login |

Haven: kezdett a 2. évad

2011. 07. 18. 15:47 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: kritika,

In Haven, the police aren’t the answer. To anything.

Ez az idézet kellőképpen hátborzongató lehetne, csak nem értem, hogy miért mondják, hiszen Haven-ben rohadtul a rendőrség a megoldás mindenre. Oké, nem minden mindenre, de majdnem mindenre, legalábbis is, ami a különleges képességgel rendelkezők ámokfutásával kapcsolatos. A sorozat 2. szezonja ott folytatódik, ahol az 1. abbamaradt – szó szerint is, hiszen a baromi jó cliffhanger óta kábé egy másodperc telt el, történeti szinten is (valaki megint mérges és természetfölötti effekteket produkál, ezútta a bibliai tíz csapást), s sajnos minőségileg is, hiszen a Haven-t még a “totális középszer” kategóriába sorolni is túlzás lenne. (Nyilván szerintem, de ezt mindenki oda tudja gondolni.)

A cliffhangert, s főleg az átívelő szálat nem nagyon piszkálgatták a 2×01-ben (ez nagy hiba!), a két jó arc újságíró sokadjára is felesleges jeleneteket kapott, rémisztő mennyire nem használják ki őket, ugyanez a helyzet a gonoszjelölt pappal – egyedül a rész végi poén volt aranyos, így viszont csak 3,5/10-et tudok megajánlani az epizódnak.

Pedig olyan szép a helyszín, de egyszerűen rejtélyek és karakterek szintjén rémisztően snassz marad a Haven, mintha a készítők nem is erőlködnének. Sajnos más nem jut eszembe, ha azt nézem, hogy a részben mi okozta a természetfölötti eseményeket. Nem is az zavart annyira, hogy nulla meglepetés volt, ráadásul félteni sem kellett senkit a küszöbön álló fenyegetések miatt, de ilyenkor legalább valami frappáns, nem random megoldással is elő lehetne állni. Hadd ne részletezzem, hogy miért volt gázos több szinten is az, amit végül előadtak.

19 hozzászólás Ne habozz!

fran - 2011. 07. 18. 16:17

Nekem tetszett csak kicsit agresszívabb lett, mint vártam. Azzal együtt, hogy tényleg nem volt érezhető a komoly fenyegetettség. Mióta van nevük a bajjal sújtottaknak? A fordító nyughatatlannak adta vissza, amit furcsállottam. Ha megmaradnak a kisvárosi milliőnél, annak örülnék. A nagy átívelő, gonosz szálak nekem nem jönnek be.

ldavid - 2011. 07. 18. 17:16

fran: troubled volt eddig is ha jól rémlik, bár lehet, nem sokat használták

LrX - 2011. 07. 18. 17:33

Nekem még mindig az egyik legjobb most is futó sorozat.

A kikacsintások miatt is, mint pl a mostaniban a sárga esőkabátos kisfiú, aki a csatornából kotorja elő a papírhajóját. (pavlovi reflex miatt nem mertem nézni, hiába tudtam, h úgyis családbarát jelenet lesz.)
Szinte várom, mikor bukkan fel egy gonosz varázsló, egy vajszívű óriás, egy kölyök és a farkasember barátja etc.

Az átívelőszál is érdekel, mert minél tovább húzzák, annál kevésbé van tippem, hogy tervezik lezárni, vagy h mi folyik itt egyáltalán. (SPOILER most pl itt van Audrey, meg a fekete főnöke, nem tudom, kicsodák, mi lesz velük.)

A karakterek is kedvelhetőek, Audrey aranyos.

A kisváros se semmi. A díszlet, és ahogy a népek reagálnak a dolgokra. “An island community where everyone can keep a secret.”

De a legjobb, hogy eddig minden részben tudtak valami új furcsaságot hozni a 3.tűzgyújtó, 7.tárgydobáló 4.gondolatolvasó féle felállás helyett.
A Smallville is ezzel fogott meg annak idején.

Réta - 2011. 07. 18. 17:37

Magyar premierről van már infótok?

winnie - 2011. 07. 18. 17:38

ha van infónk, meg szoktuk írni + a múltkor kaptál választ erre a kérdésre.

elwindly - 2011. 07. 18. 17:44

szerintem nagyon jó továbbra is a sorozat, de azzal egyetértek hogy egy jobban jelenlévő fő szállal és darkosabb hangulattal ütősebb lenne

winnie - 2011. 07. 18. 18:08

“darkosabb hangulattal ütősebb lenne”

interjúkban elmondta egyébként emily rose, hogy darkosabb lesz, stephen kingesebb.

fran - 2011. 07. 18. 18:32

ldavid, első évadot magyarul néztem, a mostanit értelemszerűen felirattal. Nem stimmeltek a kifejezések.

blade78 - 2011. 07. 18. 18:47

Annyi kritika után sem tudom eldönteni hogy nekiálljak…
winnie csinálj valamit :D

Tipca - 2011. 07. 18. 18:57

De milyen átverős volt az előzetes, amikor mutatták a sárga esőköpenyes kissrácot a papírhajóval, aztán meg a ragadozó fogú bohócot… naná, hogy az Az-ra asszociál az ember. :P
A rész nekem tetszett, a végén megint volt egy kis pofáraesés…

elwindly - 2011. 07. 18. 22:38

winnie: ez jó hír, köszi (sajnos nem olvastam az interjút)

a cliffhangerek eszméletlen jók, talán már írtam régebben hogy szerintem verik a Lost-ot is

Hawk - 2011. 07. 18. 23:08

A szinkronos verzióban sosem fordították le elnevezésként a ‘troubled’ szót, mindig elkerülték vagy máshogy utaltak rá. Előfordult, hogy ‘problémával küzdő’ volt a magyarban, az viszont lehet, hogy túl hosszú lenne a feliratba, és szerintem elfér egy elnevezés, ha a tiszteletes is ‘istenteleneknek’ vagy ‘elátkozottaknak’ nevezi őket.

perfect0 - 2011. 07. 22. 15:24

A sorozat kerete (helyszín, karakterek, alapötlet) nagyon bejön, de a minőséggel tényleg vannak gondok. Egy rejtélyekről szóló sorozattól elvárna az ember legalább egy minimális feszültségszintet. Egy percig nem izgultam a rész alatt. Lehetnének kevésbé sematikusak a témák és nem feltétlenül kellene mindig happy enddel végződnie a megoldásnak. Ettől függetlenül nézem továbbra is, mert van egy atmoszférája a sorozatnak, és szurkolok a készítőknek.

Cléda - 2011. 07. 27. 13:12

Az első évadban sem volt húde nagy feszültség szint a részenkénti történetekben, úgyhogy ez sztem nem nagyon fog változni. Engem inkább az átívelő szál tett kíváncsivá, és azért nézem/tetszik most is. A többi rejtélyes sztori már csak körítés, de szórakozásnak jó.

suni - 2011. 07. 30. 00:00

Engem az érdekelne, vajon mért van Jason Priestley a plakáton…

winnie - 2011. 07. 30. 00:15

írtuk hírekben, mert szerepelni fog pár részben.

C7AMD - 2011. 08. 21. 22:22

Kivancsi vagyok erre a A. Parker duplikaciora… remelem izgalmas szal lesz, eddig elvezem.

A napi para ügy pedig tetszett, mert kicsit elborultabb volt mint az elozoek amik nehol eleg gyengere sikerultek. elso evadbol a kitomott allatokra es a papírra rajzolt destroyra varo egyedek kozott ez a resz kiemelkedett.

tetszett, hogy betegebb volt egy kicsit.. jo volt a vérrel locsolok automatan effekt. :)) ilyesmi hangulatot varnek.

galcsakri - 2012. 05. 10. 06:55

Üdvözlök mindenkit! Én kérdezni szeretnék, ha még aktuális ez a lap. Most néztem meg a Haven 2.évadát, de nem értem az összefüggést a 12. rész (a végén elrabolják Audriet, és eldördül egy lövés a két pasas között), a 13.részben pedig mindenki ott van, mintha mi sem történt volna. Olyan, mintha kimaradt volna egy rész közöttük. Valaki elmagyarázná nekem? Bocs, hogy értetlen vagyok!;o)

winnie - 2012. 05. 10. 08:03

a 13. rész teljesen különálló epizód volt. a sorozat lement nyáron, azt pedig karácsonykor adták le.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz