login |

Torchwood: kezdett a reboot

2011. 07. 17. 12:41 - Írta: human

114 hozzászólás | kategória: kritika,

I was dead, and now I’m not.

Valójában a 4. évad, de sok minden miatt reboot, szóval új nézőknek remek bekapcsolódási pont lehet a Torchwood: Miracle Day. Mit gondoltatok, miért vagyok itt?

Annyit tudtam előzetesen, hogy ez a Doctor Who spinoffja, és a nézettsége évadról-évadra növekedett, tehát a nép egyre jobban kajálta. Úgy tűnik ez a Starz-nak is feltűnt, akik nem csak a Spartacusszal akarnak villogni, úgyhogy be is szálltak egy valószínűleg nem kispályás összeggel a 4. évad készítésébe, hogy az ő sorozatuk is lehessen kicsit. Ez természetesen azt is jelentette, hogy a Torchwood immáron Amerikában (is) játszódik. Viszont a történetről semmit nem tudtam, az alábbi sorokat ez alapján írom, kőkemény rajongók forduljanak el picit.

Első ránézésére ez a Torchwood amolyan angol Fringe, bár nem teljesen. Egy különleges kis osztag, amely nem tipikus ügyekkel foglalkozik. Hát, most megkapják, hiszen a 4. évad azzal kezd, hogy a Földön senki sem tud meghalni. A fájdalmat érzik, ha átmegy a mellkasukon egy cső, de a halál koma kimarad a buliból.

She should’ve run faster.

A kezdés tehát megvan, még az adott hozzá, hogy a Torchwood-osztag fel van oszlatva. Ez teljesen a reboothoz kellett (bár nem tudom mi volt a 3. évad végén), hiszen így bemutathatták a főbb szereplőket nekünk is. Például a jóképű akcióhőst, aki úgy rácsodálkozik egy vágásra a kezén, hogy nyilvánvalóbb nem is lehetne: ő bizony sebezhetetlen volt eddig. Na meg a fenti nőt, aki nagyon anya, de visszahívja a hivatása, na meg a doki a Vészhelyzetből. Egészen Amerikáig kellett menni, hogy találjunk egy tényleg béna színészt. A szöszke asszisztens vagy mi a fene az a csaj – hozzá képest Rosie Huntington-Whiteley egy színészistennő.

Az biztos, hogy a “jelenleg mindenki halhatatlan” alap nekem tetszett. Hozott pár WTF-pillanatot, elég csak arra a bizonyos boncolásra gondolni, meg arra, hogy percenként hány ember is születik. Szóval ketyeg az óra, ezt a helyzetet bizony meg kell oldani. Na, de ki idézte elő, és miért? Majd megtudjuk, hiszen összefügg az évad.

A kezdő rész 6/10. Úgy érzem, maradok, de valahogy nem állt össze egésszé. Főleg az volt rosszul megírva, amikor összefésülték a CIA és Torchwood csapatokat. Meg kicsit az is, hogy miért is foglalkoztatja a szöszit ennyire a Torchwood név. De itt lehet, hogy a már említett színészi kvalitása is bejátszott, azért tűnt annyira bénának.

114 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2011. 07. 17. 13:15

eddig a 3. évad a kedvencem de ez is nagyon jónak indult kíváncsi leszek a folytatásra…

srofa - 2011. 07. 17. 13:19

“ő bizony sebezhetetlen volt eddig.”

Igen? Szerintem csak rögtön begyógyultak a sebei a rengeteg életenergiától, amit kapott annak idején a Doctor Who-ban… A Doctor Who-ban egyébként kiderül még más is a “halhatatlanságáról”.

Összefüggő részeknek tűnnek, így én megvárom az évad végét, aztán darálok. :)

Tusk - 2011. 07. 17. 13:22

TORCHWOOD S3 SPOILER

A Torchwood 3. évadában meghal az egész csapat, azért oszlott fel, egyedül a csaj élte túl, na meg Jack aki a Dr. Who 1. évadában válik halhatatlanná, amikor meghal Jack és Rose visszahozza az Idő energiával, ezzel annyira belezavarva a Tér-Időbe, hogy Jack képtelen meghalni, és szinte azonnal meggyógyul, ezzel frászt hozva a Doktorra, aki fél tőle.

Aztán amikor a Doktor kiteszi Jacket Erzsébet királynő idejében, létrehozza a Torchwood egységet, amely a földet védi a földönkívüli behatásoktól. De akinek tetszik a 4. évad, az nyugodtan ledarálhatja, mert jók az előző évadok is, sőt talán jobbak.

human - 2011. 07. 17. 13:24

“Igen? Szerintem csak rögtön begyógyultak ” ok

winnie - 2011. 07. 17. 13:25

“Igen? Szerintem ”

az mindig necces, hogy ha valaki általa ismert infót direkt úgy ír le, mintha maga sem lenne biztos benne. te tudod, hogy mi a helyzet, ő nyilván nem, hiszen most látja először a sorozatot, simán belefér a javítás, kár azt sugallni, hogy te sem vagy biztos benne, pedig:)

Inzume - 2011. 07. 17. 13:31

@Tusk: Nem Jack hozza létre, hanem maga Erzsébet királynő.

Nekem tetszett az első rész, illetve a második is. Szerintem jó irányba halad a sorozat. Tényleg jobb ez így neki, mint a részenként új eset.

Hor1 - 2011. 07. 17. 13:45

Aki látta mindkét verziót, miben több/kevesebb a BBC-s?

Vic - 2011. 07. 17. 13:50

Semmivel sem több, legalábbis én nem vettem észre különbséget, viszont a BBC-s végén van egy hosszabb promó

A. - 2011. 07. 17. 13:51

Viktória királynő lesz az…

Inzume - 2011. 07. 17. 13:58

Ja, sorry. Viktória lesz tényleg. Fail. ;-D

tigris - 2011. 07. 17. 14:04

Viktória királynő hozza létre a Torchwood-ot a Tooth and Claw c. Doctor Who részben (amiben Jack egyáltalán nem szerepel). Láttad egyáltalán Tusk? :)
“Egy különleges kis osztag, amely nem tipikus ügyekkel foglalkozik.” Konkrétan földönkívüli ügyekkel.
Új szereplők nekem se tetszenek, de ebben az is benne van, hogy hiányoznak a régiek….

tigris - 2011. 07. 17. 14:05

Na jól van, ennyire lassú vagyok…:)

A. - 2011. 07. 17. 14:10

Az első kép egyébként nagyon aranyos, a baba végigröhögte az egész lövöldözést, teljesen elkomolytalankodta a jelenetet:)

Doktor - 2011. 07. 17. 14:15

SPOILERES történelem, hogy mi hogyan is van:

Jack ugye a Doctor Who első évadjának vége felé tűnik fel, ahol hozzájuk csapódik. Akkoriban egy szélhámos volt, aki az időügynökséget megunta és a csuklóján lévő karperec segítségével mászkált az időben, egy kis mellékesre szert téve. Majd az első évad végén meghal, de a Doktor akkori útitársa a Tardis erejével visszahozza, ami megkavarja picit az embert, hisz fix pont lett az időben, tehát nem hal meg. Ez kb abban nyilvánul meg, hogy nem halálos sebei szinte rögtön begyógyulnak, ha meghal, akkor meg fél perc múlva feltámad sértetlenül. Az 1800-as évekbe teleportálja magát, és ott ragad. Cardifban marad és a Torchwooddal dolgozik, és várja, hogy felbukkanjon a Doktor.

Az első évad a Doctor Who 3. évadja alatt játszódik. Érezhetőek a bébi lépések, de az évad második felére engem megvett. Az évad úgy végződik, hogy Jack hallja a Tardit, és kirohan a bázisról. A DW 3. évadjának utolsó három részében szerepel, vagyis a bázisról oda rohan. Kibékülnek a Doktorral, de visszamegy a csapatához. Valamint van egy konkrét utalás arra, hogy ő lesz az a több milliárd éves bölcs lény, akit csak úgy hívnak, hogy a Boe arca.

A második évad már nagyon jó. Az évad végén két tag meghal, így maradnak hárman.

A harmadik évad egy öt részes, zseniális összefüggő történet. Ott Jacknek döntenie kell két rossz között. Mivel meghal a Gwen-en kívül megmaradt utolsó tag, aki plusz a szerlme volt, ezért az évad végén egyszerűen elhagyja a bolygót.

A Doctor Who End of Time második részében, ahol a 10.Doktor regeneráció előtt végigjárja az összes barátját/társát, és elbúcsúzik, meglátogatja Jacket is. Egy bárban iszogat valami bolygón, vagy hol…

Szóval az még nem derült ki, hogy mikor jött vissza…

wondorog - 2011. 07. 17. 14:43

Doktor – 2011. 07. 17. 14:15

Ennél jobban én se foglalhattam volna össze…

Tusk - 2011. 07. 17. 14:55

Doktor szava a legpontosabb :D

Tomi - 2011. 07. 17. 15:12

“A szöszke asszisztens vagy mi a fene az a csaj – hozzá képest Rosie Huntington-Whiteley egy színészistennő.”

szeretem ezeket az összehasonlításokat. :) Sokan azt mondják, hogy Rosie Huntington-Whiteley-hez képest Megan Fox volt a színészistennő. :)

unahav - 2011. 07. 17. 15:17

Érdekes kezdés volt, ami a második részre sajnos biztossá tette, hogy eléggé nyújtaniuk kell a sztorin, ami eddig egész jó, csak Bill Pulmant, illetve akit játszik egyelőre nem tudom hova tenni, full nincs keresni valója egyelőre a képben.

Az eddigi részeket és a DW részeket meg érdemes megnézni elötte, sok az apró momentum, amire utalnak, vagy ami észrevehető :).

human - 2011. 07. 17. 15:19

Tomi: most akkor képzeld milyen lehet a sorozat beli szőke

Pocok - 2011. 07. 17. 15:48

Jól hangzik. Kap még egy esélyt (anno első rész megnézése után sírva rohantam el…)

korum - 2011. 07. 17. 16:04

Jó volt.
A második rész vége meg megmutta mit is szeretek a Torchwoodban: azokat az abszurd pillanatokat, ami miatt más sorozatokat kaszálnák (lásd még mondjuk a 2. évad eleje az autózó hallal) :)
De ha valaki most kezdi nézni, annak tényleg furcsa lehet.

Zaphod - 2011. 07. 17. 18:02

Doktor – 2011. 07. 17. 14:15

(…) Ez kb abban nyilvánul meg, hogy nem halálos sebei szinte rögtön begyógyulnak,(…)

Azért az, ha valaki cafatokra robban, majd ezt követően egy egész bunker rárobban, az elég halálos seb. Szerintem… :D

De csak azért kötözködöm, mert szerintem azért át kellett volna adni a kritika írását valaki olyannak, ki látta is az előző három évadot. Talán akkor összeállt volna a cucc egésszé. ;)

cjh - 2011. 07. 17. 18:15

Hor1: az első rész ugyanaz, állítólag a másodiktól kezdődik a vagdosás. Ha leadják a UK verziót a jövő héten, tudok nyilatkozni h mennyiben volt más.

Zaphod – 2011. 07. 17. 18:02
De csak azért kötözködöm, mert szerintem azért át kellett volna adni a kritika írását valaki olyannak, ki látta is az előző három évadot. Talán akkor összeállt volna a cucc egésszé. ;)

Ebben lehet vmi.. :D

Nekem mint rendszeres nézőnek nem érződött szétesettnek a dolog. Az biztos h a 4×01 alapján nem szerencsés dönteni az évad sorsáról, mivel itt főleg az új szereplők ill. a sorozat új nézőknek való bemutatására koncentráltak.

Pocok - 2011. 07. 17. 18:20

Megnéztem. Hát sokkal sokkal sokkal jobb volt, mint a pilot. Persze itt is volt elég sok baromság, de még tűrhető. A fekete fickó az nagy arc :D
Azt hiszem adok neki még esélyt (ez a főszál nagyon érdekes szerintem).

“De csak azért kötözködöm, mert szerintem azért át kellett volna adni a kritika írását valaki olyannak, ki látta is az előző három évadot. Talán akkor összeállt volna a cucc egésszé. ;)”

Nyilván azért lett “reboot”, hogy új nézőket vonzzon be. Ezért teljesen rendben van az írás dolog.

human - 2011. 07. 17. 18:20

Zaphod: viszont ő meg nem tudta volna rebootként értékelni, lásd rögtön utánad cjh? vendégírást várunk nyugodtan.

Pocok - 2011. 07. 17. 18:23

Amit kihagytam: Remélem a gyereket hamar elrakják tartalékba, mert nálam egy ilyen simán kaszát okoz (biztos vagyok benne, hogy nem vagyok egyedül).

Pocok - 2011. 07. 17. 20:08

Megnéztem a második részt is:
Egyelőre mindenképpen maradok. Jól sikerült a Reboot.

Dei - 2011. 07. 17. 21:15

Az a 6/10 szerintem elég kevés, 8at simán megérdemel. Második legjobb évadkezdés a Torchwoodban.
Az a szőke csaj nagyon nem kéne, remélem feltűnik pár kósza Cyberman és elviszik feljavításra. xD
A néger CIA csávó is teljesen unszimpatikus, bemutatnám a Vashta Neradanak.

Joker - 2011. 07. 17. 22:59

@srofa

Kedves barátom!!!Habár magam is nagy DW fun vagyok bevallom, én is elfelejtettem, hogyan lett Jackból “hallhatatlan”.Azt javaslom, hogy a kritika helyett inkább köszönd meg a Junkie munkatársainak a fáradozást mert hidd el nem semmi dolog napi szinten követni a sorozatokat és bloggolni róluk.Farasztó és az ember nem akadhat fenn néhany nem 100%-os mondaton.

Jómagam én is kezdő vagyok Torchwoodból, és nem tudom milyen mértékű utalások voltak eddig a DW-ra de én várnék egy jó párat az évad folyamán.

ungabunga - 2011. 07. 18. 00:05

2. rész: 2 percnyi élvezhető szórakozás, az is a régi szereplőknek köszönhető.
A maradékban meg ezek a csodás új szereplők hozzák a mai gagyi amerikai sorozatos drámai jegyek legjavát (nikita/event pff: halálfelesleges scene-k, szenvedés jó hosszan elnyújtva)
20+ részes lesz, hogy így kell nyújtani?

A vörös színésznőt vártam még, hátha hoz valami pozitívumot.
Hát nem hozott. Borzasztó.
Doki “ügyes” rofl, lesz belőle biztos surgeon general, vagy valami feljebb..

Kár ezért a névért, a sztoriért meg pláne, mert az sokkal többre-jobbra lenne hivatott. Ha nem is children of the earth, de egy ahhoz méltó folytatás-évad simán kijöhetett volna ebből. Ehelyett kaptunk egy tucatamerikai sorozatot, 2-3 brit színésszel.
Számomra ennyi volt.

TL:DR: torchwoodnak nagyon kevés, falling skies v2.0-nak elmegy, abból meg már az 1 is sok volt nekem:)

Doktor - 2011. 07. 18. 04:48

Human, szívesen összetolok egy vendégkritikát az első két-három részről, ha van rá igény, úgyis rendszeresen nézem…

Csermely - 2011. 07. 18. 08:45

Még hogy Fringe:/

winnie - 2011. 07. 18. 09:16

műfajra hasonló, de ez persze jobb.

Gukker - 2011. 07. 18. 09:53

“Még hogy Fringe:/” Inkább sok Supernatural. Egy-két részt konkrétan onnan ismerős :) pl. Torchwood S01E06 Countrycide=Supernatural S01E15 The Benders. Ettől függetlenül (vagy épp ezért) nagy kedvenc!

toroloco - 2011. 07. 18. 10:37

Voltak korai spekulációk, hogy reboot lesz az S4 de a sorozat producere(i) és írói többször és kategorikusan kijelentették, hogy nem.
(Series writer Jane Espenson clarified further, describing the series as strictly “a continuation of the UK show”)
Nem mintha sokat változtatna a lényegen.

A brittes sajátosságából erősen veszített és amit meg az USA száltól kapott egyenlőre az néhány légbőlkapott, sehogy megírt karakter, pocsék színészek által alakítva.

Ha bejön az amiknak akkor gondolom a DW is amerikabnizálva lesz.
Sőt, már írják a Torchwood vs Dr WHO 3D forgatókönyvét.
Brad Pitt és Tom Cruise állítólag már tárgyal Spielberggel.

OMFG

yosha - 2011. 07. 18. 11:22

A keresztüldöfött néger jo arc. A többi amerikai scene nomeg a helikopterkilövös jelenet nagyon nem Torchwood, az első 3 széria komolysága seperc alatt köddé foszlott az első rész végére. Bill Pullman viszont hátborzongató, már csak amiatt is reménykedem, hogy lesznek még epic jelenetek.
Még annyi hogy adhatnának több nyomot hogy mi ez az egész senkisem hal meg, lehessen spekulálni ki vagy mi miatt van ez.

Gwen: “Men are good at knots.” How many times have you told me that?
Rhys: At Christmas!

gromit - 2011. 07. 18. 13:10

“a helikopterkilövös jelenet nagyon nem Torchwood”
én azt spec nem is értettem, h egyáltalán kinek a helikoptere volt az, de lehet h csak nem figyeltem eléggé…

kihaeennem - 2011. 07. 18. 14:39

A Doctor Who már tavaly óta amerikanizálva lett szvsz…annak többet ártott, mint a Torchwood-nak ( legalábbis az eddigi két rész alapján ez a véleményem ). Jó ez a Miracle Day, na. Vagy jobban örültetek volna, ha elkaszálják?

yosha - 2011. 07. 18. 15:36

“én azt spec nem is értettem, h egyáltalán kinek a helikoptere volt az, de lehet h csak nem figyeltem eléggé…”

A rész eleje ota elhuzott a házuk fölött, meg jöttek a turisták akik kémek voltak, tehát meg voltak figyelve a Torchwoodosok. Jött a CIA, és akkor már támadni kellett, mert sztem a főgonoszok nem tudják h a Tw-osok mit tudnak, mint ugye a Children of earthben, csak takaritásképp lett megsemmisitve a hub.
Ez egy ilyen nemzetközi összeesküvés lesz, a halál megállitása. Valakik akik a háttérből mozgatják a szálakat, küldik a helikoptert Gwenékre, a bérgyilkost Harknessre meg az amcsi tyukra, nomeg a websorozatban is feltünnek mikor kilyukasztják azt a bloggert.

kitz - 2011. 07. 18. 22:17

Az, hogy Captain Jack Harknesst valaki akcióhősnek hívja, az azért erős túlzás és persze nevetséges is.

Nadirah - 2011. 07. 18. 23:57

kihaennem: őszintén szólva én jobban örülök egy faszán befejezett sorozatnak, mint egy olyannak, aminek csinálnak még x agyonerőltetett szar évadot. Itt is ez a helyzet egyelőre, pedig egyik kedvenc sorozatom volt.:'(

cjh - 2011. 07. 19. 23:57

“human – 2011. 07. 17. 18:20
Zaphod: viszont ő meg nem tudta volna rebootként értékelni, lásd rögtön utánad cjh? vendégírást várunk nyugodtan.”

@human: Lehet, hogy egyszer megpróbálkozom vele, ha időm lesz. Bár nem biztos, hogy túl elfogulatlan vagyok a sorival kapcsolatban… :D

cjh - 2011. 07. 20. 00:00

@human: bár a második rész reviewját szívesen bevállalom… (lehet h még nem tudom, milyen fába vágtam a fejszém… :D) Van rá határidő?

darkplant - 2011. 07. 20. 00:35

Nem tudom, elolvassátok-e ezt még a sok információdús hozzászólás után. A “Torchwood” a “Doctor Who” anagrammája. Ez talán válasz a kérdésre. (“hogy miért is foglalkoztatja a szöszit ennyire a Torchwood név”)

Szerintem a Torchwood egész pofás spin-off, alaposan eltávolodik a DW sorozattól. Igen, amolyan X-Files, Fringe hangulata is van, főleg az első két évadnak. Persze az egész olyan brit, meg kicsit low-budget, úgyhogy el kell picit engedni az amerikai csilli-villit, hogy befogadja az ember (már ha ahhoz van szokva). Valamint nagyon sok a DW utalás, főleg az első két évadban (Martha Jones, a doki keze, cyber-woman).

Ha valaki hezitál, hogy bevállalja-e, nézze meg az 1×9-et (Random Shoes), aztán döntsön.

A harmadik évad erősen elválik az első kettőtől, mind történetvezetésben, mind szereplőgárdában. Aki nem ismeri a sorozatot, de bevállalósabb, hajnandó 5 órát megnézni ismeretlenül az kezdje ezzel. Megéri.

ui.: Aki meg az Idegen vadászok címet adta ennek magyarul, az gebedjen meg. Kis híja volt, hogy emiatt nem vettem meg a DVD-t.

darkplant - 2011. 07. 20. 00:39

@Joker “hidd el nem semmi dolog napi szinten követni a sorozatokat és bloggolni róluk.”

Erre való a vendégblogger, nem? Én küldtem nekik Doctor Who s5 és Torchwood írást is. Annyi sem jött vissza, hogy “Kösz, de most nem hozzuk le”.

winnie - 2011. 07. 20. 01:04

erre való. (de jelentem ezen a néven csak az 5. évad előtt kaptunk egy sorozatot összefoglaló írást, amire, tény és való (engem is meglepett), nem írtam választ. bekerült a kirakásra váró fiókba, de ettől még szoktam válaszolni idővel. 5. évados és torchwood kritika nem jött.)

Hor1 - 2011. 07. 20. 03:07

“A “Torchwood” a “Doctor Who” anagrammája. Ez talán válasz a kérdésre. (“hogy miért is foglalkoztatja a szöszit ennyire a Torchwood név”)”

És a csaj is nézi a sorozatot? :D Mert amúgy mindig csak Doktorként van emlegetve, az meg kevés az anagrammához.

A. - 2011. 07. 23. 12:48

Nem tudom, más hogy látja, de szerintem pocsék volt a legutóbbi rész, egyszerűen rosszul volt megírva. Erőltetett párbeszédek, rengeteg üresjárat, semmi eredetiség. Nem szeretem Jane Espensont (finoman szólva).

Vektor - 2011. 07. 23. 18:35

Az első rész még elment, de a másodikban már nekem is elegem lett a sok unalmas karakterből. A két régi főszereplő mellett csak a színesbőrű ügynök érdekes, a többi érdektelen, vagy már egyenesen idegesítő. A jelenetek, a párbeszédek, és a történetvezetés is gyenge, egyáltalán nem emlékeztet az előző évadokra. Sikerült egy egész kellemes angol sci-fiből kreálni egy felejthető amerikai tucatsorozatot.

kitz - 2011. 07. 24. 14:19

A mostani részben volt két utalás, ami nagyon tetszett.

Amikor felfedezik a gyógyszerraktárat és Jack mondja:

“Bigger on the inside than the outside”

Hehehe :D

És a Iantos utalás :'((((((

yosha - 2011. 07. 26. 14:05

Így a harmadik részre már kezd bejönni a dolog. Főleg hogy irányt is adnak a kérdéseknek.
Bill Pullman kegyetlen, az utolso párbeszéd elég durva volt.
Az egészel tényleg az a baj, hogy amig a BBC részéről egy kva jo sorozat volt faszán megirt karakterekkel, jo szinészekkel, addig az amcsi részről Pullmanen kivül kb. semmit sem kapott a sori csak közhelyes szereplőket, béna szinészi játékot és fillert. A néger gyerek a badass CIA ügynök? Ez hol derül ki, kb. olyan szürke hogy elvész a ködben.

Cléda - 2011. 07. 27. 13:14

Hiányoznak a régi szereplők, és az első 2 évad hangulata.. De még mindig tetszik.

yosha - 2011. 07. 27. 14:02

Leggagyibb: első részben, mikor az irattár felrobban és kiesnek a mittudomén hanyadik emeletről egy szökökutba.
A földre éréskor a csaj leteszi a kezét a párkányra, utána csobban. Nos, ilyen magasbol, ha a keze párkányt érne az biza azonnali törés, ráadásul az ember szeme előtt történik, erre figyelhettek volna.

Csocsestar - 2011. 07. 30. 16:40

4. részt is megnéztem: Ez a rész sztem szintekkel feljebb volt az előzőektől, végre közeledünk ahhoz hogy mi is történik igazándiból… Ó, aki látta a részt: az autóban MÉH-telepen, meg előtte is a bérgyilkosnál az a duma amit az alienekről tol: Egykor volt nevünk, stb. Tuti hogy Doctor who-ba mát hallottam egyszer. Nem tudja vki hogy esetleg hogy mondták ezt?

kitz - 2011. 07. 30. 21:23

A negyedik rész nagyon izgalmas és érdekes volt. Sokkal jobb volt mint az előzőek. Wuhúú, így tovább!. Igazuk volt a szereplőek a Comic Conon, amikor arról beszéltek, hogy egyre jobb lesz.

A Torchwood mennyire játszódik egy időben a Doctor Who-val? (jó, ez hülye kérdés alapból mert “time is like a big ball” de akkor is)

Mert a “we are everywhere” nagyon hajazott a “Silence will fall”-ra. Bár nem hiszem, hogy ezt a poént ellőnék még egyszer, meg túl sok értel nem is lenne az egésznek.

MÉG! MÉG! MÉG!

korum - 2011. 07. 31. 19:57

“A Torchwood mennyire játszódik egy időben a Doctor Who-val? ”
Egymás évadai között játszódtak eddig, és mindkét sorozat a valós időt követi, úgyhogy feltételezhetjük hogy a Torchwood a mostani DW évad alatt fut. De bizonyítékom nincs rá :)

Cléda - 2011. 07. 31. 20:11

“-This is disgusting..
-I know!!”

:)))

yosha - 2011. 08. 01. 11:33

SPOILERES lehetek DW nézőknek is.

Torchwood második évad, sleeper agentek mondták, hogy már itt vannak mindehol a többiek. A silence nem lehet, mert a holdraszállás ota él az emberiségben a parancs miszerint amint valaki meglát egyet megöli. Nomeg Moffat agyterméke, nem hiszem hogy közösködni akar RTD-el.
Amugy igen, a Torchwood dolgok együtt voltak a DWvel időben, a jelen szerint. Mondjuk az idei DW évadban nem nagyon volt olyan hogy jelen, a pilot elején kb. tiz percig.
A doki most egész mással van elfoglalva, nem nagyon ér rá a jelenben a földön szarakodni. Az viszont furcsa, hogy amerikában mindenki hülyének nézi Jackéket mikor az ufókról beszélnek, de ők is ott voltak a dalek inváziónál, a föld elrablásánál, a sontaran hadicselnél, meg egy csomo másik fasza dolognál, és most senki nem beszél rola. Lehet hogy a doki rebootolta az univerzumot, de akkor torchwood se kéne tudjon semmiről, nemhogy ujságcikkek a 456rol meg a Cardiffi robantásokrol.

Castiel - 2011. 08. 06. 14:51

A mostani rész nagyon durva volt… nem is tudok mást mondani.

Castiel - 2011. 08. 06. 15:30

Áh, az évad felét elhagytuk, még 5 rész. :( Nem lehetne egy TW:MD félidős kritika? :D

wondorog - 2011. 08. 07. 15:06

yosha – 2011. 08. 01. 11:33

Érdekes én is elgondolkoztam már ezen, hogy lehet, de az ugye igaz, hogy világ reboot, Bing Bang 2, viszont a Torchwood nem csak olyenkor találkozott idegenekkel, amikor a többi ember. Kíváncsi vagyok RTD és SM mennyit beszélgethettek, lehetséges, hogy pont ezért hanyagolta mostanában a Doktor a Földet, hogy ne zavarjon bele a Miracle Daybe. Viszont Martha Jones azért felbukkanhatna, nem hinném, hogy belőle törlődtek volna a Doktor kalandjai, felkereshetné Jacket, hogy most éppen WTF.

A Miracle Day pedig egyre jobb, felpörögtek az események, kíváncsi vagyok mit hoznak még ki belőle.

Cléda - 2011. 08. 07. 16:37

juj, ez egy kemény rész volt.. mégmégmég!

gisss - 2011. 08. 08. 21:11

yosha – Még a Matt Smith féle DW első részén is azon tűnődött a Doktor hogy hogy nem emlékszik Pond a Dalek invázióra meg a többire. Szóval ez már ott felmerült. Lehet azóta már megmagyarázták hogy miért van az (gondolom a Bing Bang 2 miatt) csak elsiklottam felette. Kicsit bonyolult DW-t nézni angol felirattal:D

yosha - 2011. 08. 09. 08:58

gisss – megmagyarázták, az előző univerzum darabokra hullott kb. de a doki rebootolta az egészet. Ez nem azt jelenti hogy ezek ne történtek volna meg, mert akkor kb. semminek nem lett volna szabad megtörténnie.
De másik oldalrol Amy csak a doktorra emlékezett, ezzel hozta őt vissza az esküvőn. A doki viszont emlékszik minden másra, pl. cybermenek is voltak a legutóbbi évadban, az adósairól nem is beszélve, akiken ugye volt mit behajtson, tehát megtörténtek azok a dolgok.
A Miracle day pedig az utobbi két rész alatt kvajo irányt vett, tetszik hogy egyre több a kérdés, még ha ki is derül valami. Kár hogy a politikai hátterét kihagyták belőle, nem ugy mint a Childrenből, azt megnéztem volna hogy jutottak el idáig hogy ezt meg merjék lépni a Phicorppal.

gisss - 2011. 08. 13. 10:16

Köszi yosha:) Még viszonylag új vagyok Doktor téren, eleve az ötödik évaddal kezdtem, kellett egy kis idő mire ráállt az elmém:D

Monsi74 - 2011. 08. 14. 19:31

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, illetve látom, hogy sokaknak tetszik, de nekem nagyon fáj a szívem az igazi Torchwood-ért. Nem tetszik ez az amerikai változat, szerintem pont a lényegét vesztette el a sorozat.
Csak nyomokban maradt meg az eszméje, mondanivalója, hangulata.
Asszem megérett a kaszára, de sajnálom elengedni…

Cléda - 2011. 08. 15. 16:28

Nekem is hiányzik a régi hangulata, és ha ahhoz mérem, eléggé lehangoló.
De ezzel az amerikaival is, a legjobb scifik között van nálam.

yosha - 2011. 08. 15. 18:13

Most azért erős volt az utolso pár perc, igazán rátérhetnének már mi ez az egész, ki van mögötte. A háromszög meg a három jellemző csak arrol árulkodhat max hogy hárman vannak, de biztos uj lények lesznek, nem valami régi ujraértelmezése.
A doki már két rész alatt lezavarta volna az egészet.

Hor1 - 2011. 08. 17. 00:40

Nagyon bizakodtam az elején de egyre inkább szájhúzós ez részemről.. Jack és Gwen jelenetein kívül nagyon kevés az értékelhető, azért utóbbi mutatott most valamit abból miért is szeretjük. :) De amúgy ez az egész évad egyhelyben toporgás.

Cléda - 2011. 08. 18. 20:09

Doctor Who-s találgatás: (spoiler!?)

a 4. évadban volt az ATMOS-os rész, ahol az autókba szerelték azt a vacakot, ott majdnem ugyanilyen forgó háromszög volt az autó képernyőjén a szimbólum.. csak itt egy sima vonal, ott meg egy teli háromszög.

Hor1 - 2011. 08. 20. 23:30

Ez a rész nagyon tetszett, simán az évad legjobbja.

Deana - 2011. 08. 21. 17:02

Kezd összeállni a kép (mondjuk, mostanra azért már kamatostul ideje volt, hogy valami infót elcsöpögtessenek nekünk -.-” ). Nekem bejött ez a rész, Angelot nagyon bírtam.

korum - 2011. 08. 21. 20:54

Ejha, durva volt amit Jack-el műveltek…

yosha - 2011. 08. 23. 13:32

Ez most nagyot ütött, lassan végéhez érünk, Oswalddal is kell kezdeni valamit, kiváncsi vagyok mit tartogatnak még.

ProZsolt - 2011. 08. 27. 20:08

Ez a rész iszonyú volt.
Most tényleg elgondolkoztam, hogy kaszáljam a Miracle Day-t. Eddig sem volt a várós sorozataim között (Az eredeti Torchwood mindig), de megnéztem mindig, hátha kisül belőlle valami jó. Ha újjonc sorozat lett volna már rég kaszáltam volna. Az előző résszel felvillant a remény talán még valami jó is kisülhet belőlle, és erre a cliffhanger fel is tette erre a pontot, hogy nagyon vártam, hogy mi lesz belőlle. Erre kapunk egy haldokló öregembert, és az egész rész nem szól másról, mint időhúzásról.
INNENTŐl SPOILERESEN
Megkapjuk a gonoszz CIA ügynököt, akit aki lebukik, majd beteszik egy autóba az összes fontosabb tanu mellé, hogy megölje mindegyiket.(Nem vagyok rendőr, de a bűnözőket meg szokás motozni). A szőke picsát és a néger csávót visszafogadja a CIA.
Kapunk egy adag sipákolást a szűke libától, aki nem tudja mit is tegyen a tettei következeteivel (feljelentette a testvérét), majd hogy megint teljesítse a szerepét nem gondolkozik, és Jack tiltakozására elárulja az emberölő/álcázó idegen kütyü helyét.
Kiderül hogy a CIA-ban még mindig van belső ember, Torchwoodnak ismét menekülnie kell, tehát ott vagyunk ahol voltunk.
És a zárójelenet teszi az i-re a pontot a lelőtt Kapitány és a szőke liba elautóznak a naplementébe, ahol tóvább hallgathatjuk hogy milyen hülye picsa és hogy fogalma sincs mit csináljon.

Ez most így ömlesztve kijött, de nagyon sajnálom, ami lett az egyik kedvenc sorozatomból.

Koroshiya - 2011. 08. 28. 12:16

ProZsolt – teljesen egyetértek. Egy helyben toporgás, tulajdonképpen semmi újat nem tudtunk meg, csak újabb kérdések vetődtek fel. Már csak két rész van hátra, igazán kezdhetnék végre normálisan kibontani a nagy rejtélyt… Esther családi drámája a lehető legkevésbé sem érdekel, nem viszi előre a történetet sem, meg amúgyis tök béna az egész karakter és csak hülyeségeket csinál.

Ráadásul a gonosz CIA-ügynök megölte Kira Neryst öö akarom mondani Angelo unokáját. Pedig már azt hittem, valami nagyobb szerepe lesz, nem csak a névvel ellátott statiszta, aki meghal egy rész alatt…

Tényleg szomorú, mi lett a torchwooddal, már csakis Jack miatt nézem, bár az is kicsit unalmas már, hogy állandóan miatta kerül bajba az egész emberiség… igazán meglátogathatná a Doktor, hogy kiosszon neki egy-két pofont. Az új karakterek közül Rexszel semmi bajom nincs, de úgy különösebben nem lopta be magát a szívembe, Esther elviselhetetlen, JillyKitzinger meg Oswald valahogy úgyis meghalnak, meg amúgy is gonoszak… hiányzik Ianto és Owen : (

Zac607 - 2011. 08. 28. 22:39

Egy pár résszel lemaradtam (az első kettőt láttam), de ahogy olvaslak benneteket inkább hagyom az egészet. Eddig imádtam a Torchwood-ot, de most megérett a kaszára. Azért még előtte egyszer bepróbálom :(( A régi szép Torchwood-os időket szeretném vissza, és nem ezt az amerikai trash-t (írhatok olyat, hogy sz*rság?)

Hor1 - 2011. 08. 29. 02:19

Írj nyugodtan, mert ez bizony az. Ebben a részben is volt egy értékelhető jelenet, (a null-fieldes) a többi időhúzás. Ami nem feltétlen baj, mert a színvonalas fillerrel nincs gond, de amikor a 10 részes évad 80%-a önismétlés az elég lelombozó.

yosha - 2011. 08. 29. 08:54

Hát most remélem hogy ez egy kis kaki felvezetés volt valami grand kétrészes lezáráshoz, mert nem értem minek kell köröket irni. A főszereplőkkel is, meg a mellékszálakkal is. Ugyanott tartunk mint 3 rész után. CIA-ben spicli van, Oswald Danest megvetik és beszolnak neki, Jack a morfic fieldről dumál, a szőke csaj meg sír.
Két rész van még hátra, nem fogok asztalt csapkodni, de ha ezt tudom, lehet daráltam volna inkább.
A category 0 azért szép volt. Nagyon remélem hogy értelmesen és szépen zárják ezt az egészet, szerintem még menthető.

Cléda - 2011. 08. 29. 10:12

Nekem már minden csak a lezáráson múlik.. Nem a régi torchwood, de nézhető. Egyre több a kérdőjel, amit remélem nem az utolsó rész, utolsó negyed órájában válaszolnak majd meg…

Wynonna - 2011. 08. 29. 19:01

Örülnék egy jó lezárásnak, de én már nem hiszem, hogy ezen sokat javíthatnának. Kíváncsi vagyok, hogy milyen élmény lehet ez az évad azoknak, akik most kapcsolódnak be, de én úgy érzem mindent kiöltek a sorozatból, ami miatt imádtam az előző évadokat. Ha vége lesz, újranézem a régit, hogy elfelejtsem ezt az évadot…

S0m30n3 - 2011. 08. 30. 14:35

Nekem is kezd elmenni a kedvem ettől az évadtól, tényleg az egész időhúzásnak tűnik, kb semmit sem haladtak előre 8 rész alatt, pedig én azt hittem, hogy ha már egybefüggő nagy sztorit találtak ki, akkor legalább jót, és az évad felétől durva lesz… mostmár csak abban bízok, hogy az utolsó két részben durvulás lesz, igaz eddig is mindig abban bíztam, hogy “na, majd a következő részben csak lesz valami”.

Oswaldot és a vörös csajt teljesen feleslegesnek tartom, egyáltalán nem érdekel a sztorijuk.

A másik szép dolog, hogy van összesen 10 rész bemutatni a világ problémáit, hogyha senki sem hal meg… pár résszel ezt le is tudták, a mostani részekben meg úgy viselkednek, mintha semmi sem lenne a külvilágban, minden normális lenne. Mármint legalábbis nekem ez így jön le. Bevezettek három kategóriát (most egy negyedik), elégetik az embereket, megemlítik, hogy csődbe megy a világ és kész.

A lényeg, hogy én többet vártam az egész évadtól, lehet, hogy ezt is inkább csak öt részesre kellett volna csinálni, és akkor pörgött volna.

Lestat - 2011. 09. 03. 11:24

Sziasztok!
Nagy DW és Torchwood fan vagyok mind2 sorozatot végig néztem már számtalanszor… Ez a miracle day egy óriási csalódás számomra… Egyet értek az előttem hozzá szólókkal és annyit tennék hozzá hogy nekem olyan érzésem van hogy kb ami történt ezalatt a 9 rész alatt… az a “sok” történés simán belefért volna 1, max 2 részbe. Azért még megnézem az utolsó részt jövőhéten mert már érdekel hogy mégis mi lesz a vége:)
OFF: a DW viszont nagyon jól halad :) az ma este lesz a 6×09.
Alig várom már…

S0m30n3 - 2011. 09. 03. 18:38

Nekem tetszett a kilencedik rész, úgy ahogy volt, itt nem éreztem semmi huzavonát, igaz már nincs is rá idő… még mindig úgy gondolom, hogy ez az évad is öt részes kellett volna, hogy legyen, és sokkal jobban jártunk volna.

ProZsolt - 2011. 09. 04. 00:06

Ez a rész nekem is tetszet.
Nekem is az az érzésem, hogy az egész évad belefért volna 2-3 részbe.
Engemis érdekel már a vége, de kétféle megoldást látok:
A: Pörögni fog a finálé és kapunk egy jó befejezést.
B: Hasonló tempó és kapunk egy amerikai limonádé befejezést.
Sajnos a B-t tartom valószínűbbnek

Hor1 - 2011. 09. 04. 03:15

Hát nagyon remélem, hogy valami rendes okot kapunk a Miracle-re, nem valami gyökér belemagyarázósat. Ez a rész amúgy a helyén volt, történtek a dolgok, kaptunk egy kis rejtélyt is, haladt a nyomozás is.
Volt egy jó alapötlet, de ezt a sztorit nem sikerült szétnyújtani 10 részre, így nagyrészt csak tökölés sült ki belőle. Bízom azért a fináléban.

Cléda - 2011. 09. 05. 09:31

Ezek után én azt tudom mondani, hogy 5 részesben jó ütős lett volna. Így nagyon sok volt az elején a húzás, ahhoz képest hogy ez a rész nagyon tetszett, nem éreztem benne semmi üres történést.

ProZsolt - 2011. 09. 06. 13:27

Valaki kreatív filmes kolléga újravághatná az egészet, a töltelékek kihagyásával.

Zsolt

automaton_aliza - 2011. 09. 07. 09:58

Off téma. De látom, hogy lassan két hete már nincs felirat a sorozat 8. epizódjához. Ezért kérdésem lenne Lazy-hoz és Kabuki-hoz a sorozat eddigi legelszántabb fordítóihoz, fogják folytatni a feliratok gyártását, mert ha nem, akkor az jó lenne minél hamarabb tudni? (SPOILER: lehet, hogy sokaknak betett a 07-es epizód melegsége, de azért én kíváncsi lennék a végére, s ha tudom, nem fordítja senki, akkor nekiállok magam, vagy megkérek valakit, aki ügyes ebben ;))

kecske6667 - 2011. 09. 08. 23:46

Furcsa ez az “évad” de még mindig nagyon torchwood.
A hideg kiráz a főcímtől akkora jóság.
Egyébként tényleg elég lett volna 5 rész.
Remélem ha lesz valaha folytatás visszatérnek a tengerentúlról.

gisss - 2011. 09. 09. 15:10

Na ma évad utolsó része. Már nagyon azon vagyok hogy megnézem angol felirattal, nem várok a magyarra.
Amúgy a trailerben már láttam egy olyan “eseményt” amire egész évadban vártam már, de még csak egy visszatekintésben történt meg eddig. Az az érzésem hogy az utolsó rész még visszahozhatja a kedvemet a Torchwoodhoz. Anno a 3. évadnál is a közepénél már idegesített, rossz volt a benyomásom az egészről, de az utolsó rész végére mégis megváltozott az attitűdöm. Olyannyira hogy azóta már 4 évadnyi Doctor Who-n vagyok túl :D

erazor - 2011. 09. 10. 14:48

A Children Of The Earth idegesített? A legjobb torchwood évad volt.Persze ízlések és pofonok. Nekem az első két évad pl nem tetszett,de nem oylan szinten azért, hogy ne akarjak doctor Whoot nézni. Be is van angyon tervezve ,hoy elkezdem végre.

Az utolsó rész annyira nem volt rossz, viszont amit ott a földlyukbevágásnál szerencsétlenkedtek, az valami förtelem volt. Most ellentmondásba kerültem magammal,mert az tette ki a rész felét, de nem baj.Tehát ezt a sok ne ölj meg-megölleket nemtom mire vélni. Rexnek már rögtön be kellett volna nyögnie,hogy benne van jack vére, és onnantól kész is. Nyilván őket nem lőhetik le,de nyilván valahogy kiszedik magukból a vért, még ha Gwent is lelövik. Tehát ..na mind1..teljes logikátlanság volt az,ami ott történt.

lazy - 2011. 09. 10. 16:54

Hát, ennek is vége.
Vegyes érzéseim vannak a végkifejlett miatt, mert messziről ordított, hogy Jack úgyis halhatatlan lesz megint, és mikor a fekete srác sem murdelt meg a vérveszteségtől, már enyhén szólva gyanús volt a szitu.

A Children of the Earth klasszisokkal jobb volt, így nem tudom, hogy érdekel-e a folytatás, bár a lezárás érdekes volt.

OFF
Nyugi, lesz felirat. Gyors egymásutánban le akarjuk nyomni a maradék három részt.

Cléda - 2011. 09. 10. 18:10

Egyértelmű volt hogy Jack túléli, felesleges volt azt várni, hogy meghaljon.
Nekem tetszett a befejezés, bár összességében az évad nem volt valami húdejó.
De remélem ha lesz köv évad, visszaállnak a földalatti bázisos, minden rész más sztori tipusú Torchwoodra. Mert így, hogy állandóan menekülnek valakik elől, meg raktárakban bujkálnak, elvette a lényegét az egésznek.

Wynonna - 2011. 09. 10. 20:13

Nagy csalódás volt az egész évad. Folyton az jár a fejemben, hogy egy ilyen sztorit az előző évadokban egy rész alatt lerendeztek, és úgy érzem, elég is lett volna rá annyi. Talán még ez az időhúzás sem zavart volna, ha meglett volna az eredeti Torchwood hangulat, de azt sikerült teljesen lerombolniuk…

Villám - 2011. 09. 10. 20:34

Érdekesen összekapkodott évadzáró vagy mi a búbánat volt ez.
Az egész évad tele volt baromi idegesítő időhúzós jelenetekkel na meg szereplőkkel és ez alól ez se kivétel. Igazából olyan érzésem volt hogy a CIA robbantás után csak húzták az időt mindenféle baromsággal mert a vége főcímig nem jutott jobb eszükbe. De most komolyan amit ott Oswald/Rex/Jack levágott hát az valami ritka nagy baromság volt. Az meg csak mellékes hogyha lesz folytatás (????) akkor valószínű a rész végén benyögött B tervvel fognak foglalkozni na meg Rex felügyelővel szóval ez így inkább csak egy félévad zárónak tűnt nekem.
Amúgy az egész évadban két dolog bosszantott de nagyon.Az egyik hogy magyarázatokat azt nem kaptunk szinte semmire. Régen azért valami agyament magyarázat mindenre most meg… na jó mondjuk mostanság a DW is hasonló dolgok mennek lehet hogy azért zavar ez most ennyire. De akkor ha nem is mindenre de legalább egy-két dologra kitalálhattak volna valamit.
A másik meg hogy Jack átment full melegben (tudom nem az meg minden). De most komolyan régen mindenre rámozdult aminek csak pulzusa volt most meg csak az nyomatják hogy mekkora egy férfi faló. Hiányolom a régi jól megírt humoros bepróbálkozások (“Csak köszöntem már azt se lehet”)

Remélem a köv évad (ha lesz) jobban fog a Children Of The Earth hasonlítani mert jelenleg azaz etalon nekem:P

kalel - 2011. 09. 10. 20:53

nagy fan vagyok,de ez a évad irtozatosan gyenge,unalmas,eröltetett s sz.r volt.hogy a francba lehet egy jó sorozatot igy elb…ni.

Hor1 - 2011. 09. 11. 03:48

Na jó nálam kiakadt a bullshit-detektor.. Annyi gyökérséget amit ebbe az utolsó részbe belesűrítettek, hát nehéz lenyelni. Vagy ötször mondták el, hogy Jack örökéletéhez semmi köze a vérének, és miért is lenne, amikor teljesen más módon szerezte. A Rex vértranszplantnak már az egész gondolata röhej, Miracle Day ide vagy oda (hogyan? mégis hogyan oldotta meg az elbaszott CIA analitikus ezt a műveletet?) de ha Blessing (aminek az egész koncepciója bűdületes fasság) kiszívta belőle az utolsó cseppig, akkor hogy maradt életben? És persze ezután ő is halhatatlan lett. Hát elmehet Russel T. Davies a ‘csába, ezt nem nyelem be. Mintha azt nyilatkozta volna, hogy nem csinál több évadot, amíg nem érzi szükségét, hát én nem érzem szükségét, hogy egyáltalán csináljon még. Rég dühített fel sorozat, de ha hülyének néznek azt nem csípem.

S0m30n3 - 2011. 09. 11. 14:55

Az utolsó fél óra jó volt, legalább haladt a sztori, de óriási hülyeségek voltak benne… bár már meg sem lepődöm, és inkább bele sem gondolok mennyi logikátlanságot láthattunk. Fel sem sorolom, kb mindenbe bele lehet kötni, de a legjobban az zavar, hogy a kedvenc szereplőmet megölték, és hogy még van egy Plan B is, szóval a 10 részes sztori alatt nem tudtak teljes lezárást csinálni.

yosha - 2011. 09. 12. 11:50

Pár dolgon én is ki vagyok akadva, de a megoldás tetszett, a véres dologba sem tudok belekötni, mástol lett halhatatlan vagy sem Jack. Csunyább volt a Blessing magyarázata, meg az, hogy miért beszél az emberekhez és miért alakitott át mindenkit halhatatlanná az kiáltott pár mondatért.
A legérdekesebb az az, hogyha a földkéregben van a repedés, akkor hogyhogy szemben álltak vele, nem előttük feküdt el a talajon…
A vértranszplanton nekem is felszaladt a szemöldököm, de bármit elkurhatott a kis szöszi, mert Rex ugyse halhatott volna meg.
Megoldásnak volt egy oldalon egy teória, hogymi a blessing, lehet az jobb lett volna megoldásnak. Ott azt firtatták, hogy a vérét amit lecsapoltak, két ponton tárolták, és mikor a CoE alatt felrobbant, az a vér is egyesülni akart vele, igy hogy a két vér találkozzon, a legrövidebb uton elindultak egymás felé, rést vágva a földben, ami miatt egy hatalmas véráram keletkezett, ez csinálva a morfikus mezőt. Még ugy is nézett ki a blessing mint egy nagy ér, vörösvértestekkel. Lehet ez nagyobb baromság lett volna, de legalább cool.
Én elvoltam ezzel az évaddal, remélem a sok uj szereplő miatt kellett igy huzni, amerikai modra, a következő adag majd pörgősebb lesz, és földönkívülibb.

gisss - 2011. 09. 13. 10:27

Yosha, az a teória amit írtál még mindig DW-sebb vagy Torchwoodosabb mint amit végül ellőttek.

yosha - 2011. 09. 13. 12:16

Engem az kurt fel, hogy nem is volt magyarázat. Dobáloztak a Silurianokkal meg a Racnossal amiről Jack nem is a doktortol tudott, hanem onnan hogy a Torchwood-I fúrt le a föld mélyéig. Nomeg ha tudott rola, hogy mi történt a Runaway Bride-ban, akkor az már neki nem szilúr legenda, hanem tény.
Legalább beleszőtték igy a kontinuitásba, ennyi haszna volt.

Phoebe - 2011. 09. 13. 12:59

Nem, nem, Jack halhatatlanságának nincs köze a vérének, ezen kiakadt a “bullshit-detektorom”, hogy előttem állót idézzem. Jack egy fix pont, Rose/Bad Wolf ügyködésének következtében. Ha a vérében lenne, akkor a leszármazottai is halhatatlanok lennének! És Jack nemi életét ismerve lassan tele lenne akkor halhatatlanokkal az univerzum, de nem is ez a lényeg. Nem a vérében van! Innentől kezdve számomra az egész évad invalid.

yosha - 2011. 09. 13. 16:38

Mondjuk közvetlen a vérével (mivel a része) előidézhető az állapot. A teljes Földön is azért lettek halhatatlanok az emberek, de másként, tehát nem fixponttá vált mindenki hanem azért a sérülések megmaradtak, koma, öregedés, hasonlók.
A Blessing Jack vérével csak egy látszat-halhatatlanságot tudott fenntartani, ami csak nem engedi el az életet a testből.
Épp ezért nem annyira szurja a szemem ez, a vérével az állapotának egy bizonyos része átterjedhet. És mivel rex teljes átömlesztést kapott, igy rá is átterjedt az állapot, de lehet hogy gyengébben mint Jacknél van.
A földön keresztülhaladó vérszivó hasadék ami beszél az emberekhez és kinozni is lehet, ráadásul merőleges a földkéregre sokkal inkább aggaszt mint megoldás.
Rex állapotára meg nagyon remélem kitérnek ha merik folytatni.

yosha - 2011. 09. 13. 16:40

Akárhogy belegondolok, a fennebb leirt spekulácios magyarázattal borzaszto epikus lett volna a finálé.

zagloba - 2011. 09. 30. 00:18

Hor1″ Rex vértranszplantnak már az egész gondolata röhej, Miracle Day ide vagy oda (hogyan? mégis hogyan oldotta meg az elbaszott CIA analitikus ezt a műveletet?) de ha Blessing (aminek az egész koncepciója bűdületes fasság) kiszívta belőle az utolsó cseppig, akkor hogy maradt életben?”

Teljesen logikus az egész, de egyrészt nem árt ismerni a TW előzményeket, másrészt nem árt a Doctor Who ismerete sem.
Ettől függetlenül: a transzplantációt azért lehetett megcsinálni gond nélkül, mert ha elcseszik is /nem egyezik a vércsoport/ senki sem hal meg!!!

Phoebe.”Nem, nem, Jack halhatatlanságának nincs köze a vérének, ezen kiakadt a “bullshit-detektorom”, hogy előttem állót idézzem.”
Nem ez a lényeg, hanem, hogy az Áldás felismerte egy halhatatlan jelenlétét, és így átkódolta az emberiséget is. Csakhogy mivel Jack halhatatlansága nem a véréből fakad, az emberek halhatatlanok igen, de sérthetetlenek nem lettek.

S0m30n3: “Az utolsó fél óra jó volt, legalább haladt a sztori, de óriási hülyeségek voltak benne… bár már meg sem lepődöm, és inkább bele sem gondolok mennyi logikátlanságot láthattunk. Fel sem sorolom, kb mindenbe bele lehet kötni”

Most mondanám, hogy legalább egyet mondj, de tkp nem is érdekes. Ugyanis nem volt benne logikátlanság.

Aki ismeri a TW sorozatot, az tudja, hogy nagyon jól megírt, és átgondolt, szépen felépített évadokból áll. Ezenkívül nem egy könnyed sorozat, durva, brutális,komor, sokszor kegyetlen. Nem tipikus szuperhős-sorozat.
És nem sima sci-fi akció nyírás-sorozat sem.
Inkább dráma. Kemény helyzetekkel, nehéz döntésekkel.
Az “időhúzás” a drámai szál, az emberi tényezők, érzelmek bemutatása. Persze lehetne helyette lövöldözés is…

Így érdeklődve olvastam az első 1-2 rész utáni értetlenkedéseket…

Az meg külön szép, hogy olyan valaki írta a “kritikát”, akinek köze nincs az egészhez.

winnie - 2011. 09. 30. 00:44

ez egy új sorozat volt, ami új közönségnek szólt, természetes, hogy annak a véleménye a legérdekesebb, aki újoncként kapcsolódik be, mint sokan mások.

a fanboy-elitista hozzáállás elég necces, főleg, ha tévedhetetlennek érzed magad – az ilyen mondatokra gondolok: “Most mondanám, hogy legalább egyet mondj, de tkp nem is érdekes. Ugyanis nem volt benne logikátlanság.” – ez kábé olyan, hogy becsukod a szemed, füledre tapasztod a kezed és hangosan lálálázol, nehogy meghalld, ha valaki rosszat mer szólni, vagy hibát talál. ha szent grál, ha nem, mikor lehetne leginkább hibát találni benne, ha nem akkor, amikor országot vált a sorozat, amikor amerikai lesz, amikor teljesen új írók kezdik el írni?

“Az “időhúzás” a drámai szál, az emberi tényezők, érzelmek bemutatása. Persze lehetne helyette lövöldözés is…”

ez is hasonló mondat. miért csak a lövöldözés jut eszedbe, mint az időhúzás ellentéte? a semmi történés helyett írhattak is volna valami érdekeset. ez így maszatolás, hiszen ezentúl minden író bénázásra (nem azt mondom, hogy itt erről volt szó), vélt vagy valósra rámondják, hogy drámai szál bemutatása, a családi dráma kifejtése, stb. így mindent meg lehet magyarázni és még érvelni sem kell.

nem jó ez így.

BadWolf - 2011. 12. 09. 22:56

Hali!
Szerintem a Morfikus-mező miatt lett “halhatatlan” Rex. Elvégre az Áldás pont ez alapján működik. Mindkét oldalon meg kell történnie a dolognak. Jack vére kellett mind két alkalommal és helyen egyszerre. Pusztán véletlen, hogy Rex lett a másik, vagy még “terveik van” vele. Ki tudja?

Ami Jack “melegségét” illeti, csak Gwen miatt vígasztalódik, és természetesen (Jack után a második legjobb pasi) Ianto miatt.

Ami az évadot illeti: ha teljes mértékben elvonatkoztatjátok az előző évadoktól, egész nézhető formát kap. (Nagyon kell koncentrálni, hogy ne háborogjunk a változtatások és szerplők jóvoltából.)

kiro.O - 2012. 01. 05. 15:47

Tegnap fejeztem be a MD-t, miután dec. 24-én kezdtem el nézni az egész sorozatot és azt kell, hogy mondjam, hogy ez a 4. évad nálam az “elég jó” kategóriában van. Viszont az első 2 évadhoz semmi köze, ez pedig nagy fájó pont számomra. Mivel egyben néztem végig mind a 10 részt, két délután/este alatt így egyik epizódot sem éreztem fölöslegesnek vagy unalmasnak, mert összeállt szépen az egész. A végén ezt az Áldás magyarázatot mondjuk jóval fantáziadúsabban is meg lehetett volna oldani…

Rex halhatatlanságához nekem is lenne egy-két szavam, mert ez azt jelenti, hogyha lesz 5. évad, akkor biztos ugyanezt a sémát fogja követni a pasival a sztori középpontjában.

Nekem a Children of Earth óta az nem tetszik nagyon, hogy (ahogy már valaki írta előttem) folyton ez a raktárban bujkálós dolog megy, mindenki csak őket üldözi, ahelyett, hogy ők lennének a kemény fiúk, akik mindenkit elküldenek, mondván “innentől már az ő szakterületük a dolog”. Meg persze sikerült Gwen-en kívül kiirtani az összes csapattagot, azt meg nem szeretem, amikor betesznek egy csapat új szereplőt, hogy akkor tessék, ők vannak helyettük.

Ahhoz szólván pedig, hogy “miért csináltak Jack-ből teljesen meleget”: nem csináltak, még ha ebből az évadból így is jött le. Mert ha végignézzük folyamatban az olyan kapcsolatait, amikről tudunk, akkor felváltva volt neki mindenki, férfi, nő meg földönkívüli. Hiszen az Angelo-s sztori csak visszaemlékezés volt, közte meg Ianto között meg ott volt még az a nő is, akit azok a tündérnek nézett lények öltek meg, na meg a lányának is volt egy anyja.

ren14 - 2012. 01. 13. 21:00

Sziasztok!
Én csak azt szeretném kérdezni, hogy lesz 5. évada? Ha igen akkor mikortól? Mikor jelentik be?

bliss - 2012. 01. 26. 21:58

amúgy ez a meleges dolog engem is idegesít. félreértés ne essék, nem a melegekkel van bajom:) de Jack nőügyei mindig a múltban történtek,és csak említve vannak, amit viszont mutatnak is az mind pasival van. a négy évad alatt 5 pasival akciózik, és egy nővel sem! ez engem felháborít :D és itt sem azzal van bajom hogy két pasit kell látnom:) (persze elképzelhető, hogy John Barrowman nem volt hajlandó csajokkal csinálni:P)

BadWolf - 2012. 02. 07. 20:04

Én a kicsi lelki világomba úgy könyveltem el, hogy Jacknek Rose volt az első nagy, igazi szerelme és miatta nem akar nőkkel kezdeni. (Tudom, hogy volt felesége meg minden, de nem hat meg!) Jackhez Rose illik igazán:)

bliss - 2012. 02. 08. 18:54

szerintem még véletlenül sem Rose-ba volt szerelmes, hanem a Doctorba :P

BadWolf - 2012. 02. 11. 21:24

A 3 szép gömbölyű szám. XD

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz