login |

Idei halottaink: The Event

2011. 07. 05. 22:38 - Írta: winnie

29 hozzászólás | kategória: video,

Még egyszer utoljára The Event-poszt? Nem, nem kell megijedni, hiszen jön a sorozat első körben a TV2-re (vagy a PRO4-re) és a VIASAT6-ra is, akkor majd beharangozunk.)

Tanult kollegám elfuseráltnak nevezte a sorozatot (volt is palotaforradalom), én inkább a mércét nem megütőnek, legalábbis az első 5 részt, amit láttam belőle – bár folyamatosan párologtak el a nézők, ettől még lehet, hogy az 1×06-tól imádtam volna. A véleményitek alapján persze erre kevés rá az esély, de most nem is ez a lényeg, hanem egy kis nosztalgia.

Mert eszembe jutott, hogy annak idején nem néztem meg a 4 perces The Event-előzetest, amit a berendeléskor mutattak be. Most megtettem. És sajnálkoztam, mert ez tényleg jónak tűnt. A tovább mögött a tavaly májusi The Event-promó, amikor még bizakodtunk.

Bónusznak pedig human pilotkritikája: 7/10, winnie pilotkritikája: 7/10 + a ti véleményeitek is találgatásaitok az első rész alapján a kommentek között, de ami még érdekesebb, itt a májusi The Event-beharangozó és az előzetes akkori posztja, valamint az előzetes promóképek és plakátok. Vannak érdekes reakciók. Hátha valaki szembenézne egy évvel ezelőtti önmagával. (Bár nem ide tartozik, de linkelem a finálés írásunkat is, de sajnos a ti véleményeitekről mindent elmond a kommentek száma. Kommentekben és itt leírtam a fináléról a véleményemet, nem volt rossz, bár a “megoldás”, hogy mi a The Event, röhejes volt.)

Tényleg, human-ről mit tudtok? A 7/10-es pilot után elég csendben volt. A kritikákra hallgatva kaszált vagy stikában heti néző volt?

29 hozzászólás Ne habozz!

Melkor - 2011. 07. 05. 22:48

Egy a kevés idei kasza közül, amiért nem kár. Pedig nagyon-nagyon vártam, és kitartottam a végéig, de a pofámba hugyoztak a kedves készítők.

BDJG - 2011. 07. 05. 22:56

Első két részt láttam az amcsi vetítéssel, utána kaszáltam. Májusban eldöntöttem, hogy ledarálom, asszem 5 részt néztem még belőle és megint kaszáltam. Egyszerűen…szar. Szerintem. Nem fog hiányozni…

Pocok - 2011. 07. 05. 23:02

A trailer kibaxott jó lett… sajna maga a sorozat buta. 10 rész után kaszáltam.

Tibcsi - 2011. 07. 05. 23:11

hát nagyok voltak az elvárásaim a sorozattal kapcsolatban de ahogy Melkor fogalmazott,a készítők a pofánkba brunyáltak

Tomi - 2011. 07. 05. 23:35

Én az utolsó rész és a cliffhanger miatt sajnálom. A cliff az idei évadban az egyik legnagyobb. Érdekes lett volna a 2. évad az új szituációval.

sorozatfan - 2011. 07. 05. 23:51

Hát én májusba daráltam a sorozatot, addig nem olvastam kritikákat és híreket se róla. de szerintem annyira nem volt rossz. Sőt a szünet utáni részek nagyrészt jók voltak. Meg hát egy pár szépség is volt a sorozatban, de legfőképp a cliffhanger miatt sajnálom a sorozat végét.

Skate - 2011. 07. 06. 00:20

A legjobban várt sorozat volt a tavalyi idényben, de hatalmasat csalódtam benne, mégis hét résznyi esélyt adtam neki, míg a többi újoncot hamar kaszáltam. Jóval többet vártam tőle, mint adott. Soron következő harmadik olyan sorozat lett, mely nem tudott méltó utódja lenni semelyik minőségi szériának se.

betonfelhő - 2011. 07. 06. 00:43

ez annyira szar volt, hogy kár volt nézni.

Steven Great - 2011. 07. 06. 01:13

Az 5. résznek háromszor vágtam neki.:) Aztán a finálé után kíváncsi lettem, hogy mi lett a vége, ezért ledaráltam. A tavaszi részekig tényleg elég gáz, utána viszont egészen élvezhető. Csak hát egy sorozatnál az elég szomorú, ha a végére lesz jó.

Lajoska67 - 2011. 07. 06. 02:00

Már máshol is írtam, de itt is megismétlem: a 2011-es visszatérése után már sokkal jobb volt, és a végére már nagyon jó lett, és eredeti a földönkívülis szál. Én sajnálom, hogy vége.

Mammut - 2011. 07. 06. 07:44

én is az 5. rész közben kaszálhattam, nem olvastam azóta semmi véleményt róla, de nem is baj

Bagosz - 2011. 07. 06. 08:24

A végére erősödött be, mint a V,de sajnos ez már késő volt.
Én sajnálom,7,5/10-et nálam hozta

m76 - 2011. 07. 06. 08:30

Olyan mint a V azzal a különbséggel, hogy alacsonyabbról indult mint az, de a végére magasabbra ért.

Dani - 2011. 07. 06. 09:14

Ezek szerint már a Syfy csatornán sem lesz folytatása? Csak mert eddig még volt róla szó, hogy ott folytatódhat. Ebből nem lett semmi?

winnie - 2011. 07. 06. 09:18

folytatódHAT, de azóta semmi fejleményről nem adhattunk hírt. bármi lehet még, de egyelőre nincs semmi infó a sorozat sorsáról.

Jozso - 2011. 07. 06. 09:23

Dani:
Bennem is felmerült ez a kérdés, mert ez volt az utolsó infó a sorozatról. De ezután a nekrológ után kicsit gugliztam és megtudtam, hogy sajna már június elején cáfolta a Syfy, hogy csinálnának minisorozatot. Bár a cikk amit olvastam úgy zárul, hogy HA folytatódik is a sori, az nem a Syfy-on lesz. Szalmaszál, de hátha…

http://scifi.about.com/b/2011/06/06/syfy-denies-event-miniseries.htm

Jozso - 2011. 07. 06. 09:23

winnie gyorsabb volt. :)

Eltiron - 2011. 07. 06. 10:15

Úgy látom, a hetedik epizód többeknek kritikus volt, én is akkor kaszáltam, iszonyú mennyiségű zöldség volt benne.
Mellesleg elég vicces, hogy winnie tőlünk kérdezi, hogy mi van human-nal :)

Aldo - 2011. 07. 06. 10:33

Az évadvégi cliffhanger miatt kicsit sajnálom, amúgy nem nagy kár érte. Esetleg egy alacsony költségvetésű DVD filmet készíthetnének, de gondolom erre kicsi az esély.
A másik hibája a cím volt, az “esemény” amit lényegében meg sem magyaráztak, csak tettek rá néhány halvány utalást a fináléban.

Babity - 2011. 07. 06. 17:02

nekem a pilot kifejezetten tetszett, kezdtem reménykedni, hogy ez valóban egy Lost utód lesz – de nem így történt :/

azt hiszem az 5. rész után kaszáltam (vagy a 6. nem tudom már pontosan). egyszerűen unalmas volt, nem volt szerintem kellően jól összerakva, vagy nem tudom..színészek sem voltak túlzottan szimpatikusak, de azért kár érte

drpalcsi - 2011. 07. 06. 17:57

Én Lajoska67 véleményével értek egyet, szerintem ez a végére megtáltosodott sorozat volt, és rettentően idegesít amikor olyanok írnak kritikát egy sorozatról akik végig sem nézték.
Mi a fészkes fenének ragad az ilyen egyáltalán tollat és hogy van bátorsága kritikát írni !?

winnie - 2011. 07. 06. 18:07

nem hiszem, hogy bárhol is kritikát írna a sorozatról olyan, aki nem látta a sorozatot – aki véleményez, az nyilván a saját tapasztalatait írja le, annyi rész alapján, amennyit látott.

ha meg azt nézzük, hogy a sorozatot szinte mindig csak olyan nézi végig, aki szerint jó a sorozat, így ez azt is jelenti, hogy csak jó kritika lenne minden sorozatról – a legrosszabbaktól a legjobbakig. hiszen tilos lenne olyannak írni aki nem nézi, azaz nem szereti.

a kommentek beszédesek, tükrözik az arányokat. voltak, akik végignézték a sorozatot és tetszett nekik, de a többség már az eleján eldöntötte, hogy gyenge. (és ahogy olvasom, a legtöbben elég sok rész esélyt adtak a sorozatnak, pedig az elég ritka.)

testerlnx - 2011. 07. 07. 00:24

Sokkal jobb volt mint a V, a Flashforward-ot is sajnáltam, ezt jobban. Tény hogy sok mindent nem magyaráztak meg, de őszintén szólva nagy logikát én semmilyen filmben nem keresek, arra ott vannak a könyvek… (film ipar mindig is nagyívben tett a logikára)

drpalcsi - 2011. 07. 08. 11:03

winnie, Én nem azért nézek egy sorozatot, hogy kritikát vagy véleményt írjak róla, de ha ezt tenném, akkor csak az összkép alapján.
Ha megnézel egy epizódot, arról lehet véleményt vagy kritikát írni, de csak arról az egy részről, és nem beáltalánosítani az egész sorozatra !
Szóval nem győztél meg, még mindig az azon az állásponton vagyok, hogy ne írj “véleményt” vagy kritikát valamiről amit nem láttál !

winnie - 2011. 07. 08. 11:21

senki nem azért néz, hogy véleményt írjon, de ha van egy véleménynyilvánítási platform, akkor ott véleményt írhat mindenki – többek között azért, hogy másokat elirányítson, hogy mások döntését megkönnyítse. annyi a sorozat mostanság (és annyi a jó sorozat is), hogy elengedhetetlen, hogy az ember véleményekre támaszkodjon – már persze az, aki szeretne minél nagyobb eséllyel olyan sorozatokat nézni, amik bejönnek neki. (mert, ha valaki csak saját preferenciáira hagyatkozik, akkor nagyobb eséllyel fut bele gyenge sorozatba.)

a sorozatokról a véleményeket általában az első rész határozza meg, erről írnak sokan – vagy pedig az utolsó megtekintett epizódról. gondolj bele, a te logikád alapján az 1994-ben indult vészhelyzetről csak 2009-ben jelenhettek volna meg az első kritikák:)

nyilván senki nem azt mondja (sőt, ahogy nézem én a posztban ezt le is írtam direkt, hogy a 6. rész lehetett már zseniális, én azt nem vállaltam be), hogy az egész sorozat olyan, mint az első rész vagy az első 10 – és senki sem nyilatkozott 1 vagy 5 rész alapján szó szerint a sorozatról, mindenki leírta, hogy meddig bírta. (más kérdés, hogy akinek az eleje nem jött be, az valószínűleg a folytatást sem kedvelné- épp ezért mazochizmus lenne neki végigszenvedni sok-sok órát, s épp ezért a sorozat végéig csak olyanok jutnak el, akik szeretik a sorozatot, akiknek pozitív véleménye van róla, s ha csak ők írhatnának kritikát, akkor az egyszeri olvasó azt látná, hogy minden sorozat remek (holott nem) és nem tudna választani sem.)

ha az elvedhez tartanád magad, az azt is jelentené, hogy te még sosem mondtad senkinek, hogy “ez a sorozat rossz”?:) vannak dolgok, amiket nem kell szó szerint érteni, hogy “minden egyes epizódja rossz”, hiszen mindenki tudja, hogy mire gondol az illető – én is tudnék azonnal felsorolni nagyon rossz sorozatokat, de senki sem fogja azt hinni, hogy láttam minden részt, ez afféle hallgatólagos megegyezés. mint ahogy az is, hogy ha valaki azt mondja, hogy “ez egy 8-as sorozat”, mármint 8/10-es, akkor az sem azt jelenti, hogy minden rlsze 8-as vagy minden részt látott belőle az illető, mindössze egy pontszámban kifejezett érzést fogalmaz meg.

winnie - 2011. 07. 08. 11:22

amellett, hogy értem mint mondasz, a lényeg egyébként inkább az, hogy kommentben sosem éri meg mások véleményével foglalkozni, sokkal hatékonyabb egy sorozat tetszését szavakba önteni: egy pozitív kritika sokkal többet mond, mint a negatív kritikák számonkérése.

drpalcsi - 2011. 07. 08. 16:40

Szóval még mindig elolvasunk egymás mellett !
Én nem a negatív kritikát kértem számon !
Amennyiben végignézed a sorozatot,- és itt azért nem vészhelyzet mennyiségű epizódról van szó- majd utána írsz egy kritikát,vagy véleményt /melyik tetszik/ miszerint szerinted ez egy nagyon szar sorozat volt, akkor tudomásul veszem, hogy neked ez a véleményed !
Legfeljebb, ha olyan irányba szeretném befolyásolni a nézőket, hogy adjanak egy esélyt ennek a sorozatnak, akkor írok egy dicsérő kritikát róla, bár én csak néző vagyok, nem nagyon szeretek kritikákat vagy vélemény írni.
Érdekes, hogy jelen estben elítélő vélemény csak olyanoktól érkezett akik csak az első pár részt látták, és itt elismerem az tényleg szar volt !
Azt hiszem én is csak azért tartottam ki a sorozat mellett, mert sci-fi mindenevő vagyok, de végül kellemesen csalódtam.
Kitartottam az Outcast /remélem jól írtam/ mellett is, ott viszont nem sikerült a kellemes csalódás, egy óriási ötletből szart se tudtak kihozni némi drámázáson kívül, és ezt azután jelentem ki, hogy végignéztem a sorozatot !
Egy másik példa : A Falling Skies egyenlőre szerintem nagyon gyenge, de nem annyira, hogy ne adjak neki több esélyt, ha nem javul kiszállok, pedig úgy tudom már berendelték a következő évadot. Viszont akkor nem fogom utána lehúzni a sorit, mert nem láttam végig.
Na akkor most itt hagynám abba a polemizálást “Te” nyilvánvalóan szakavatottabb tollforgató vagy és még tudnád
fojtani, de nem tudnál meggyőzni.
Azért kihúztál belőlem némi kritikát illetve véleményt is .

winnie - 2011. 07. 08. 17:06

“Én nem a negatív kritikát kértem számon !”

tudom, tudom. de épp ezt mondom, hogy akkor semmiről sem lenne negatív kritika, ha csak rajongói véleményekre lehetne támaszkodni.

“Amennyiben végignézed a sorozatot,- majd utána írsz egy kritikát,vagy véleményt /melyik tetszik/ miszerint szerinted ez egy nagyon szar sorozat volt”

ha valami rossz, akkor az emberek nagy többsége nem fogja végignézni, hiszen az a legnagyobb mazochizmus lenne. miért nézne valaki olyat, ami rossz, ahelyett, hogy olyat nézne, ami jó. túl sok zseniális sorozat van, aminek a felét még el sem tudtam kezdeni komolyan. hovatovább ott tartunk, hogy már azt sem tudja nézni az ember, ami “elég jó” – a közepesekről és a gyengékről nem is beszélve.

de az event esetében ez persze megdőlt, hiszen mi például olyan kritikát hoztunk le, ami negatív, de az illető végignézte a sorozatot. csakazértis. de túl sok a sorozat, hogy valaki mindegyikkel ezt csinálja.

Tzuko - 2011. 07. 20. 09:50

Ami szertintem érdekes, hogy sok ember itt kaszáltam ott kaszáltam. Az igazi tehetségek ebben az iparban ( sorozat irás/rendezés ) nem azért jók mert képesek egy elejétől jó sorozatot összedobni, hanem azért mert ha rájönnek hogy változtatni kell akkor jól csinálják azt ! és az Event készítői tudták hogyan kell jól visszacsavarni a történetet !

Én is laposnak találtam de általában mindent végignézek még ha szar is hátha jó lesz, mivel gyakran a filmek vagy sorozatok vége a legjobb és a legegyedibb.

az Event egyszerüen fenomenális lett szerintem és a kevés sorozat közül ami tetszik ez tetszett, szomorű is voltam mikor láttam hogy kaszálták.

És igen rengeteg ember megváltoztatta a véleményét ahogy nézte tovább a sorozatot !

Aki kaszálta 5 – 6 – 10 rész alatt az azonnal folytassa !

A gyenge kezdésű filmek általában a legjobban csattanósak mellesleg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz