login |

Pilot-mustra: NTSF:SD:SUV:: – 1×01

2011. 07. 27. 23:08 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ezt nevezik karriernek? Tavaly októberben raktuk ki az NTSF: SD: SUV “előzetesét”, melyet sokan poénnak hittünk és az is volt, de kamupromók alapján a készítők mellékes szándéka is bejött, az Adult Swim berendelte sorozatnak a projektet, és múlt héten meg is volt a premier. Voilá, villámkarrier.

NTSF: SD: SUV:: – 1×01 – 6/10

Persze az az NTSF: SD: SUV (National Terrorism Strike Force: San Diego: Sport Utility Vehicle?) és a sorozat nem ugyanaz, bár Paul Scheer mindkettőben benne van. Még mielőtt a lényegre térnék, jelezném, hogy a csatorna az Adult Swim, azaz a Cartoon Network éjszakai alteregója, s ennek megfelelően eddig jobbára animációkban utaztak. De milyen animációkban! The Boondocks, Robot Chicken, The Venture Bros., Metalocalypse, Aqua Teen Hunger Force vagy Frisky Dingo. Az irány belőhető. A nagyon elborult.

Mostanság azonban elkezdtek ráhajtani az élőszereplős műfajra. A nagyon elborult Eagleheart-ról írtam kritikát nemrég, a még jobban elborult, websorozatból sorozattá lett Childrens Hospital-ról még nem, de az is alap, de ott van nekik még a Delocated is. Hogy miért necces az élőszereplős műfaj az Adult Swim-en? Most jön a csavar: mert a csatorna leginkább 10 perces epizódokat sugároz. (Reklámmal 15-öt.) És bizony 10 percben nem sok mindent lehet kifejteni, csak pár elborult poént egymásra halmozni.

Szóval az NTSF: SD: SUV is 10 perces, elborult poénhalmozás, a főszerepekben a parókás Paul Scheer, Kate Mulgrew, Rebecca Romijn és Martin Starr – plusz az éppen aktuális vendégszereplő, a pilotban J.K. Simmons. Nekem itt meg is áll a tudományom, hiszen sok mindent nem lehet elmondani a sorozatról, max annyit, hogy egy nyomozóosztagról szól, akik a pilotban egy alkoholos energiaital diákáldozatai miatt kezdenek nyomozni. Meg lőni. És van benne vér is.

Ez az, ami nem lényeg. A lényeg, hogy 10 percet mindenki be tud próbálni, nem hiszem, hogy az én véleményem olyan sokat nyomna a latba. Nekem rövid és tömény volt az NTSF: SD: SUV::, hiába van sztori, az kicsit random (ld. csak úgy lelőnek benne ezt-azt), s a 10 perc ellenére többször is az órára néztem, köszönhetően annak, hogy picit furán hat az emberre, hogy a játékidő rövidülésével az egyes jelenetek hossza is lecsökken, azonban számuk majdnem változatlan marad. És valahogy ez a “pörgés” az ellenkező hatást érte el nálam.

Nyilván voltak benne zseniális poénok (mint az Eagleheart-ban), tetszett az elborultsága, de szerintem nézni akkor fogom, ha nincs éppen aktuál szitkom kaja közbeni fogyasztásra. Viszont tuti, hogy jó pár junkie-t eltalálja a NTSF: SD: SUV.

10 hozzászólás Ne habozz!

endel - 2011. 07. 27. 23:32

jee LOST slapdown Paul :DDDD

ldavid - 2011. 07. 28. 00:00

elment, bár a Childrens Hospital-al eddig nem ér fel nálam
ilyen jó vendégek meg jöhetnek nyugodtan

Réta - 2011. 07. 28. 05:36

Én a poénos előzetesekből a Harry Potter spinoff megvalósítását várnám az Aurorokról.

.Anakin. - 2011. 07. 28. 05:54

hattalmas xDDD SUV xDDD
Mióta évekkel ezelőtt először megláttam leírva h L&O:SVU ez jut eszembe minden alkalommal. Úgy nézki nekik is. xD

AbyssR - 2011. 07. 28. 13:26

Pau Scheert géppisztollyal lőném:) Mert annyira jó…. tudom, tudom, szobjektivitás, meg miegymás, de valahogy ez kikívánkozott belőlem, ahogy megláttam a trade markos fogsorát kivillanni a paróka alól. Számomra ő az ultima ratio, ami az idegelést illeti. Meglátom…ütném:)

AbyssR - 2011. 07. 28. 13:27

o=u

m76 - 2011. 08. 06. 16:54

Már 3 részt megnéztem de még mindig nem tudom eldönteni, hogy annyira szar, hogy jó, vagy élvezhetetlen. Azt hiszem a szerencséje, hogy csak 10 perc egy rész, így mire átlépné az ingerküszöbömet már vége is van.

Waldi - 2011. 09. 20. 13:08

Lesz ebbol masodik evad?

winnie - 2011. 09. 20. 13:17

majd kiderül, korai még.

kasmat - 2012. 06. 25. 15:57

az első részt kifejezetten kínosnak találtam, azonban 2-3 rész alatt igazán szórakoztató sorozat lett belőle :D
mondjuk azért 10-nél több percet nem áldoznék rá :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz