login |

Pretty Little Liars: vége a 2. évad első felének

2011. 09. 05. 16:12 - Írta: winnie

63 hozzászólás | kategória: kritika,

You girls going down.

Na, már nem hiányzott sok ahhoz, hogy elmondhassam, hogy végre normális finálét hoztak össze a Pretty Little Liars készítői. Eddig ugyanis hiába a jó hangulatú, paranoid megközelítés, a finálékban mindig nagyot akartak durrantani, amiből kicsike pukkanás lett. A PLL – 2×12 kifejezetten jó rész volt (a flashbackes kezdés is elfért, bár nem játszottak rá), csak a vége nem jött össze. Nem nagyon, csak kicsit: építkeztek, növelték a feszültséget mindvégig, de az egész sajnos nem futott ki sehova. Most jöhet a szünet télig, addig is vár ránk egy Halloween-epizód a múltból, plusz némi időugrás.

Részemről a Pretty Little Liars továbbra is hozza magát, viszonylag állandó az átlagszínvonal, igaz részek szintjén akad azért némi ingadozás (a 2×06-2×08 csak 5/10 volt), de amíg a darkos, rejtélyes hangulat megmarad és a tiniszappan ilyen korrekt arányokban van jelen az elegyben, addig nem lesz gond. Tény, hogy ha hátrébb lép az ember, akkor helyenként viccesnek találhatja a sorozatot, de kell ennyi neccesség ahhoz, hogy működjön. Kérdés, hogy a készítők tudnak-e továbbra is jól egyensúlyozni a határvonalakon, és tudják-e a fő rejtélyt minirejtélyekkel dúsítani (ld. Jason, Spencer apja), a sok red herring-ről, azaz félrevezetésről nem is beszélve.

A viccességet arra értem, hogy a Pretty Little Liars azért működik olyan jól, mert egyszerre kedveljük a 4 főszereplő zömét, de közben élvezzük azt nézni, hogy részről-részre kerülnek egyre kínosabb, durvább szituációkban. Annak ellenére jó látni a “szenvedésüket”, hogy igazából szurkolunk nekik – más kérdés, hogy ez utóbbi hatástalan, hiszen bár akadnak részsikerek, de még mindig úgy tűnik, mintha minden összeesküdött volna ellenük. Way to go! És, ha már vicc, akkor hadd ne kommentáljam a kommentátornak készülő Emily szavait a 2×08-ból, ahol muszáj volt narrálnia a nyilvánvaló történéseket.

Oh, my god! He’s going inside! He just walked in!

A 2. évad az egyik nagy előrelépése a tét növelése volt, hiszen (végre?) meghalt valaki, vagyis ‘A’ elvesztette szüzességét, már persze, ha felteszem, hogy ‘A’ =/= Allison gyilkosa. És bizony miközben a lányok az egyszeri vadász példáját követve csak ****ni járnak Rosewood-ba, fura módon ‘A’ körül is szorul a hurok, s úgy tűnik, hogy egyre nagyobb bajba kerül és elkezdett mást is fenyegetni.

Tényleg, ha már ‘A’. Vajon mindvégig figyeltek a készítők arra, hogy az az 1 (vagy 2) személy, aki “terrorizálja” a Négyeket, annak volt lehetősége SMS-t írnia vagy kukkolnia? S, ha figyeltek, akkor nem lehet jó pár embert kizárni azt feltételezve, hogy fizikailag lehetetlen, hogy ők legyenek ‘A’? (Az egyik készítő is kiemelte, hogy egy ideig lehetett gyanakodni arra, hogy Aria tesója ‘A’, de akkor az egyik jelenete után jött rögtön egy ‘A’-s jelenet, ami tisztázhatta őt. Ha nem többen vannak, persze.)

A tovább mögött spoilerekkel folytatom a kritikát, a karakterekre is kitérve.

Nyilván csak azért nem fogom újranézni a részeket, sőt, nem is akarok rájönni, ha rá lehetne, de ‘A’-t egyre inkább scifi-szinten kell kezelni, hiszen az írók feláldozzák a valóságközeliséget az élvezhetőség, a teatralitás oltárán. Régen csak SMS-ezett ‘A’ és olykor rosszalkodott, de ma már olyan szinten tud mindent és több napos tervezést vagy remek kapcsolatokat igénylő poénokat eszel ki, hogy annak értelme sincs sok – azonban remek szórakozás a nézőnek, gondolok itt a babákra, üzenetekre, a betűs müzlire vagy a kipufogós-csűrös poén megszervezésére és Emily bevárására, no meg a hullaházas felülésre.

A sztori mellett a karakterek szintjén is teljesen élvezhető a Pretty Little Liars, bár voltak akik a 2. évad elejére totál eltűntek, ami nem is baj, hiszen, ha nem akarják használni őket, akkor nem kell a sztoriba erőltetni őket. Ezúttal Lucas és Noel (éljen!) totál parkolópályára került, Melissa és Mona sem volt gyakran, de utóbbi még mindig az egyik legjobb arc, és amikor jelen volt, akkor nyomot is hagyott a sztoriban. (Janel Parris meg megkapta az ‘and’ szócskát a stáblistában? Vagy mindig is megvolt neki?)

Pozitív volt, hogy egyes szülők megint kaptak erőteljes (és váratlan) kiemelést, gondolok itt Spencer és Hanna apjára, de Mike-nak is adtak bőven anyagot – sőt, Maya visszatért! Pasik frontján Caleb és Toby volt sokat a középpontban (Ezra szerencsére csöppet kevesebbet), bár értük kár, hiszen Caleb már majdnem badass karakternek tűnt, akiből pár rész alatt (a sorozatban ez pár hét) sikerült sebzett madárkát csinálni. Mondjuk lehet, hogy ez bejött a lányoknak, mint ahogy az is, hogy Toby kikupálódott, bár én jobban odavoltam Creepy Toby-ért.

Az újak közül Jason is elég erőteljes jelenlétet kapott, még Aria álmait is meghágta, s arra kíváncsi leszek, hogy terveznek-e a továbbiakban is Vodkás Katie-vel, aki számomra telitalálat, annyira utálható. (Naná, hogy a készítők nem neki okoznak szenvedést, hanem hagyják, hogy szívassa Hanna-t. Mondom, ezt jól csinálják nagyon.) A pszichiáter néni szerepeltetésétől pedig azért többet vártam (szerintem az alkotók is), de a végére sikerült azért középpontba tolni őt is. (Bár amikor bejelentette, hogy tudja, kicsoda A, minden néző tudhatta, hogy esélye sem lesz elmondani a Négyeknek, de ettől még simán jó volt a szál, s még azokat is megtévesztette, akik vérengzésre számítottak.)

A Négyek? Ők nem hiszem, hogy változtak, bár mint említettem, Aria kevesebb enyelegni valót kapott és a 2×12-ben végre felkavarták nála is az állóvizet, talán így végre-valahára érdekes lesz, nem csak kellék. (Az azért nem kicsit meglepett, amikor előbújt belőle a lotyó. Tényleg ilyenek a gimnazista lányok, ha beindulnak?) A lányokkal kapcsolatban egyébként érdekes volt látni, ahogy az utolsó részek egyike teljesen szétválasztotta őket és azok után, hogy folyton együtt lógtak, mindegyikük megkapta a maga kis történetét, s érdekes módon itt is Aria-n kívül mindenki feltalálta magát.

Ennyi. A finálé mondom, élvezetes volt, de nem sikerült bumm-mal zárniuk. Oké, ‘A’ szemét és számító (de nem biztos, hogy pszichopata gyilkos), oké, úgy tűnik, hogy kiderült ki a gyilkos (persze…), de vártam, hogy történik valami a lányok frontján is. De semmi.

63 hozzászólás Ne habozz!

Vexi - 2011. 09. 05. 16:32

Szerencse nem voltak halálos spoilerek, mert megrekedtem a 1×12-nél, de a napokban megint elkezdem darálni. Eléggé fanyalogva álltam neki a sorozatnak, de kellemesen csalódtam ebben is meg a TVD-ben is.

jjujj - 2011. 09. 05. 16:38

én is vártam volna egy kis bummot, igaz ez nem egy seasonfinal, de legalább valami csontot dobhattak volna elénk amit télig rághatunk (ez a lapát ilyen nesze semmi fogd meg jól dolog)

egyébként a “legjobb rész” amikor a telefonban a doki mondja hogy azt hiszem tudom ki “A”, de nem mondom el inkább találkozzunk az irodámban :DDDDDD

Dr. McSteamy - 2011. 09. 05. 16:50

@jjujj
“egyébként a “legjobb rész” amikor a telefonban a doki mondja hogy azt hiszem tudom ki “A”, de nem mondom el inkább találkozzunk az irodámban :DDDDDD”

A s01e10-ben ugyanez volt, h Hanna rájött (bár tévedett), hogy ki “A”, de persze csak annyit írt sms-ben h “I know who A is.” Vagy vmi ilyesmit.. :DD

Chloe Wolfe - 2011. 09. 05. 18:06

Ha a sorozat egyszer véget ér, érdekes lesz úgy újranézni, hogy tudjuk ki(k) “A” és Alison gyilkosa, hátha vannak olyan apró árulkodó jelek, amik közben feltűnnek. A Harper’s Island-del is megcsináltam és volt benne pár olyan apróság, amik felett elsiklottam amíg nem tudtam, hogy ki a gyilkos.
Ez a félévadzáró mindenesetre jobban sikerült, mint a tavalyi első évados, meg úgy általában az évad is jobb az előzőnél. A Halloween-es prequel epizódot már várom, remélem fény derül benne egy-két titokra.

CsipiK.O. - 2011. 09. 05. 18:43

Négy résszel le vagyok maradva, de talán Halloween előttig bepótolom.
Az első évad nagyon tetszett, a második is jó, csak még nem hozta magával a várva várt szintet.

Connie - 2011. 09. 05. 18:46

Az külön poén, hogy a dokinő az irodájából! telefonált azzal, hogy tudja ki A, mikor előtte már rájött, hogy A bepoloskázta az irodáját.XD (Ugye jól emlékszem, hogy az irodából telefonált?)

scarlett - 2011. 09. 05. 19:02

a poloskáról jut eszembe, miért mondta el “A” a dokinak, hogy lehallgatja? (vagyis nem elmondta, hanem lejátszott neki egy felvételt)

jjujj - 2011. 09. 05. 20:10

sztem azért hogy jelezze h a “markában van”

winnie - 2011. 09. 05. 20:20

ez is ilyen teátrális gesztus volt, for television sake:)

JD - 2011. 09. 05. 23:04

Jaj de jó, már tegnap óta ezt a kritikát vártam :D
Nekem ez a (fél)évad nagyon tetszett, igaz, hogy volt 1-2 gyengébb rész, de annyira nem volt vészes.
Már a kibeszélőben is írtam, hogy a finálé szerintem nagyon izgalmas volt, a vége tényleg kicsit csalódás, de ezt megbocsátom, mert végigizgultam a 40 percet. Jó volt, hogy mind kaptak valami feladatot, és versenyt futottak az idővel, na meg Emily megint megszívta… Azért jól elhitették az emberrel, hogy valami történt vele, mivel a rendőrségen először nem mutatták…
Amúgy most tényleg kiderült, hogy valójában nem Emily, hanem Aria a leggyengébb láncszem, nem is értem, hogy ő miért kap ilyen keveset. Meg érdekes, hogy nem azt a feladatot kapta, hogy mondja el a szüleinek, hogy Ezrával jár, valamiért nagyon nem akarják, hogy kiderüljön ez a kapcsolat…
A fiúkkal kapcsolatos kérdésre válaszolva: nekem Caleb és Toby is jobban bejött régi formájában, most egy kicsit mindketten olyan semmilyenek lettek. Toby creepy szerepét szerintem átvette Jason, dettó ugyanaz, ami Toby volt az elején, aztán gondolom ha kiderül az ártatlansága, akkor ő is színtelen papírmasé figurává válik. Bár nálam így se zavar sok vizet, de legalább jól néz ki :)
Kate szerintem is jó karakter, nagyon lehet utálni, de ez a jó benne :) Azért remélem Hanna visszaadja neki sokszorosan, amit kapott :)

gebriell - 2011. 09. 06. 09:54

tudom, hogy nem illik spoilerezni, de engem pl nagyon érdekelne, hogy a rendőr srác, meg a vak lány jelenete mit is akart megmutatni. Mert értem, hogy ők gonoszak, meg stb. de ha nem ők ‘A’, akkor tulajdonképpen mit is csinálnak? Vagy mire utalt a beszélgetésük? Nyilván valamit titkolnak, ami a PPL esetében remek felvezetés, ámde szerény csattanóval fog zárulni, de ezt azért szeretném megérteni.

asd - 2011. 09. 06. 14:45

Mennyire csajos a sorozat?

winnie - 2011. 09. 06. 14:58

amennyire csajos mondjuk egy tinihorror. lányok a főszereplők, de ilyen akapon lehet azt is mondani, hogy a férfiaknak az egész egy nagy eyecandy. a hangsúly nem azon van, hogy pasiznak és vásárolnak a szerplők, hanem a baljós hangulaton és a rejtély szálon. a 4 lány egyik barátnőjét megölik, s valaki eközben terrorizálni kezdi a lányokat.

olvasd el a pilotkritikát, ott talán kitértünk arra, hogy mennyire csajos.

Solei - 2011. 09. 08. 14:23

Na akkor ide is bemásolom, mert kíváncsi vagyok a véleményekre :)
SPOILER

Nekem van egy olyan tippem “A”-ra, hogy Mona… az eleje óta van egy olyan megérzésem, hogy ő csak játssza a hülyét, mert az elején volt egy olyan jelenet, amikor még “lúzer” volt és a többiek menekültek előle.. amikor Aria meglátta az apját a csajjal a kocsiban. És 1 évvel később pedig kikupálva mindenkit lenézve tért vissza? Gyanúúúss… na meg Maya… Nem tudom, de kettőjük közül valamelyik. A gyilkosok viszont tutira Jenna és/vagy Garrett. Kinek mi a véleménye erről? Csak azt nem értem, hogy bárki is legyen A tegyük fel Mona, miért teszi ezt a csajokkal? Mert eléggé elfajult a dolog. Na meg szerintem aki lelökte Ian-t az nem A volt. Ő csak terrorizálja a csajokat szerintem. Na ennyi. Amúgy kb. 5 napja fedeztem fel a sorozatot, de még volt időm ledarálni az egyetem előtt szerencsére, és imádom. Alig várom, hogy jöjjenek az új részek
+ Mi van ha Spencer apja Allisonnal kavart?

Ruida - 2011. 09. 08. 21:54

Én abban sem vagyok biztos, hogy van gyilkos. Mi van ha meg se halt?

2x jelent meg, mind2x olyan szituációban, amikor halucinálhatnak, de mi van ha…?!

bbarbi89 - 2011. 09. 10. 08:29

Mondjuk elég érdekes, hogy megtalálják Allison testét a saját házuknál elásva, és senkit nem vesznek elő, a szülőket, tesóját… Meg ha nem halt meg, akkor az kinek a teste?

Zita87 - 2011. 09. 10. 21:56

Solei: meleg, határozottan meleg:)

Ami meg Ali-t illeti, akkora “spoilert” mondott a fináléban h nem igaz….azt hittem mindenkinek leesett :D

jjujj - 2011. 09. 10. 23:52

@Ruida
azért gondolom nem nyilvánítanak senkit halottnak(nem temetik el) úgy hogy nem bizonyosodnak meg arról hogy tényleg ő az
azonosítás, ha ez nem lehetséges, akkor dns teszt, foglenyomat…

ennyire remélem nem rugaszkodnak el a valóságtól…

Zita87 - 2011. 09. 11. 13:11

áh ilyenekhez nem folyamodnak csak ha felismerhetetlenségig roncsolódott az illető. legtöbb esetben egy (vagy több) hozzátartozó azonosítja és kész. valószínűleg itt is így jártak el.

JD - 2011. 09. 11. 16:23

Zita87: visszanéztem az Ali-jelenetet, de nem igazán jöttem rá, hogy mire gondolsz :D Nem akarod leírni hatalmas spoiler feliratokkal tarkítva? Csak mert érdekelne :)

Zita87 - 2011. 09. 11. 18:44

privátba szívesen megírom ha dobsz egy mailt:)

West - 2011. 09. 13. 17:58

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

Szerintem arra gondolt amikor Ali azt mondja ketten csak akkor tudnak titkot tartani ha az egyikük már halott. Tehát Ali nem halt meg…..

winnie - 2011. 09. 13. 18:02

annak a mondatnak nem hiszem, hogy érdemes jelentőséget tulajdonítani, csak alapvetés és pajkos kikacsintás a főcímdalra.

JD - 2011. 09. 13. 23:05

Köszi :)
Ezt olvastam épp a magyar PLL honlapon is, aztán gondoltam, hogy Zita is erre gondolhatott :) Persze lehet benne valami, de én is inkább arra hajlok, hogy ez csak kikacsintás volt. Bár ezeknél sose lehet tudni :)

Zita87 - 2011. 09. 16. 12:56

minden attól függ mennyire maradnak hűségesek a könyvhöz.

wilkox - 2011. 09. 16. 23:19

szerintem sem kikacsintás, ez volt a legfontosabb mondat a fináléban. ennyire nem rugaszkodnak el az írók a valóságtól…és visszatérve Spencer apja meg Ali kavarására, na az olyan (spoiler) Veronica Mars-os lenne. nem hiszem, hogy ezt lövik el.

winnie - 2011. 09. 16. 23:51

a mondat összeállítása mindenképp kikacsintás, mert, ha nem az lenne, akkor nem ezt mondták volna, ők is tudják, mi a dal szövege. alapból annyit jelent, hogy amit ketten tudnak, az már nem titok. de ha szó szerint is veszi az ember, akkor is az egész egy hallucinációban történt, nem hiszem, hogy nagy jelentőséget kéne tulajdonítani neki. (mondjuk eleve úgy tűnt hogy a párbeszédet feláldozták a dalidézetért, mert alapból nem sok logika volt ebben a válaszban, hogy ezért nem árulja el neki.) lehet életben allison, hannaval is volt egy párbeszéde anno, de ettől még, ha emily képzeleg, akkor annak nem feltétlenül van jelentősége.

jjujj - 2011. 09. 22. 16:17

Spencer apja kavart Ali-val???

Vivi - 2011. 09. 23. 11:27

Spencer apja nem Ali-val kavart, hanem elvileg Ali anyjával.

Nicole28 - 2011. 10. 18. 17:48

Szijaszot:) Én olvastam könyvebe és tudom h ki “A”…ha valakit nagyon furdal a kíváncsiság akkor elárulhatom;)

winnie - 2011. 10. 18. 17:59

az, hogy a könyvben ki, inkább a könyves topikba.

jjujj - 2011. 10. 22. 15:20

ebben a helloween-i adásban most komolyan el akarták hitetni a nézőkkel hogy Hanna “duci”?? mert sztem ez egyáltalán nem sikerült, elég furcsán nézett ki az a csaj, mint egy freak :s

Nella - 2011. 11. 01. 15:04

Zita87 felvetésére, hogy Ali mekkora spoilert mondott el….

SPOILER JÖN!!!!!!

NA én olvasgattam, hogy a könyvben hogy van megoldva Ali, nem írom le az egészet, de a Halloween részben 2 dologra figyeltem fel.
1. Ali kezdte a rémisztő történetet az ikrekkel.
2. Amikor elsétáltak az elhagyott ház mellett és mutatták a kocsi oldalát, rá volt írva hogy XY Szanatórium.

A könyvben meg ugye Alinak van egy ikertestvére aki valami szanatóriumba van bezárva. Lehet hogy akkor ezzel is kezdenek valamit?

dori - 2011. 11. 08. 17:39

Nella: én is olvastam, hogy a könyv szerint ki A,de eddig reménykedtem benne, hogy az írók nem aszerint haladnak. Úgy tűnik sajnos igen.:(
Mikor folytatódik az évad? Ha minden igaz, novemberben már lesz új rész, ugye?

winnie - 2011. 11. 08. 17:44
Binky - 2011. 12. 28. 15:38

Találtam egy olyan filmet, amiben Lucy Hale a főszereplő: A Cinderella story Once upon a song. Ott énekelt a csaj, és tök jó hangja van. Eszembe jutott h egyszer a pretty little liars-ben is énekelt, az is tetszett. aztán keresgettem a youtube-on, és nézem h az egész karrierje egy gyerek éneklős versennyel kezdődött. Ez csak nekem újdonság vagy más se tudott erről?

jjujj - 2012. 01. 06. 21:53

lesz poszt PLL folytatásáról vagy itt folytatjuk a kibeszélést???

zac607 - 2012. 01. 24. 22:17

Gondolom addig folytatjuk itt..

És amikor már azt hittem, hogy ejtik az Aria-Ezra dolgot, tessék visszahozzák az egészet! Mostmár tényleg kíváncsi vagyok ki is ölte meg Alit.

naughtyL - 2012. 02. 02. 20:43

jaj, de elbújt ez a poszt.

wáów.
az utóbbi pár rész nekem nagyon tetszett!! Továbbra is adagolnak ezt azt, és várakoztatnak, és ez ilyen formában tök szórakoztató.
Én még mindig nem akarom tudni, hogy ki a gyilkos, mert annyira jó most az egész!!

Folyamatosan haladunk előre, és kapjuk az új infókat. Kellő mennyiségben vannak flashback-ek is, szóval tényleg nagyon oda vagyok meg vissza:)

És azért jót tett, hogy bevonták Caleb-etis, hogy tisztázták Lucas-t. Aria új kis álbarátja is érdekes eddig, és legalább nincs annyi Ezra.
Maya is jó, hogy nem tudni, hogy akkor ő most kiféle miféle..
A szülőkből is visszavettek szerencsére. Aria szülei viccnek is rosszak.
Meg Hanna mostohája is kellett, hogy még egyszerűbb legyen a lányok élete.

Na szóval nekem nagyon bejön mostanság. És örülök, hogy mammut számú az évad!!

Lehet ez csak ilyen belemagyarázósdi, de az utóbbi pár alkalommal, mikor mutatták A-t, vagyis a fekete hacukás valakit, teljesen fiúsak voltak a mozdulatai.
Korábban említettem is, hogy kifejezetten lányos volt.

tiszta izgalmass:)

zac607 - 2012. 02. 07. 21:12

Nem értem, hogy ezzel a Kate-es dologgal mit akartak elérni.
Hodlen a kis nindzsa :D

Spence és Jason féltestvérek, ezt egyszer már nem felhozták? Vagy én azt más soriban láttam?

Connie - 2012. 02. 08. 18:43

Felhozták, hogy volt valami a két család között, de akkor emlékeim szerint nem derült ki, hogy mégis mi.

jjujj - 2012. 02. 18. 10:29

de most őszintén vki elhitte hogy Lucas a gyilkos(cinkostárs)??

Nordina - 2012. 02. 29. 02:58

Többen írták itt, hogy legalább nincs annyi Ezra…
De de legyen csak minél több Ezra, nekem ő az eyecandy :))

naughtyL - 2012. 03. 04. 13:33

nem tetszik, hogy így nyomatják, hogy kiderül ki A. nem akarom tudni:(
amúgy juj, mindjárt itt a finálé.. pedig olyan messzinek tűnt, ennek a mamut évadnak a vége..

Jó, hogy inkább a lányok szivatása megy mostanában, mint a párkapcsolati dolgaikkal való szenvedésük..

szegény melissa, vagyis a színésznő, annyira nem szimpi, erre ment TVD-be is..

jjujj - 2012. 03. 11. 13:05

Miért hiszi mindenki hogy ebben az évadban kiderül “A” kiléte?
Kicsit közelebb kerültünk (biztos ez?) a “megoldáshoz”, de ugyan úgy a sötétben tapogatózunk, ha esetleg Caleb-ről vagy Ezra-ról kiderülne hogy ő “A” az se lenne “túl nagy meglepetés”

winnie - 2012. 03. 11. 13:35

mert megmondtáK?:)

az az igazság, hogy ha csak egy A van, akkor pár embert ki lehetett zárni eddig, ki tudja, talán mindenkit. mondjuk nyilván vannak technikai megoldások is, de nem egyszer előfordult már, hogy valamelyik másik szereplő jelenlétében érkezett sms, így a formállogika alapján az a szereplő nem küldhette. azt hiszem, ezra esetében volt ilyen – vagy lehet, hogy csak az sms tartalma árulta el azt, hogy ki nem lehet.

naughtyL - 2012. 03. 13. 16:08

ez továbbra is kurvajó!! És a vége.. wáów.
kár, hogy belenézett a tükörbe, miután levette a kötést, jobban ütött volna a vége, de így aztán így is ütött..:)

Csak nehogy megint a “nagy” finálénál baszcsizzák el. (ahogy szokták)

Mindig utáltam a babákat, és azt is tudtam, hogy igen ijesztőek tudnak lenni a gyerekek.

Vajon sok embert az rettent el ettől a sorozattól, hogy pont iskolás “kis”lányokról szól, és az ABC Family-n megy? Mert tényleg minőségi szórakozást nyújt a cuccos.

azért remélem ez a finálé most jó lesz!!

Gubóka - 2012. 03. 20. 14:35

aaaa kritikáááááááát !!!! :D

nekem nagyon nagyon tetszett. igaz én nem olvastm a könyvet ésmminden spoilert kerültem, de nem gondoltam ovlna arra, h ki “A”. átfutott az agyamon de elvetettem.

és ugye azt mondtha h like WE wanted it, valami ilyesmit.. hogy WE … szal lesznek itt meg emberek, meg ahogy ajanlatott tett spencernek… szóval tuti nem egyedül dolgozott, nekem aki gyanus caleb… mert ezekhez amiket A csinalt kell erteni az informatikahoz gondolom :D

nekem bejott 10/10

winnie - 2012. 03. 20. 14:46

lesz:)

Nella - 2012. 03. 20. 16:18

Aki olvasta a könyvet annak viszont egy nagy csalódás…. vagyis én ebbe a csoportba tartozom, és sajnos gondoltam is, már pár résszel ezelőtt, hogy ki lesz A, de reméltem hogy meglepnek.

Tamas - 2012. 03. 20. 17:04

Könyvet nem olvasva is csalódás. Mármint olyan szempontból, hogy a beharangozásokkal ellentétben semmi egetrengetően sokkoló dolog nem történt a fináléban. Sajnos. De érdekel a folytatás.

Nella - 2012. 03. 20. 18:28

Engem is érdekel, mert sok szál maradt nyitva, sőt ha úgy nézem, szinte az összes. Szóval semmi baj nincs a sorozattal, maradok biztos nézni :)

Gubóka - 2012. 03. 21. 08:39

nekem az egetrengető volt h ki lehet meg a “WE” ben, melissa? caleb? ki volt a black swan kire akarta terelni a gyanut “A”?

szoszilany - 2012. 03. 21. 09:31

én is kérek kritikááát :)
(nem spoiler, mert csak találgatok:)) nekem a black swan Melissára emlékeztetett, csak ugye pocak nélkül…tudjuk azt 1000%-ig, hogy tényleg terhes?:)milyen magas barna hajú lány van még, akit eddig nem ismertünk? Kb. senki, nem?
Nekem is megütötte a fülem a WE, örülök hogy lesz itt még folytatás! “A”-t az elmúlt részekben szerintem elkezdték gyanússá tenni, szóval ő volt most a legnagyobb tippem, be is jött, de nem bánom. Megvolt a végén az a wtf, amire számítottam a sorozattól :) A WE-ben benne lehet Melissa is, Caleb, Jenna egyértelmű, Marcus, talán még Toby is…most utána is nézek, hogy a könyvben ki volt A, eddig minden spoilert nagyon kerültem. Vagy ne nézzek utána, mert a végén bejövő ember lehet az? Hajjaj :)

winnie - 2012. 03. 21. 09:34

“milyen magas barna hajú lány van még, akit eddig nem ismertünk?”

paige? paróka? vivan darkbloom?:)

szoszilany - 2012. 03. 21. 11:34

oké winnie bocs, true :)
végül is volt egy szőke lány az egyik jelenetben, aki meglehetősen fókuszban volt, ahogy a háttérben lejött a lépcsőn…lehet hogy ugyanaz a vékony lány volt szőke parókában?
Mikor jön a következő évad? Sokára, ugye?:(

winnie - 2012. 03. 21. 11:35

június 5-e.

flynn - 2012. 03. 21. 23:40

ez baromi gyenge volt. a legolcsóbb megoldást választották, az egyetlen ok, amiért nem volt teljesen egyértelmű a legelejétől h mona “a” az az, hogy esküdöztek az írók, hogy más úton halad majd a sorozat. lehet jönni azzal, hogy nem egyedül volt stb,az mindenesetre biztos, hogy két év várakozás és folyamatos szivatás után egy ilyen finálét elénk hányni és ilyen válaszokat adni szégyen.

Rosalie - 2012. 03. 22. 13:31

Én is nagyon csalódott voltam a befejező rész kapcsán. Viszont a sok reklám megtette a hatását, ahogy olvastam a 2, évad finálé epizódja volt a sorozat mindenidők legnézettebb epizódja (1. és 2. évadot beleszámítva). Mona nem ‘A’, Monat csak felhasználta ‘A’ aztán szegény gyogyóba került miatta. Be kell valljam, sokat agyaltam azon, hogy lehetne továbbvinni a történetet ha kiderülne ki is vagy kik is valójában ‘A’, és rájöttem, hogy sehogy sem lehetne tovább vinni, legalábbis veszítene a nézettségéből ha már nem lenne ‘A’, na jó, talán ha utána behoznának egy ‘B’-t az még valamelyest tartaná a nézettséget, de szerintem erre ők is rájöttek, hogy sokan csak ‘A’ miatt nézik az egészet :) szerintem…

winnie - 2012. 03. 22. 14:10

egyelőre mona A – hogy milyen a viszonya a “többiekkel” az más kérdés. de az sms-eknél nem kért engedélyt, senki nem mondta neki, hogy írja azt, amit, láthattuk az utolsó pár részt.

az évadpremier is ilyen nézettségű volt. na jó, pár tizedes a különbség. de a premierek és a zárók mindig magasak szoktak lenni a pll-nél, általában 2,5M-an nézik, most 3,6M-an látták.

“és rájöttem, hogy sehogy sem lehetne tovább vinni, legalábbis veszítene a nézettségéből ha már nem lenne ‘A’”

ezzel nincs gond, az írók ebből lének, ha ott bérmelyik stábírónak nem lenne 20 ötlete a továbbvitelre, akkor kirúgnák. nagyon sok féleképpen lehet folytatni. a rejtély pedig mindig necces dolog, sosem lehet tudni, hogy a nézők a rejtély miatt nézik, vagy várják, hogy megfejtsék a rejtélyt. van, akit az frusztrál, ha nincs válasz, és sokszor, amint megvan a válasz, lelépnek sokan. nehéz kiszámítani, hogy kell-e a válasz vagy sem.

scarlet - 2012. 03. 22. 19:13

Nem olvastam a könyveket, de tudtam, hogy azokban Mona A. Az egész évadban azon imádkoztam, hogy tényleg térjenek el a könyvektől, ahogy mondták, de az utolsó részben szinte már az elejétől tudtam, hogy mégis követni fogják az eredeti történetet. Szerettem volna, ha meglepnek a készítők, de sajnos nem tették, így nekem is csalódás volt a leleplezés. Ennek ellenére jó volt az évadzáró, bár kevésbé tetszett a vége, amikor megtalálták Mayát.

winnie - 2012. 03. 22. 19:25

“bár kevésbé tetszett a vége, amikor megtalálták Mayát.”

simán lehet, hogy nem ő:)

scarlet - 2012. 03. 23. 08:15

Igen, mondjuk én is gondoltam rá, hogy nem ő, mivel nem mutatták, csak mondták, hogy a rendőrök szerint Maya az. De nem amiatt nem tetszett, mert lehet, hogy halott, hanem mert kicsit erőltetettnek éreztem. “Kéne még valami cliffhanger a végére, nyírjunk ki valakit (vagy nem)!”

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz