login |

In Plain Sight: mindjárt vége a 4. évadnak

2011. 07. 22. 14:58 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

(Nemsokára érkezik pár fantomkibeszélő, de előtte szembe jutott, hogy láttam én egy évadpremiert, melyről még tudok írni.)

Annak idején teljesen jól indult az In Plain Sight, érdekes sorozat volt egy belevaló csajjal a főszerepben. Ráadásul, ha nincs Mary McCormack, akkor Craig Ferguson sem kígyós bögréből vedelne a talkshow-jában. Szóval korrektül indult az 1. évad (mondjuk human hamar kaszálta), de utána valamiért nagyon elcsúszott a sorozat, hiszen a közepes második évadot egy majdnem nézhetetlen harmadik követte. A negyediket nem tudom, milyen lett, mert az évadpremier után azt mondtam, hogy showrunner-váltások ide vagy oda, nekem ennyi elég volt.

Mondhatnám azt, hogy szegény sorozat már negyedik éve keresi a hangját, hogy milyen is akar lenni, de az írók nem tudják eldönteni, de inkább arról lehet szó, hogy én közelítettem a pilot után rossz elvárásokkal az In Plain Sight irányába. Oké, elhiszem, hogy az írók olyan pengének hiszik a karaktereiket, hogy megpróbálnak nekik minél több magánéletet adni, de nincs senki a stábban, aki szólna, hogy az egyre inkább egydimenziósódó Mary kivételével szinte senki sem érdekes, a USA-sorozatokban megszokott Anyu és Tesó pedig kifejezetten idegesítő?

Nyilván a 4. évad startjánál nem voltak elvárásaim, tudtam, hogy alig lesz idő a heti esetre és a mellékszereplők kapnak hangsúlyt (akik közül egyébként az egyetlen érdekes, a Paul Ben-Victor által játszott főnök volt magasra leejtve eddig, az első 3 évadban szinte semmit sem kapott), de a 4×01 még ezeket az elvárásokat is alulmúlta, szinte semmi jelentősége nem volt annak, hogy egy tanúvédelmi programos marsall a főszereplő.

Pedig néztem volna tovább, isten látja lelkem, mert érkezett az egész évadra a másik marsall, Marshall mellé barátnőnek Rachel Boston, aki ráadásul zsarut alakított és jól is mutatkozott be, Mary-vel kifejezetten jól marták egymást, de mive ilyen érdektelenné tették az In Plain Sight-ot az írók a többi karakterrel, úgy éreztem, hogy vétek lenne, ha hagynám, hogy más sorozatoktól vegyék el vele az időt. Tippre nem bántam meg a döntésemet, mert bár érdekesen hangzik a Mary McCormack terhessége miatt beleírt gyerekvárás ígérete, de ez a magánéleti szálak további erősödését jelzi nekem.

2 hozzászólás Ne habozz!

tremonti - 2011. 07. 22. 15:20

Az első kép telitalálat.

symor - 2011. 07. 22. 16:06

Már az első évadnál lazán herótom volt a sorozattól!
Azt hiszem annál a pillanatnál írtam le igazán, amikor McCormack-et megtámadták a társával együtt és ő valami elviselhetetlen módon mutatta be a szakszerű fegyverhasználatot. Mindkét kezében (!) pisztollyal, mint egy rossz westernfilmben billegtette a kezét előre hátra minden lövésnél (Glock pisztolyokkal nem “Igazságtevőkkel” a markában:). Raylan Givens rendőrbíró ezért már rég kiosztott volna egypár nyaklevest kollégájának :)

Az gondolhatták annál a jelenetnél, hogy majd milyen lazán mutat az egész, pedig egy förtelem volt az a jelenet. Ez pedig csak eltörpül amellett, hogy teljesen érdektelen figurák, lapos történések és ötlettelen megoldások tarkítják a sorozatot. Siralmas, hogy McCormack évek óta erre pazarolja a tehetségét!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz