login |

Memphis Beat: kezdett a 2. évad

2011. 07. 08. 17:40 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, még egy kellemetlen kötelességen át kell esni. Igen, Jason Lee “miért létezik?” kategóriába eső krimisorozata, a Memphis Beat is visszatért, s sajnos ugyanazok az érzéseim, amiket tavaly megfogalmaztam (1×01-1×02 és S1 finálé). De legalább konzisztensek a készítők, nem?

A hírek szerint persze lesznek a 2. évadban hangsúlyeltolódások, de a 2×01 alapján nem a krimiszállal kapcsolatban, hiszen az megint szemkikanalazós módon hihetetlenül unalmas volt: egy rendőrgyilkosság volt az ügy, amivel kapcsolatban érkezett egy kis vendégeskedésre Beau Garrett, mint belső ügyosztályos utánfutó Dwight számára, aki egyébként is nagyon irritáló volt, főleg, amikor az áldozat kisfiával volt.

Tényleg döbbenet, hogy mennyire unalmas ügyeket találnak ki. De. Ez nem azt jelenti, hogy tipikusak vagy közhelyesek az esetek. Azt meg pláne, hogy maga a sorozat tipikus nyomozós lenne. És ez az a tényező, ami miatt bejöhet egyeseknek, hiszen, ha van krimi, ami nem a megszokott elemekkel operál, akkor az a Memphis Beat, melynek szokatlanságához még a déli hangulat (a tömeges éneklés is a hangulat kategóriába tartozik, bár engem a világból kihajtott, mikor Dwight random dalra fakadt) és a Louisiana állambéli vágóképek is hozzájárulnak. Na, meg a fura kameraállásokban utazó rendezők.

Miképp a főhős Dwight-nak, úgy a Memphis Beat-nek is van stílusa, csak ne lenne ilyen kibírhatatlanul unalmas… 3/10. (És az sem tetszik, hogy Abraham Benrubi helyére az előző évad utolsó részeiben nem is szereplő néger zsarut, Reginald Greenback-et tették meg állandónak. De legalább a nevével nincs gond: Whitehead, Lightfoot, Greenback.)

8 hozzászólás Ne habozz!

Dexter - 2011. 07. 08. 20:58

Nekem bejön.
Nem azt mondom, hogy egy Istenkirály sorozat, de szerintem nézhető, főleg ezért a délies hangulatáért “különleges”, bár akinek ez nem jön be, az inkább hagyja ki.

És ezt nem csak azért mondom mert én fordítom ;)

slowclub - 2011. 07. 08. 22:34

Nekem is tetszik. A zenék szenzációsak benne, de Jason Lee is jól adja…

Dexter: köszi a fordítást, a párom nevében is!

Dexter - 2011. 07. 08. 23:11

Lehet, az is közrejátszott, hogy nagy Elvis rajongó vagyok ;)

Slowclub: Szívesen :)

winnie - 2011. 07. 08. 23:17

tény, ezeket nem lehet elvitatni a sorozattól: a zene, a hangulat abszolút megvan. az egész olyan, mintha nem ebben a tévés univerzumban játszódna. lehet, hogy épp azért nem jön be, mert túl sok krimit látok/láttam és van bennem bizonyos elvárás. a memphis beat teljesen máshogy közelíti meg a témát, más hangsúlyokkal, nem ott időz el pár másodpercet a kamera, ahol más sorozatoknál szokás, stb.

zagloba - 2011. 07. 08. 23:21

Kellemes esti kikapcsolódás, semmi eget rengető, de aki szereti a szokatlan ízeket, érdemes bepróbálnia!

zagloba - 2011. 07. 08. 23:22

És én is köszi a fordítást!!!

Kitti - 2011. 07. 09. 06:48

Szerencsétlen Jason Lee olyan bajusz nélkül, hogy nem is találok rá megfelelő hasonlatot… XD

payskin - 2011. 08. 21. 21:09

Ki kéne számolni, hogy más sorozatokhoz képest mennyi benne a zenei aláfestéssel “a városból mutatunk képeket” rész, mert szerintem simán a duplája, mint bárhol máshol. Értem én, hogy ezzel akarnak hangulatot teremteni, de kicsit idegesítő, amikor a jelenet két ilyen montázs között rövidebb, mint maguk a montázsok. Egyébként nem volt sem jobb, sem rosszabb az első évadnál… volt 1-2 jobb rész, de egyébként lassan csordogáló, langyos limonádé. Erős a gyanúm, hogy nem hosszabbítják meg…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz