login |

Franklin & Bash: vége az 1. évadnak

2011. 08. 05. 21:42 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Vakarom a fejem, de azt, hogy végignéztem a Franklin & Bash-t csak azzal tudom indokolni, hogy guilty pleasure a sorozat. Nincs más, valamit a képbe kevertek. Most nyáron két nagyobb ügyvédes indult, a Suits és ez; a kettő között óriási minőségbeli különbség van a Suits javára, mégis itt vagyok Franklin és Bash idei kalandjainak fináléjánál.


Téged is így vettek rá a maradásra?

Akadtak hatalmas bukkanók az évadban, mint ahogy a Boston Legal hangulatát is elvesztette gyorsan, szóval egy elég nagyot esett minőségben, de valahogy mégis működött nagyjából. Ennek egyetlen oka van, mégpedig a két főszereplő, akik valamennyire hihető jóbarátokat alakítanak, miközben nem veszik annyira komolyan az ügyvédkedést.

A készítőknek ezeken kéne gyorsan változtatni:

  • kicsit kevesebb tárgyalótermes rész, főleg ha ennyire sci-fire írják a győzelmeket. Ez persze tuti marad így.
  • Pindart és a két afro-amerikai csajt még jobban háttérbe tolni. Sajnos itt nem működnek a karakterek, pedig más sorozatban például remek lenne a szélhámosból ügyvédsegéddé vált nő.
  • Még több jelenetet az unokaöccsnek, emellett még több olyat, ahol a fő duónkkal csap össze szavakban.

Az egyedüli amin tényleg nem kell változtatni semmit, az Malcolm McDowell képernyőn töltött percei. Néha előtérbe tolni, de többnyire csak 2-3 perc, pont tökéletes zen-buddhista főnökként így.

A fináléra azért minden bevetettek, hogy a középszerű vagy annál rosszabb részek sorát egy kicsit magasabb ponton szakítsák meg az új évadig. Egyrészt feltűnt Tricia Helfer, másrészt a főnök került egy gyilkossági üggyel az esküdtek elé. Itt ismét sci-fibe szaladt a tárgyalás, de ügyvédes sorozatok között korrektebb volt, mint a már említett katasztrofális mélypontja a Franklin & Bash-nek. Gondolom feltűnt, hogy nagyon oltom azt a bizonyos epizódot, de basszus, az a nézők sértegetése volt körülbelül, megérdemlik.

Az évad valahol 5/10 körül van. Sajnos. Volt benne potenciál, de nagyon gyorsan eltüntették. Most előbújhat az a pár ember, aki még látta. Tudom, hogy kevés, hiszen a második évad berendelésének sem sokan örültek. Utóbbi évek egyetlen nulla kommentes posztja? Mondjuk én sem tudom, hogy ott leszek-e.

2 hozzászólás Ne habozz!

Dudad - 2011. 08. 06. 01:47

Szerintem guilty pleasure-nek simán jó. Jópofa, laza sorozat.

daprince - 2011. 08. 06. 10:22

Hát forgattam a szemem én is párszor, de a hangulata megvett kilóra. Plusz hiába jó a Suits, ha egyszerűen mindenáron belekeverik a nagybetűs SZENVEDÉST. Komolyan eheti rész is. Feelgood-ságban ezért veri a Bash.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz