login |

Camelot: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2011. 07. 08. 23:10 - Írta: Desmond Wallace

50 hozzászólás | kategória: kritika,

A Camelot nem lett egy jó sorozat. Gyengén indult és gyengén is lett vége. A legnagyobb probléma az volt vele, hogy szinte semmi sem történt a tíz rész alatt, alig haladt valamerre a történet. Az epizódok unalmasak és ötlettelenek voltak, a színészi játékra leginkább a pocsék jelzőt lehetne használni, bár akadtak azért jobb alakítások is.

A részek pontszámai sosem emelkedtek 5/10 fölé, ami már önmagában is árulkodik a színvonalról. Nem is tudom igazából, hogy miért néztem végig ezt az évadot, mert egyáltalán nem szórakoztam jól. Voltak ugyan néha jobb pillanatok, meg egy igazi eyecandy (Tamsin Egerton) is, de ettől még a Camelot egy teljesen elrontott sorozat volt. A főcímzene után, ami tényleg jó volt, általában csak unalom és idegbaj várta a nézőt, így örülhet, aki már az elején kaszálta. Spoileresen folytatom.

Abból már nagyon elegem volt, ahogy Morgan hülyére vette egész Camelotot. Egyedül Merlinnek voltak kétségei, de még ezt a “nagy” varázslót is palira vette a kis boszorkány. Sajnos Merlin alig mutatott valamit a tudományából, leginkább csak siránkozott a következmények miatt. Artúr meg hol Guinevere után sóvárgott, hol meg ment megmenteni tizenöt parasztot a haramiáktól. Éljen.

És, ha már 15 paraszt, az is külön vicces volt, hogy nagyjából 12 harcosból állt a király serege. Ezt persze írhatjuk a költségvetés számlájára, de az már tényleg gáz volt, amikor Morgan úgy hagyta el Camelotot, hogy egy darab őr nem volt éppen a környéken se. Üres, kihalt, elnéptelenedett vár, majd pár jelenttel később már nyüzsgő élet szemtanúi lehettünk. Nem csoda, ha ilyen sokan szorulnak valaki védelmére, ha átalusszák a fél napot.

A megvalósítás gyatrasága mellett sajnos az írók is harmatgyengék voltak. Klisé klisére halmoztak, semmi eredetiséget nem produkáltak, a nézőt meg közben még hülyének is nézték. Az is már csak hab volt a tortán, hogy Camelotot direkt olyan helyre építették, hogy ha az ellenség nem tudja bevenni, akkor majd a tenger jól lerombolja az egész várat. Persze az egy hosszadalmasabb folyamat, de egy tenger által ostromolt sziklafal peremére csak egy hülye épít várat.

Végül Artúr gyarlósága vezetett el az évadvégi konfliktushoz, amely aztán több áldozatot is követelt. Leontes volt a legszimpatikusabb karakter, de sorsa már az elejétől kezdve borítékolható volt, Philip Winchester legalább korrekt alakítást nyújtott a sorozatban. Ez azonban nem sok kollégájáról mondható el: a pozitív oldalon még Claire Forlanit kell kiemelnem – sajnos Igraine királyné sem élhette meg az évad végét. Meglepő, de a negatív oldalon leginkább Eva Green neve tündököl, aki olyan alakítást nyújtott ebben a tíz részben, hogy rossz volt nézni.

A cliffhanger szintén nevetséges volt. Morgant már rég ki kellett volna végezni, erre visszatér a várba, Guinevere képében, hogy Artúr ágyában kössön ki, mert szüksége van egy királyi sarjra. Nem volt elég neki a nagy varázsló, még a saját testvérével is le kellett feküdnie.

Szóval a Camelot egy rossz sorozat volt. Bugyuta epizódok, gyenge színészi játék és unalomtenger, kábé 3/10-re értékelném a látottakat. Nem tudom, hogy hányan voltunk, akik végignézték ezt a sorozatot, de tippre nem  túl sokan, amit meg is értek. Volt egyáltalán olyan, akinek tetszett?

50 hozzászólás Ne habozz!

Registry - 2011. 07. 08. 23:23

én végignéztem, szerintem azt akarták elérni hogy évadról-évadra fejlődik camelot. Első évadban van a királynak 12 harcosa, a következő évadban már ott lettek volna a kerekasztal lovagjai meg kb 500 katona, puccosabb lett volna camelot meg ilyenek. A színészi játékok általában évadról évadra javul, jobban összeszokik a társaság stb.
Képzeljük el ha mondjuk a Vámpírnaplókból is csak 10 részt adtak volna le, tuti kasza.

winnie - 2011. 07. 08. 23:39

tény, hogy én is inkább negatív véleményeket olvastam, s biztosan lesznek pozitívak is, mert azt nem lehet elvitatni, hogy nagyjából sikeres volt, nem zuhant meg a nézettsége, jól tartotta magát, nem sokkal a spartacus alatt, szóval minden arra mutatott, hogy sokan szerették. és mégis.

az pedig elgondolkodtató, hogy produkciós okok miatt nincs 2. évad.

sidoka - 2011. 07. 08. 23:40

Totál egyetértek a kritikával, én valahol 4-5.rész környékén kaszáltam de már bánom hogy nem előbb.

Reg5 - 2011. 07. 08. 23:50

4 részt láttam. Rossznak nem mondanám, egyszerűen csak nem érdekelt a folytatás.

Haky - 2011. 07. 08. 23:54

Én az első részt néztem meg, 3-szor futottam neki annak az egy résznek is…

Platschu - 2011. 07. 08. 23:59

Én már az első rész után “kaszáltam”. Tetszett is és nem is. Nagyon nem jött be Merlin külseje és nyavalygása, de a romos vár és az első rész végén lévő csavar meglepett. Ennek ellenére valahogy nem támadt fel bennem a lelkesedés, hogy folytassam, de most végleg meggyőztetek, hogy jól döntöttem. :S

Tomah - 2011. 07. 09. 00:29

Végignéztem:)
Azért nem volt olyan vészes láttam már rosszabbat:)

deus - 2011. 07. 09. 01:52

7 részt láttam belőle, de a 3.-4. rész után szinte semmi nem történt. Itt vár a vinyómon a többi, de nem nagyon akaródzik megnézni. Talán később kiforrta volna magát a sorozat, de az első évadban még a közelébe sem értek. Joseph Fiennes mögött, pedig még mindig a kaszás jár és nem a kasszás. :D

PAT - 2011. 07. 09. 03:25

1 részt láttam, utána nem érdekelt, de ahogy nézem nem is nagyon fog.

muhaddib - 2011. 07. 09. 06:16

Joseph Fiennes-nak minek adnak még színi munkát? Menjen el egy bányába, mert ilyen színészi képességekkel ott legalább kevesebb embert zavar. Katasztrófa az ürge. 3 részt bírtam megnézni belőle, totál érdektelenség, izgalom hiánya. Egyáltalán nem bánom a saját, majd a céges kaszát.

Godem - 2011. 07. 09. 06:58

“Nem is tudom igazából, hogy miért néztem végig ezt az évadot, mert egyáltalán nem szórakoztam jól.”

Azt hiszem többet nem is kell mondani. :)

DeadMan - 2011. 07. 09. 07:17

Végeredmény nálam 5,5/10.

Nem érzem, hogy megérdemelt volna egy második évadot, bár én valószínűleg azt is néztem volna. De ha már a nézettséget produkálta hozzá, akkor nevetséges, hogy produkciós okok miatt nem sikerült folytatni. Persze senki ne értsen félre, nem fogok az el nem készült második évad után sirdogálni…azt a pár tehetséges színészt és picinyke költségvetést el tudom képzelni hatékonyabban kihasználva is:)

csericka - 2011. 07. 09. 08:27

én is végignéztem. szerintem azért, mert vártam, hogy hátha a következő rész most jobb lesz. hát nem lett.
és Joseph Fiennesről inkább nem is beszélek/írok. A “színészi” játékával minden jelenetet elrontott, amiben szerepelt.

Anachel - 2011. 07. 09. 09:10

Nekem tetszett a Camelot, sajnálom hogy végeí :(
Nem az észveszejtő színészi alakításoktól és a lenemveszemaszememaképernyőről jelenetekről volt híres, de azért nézhetőnek találtam.
Szánalmasnak találom ezt az új álláspontot miszerint 10részesre csinálják az évadokat. Így nem tud egy sorozat sem kibontakozni és mindet elkaszálják. A The Borgias-ról nem gondolnám hogy mérföldekkel fobb, mégis folytatják. Vagy ott van az Outcasts vs Falling Skies. Szerintem sokkal jobb volt a britt sori mégis elkaszálták, míg a limonádé FS 2évadját meg berendelték…

e_bence - 2011. 07. 09. 09:21

Megnéztem az egész évadot. Gondoltam, ha már Starz, meg Arthur király benne Eva Green és Claire Forlani akkor nem lehet rossz. A főcím valami csodálatos és minőségi volt. Maga a sorozat pedig nálam már Arthurt jástzó sráccal el lett kaszálva. Ehhez még hozzájön a kopasz nemnormális, mágiátlan Merlin. Az excalibur részt meg no comment.
Morgan karaktere bármennyire villantós, badass az apácával és a tetkós szolgálóval hazavágják. Már nagyon vártam, hogy lefejezzék a banyát.
Utolsó részek és a finálé pedig csapnivaló volt. Egyáltalán nem csodálkozok a kaszán. Rossz szereplőválogatás, érdektelen epizódok, és mindezek kivitelezése.

hispan07 - 2011. 07. 09. 10:10

Nekem Eva Green volt a fő eyecandy, de ő sem bírt rávenni, hogy az első rész után tovább nézzem ezt a valamit. a tökös Spartacus és az állhatatos Ben Stark mellett egy dawn kóros vidéki unokaöccs volt szegény Arthur

jersey - 2011. 07. 09. 10:38

Habár végignéztem a sorozatot, de nem mondanám, hogy könnycseppeket fogok ejteni azért, mert nem lesz második évad.
Esküszöm, ha az utcáról behívtak volna pár embert, hogy írjanak meg egy részt, az is izgalmasabbra sikeredett volna :P
Joseph Fiennes-on pedig teljesen kiakadtam. Azért pár éve még tudott színészkedni, jó nem volt akkor sem egy nagy talentum, de amit Merlinként levágott az katasztrófa, már-már paródiának tűnt. Amiért végignéztem a sorozatot, az pont az excalibur-os rész volt, abban legalább volt fantázia, és reméltem, hogy lesz még pár ilyen rész, de nem.
Btw a facebook-on van Camelot játék, abban is, ha küldetést csinálsz, egy ember csatázik egy másikkal, szóval igazán sorozat hű :P

Zsuzsee - 2011. 07. 09. 10:46

Meglepődve olvastam ezt a kritikát. Ilyenkor eltűnődöm, vajon én vagyok-é ennyi elfuserálva, vagy párás a szemüvegem, netán a monitorom, vagy mi van, de én nagyon szerettem ezt a sorozatot, és nem örülök, hogy kaszálták.
Igaz, ami igaz, a történet meg annak a vezetése sem egy nagy szám, de hát nem lehet minden fenékig Trónok harca. :) Esélyt kellett volna adni, ahogy már valaki korábban említette, hogy összeszokjanak, hogy az írók is kitalálhassanak valamit, szvsz a végére elég jól felhozták a dolgokat az elhalálozásokkal, és VÉGRE megérkezett a kerekasztal(errevártamfakk!).
Leontest én is sajnáltam, kedvenc volt, Kay és Gawain mellett, Eva Greent pedig egyszerűen imádtam. Annyira, sőt olyannyira, hogy néha elfelejtettem, hogy melyik csapatban játszom, ha értitek mire célzok ;) Képtelen voltam miatta utálni Morgant, pedig okom lett volna erre számos.
Jamie CB miatt indultam neki az egész sorozatnak, aztán az első pár perc elteltével már kerestem is más “okot” a nézésre, mert mondom ha csak a srácon múlik, hogy kaszálom-e a cuccot vagy sem, akkor sürgősen legalább egy “Dzsoááááánááááá”-t szellentsen el, különben lemondok róla. De szerintem a végére ő is belejött. Amikor visszatért Camelotba, mielőtt Morgan fejére tették volna a koronát, és ott tapsikolt neki, az volt az évad csúcspontja (Arthur alakítását nézve).
Joseph Fiennes kilóra megvett, elég (vagy inkább jobb?) lett volna, ha csak ácsorog a háttérben, és bámul, én akkor is imádtam volna. Bár igaz, hogy kicsit sok volt a szerencsétlenkedés a varázsereje körül.
Tamsin Egerton… Eyecandy vagy sem, jobban jártunk volna, ha kiküldik kaszálni Camelot elé. Leontes is, meg mi is.

Szóval tény és való, hogy hagyott némi kivetnivalót maga után, de azért egy képzeletbeli gyásszalagot felkötök a homlokomra a Camelotért. (sadface)

Maros1986 - 2011. 07. 09. 12:28

Gyerekek kövezzetek meg de én bírtam Merlint. Eddig ahol én láttam Merlin mindig egy öreg, bölcs és nagyhatalmú varázsló volt. Ez kicsit uncsi lett volna nekem megint, én szerettem hogy ilyen őrült folt a figura. Artúrt is sokan szidták. Igaz hogy nagyon ütni való feje van a gyereknek, de pont az a lényeg, hogy egy jelentéktelen pöcsből királyt faragjanak, nem lehetett értelmes, jó kiállású színészt választani a szerepre. De tényleg nem volt az igazi a sorozat, 8 részt néztem meg, de az utolsó kettőt nem hiszem hogy meg fogom.

fran - 2011. 07. 09. 12:52

Ezzel a sorozattal az volt a baj, hogy a részletek akár használhatóak lettek volna. Morgan, Merlin idiótizmusa, Calmelot látható védhetetlensége, tenyérbemászó arcú Artur, idióta Guinevre és a többi- De valahogy nem állt össze. Közepes tehetségű írók összedobáltak egy csomó jó ötletet, de nem tudtak belőle egy normális sorozatot csinálni.

Blazious - 2011. 07. 09. 13:44

Én két vagy három részt láttam, elég is volt. Arthurnak annyira tenyérbemászó képe volt, hogy egyszerűen képtelenség volt megszeretni. Lehetett volna helyette a Kay-t játszó színész.
Amikor Arthur leesik a karddal, és beveri a fejét a sziklába, az elég gagyi volt. Egy ilyen esés után tuti kiloccsanna az agya.

Ovi - 2011. 07. 09. 16:42

Elkezdtem nézni anno, de négy rész után feladtam. Valamiért nem működött.
Várom vissza a BBC Merlinjét.

jiliac - 2011. 07. 09. 19:47

Én is feltettem magamnak a kérdést, hogy minek is néztem végig. Végül is azért néztem végig hogy hátha jobb lesz, de nem lett jobb. Morgan-nak voltak jó pillanatai az apáca volt nekem talán a leginkább akinek a játékát jó volt nézni, Merlin színész katasztrofális volt, Artúr színész meg egy pojácát jelenített meg. Nem kár érte, én ennek tudta nélkül elkaszáltam annó a 10. rész után.

Neoprimitiv - 2011. 07. 09. 21:11

Én talán a harmadik részig néztem, aztán én sem tudtam rávenni magam a folytatásra, pedig úgy indultam, hogy nekem ez a sorozat kell. A karakterek klasszikus kiosztásának felborítása (amit Maros 1986 írt) akár lehetett volna a siker kulcsa is, de egyszerűen nem működött. Nem érdekelt, hogy sikerül-e király faragni ebből a sutyerákból és még kevésbé kívántam, hogy sikerüljön nekik. Hogy a casting volt rossz vagy a forgatókönyv tette érdektelenné őket, nem tudom, de nem állt össze. A két eyecandy sem működött nekem. Eva Greent szeretem de itt ez a folyamatos szemmeresztgetés a “félelmetes vagyok” érzékeltetésére idegesítő volt. Tamsin Egerton cicijei az Eltakarítónő óta kellemes emlékek, viszont ennél több jó nem is mondható el róla, ezért pedig nem érdemes végigkínlódni tíz részt.

vybil - 2011. 07. 09. 23:54

2-3 reszt lattam , nevetseges volt a spartacus utan

Action - 2011. 07. 10. 00:03

Én kb a 4. részig néztem, oszt annyi. Egy Trónok harca mellett nem pazarlom az időmet egy ilyenre. Igazán a legnagyobb bajom az volt, h a készítők nem tudták eldönteni, h mit akarnak: fantasyt, vagy történelmi sorozatot.

winnie - 2011. 07. 10. 00:25

“Szánalmasnak találom ezt az új álláspontot miszerint 10részesre csinálják az évadokat. Így nem tud egy sorozat sem kibontakozni és mindet elkaszálják.

ez kábeltévé, itt ennyi a szokás, 10-13. más a produkciós filozófia (jórészt előre leforgatják a premier előtt), a részeket mindig leadják, stb. egy kábelcsatornának nincs sok sorozata, míg egy nagy csatornának olykor 30-40 is van.

a kasza pedig… az országos, “kibontott” új sorozatok 2/3-a 1. évados kasza. a kábeles új sorozatoknak alig 1/4-e, a legtübb, mint írod a borgias-t és a falling skies-t, folytatódik. a kibontás meg ilyen szempontból mindegy, hiszen, aki kiszáll az elején, nagyon ritkán jön vissza-

Dunmak - 2011. 07. 17. 13:57

“A cliffhanger szintén nevetséges volt. Morgant már rég ki kellett volna végezni, erre visszatér a várba, Guinevere képében, hogy Artúr ágyában kössön ki, mert szüksége van egy királyi sarjra.”

Érdekes hogy pont olyanba kötsz bele ami része az eredeti mondakörnek. :/

winnie - 2011. 07. 17. 14:29

attol meg lehet bena cliffhanger. Sot, eppen ezert bena cliffhanger.

Alice - 2011. 07. 19. 16:11

A Sweeney Todd-os szerep olyan volt Jamie C.B-nek, mintha ráöntötték volna (énekhangja meg volt bőven :), de mintha túl nagy lépés lett volna ez a más típusú, ráadásul fő-főszerep a Camelotban, amivel nem tudott teljesen megbirkózni. Közben hallom, hogy elég kapós lett a filmvilágban is, lásd Mortal Istruments könyvadaptáció, na, az ottani alakítására duplán kíváncsi leszek. Veszélyes könyvbeli hősöket megjeleníteni :)

A sorozatról annyit, hogy valóban voltak jó pillanatok, és az sem kétséges, hogy megtartom, de ha őszinte akarok lenni, nekem nem jött be. Nekem elnagyoltnak, összecsapottnak tűnik, és nincs kiemelkedően jó karakter, ami nagyon hiányzik.

buszberlet - 2011. 09. 14. 07:26

De jó hogy két rész után abbahagytam. Aki meg nézte a Merlint, annak szerintem még rosszabb volt. :D

Kata110 - 2011. 12. 24. 14:25

Lehet hogy velem van a baj, de nekem nagyon tetszett a sorozat, és nagyon sajnálom hogy vége lett.
Elolvastam az összes hozzászólást, és nem igazán értem hogy mi bajotok volt Merlinnel. Nekem ő lett a kedvenc szereplőm, és nagyon tetszett ahogy kiemelték a szerelmi szálat közte, és Igraine között. Joseph Fiennes szerintem nagyon jól játszotta ezt a szerepet, de nagyon úgy tűnik hogy szinte csak szerintem.
Leontes-t nagyon sajnáltam, és a végén az a kerek asztalos-véres deszkás jelenet nagyon tetszett
Szerintem adhattak volna egy esélyt a 2. évadra, kíváncsi lettem volna rá hogy mit hoznak ki belőle.. :/

winnie - 2011. 12. 24. 15:17

az a vicc, hátha nem olvastad, hogy minden adott volt a 2. évadhoz. mármint a nézők részéről: http://www.sorozatjunkie.hu/2011/06/30/camelot-kasza/ – elég hihetetlen körülmények között kapott kaszát.

Danjou - 2012. 01. 22. 14:27

Kicsit késői a komment, ahogy látom, de belekezdek azért. Nem is tudom, hol akadtam a sorozatra, talán a hazai hbo promóját láttam, az alapján kerestem be és ha már fent volt a teljes évad, le is szedtem nagy erőkkel. Még csak a 7. résznél tartok, de már végig fogom vinni, csakazértis. A benyomásaim vegyesek, némely dolog borzasztóan tetszik (a fényképezés, a kosztümök, hogy több kevesebb sikerrel próbálták felidézni azt a korszakot, amiben a sztorit elhelyezték). Bele lehetne kötni persze apróságokba, de mivel kedvencem a téma összességében pozitívan értékelem.:) Merlin és Morgan karaktere pl üdítő volt a régi sablonok után. Csak hasonlításképpen, a hangulat végett bátran ajánlom mindenkinek Bernard Cornwell Excalibur trilógiáját, Az Artúr mondakör feldogozások közt kiemelkedő.:)

Veky - 2012. 04. 14. 00:39

Szerintem tetszetős volt, de nem volt kimagasló.

Nem értem, hogy miért fikázzátok!

Csak úgy néhány kérdés azoktól, akiknek nem tetszett a sorozat:
Ti mit változtattatok volna? Vagy mi nem tetszett benne? Most őszintén: Mit vártatok el a sorozattól?

Remélem bele tudtok gondolni, hogy mikor játszódik valójában ez a történet… És remélem tisztában vagytok a mondakörökkel… Nos, akkor a kérdéseimre mit is válaszoltok?
Mert szerintem ez így jó volt. És HŰ a történethez…

winnie - 2012. 04. 14. 01:17

mit nem értesz azon, hogy valakinek tetszik, másnak meg nem? minden sorozatnál ez a helyzet. de ha már tetszett, akkor igazán írhattál volna véleményt is, hogy miért, ha előtted ennyien vették a fáradságot.

“Vagy mi nem tetszett benne? ”

ezt például elég sokan leírták. feleslegesnek tűnik a kérdés.

“Mit vártatok el a sorozattól?”

mások nevében nem beszélhetek, de lehet, hogy azt, hogy jó lesz.

Syrmorton - 2012. 04. 29. 15:16

Nekem nagyon tetszett, és egyet értek Veky néhány mondatával. Szerintem korhű volt, mint vizuálisan, mint játékilag. Én is úgy gondolom, hogy egy teljesen más perspektívából mutatták be a történetet, ami nem csak üdítő, hanem élvezhető.
Szerintem sokkal magasabb színvonalra utal az, ahogy a karaktereket megalkották. Hisz’ gondoljatok bele: Nem attól varázsló valaki, hogy tüzet lövel a kezéből, vagy hogy varázsigéket kántál agyba főbe. (Erre akkor nagyon jó a bűbájos boszorkák is.) Abban az időben mágiának tulajdonították azt, amit éppen nem tudtak felfogni, vagy megmagyarázni. Merlin karaktere teljesen rendben volt. Akárcsak Morgana és az apáca karaktere is. Jeleneteik tele vannak mély, emberi tartalmakkal és bemutatják, h. hogyan is lehet megszerezni a hatalmat, félrevezetni az embert és hamis tükröt állítani nekik. (Ezek a mai világban is aktuálisak.)Nekem az is tetszett, hogy teljesen kezdetlegesen indult a történet. Hiszen Artúr is ember, és tökéletesen szemléltette nekünk, hogy senki nem lesz egyből nagy király.
Ebben a sorozatban embereket alakítanak a színészek. Új képet kapunk arról, hogy hogy alakult ki ez az ősi mondakör és az a néző teljesen azonosulni tud a történésekkel és oda képzeli magát. Arról se feletkezzünk meg, hogy az akkor ember más mentalitásban élt, mint ma. És szerintem nem kéne egy kora középkori embert a maihoz hasonlítani. Örülök, hogy legalább ezt az évadot láttam, mert ez EREDETI. De akinek a sablon kell, az nézze azt. Azzal sincs gond. Mindnyájan különbözünk.

csokidarabka. - 2013. 02. 03. 12:36

Hejhaj, eszerint a kritika szerint akkor nekem ízlésficamom van. Oké, tényleg gyenge volt itt-ott, de nem ennyire. Joseph Fiennes volt az egyetlen ígéretes színész (számomra), aki miatt néztem. Sajnálom, hogy vége, főleg, hogy így. :/

winnie - 2013. 02. 03. 13:00

“eszerint a kritika szerint akkor nekem ízlésficamom van.”

ne szívd mellre, de ez egy nagyon buta következtetés. miért lenne bárkinek is ízlésficama azért, mert tetszik neki egy sorozat?

csokidarabka. - 2013. 02. 03. 19:08

Na ja, igazad van, buta következtetés volt, csak nagyon meglepett mások reakciója.

winnie - 2013. 02. 03. 20:15

korábban, a pilotkritikánál szerintem vannak pozitívabb kommentek is. de lehet, hogy sokan mást vártak, nem azt kapták.

a gáz az, hogy a sorozat sikeres volt, de technikai okok miatt nem tudták folytatni. ilyenről sem nagyon hallani…

Buksicica - 2013. 03. 05. 18:39

Én csak a 4. résztől kapcsolódtam be, mert csak akkor vettem észre, hogy az Egyszer volt hol nem volt után ez megy. Nekem tetszett, bár a családom elég hevesen tiltakozott, mert szerintintük is, mint egypár előttem szóló szerint unalmas. Ma fogják leadni a 9. részt , de nem bírtam kivárni úgyhogy megnéztem a neten. A vége nagyon idegesített, úgyhogy utánanéztem nem- e lesz véletlenül mégis 2. évad. Sajnálom, hogy nincs, mert így majd folyton magam gyártok hozzá végződéseket és rendszeresen utánanézek nem- e kezdtek el véletlenül újra forgatni.
A történetben Merlinnel nekem nem volt semmi bajom, bár a kedvencem sem lett. Már nagyon nyújtották Guinevere és Arthur kapcsolatát, úgyhogy én ujjongásba kezdtem amikor Laertes végre meghalt, ezért, ha folytatnák egy kicsit tartanák tőle hogy bevonják Lancelotot, mivel útálom a szerelmi háromszögeket(ezért hagytam abba a Vámpírnaplókat is). Az Arthut játszó színész nekem sem volt túl szimpatikus, bár végül is miatta kezdtem el nézni, hátha megkedvelem, mivel ő játsza a főszerepet a Csontvárosban is, ami jelenleg az egyik kedvenc könyvem, ezért igyekeztem megkedvelni, ami a végére egész jól sikerült. Eva Green egyszerűen olyan jól játszott, hogy útáltam nézni, bár a sok kapcsolatán már lasan nem tudtam eligazodni. A bajokok közül Gawaint ésKeyt szerettem. A történet tényleg nem volt akkora nagy szám, de szerintem a törzténet előrehaladtával egyre jobb lett volna. Szóval én azért még reménykedem, hátha folytassák.

mate vok tső - 2013. 03. 13. 22:08

Igaz van a kritikában igazság mint pl. Morgana a saját öccsével is képes volt lefeküdni. Meg Arthur és Giniver kapcsolata. Leontesz halála. De gondoljatok csak bele. Most jöttek volna az izgalmas részek a kerekasztal megalapulása Morgana-ról lerepült a fátyol(részben) meg szerintem Merlin se ment el végleg a sorozatból. Az apáca is meghalt. Én sajnálom h nincs második évad :(

Jáger Judit - 2013. 03. 19. 21:26

Mivel sorozatról van szó, nem kell mindjárt az első évadban minden bonyodalomnak benne lenni és nem kell mindjárt itt minden poént ellőni. Egyébként és is láttam olyan magyar filmet kiváló rendezőtől és operatőrtől, ahol még ennél is kevesebb volt a “sokadalom” és minden egyes elesés után mindenkinek szép fehér maradt a ruhája a további történelmi és egyéb bakikról már nem is beszélve: Honfoglalás! :D

névtelen - 2013. 10. 07. 23:05

Te becsmérlő!!!

János - 2013. 10. 15. 14:50

Nekem tetszik ;-) Jó féle sajnálom hogy nincs 2. évad :-/

János - 2013. 10. 15. 20:11

,,Ez a Camelot a felnőtteké”

Janek - 2013. 12. 29. 20:50

Hát nézem, én is lemaradtam nagyon a hozzászólással…
Én JCB miatt néztem meg (igen megnéztem az egészet), nekem tetszett a MTI csontvárosban, egészen ígéretes színész lesz…
Szerintem a történet igen gyenge volt, de sajnálom a 2. évadot, tényleg innen jöttek volna az izgalmasabb dolgok a mondakörből…
A szinészi alakítások, hááát azok tényleg nagyon harmatosak voltak, főleg, hogy a Merlin sorozatot imádom, de összességégben nézhető volt és tényleg egy új megközelítés, ami az eredeti mondakört hozza… nem költötték át teljesen :)
MIndenesetre egy új forgatókönyvíró gárda erősen ráfért volna…

drr - 2014. 01. 16. 00:50

Először pont a sok negatív kritika miatt nem néztem meg,nemrég viszont JCB miatt döntöttem úgy, hogy mégis. Szerintem nem volt olyan rossz, bár tény,hogy nagyon jó sem.
Az első epizódok nagyon vontatottak voltak, a színészi játék meg nagyon gyenge (főleg Arthur). Abban egyetértek a kritikával, hogy sokszor nagyon bugyuta volt a történet, és a látvány is lehetett volna szebb.
Az évad második felére szerintem minden téren javult a sorozat, már Morgan sem csak nagyon szúrósan nézett. JCB is feljavult, ahogy Arthur is mint király egyre jobb lett,az utolsó részben pedig a “tapsolva bevonulás” számomra az évad egyik legjobb jelenete volt.
Összességében sajnálom, hogy nem lett 2. évad, azt még szívesen megnéztem volna, egy rendes lezárással.

Cersei - 2015. 05. 01. 21:04

Na, ezt is megtaláltam. Én két rész után kaszáltam el. Eva Green amúgy sem tartozik a kedvenceim közé, de itt egyenesen pocsék volt. Ahogyan a sorozat is… Már amit láttam belőle.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz