login |

Suits: 3 rész után

2011. 07. 14. 23:55 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: kritika,

Már múlt héten meg akartam írni a posztot, nehogy ne tudjam megírni (értsd: ha nem jó az 1×03). De mivel akkor nem sikerült, így most kell lóhalálában, nehogy ismét ne tudjam megírni. Kimondjam én először? Aki követ Twitteren, az tudja, hogy mi a véleményem a Suits-ról. Eddig, hangsúlyozom, hogy eddig a nyár legkellemesebb meglepetése. (human pilot és 1×02 kritikája megvolt?)

Igen. A Suits nézése közben éreztem, hogy baromira felesleges Falling Skies-t néznem, ha ilyet is lehet helyette. Pedig isten látja lelkem, nem nagyon vártam a Suits-ot, de a USA bebizonyította, hogy egyrészt le lehet rakni az asztalra három baromi egyenletes színvonalú részt (3*7/10 reppen is), másrészt pedig, hogy lehet érdekes jogi sorozatot készíteni minimális tárgyalótermezéssel, nulla záróbeszéddel és olyan ügyekkel, mint szabadalmi pereskedés vagy egyéb korporét jogászkodás.

Hihetetlen, tudom, én sem hittem. Az már csak hab a tortán, hogy az egyik főszereplő egy arrogáns f*szkalap, a sztori szerint ő alkalmazza kvázi segédként a diplomával nem, de fotografikus memóriával rendelkező, lelkes, azonban a szakmát gyakorlatban nyilván még csak tanuló, a jogiról kibukott srácot. Arrogancia ide vagy oda, nyilván Harvey Specter karaktere nem lesz sosem kedvenc (vagy…?), de mégis nagyon eltalált, és remekül működik Mike Ross mellett.

És, hogy miért jó a Suits? Nekem szerintem azért jön be annyira, mert mintha némi heist-lenyomatot látnék benne. Az ügyvédek folyamatosan (szakmailag!) szívatják, átverik egymást, munkatársaikat, főnökeiket, ellenfelüket és olykor még saját ügyfelüket is. A pörgő párbeszédek mellett folyamatosan megy egy elmebajnokság is és rettentő élvezetes, ahogy mindenki próbálja a másikat túlgondolkodni.

Ami nagy szívfájdalom volt, az mindössze a pilotban bemutatott két magánéletes szál visszahozása az 1×03-ban. Remélem, hogy a “barát és csaja”-szál örökre feledésbe merül, bár az epizód vége nem erre enged következtetni. És különösebben a nagyi sem hozott lázba, mint tanácsosztó guru, de istenem, ha csak ő van, még elviselek.

Ja, és persze a két főszereplő mellett ott vannak a mellékszereplők: Rick Hoffman a legnagyobb király, zseniális komikus, minden jelenetét feldobja ahogy tenyérbe mászik. A két csaj is kellemes meglepetés, bár egyelőre inkább dekoráció. Gina Torres-re főnökként pedig mindig úgy gondolok, hogy felesleges ide, de amikor megjelenik, mindig bizonyítják az írók, hogy őt is érdekessé tudják tenni, ő is keményen benne van a már említett elmejátékban, a másik túlgondolkozásában.

A Suits eddig nagyon jó élmény volt. Nyilván innen lefele is vezethet út, de ezt a 3 részt már nem vehetik el tőlem. (Muszáj megjegyeznem, hogy a pilot milyen remekül építette fel a sorozatot. A készítők remekül kihasználták a plusz játékidőt, jó ideig nem is találkozott a két fő karakter, a fő ügy is csak 30 perc után kezdődött el és még csavaros is volt, pedig csak egy szexuális zaklatásról szólt.)

16 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2011. 07. 15. 01:17

oké meggyőztetek, elkezdek egy ügyvédes/jogi sorozatot.

Sz. - 2011. 07. 15. 02:14

Első kép: Barney 10 évvel ezelőtt, 2. kép: Marshall 10 évvel ezelőtt… hehehe :D

Caleb - 2011. 07. 15. 05:28

Macht zseniálisan hozza szerintem Harvey karakterét. Elvileg semmi szerethető nem kéne, hogy legyen benne, de valahogy az a könyörtelen profizmus mégiscsak kiegyenlíti a seggfejséget. Kicsit House-szindróma, szerintem.

Soha nem hittem volna, hogy jogi sorozat szórakoztatni fog, de ez tényleg azt teszi. Mondjuk ez azért lehet, mert a Suits elsősorban tipikus USA sorozat, és csak másodsorban jogi :).

i - 2011. 07. 15. 07:36

Zűrös barátos részeket áttekerve szinte tökéletes nyári szórakozás.

Amilyen egykaptafa az összes USA-sorozat, közülük a Suits bőven kiemelkedik.

Jogos lenne egy Franklin & Bash összehasonlítás, bár az is eléggé nézhető.

Chloe Wolfe - 2011. 07. 15. 09:30

Bevallom őszintén, megfordult már a fejemben, hogy hagyjam a csudába a jogi kifejezések miatt, amikkel kissé hadilábon állok, de basszus, annyira megkedveltem a karaktereket, hogy egyszerűen nem tudom csak azért abbahagyni a sorozatot, mert vannak benne kifejezések, amiket nem értek. Számomra a karakterek és a közöttük lévő kémia elviszik az egészet. Nagyon kellemeset csalódtam a sorozatban, mert soha nem is gondoltam volna, hogy egyáltalán elkezdek nézni egy jogi sorozatot, azt meg pláne nem, hogy ennyire szórakoztató is lehet…

CSiPet - 2011. 07. 15. 10:29

Jaja, egyetértek az előttem szólóval. Nekem is az egyetlen gondom vele, hogy az ügyvédi bla-bla bizony nem az erős oldalam még magyarul se, nem hogy angolul. Jó lenne magyar felirat. De még így is megnézem, mert rohadtul jók a karakterek, és az egész beszippant…

Nikki - 2011. 07. 15. 11:08

A Suits jó és kész :D Harvey sose lesz kedvenc de Mike mellett pont jó, a főnök egy nő és micsoda főnök! és milyen karakter :D
A “barátot” és csaját meg hagyjuk a francba, szúrjanak ki minél többször a bosszantó, nevétmégnemtudtammegjegyezni vigyorival és boldog leszek :D

ungabunga - 2011. 07. 15. 11:20

Kellemes szórakozás, nagyon jó a karakterek kémiája.
Persze csak míg Gina Torres, meg a régi barátok (főleg ez az irritáló szöszi) nem kerülnek képre. Gina-val még elviselhető lenne a sorozat, de ha ezt a szőke csajos picsogást erőltetik, ha már picsogni kell akkor azt tegye Rachellel;>

Nagymami kell, de legyen ott vége a drámának, inkább több Donna-t/Rachelt/Luist akarok:)

Üde színfolt eddig. Maradjon is így.

v. - 2011. 07. 15. 16:08

+1 Chloe Wolfe
Nemrégóta kezdtem el angol felirattal nézni dolgokat (nagy úr a szükség, de örülök, mert rengeteget tudok tanulni – nem is gondolná az ember :o ), a jogi nyelv meg igencsak messze áll tőlem… De gyakorlatilag ennek hiányában is tökéletesen élvezhető a sorozat, elég jók a metakommunikációk, rengeteg dologra lehet és kell is figyelni, ez nagyon tetszik.
Írtátok, hogy nem vagy csak kevéssé szerethető Harvey karaktere. Nos, ami engem illet, teljes mértékben ki vagyok vele békülve, sőt akár még bunkóbb is lehetne: elég egy sármos pillantás és teljesen máshogy jön le az egész szituáció – számomra, de hát nálam igen magas az eyecandy-faktor. ;) Dögös és kész. :D
Barát-barátnő szál nekem bejön, plusz egy feszültség- és konfliktusforrás, amitől csak még színesebb az egész, a sorozatban ez az a kényelmetlen-szál, ami mindenben benne van, amiről azt gondolod, hogy “jaaaaj, nemáár, jobb lenne hagyni az egészet, de mégis foglalkozni kell vele, mert a lelkiismeret ezt diktálja”. Szerintem nem baj, hogy van ez, elvégre a “kissrác” élete nemcsak munkáról szól.
Nekem a nagyis részek a furcsák inkább, ez a Yoda-stílus számomra a leghihetetlenebb az egész sorozatban. A nagyi mindig mindent tud… Jaj, ugyanmár… Aztán valahogy mindig úgy hozzák ki, hogy a találkozó végére valahogy már nem olyan bosszantó.
Jók a zenék is, és sok helyen egész jók a vágások. Nálam az egészre megvan a 8/10.
Szóval marad a sorozat, angol felirattal. :) (mókás lesz magyarul újranézni, akkor majd kiderül, hogy mennyire félreértettem az egészet :D :D :D )

napocskin - 2011. 07. 15. 17:14

Egyik kedvenc lett azonnal. Szerintem ezek a karakterek direkt kívánják, hogy kicsit a hátterükkel is foglalkozzanak, miért is lesz ilyen valaki, mint akár Harvey, akár Mike – mindketten vannak elég érdekesek ahhoz, hogy akarjak többet tudni róluk. Én egyenesen remélem, hogy ezekkel a dolgokkal továbbmennek. Bár Jenny nem fog hiányozni, ha nem lesz többé. HA.

És a színészek – jaj, mindenki nagyon jó. :-)

ferencem - 2011. 07. 15. 18:38

Nem lehet, hogy azért hívja ‘suit’-nak mostanában Mozzie a White Collar-ból Peter Burke-ügynököt , hogy ezzel az USA másik sorozatát burkoltan reklámozza?

ungabunga - 2011. 07. 15. 18:56

Moz mindig is suit-nak hívta őket.
Gondolom a cheap suit-ra referál, aminek viselése előírás.
Sok helyen utalnak erre, könyvekben filmekben pár sorozatban is.
Amiket sűrűbben használnak az a g-man (government) és a g-jo(e) Erre jönnek még a nyelvterületi extrák ugye:)

Chloe Wolfe - 2011. 07. 15. 19:13

BTW, a főszereplő srác csak engem emlékeztet ennyire a Prison Break-ből egy fiatalabb Wentworth Miller-re?

ferencem - 2011. 07. 15. 20:06

ungabunga:
köszi, ezek szerint nekem csak most tünt fel.

Morpheus - 2011. 07. 17. 16:22

Sziasztok!

Nagyon tetszik a sorozat. Annyit akartam írni még, hogy biztos gyakran hangzik el de nagyon köszönöm a munkát és energiát amit az oldalba fektettek. Igazán nagyszerű amit véghezvisztek.

Köszönöm!

hehó - 2013. 02. 18. 15:59

szerintem is a prison breakból merít a Mike-ot játszó színész.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz