login |

Covert Affairs: vége a 2. évad első felének

2011. 08. 13. 20:48 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: kritika,

Neeem, isten ments, nem kezdtem el nézni a sorozatot és nem, nem vagyok a viccbeli vadász sem, aki csak ***** jár, csak szeretem a veszélyes mutatványokat és a kihívásokat, és megint nekimentem egy Covert Affairs-epizódnak, a 2×10-nek, hátha sikerül egy 2/10-nél jobb osztályzatot érdemlő részt is látni. Jelentem, ez nem sikerült, a 2×01 után a 2×10 is kapitulált. (És a negatív vélemény még véletlenül sem azt jelenti, hogy ne várnánk a pozitívakat kommentbe, el lehet küldeni engem mindenhova a hozzánemértés okán.)

Ennyi elég is lehetne kritikának, már így is túl sokat írtam a sorozatról, s nekem továbbra is enigma, hogy lehet ennyire nézett. Tényleg szeretem azt hinni magamról, hogy meglátom minden sorozatban azt, amiért több millióan szeretik (nem feledni ugyanis: hiába tart az ember valamit pocséknak, az ezzel párhuzamosan milliók kedvence), még a Royal Pains-en sem csodálkozom és elhiszem, hogy nagyon szerethető. De a Covert Affairs…

Nem tudom, de az egész rész csupa mínusz volt, a plusz pont a két testvér viszonyának változtatásáért és Sandy Cohen “betorzulásáért” jár. Pár magánszál után jött az ügy, első nekifutásra nem történt semmi, de jó sok időt rá szántak és a nyitó akciójelenet annyiból állt, hogy Annie és védence végigmennek a folyosón.

Oké, feszült zenére, de csak kijutnak az épületből egy effin’ hosszú folyosón át.  (Ráadásul az egész vonulás elég öncélúan egy snitt volt, de jól nézett ki: a színészek csak mentek, mentek, viszont a statisztéria a háttérben szállította a mozgalmasságot.) Ezután Annie, a kémek kéme egy baromi egyszerű, 1000 méterről látható rejtélyen agyal jó sokat (nyilván nem csak nekem volt gyanús az ölelés), hogy kábé az utolsó 10 percet rá is szánja és ennyi. Semmi melós átívelés, egy csomó-csomó magánélet és munkahelyi szenvedés, minimális kémes eksön. Az utóbbi hiánya nyilván nem zavarna, ha legalább penge karakterek lennének, de nem…

17 hozzászólás Ne habozz!

Seventeen - 2011. 08. 13. 21:02

Nem tudom, én nem küldelek el sehová, de nekem az egyik személyes kredencemmé nőtte ki magát. Szerintem sokat javult a 2. évadra, szerethető sorozat. Persze nem várok tőle óriási dolgokat, extra főszálat, de amit meg várok benne az mindig megvan – szerethető karakterek, változatos cselekmény, és nagyon jó zene. Elismerem, ennél nem több, egyszerű és kiismerhető, de mégis kikapcsolódásnak tökéletes bármilyen hanglatban.

Seventeen - 2011. 08. 13. 21:02

Kedvencemmé:D fáradt vok:D

TóTh Tibor - 2011. 08. 13. 21:18

Szerintem is kikapcsolódásnak tökéletes.
Jó kis sorozat.

symor - 2011. 08. 13. 21:22

Elmész te a bús picsába winnie, velem együtt, merthogy ez a sorozat úgy szar ahogy van :)

A sorozat inkább annak hiányát fejezi ki, hogy nincs már semmi Aliashoz fogható műsoron (a Nikitások kíméljenek, mert megharagszom!), emiatt pedig a nagyközönség még a leggagyibb kémsztori-jócsaj-megkisakció kínálatra is igyekszik ráharapni.

Covert Affairs piszok nagy csalódás a műfaj kedvelőinek, de nyugodtan cáfoljon engem is meg az érveivel egy “rajongó”, ha ilyen létezik!

ba3525 - 2011. 08. 13. 21:23

Szerintem ez az a tipikus sorozat amit ha megkérdeznek, miért nézed? Nem tudsz rá választ adni! Egyszerűen csak nézed és kész… :D

Shawn - 2011. 08. 13. 22:27

nekem ez a sorozat “olyan rossz hogy már jó” kategória, minden részét élvezem még ha bénak is (a kedvenc részem a sorozatban a béna intró, mindig feldobb a jelenlegi epizódra) amúgy vannak kiemelkedo epizódok idén, bepróbálhatnátok talán a 2×03-at (Annie visszatér a Farmra + ismét repulobol ugrál), 2×06-ot (Annie és az új csaj bajban) vagy a 2×08-at (human targetra hajazó túsz kiszabadítás)

monana - 2011. 08. 13. 22:50

Én tudom miért nézem, kevés rész van a White Collarból, az ember már minden olyan dologra rácuppan nyáron amiben olyan pasi van, aki jó szándékkal helyesnek nevezhető.

Lajoska67 - 2011. 08. 14. 02:05

Kikérem magamnak, hogy a kedvencem lenne, lehet azt nézni anélkül is. Sőt, nagyon is gyengének tartom, abszolút igaz a kritika, stb, csak ugye a megszokás nagy úr. És nyilván nem vagyok egyedül vele. Egyébként mondj most a nyáron hasonló műfajú futó sorozatot. White collar (talán)? Oké, megvan, és még? Na ugye. És nyilván amcsiban is így vannak vele az emberek. Tavaly legalább Hazudj, ha tudsz volt még (bár szintén gyengus volt), ma már az sincs.

CsipiK.O. - 2011. 08. 14. 05:39

Úgy vagyok vele, hogy nekem tetszik :Đ

kotkot - 2011. 08. 14. 08:07

Na ilyenkor örülök, hogy nem vagyok ennek az oldalnak a szerkesztője, hiszen így nem kell a Covert Affairsnek megnéznem minden egyes évadzáró-nyitó részét. Én bepróbáltam a pilotot, abszolút nem jött be. De még annyira se.

tiberius - 2011. 08. 14. 08:40

nyáron egy kis pihenőnek teljesen jó nekem nyári kedvencem , jó érzés nézni, hozzáteszem ősztől amikor beindul az ipar már bizos nem nézném, nyárra tökéletes

winnie - 2011. 08. 14. 08:45

tiberius: én úgy vagyok vele, hogy nyáron eleve több jobb sorozat és néznivaló van, hiszen ilyenkor mennek a kábeles cuccok, amik sokszor verik az országosokat, másrészt pedig inkább nézek akkor valami olyat, amiből elmaradásom van:)

w77 - 2011. 08. 14. 12:07

én tartom továbbra is, hogy azért nézik sokan – köztük én is – mert annyira sz*r, hogy már jó… :) és mint ilyen, muszáj nézni :) :)

Dani - 2011. 08. 14. 16:12

A sorozat nem egy nagyágyú, az tény, de szerintem azért annyira nem rossz. Több hülyeség is van benne, de ennek ellenére mégis nézhető. Szerintem.

Memari - 2011. 08. 14. 20:26

Csatlakozom, azokhoz, akik nem tudják miért, de nézik A főcímdal nagyon bejön, maga a főcím eléggé egyszerű. Nem egy Alias, nagyon nem, de azért elment ez a 10 rész így uborka szezonban.

monana - 2011. 08. 15. 13:20

Tényleg a főcímdal nekem is tetszik, lehet csak az miatt nézem :D

Arthuro_Adam - 2011. 08. 21. 22:18

Szerintem az évad két leggyengébb része az első és az utolsó volt. Én is azért nézem, amit itt páran írtak: Nincs nagyon hasonló sorozat.

A kritikához csak annyit, hogy számomra apró öröm, hogy nem mindig akciót sejtető jelenetnél történik is valami, néha simán sikerül végrehajtani a tervet.

A folytatást nem várom tűkön ülve – ellenben a White Collarral, aminek az utolsó része csak most jön majd – de arra kíváncsi leszek, hogy a költözés után hog fogják a testvért képben tartani.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz