login |

Curb Your Enthusiasm: kezdett a 8. évad

2011. 07. 13. 04:15 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika,

LD is back. Ennyit lehet elmondani az új évadról? Kötve hiszem, hogy a sorozat most szerez új nézőket. Bár be lehet kapcsolódni, én is így kezdtem, egy random premierrel, viszont olyan, mintha valaminek a közepén járnánk, nem kezdés hangulata van. Még úgy sem, hogy ugranak egy évet az időben.

I can call you bald, it’s like black people calling each other nigger. Hey baldie.

Pont olyan volt a rész, mint az utóbbi évadok bármelyike. Larry David, a Seinfeldből még mindig milliókat kaszáló borzasztó ember továbbra is garázdálkodik. Egy seggfej, mert megteheti. Úgy tesz mintha magát alakítaná, de nyilván nem ez a helyzet. Érdekes keveredése a hollywoodi valóságnak és a kitalációk szárnyalásának.

A rész legjobb húzása mindenképp a zsidó ügyvédes volt, ahogy egymás között tartanak mindent, és hogy ennek milyen következményei vannak. Csak egy bizonyos réteg ki ne szúrja, de én szakadtam a politikai inkorrektségen, amit ott hozott Larry. Zseniális volt, még a kínos fiatal lányt érintő tamponos szálat is jobbá tette. Tudom, hogy ez is védjegy, amit ott kínosan csináltak, csak ez a sorozat sötét oldala. Szerencsére világos is van.

Megújulás majd a New Yorkba költözéskor? Mert hogy idén a főszereplő elvileg átteszi a lakhelyét: New City, Same David. Egyelőre ez nem történt meg, és az előzetes alapján nem is a következő vasárnap fog.

Aki kíváncsi, hogy milyen egy nem cool asshole, az mindenképp nézzen bele valamikor.

4 hozzászólás Ne habozz!

zdawg - 2011. 07. 13. 09:28

I just got sweded!

T-Bag - 2011. 07. 13. 10:48

Epizód címeket nézve New Yorkban is megkapja minden társadalmi réteg a magáét Larrytől. Várós nagyon a sorozat…

pytta - 2011. 07. 13. 12:49

Mint ‘kritika’ (merthogy ez a poszt kategóriája) én ennél többre számítottam, hogy végülis jó volt-e ez a rész, vagy sem, a korábbiakhoz képest ellaposodik-e, vagy hozza a szintet…
Persze mindegy is, mert én még csak a negyedik évadnál tartok, de azért kíváncsi lettem volna, mi várható.

Mandog - 2011. 07. 17. 22:51

Az azért egy kissé félrevezető, hogy “egy seggfej, mert megteheti”, hiszen a humor forrása legtöbbször Larry félautista viselkedése, ami valahogy mindig ütközik a baráti köre által elvárt szociális szabályokkal, márpedig az ilyesmi nem függ vagyoni helyzettől, és még csak nem is szándékos seggfejkedés.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz