login |

Doctor Who: Kezdett a 6. évad második fele – írta Inzume

2011. 08. 28. 17:03 - Írta: vendegblogger

92 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Itt az augusztus vége, és ez a Doctor Who rajongók körében nem csak a szeptember kezdetét jelenti, hanem a kedvenc sorozatuk folytatását. Ismét landolt a TARDIS, csak most éppen a kései 30-as évek Németországában és nem mellesleg Hitler íróasztala mellett. Az új részben Steven Moffathez hűen, több kérdést kaptunk, mint ahány választ. De legalább kaptunk.

Spoileresen a tovább mögött folytatom.

A Let’s Kill Hitler-t én nem annyira mondanám az A Good Man Goes To War egyenes ágú folytatásának, pedig duplaepizódnak lett szánva a kettő. Azért vagyok így vele, mert az AGMGT arról szólt ugye, hogy Amy-ék gyerekét föl kell kutatni és meg kell menteni, ami nem nagyon jött össze és kiderült, hogy River=Melody.

A mostani részben pedig inkább a Doktor és River kapcsolatának kialakulását láttuk. Egészen pontosan, hogy hogyan vált a gyilkoló gépezet Riverből, az általunk ismert Doktort szerető nő. Ezzel így a fő lényeget össze is lehet foglalni, de érdemes odafigyelni az apróbb részletekre, hiszen a részt maga Steven Moffat írta és ő nagyon szeret ezekben elbújni.

Gondolok itt például arra, hogy nem lett konkrétan az arcunkba nyomva, hogy “Igen, én voltam az évad második részében az a kislány, aki regenerálódott New Yorkban a 60-as években”, hanem csak megemlítette Melody, hogy legutóbb épp New Yorkban volt, amikor regenerálódott. Rengeteg apró utalás volt, pontosabban konkrét válaszok, tehát érdemes figyelni/többször megnézni. Főleg a “vendégszereplőket”.

Ami nagyon becsapós és hatásvadász a részben, az maga a cím. Hiszen Hitler, ha 5 percre feltűnik, akkor sokat mondtam, de ismerve Steven Moffatet, ezen már meg sem lepődik az ember. Viszont az alapötlet, nekem tetszett. Nem egyedi és új, de tetszett. Viszont, ami fölvet „pár” kérdést, az Melody regenerálódása, illetve a Doktor halála. Itt most a részbeli halálára gondolok és abból is inkább arra, ahogyan megmenekült. River fölhasználta a maradék regenerálódásainak erejét, hogy megmenthesse. Ami nekem ebből nem tiszta, hogy akkor most Moffat így akart a Doktornak plusz “életeket” adni – hiszen az 1996-os filmben hallhattuk, hogy 12 élete van egy Idő Lordnak -, vagy csak egyszerűen így lett megmentve. Én a plusz regenerálódásra tippelek.

De azért kaptunk mi itt egy kis utalást a fő szálra is, ami még mindig a “Silence will fall”. Kiderült, hogy a Silence igazából nem is egy faj neve, hanem egy szervezeté, és van egy kérdés, ami már ősidők óta létezik. Nekem itt a “Miért?” ugrott be, hiszen ezt szokták általában az örök kérdésnek titulálni. De SM-nél sosem lehet tudni.

Amit még meg kell, hogy jegyezzek, az a színészi alakítás. Matt Smith egyre jobban hozza a szerepet, és ez részről részre csak így lesz, attól eltekintve, hogy nem sorrendben veszik fel őket. Már az 5. évadban is belenőtt a szerepbe, de most látszik, hogy teljesen kezd kiforrni. Alex Kingstonnak pedig River Song alakítása szerintem akkor is menne, ha hajnal 3-kor fölkeltenénk és mondanánk neki, hogy éppen most van forgatás. Karen Gillanről nem nagyon akarok most írni, hiszen Amy Pond karakterét megtalálta és a jó úton halad. Viszont Arthur Darvill egyre jobb. Lehet csak azért, mert most már Rory is kap két mondatnál több szöveget, mindenesetre, nagyon jó.

Összességében amondó vagyok, hogy egy nagyon jó fél évadnak nézünk elébe, illetve egy nagyon jó teljes évaddal lesz dolgunk. Az biztos, mint már az elején írtam, több a kérdés, mint a válasz. Még.

92 hozzászólás Ne habozz!

Erácska - 2011. 08. 28. 17:08

Abszolút nem ilyen folytatásra számítottam. Alex Kingston alakítása + alapból River karaktere nagyszerű lett! :)

ZeaL - 2011. 08. 28. 17:18

Szerintem a Doktor megmentésével csak Rivertől akarta elvenni a regenerálódás képességét. A 12-es határ pedig az új szériában már nem érvényesül. :)

unahav - 2011. 08. 28. 17:30

Nekem ez a rész nagyon felezettnek tűnt, hiányzott valami a végéből, ami elforrasztja a szálak egy részét, e helyett behozott még kettőt (nem akarok spoilerezni, aki megnézte tudja mikre gondolok :) ).

Egyetértek, nagyon érdekes félévad lesz ez, de ha még egyszer ketté veszik a Dr Who évadok bármelyikét, én magam hozom el minden Dalek hadsereg legnagyobbját, az összes Cybermen-el az oldalukon, hogy kiverjék a készítőkból a félévad gondolatát is!:D

WestHammer - 2011. 08. 28. 17:30

A Sarah Jane-ben már mondta a Doktor, hogy bármennyiszer regenerálódhat, amikor Clyde megkérdezte, hogy hányszor lehet.

Inzume - 2011. 08. 28. 17:49

@WestHammer: Az csak poénból volt. Első szabály: A Doktor hazudik.

Anna - 2011. 08. 28. 18:29

Majd’ meghaltam, annyira vártam már a folytatást, és én egyáltalán nem csalódtam. Matt Smith-t már a kezdetektől szerettem, de a hatodik évadtól szinte ‘istenítem’, annyira jó Doktort ad. Amy és Rory a legjobb fejek, különösen Rory kezd már nagyon a szívemhez nőni, a punch és a ‘Shut up, Hitler!’ miatt már megérte volna az epizód. Az új River nagyon jó, Alex Kingston csodálatos színésznő, remélem, sosem száll ki a sorozatból.

Mels – Nina Toussaint-White – is nagyon tetszett, bár a lövés érdekes volt, tulajdonképpen csak rászorította a kezét a ruhájára, vér nem volt sehol…
A Diploma előtt utalás remekül jött ki, szerintem : )

A DW még mindig hozza a formáját, mégpedig magasan, alig várom a következő részt!

Bene - 2011. 08. 28. 18:45

42

owlman - 2011. 08. 28. 18:51

“You named your daugther after your daughter”

ungabunga - 2011. 08. 28. 18:52

Finom, finom. Meg kell nézni még egyszer legalább:)

@inzume: szervezet szerintem nem a legjobb kifejezés, de ez szőrszálhasogatás csak. A kritika, mint mindig most is ül. Köszönjük.
“The Silence is not a species. It is a religious order, or movement. Their belief is that silence will fall when the question is asked.”

@Anna: Moffat hihetetlen sorokat ad a szájába, Matt meg nagyon durván adja elő a monológokat. Az 5. évad közepe óta egyszerűen nem bírok betelni vele. Ha nem David van előtte, akkor már a nyitórésszel simán megvett volna mindenkit kilóra:)

ezek már örök kedvencek:
http://youtu.be/arAjbSkKF-Q
http://youtu.be/Xjnht1k8M7w

Platschu - 2011. 08. 28. 19:03

Alex Kingston miatt volt igazán érdemes nézni a Vészhelyzetet is. :D

Ottox - 2011. 08. 28. 19:14

Elég meh rész volt, csupán szájbarágtak mindent amit eddig is tudtunk. Jojo elmagyaraztak miert nem tud regeneralodni a River, de a felevadzaro utan valahogy tobbet vartam. Azt meg vegkepp nem ertem hogy a Doktor miert lepodott meg h meghal mivel nagyon ugy tunt h mar rajott magatol.

Garru - 2011. 08. 28. 19:35

Nagyon bejövős rész volt. Igazi Moffat-os, ami számomra egyet jelent a minőséggel.
Külön pluszpont jár a Rose, Martha, Donna “cameo” miatt. :)

Villám - 2011. 08. 28. 19:52

Jó és érdekes rész volt mi tagadás különösen tettszett a doktor reakciója a Tardisban haldoklása közben amikor “segítséget” kért. (Give me some one i like…Oh thanks give me guilt…also guilt..more guilt!)
Alex Kingston meg lassan tényleg átnevezheti magát Rivernek hivatalosan is olyan jól hozza a szerepet. Bár szerintem ritka nagy ökörség volt ő vele eljátszatni a kezdeti Rivert is. Írtam már ezt korábban is hogy Alex Kingston már kezd kissé túl öreg lenni ehhez a szerephez így meg főleg hogy a korai Rivert is ő neki kellet játszania. Szerintem jobb lett volna egy fiatalabb színésznőt betenni a helyére aki valamennyire hasonlít rá mert így nekem pl. nagyon gyenge lábakon áll az a dolog hogy a naplója alapján doktor mellett töltött hosszú éveket.

Inzume - 2011. 08. 28. 20:09

@ungabunga: Hja. Egyetértek. :-D De akkor ez ugrott be. De hát no! :-D

@Garru: Azok a cameok tényleg jók voltak.

szendroib - 2011. 08. 28. 20:28

Nagyon tetszett a rész, főleg, hogy a cím elég félrevezető lett, imádtam ahogy “átvertek” vele:).

“Rory take Hitler and put him in the cupboard over there” xD

DabaData - 2011. 08. 28. 20:59

Csak én vagyok aki úgy gondolja hogy a question az a “Doctor Who”? Tudván azt, hogy Moffat nagyon ráakar játszani a Doctor nevére…

Smash - 2011. 08. 28. 21:54

@Villám: Ne felejtsük el, hogy River attól még, hogy már nem tud regenerálódni Time Lord/Lady, tehát elvileg szép hosszú élete lehet a jelenlegi testében igencsak lassú öregedéssel.
Nekem kifejezetten bejön, hogy egy ilyen fiatalul kinéző, de nagyon öreg doktor mellé nem megint egy 20 éves csajt raktak.

wondorog - 2011. 08. 28. 22:05

Nagyon bejött a rész, ezek után Moffatnak nehéz dolga lesz minden idővonalat tökéletesen egybetartani. Úgy tűnik a könyvtáros dolgot is megoldották, pedig reménykedtem, hogy a Doktor még értemegy Riverért.

shai - 2011. 08. 28. 23:09

Én is Roryt kedveltem meg az évadban. Tényleg van végre valami szerepe és nagyon jó benne. Matt Smith pedig nem Tennant és nem is jut az eszembe, hogy ő volt az előző doktor. És tényleg “öreg szeme” van. Ez a legjobb benne.
Viszont Amy néha kicsit rájátszik a szerepre, ripacsos a stílusa. River is jó, csak már nagyon nagy kavar van a mostani résszel az idővonalban. Vagy legalábbis nem teljesen igaz így már, hogy ellentétesen haladnak az időben.
Viszont végre Doktor és ez nagyon jó! :D

Kvikveg - 2011. 08. 29. 03:39

En azt hittem, hogy a doktor megtalalja Melody-t es utana a Gamma Forest-re viszi, es ezert lesz a neve River Song, mert ott no fel. Mindezt amikor a doki oreg, Melody meg kisgyerek.
Vagy megtalalja, miutan lelovi szkafanderbe oltozve.
Szoval ez most kicsit ööö…
Melody megvaltozasa meg mar-mar hihetetlen. Mar nem a regeneralodasara gondolok.

Btw a silence-ufofazon miert utasitotta Amy-t a The Impossible Astronaut WC-s jeleneteben, hogy
“You will tell the doctor what he must know and what he must never know.”

Es a gyerek vegulis hogy kerult ki a szkafanderbol? Mert utoljara a szkafanderben volt, gumi-Amy es ket silence-ufofazon tarsasagaban…

Ami idezeten mindig nevetek:
“If you have a better plan I’m all ears. In fact if you have a better plan I’ll take you to a planet where everyone is all ears.” /The Almost People/

NocadLee - 2011. 08. 29. 08:06

Jól félrevezették a népet ezzel a címmel…
Rule nr. 0.: Steven Moffat lies. :-D

Magdalena - 2011. 08. 29. 08:46

@shai: Moffat egy interjúban nyilatkozta, hogy azt, hogy River és a Doctor ellentétes sorrendben találkoznak nem kell szó szerint venni. “She’s [River] saying that while there will be individual moments that are out of sequence, in the broad sweep of things, she tends to deal with a younger Doctor each time.”
Az interjú linkjét megtaláljátok itt a junkien, a vasárnapi hírek között

Torofoggi - 2011. 08. 29. 10:38

SPOILER

A kérdés ami “hidden in plain sight” és az “oldest question in the universe” eléggé valószínű, a “Who is the Doctor?” vagy a “Doctor Who?” lesz. Gondolom valami olyasmi megoldást találnak ki, hogy évad végén, vagy kövi évad végén elmondják mi a kérdés, hogy aztán az azutáni évadban feloldhassák, és megmutassák, hogy River honnan tudja a Doctor nevét a 4. évados Silence in the library részben.
Bár ezt inkább akkor tolnák így az arcunkba, ha amerikai sorozat lenne, angolnál inkább elszállnak picit, ezért is vagyok Doctor Who függő :D

ElPadre - 2011. 08. 29. 12:06

és miért nem tudja a torchwood is így nyomni? :(

dw is the best. :)

srofa - 2011. 08. 29. 14:25

“hiszen az 1996-os filmben hallhattuk, hogy 12 élete van egy Idő Lordnak -, vagy csak egyszerűen így lett megmentve. Én a plusz regenerálódásra tippelek.”

Az egyik Sarah Jane Adventures részben a mostani 11. doki mondja, hogy 517-szer tud regenerálódni még, bár “The Doctor always lies”… :)

srofa - 2011. 08. 29. 14:42

Kvikveg: “Es a gyerek vegulis hogy kerult ki a szkafanderbol?”

elvileg az még a 6×02-ben volt, hogy valahogy “kikaparta” magát a ruhából (amibe bele is halt, de mivel tudott regenerálódni, a gond megoldódott – ezt láthattuk a sikátorban lévő kislánynál)

“Moffat egy interjúban nyilatkozta, hogy azt, hogy River és a Doctor ellentétes sorrendben találkoznak nem kell szó szerint venni.”

Gyakorlatilag a legöregebb Doktorral a szkafanderben találkozhatott, a legfiatalabbal pedig a halálakor. Eddig egyre fiatalabbként tűnt fel, a Doktor meg egyre öregebb lett…

Maxim - 2011. 08. 29. 16:34

“- I’m getting a sort of banging in my head.
– Yeah, I think that’s Hitler in the cupboard.”

Voltak részek amiket imádtam benne, de valahogy mégsem ütött akkorát mint egy igazán jó Doctor Who rész szokott. De örülök, hogy visszatért a sorozat és izgatottan várom a folytatást. :)

Sacc/kb. - 2011. 08. 29. 20:24

Én nagyon örülnék, ha valami Douglas Addamses lenne a nay kérdés. Mármint, ha az a nagy kérdés, hogy Ki vagy, doki?, és akkor vége a világnak, ha ki mondják, akkor többezerszer vége lett a világnak az utóbbi 40 évben. És eddig mindenki őszintén kérdezte. És többen tudták rá a választ is, jópár Időlord, meg a haldokló River, btw, most mondta el neki a nevét? Mert azt mondta, hogy csak egyszer mondhatja el, értsd szerintem, mikor meghal. Most meghalt egyszer. DE! Ha a fináléban a nagy kérdés az lesz, hogy mi a doktor neve, az igen gyengusz lenne, ha nem oldanák föl a rejtélyt. De akkor le lenne lőve a show egyik trédmárk húzása, hogy a Doktornak “nincs” neve.
De legyen már valami olyan a kérdés, hogy mennyi hatszor hét?
vagy hogy hány füled kell hogy legyen, hogy halld, hogy zúg a nép? (42 mindkettőre a válasz.)
Túlpörögtem?
Nemtom. De szerintem Matt Smith frenetikus. Egész más Doktor, mint Tennant, de legalább olyan zseniális. Ugyan nekem Tennant az igazi doktor, de Smith nagyon topon nyomja.

Torofoggi - 2011. 08. 30. 01:02

@Sacc/kb
Egyrészt senki nem mondta, hogy vége a világnak, csak annyi, hogy “Silence will fall when the question is asked”. Továbbá a nevét sem valószínű, hogy a halálakor árulta el, mert a Silence in the Library-ben pont arról van szó, hogy a sonic screwdriver nem a halott kezeiből szedte ki River, hanem odaadta neki mert fontos volt a számára.
Megjegyzem amit korábban írtam, hogy a kérdés “Who is the Doctor” lesz már én se tartom valószínűnek, de gyanítom, hogy az évad eleje óta (vagy akár csak mostani második felétől) repkedtek/fognak repkedni a minimális utalások mint a korábbi évadokban, pl Bad Wolf, Torchwood, Something on your back, meg hasonlók amíg az utolsó részben 10 perccel a vége előtt össze nem rakják a képet :)

yosha - 2011. 08. 30. 10:09

“Silence will fall when the question is asked”

Amikor az 5. évad végén felrobbant a Tardis a Silence közreműködésében, akkor nem volt ott semmilyen kérdés, pedig a csend lehullott, kihunytak a napok, csak az égő tardis tartotta a Földben is a lelket. Edddig azt hittem azért lett felrobbantva a Tardis, mert a Silence bosszut állt az 1964es eseményekért.
Az nagyon ügyes volt hogy a dokiék nem is emlékeztek az egészre mikor emlitésbe került ujra a silence.

Amugy meg milyen ruzs az ami egy joformán halhatatlan időlordot kinyir, a regenerálodás lehetősége nélkül, viszont Rivert nem. Lehet mondani hogy a ciklus mentette meg, de akkor a dokit miért nem? És a ciklus előtt Melsként kellett felvigye a ruzst. Nomeg honnan szerezte, mikor a Földön nőtt fel, egy kis faluban, és a newyorki regenerálodáskor csóré volt, senki nem adhatta neki.

danton - 2011. 08. 30. 23:20

Szerintem itt – a Doctor megmentésén túl – arról volt szó, hogy River ne regenerálódhasson többé, különben nem logikus (számomra eddig nem is volt az), hogy hogyan halhat meg a könyvtárban – még a negyedik évadban – végleg. Bocs, ha ezt írta már valaki feljebb, lusta voltam végigolvasni a kommenteket.

danton - 2011. 08. 31. 10:40

Amúgy, ha az időlordok aktuális regenerációi nem tudnak öregedni, River, mint Mels mégis hogyan tudott Amyvel együtt felcseperedni?

Torofoggi - 2011. 08. 31. 10:50

@danton
Talán ezen még túl lehet magunkat tenni azzal, hogy öregedni tudnak, csak sokkal magasabb az átlagéletkoruk mint az embereknek, viszont ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy arányosan hosszabb a gyerekkor is. Egyszerűen arról lehet szó, hogy ők is kb 20-25 év alatt nagyjából felnőnek, és onnantól az öregedés szakasza mondjuk pár száz év :).

Kaerlo - 2011. 08. 31. 13:30

danton: A doktor is bele halt volna és nem tudod vna ő se regenerálodni ez benne van a részben.

Torofoggi: Az első doktor is megöregedett és az öregségbe halt bele még a klasszikus sorozatba. Kimondta hogy nem tudnak öregedni?

Továbbá a doktor nem csak 12-szer tud regenerálodni, mert a filmben ugye a mester elhasználta az életeit és megis visszatért 2 újabb alakban. A Doktorral miért lenne másképp?

toxi - 2011. 08. 31. 21:25

Torofoggi

1 – A Good Man Goes to War –Melody Pond születése,Madame Kovarian magával viszi.Nem tudjuk de én azt tartom valószínűnek hogy itt nevelik fel és itt nevelik bele hogy megkel ölnie a Doctort.
2 – The Impossible Astronaut/Day of the Moon –Melody az űrhajós ruhába? Majd 6 hónappal később regenerálódik valószínűleg Mels lesz belőle.(6X02 Vége) (6×07-be mondja Mels:Legutoljára,egy kisgyerek lettem. New York közepén.)
3 – Let’s Kill Hitler — Mels egyűt öregszik Amyvel és Roryval

Na mármost a Day of the Moon 69-ben játszódik Amy 89-ben született. Ha egyűt nőttek fel Melodyval és egyűt öregedtek akkor Melody mért nem öregedet semmit 69 és 89 között vagy amikor megismerték egymást között.

ZeaL - 2011. 09. 01. 00:38

Melody nem mondta, hogy ’69-ben volt az utolsó regenerálódása, csak azt, hogy New York-ban. Lehetséges, hogy ’69-ben regenerálódott, aztán 20 évig éldegélt akár regenerálódhatott is közben, de aztán ’89-ben megint regenerálódott és egy baba lett belőle.

toxi - 2011. 09. 01. 22:32

ZeaL

De mint írtam a 6×02 végén látjuk hogy a kislány elkezd regenerálódni New Yorkban de azt már nem látjuk hogy ki lesz belőle. A 6×07-ben mikor Mels regenerálódik Riverré akkor mondja hogy Legutoljára,egy kisgyerek lettem. New York közepén a kisgyerek valószínűleg az a kislány akit a 6×02 végén látunk és amit látunk a 6×02 végén az az a pillanat mikor Mels lesz belőle tehát utána nem regenerálódót egészen addig amíg River nem lett belőle.Baba nem lehetett mert akkor mért mondta volna azt hogy Legutoljára,egy kisgyerek lettem. New York közepén.És ha baba is lett volna 89-be New Yorkba hogy jutott volna el Amyhez Angliába ?

Lestat - 2011. 09. 03. 11:44

srofa – 2011. 08. 29. 14:25
“hiszen az 1996-os filmben hallhattuk, hogy 12 élete van egy Idő Lordnak -, vagy csak egyszerűen így lett megmentve. Én a plusz regenerálódásra tippelek.”

Az egyik Sarah Jane Adventures részben a mostani 11. doki mondja, hogy 517-szer tud regenerálódni még, bár “The Doctor always lies”… :)

507et mond és ha összeadjátok 5+0+7=12 :)
Most azt nem tudom még hogy ugyebár feladta a maradék regenerációit River hogy megmentse a Doktort de sztem így csak az életbe hozta vissza tuti nem kapott plusz életeket… Hülyeség lenne miért adná River oda az összeset? Azért ne essünk már túlzásba… Még 2 regenerációja van a Doktornak jelen állás szerint… Ha nem fuccsol be a sorozat akkor úgyis megoldják hogy valahogy szerezzen még életet :) Legfeljebb visszarángatják a Timelord-okat (Csak nekem furcsa kimondani azt hogy “IdőUrak”? :D)

Lestat - 2011. 09. 03. 11:54

Nagyon szeretem a mostani Doktort de valahogy úgy érzem hogy kicsit durvább a személyisége. Ha emlékeztek a Doctor’s Daugher c. részre ahol megkímélte a General Cobb-ot. “The man who never would”.
Matt Smith Doktorában már nem vagyok annyira biztos…
http://www.youtube.com/watch?v=oP8gEKJ0Bio&feature=related
Imádom ezt a részt.
BRING BACK JENNY!!!

Villám - 2011. 09. 03. 15:37

Lestat: Nekem is ez volt a bajom a váltás után közvetlen de aztán valahogy túltettem magam rajta. Ugye nem csak kinézetileg hanem viselkedésileg is megváltozhat a doktor.

Lestat - 2011. 09. 03. 16:24

igen igen…
The Doctor: “I can still die. If I’m killed before regeneration then I’m dead. Even then. Even if I change, it feels like dying. Everything I am dies. Some new man goes sauntering away. And I’m dead.”

Már csak 3 és fél óra az új részig :)

Lestat - 2011. 09. 03. 17:44

Valaki tud jó BBC one streamet?
http://guzei.com/online_tv/watch.php?online_tv_id=4489&lang_id=46

Mert én csak ezt találtam de ez nálam akad :S

Lestat - 2011. 09. 03. 17:45

Félreértések elkerülése végett olyan kéne ami Mo-n is nézhető :)

Lestat - 2011. 09. 03. 21:01

jön lefele az új rész:P

Prophet - 2011. 09. 04. 23:46

Mel C hogyan intézte el, hogy Amyék mellett nőhessen fel? Adoptált magának szülőket? Velük lógott állandóan, de a múltja felől nem is kérdezősködtek? Esetelg még az előző életéből való megtakarításain fogadott magának a szülői értekezletekre hajléktalanokat?

Egy gyerek volt a szkafanderben, aki kirágta magát belőle, majd a sikátorban regenerálódott – de akkor is gyerek volt (NY, 69). Aztán éldegélt valahogy, és megint regenerálódott, ezúttal fekete kislánnyá? Akkor nem mondhatta volna River, hogy utoljára bla, bla..

yosha - 2011. 09. 06. 09:41

Jézusom ez a Night Terrors de rossz volt, szabályos erőltetett szenvedés.

Slash - 2011. 09. 06. 23:36

Nem akarok negatív lenni mer még mindig nézem a sorit meg szeretem is de miota moffat vette át a sorit sokkal kevésbé tetszik vhogy nem olyan jók az egyes részek önmagukban és nem emlékezetesek a részben a szereplök a helyszinek és a történetek.Ezt onnan vettem észre h a 2.évadtól kezdtem aztán amikor a 6. szünetelt megnéztem at elsőt és mérföldekkel jobb volt 1 rész mint az 5.-6.évad együtt szal én visszasírom RTD-t a doki személyével nincs gond. Bocs a sok offért.

Lucky!? - 2011. 09. 07. 19:35

“és van egy kérdés, ami már ősidők óta létezik. Nekem itt a “Miért?” ugrott be…”

nekem meg a “doctor who” jutott az eszembe, hiszen időutazó, és minden kort megjárt már, nem csodálkoznék, ha rá épülne egy vallás is, szerintem ez így még logikus is lenne :)

Villám - 2011. 09. 07. 20:40

Slash: RTD és Moffat történet vezetési stílusa alapvetően különbözik. RTD szeretett sok “töltelék”/”randon” részt egy évadban amik közül néhányba apró utalásokat ejtett a fő történet szálról.A fő történet szállal foglakozó részeket meg mindig évad elejére illet végére hagyta. Ezzel nincs is baj csakhogy sokszor nem gondolt mindent rendesen át és bizony dolgokat csak véletlenül alakított úgy ahogy ezt ő maga is bevallotta nem egyszer(lásd a mester fejében a dobszó)

Ezzel szemeb Moffat nagy erőssége hogy az évad nagy részében a fő szállal foglakozik mivel szinte minden dolgot már előre megtervezett és nála a legkisebb utalásnak is oka/célja van.
De mint az előző rész is bizonyítja a random részek elhelyezése az évadon belül nem az erőssége.
Nekem speciel jobban tetszik Moffat fókuszált történet vezetése de persze RTD módszerével sincs baj csak ugye merőben más.

Koroshiya - 2011. 09. 09. 18:35

Én nem tartozom az elégedetlenkedők táborába, ami a Night Terrors-t illeti, nekem tetszett, bár tény, hogy nem volt kiemelkedően jó. A főszállal egyáltalán nem foglalkozott, igen, de egyébként jól össze volt rakva, meg paráztatós volt teljesen. Vagy csak én vagyok túl félős : D Azért azt mondjuk megmagyarázhatták volna, hogy a ronda babává változott Amy hogy lett hirtelen megint ember? : D
A következő rész viszont az előzetes alapján elég jónak tűnik!

Marateus - 2011. 09. 13. 08:28

Legutóbbi rész nagyon ütős lett. Végén már kezdtem reménykedni, hogy megtartják öreg Amy-t.

yosha - 2011. 09. 13. 12:22

Rory: Two Amys together. Can that work?
Doctor: I don’t know. It’s your marriage.

Azok a pofák közben. Ez egy zsir rész volt.

Lestat - 2011. 09. 18. 09:50

Végre dobta az Amy-t… Eddigi legidegesítőbb társa.
Már csak 2 rész az évad záróig:P

Villám - 2011. 09. 18. 13:24

Nem volt rossz rész csak kíváncsi lettem volna mi volt a 11-es szobában :P
Amy tuti hogy az évadzáróban visszatér nem hiszem hogy hosszabb ideig parkoló pályára tennék.

TonyIsBack - 2011. 09. 18. 17:44

Amy most már talán megnézi a telefonját :) Már nagyon hiányzik a főszál.

Daneee - 2011. 09. 18. 21:14

Én remélem nem írják ki őket a sorozatból, mert nekem meg pont, hogy Amy volt a kedvencem, Roryval együtt. Bár eddig senki nem volt az új útitársak közül 2 évnél tovább. :(

yosha - 2011. 09. 19. 16:46

Remélem hogy ennek a befejezésnek valami értelme is lesz, mert ez igy eléggé hirtelen jött. Ilyen erővel az előző két rész végén is megtörténhetett volna, hisz Amyvel mindkettőben történt valami csunya.

TonyIsBack
Mire gondolsz? A budiban lefényképezett Silentre? Azt használták már a 6x02ben, kivetitették vele Cantonnak a lényt, ezzel tesztelték a kezükbe lévő hangfelvevőt.

toxi - 2011. 09. 21. 09:31

Ha én kiakarnám írni Amy-t akkor az utolsó 2 részt megcseréltem volna.Ugye akkor múlthéten elkezdödhetet volna a vívódás a Doctor részéről a mostani részbe látottak véget és a végsó döntés a múltkori vége miatt történt volna meg.Sokkal jobban ütőt volna.

Lestat - 2011. 09. 24. 19:47

Doctor sose tart meg egy társat sokáig. Annyian szidják Martha Jonest pedig én nagyon bírtam őt és mellesleg értelmes is volt. Kiváncsi vagyok hogy oldják meg a Doctor halálát. Sokan mondják hogy a mása fog helyette meghalni de szerintem az túl kézenfekvő.

Lestat - 2011. 09. 25. 11:14

Megnéztem a tegnapi részt is. Nagyon jó volt. Érdekes lesz a befejezés: http://www.youtube.com/watch?v=lBbC1_CTn3s&feature=related :)

Bubbles - 2011. 09. 25. 17:16

Nekem egyre kevésbé tetszik az “új” Doktor. Ezzel most nem Matt Smithre gondolok, hanem Steven Moffat munkásságára. Egyszerűen ez a Doktor béna. Nem ő van a közép pontban, csak sodródik az eseményekkel és ő maga sem tudja mi is van éppen. Mint valami fogyatékos idő lord. Pedig az ötödik évad első része mennyire jó volt. Kiderítette mi is van és a saját nevével elintézte az egészet. Most meg? A Doktornak sokszor semmi hatása a történet alakulására, amolyan “majd lesz valami”. Oké, ez RTD idején is így volt, de nem ennyire…

Inzume - 2011. 09. 25. 18:37

@Bubbles: Szokásos Whovian szöveggel fogok jönni. De azért leírom. Tessék csak megnézni mondjuk a Hartnell erát. Vagy az elsők közül párat. Ugyan ez a szituáció. Persze, akkor még nem volt ennyi tapasztalata, de amikor már “tapasztaltabb” volt, akkor is simán volt ilyen. De értem, hogy mi a problémád.

Claire8310 - 2011. 09. 25. 19:56

Na de most a Doctor a Closing Time-ban azt mondta “holnap fogok meghalni”
Tudjuk hogy 1103 évesen hal meg a tóparton, akkor ha jól értem a legutóbbi hoteles rész és ez a rész között a Doctor számára eltelt majdnem 200 év?
200 éve nem beszélt Roryékkal?

Vagy valamit félreértek?

Daneee - 2011. 09. 25. 20:02

@Claire8310

Meglehet, azonban az ő halála ugye előbb van, mint a mi jelenünk, szóval nem tudhatjuk, hogy őket mikorra vitte haza ( lehet, h akár az 5. évad első részének a napjára ), mert ugye közben elvileg telt is az idő. De ez ugye ott megdől, hogy akkor nem így alakul a jövő, s lehet, hogy ezt a családot se ismeri meg, akinek a gyereke született ( bazd, most néztem a részt, de elfelejtettem a csávó nevét :) ).
És ugye néhány hónap Amyék hazarepítése óta biztos eltelt amúgy is, mivel Amy azóta reklámarc lett.

Valamint a végén kéri a borítékokat a Doktor, azokat küldi el ugye az évadkezdésben mindenkinek, valamint a kalapot.

Azonban így itt van csomó paradoxon, ugyebár ha Roryék megkapjáka borítékot, akkor megint mennek időutazni. Így elvileg sosem haladnak előre az időben, s szép lassan így fognak megöregedni, nem?

Prophet - 2011. 09. 26. 14:31

Találtam egy másik videót is… ebben csak dalolnak: http://youtu.be/1qN6A2Jebrs

A 200 év meg lehet egy sima hazugság is, nem? És nem is kell feltétlen annak a párosnak küldenie a meghívót, akikkel utazott – ha abban az időben lennének, biztos beavatkoznának, vagy valami hasonló (tudják mikor és hol, stb., valószínűbb, hogy későbbre vitte őket). Mondjuk ehhez látni kéne újra az első részt, hogy abban van-e utalás éppen a jelenlegi életükre. Lehet, hogy az első rész Amy-je már reklámarc, csak éppen nem említette. Szóval akiket látott, azok talán nem is az 5. évados társai. Hanem azok, akik még nem kapták meg a levelet.

S0m30n3 - 2011. 09. 26. 16:16

nem értem mi a baj Amy-vel és Rory-val. a Doktor simán egy régebbi verziójuknak küldi el a levelet, és kész, számukra még vissza lesz akkor az egész hatodik évadnyi sztori, a Doktor közben meg meghal, vagy csinál amit akar. :D aztán ha túléli, és visszamegy Amy-ékért, akkor meg a jövőbelieket hozza el. azért nem hiszem, hogy ilyenre ne figyelnének az írok, és átírnák a teljes évad sztoriját azzal, hogy rossz változatnak küldi a Doktor a leveleket.

Villám - 2011. 09. 26. 20:14

Nem tudom nekem valahogy egyértelműnek tűnik hogy a múlt béli Amy és Roryt hívja amcsiba akik nem tudnak még semmiről semmit. Bár ez megint csak az én elmebeteg gondolkozás módom miatt lehet :P
Ami viszont jobban zavar azaz hogy ha jól emlékszek River és a “halott” doktor az évad nyitóban egyeztette a naplóját hogy tudják mit élték már át együtt és mit nem.( Meg ugye később így derült ki hogy egy fiatalabb önmagát is meghívta a doktor)
Ha most a következő részben már az évadnyitóban lejátszott események “kiegészítése” lesz akkor kérdem én a doktor és River mikor is élte át azokat a dolgokat amiket egyeztettek a naplóikból mert ezek alapján nem volt rá “idejük”

Claire8310 - 2011. 09. 26. 22:29

Hát ez az!
Ez csak úgy lehet ha a Doctornak eltel 200 év amit mi nem láttunk, de az meg azért milyen lenne már…?

yosha - 2011. 09. 27. 09:51

A 200 év alatt amiket csinált azok benne voltak a 6. évad elején, amikor mutogatta magát mindenhol a történelemben.

Sajnos ugy tünik hogy a 200 év eltelt, és egy csomo mindenről lemaradtunk mint nézők, sajnos. Persze minden kiderül, de eddig ez eléggé összecsapott, főleg hogy egy rész marad a probléma kibontására és lerendezésére.

Nomeg a “beletörődök a halálomba és egyedül akarok lenni” doktor már volt egyszer Tennant személyében, aki regenerálodás után egyből fel is rugta ezt a dolgot Amyvel.
MInden kiderül a hétvégén, ez a lényeg. Az eg, hogy a szemtapasz mire jo, a Silence-t elnézve van egy tippem.

S0m30n3 - 2011. 09. 28. 00:44

Hát nagyon úgy néz ki, hogy eltelt kétszáz év. Amúgy sohasem tetszett, hogy Riverrel való kalandok nagy része kimarad. Nagyon hosszú szerintem a naplójuk, meg mesélnek sok sztorit, de egy évadban kb háromszor-négyszer van csak Riveres rész, ami szerintem nem elég a sztorijuk elmeséléséhez, igaz így is jobb mint a semmi…

Zirowe - 2011. 09. 28. 14:38

És már csak egy rész..
Vááááá…

Amúgy igen, kicsit összekuszálódtak ezzel a kétszáz év különbséggel.

Viszont ez mindenképpen a hét idézete szerintem (legalább is az utolsó sor):
The Doctor: It must be shielded from metastatic energy. Of course!
Craig: Of course!
The Doctor: Don’t worry, I have an app for that.

Sydius - 2011. 10. 02. 00:11

FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Nem tudom eldönteni, hogy tetszett-e az évadzáró, vagy utálni fogom. Aki látta a részt, az tudja, miről beszélek (Look into my eyes, például), aki nem, az nézze meg gyorsan… Vagy majd mikor ráér.
A következő évad meg… Mikor is kezdődik? Április, talán?
Egy fenét, dehogy, ősszel vetítik… Majd egy év…

S0m30n3 - 2011. 10. 02. 00:45

tényleg csak ősszel lesz új évad? :O de jó… igaz áprilisig is idegesítő várni a válaszokra, de így még jobb…

amúgy tényleg érdekes volt a rész, igaz nekem inkább tetszett.

még a rész elején megtippeltem, hogy hogyan is lesz vége, aztán be is jött. a nagy kérdést pedig a doctor who index fórumon többen is megtippelték, és tényleg az lett…
kicsit úgy éreztem, hogy ebben a részben nem nagyon tudta megtartani a titkokat Steven Moffat a rész végéig.

Remélem, hogy a hetedik évadzáróban nem az univerzum vagy az idő fog összeomlani vagy elpusztulni, és nem alternatív Föld fog létrejönni megint. Két évadzáróban elég volt eljátszani…

ZeaL - 2011. 10. 02. 10:47

Moffat zseniális feladványokat talál ki, de sajnos a végén nem tudja rendesen megoldani őket… Tavaly is már ezt éreztem az évadzárónál, most meg főleg. RTD Bad Wolf-jával összehasonlítva itt van egy Silence, akiről még két évad után sem tudtuk meg kicsoda, és én arra tippelek, hogy azért nem, mert Moffat sem tudja igazán, és szerintem nem is fog velük tovább foglalkozni. De ne legyen igazam. :)

ungabunga - 2011. 10. 02. 13:23

Elsőre tetszett az évadzáró, bár azért maradt egy kis rossz szájíz utána, de szerintem csak az évad második felében túltengő gyengébb epizódok miatt.

De mocskos messze van még a karácsony, illetve a következő húsvét (jó esetben ugye).

A 8. – 50. évfordulós – évad elvileg Jack-kel David-del, Matt-tel és River-rel van tervezve. Na erről az évadról nem is akarok többet olvasni már:).

Zirowe - 2011. 10. 03. 00:53

Basszus, annyira nyilvánvaló volt a vége, onnantól kezdve, hogy felbukkant a Tesselecta, de azért jó volt. :)

Viszont, ha nem a nevét súgta meg Rivernek, akkor is előbb vagy utóbb el fogja neki mondani, hiszen, ha jól emlékszem, a könyvtárban azzal győzi meg a Doktort arról, hogy ismeri, hogy vmit súg a fülébe, ami feltehetőleg a neve.

És akkor most hirtelen kétszáz évvel öregebb lett..

ChMax - 2011. 10. 03. 15:29

Én föladtam, hogy megértsem. Csak próbálom megérteni, és győzködöm magam, hogy nem én vagyok teljesen hülye, hanem a történet nem 100%-ig logikus.

Amúgy azt nem értem, hogy akkor nem volt változtatás, hanem spoiler eleve a “kamudoktor” halt meg, de River ezt nem tudta, ezért bekavart, és fölborult az idő? Na jó, hagyjuk.

yosha - 2011. 10. 04. 08:55

ChMax, pont ugy van ahogy irod. Csak elhiteti hogy meghalt, igy nem bomlik meg az idő. Az időbomlás szép és jo, ha eddig nem lett volna vagy hatféleképp megmutatva a sorozatban, hogy mi lesz akkor.

Zirowe - 2011. 10. 05. 09:39

Mondjuk, ha River nem a Doctort, hanem csak egy gépet “ölt meg”, akkor miért kerül börtönbe, brahiból?

Sydius - 2011. 10. 05. 11:26

Na, akkor a nagyon spoileres leírás a 6. évadról:

Az évadnyitóban a Doktor meghal, River lelövi. Az évad további része az, ami volt, ebben semmi különös nincs. A 11, szállodás rész után a Doktor elbúcsúzik Amy-éktől, a 11. és a 12. rész között eltelt 200 év (a Doktor számára). Ha abból indulunk ki, hogy az évadnyitóban River-rel beszélgettek a közös kalandjaikról, akkor kiderül(het), hogy azok ebben a 200 évben történtek meg. A 12. rész végén pedig a Doktor (az 1100 éves, “öreg” Doktor) elindul, hogy visszatérjen az évadnyitóba.

Az évadzáróban elküldeti a borítékokat a MÚLTBELI Amy-nek és Rory-nak (tehát nem azoknak, akiket a szálloda után tett ki), valamint saját magának. Innentől azok jönnek, amik az évadnyitóban is voltak – a piknik, a lehetetlen űrhajós, majd a lövés jönne, de nem jön, mert River nem lő, emiatt pedig összeomlik a téridő.

Innen jön a tényleges évadzáró. A minden-egyben idővonal, a Silence a piramisban, stb, egész addig, amíg feleségül nem veszi Rivert és meg nem győzi arról, hogy nézzen a szemébe.

Itt megint ugrás, a csók miatt saccperkábé helyreállt minden, de a lövés még kellene. River a Doktor szemébe néz, meglátja, hogy aki előtte áll, az csak egy robot, az igazi Doktor belül van, biztonságban. Rájön az egészre, és lő.

Nem az volt a fix pont az időben, hogy a Doktor meghal, hanem az, hogy eldörren a lövés és/vagy elhiteti mindenkivel, hogy meghal. Úgy is mondhatnánk, hogy a robot “halála” a fix pont. Ezután meggyújtják a robotot, de gondolom azért, hogy a Doktor épségben kijusson belőle, majd elmennek, és találkoznak a fiatalabb Doktorral… Innentől pedig megy tovább a rendes 6. évad.

Egy-két dolog: míg Amy-ék az öreg Doktor szempontjából a múltból jöttek (náluk még nem született meg Melody/River), addig River a jövőből jött, ő pontosan tudja, hogy mi fog történni, mert már megtette egyszer, és azt is tudja, hogy a Doktornak nem lesz semmi baja sem. Az a Doktor, akivel meg az évad során hajkurássza a Silence-t, meg az angyalokat, az ő múltjában van – még nem házasodtak össze, például.

Hogy miért volt börtönben? Két lehetőség van rá:
1) a színjáték miatt, ezzel is elhitetve a Doktor halálát. Hogy miért vállalta? Mert szereti őt, és tudni lehet, hogy több-kevesebb időre megszökött onnan, majd visszament, néha elengedték… Tehát az is lehet, hogy nem tekintette igazából rabságnak, csak kisebb-nagyobb időre szóló kényszerpihenőnek.
2) mert tényleg meg fogja őt ölni. Valahol, valamikor. Ha nagyon erősen kondicionálták, és később rájönnek arra, hogy a Doktor él, akkor megint rávehetik erre – bár igaz, akkor a Tesselecta adatbázisában nem a Utah-i időpont szerepelt volna. Meg elvileg tudniuk kellett volna, hogy a Doktor nem hal meg, már akkor, amikor a Let’s kill..-ben végezni akartak River-rel. Feltéve, hogy azok nem a múltbeliek voltak, de ez feltételezi azt, hogy egyfajta időn és téren át elérhető adatbázisuk van… Ez a része eléggé bonyolult, meg az is, ami most jön.

Ha River idővonalát nézzük, akkor a kieső 200 évben utazgatott a Doktorral, az évadzáróban összeházasodtak, az évadnyitóban már házasok voltak, ezután jött a Silence vadászat a régi Doktorral, utána a Bizantium, ugyancsak a régivel, majd pedig a Könyvtár (a Holtak erdeje című rész), ahol ő utoljára találkozik a 10. Doktorral, aki viszont először a nővel. Itt elvileg River meghal, bár ez nem bizonyított… Lementették, mint a többieket, és őket is vissza lehetett hozni, ami talán azt jelenti, hogy ő is előkerül majd egyszer, vagy akármi. Nagyon keverednek az idővonalak, és még bármit beleírhatnak sztoriba.

Nagyjából ennyi.

ChMax - 2011. 10. 05. 16:47

“Nem az volt a fix pont az időben, hogy a Doktor meghal, hanem az, hogy eldörren a lövés és/vagy elhiteti mindenkivel, hogy meghal. Úgy is mondhatnánk, hogy a robot “halála” a fix pont.”

Akkor ezt eltaláltam. :)

Még egyet mondj meg nekem légy szíves: az évad elején, mikor River először csókolózik 11-gyel, akkor utal arra, hogy akkor neki ez az utolsó (nem tudom idézni). De ha az idővonalaik nem pontosan ellentétes lefutásúak, hanem mindig összevissza időpontokban találkoznak, nem föltétlen az volt Rivernek az utolsó. (Meg az se hagy nyugodni, hogy a Könyvtárban 10-nek azt mondta, hogy sose volt még ilyen fiatal, akkor ott a korára célzott és nem a kinézetére?)

Daneee - 2011. 10. 05. 19:15

@Sydius

De az évadzáróban Amy úgy tudja, hogy a Doktor meghalt, szóval nem úgy viselkedett mint ahogy kellett volna ( hisz őt hívta meg a Doktor, elviekben ismét mindennek kellett volna mennie élőről. )

Sydius - 2011. 10. 05. 23:11

ChMax:
Ez bonyolult. A 6. évad elején, mikor a csók megtörténik, az tényleg lehet River utolsó csókja. Elvileg utána valamikor jön a Bizantium/weeping angeles rész, majd pedig azután a Könyvtár, ahol végül “meghal”.
Más kérdés, hogy a könyvtáros részben mondja el Tizediknek, hogy volt egy piknik, ahol a Doktor sírt, és akkor adta Rivernek a csavarhúzót is. Mivel sem az évadnyitóban, sem a bizantiumon nem látjuk nála, ezért valahol az angyalok és a könyvtár között kapta a csavarhúzót, az idősebb Doktortól (attól, akit lelőtt… hamarabb). Akkor már ismerték egymást, meg elvileg már házasok is voltak, szóval lehet, hogy az egész csak kamu és/vagy nem jól megírt történet. Nem tudom, az az igazság, hogy túl kevés az infó és túl sok a lehetőség.
Itt egy kép, ami a 6. évad első feléig próbálja magyarázni a Doktor és River kapcsolatát/találkozásait:
http://www.tor.com/blogs/2011/05/river-songs-timeline-captured-in-infographic-though-we-beg-to-differ

Más kérdés, hogy, bár az az elterjedt, hogy River és a Doktor egymással szemben haladnak az időben, ez csak részben igaz. Moffat megerősítette egy interjúban, hogy ez nem így van, csak részben. Itt egy leírás róla, elvileg időrendbe szedve az eseményeket. http://tardis.wikia.com/wiki/River_Song

A 10. Doktornak szánt megjegyzésről: elvileg (megint csak interjúkat tudok szajkózni) a Doktor elküldi Rivert a múltjába, hogy segítsen az akkori önmagának és tanuljon róla. Erre is vonatkozhat a megjegyzés, hogy River még nem látta a Tízest, csak a tizenegyest, és ezért eddig ő a “legfiatalabb”. Megint csak interjúk: Rivernek a Doktor összes inkarnációjáról van képe, de a sorrendet nem tudja… Ha tényleg visszaküldték volna a múltba, a 10. Doktor emlékezne rá… Bonyolult. Vagy nem tudunk még sokat az egészből, vagy rosszul lett megírva.
Az is lehet, hogy az interjúkban állított dolgokat már rég elvetették. A Doktor és River kapcsolata tele van rejtéllyel, és nehéz megfejteni.

@Daneee: Az évadzáróban többféle Amy van, de nagy vonalakban:
Az 900 éves Doktor kiteszi Amy-t és Rory-t (Amy 1). Eltelik 200 év, elmegy “meghalni”, de előtte meghívja Amy-éket, de ezek a múltbeliek, nevezzük őket Amy 2-nek. Az öreg Doktor meghal, Amy 2-ék pedig tovább utaznak a 900 évessel. Elérkezünk a szezonzáróhoz, a Doktor “meghalt”. Az az Amy, aki Riverrel beszélget a kertben, az Amy 1, a Kert pedig a házuk, amit a Doktortól kaptam a szállodás rész végén (ő már szült, stb). Mivel volt már egy-két dolga a téridővel (big bang 2, repedés a falon, stb), ezért emlékszik mindenre, ami az Amy-kkel történt, legyen az bármelyik síkban, így például arra is, mikor a minden-történelem-egyszerre-történik világban a Doktor könyörög Rivernek, hogy öljem meg – emiatt tudja úgy, hogy tényleg meghalt (hiába tudja azt is, hogy a múltbeli énje most is a Doktorral utazik, mert az neki a múltja, az emlékei), és ezért szomorú. És ekkor mondja el neki River (aki épp az előtt nem sokkal végzett a Bizantiumon), hogy nem is, mert él.

Nagyjából ennyi, és még mindig nagyon bonyolult (még úgy is, hogy 10 percig ültem itt, hogy valahogy értelmesebben le tudjam írni… Nah persze).

Daneee - 2011. 10. 06. 21:40

Huuh. Ehhez néha komolyan ott kel lenni agyban :D

yosha - 2011. 10. 07. 10:34

“Mondjuk, ha River nem a Doctort, hanem csak egy gépet “ölt meg”, akkor miért kerül börtönbe, brahiból?”

Az évadzáró végén Amy és River közti beszélgetés pont erről szol. A Silence-nek nem szabad tudnia hogy nem jártak sikerrel.
Ujranézéskor meg annyi ugrott be, hogy “The Doctor lies.”
Az évad elején mikor elmondja hány éves, a borozás közben, annak nagyon olyan szaga van, hogy ezzel csak egy jelt adott Amyéknek, hogy egy későbbi önmagával beszélnek, és majd találkoznak a korábbival is. Simán lehet hogy hazudott a koráról.

ChMax - 2011. 10. 08. 21:33

:) Köszi.

Lestat - 2011. 10. 09. 13:06

Nekem nem igazán tetszett az évadzáró… RTD jobb befejező részeket írt. Lehet hogy évad közben belekuszálódott meg nem tervezett meg előre annyira mint Moffat(Lásd a Mester fejében a 4es ütem.) De lehet pont ezért volt jó fordulatos évadzárók.
Összességében nem vagyok megelégedve vele. 10es skálán 5öst ért el nálam. Kíváncsi vagyok mi lesz a Christmas special epizód.

Lestat - 2011. 10. 09. 13:10

De ahogy a doctor mondta: Az idő szerint ott
kellett lennem a tóparton, szóval az alkalomhoz méltóan öltöztem. Épp csak megperzselődtem a hajón.

Septi - 2011. 10. 20. 22:17

Szerintem hazudott a koráról… ez a 200 év akkora hülyeség lenne. Én eleve úgy értelmeztem, hogy miután otthagyta Amyéket, elment elköszönni, meg még picikét kirándulni, meg nyomozni, ami nem lehetett több öt évnél, azután döntött úgy, hogy ideje meghalni. Azaz nem meghalni, csak úgy tenni, mint aki meghalt. Arra ugyan nem számított, hogy River így összekuszálja az időt. Hiszen a vízparton lévő Rivernek tudnia kellett, hogy mi fog történnie (A Doktor ugyan azt mondta neki, hogy nem fog emlékezni a dologra). Az elégetés is azért lehetett, hogy nehogy valaki rátaláljon az áldokira.:D Najó, inkább nem mélyedek bele, mert amúgy sem vagyok most képben. Én konkrétan az ötödik évadot nem láttam teljesen, a hatodik első feléből meg fogalalmam sincs, mennyit néztem meg. Azért nagyjából értem. És jelen pillanatban nagyobb fan vagyok, mint valaha. Zseniális Moffat és Matt Smith is egyre jobban belejön. Már ő a háttérképem.^^ És most éppen egy olyanra vadászok, amin rajta van David is. Azért a régiekről sem akarok elfelejtkezni. De Mattet most jobbnak tartom, mint Davidet. Ott járok, hogy nem akarom, hogy lecseréljék, pedig az elején kicsit féltem tőle.:D

Kirek - 2012. 06. 11. 18:22

Hátha valaki olvassa még és tud segíteni.
Tervezem, hogy most nyáron megnézem a Doctor Who-t, sci-fi hiányom is van, és szinte csak jókat hallottam róla, viszont annyi része, hogy fogalmam sincs, honnan kezdjem. Gondolom azért a 60-as évekbeli részeket kihagyhatom, mert az a több, mint 700 rész kicsit ijesztő.
A mostani részek meg mennyire függnek össze? Esetleg kezdhetem az utóbbi két évaddal vagy van egy speciális pont, ahol könnyen bele lehet kapcsolódni?

winnie - 2012. 06. 11. 22:34

több írás is van a sorozatról, sokszor felmerült a kérdés, pörgesd végig a kommenteket: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/doctor-who/

a doktorváltásoktól lehet kezdeni. 1. újkori évad, vagy a 2. vagy az 5. olykor van visszautalás meg minden, de az 1. évadot sokak gyomra nem veszi be.

Kirek - 2012. 06. 12. 17:08

Köszi winnie :). Leszedtem az első évadot, hogy megnézem, hátha nekem az is bejön, és igen – legalábbis az első két rész eddig nagyon. Annyira fura, és mégis van benne valami. Ha így le fog kötni a továbbiakban is, akkor már bánom, hogy eddig nem kezdtem el :).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz