login |

The Glee Project: vége az 1. évadnak – írta JD

2011. 08. 29. 21:40 - Írta: vendegblogger

19 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Véget ért a The Glee Project első évadja, eldőlt, hogy ki fog feltűnni a Glee S3-ban hét epizód erejéig, és lehet találgatni, hogy vajon milyen szerepet írnak neki a sorozat készítői. A The Glee Project azonban a Glee-től függetlenül is teljesen jól megállja a helyét, hiszen egyszerre tekinthető valóságshow-nak és tehetségkutatónak, valamint bepillanthatunk egy produkció kulisszatitkaiba is.

Láthattuk, hogy mennyi munka van egy koreográfia betanulásában, egy szám feléneklésében, valamint egy klip leforgatásában. Egyszerre kell színésznek, énekesnek és táncosnak lenni, miközben a versenyzőknek nem volt szabad megfeledkezniük saját személyiségükről sem. Ez különösen nehéz feladat a showbizniszben egyelőre nem igazán jártas, tinédzserkorukat épp maguk mögött hagyó sztárjelölteknek, így előbb vagy utóbb, de mindenki megküzd a maga mumusával.

A tíz első évados rész tartogatott bőven drámát (volt pár összeomlás, veszekedés, és egy váratlan kilépés), vicces pillanatokat, láthattunk igaz barátságokat, nagyszerű közös és egyéni előadásokat, meglepő döntéseket, így ezeknek, valamint a jó karaktereknek és az érdekes koncepciónak köszönhetően minden adott volt ahhoz, hogy egy igazán sikeres műsor jöjjön létre. Ezt igazolta az egyre növekvő nézőszám, valamint a második évadra már most meghirdetett casting is. Itt jegyezném meg azt is, hogy az utolsó részt végre HD-ban sugározta a csatorna, amiért külön köszönet jár nekik.

Aki még nem látta a finálét, vagy csak nem szeretné tudni a végeredményt, az ne olvasson tovább, a többieknek spoileresen folytatom a tovább mögött.

A fináléban tehát négy versenyző maradt: Damian, a kedves, vicces, táncoló szemöldökű ír fiú; Lindsay, a musicalszínházon nevelkedett tehetség, a megelevenedett Rachel Berry; Alex, a másságát nyíltan vállaló díva, aki nem fél nőnek öltözni; valamint Samuel, a rasztahajú rocker, aki a verseny alatt szinte alig hibázott. Rengeteg érv szólt mind a négy versenyző mellett és ellen is, így szinte lehetetlen lett volna előre borítékolni a nyertes személyét.

A műsor utolsó részére a négy döntős kapott némi segítséget volt versenyzőtársaik személyében, akik amellett, hogy lelki támaszt nyújtottak nekik, a két közös produkcióban is részt vettek, nekünk, nézőknek pedig egyszerűen jó volt újra együtt látni a csapatot. Mind a házi feladat előadása (ami ezúttal a kimaradhatatlan Don’t stop believin’ volt), mind a videoklip forgatása az eddigi legjobb hangulatban telt, inkább örömzenélés, mint egy kiélezett küzdelem benyomását keltette.

Nagy előnyt jelentett továbbá a végső négyesnek, hogy mindenki saját maga választhatta ki, mely számot szeretné énekelni utolsó egyéni előadásán. Végül mind életük legjobbját nyújtották a színpadon, aminek ezúttal a megszokott zsűritagokon kívül Ian Brannan, a Glee másik írója, valamint a vendégmentorok nagy része és a kiesettek is a tanúi voltak.

Jó volt látni, hogy a mentorok és a volt versenyzők is őszintén szurkoltak a négy döntősnek, szemben a legtöbb valóságshow-val, ahol azért általában megfigyelhető egyfajta klikkesedés vagy féltékenykedés. Egyébként kénytelen vagyok ismét dicsérni a karaktereket, mert nem tudom, ki hogy van vele, de nálam igencsak ritka, hogy egy sorozat/tehetségkutató/valóságshow szereplőinek több mint felét kedvelem, és érdekel a sorsuk. Jelen esetben szinte minden rész végén szomorú voltam a kieső személye miatt, de remélem, hogy mindenkiről fogunk még hallani a későbbiekben.

Az eredményhirdetés az utóbbi részekben már szinte megszokott nem várt fordulatot tartogatott, ugyanis Ryan Murphy nem egy, hanem rögtön két győztest hirdetett, így a Glee harmadik évadban 7-7 epizódban biztosan láthatjuk majd Samuelt és Damiant. Itt azonban még nem értek véget a meglepetések, ugyanis a két vesztes, Lindsay és Alex is boldogan távozhatott egy-egy kétepizódos vendégszereppel a zsebében.

A végeredménnyel lehet vitatkozni, biztosan sokan döntöttek volna máshogy, vagy eleve nem ezt a négy embert látnák szívesen a Glee-ben, de ismerve Ryan Murphy-t, még nekik sem kell feladniuk a reményt, hiszen könnyen előfordulhat, hogy korábban kiesett versenyzők is feltűnnek majd a sorozatban. A rajongói kedvenc cím nyertese egyébként Cameron lett, így ő biztosan kap egy lemezszerződést és egy koncertsorozatot.

Nekünk, nézőknek egyelőre annyi a dolgunk, hogy várjuk a Glee harmadik évadját, és lessük, hogy mikor tűnnek fel a színen a nyertesek, jövő nyáron pedig nagy valószínűséggel érkezik a The Glee Project folytatása.

19 hozzászólás Ne habozz!

Bence - 2011. 08. 29. 22:43

Nagyon jó kritika lett. Én jobban örültem volna, ha Damian és Lindsay nyeri meg és ők ketten lesznek 7-7 epizódban láthatóak, nem pedig Samuel. Engem vhogy nem tud meghatni a srác. Jó hangja van, oké, de az a fej, amit vág, az mindig ugyan az. A fináléban is a másik 3 versenyző (Alex, Lindsay és Damian) ezerszer jobb volt, mint Sam. Én nem tudom, mit lát benne Ryan, de hogy én semmit az biztos! :D

Fagyees - 2011. 08. 29. 22:44

ááá már alig várom, hogy mikor fognak felbukkanni! :)
(innentől spoiler, bár a nyertesek szerepeltek a posztban, mindegy)
Damian és Sam leendő karaktere többé-kevésbé sejthető, illetve Lindsayről is kiszivárgott pár kép a forgatásokról
http://gleeprojectcast.tumblr.com/spoilers
(/spoiler)

egyértelműen a nyár kedvence lett számomra, nehéz volt kibírni, míg felkerültek a részek. a szereplők szerethetőek, volt dráma is, mókás jelenetek is, de valahogy a műsor szerkezete nem tetszett. sokkal többet el tudtam volna viselni a koreográfiatanulásból, a recording studiobol, meg a klipfelvételről is, meg arról, hogy hogyan is élnek abban a lakásban, tehát a “reality”-ből.

tl, dr: nálam 9/10

kini3 - 2011. 08. 29. 22:50

Imádtam az egészet!
Új volt, fiatalos, tele igazán szerethető karakterekkel és rengeteg jó feldolgozással.
Az én kedvenceim Cameron, Damian és Samuel volt, tehát nem panaszkodtam a végeredmény miatt :D.
Viszont nagyon kíváncsivá is tett, hogy milyen szerepet kapnak a srácok. Nagyon várom már az új évadot főleg miattuk és persze reménykedem abban, hogy a többiek közül is fel-fel tűnnek majd a sorozatban, mert nagyon tehetséges társaságot válogattak össze.
Egyszóval mindenkinek csak ajánlani tudom, akik még nem látták.
Nerd forever! :D

Fagyees - 2011. 08. 30. 00:26

úgy látom az én kommentem törlésre került/elveszett a végtelenben….
lényeg a lényeg: kedvencem lett a nyáron, 9/10 :)

kotterovány - 2011. 08. 30. 00:52

egyszerűen alig várom, hogy damien besétáljon a terembe, és senki ne értsen egy szót se abból, amit beszél:)) gyakorlatilag magát írja meg az összes jelenet. brittany hogy fog majd nézni:)))

Bambusznád - 2011. 08. 30. 06:53

Pont tegnap néztem meg az utolsó részt :)
Nekem is Damien volt a kedvencenm.
Nagyon jó volt, de én is kíváncsi lettem volna több reality részre, hogy mégis, hogy telnek a napjaik a házban.

Agi - 2011. 08. 30. 11:17

nagyon tetszett a glee project, mindenki nagyon tehetséges volt benne. az én kedvencem Cameron volt, és amikor annak ellenére sem küldték volna haza, hogy nem volt hajlandó csókolózni, én biztosra vettem, hogy megnyerhette volna a műsort, mert az írót annyira érdekelte a karaktere, és ahogy a végén alakultak a dolgok, biztos, hogy ő is kapott volna szerepet, ha közben nem esik ki. (de azt hiszem utána már csak egy ember esett ki) mondjuk még így is simán beleírhatják. A másik kedvencem Damien volt, örültem, hogy ő lett az egyik nyertes, főleg azért, mert ő tök sokat fejlődött a műsor alatt. Samnek tényleg csak egy nézése van, de szerintem biztos bejön sok lánynak, ezért kell a műsorba:) Lindsay meg elég egy törtető picsának tűnt, de nagyon tehetséges. Olvastam vele azt az interjút, hogy igazából nem azért csókolta meg Cameront, hogy ne maradjon le a másik lány mögött, akinek szintén csókolóznia kellett, hanem azért, mert őt is erre utasították, csak ezt nem mutatták a műsorban. Az ilyen szerkesztésbeli különbségekkel simán lehet, hogy ráerősítettek a karakterére. Alex meg hiába mondogatja, hogy nem díva, nagyon idegesítő személyisége van szerintem, de neki is nagyon jó a hangja. Mondjuk lehet, hogy ő sem ilyen éjjel-nappal, csak így lett megvágva, de azért nála én elhiszem, hogy tényleg ilyen és nem csak a vágáson múlott.

Akit szeretnék még, hogy beleírjanak a gleebe, az Hannah, ő szerintem igazán megtestesíti, amit a Glee képvisel, nekem nagyon szimpatikus volt, nagyon édes volt, amikor Damien neki (és Cameronnak) dedikálta a dalt, amit a döntőben énekelt:)))

azt sajnálom, hogy nem voltak hosszabbak a részek, mert még annyi mindent tehettek volna bele, igazából a felkészülésről és a “munkán” kívüli dolgokról alig lehetett valamit látni, a hangsúly a bottom 3-n volt mindig.

lynx - 2011. 08. 30. 11:55

iszonyatosan jó volt. A nyári kevés időmben ez volt az egyetlen, amit hétről hétre követtem.

Aki valamennyire kedveli a Glee-t, az próbálja be ezt is.

lynx - 2011. 08. 30. 11:59

Mi lett volna ha…

Ha Cameron nem lép ki önszántából, akkor abban a körben Damien esik ki (a neve ott is volt a táblán, csak áthúzták, és Cameron odaírta a nevét)
Viszont Cameronos felállással Alex esett volna ki a következő körben, és a duci csaj és Cameron bejutott volna a döntőbe.

Persze ez fikció, de szerintem így lett volna

Lunarian - 2011. 08. 30. 12:32

Már vártam a posztot, hogy olvashassam a véleményeket. :) RM-nek és a közönségnek is nagyon bejött Cameron karaktere, szóval szerintem csak idő kérdése, hogy felbukkanjon. Amúgy örülök hogy megmentette Damient, az ő kiesése elég fájdalmas lett volna. Hármasuk Hannah-val volt a legszimpatikusabb, tiszta, önzetlen. A többi döntős annyira nem került közel a szívemhez, persze azért látom bennünk a potenciált, mint glee-s karakter.

lostgab - 2011. 08. 30. 12:59

Nagyon örültem a finálé után, de végigolvasva a kritikát felmerült bennem, hogy biztos jó ötlet volt-e így befejezni a reality-t? Kicsit furcsa, hogy tulajdonképpen minden nyertek. Nyilván volt első és második helyezett, de nekem mégis kicsit felemás érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Egyrészt örülök, mert Damien volt a második kedvencem – nyilvánvalóan :D – Cameron után (akinek kiesését/kilépését bevallom, megkönnyeztem), de nem tetszik, hogy nem volt igazán nyertese a shownak. Persze az majd később derül ki, hogy ki mit kezd a 7 részes vendégszereplésével. A Ryan Murphy-féle Sam-őrületet nem értem, szerintem egy nézése van a srácnak, az sem kifejezetten szexi, hanem inkább komoly fintor meg állkapocs-szorítás. Hannah kiesését nagyon sajnáltam, ezerszer természetesebb mint Lindsay – akinek viszont a hangja nagyon jó. Azon csodálkoztam, hogy Alex ilyen sokáig bírta. Komolyan mondom én éreztem sokszor kellemetlenül magam amiatt, amit levágott interjúban, vagy koreográfia-gyakorlásban.
Arra meg külön kíváncsi leszek, hogy milyen karaktereket kapnak a szereplők. Remélem RM. nagyon töri a fejét, hogy valami értelmes sztorit kapjanak, és ne csak ide-oda dobálja őket a hét rész alatt, aminek a végén egyszer csak se szó-se beszéd eltűnnek.

bubu - 2011. 08. 30. 13:33

Nem számítottam rá, hogy ennyire tetszeni fog. Nekem Damian és Cameron volt a kedvencem. Örültem annak, hogy Damian nyert. nagyon örültem annak, hogy Cameron megmentette Damian-t. A többi nyertes is jó volt. Engem az zavart, hogy alex női ruhában énekelt. A Glee 3.évadában jó lenne ha cameron is szerepelne. Általában nem értettem amit Damian mondott az akcentusa miatt.

Várom már a 2.évadot. Remélem, hogy az is ilyen jó lesz.

Zane - 2011. 08. 30. 18:09

Örülök, hogy ilyen sokan kaptak szerepet, a sorozat készítői ismertek arról hogy jól tudnak sok szereplőt egyszerre kezelni. :-)

Az igazi verseny most jön, hogy melyikőjük tudja úgy megfogni a rajongói tábort mint Darren Criss és akkor maradnak. ;P

SPOILER

Állítólag Damian karakterét Cameronnak fogják hívni, legjobb barátja előtti tisztelégésképpen. (-: Remélem Dot előadta az íróknak azt az ötletét, hogy Beiste befogadhatná az “ír cserediákot”, aranyos lenne!

len90 - 2011. 08. 30. 21:05

Egyébként most már van olyan torrent is, amiben minden rész 16:9-es, HD és jobb minőségű, de sajnos abból az aranyos kis klippeket kivágták, pl. amikor Cameron táncolni tanul Sam-től, vagy amikor Emily beöltözik az alteregójának XD Úgyhogy én inkább a régi 4:3-as epizódokat hagyom meg a vinyón.

Szerintem felemás volt az évad, az első három résszel nagyon megvettek, irtó nagy nagy voltam, de utána esett a színvonal, szar döntéseket hoztak (Emily, Mattheus & Marissa legalább a legjobb5-ben kellett volna, hogy végezzék), Lindsay-vel nagyon kibasztak, Damiant sosem bírtam, Alexet rüheltem, a vége pedig nekem nagyon nyálas volt, és bár Sam-mel nincs bajom, de igazából sem őt, sem Damiant nem nagyon akarom a Glee-ben látni, Alex-ot meg végképp nem. Cameron, Ellis, Mattheus kellemes színfoltok lettek volna, Emily pedig kaphatott volna egy kis storyt Santanaval, Lindsay pedig igazi Rachel rivális lehetett volna, de pont a nyertesek nekem nem hiányoznak a Gleeből, és nem tudom őket elképzelni benne…

len90 - 2011. 08. 30. 21:09

Ja és tényleg sokkal több értelme lett volna, hogy ha a 4. szezonra a 2. generációt castolják, akkor a több nyertes is értelmes húzás lett volna, de gondolom ez a 2. évadban így is lesz, midenesetre szerintem Lindsay inkább a 2. generáció egyik főszerepére lett volna méltó, mint satnya 2 részes cameora. Cameron, Marissa, Emily & Matheus is visszajöhetnének a Glee 2. generációhoz állandónak…

Agi - 2011. 08. 30. 21:44

attól még lehet Lindsay a második generáció főszereplője, hogy a harmadik évadba 2 részt kapott csak. Szerintem itt, ha bebizonyosodik róla, hogy nagyon jó színész, jól teljesít, jó lesz vele együtt dolgozni, akkor akár nagyobb szerepet is kaphat a továbbiakban. Szerintem nincsenek kőbe vésve ezek a 7-7, 2-2 részes leosztások.

JD - 2011. 08. 30. 22:24

Amit most nyertek, az a minimum, amit szerepelni fognak a sorozatban. Szóval ennél csak több lehet :)
Lindsay-nek nagyon nagy esélye van arra, hogy sokáig maradjon, mivel egyértelműen a legjobb színész volt a csapatból, ő bármit el tud játszani és bármit el tud énekelni, és szerintem elég szerethető/utálható is, ki-ki döntse el, de lényeg, hogy nem közömbös. Én még szívesen látnám Cameront, Marissát, Hannah-t, meg talán Matheust és Ellist is a Glee-ben, mivel mind elég érdekes karakterek, lehetne jó sztorikat írni nekik. Cameron max olyan szerepet kapjon, amiben nem kell senkit megcsókolnia :D Ha belegondolunk, hogy Mercedesnek két év alatt nem volt csókjelenete (ha jól emlékszem), akkor nem is olyan lehetetlen a dolog :)

khoe - 2011. 09. 02. 13:03

jó,mindenki lindseyt szereti,én meg kimomdottan nem bírtam, típikus kis kurva, aki a nőiességével adja el magát.Jó, elismerem,a hangja jó.
Örültem a 2 srácnak,én végig nekik drukkoltam.
Lesz-e folytatás? Ki tudja?

winnie - 2011. 09. 02. 13:15

“Lesz-e folytatás? Ki tudja?”

senki sem. ha bejelentik, jelezni fogjuk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz