login |

Melissa & Joey: folytatódott az 1. évad

2011. 07. 13. 17:15 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Aki arra kíváncsi, hogy milyen egy igazi többkamerás családi vicces sorozat, az mindenképp vizsgálja be az ABC Family Melissa and Joey című sitcomját. Akár a 6 éves is nézheti. Az alánevetős formula ősrégi, a sorozat meg sem közelíti az igazi nagyok színvonalát, de valahogy nézeti magát. Vagy csak én vagyok még mindig sitcomfüggő?

A sorozat alapja az, hogy a csávó kénytelen gyerekgondozói állást vállalni egy területi képviselőnél, akinek egy rokona az összes pénzét elszipkázta. Egy lakásban él a családdal, elvileg alkalmazott, de természetesen a büszkesége azért még megvan, ami mellé elég keményfejű is. A Nanny-t idézi?

A poénok tényleg tipikusak, higgyétek el, megnéztek egy részt, és láttatok mindent. A sorozat nem fejlődött, talán erre utal, hogy még mindig az első évad megy elvileg. Ennek ellenére minden héten megnézem valahogy. Talán mert nyáron nincsenek sokkal jobb sitcomok, hiszen a jobb kábelen a dramedy uralkodik 30 percben, a többieknél pedig még a Melissa and Joey-nál is rosszabbak mennek. Hot in Cleveland? Valaki?

Bocs a képekért, de a tököm halálunalmas beállítások miatt hirtelen nem találtam olyat, amin ketten vannak, viszont a pasi haja miatt ő mindenképp rajta kell legyen. Hogy miért? Mert komolyan, mi ez a számozás már? A sorozat tavaly ment, idén folytatják, de elvileg még mindig az első évadban járunk. A pláne, hogy az 1×13 volt idén a folytatás (fenti kép onnan van), viszont rögtön az 1×14-ben már hirtelen lett haja a srácnak. Nem is ott vágták félbe az évadot, ahol a forgatásban szünetet tartottak.

Ami külön vicc, hogy a főszereplő színészek nevéből jött a sorozaté: Melissa Joan Hart alakítja a nőt és Joey Lawrence a férfit. Bár erőltetik az “összejönnek – nem jönnek össze”-szálat, de basszus, képernyőn mintha semmi vonzalom nem lenne a két főszereplő között.

Mint látjátok, nem bővelkedtem a pozitívumok felsorolásával, nem adnék 5/10-nél sem jobbat (már ez is felfelé kerekít), de valamit kevertek az anyagba.

12 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2011. 07. 13. 16:43

megnéztem a mostani nyitórészt, de nem változott a véleményem, nekem nem nézős: http://www.sorozatjunkie.hu/2010/08/24/pilot-mustra-melissa-joey-1×01/

goodjohnwin - 2011. 07. 13. 17:25

a Warner és a Universal sitcom-pilotjait elnézve sem éreztem azt, hogy valami alapvetően új dolog készülne bárhol is. A legjobbak meg általában egy kliséhalmazon alapszanak, talán ezért is maradnak meg… (HIMYM=Friends, stb.)
Kár, hogy nem készül egy Will & Grace-utód…

winnie - 2011. 07. 13. 17:33

“A legjobbak meg általában egy kliséhalmazon alapszanak”

hát, nézőpont kérdése, de hol a klisé a parks and recreationben? az office-ban? a modern family-ben? az eastbound & down-ban? a the league-ben? ha már a legjobbakról volt szó.

“(HIMYM=Friends, stb.)”

a példa remek, mert nagyon jól mutatja, hogy nem az a fontos, hogy mi az alapfelállás, hanem az, hogy milyen a megvalósítás és a humor fajtája, ami alapján a himym szinte semmiben sem hasonlít a friends-re. (ld. szerializált, nem csak közönség előtt felvett, tele van flashbackekkel, nem szokványos szerkezetű, narrált stb.).

nem hiszem, hogy az lenne a klisé, hogy egy sorozat barátokról szól. szólhat még ellenségekről, családról és munkatársakról. meg idegenekről.

“Kár, hogy nem készül egy Will & Grace-utód…”

valószínűleg azért nem, mert egyrészt abból elég volt egy is (elég rossz volt, a friends nélkül azonnal megbukott), másrészt meg a te egyenletes alapján friends=w&g (hiszen barátokról szól), harmadrészt pedig legalább 5 w&g utód készült már.

zsolt66 - 2011. 07. 13. 17:51

Én Melissa Joan Hart miatt kezdtem el nézni, Sabrina a tiniboszorkány nyomokat hagyott bennem, azóta nézem ha van időm rá, tényleg nem egy olyan sorozat, hogy “hű de várom már a következő részt” de ha van felesleges 20 percem és kedvem akkor jöhet.

Dregnarr1 - 2011. 07. 13. 18:26

Én is MJH miatt kezdtem neki, de aztán megszerettem. Egymás oltása közben akad egy pár hangosan nevetős beszólás, a karakterek közül senki sem irritál, na meg a sok, további esélyt nem kapó újoncok közül a kevés megmaradtak egyike, úgyhogy én boldogan nézem tovább, sőt várom is.

Dr. McSteamy - 2011. 07. 13. 19:08

Én is csak Melissa “Sabrina” Joan Hart miatt kezdtem nézni. Tényleg bénus néhol a sorozat, de így nyáron uborkaszezonban megfelel.

Drake - 2011. 07. 13. 19:51

Sztem simán nézhető,főleg így,nyáron,mikor nem nagyon van más szitkom.Nem egetrengetőek a poénok,de néha egész szórakoztató.Szerethetőek a karakterek,senki sem lóg ki a sorból,bár a szemüveges asszisztens kicsit nekem bugyuta,de még határon belül van.

sorozatfan - 2011. 07. 13. 20:15

Szerethető sorozat, néha még várós is, igaz, hogy tipikus, de még így is lehet rajta nevetni, nyárra pedig tökéletes.

Ákos - 2011. 07. 13. 20:57

Az alánevetős formula ősrégi, a sorozat meg sem közelíti az igazi nagyok színvonalát, de valahogy nézeti magát. Vagy csak én vagyok még mindig sitcomfüggő?

Ugyanígy vagyok vele én is. :D

Nola - 2011. 07. 13. 23:23

Az USAban Melissa nem Sabrinaként robbant be a köztudatba, hanem Clarissaként, igazán mókás hiányos fogazattal és affektálás közepette nézni még gyerekként. A Melissa&Joey-t én is próbáltam, de annyira nem megy, nagyon untam. Egyetértek azzal, hogy kevés eredetiség van filmek, sorozatok, irodalom stb. vagyis a történetek terén, viszont a történet mesélés minősége nem mindegy. S számomra ez a sorozat minden csak nem humoros.

Winry Rockbell - 2012. 09. 10. 19:26

Én véletlenül láttam az első részt.Azaz igazság,hogy a sok káromkodós,disznó vicces műsorok után(tisztelet a kivételnek)nekem ez nagyon bejött.Láttam egy két magyar részt majd rászántam magam egy angol darára és elkapott.Jó,hogy egyik karakter sem idegesít!Jó hogy egyszerű poénok vannak és mindegyik részben akad egy amin akkorákat röhögök,hogy az nem kifejezés!Nekem nem is kell több.Plusz MJH és JL szerintem jó választás voltak. :)

winnie - 2012. 09. 10. 21:31

“Azaz igazság,hogy a sok káromkodós,disznó vicces műsorok után(tisztelet a kivételnek)nekem ez nagyon bejött.”

van benne valami.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz