington-dolgot (ti. nyilvánosság előtt embervért ontó vámpírok)?
Pf, gyenge.

mimumi - 2011. 08. 23. 21:57

Nézettség: szerintem egy sorozat minősége és nézettsége nem okvetlenül korrelál egymással. A TB-ben a nagy tömeg azért a gore-t, a minden-részben-van-szexet, az eye-candy-ket és persze a divatos vámpírokat szeretheti, ohne okos karakterépítés és cselekményszövés. Az csak az igényeseknek fontos. :-)

winnie - 2011. 08. 23. 22:05

“: szerintem egy sorozat minősége és nézettsége nem okvetlenül korrelál egymással.”

a minőség és a nézettség abszolút érékben nem, viszont egy sorozaton belül a nézettség _alakulása_ az a tetszési index függvénye. ld. a true blood szinte példa nélkül 1,3M nézővel nyitott és mennyit ment felfele. sokadik évadnál, amikor nagyjából fix a nézőtábor, akkor már a minőséget mutatják a nézettségváltozások. (viszont az hbo-nál nem szabad feledni, hogy nem csak egy adás és 5,5M néző van egy héten, hanem sokkal több. így a nézettség növekedése nem azt jelenti, hogy új néző jött, hanem mondjuk azt, hogy valaki, aki keddi ismétlésben nézi a sorozatot nem tudta kivárni a keddet és már vasérnap akarta látni a részt)

“A TB-ben a nagy tömeg azért a gore-t, a minden-részben-van-szexet,”

erről már korábban is volt szó, de még mindig meglep a téma. a vér és a szex nem nézővonzó, hanem inkább nézőtaszító tényező. nem a TB-nézőket fogja vonzani vagy taszítani, hanem a hype miatt érkező gyanútlanok többsége fogja már a pilotot lelőni egy durvább szexjelenet miatt.

a tb éppen ezért nyújt egyébként remek teljesítményt, mert a durvulások ellenére van ilyen jü nézettsége.

mimumi - 2011. 08. 23. 22:13

oké, Winnie, ehhez te értesz szemlátomást jobban, ti. hogy milyen tendenciák szoktak mutatkozni több évados sorozatok, ill. “erőszakos” sorozatok esetében.
én személy szerint azért nézem (még mindig) a TB-t, mert amellett, hogy szeretem a karaktereket (igazából nagyjából mindet, még akkor is, ha sokszor hanyagolják őket), meg a fekete humorát. még mindig a képernyő előtt tart, ami sok más, egyébként népszerű sorozatnak nem sikerült.
nem tudom, az HBO-sorozatok úgy általában milyen nézettséget hoznak az USA-ban.

Blade - 2011. 08. 24. 08:28

Még mindig jobb mint a 3. évad, persze az első kettőhöz nem ér fel, de ez már nekem bőven elég. Várom a következő részt.

Erja - 2011. 08. 24. 10:08

Azért az sem volt semmi kikcsintás, hogy Debbie épp a “Cheaters” műsort nézte a tévében, mielőtt Alcide megjött. Ez ilyen megcsalós-rajtakapós-szembesítős műsorféle volt. Sajnos volt szerencsém látni belőle pár részt:-).
Amúgy az a szellemes Lafayette-es dolog nekem sem tetszett, annyira időhúzásnak tűnt az egész.

Shai - 2011. 08. 24. 14:18

Erdekes, nekem eddig ez az evad tetszik legjobban, a 3. is jol kezdett de ott a veget nagyon elrontottak szerintem (utolso 3-4 resz).

4. evad meg szarul kezdett, de aztan elso ket resz utan nagyon jo lett.
ebben az evadban amugy sookie es eric szal erdekel a legkevesbe.

danonino - 2011. 08. 24. 16:03

Mindenki tök más véleményen van. A True Blood megosztó jelenség. :))

(Ja, egyébként Debbie-t kezdem egyre jobban bírni, érdekes a karakter. Még mindig nem értem, hogy ő csak visszatérő, míg Holly és Luna főszereplői státuszban vannak.)

Anthony - 2011. 08. 24. 19:26

uhh Hoyt, de kár, hogy Jessica csak álmodta egy résszel korábban :)

Nem ez lesz a legjobb évad az tuti. Nem tudom mi lesz a vége, de jelenleg nem tudok elképzelni olyan cliffhangert, amitől most úgy maradjak.
Az évad nagyon jól indult, volt pörgés meg izgalom, ami már 3 rész óta nincs meg. A vérpárduc vonal egyelőre jegelve, a tündéres is, a farkasok csak aszisztálnak, a varázslók meg unalmasak.
Már csak 3 rész(?), most már be fognak pörögni a dolgok, szóval nehéz lesz azért kivárni a hétfőket.

Cléda - 2011. 08. 26. 10:25

Majd attól fogunk úgy maradni, hogy várjuk a cliffhangert, de nem lesz semmi..

rzsofi - 2011. 08. 26. 14:15

:-)))) Na igen, inkább ne várjunk semmit aztán jól meglepődünk…:-))))

Cancer - 2011. 08. 27. 11:15

Eléggé kasza határos… ezt az évadot még tuti végig nézem, de az 5-et nem hiszem, h elkezdem. Nagyon durva cliff hangernek kell lennie, hogy elkezdjem. Már semmi köze ahhoz a True Bloodhoz, amit én szeretek. :(

edit0803 - 2011. 08. 29. 09:24

Spoiler! Thank God, the real Eric is back! Mennyire vártam már ezt. Remélem a viselkedése is visszatér a régi kerékvágásba. Sookie meg akkora egy idióta, kitalálhatná már, hogy mit akar. Marnie+Antonia jó lenne végre, ha kipurcannának. Bazira idegesítenek. Remélem ez a pár rész a végére rendesen felpörög, kéne némi izgalom már. Meglátjuk…

Marcipán - 2011. 08. 29. 11:12

A mai részben a zárójelenet és Lafayette narancssárga zoknija mindent vitt! :DD

Cléda - 2011. 08. 29. 13:46

Végre Eric Eric.. csak nem láttunk belőle sokat, még mindig olyan tunya volt..
Viszont megnyugtatott az a gondolat, hogy igazából Marnie ilyen őrült, és nem a spanyol csaj. De még mindig nagyon idegesítő karakter. Vagy színész. nem tudom eldönteni mi a rossz benne a kettő közül.
Végre Andy V-problémájával is kezdtek valamit.
Ez a rész megint olyan vegyes élmény volt, de összességében nem kötött le annyira.
De minden résznél felötlik bennem hogy mi van a tündérekkel meg a párducokkal.. Jól el lettek felejtve.

Shai - 2011. 08. 29. 18:00

erthetetlen miert van akinek ez nem jon be. mar season elott lehetett tudni banyas season lesz. szerintem rohadtjo volt a mai resz is, reszrol reszre jobb az evad, es mar siman a best evad eddig, bar elsonek is megvotl a varazsa.

A. - 2011. 08. 29. 19:02

Eric feltámadásának elsőre én is nagyon megörültem, attól a RégiEric pillantástól kb. 70%-kal nőtt a szexuális kisugárzása, de utána elég khm volt megint. Én is valami kis aljas beszólásra vagy akármire számítottam, hogy “igazolja magát”, de erre konkrétan szerelmet vallott, wtf.
Ami szintén wtf, hogy mi történik úgy általában a karakterekkel. Ezt most nem fejteném ki részletesen, de néhány kivételtől eltekintve, akik erősödtek (Bill, Jason, Jessica) szinte mindenki egydimenziós, semmilyen szereplővé (vagy inkább statisztává) vált.
A boszorkányok meg baromira nem érdekelnek, ez van, sokkal jobban élveznék hangulatos jeleneteket jó beszólásokkal, mint a hülye kántálásukat.

pannibaba - 2011. 08. 29. 19:03

Egy fokkal jobb volt ez a rész, mint az utóbbiak…Vicces, hogy pont Sookie törte meg Eric átkát, ehehehe…:)
Várom a végkifejletet, de meg kell mondjam, eddig nekem ez az évad volt a mélypont.

Orkuki - 2011. 08. 29. 21:54

Hát Marnie/Antonia karakterét és a szinészt véglegesen megutáltam. Az epizód bejött rendesen. A vége elég badass-re sikerült:))), várom a következőt.

Hor1 - 2011. 08. 29. 22:48

Eric-Pam-Jessica-Bill kommandónak spinoffot!

tiktak - 2011. 08. 29. 23:59

Az én világomban Eric semmire nem emlékezett volna és sookienak kellett volna könyörögnie a szerelméért.
Alan Ball világában Ericnek kell könyörögni, mert sookie két vámpírba (és majd még talán egy vérfarkasba is) szerelmes! Hát sookie menjen a p*csába.
De ez most komoly, hogy nekem végig kellett néznem ezt a nyáladzást nyolc részen keresztül, hóeséssel, balfasz ericcel, szar zuhanyzós jelenettel és egy csomó nyálas suttogással, meg erdőben b*szással és végül sookie arra a következtetésre jut, hogy ő Billbe is szerelmes? a balfasz eric ennyit tudott elérni??? akkor mire volt jó ez az egész? Attól még hogy nem akarja a csaj bill-t holtan (még jobban holtan) látni, miért kellett rögtön arra a következtetésre jutnia, hogy őt is szereti? pfff. felháborító. Véget érhetne már úgy ez az évad, hogy sookie nem kell senkinek, aztán onnan küzdje fel magát.

Nem kellett volna kinyírni Tommyt, amikor abban a karakterben végre volt lehetőség. Gondolom most egy jó darabig nem lesz olyan alakváltó, aki másokat fog játszani.
Megölhették volna tarat, jesust, hollyt, marniet, hoytot vagy bárki mást inkább a mellékszereplők közül.

Alcide gondolom akkor hamarosan megverekszik az alfahím szerepért. Vagy olyan lehet hogy sam fogja megölni az alfát farkas alakban és ő lesz a falkavezér?

Tod - 2011. 08. 30. 10:15

Eddig arra ment ki a játék, hogy a boszorkával vigyázni kell, mert varászlat ellen a vámpírok mit sem érnek. Erre most négy vámpír autóból(!) kiszállva elindul rendet tenni lőfegyverekkel(!). Ez most mire volt jó? Remélem, a következő évad már a vámpírok hierarchiájáról fog szólni, ha már Nan ennyit emlegeti. Azt sokkal jobban élvezném.

kaltenem - 2011. 08. 30. 10:18

Tiktak: tökéletesen egyetértek. Eddig vártam, hogy visszatérjen az igazi Eric, erre szerelmet vall Sookie-nak, aki jól pofára ejti.

Remélem nem cseszte el Ball teljesen a karaktert, legalábbis a rész vége reményt ad erre. Marha jól nézett ki a négy vámpír kommandós.

De azt hiszem újra kell néznem a 2. évadot, ha tökös, humoros Eric-et akarok látni, aki jól beszólogat Sookie-nak.

mimumi - 2011. 08. 30. 11:38

én sem igazán értem, mire fel megy a vámpírkommandó, amikor a banya átkai ellen semmi nem véd (mivelhogy lafayette pasijáról nem tudnak). suicide mission?

lux - 2011. 08. 30. 12:35

Tod: Bill mintha tett volna egy olyan kijelentest, hogy ha egyszer sikerult kinyirni a banyat tuzzel, akkor talan most is. Szoval lehet nem hagyomanyos fegyverek voltak azok.

Bill karaktere egyre jobban tetszik, ez a szerep valahogy sokkal jobban all neki, mint a hosszerelmes. Remelem Sookie a ket (esetleg harom) szek kozul jol pofara esik, mert baromi unalmas, hogy csak a donteskeptelen sikoltozos lanyt tudja eloadni.

Tommyt sajnalom, a jelenet alatt vegig azt vartam, hogy vegye ra valahogy Samet, hogy megolje, ha mar ugyis haldoklik. Jo otlet volt ez a mas borebe belebujos tema.

Cléda - 2011. 08. 30. 16:13

“Bill mintha tett volna egy olyan kijelentest, hogy ha egyszer sikerult kinyirni a banyat tuzzel, akkor talan most is. Szoval lehet nem hagyomanyos fegyverek voltak azok.”
Egyébként is kinyírható, nem halhatatlan a boszi, ahogy semmi sem az. kérdés hogy előbb lelövik-e, minthogy mindenkit a rabszolgájává tegyen. de most hiába törnek be a vámpírocskák, gondolom Marnie nem vissza az épületbe tüntette el magukat…

Marcipán - 2011. 08. 30. 18:24

És majd jól kiugrik Jason a bokorból hogy: “neeee-neeee, bennt van Suki!!” Aztán szevasz macsó vámpir-kommandó! Bill és Eric remegő szájszéllel összeomlik, Jessica picsogni kezd meglátván Jason-t, egyedül Pam marad meg a fantasztikus 4-esből fantasztikusnak…. ;)

Erja - 2011. 08. 30. 19:21

Marcipán:-))) Én is erre számítok

Cléda - 2011. 08. 31. 11:17

Én azt is tök jól eltudom képzelni, hogy nagymenően sétálnak a moongoddes felé, vagy mi a neve annak, majd egyszer csak nekimennek a védelmi pajzsnak, mind a 4en összeesnek, bent a biszik az ablakból nézik a jelenetet, majd Tara két pofa vágás között megjegyzi hogy “idiots..”.

naughtyL - 2011. 08. 31. 23:21

:( Pedig annyira vártam azt az önelégült vigyort, mikor látja Sookien, hogy..
én is utálom mikor egyvalakiért van oda mindenki..

jó kis eksönös rész volt ez. az apró Marnie-s csavarocska is tetszett.

És a végén a Vámpír SWAT jól nézett ki!!

Jason-t nagyon durva így látni, jesszus bele sem merek gondolni honnan indult a karakter..

az Andy ft Terry dolog nekem tetszett, aranyos volt.

már csak 2 rész:( jaaaajj..

rzsofi - 2011. 09. 01. 23:01

Sziasztok!

Végső jelenet és Lafeyette golyócskái a hajában! :-)))) Már ezért megérte ezt a részt leforgatni!

Számomra igen reménykeltő volt Eric első józan pillantása, hátha lesz vmi!

De abban egyetértek, hogy be kell hozni még egy nőt a sorozatba, mert már túl sok a jó pasi és unalmas, hogy egy ember körül forog már minden….ez egy idő után közutálatnak teszi ki az illetőt is.

Sookie, naja, igazán kitalálhatná már mi a fenét akar és kitől.

Tommyt rettenetesen sajnálom, remek szál volt, sok lehetőséggel, még lehetett volna sok mindent kihozni belőle.

Terry egyre jobb és jobb, Andyvel jó páros voltak ebben a részben.

Tündiszál és Párducszál egyre gyanúsabb, altatják aztán meg majd az utolsó részben jön a meglepi…

Magam részéről Marnie-t még mindig csípem, jó volt az a testelhagyós, meg Jesussal beszélgetős jelenet.

Marcipán - 2011. 09. 05. 12:07

Áááááááááááááááááá, hogy megmondtam hogy majd jön Jason!!!!!!!! :DD Így lenne lottó ötösöm. :D

A. - 2011. 09. 05. 12:34

@Marcipán: hát ez betűről betűre bejött:)

Lala - 2011. 09. 05. 13:52

Nem vagyok egy finnyás, de Eric meg az emberi szív szörp undorító volt :P
Szegény Lafayette-et meg nem hagyják békén a kóbor szellemek. Remélem jól kiűzik belőle a banyát az utolsó részben és nem viszik át ezt a szálat a következő szezonra.
De hogy mi lesz abból az Andy-tünde szálból….

S0m30n3 - 2011. 09. 05. 15:22

a vége kiszámítható volt, Marcipánnak meg grat a jóslásért. :D

Anthony - 2011. 09. 05. 17:14

Elég macso volt a szörcsizés :D

nok - 2011. 09. 05. 19:25

ugyanmár, azon nyavalygunk már hosszú részek óta h milyen nyámnyila Eric, na ez igazi badass cucc volt :)-bár nem túl guszta :D

Angie - 2011. 09. 05. 19:49

Én örültem a szörpözős résznek: bár tetszett a nyámnyila Eric is, de azért mégiscsak így az igazi :D És valami igazán durva jelenet kellett ahhoz, hogy megmutassák, visszatért a régi Eric. (Bár azért azt is remélem, valamiféle jellemfejlődést is beleépítenek a karakterébe… :D )
A “sokatmondó” pillantás-sorozat viszont, amiket Sookie-val váltottak, igazán kimaradhatott volna. :)

lena - 2011. 09. 05. 19:59

Marcipán, amikor néztem, rögtön a hsz.ed jutott eszembe, kacagtam is rajta egy jót :D
De azt meg kell hagyni, az utobbi pár gyalázatos rész után, ezzel a résszel a TB visszaszerezte nálam a becsületét. Remélem az évadzáróval nem tolják el.

Orkuki - 2011. 09. 05. 20:24

Fucking Sookie

I'm ZS - 2011. 09. 05. 20:47

Jó volt ez a Vampire Diaries rész…

mimumi - 2011. 09. 05. 21:08

I’m ZS :-DDD

Épp azon merengtem a 4/11 alatt, hogy jé, most minden szálat lezárnak?
Mondjuk nagyon remélem, hogy a korábbi elvarratlan szálakkal (werepanthers) lesz valami, nem azért, mert annyira hiányoznak a párducok, hanem mert ilyen rondán abbahagyni valamit…

Cléda - 2011. 09. 05. 22:34

Vá, ez a rész nagyon bejött! Egy ideje nem volt már ilyen teljesség érzetem. :) Minden szál izgalmas, nem voltak üres percek, Eric szives jelenete is baromi jó volt :)
Kíváncsi leszek Pam rothadásával mi lesz..

tiktak - 2011. 09. 05. 22:48

Most komolyan miután Eric is bevágja, hogy RENDBEN (meghalok fucking sookie-ért), erre F.Sookie annyit mond, hogy ÓÓÓÓÓÓ, Bill, ne tedd!?? undorító. ericnek a csaj szívét kellett volna szürcsölgetnie.

Gondolom miután Jason döntött jessica mellett, majd jön a párduclány egy gyerekkel. Bár nem tudom, hogy sikerülhetett-e a megtermékenyítés, hiszen jason nem lett párducember, vagy mi. Azért azt megnézném, hogy Jason egy párduc gyereket nevelget, miután az anyját kinyírta.

Alcide meg akkor alfa lett, falkavezért, vagy minek nevezik. Deb is eltűnt, úgyhogy következő évad szólhat most az ő dugásairól Sookieval. hmmm, remélem farkas alakban történik mindez. Egyre jobban utálom sookiet. HOZZANAK MÁR EGY NŐT/VÁMPÍRT/AKÁRMILYEN LÉNYT ERICNEK!!!

Andy meg milyen kis E.T-t talált az erdőben:) Úgy néz ki abban az erdőben vagy megdugnak, vagy látod, hogy valakit megdugnak :)

Ja, és lehet az lesz a hatalmas befejezés, hogy lafayettet kinyírják?

levissssss - 2011. 09. 05. 22:48

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de kezd egyre nevetségesebbé válni ez a sorozat.

Nagyon lassan adagolták a bullshitet, de ha most látnám először azt mondanám, hogy ez egy 18+ Buffy, nem egy minőségi HBO sori.

Bizonyságképp álljon itt a True Blood mai része röviden:

Bőrdzsekis vámpírok automata fegyverekkel és egy rakétavetővel próbálnak kinyírni egy boszorkányt. Ez még egy buta szőke féltündér segítségével sem sikerül, de szerencsére segítségükre siet egy homoszexuális mexikói szörny, és végül kitépik a szívét majd fejbelövik. Meanwhile egy vérfarkas és egy alakváltó megver majd megöl egy másik vérfarkast mert megölte az alakváltó bőrváltó testvérét, elrabolta a csaja gyerekét, és a másik vérfarkas csaját kúrja. Ja és a helyi seriff az erdőben basz egy tündért.

Vivi.k. - 2011. 09. 05. 23:00

levissssss ez az ismertető bekerülhetni egy az egyben a tv újságba..nagyon jóXD
Egyébként néha nekem is ez az érzésem, hogy ha valakinek, aki nem nézi a sorozatot, össze kéne foglalnom, hogy miről szól, szerintem nem tudnám ezt a sztorit úgy elmesélni, hogy ne tartsa komplett baromságnak.:)
A mai rész nagyon jó volt, sőt, az évadból a legjobb.
A “haljunk meg Sookie-ért” résznél viszont azt hittem leesek a székről a nevetéstől. Ekkora nyálas baromságot..huh..
1-2. évad nálam úgy telt, hogy Billnek szurkoltam Sookie-val, 3. évad, és a negyedik évad elején Eric fan voltam, és most megint Billnek hajrázok Sookie-val kapcsolatban. Ez csak nálam ilyen váltakozó?:)

Marcipán - 2011. 09. 05. 23:32

Na most van időm a napközbeni örömködés óta végre érdemben írni. Jó rész volt összességében, de baromira nem jött be amikor Eric és Bill pár pillanatnyi gondolkodás után közlik hogy meghalnának Szukiért. Ez egyszerűen nevetséges volt, de az is lehet hogy csak balf*szul volt összekomponálva a jelenet és azért – bár legvalószínűbb hogy mindkettő. Amúgy a fenti rövid összefoglaló nagyon ül, tök igaz. Ettől persze még ugyanúgy szeretem ezt az egészet, de ha valaki megkérdezi hogy miért, sok értelmeset tényleg nem tudok mondani csak ennyit: annyira aberrált és barom sorozat hogy egyszerűen muszáj néznem… :D

Trevor - 2011. 09. 05. 23:38

Hm ha akövetkező rész az évaszáró, akkor elég sok elvarratlan szálat kell bepótolniuk. Belepillantottam, lesz benne nem kevés akció, de remélem nem csak annyi amennyi az előzetesben van.

ApproX - 2011. 09. 05. 23:56

Valaki megtudná mondani nekem a szinésznő nevét, akibe a sheriff botlott az erdőben?

Lunarian - 2011. 09. 06. 00:53

@tiktak, levissssss: hangosan röhögtem a hozzászólásaitokon. :P
Persze az összefoglaló kicsit kihegyezett a hülyeségre, bár az is igaz, ha ebbe a soriba egy TB-szűz random belenéz, akkor nagyon nagy hülyeségnek fogja gondolni. De pont ez a jó benne, a szíves jelenet tényleg badass volt, élvezem az ilyeneket. XD
Azt hittem csak a tündéreket hagyják az utsó részre, de jó hogy még Marnie-t is visszahozzák, meg én a párducokról is teljesen elfeledkeztem (annyira jó volt az a szál…), szal talán a készítők is, nekem nem hiányoznak :P

Trevor - 2011. 09. 06. 01:01

Kristina Anapau

Anthony - 2011. 09. 06. 08:44

Azért a rész végén Lafayette scary volt :D
Egyelőre nem értékelnék semmit, majd ha kijött az évadzáró is, de egyelőre tényleg nem érzem azt, hogy ütné a korábbi évadok szintjét (pedig azokba is volt ám hülyeség, meg idegesítő dolog bőven)

kaltenem - 2011. 09. 06. 10:41

Nekem nagyon tetszett Eric szívkoktélozós jelenete. Végre! Mintha Russelt láttam volna a 3. évadban. És Bill sem ágált ellene, hanem szinte mosolygott, amikor Eric visszament mellé. Ez volt a legjobb jelenet.

De, amikor simán feláldozták volna az életüket, pláne Eric az 1000 éves létét Sookie-ért, aki ezt azzal hálálja meg, hogy beáll a körbe megölni a vámpírokat, azt hittem, hogy felrobbanok a dühtől! Komolyan: fucking Sookie!

rzsofi - 2011. 09. 06. 14:37

Hali!

Jó rész volt, bár a haljunk meg a világ legidétlenebb tündibündijéért annyira kilógott a sorozatból, hogy komolyan felhúzott. Szar volt a jelenet, szar volt a színészi játék, oda nem illő. Mintha önmaga paródiája lett volna 5 percre az egész TB. Tudom, kell a romantika, de ez annyira gyenge volt, hogy még csak azt sem véltem felfedezni.
Szóval SZAR volt, na. És nekem valahogy ugyanennyire gyér volt Szuki az egész rész alatt, sőt az évad alakítása is 3/10.

De ezt a kis malőrt leszámítva nekem tetszett, és pont azért amit levisss leírt, mert annyira, de annyira aberrált.:-)))

Jason: “Ezt én csináltam???” :DDDD

Cléda, sztem Pam már nem rohad, Szuki azt az átkot is megtörte… nem?

Lafayetteet remélem nem merik kinyírni, az betenne. Most még a kis cukifiúja is tetszett, az utolsó jelenet meg egyenesen szívet melengető volt. Végre kap egy kis teret Lafayette is a következő részben hogy mutasson magából vmit!

Vééééégre Alcide is hozott egy jó döntést, ideje volt.

Andy-Arlene jelenete nagyon jó volt, jót nevettem rajta.

nok - 2011. 09. 06. 15:45

rzsofi,a Jasonos beszóláson én is jót nevettem! :)

nálam is kiverte a biztosítékot, h fucking Sookie úgy hálálja meg h a háreme eljött megmenteni, h beáll a körbe brrrr:(

ApproX - 2011. 09. 06. 18:03

@Trevor Köszönöm!

Maxxie - 2011. 09. 06. 21:16

Hááát, szerintem ez lett az évad egyik leggyengébb része.
Persze azért az Eric-féle szívszörp nagyon ott volt :D
Viszont a “F*cking-Szukáért-eldobom-az-életem” valamint Szuka és a tűzkör részek eléggé gázosak voltak.
Meg szegény Marnie. Nem gondoltam volna hogy ennyivel elintézik a porhüvelyét. Valahogy nagyon nem tetszett :D :S

tiktak - 2011. 09. 07. 01:10

Számomra méltó bejezése lenne az évadnak, ha lafayette csak úgy menekülhetne meg, ha Jesus feláldozza magát.

Szeretném ha Andy valahogy belefolyna a vámpírok dolgaiba. most ugye meg kell védenie a “szerelmét”, mert megesküdött az életére, bár nem hiszem, hogy ő érezte volna ennek a súlyát akkor… Mindesetre nagyon vicces párbeszédek lehetnének pam, eric, bill és andy között. Elképzelem, hogy bármilyen “ügyön” együtt kellene dolgoznia ericékkel és már azon röhögök. Jason is retardált, na de Andy! Azt hiszem néznének a vámpírok az észbeli képességein :):):)

Miss Keamy - 2011. 09. 08. 21:55

Jézusereje:D ugye nem gondolták komolyan azt az öngyilkosságot Szukiért..majdnem eldobtam az agyam milyen gagyi volt:)

Zac607 - 2011. 09. 10. 16:06

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én legszívesebben agyonverném Lafayette-t egy lapáttal olyan szitnen irritál. A boszis dolgot elég gyorsan lezárták, azt hittem valami nagy csindambrattával körülölelve fog kimúlni nem csak lelövik azt szevasz. XD
Az elején még örültem, hogy visszahoztam a TB-t a kaszástól, de most kezdem meggondolni magam.

Hor1 - 2011. 09. 12. 02:04

Lafayette még mindig a legjobb arc. -_-

Lala - 2011. 09. 12. 12:20

Néhányotok kívánsága meghallgattatott és Jesus és Tara is eltávozott az élők sorából. Az csoda lenne, ha megjelenne Eric vagy Bill és a vérüktől visszagyógyulna Tara agya.
De ez az utolsó 20 perc nem volt semmi. Russel kiszabadult, Nan is meghalt. De hogy Steve Newlin meg vámpír lett, hát ez marha jó, nagyon tetszik! Nagyon kíváncsi vagyok hogyan változott meg a személyisége ezek után.
Szerintem jól abbahagyták, kíváncsi vagyok mi lesz ebből. Várhatunk rá 1 évet…..

winnie - 2011. 09. 12. 12:26

lehet találgatni, hogy meg merik-e halasztani az egyik főszereplőt:)

Szaurin - 2011. 09. 12. 12:38

Merjék! Ebben az évadban nem sok mindent tudtak kezdeni Taraval, így nyugodtan mehet Jesus mellé a túlvilágra.

szamoca - 2011. 09. 12. 12:56

Szóval a 4. évadnak is vége…hmmm. :(

Féltem tőle milyen lesz, mert a 3. évad végét olyan semmilyennek nem éreztem, ez azonban nekem összességében tetszett! :)
Úgy láttam gyorsabban haladnak az események, egyáltalán haladnak! és lezárulnak, nincs minden mellékszál elnyújtva mint a rétes tészta. Igen, most is volt felesleges történeti szál, de szerencsére ezek jó részének vége (Tommy, a baba körüli mizéria, vérpárducok, Debbie), legalábbis én örülök neki. :) Ez a két dolog volt döntő nálam az évad pozitív megítélésében. Szórakoztat és pontosan ez a dolga a sorozatnak!
Ennyi karaktert régen láttam hullani 1 részben, szuper!!! Teljesen felesleges ennyi szálat futtatni, remélem ezt a készítők is belátják, (bár tudom, ez a TB egyik fontos részét képezi). Persze kétségem sincs: jön majd több új szál is, plusz 1-2 régi, de ezeket legalább most kíváncsian várom. Igen, igen, haljon meg egy főszereplő, legyenek tökösek a készítők!!!!
És Tara!!! Hát meglépték!!… Én is untam a szenvedését, ugyanakkor sajnáltam,h nem tudtak írni neki egy jó történetet, vagy valami értelmeset kihozni a karakteréből. Felesleges volt ezt így, ennyi ideig húzni, jobb, hogy vége! Még 1 csapás Sookie-nak, kíváncsi vagyok ezeket meddig bírja lelkileg, mennyiben fogja őt ez a sok veszteség megkeményíteni/megváltoztatni, h ebből mi lesz, ha lesz egyáltalán valami…elvégre a tündér szál maradt…
Na, a tiszteletesre viszont nem számítottam…yes!!
És végül – Russell rulez!!!

Kedves True Blood, köszönöm az idei szórakoztatást, jövőre veled ugyanitt!!! :)

Hor1 - 2011. 09. 12. 15:39

Jó volt ez. Elég lassú a sok lelkizés miatt, de voltak beszélgetések, kiborulások, amiket már meg kellett ejteni. Meglebbentették a következő évad fő szálait, nem volt semmi felesleges over-the-top bullshit mint a 3. évadban, és volt bodycount is rendesen. Tetszett.

A. - 2011. 09. 12. 18:56

Nem is biztos, hogy Tara meghalt. Hogy Arlenet idézzem: “zombies are the new vampires”.

Viccen kívül, háát… voltak jó pillanatok, de az emlegetett nagy cliffhanger végül is mi volt? Russel visszatérése?
Steve Newlin felbukkanása volt a legjobb pillanat, rá tényleg nem számítottam, pláne nem vámpírként, jót röhögtem, tetszett.
Ami még tetszett, hogy visszahozták kicsit Renét, ő is kellemes meglepetés volt.
Team Eric&Bill, ez is jöhet bármikor.

Ami nem tetszett: ez a Marnie szál már amúgy is olyan szinten fárasztó és unalmas volt, nem kellett volna folytatni.
Debbiet csúnyán elintézték, és nem a halálának módjára gondolok, hanem bosszantó az egész dolog, úgy ahogy van. Muszáj volt ugye hülyepicsát csinálni a karakterből és eltakarítani az útból, hogy a köv. évadban semmi se állhasson Alcide Sookie iránti érzelmeinek útjába, ehh. Csak ezt ne. Nem akarom látni, de komolyan.

Az évadról: egyértelműen a leggyengébb szerintem, valami elgurult idén, de még így is átment a lécen, abszolút nincs cancelközelben nálam.

A. - 2011. 09. 12. 19:10

még egy dolog, amit muszáj kiemelnem: “I’m so over Sookie and her precious fairy vagina!”
+1 Pamnek:)

S0m30n3 - 2011. 09. 12. 19:12

remélem nem jön össze Alcide és Sookie…

amúgy a rész végén teljesen abban a hitben voltam, hogy Sookie megkíméli a csaj életét, de jól tette, hogy lelőtte.

A régebbi évados szálak amik visszatértek, egyelőre nem érdekelnek, aztán majd jövőre kiderül, hogy miből mit hoznak ki.

Shai - 2011. 09. 12. 19:28

best season pont

Angie - 2011. 09. 12. 19:32

Azért lesz, ami Alcide és Sookie közé áll: Sookie bűntudata. Szerintem ezért kellett “meghalasztani” Debbie-t.

Egy kérdés, ami nem volt teljesen világos számomra: Akkor most Lafayette lesz a brujo? :)

Hor1 - 2011. 09. 12. 20:52

Lafayette csak marad médium. Jesus meg gondolom marad valamilyen szinten “kísérteni”.

Orkuki - 2011. 09. 12. 22:16

Russel baaazdmeg… mondjuk én nagyon birtam Jesus-t valamiért, fényévekkel jobban mint Tarát, szval Jesusért kár. Newlin meg pwnd.

Maxxie - 2011. 09. 12. 22:36

Jesust ls Nant is sajnálom, mind a kettejüket bírtam. Viszont ezaz, remélem meglépik hogy Tarának vége és kész! Már rohadtul idegesített.
Vamp Newlin? Free Russel? OMG
Legyen már jövő június!

naughtyL - 2011. 09. 12. 22:38

jézusom.. nagyon messze van még a kezdés:(

Biohazard - 2011. 09. 12. 22:49

Ejjj, ez egy kiabrandito evad volt! Az elso resz elnevezese a ‘twilight but better.rar’ volt es mennyire igaza volt az elmes feltoltonek! 2. evad ota eros lejtmenet..ebbol a sorozatbol is sikerult egy agyatlan, sikoltozos-tini horror klisekkel telepakolt, mesterkelt (az eroltetett jobb szo) kinlodast varazsolni.
Az egyetlen pozitivum, hogy meg mindig akadnak cickok :)

Hol van mar az elso evad sotet misztikuma? Titokzatos vampirok, egy egesz vilag tele mindenfele sotet lenyekkel?

Anthony - 2011. 09. 12. 22:55

@Biohazard
hát sehol, de nem is lehetett a végtelenségig húzni

“remélem nem jön össze Alcide és Sookie…”
pedig sajnos elég nagy rá az esély, már mondogatom ezt egy ideje

de ha télleg behozzák a zombikat tökön szúrom magam

Russel nagyon +++ lesz!

Lunarian - 2011. 09. 12. 23:09

Az évadzáró elég lassú volt, nem olyan pörgős mint az előző rész, és már inkább a következő évadra hangoltak. Marnie-t elég egyszerűen elintézték. Jesust én is jobban bírtam mint Tarát. Remélem tényleg vége neki, a zombikat már én se bírnám… Russel meg a tiszteletes rulZ!
Összességében nekem jobban tetszett mint a 3. évad, amiben nagyon nem jöttek be a mellékszálak.

Marcipán - 2011. 09. 13. 00:21

Álmos vagyok úgyhogy tőmondatokban csak:
Az utolsó rész mélypontja: egyen-csíkospizsis töketlen vámpírmacsók nézik boci szemekkel szukit aki duplaszakítás után egyszerűen kisétál az ajtón
Legaranyosabb: Pam-et átöleli és vígasztalja az egyszerű de nagyszerű pincérnő
Megállapítás1: Holly akárminek/be öltözik mindig halál ijesztő az arca.
Kétség: Alcide karakterére nem lehet egy évadot alapozni, hiába helyes… remélem behozzák a vértigris csávót a könyvből, és a zombikat neeee, lécci…
Változás: Jesust egész megkedveltem mire elpatkolt. Pedig korábban szinte már vártam hogy eltűnjön a soriból.
Csajok: A legjobb nő a sorozatban Sam csaja, no meg természetesen Pam (kedvenc!!), Jessica is helyes bár ma a röcögős fehér combjai kissé kiábrándítóak voltak szexi ruci ide-vagy oda.
Veszteségek: Nan-t és Jesust is sajnálom. Debbie-ben is lett volna még lehetőség… :(
Fordulatok: Hűűűűűű…
Évad: Sokkal jobban bejött mint az előző rezgő-boszis. Várom a következő évadot! :))

Vödör - 2011. 09. 13. 01:24

Azért nagyon kemény, hogy már négy évadot néztem végig annak ellenére, hogy a főszereplő csaj a valaha volt legirritálóbb tévés karakter :D

feareg - 2011. 09. 13. 03:06

az utolsó részt annyira nem jött be, de nekem eddig a legjobb season – Lafayette és Marnie nagyon jó színészek imho, és Eric is.

A. - 2011. 09. 13. 12:13

hm, a Tara-dologról beugrott Bubba, akit már emlegettetek. szóval ha tara mégis életben maradna, akkor talán ilyen formában (nem olvastam a könyvet, úgyhogy nem vagyok ismerős a témában, csak az alapján mondom, amit ti írtatok róla)

bundi123 - 2011. 09. 13. 12:56

Szerintem ez volt eddig a legszánalmasabb évad. Egyszerüen nem hittem el amit látok. Minden részben legalább kétsze életveszélybe sodortak egy főszereplőt. Amikor Jessica kiment a napra azt hittem hogy tényleg tökösen ki fogják végezni ,de természetesen nem.Most komolyan. Eric és Bill az évadban kábé 5-ször majdnem meghalt :D. Tehát nekem a 8.rész eléggé kiábrándító volt.A szezon amúgy egész jól kezdett kezdett az 1. rész remek volt a 2.-nál is próbáloztak. A fináléval vegyes érzéseim vannak. Annak ellenére hogy pocsékok voltak az utóbbi részek várom a 5.évadot. Elég kemény témákat fektettek le: Lázadás a Hatalom ellen ,Russel visszatér ,a tündérekről még mindig kiaknázatlan lehetőségek ,az a vámpírellenes fazon ,és Sookie döntésének következményei. Szerintem nem egy hanem több év felkészülési idő kéne egy évad forgatókönyvének megírására. inkább jöjjön jövőre egy ütős 3. évad vámpírlázadással ,stb… két gyenge éved jobb ötletekkel.
Amúgy a 3. évadot én sose utáltam. Egész tűrhető volt. A 4.rész intrójáig jó volt ,aztán úgy emlékszem bealudtak ,de az ötödik rész végére megin felhozták magukat. Összvissz hullámzó volt ,de sokkal jobb mint ez a mostani.

rzsofi - 2011. 09. 13. 14:36

Jó volt az évadzáró!
Mivel Russelről már tudtunk, az igazi meglepi a tiszteletes felbukkanása volt….mindkettő remek témaindító.
És akkor ott vannak még a tündérek, Andy hódítása és a teljesen elaltatott vérpárduc szál, René jóslata Terryről, Sam megtámadása…szóval vannak lehetőségek, reméljük élnek is vele.
Nekem összességében tetszett ez az évad, (bár a rezgőst is , bírtam, szeretem nagyon azt a színésznőt!) voltak karakterek, akik messze jobbak voltak, mint eddig pl. Jason, Andy….

Örülök hogy Lafayette maradt, kicsit féltem hogy neki lesz kampó. Jesus-t igazán kezdtem megkedvelni, nagyon jól állt neki a brujo fej!:-)
Tara: a szenvedései ellenére nekem lehet hogy hiányozni fog…meglássuk…
Mindenesetre tényleg kellene még legalább két csaj hosszabb távra, mert ez a mindenki Szukit imádja felállás rányomta a bélyegét az egész évadra, ha vmiért, akkor ezért adnék mínuszokat. A mostani duplavérszívós, duplaszakítós jelenet is messze hanyagolható lett volna, megint önmaga paródiája lett percekre a TB, mint a haljunk hősi halált fucking Szukiért….
Ott a pont amúgy Vödör, nekem is néha bizsereg a tenyerem ha Szukit nézem, vááááá::D

Jessica marha jól nézett ki még női szemmel is, sztem nem is röcögősek a combjai.:-)) Eszméletlen szép csajszi.

Debbie távozásának örülök és mekkora volt, hogy Szuki meghúzta a ravaszt, annyira nem karakterébe illő hogy csak na!

Holly feje tényleg ijesztő, én végig azt hittem hogy Ő gonosz lesz!

A könyvben is visszatér René?
És ott tényleg vannak zombik is? Nemááááá’….mindent beleír a nő amit csak kitaláltak az elmúlt éve során?
Aztán lesz közös epizód a Walking Dead-del, mit ahogy CSI-kban?:-)))

kaltenem - 2011. 09. 13. 16:40

Egyetértek azokkal a hibákkal, amiket a legtöbben felhoztak.

Nekem ebben a sorozatban az tetszett meg kezdetben, hogy a vámpírok életéről szól, hogy milyen az ő világuk ebben a különleges helyzetben, amikor előjöhetnek, mert feltalálták a szintetikus vért.

Mindig is azokat a részeket szerettem, amiben a vámpírokról volt szó. Értem én, hogy egy idő után unalmas lenne, ha csak őket mutatnák be, de engem iszonyatosan idegesített a 2. évados lökött nő szál, vagy a V függő vérfarkasok, meg a kattant boszorkányok, és persze Tara állandó szenvedése, akinek egyetlen érdemleges történetszála akkor volt, mikor Franklin bejött a képbe és halálra rémítette.
Ráadásul, amikor végre kinyírják, akkor is persze nyilvánvaló, hogy nem fognak tőle megválni, mert valamiért Alan Ball odavan ezért a karakterért és hiába utálja szinte az összes néző, akkor is bent marad a sorozatban. Pedig Jesus sokkal jobb karakter volt.

Azt vettem észre, hogy már a vámpírok szinte alig szerepelnek, holott az igazán jó jelenetek hozzájuk fűződnek. Sajnálom, de remélem, hogy Rusell visszatértével megint nézhetünk egy csomó vámpíros jelenetet.

Cléda - 2011. 09. 13. 19:10

Az évad összességében hullámzó volt, de a felhozott új szálak, engem meggyőztek a maradásról.
Russel előkerülhet, ő eszméletlen jó karakter, imádtam.
Alcide és Sooki sztem szenvedni fognak majd Debbie miatt, Sookitől eléggé karakter idegen volt hogy simán főbe lőtte a csajszit, hogy azért Alcidenak biztos ez már nem jön be, és mondja azt hogy cuccoljanak össze, mert az úgy ésszerű… de majd meglássuk.
A végén Bill+Eric páros, Nan kinyírása nagyon tetszett, Rene figyelmeztetése is.
Továbbá még ott van a tündér szál, és a párducokat is nagyon elhagyták..

Jezus és Tara halála nem volt nagyon ütős, senki sem szerette őket ahogy visszaolvastam :)
Továbbá sztem most hogy Lafayette medium, bárkit kinyírhatnak a soriban, mert szellemként akkor hozzák őket vissza, amikor csak akarják. Sztem így Tara is vissza fog térni hébehóba.

Trevor - 2011. 09. 13. 21:58

Taranak mennie kellett, olyan semmiylen volt a karaktere, csak arra volt jó hogy kitöltse az időt a részekben.
De Jesust nem értem miért írták ki, még többet ki lehetett volna hozni ebből a brujos dologból nah meg Lafayett nélküle 0.
Behozták azt a papot vagy kit, de az is tök mellékszereplő, következő évadban nem adok neki 3 részt. Eddig csak az időt húzzák, ez az évad szar volt, mindenbe belefogtak kicsit, és végén összecsapták, nem volt egy évadon átívelő történet amire azt mondanám hogy jó lezárása lett, mint pl 2.
Belekezdtek az elején abba a vérpárducos baromságba aztán szépen el is felejtődött, se Hotshotosokról nemtudunk semmit, se a párducokról.
Előző évad jobb volt.
De még mindig a 2. évad a befutó nálam abban is a Bacháns nő főszál, de ott is Godricot túl korán kiírták azért kiváncsi lettem volna rá, hogy miket élt meg, d enem szenteltek neki külön részt, flashbackekben se.

Trevor - 2011. 09. 13. 22:06

Azért ilyen drámai részek se voltak azóta:
2×09
http://www.youtube.com/watch?v=m8rvW3C-qEA

tiktak - 2011. 09. 14. 00:55

szerintem gyenge volt az évadzáró. Voltak jó jelenetek, de összeségében nem éreztem azt a “hűdenagy” meglepetést. Talán azért, mert már előre tudta mindenki, hogy itt bizony fontos karaktereket nyírnak ki és számomra elég egyértelmű volt, hogy jesus lesz az egyik(sose lett belőle igazán főszereplő) és reménykedtem, hogy Tara a második. Esetleg még Sam csajára tippeltem volna. Ez sztem még érdekes is lehetett volna, ha Samnek kell a kislányt tovább nevelnie. és Sam nőit egyébként sem bírtam soha, ezt a nőt is totál súlytalannak érzem.

A köntösös jelenet nagyon gáz volt. Számomra volt kínos. És most sajnos ezt le kell írnom: Alex nem tudja eljátszani a kedves, reménykedő szerelmest. Túl sok a boci szem, túl nyálas. Amilyen arccal felugrott a kanapéról, meg amikor reménykedve mosolyog sookiera, mert azt hiszi őt válaszotta, nos akkor szó szerint kirázott a hideg. Egy rossz vicc volt az arckifejezése. Bill sztem abban a jelenetben magasan leiskolázta.

Alcide gondolom hamarosan alfa lesz. Talán egyszer majd a tökeit is visszaszerzi, bár kétlem. Sam-et majd megmenti, én itt sem éreztem a meglepetést, hogy megtámadja egy vérfarkas. Mégis mi történhet vele? Ha meg akarnák ölni, akkor már ebben a részben megtették volna.

Arlene szál sztem jó lesz, ők igazán kaphatnának többet. Azt hittem a baba mutogatása miatt, hogy majd ez az évad lesz az övék Terryvel, de nem. Na majd talán a következő Reneevel.

Tommyt én sajnálom, de azt mindenképpen, hogy nincs most olyan alakváltó, aki emberi alakot is fel tud venni.

Jessica és Jason esetében még mindig várom a vérpárducok visszajövetelét. Gondolom ők kavarnak be a nagy szerelembe.

A tiszteletesnek és Russelnek örülök. Az utóbbi esetében remélem valahogy szövetkezni fog Ericcel és Billel és még mindig félörült :)

Andy meg engem meggyőzött a szövegével :) REmélem valami bolond tündért dugott meg, aki üldözni fogja, ha összejön Hollyval.

edit0803 - 2011. 09. 14. 08:45

Úgy látszik, hogy a kicsinált karakterek 90%-a visszatér így vagy úgy a sorozatba. Az a nagy kár, hogy ebbe a 90%-ba nem tartozik bele Franklin. Pedig ő aztán egy marha jó karakter volt. Nagy kár, hogy csak úgy simán kinyírták. Vele még Tara is egész jó volt. Terrorizálhatta volna még a csajt. Kár, hogy ő nem kap második esélyt a soriban.

kaltenem - 2011. 09. 14. 10:01

Edit0803: tökéletesen egyetértek. :-)

A nagy baj az, hogy Tara nem fog meghalni, legalábbis én biztos vagyok benne, hogy mikor már fellélegzik az ember, hogy végre! akkor majd jön egy vámpír, meg mentő, korház stb. és kiderül, hogy nem is olyan súlyos a dolog, mint először tűnt és továbbra is az őrületbe fog kergetni Tara szenvedése.

Tiktak: most, hogy írod, rájöttem mi nem tetszett Alex-ben, tényleg iszonyú bamba volt. Talán nem tudja megjátszani a hősszerelmest Anna iránt, amit nem csodálok.

Hatalmas különbség van a játékában ebben a jelenetben és abban, amikor lecsapja a kommandósok fejét.

Ott viszont nem értettem, hogy összejátszott Bill és Eric a hatalommal és azért ölték meg Nan-t, vagy tényleg a hatalom is ki akarja őket nyírni és csak úgy megölték Nan-t, mert utálták a csajt?

Nita - 2011. 09. 15. 11:08

Debbie-t azért így intézték el, mert ez a könyvben is így történik, bár kicsit más körülmények között, de ott is kissé beleőrül a féltékenységbe.
Russel visszatérésének örülök, Jesust sajnálom, Tarát meg remélem csak nagyon kevés időre hozzák be az ötödik évadra…
Összességében ez az évad nekem nem tetszett, pedig a könyvekben a negyedik a kedvencem. Ez a megszállós dolog a végére unalmassá vált, és egyetértek azzal, hogy a vámpírok szállítják a legjobb jeleneteket.
Remélem Terry rendesen bekattant az ötödik évadra, abból egy jó szál lehet. Newlin tiszteletes visszahozásán pedig nagyot nevettem. :D
Ami igazából néha hiányzott nekem az évad egyes részeiből, az humor. Az utolsó részre magukra találtak a készítők, a sok nyáladzás nem illik ehhez a sorozathoz.

winnie - 2011. 09. 15. 11:28

tara szerintem marad állandó, kérdés, hogy milyen formában. az 5. évadban eléggé középpontba fognak kerülni a tündérek, s gondolom, hogy patrick karaktere (róla nem nagyon írt senki) is jóval nagyobb kiemelést fog kapni. (russellnek, illetve denis o’hare-nek van most saját sorozata, kérdés, hogy jelen lesz-e az s5-ben, illetve milyen kapacitásban.

Nikki - 2011. 09. 15. 12:47

Gondoltam lesz finálékritika, de már nem bírok vári a véleményemmel :D
Tavaly ott tartottam, hogy kaszálni akartam, hacsak nem javul fel a 4-ik évadra. Eléggé elegem volt a sok új lényből. Nem tudom, hogy tényleg a 3-ik évad volt annyira rossz, vagy ez az évad volt ennyire jó, (vagy az segített, hogy egyszerre több részt összegyűjtve néztem) de nekem betartották amit ígértek, rendesen összekapták magukat, és leraktak egy olyan évadot elém, amiért dicséret jár.
Bill-t csodásan kivasalták, értem ezt úgy a karakterére, mint a külsejére is. Nagyon bírom ezt a Billt, s nem csak a bőrdzsekije teszi :D
A kedves Eric-et olyan jó volt nézni, tudtam én, hogy nem csak az van, amit mutat, tud ő más is lenni.
> a feláldozzunk magunkat Sookie-ért viszont az egyik legnevetségesebb és legbénább húzás volt
Sookie meg Sookie, néha megcsapkodnám, hátha megjavulna tőle…komolyan mondom, szerencsétlenkedik, ahelyett, hogy már minden idegszálával arra koncentrálna, hogy hogyan tanulja meg használni és uralni a képességeit.
Jessica-t szerettem Hoyt-tal, nem tudom, miért kellett őket szétszedni, de Jason-nel is bírom őt, akit amúgy rendesen kivakartak a… trutyiból, s pofás karakterré karmolták :D
Mindenképpen pozitívum, hogy a vérpárducokat hagyták a francba (remélem örökre!). Azt is nehezen hittem, hogy meglépik, amire oly rég vártam, erre még felül is múlják önmagukat. Igazán ritkaszámba megy nálam, hogy valaki annyira irritáljon, mint Tommy. Annyira ostoba, s mondogatja is magának, de azért csak elköveti az újabb hülyeségeket. Komolyan mondom annyira sötét, hogy ha belép a szobába elalszik a lámpa…a másik meg Debbie. Attól a csajtól lehet ám idegbajt kapni.
Pam-et meglepetésemre sokan szeretik, nekem emlékeim szerint sose nyomott semmi pluszt, akárcsak Tara, simán meglennék nélküle, de nem hiszem, hogy halott marad. Igazából azt vártam, hogy Sookie varázsereje megmenti, vagy mi a manó. Igazából ezt vártam Jesus-nál is, de nem. S ezzel elérkeztem a legnagyobb negatívumhoz :( Irtóra bírtam a srácot, nehezen akartam elhinni, hogy tényleg kinyírták. Ha visszahoznák, azt se bánnám, ha Debbie és Tommy élne, pedig ez nagy szó, az ő halálukra rég várok. Jesus is bekerül a megbocsáthatatlan halálesetek közé :(
A boszorkányos szál abszolút jó volt, a vámíroknak végre volt ellenfelük, bár a végén Marnie-t nem kellett volna szellemként visszahozzák, de ha már meglépték, akkor viszont ehhez béna volt a lezárása.
Ami a tündéreket illeti, amilyen szépen behozták, olyan szépen el is feledkeztek róluk, na nem mintha ez panasz akarna lenni :D Érdekesnek tartom, hogy gonoszak, a tündérek általában jók…
Sam-mel csinálnak, amit csinálnak, de jó irányba viszik (amúgy azt hittem, ő tudja majd mások alakját felvenni):) A nője is rendben van, és +pont, hogy Alcide kicsinálta a pasiját…ha már Alcide, muszáj megjegyezzem, hogy azelőtt, nem kedveltem, olyan semmilyen volt, s bár igaz, ebben az évadban sem kapott túl sok szerepet; de mit csináltak vele, mit nem, én úgy megszerettem. Fogalmam sincs miért. S a színész is tökéletes választás volt, amikor megszólal, hallom a farkast, szinte várom, mikor ugrik elő :)
LaFayette továbbra is marad kedvencnek, bár fölülkerekedhetett volna a banyán.
Jó, hogy Nan meghalt, olyan bosszantó tudott lenni, cserébe meg visszajön Russell ;D
Andy meg idegesítő; Arlene, Terry kevésbé. A baba szál nem volt rossz, bár másra számítottam. Kíváncsi vagyok, Terry-ről mit ásnak elő, az új barátjának tuti lesz köze a dologhoz.
Utólag pótoltam a kommentek elolvasását, jókat nevettem 1-2 íráson, szóval köszi :D

tiktak - 2011. 09. 15. 13:18

Nikki

szinte semmiben nem értek egyet :):):):)

– kedves Eric: nagyon béna volt, szinte kínos
– debbie: sztem egész szerethető karakter lett, ahogy küszködik sookie elfogadásáért és teljesen érthető hogy tele van a töke a csajjal.
– tommy: tényleg irritáló a szereplő, de a karakter képességében nagyon sok lehetőség lett volna, kár hogy megölték
-Jesus: hála isten! rém idegesítő a folyamatos picsogásával és könnyezésével.
– Alcide: továbbra is utálom. és ebben az évadban semmi értelme nem volt a szerepeltetésének. Hacsak az nem, hogy megölte az alfát és most ő lesz az alfa.
– Sam: meg kellett volna ölnie Tommy-t hogy megszerezze a képességét, vagyis hogy emberi alakot vegyen fel. eGyébként totál érdektelen. A farkas sem fog vele semmit se csinálni.
– Sam csaja: semmilyen. Nekem ugyanolyan mint az a korábbi alakváltó csak, aki szintén sam csaja volt és a végén átbaszta.
– Hoyt és Jessica: sztem ebben az évadban már totál látszott hogy egyáltalán nem illenek össze. Én nem vagyok annyira elájulva Hoy-tól. Nálam ő lett volna az egyik esélyes a halálra.
– Andy: nagyon bírom, sztem vele sokkal többet lehetne foglalkozni. Ugyanúgy ahogy Arlene-vel és Terryvel. Baba szál meg elég béna volt, sokkal többet vártam.
– Nan: kár hogy meghalt, pont azért mert bosszantó tud lenni.
– Boszorkányok: gáz volt az egész
– tündérek: engem annyira nem érdekelnek. Max ha valóban gonoszak lesznek.
– vérpárducok: én szeretném ha Jason apuka lenne :) jöjjenek vissza.

Le kellett ezt írnom, amikor megláttam a kommentedet :) Milyen érdekes, hogy mindketten szeretjük a sorozatot, de teljesen más miatt.

A. - 2011. 09. 15. 14:05

@edit0803: nagyon a szívemből szóltál, minden szavaddal egyetértek, Franklin Mott végleges kiírása nagy szívfájdalmam. Azóta is abban reménykedem, hogy J.F.-t újra lássam valamilyen hasonlóan badass szerepben.

@Nita: sajnálom, hogy ebben a kérdésben (Debbie) A.B. nem volt rugalmasabb, és nem mernek/tudnak érdekes, Sookie-val min. egyenrangú női karaktereket behozni a sorozatba. Lehet, hogy könyvben ez a “mindenki Sookie-ért” felállás működik, de képernyőn ez kezd necces lenni.

Egyébként meg a hibák ellenére nagyon fog hiányozni a szünetben a TB, annyira jól ki lehet vele kapcsolódni.

Marcipán - 2011. 09. 15. 21:27

Könyvben talán azért elnézhetőbb ez a mindenki Szukiért felállás, mert az ő szemszögéből látjuk/ halljuk a történéseket. Így jobban azonosul vele az ember, kvázi elnézőbb is mint így, hogy A.P. foghíjait és (néha) kényszeredett mosolyát kell nézni…
Még egy dolog amúgy van, ami e mellett szól: Szuki tündérvére. A könyvben elég egyértelműen ki is derül egy idő után, hogy a vámpírok számára azért lett/sz szinte ellenállhatatlan. Hogy Alcide mit eszik rajta, az ettől még továbbra is kérdés… :D

A. - 2011. 09. 16. 11:20

@Marcipán: Igen, én is pont erre gondoltam, hogy az E/1 miatt elvileg könnyebben tud azonosulni az olvasó a főhőssel,jobban elfogadja, hogy minden érte történik, minden történéshez köze van, ez így természetes. De a sorozatban valahogy tényleg nem kivitelezhető. Amúgy az elején semmi bajom nem volt Sookieval, főleg nem A.P.-nal, neki kifejezetten szurkoltam, mint színésznőnek, csak mostanra tényleg hülye irányba tolódtak el a dolgok.
A tündérvérrel kapcsolatban, nem tudom, sok vizet zavarna-e, ha mondjuk feltűnne még egy… láttuk, mi történt az évad elején Sookie tündér-keresztanyjával:)

Nikki - 2011. 09. 16. 12:50

tiktak

Szépen ellentmondtál nekem szinte minden pontban :D Jó hír, hogy mégis szereted a sorozatot, hisz nem történt sok kedvedre való ebben az évadban így rosszabbul szórakoztál.
Ha a te nézőpontodból nézem, akkor 1-2 ponton meg tudlak érteni. Bár sokszor úgy érzem, vajszívű vagyok, hátradőlök és élvezem, aztán jövök kommenteket olvasni és hüledezek, hogy egyesek min képesek fennakadni (most nem a TB-ról beszélek, hanem úgy általában), amin én simán átsiklok.
Amit Debbie-ről, Jesus-ról és a vérpárducokról írtál azt nem tudom elfogadni; viszont Sam tényleg meg kellett volna szerezze Tommy képességét, erre számítottam, ahogy fönt is írtam; mert míg Jesus brujo-s szálában láttam még lehetőségeket (bár lehet ezek most majd LaFayette által bontakoznak ki, akinek amúgy elég lenne a médium dolog, hisz még avval sem birkózik meg), addig Tommy-t túl ostobának tartottam ahhoz, hogy egy ilyen képességgel igazán élni tudjon.
Alcide szerepeltetésének nem volt semmi értelme; akkor nem sok vizet zavart. Tehát negatív sem lehet nem? Akkor miért utálod? Akárcsak Sam csaja, ő is rendes, kedves ember. Többnyire :D Ez már nem is elég? :D
Hoyt-tól én sem vagyok elájulva, csak simán bírom őt. Nan-t meg azért nem csíptem mert sokszor buta, rossz döntéseket hozott és túlságosan pattogott.

mimumi - 2011. 09. 16. 21:33

Newlin be volt már invitálva Jason kéglijébe? Mert ha nem, hiába vicsorog az ajtóban. :-D

tiktak - 2011. 09. 16. 23:25

Nikki
hát igen, nem ez volt a kedvenc évadom :)
Tulajdonképpen a két fő dolog miatt: boszorkányok és eric.
A második igazán fájt… Rossz volt nézni, hogy így kiherélték a karaktert. Azt hittem ha visszajönnek az emlékek, akkor majd jobb lesz. De az utolsó részben eric bamba, reménykedő arckifejezésétől újra összerázkódtam. csak reménykedni tudok, hogy nem fog ez így maradni a jövőben.
Alcide valószínűleg azért nem szimpatikus, mert amióta ő jelen van, csak egy dolgot érzek vele kapcsolatban: sokkie tartalék pasija. Lehet, hogy több van a karakterben, de hol és mikor mutatták ezt meg? mi volt eddig a szerepe? Unom az ő részeit és sookie leendő párjaitól már előre rosszul vagyok, és ezért utálom :)(egy kicsit tényleg erős volt ez a kifejezés…)
Sam csajával pont az a baj, hogy olyan kedves :) Meg ugye Sam is Sookie lehetséges pasi jelöltje. Sam karakterében akkor látok lehetőséget, ha valahogy az erőszakosabb énje kerülne előtérbe (mert ugye van neki). Ezt egy kedves kis család csak hátráltatja.
Hiányzik nekem egyébként egy női gonoszabb karakter, aki marad több évadon és szart kever. Aki azért csak annyira “gonosz”, hogy kedvelhető legyen. Pam ez lehetne, de ő nem kap teret, és függésben van Erictől, tehát sok mindent nem csinálhat. Tarából és Debie-ből esetleg valamit ki lehett volna hozni.

naughtyL - 2011. 09. 17. 12:33

összességében baromi jót szórakoztam!! nekem ez számít leginkább. voltak bosszantó dolgok, de annyira azért neem..

nekem is a sookie ft eric “Kapcsolat” volt az, ami köszi, de kösz nem. Úgy voltam vele, hogy húh, ezen is túlvagyunk, ki lehet pipálni, kösz, és lehet csinálni tovább azt ami jó.. ezért remélem pihentetik ezt a dolgot, és lehet tovább basztatni egymást, ilyen olyan formában..

A köntösös közös jelenet meg annyira abszurd volt, hogy simán illett a TB világába, de remélem most már hagyjuk ezt a 3-as dolgot, mert a rosszból is megárt a jó..

Sam-nél én is jobban örülnék, ha barbizás helyett inkább durvulna, az érdekesebb lenne, és úgy is lehetne kavarni a kakit meg drámázni.

Hoyt annyira semmilyen nekem, mint Alicde, különösebben nem zavar, de ha lehetne akkor ne pazaroljuk már rájuk azt a drága időt a részekből.. És nekem is mindig az lebeg a szemem előtt, mikor meglátom Alcide-ot, hogy na Nr.3 megjött.. és annyira nem szeretném, ha vele is végig kéne néznem, mondjuk egy gyönyörű(nem) hóban ba..ást.

Jason simán kedvenc karakter. őt mindig jó nézni, és rá nagyon odafigyeltek, mert csodálatos, hogy honnan hova jutottak el a karakterrel, és még nem vagyunk a végén végén.

Már korábban én is írtam, hogy tényleg kéne még legalább egy erős női karakter, hogy helyre billentse kicsit a mérleg nyelvét, mert elvileg Sookie lenne a történetben, az akivel együtt kéne érezni, és szurkolni neki, hogy boldog legyen a vége.. És évről évre jobban lehet utálni a karkatert, és erős független nőnek meg aztán viccből sem lehetne nevezni..
És az, hogy az új női karakter kivel kavar az nekem mindegy, de tényleg fárasztó ez a mindenki sookie-ért, sookie meg azért, akivel épp kuffantgat..

Eric meg Pam.. nem tudom mi lesz velük, és milyen módon akarják Eric svéd húsgolyóit visszanövesztetni, de kíváncsian várom, mert ez az eric kakit nem ér..

Nagyon tetszettek az újabb történetek, amiket felvezettek nekünk. És jó, hogy Arlene meg Terry meg Andy is jobban be lesz vonva, ők viccesek tudnak lenni leginkább. nem fogom lerágni a körmöm, de nagyon várom a folytatást.

azon annyit nevettem, mikor Jason a fagyit nyomta oda a feldagadt szeméhez, aztán meg beleharapott a fagyiba:D nem volt nagy szám az egész, de apróság volt, amin nagyon lehetett nevetni, és annyira Jason volt.

szóval jöhet a folytatás:)

Nikki - 2011. 09. 18. 11:59

tiktak

Lehet Sookie részéről ez a szakítás valamelyest visszavezeti Eric-et a régi önmagához.
Olvastam valahol, hogy a könyv változatban Sookie nem ilyen, szóval az írókat okolom, amiért nemigazán szeretjük a főszereplő nőt; s szintén, a parkolópályára küldött nem használt karakterekért (Alcide-ra gondolok most többek közt).
Nem lehet mindenki gonosz a történetben, hol maradna az egyensúly? :D Amúgy rég nem gondolok már Sam-re úgy, mint Sookie lehetséges pasijára.
Igen, egy hangsúlyos női karakter, aki akár egy kicsit gonosz is, ahogy te írtad, s mások is hiányolnak, az valóban jó lenne. Debbie idegbajos, buta természetével szerintem nem lett volna eléggé megfontolt és ravasz. Tara-t meg nem tudom elképzelni gonosznak.

El Diablo - 2011. 10. 18. 16:17

Tegnap és ma végre végignéztem az évadot, nekem eddig ez tetszett a legjobban, szerintem minden karaktert jó irányba vittek és érdekes volt a boszorkányos fő-szál is. Jesus hiányozni fog, bár gondolom azért szellemként meg fog jelenni néha, nagyon bejövős a brujo-ság.

kensei - 2011. 12. 04. 20:43

én most két hét alatt daráltam le mind a négy évadot. Valóban a 2. volt a legszínvonalasabb. Az nem tetszik hogy annyi mellék szálat hoznak létre, és a végén úgy hagyják a levegőben az egészet. Ez a werepanther dolog idegesítő volt, úgy ahogy a boszorkány téma is. Brujo-ból még ki lehetett volna hozni több mindent, úgy érdekesebb lehetett volna. Tara végre valahára elköltözött az előző évad elején, de neki muszály volt visszajönnie… folyamatosan a sírását hallgatni..kikészítő volt. Annyira jelentéktelen és semmitmondó volt a karaktere, de most hátha eltűnik (kétlem). Végülis jó volt az évad, de a Eric és Bill stb annyi sok életveszélyes helyzetben voltak hogy a végén már nem is kellett félteni őket, hiszen úgysem történik semmi.
A felmerülő új szálak érdekesek lehetnek: Newlin, Russel, Alcide, tündérvilág.

Binky - 2012. 04. 18. 13:03

Akinek hiányzik Alexander Skarsgard, az nézheti a Csatahajó c. mozifilmet.
http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=127125

adamban - 2012. 06. 21. 23:27

Itt az idő kibeszélő topikot nyitni az 5. évadnak.

winnie - 2012. 06. 21. 23:47

ööö, már van egy ideje.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz