login |

Hell’s Kitchen: kezdett a 9. évad

2011. 07. 20. 22:30 - Írta: winnie

27 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Hahh, ahogy nézem a 8. évadot olyan rettenetesen gyengének véltem, hogy a fináléja kritikát sem kapott. Nem baj, akit érdekel, hogy ki nyert, annak ellövik a 9×01-ben. Maradjunk is a 9×01-nél, mert bár két rész kerül adásba egy héten a Hell’s Kitchen-ből, egyelőre csak a hétfőit láttam. És nem volt rossz. Kiemelkedő sem (6/10), de ez többek között annak is köszönhető, hogy elég kapkodós volt a premier, hiszen a 40 perc alatt valakit már ki is kellett ejteni.

Arról nem is beszélve, hogy most 18 séf verseng a 250 ezer dollárért, ami…, szóval elég soknak tűnik. Bár a sorozat az elmúlt évek 15 részéhez képest kapott plusz egy epizódot, azonnal az volt az első gondolatom, hogy miképp fogják megoldani a kieséseket, hányszor akarnak két szakácsot kidobni. Aztán persze jött a műsor elengedhetetlen kelléke, a mentőautó és egy játékost már csak a 10. évadban fogunk viszontlátni. Vagy nem.

A sok játékos arra jó csak, hogy az első pár részből keveseket ismerhessünk meg. Érdekes módon az egyik csapatból mégis nagyjából mindenkit be lehetett lőni, míg a másikból pár ember létezéséről sem tudok, remélem idővel mindenki megkapja a kellő műsoridőt. Akinek a létezéséről biztosan tudok, az szegény vörösfejű, illetve -arcú Carrie, akinek a színe arra enged következtetni, hogy az interjúkat valóban a főzés közben, azon melegében készítik. Komolyan mondom, aggódtam érte.

Kevés versenyzőt ismerhettünk meg, na, igazán preferenciákat sem lehetett kialakítani, még nincs kedvencem, s azt sem nagyon látni, hogy ki a jó és ki hiszi magát jónak, viszont pár kutyaütőt máris ki lehetett szúrni. Egy kis kiszámítható mókázással kezdődött a rész, majd a szokásos signature dish-feladat jött, megint elég jó arányban maradt Ramsay szájában a kaja (hej, a régi, daliás idők, amikor még…!), ami jó jel, s jött az első service, ami szinte mindig “minden idők legrosszabbja” szokott lenni.

Azt nem lövöm el, hogy most milyen lett, de azt megjegyzem, hogy a kapkodás miatt szinte arra sem emlékszem, hogy milyen kaják és új tételek vannak. (Továbbra is sajnálom, hogy nincs Hell’s Kitchen Extra, mert tudni akarom, hogy miképp fest az étlap, és, hogy hogyan sorsolják ki, hogy ki melyik station-ön van.) Oké, annyi megmaradt bennem, hogy a risotto most fehér, nem zöld, meg, hogy scalop még mindig van, de ennyi.

Azt majd valaki hozzáértő elárulja, hogy aki a Hell’s Kitchen-be jelentkezik, az miért nem gyakorolja be a scalop elkészítését, bár engem a bénázásnál jobban zavart, hogy a 9×01 szerint valakiket (látszólag) egy hiba után büntetőpadra küldtek, míg más hosszú perceket bénázhatott minden szankció nélkül. Tudom, nem látunk mindent, de jobb lett volna akkor következetesebben vágni. (Gondolom, a desszert készítése szokás szerint nem fér a műsoridőbe, vagyis aki ott van, akkor ki sem eshet?)

Mindegy, sok a duma. Ramsay visszatért, bár el sem ment, hiszen hétfő-kedd ütemben a Masterchef-ben is nyomja, a Hell’s Kitchen meg olyan, mint eddig is (mínusz JP…), és nem hiszem, hogy panaszkodni fogok miatta, kötelező program. Bár…, a szuperlatívuszokat nem bánnám, de arra legutóbb a 6. évadban volt példa.

27 hozzászólás Ne habozz!

tenorx - 2011. 07. 20. 22:43

Nekem nagyon bejön eddig az évad, már nagyon vártam. Mastecheffel együtt meg tökéletes program keddre és szerdára.

P009 - 2011. 07. 20. 23:20

Bocsi, hogy nem teljesen a témához kapcsolódik a kérdésem. De van már infó arról, hogy a Viasat 3 mikor tervezi a 8. évadot a képernyőre?

Benjy - 2011. 07. 20. 23:45

P009:Az engem is érdekelne, de mivel a 7. évad kb. 1 év késéssel, úgyhogy ezen logika szerint valamikor az ősz folyamán, de az, hogy viasat mit tervez azt nem tudom.

ldavid - 2011. 07. 20. 23:55

az elsőben még lehet nem volt de most a másodikban volt (szerintem nem spoiler) sea bass, ami nem rémlik, hogy lett volna korábban

a signature dishes-nél minding sajnálom, hogy a felét felgyorsítják, az a kedvencem az egész műsorban

egyébként egész kevés most számomra az idegesítő arc,
a tennessee gyerek szövegén meg jól lehet szórakozni :)

ceffer83 - 2011. 07. 21. 01:13

Seabass szerintem volt mar regen is. Azert jo mert nem konnyu tokeletesre fozni, Ramsay meg ugye nem adja alabb. De pontosan ezen agyaltam en is korabban, vannak visszatero etelek, vagy legalabbis alapanyagok (most pl. megint beef-bol van a wellington). Meddig tartana begyakorolni a keszitesuket. Emellett persze meg jon a kerdes, ugye hogy a fodij egy Head Chef vagy Exec Chef valami top etteremben,hat akkor honnan a halalbol valogatjak ezeket a szerencsetleneket, akik meg az alapokat sem tudjak.
Nem nagykepusegbol mondom, de Seabass-t, risotto-t meg scalops-t csukott szemmel tudok mar fozni. Tenyleg nem ordongosseg, csak gyakorlas.
Persze a show a lenyeg, meg a kiabalas. Az utobbi ket evadot kihagytam,mert eleg lett belole. A Top Chef es kistestverei jobbnak bizonyultak, nem is beszelve a No Reservation-rol, ami 7 evad utan meg mindig tud ujat mutatni.

winnie - 2011. 07. 21. 01:46

“A Top Chef es kistestverei jobbnak bizonyultak, nem is beszelve a No Reservation-rol, ami 7 evad utan meg mindig tud ujat mutatni.”

én korábban leírtam, hogy nekem a top chef abszolút nézhetetlen, viszont a food network reality-jei közül akad 1-2 remek.

ceffer83 - 2011. 07. 21. 02:20

Nem nagyon ertem, mi a nezhetetlen benne, a formula nagyjabol ugyanaz,mint akarmelyik hasonlo shownal. Persze a szereploknek itt is rettento az ego-ja, a kulonbseg, hogy van mire. Legtobbjuk huszonevesen mar Exec Chef ket etteremben,vagy tulajdonosa haromnak. Nagyon komoly tejesitmeny. Nem is beszelve a Masters-rol,ami mindennek a csucsa, ahol a Benke Laci bacsik mutatjak meg hogy meg mindig tudnak.
Melyek is azok a Food Network showk amik tetszenek? Hatha van amit kihagytam.

winnie - 2011. 07. 21. 03:08

a top chef-be, főleg, hogy a project runway készítői csinálták és az első mesterségben versenyző reality-k egyike volt a PR és a top design után (ami dettó nem jött be, pedig…) többször belenéztem, az első 3 évadban az első 2-2 rész erejéig, de mindig rettentő unalmasnak találtam. az első évadban a béna műsorvezető miatt is, egyébként meg azért, mert egyszerűen nem jött át az, hogy melyik étel a jó és melyik nem, bármelyikre rámondhatták, hogy jó vagy nem. ez persze hülyeség, tudom, hiszen a legtöbb kajás reality ezért fura, hiszen az ember nem tudja megkóstolni, így fogalma sincs, hogy miket sütnek-főznek, de a top chef nálam folyton az unalomfalba ütközött.

a masters szóba sem jöhetett, persze bepróbáltam, de dettó kaszáltam, főleg, mert az alapítványnak gyűjtögetős megoldás sosem jött be – nyilván mindenki mást keres ezekben a műsorokban, de én tétet, versenyt akarok, nem főzőcske műsort.

a desserts nem volt rossz viszont, ha már top chef-

a food networkön a next food network star simán nézhető, miképp az iron chef is. a mostani extreme chefs is jópofa, a great food truck race simán nézős volt, a last cake standing is valamennyire. a cupcake wars is olyan, mint az extreme chef, hogy epizodikus, de az is bejön, persze nem mindig látom. (plusz az nbc-n sem volt semmi bajon az america’s next great reastauranttal, a masterchef is jó, a bravo-n anno ment a chef academy – de a top chef, az nagyon brr volt:)

muhaddib - 2011. 07. 21. 06:21

Winnie, ha annyi időt töltenél főzéssel, mint amennyit a főzős műsorok nézésével, már lazán ott lehetnél a következő évadban! :D

i - 2011. 07. 21. 08:48

Szerintem biztató az új évad, akadnak jó szakácsok, akik egyéniségek is.

Azok voltak a legrosszabb évadok, amikor a 2 legjobb szakácsot már a 4. percben lehetett tudni, ráadásul mindkettő csendes igásló volt ÉS még konfliktusuk sem volt senkivel.. :ásít:

A második rész ívét nagyon szép felépítették, öröm volt nézni, ahogy elballag a kieső..

witche - 2011. 07. 21. 16:01

Winnie ha ennyire tetszenek a Food Network műsorai, esetleg a Chopped című igazán versenyzős programot is kipróbálhatnád! Nem fogod megbánni, mindegyik részben van egy kis csavar az ételek körül – tetszeni fog! :)

bikkbakk - 2011. 07. 27. 11:11

ceffer83,

pont az ilyenek buknak nagyot az ilyen műsorokban, mint te, s ez nem bántás.

Az amit te otthon (ne adj isten egy kis étteremben) tökéletesnek érzel, alighanem nem lesz az Ramsaynek.

Abban is biztos vagyok, hogy otthon, nyomás nélkül majd minden szereplő (kivétel az a 3-4 token gyenge, akit mindig beválogatnak, hogy legyen dráma már az elején) tökéletesen tudja megcsinálni ezeket az ételeket. De egy profi konyhában már nem, ugyanis itt minden az időzítésen múlik. 3-4 ételnek kell elkészülnie 30mpen belül 3-4 különböző embernél. Ez hatalmas nyomás a többiektől, mindenki tudja, ha miatta megy vissza egy-egy asztal mondjuk kétszer, akkor máris mehetnek a kiválasztásra.

Ezért próbál meg sok szakács nyers (kellett volna még neki idő), vagy túlkészített (túl sokáig tartotta melegen a kész cuccot) ételt adni a melegpultra.

Egyébként az idei szezon ebből a szempontból nagyon jó, kifejezetten hangsúlyozzák az időzítés fontosságát.

Castiel - 2011. 08. 05. 17:24

HK 9×06 hét idézete nálam… Gordon mondja öhm… JP-nek vagy ki a francnak.

“You look ridicolous!”

ldavid - 2011. 08. 10. 22:04

kár hogy kiesett a “viccesember”, Tommy jobban megérdemelte volna a hazautat

Gugli - 2011. 08. 12. 20:46

Csak szerintem hasonlít Tommy nagyon Wolowitz-ra a TBBT-ból? :) Mindig ő jut róla az eszembe.

marcilu - 2011. 08. 22. 19:35

Gugli: Tényleg, most, hogy mondod! :)

marcilu - 2011. 08. 26. 08:47

11. rész után megteszem egyszerű tippemet a döntőre: Jennifer és Will.

Egész jó amúgy az évad, ilyen borzalmas csapat még tényleg nem volt soha (ami mondjuk felkelti a gyanúmat, hogy lehet, hogy abba kellene hagyni, mert showt lehet, hogy tudnak csinálni, de a jó szakácsok elfogytak). Azt sajnálom csak, hogy kicsit túl kiszámíthatóak az események. Nincs dupla kieső, nincs csapatkeverés (tudom, hogy sosem volt, de el lehetne egyszer kezdeni), és hiányolom a “best of the worst” titulust, az egyéni kijelölést.

winnie - 2011. 08. 26. 09:15

“Egész jó amúgy az évad, ilyen borzalmas csapat még tényleg nem volt soha”

én épp ellenkezőleg érzem, mert nem is emlékszem, hogy lett volna mostanéban olyan, hogy 3-4 ember is kiemelkedik, akik kvázi hiba nélkül, vagy valamilyen szempontból magabiztosan főznek, hogy a döntőbe kerülésük nem lenne meglepetés. itt jennifer, paul és will ilyen, sőt elizabeth is, ha nem nézzük az utolsó adást. (ő mondjuk nem jó volt, hanem csak nem kapott szinte semmi műsoridőt service közben:)

Timi - 2011. 09. 12. 13:52

“Csak szerintem hasonlít Tommy nagyon Wolowitz-ra a TBBT-ból? :) Mindig ő jut róla az eszembe.”

Nem csak külsőre, hanem a hangja is nagyon hasonló. :D Nekem is mindig ő jut róla eszembe. :)

bikkbakk - 2011. 09. 13. 18:15

Elise hihetetlenül gusztustalan, de a eheti résszel Tommyn kivül mindenki elásta magát nálam.

marcilu - 2011. 09. 13. 21:36

Az egész évad eddig iszonyúan idegesítő. Ramsay ordítozását szeretem, de amit Elise művel ezzel a műsorral, az valami borzalom. Nem nézek Jersey Shore-t, de valami ilyesminek képzelem. Valójában tökéletes castingnak tekinthető a csaj, mert nem hagyja egy percre sem unalomba fulladni, de ÁÁÁ!!! A legboldogabb 5 perc az egész évadban a múlt heti régi versenyzők visszahozása jelenet volt. Tanille és Van miatt ujjongtam, az volt a best season ever!!!

ldavid - 2011. 09. 13. 22:35

Komoly volt a vége.
Elise szerintem jobb, mint Tommy – kíváncsi vagyok, fog-e változni a stílusa ezek után – de kétlem, hogy ne Will és Paul kerüljön a döntőbe.

bikkbakk - 2011. 09. 13. 22:43

ldavid,

SPOILER

a végén az előzetesben nekem nagyon nő kéznek tünt az egyik, s biztos, nem Tommyé egyik sem.

Castiel - 2011. 09. 16. 17:56

Ezt az évadot akárki is nyeri meg, szerintem egyik sem érdemli meg. Rég volt ilyen ritka szar casting, a tehetséges séfekre nézve. És az évad is egy szenvedés nekem, ennél még az előző is jobban tetszett nekem.

winnie - 2011. 09. 16. 18:15

“Ezt az évadot akárki is nyeri meg, szerintem egyik sem érdemli meg. Rég volt ilyen ritka szar casting, a tehetséges séfekre nézve.”

na, akkor ideje egy kritikának, mert pont fordítva gondolom. sosem volt még olyan, hogy félútnál legalább 4-5 esélyest éreztem. mondjuk ez annak is lehet a jele, hogy senki sem jó, de itt voltak olyanok, akik nagyon keveset hibáztak. az utolsó részt még nem láttam, de fura, hogy ezt írod, hiszen will már az első részt kimagaslott főzésileg. legalábbis a hibamentessége. vagy lyukas a memóriám:)

marcilu - 2011. 09. 20. 20:21

Épp nézem a finalt. A legnagyobb duma az egy csapatba került Elise-nek és Carrie-nek: “If you two fight, I’m gonna put my foot so far up you ass that whem I’m gonna move my toes your ears gonna move.” :DDD
Nézem tovább.

ldavid - 2011. 09. 20. 22:36

tudtam, hogy ők ketten maradnak a végére, de nem gondoltam, hogy ő fog nyerni. nincs vele gondom persze, jó évad volt ez.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz