login |

Pilot: Against The Wall

2011. 08. 03. 21:59 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Amit mindenképp tudni kell, hogy odakinn a Lifetime csatornán indult a sorozat, tehát főleg női nézőkre van kihegyezve, ennek minden előnyével és hátrányával.

A legfontosabb, hogy nyomozós sorozatról van szó. Kivételesen nem gyilkosok után ered a talpraesett főhősnő, hanem a zsarukkal kapcsolatos a munkája. Röviden: a belső ügyosztály tagja lesz a pilotban. A belsősök azok, akik minden, a rendőrökkel kapcsolatos ügyet vizsgálnak ki. Ha valahol lövöldözésbe vagy verekedésbe kerül egy zsaru, ők ott vannak, ha felmerül a korrupció gyanúja, ők ott vannak.

A sorozat helyszíne Chicago. Ez körülbelül csak a jeleneteket összekötő vágóképeken látszik, na meg sokszor szóba kerül a foci, úgy tűnik ez ott megkerülhetetlen. Nem lényeg. A fontosabb inkább a bonyodalom, miszerint főhősnőnk olyan családból származik, akik már a barlanglakó korszakunkban is zsaruk lehettek. Mi a legfontosabb kód a kékruhások között? “Gondoskodunk egymásról.” Ez azt jelenti, hogy aki egy zsaru ellen folytat eljárást, az a szemükben rosszabb, mint egy gyilkos. Ez főleg a főhős apjával ápolt kapcsolat során jön elő, akinek már volt baja a belső ügyosztállyal.

És akkor kitérnék a bevezető sorban említett előnyökre és hátrányokra. A pozitívum mindenképp az, hogy a női főszereplők normálisan vannak megírva. Bár itt is becsúsznak a célcsoportnak szánt sorozatok kliséi, de egyelőre teljesen korrekt problémái vannak az egyik főszereplőnek, amikkel a maga módján próbál megbirkózni.

A negatívum? Hogy férfiakat nem tudnak írni. A castingos azzal kezdhette, hogy legyen mind az 5 fontosabb férfi szinte teljesen egyenszépfiú. Nem akarom leszólni a kinézetüket, de így első ránézésre eléggé hasonlítanak (gondolom, mint női szemmel a deszka modellek). Most komolyan az a visszavágás a tévében sokáig uralkodó férfisovinizmusra meg a dekoratív mellékszereplő csajok tömkelegére, hogy a másik oldalnak is így készítenek sorozatot, csak épp férfiakkal? Pedig az ilyesmit lehetne jól is csinálni, megfér erős férfi és női szereplő egyszerre is a képernyőn, erre jelenleg egyre több példa van, hiszen senki sem akarja elidegeníteni a női nézőket, a Rescue Me és társai pedig szépen lassan kihaló állatfajt képviselnek.

Ami még nem tetszett, az a rész végi csavar. Aki nem találja ki előre, hogy mit fognak bevetni az Against The Wall alaphelyzetét felrázandó, az még nem látott sok sorozatot szerintem. Az más kérdés, hogy a hihetetlenséget rögtön át is lépi, ha tényleg a főszereplőnké lesz az az ügy.

Ja igen, itt a pontszámnál beugrott még valami: szinte vagy teljesen csak női énekessel rendelkező zenék szóltak – csak infóként mondom, és hogy ez kinek merre billentheti a mérleget, az már nem az én dolgom, mindenesetre aki zenebuzi, az tudja, mi a baj ezzel. Maga a sorozat profi, a CSI-okhoz és hasonlókhoz mérve simán 7/10 lehet akár, de én nem igazán leszek ott a folytatáson. Maga a stílus sem jön be annyira mostanában, bár a Luther ural, meg igazából semmi sem ragadott meg, viszont a minősége miatt nem akartam béka seggébe húzni, mert nem lenne jogos. Simán belőhető, hogy a The Mentalist-Castle-Bones mellé nyugodtan nézhető.

5 hozzászólás Ne habozz!

Zelyka - 2011. 08. 03. 23:37

Ez a McLeod-os baba? Belenézünk akkor.

goodjohnwin - 2011. 08. 04. 09:18

számomra kicsit irreális ez a belterjes “minden ír család zsaru vagy tűzoltó” dolog, de ezen túllépve csak szimplán idegesítő, ahogy a Család férfitagjai kiutálják a csajt, amiért az IA-osztályra került – ha nem szegnek törvényt a munkájuk során akkor mi félnivalójuk van? A törvényszegő társaikért meg miért aggódnak?
A hiteltelenségről már ne is beszéljünk: majd pont egy ilyen penészvirág zsarucsaládos csaj fog minden lelki bánata esetén “fuck buddy”-hoz fordulni…és akkor a pilot történet a végéről már ne is beszéljünk…

Timi - 2011. 08. 04. 10:00

Hé az ott Rachael Carpani a McLeodbból. :D

winnie - 2011. 08. 04. 10:02

nem mondhatja senki, hogy nem szóltunk róla:)

http://www.sorozatjunkie.hu/2011/07/11/delelotti-video-3-against-the-wall/

Imperium - 2011. 08. 04. 17:13

Rachael Carpani bizony, úgyhogy nézni kell. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz