login |

Unaired: Wonder Woman

2011. 07. 30. 03:36 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Kivételesen újra olyan helyzetbe kerültünk, hogy megnézhetünk egy eldobott pilotot. A Wonder Woman elég sok negatívumot kapott a borzasztó kosztümre reagáló fanoktól, miközben a képregényből tévésorozattá akart válni. Végül nem sikerült, de legalább van meztelen lábas ruhában is a Csodanő.

Egy valamit rögtön érdemes tisztáznunk: a pilot nem jó. Nem fog senki sem csuklani az NBC-nél, mert ezt nem rendelték be, akármi is volt az indokuk. Lehet, hogy nem a látható rész minősége miatt döntöttek az eldobása mellett, hanem mert a The Cape bukott és nem volt erős ez a 40 perc. Sőt, biztos ez lehetett, hiszen bármilyen gagyit képernyőre mernek tenni, ha annak minimális esélye van a sikerre. Na, mindegy.

Ami viszont rendben volt, az az első akciójelenet és a végén a bunyó. Legalábbis tévés szinten simán nézhetőek. Minden más borzasztó! Egy nagy drámát próbálnak lenyomni a torkunkon, de tét nélkülinek érződik, hiába emlékeztetnek minket többször is az áldozatra, miközben egy elnagyolt valami a cselekmény. Közben a nép és a rendőrök tudják ki a főhősnő valójában, de akármennyi törvénytelenséget is követ el, nem viszik be. Legalábbis a pilotban. “Nem dolgozik össze a rendőrséggel” a nagy indok, amiért hagyják ámokfutni. Árgh.

A sorozat szerint Wonder Woman abból él, tartja fenn a bűnöldöző cuccait, hogy saját magáról árul akciófigurákat és hasonlókat. Persze közben kiakad, hogy az egyiknek hatalmas mellet készítettek. Következő jelenetben látjuk, hogy azért nem kell szégyenkeznie a lökhárítő részlegen. Konkrétan a szereplő dumál a tárgyiasítása ellen, a rendező pedig a következő 20 percet a mellei hangsúlyozásával tölti. Vicc.

Lehetne még sorolni a negatívumokat, de a jelenlegi felhozatalt elnézve simán befért volna a melegvizes középmezőnybe. Felesleges, minimális kreativitással rendelkező rutinmunka, mert pénzt kell keresni. Sose lett volna semmilyen díja, kult státusza, semmi, nem is törekednek a nagyságra. Pont az van, amiről a múltkor írtam.

Ha valamiért érdemes megnézni, akkor azért mert a készítője David E. Kelley, aki eddig főleg ügyvédes sorozatokkal szerzett magának hírnevet. Hát a WW-vel akkor sem kapott volna jó pontokat, ha véletlen berendelik, ez is biztos. Hogy kapjon tőlünk is valamit: 4/10. A fentin kívül másért felesleges bepróbálni.

17 hozzászólás

D. - 2011. 07. 30. 04:26

Az utolsó bekezdésben csak én vélek ellentmondást felfedezni? :-)

Haky - 2011. 07. 30. 06:39

@D. Asszem erre gondolsz “Már csak azért is érdemes megnézni,… Felesleges megnézni.”
Ha erre, akkor nem csak te.
Én amúgy megnéztem volna, hogy mit hoztak volna ki ebből. Még akár jó is lehetett volna.

Réta - 2011. 07. 30. 07:41

Ha csak egyetlen részt kell “végigszenvedni”, akkor megnézem. Szeretek szórakozni az elbaltázott sorozatokon. Tavaly a Flashforward volt a kedvencem ebből a szempontból, azt nagyon lehetett cikizni.

Llew - 2011. 07. 30. 09:26

Valamelyik nap megnéztem belőle pár netre kikerült jelenetet. Az elég volt. Olyan gagyi hangulata volt az egésznek, bár a bunyók szerintem is rendben voltak. Az egyetlen pozitívum talán a meztelen lábas szerkó, bár a csaj ezzel a fejjel nekem nagyon nem passzol Csodanők. Meg az, hogy a raktáras bunyónál bevállalták azt a csövet a nyakba hajítós jelenetet.

szendroib - 2011. 07. 30. 10:06

Én is belenéztem, de az egész térdcsapkodósan nevetős volt, annyira gagyi:). A főszereplő csajt eddig egyedül ostoba örömlányt láttam játszani (vmilyen Lux nevű filmben), de egy az egyben azt a karaktert hozta itt is, ritkán lehet ilyen rossz színészi játékot látni. Ami talán a legviccesebb, hogy annyira komolytalan volt az egész, hogy még a kezdetleges animáció, és a későbbi akciójelenetekben látható kötelek amiken a színészeket húzkodják is teljesen “hihető” volt, hogy szándékos:). Az egész talán olyan élmény volt mint azok az ősrégi Batman sorozat epizódok:).

Llew - 2011. 07. 30. 10:13

Ha valaki mindenképpen mozgóképes Wonder Womanre vágyik, akkor nézze meg a 2009-es DC animációs filmet http://www.imdb.com/title/tt1186373/ jó akcióval és jó humorral, és impozáns szinkronhangokkal.

Kóczy - 2011. 07. 30. 13:25

Hát…eddig erről csak rosszat hallottam, de azért majd belenézek. :)
A 2009-es animációs filmet láttam, az tetszett.

ma' ass - 2011. 07. 30. 13:30

Sztem nagyon jo resz
“kulonleges helyzet” fent van mindenhol az elso resz errol ennyit!!!!
Erdemes megnezni,mint a robocop vs terminator vagy batman vs predator.Ilyen egyszeri alkotas.

Nagyon oda lett teve a CGI is sorozathoz kepest.

winnie - 2011. 07. 30. 13:40

““kulonleges helyzet” fent van mindenhol az elso resz errol ennyit!!!!”

miről mennyit? nem hiszem, hogy különleges helyzet lenne. csak az volt a kérdés, hogy mikor kerül ki. (minden adásba nem került pilot egyszer.)

v. - 2011. 07. 30. 14:22

Na megnéztem. A prekoncepcióhoz képest egész nézhető volt, sokkal kínosabbra számítottam.

kiskiraly - 2011. 07. 30. 15:05

Megnézés után : Nagyon drámára akartak menni attól függetlenül, hogy ez egy szuperhősös sztori. Az engemet is zavart, hogy a Wonder Woman azonossága már ismert volt mindenki előtt.

Megjegyzés: Ugye A Wonder Woman sztoriból akart anno Joss Whedon mozifilmet csinálni (a How I Met-es Robin-t szemelte ki), de “kreatív vélemény különbségek miatt” ott hagyta a project-et.

kiskiraly - 2011. 07. 30. 15:14

Ha már unaired pilotok, a wiki-n olvastam, hogy a CBS anno a 80-as évek végén leadta az unaired pilotokat antológiaként nyaranta CBS Summer Playhouse címmel. 3. évadot “élt meg”. Olyanok kerültek adásba mint a Amerikába jöttem – Eddie Murphy-s film alapján készült szitkompilotja vagy a Saint akkor aktuális feldolgozása.

Kár hogy ilyet ma már nem csinálnak :(

Blackpanther - 2011. 07. 30. 16:28

“szendroib – 2011. 07. 30. 10:06

…A főszereplő csajt eddig egyedül ostoba örömlányt láttam játszani (vmilyen Lux nevű filmben), de egy az egyben azt a karaktert hozta itt is, ritkán lehet ilyen rossz színészi játékot látni.”
__________________________________________________________

Tud ő jobbat is!

Adrianne Palicki : Friday Night Lights (Tyra Collette (52 episodes, 2006-2011) )

http://www.imdb.com/title/tt0758745/

http://www.imdb.com/title/tt1740828/

gathor - 2011. 07. 30. 16:53

végigtekertem, nem kár érte
az akció jelenetek rendben voltak, ráadásul nem az a tipikus gyenge 40kg-os csaj lever mindenkit történet
elnézném még pár évadon keresztül “Tyra”-t ahogyan civilként szerepelt ebben a ww-ben, csodásan nézett ki

Kóczy - 2011. 07. 30. 20:40

“Ugye A Wonder Woman sztoriból akart anno Joss Whedon mozifilmet csinálni (a How I Met-es Robin-t szemelte ki), de “kreatív vélemény különbségek miatt” ott hagyta a project-et.”

Igen, Whedon valóban akart mozifilmet csinálni. A főszerepre több színésznő nevét is emlegették (én egyébként személy szerint Michelle Ryan-t vagy Megan Fox-ot néztem volna meg szívesen a szerepben, de persze az véleményem nem számít ezügyben :) ), aztán valamiért ugrott az egész projekt. Aztán utána jött az ötlet, hogy akkor inkább sorozatot csinálnak.

winnie - 2011. 07. 30. 21:19

whedon nem “akart”, csak a warner őt választotta, szkriptet írt, majd joel silver a háta mögött íratott egy másikat is. jó ideje próbálják a WW filmet, sok rendezőesélyes volt.

Kóczy - 2011. 07. 30. 21:33

Ja, értem.

Most, hogy a sorozat bebukott talán megint előveszik a mozifilm ötletét. (A jelöltjeim a főszerepre változatlanok. :) Elméletben persze, hiszen gyakorlatban egyikükre sincs esély.)