login |

Pilot-mustra: Revenge – 1×00

2011. 09. 08. 17:33 - Írta: winnie

128 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

(A Revenge 09.21-én indul az ABC-n, itt van róla a májusi beharangozónk, valamint a  hosszú előzetes és a plakát. A már elérhető pilot, bár hivatalosan került ki, még nem az adásba kerülő verzió, hiszen benne Marc Blucas alakítja a főhősnő apját, de a sorozatban már James Tupper lesz, mivel Blucas a Necessary Roughness-ben már állandó szereplő. Ebből következik, hogy másban is különbözhet az adáskész verzióhoz képest.)

I try to give back as much as I can.

A nagyon erős, rejtélyközpontú átívelő szállal felturbózott Revenge-et kétféleképp lehet elkezdeni nézni: úgy, hogy ismerjük az alapsztorit és úgy, hogy semmit sem tudunk róla. Jó, ez nem spanyolviasz, minden sorozatnál az a helyzet, de a Revenge esetében nulláról indulni teljesen más élmény lehet, hiszen már az egymondatos történet is ellő pár poént, ezért a két fő csavart hanyagolni fogom a kritikában.

REVENGE – 1×00 – 6,5/10


A sorozat első pár percét azárt felfedem, hiszen in medias res nyit, bumm a fejbe, lövések, valaki meghal a tengerparti homokban, majd kőgazdagék tengerparti eljegyzési partijára kapcsolunk, s a főhősnő lesöpör egy kevéske homokot a kezéről – a vőlegény-jelölt pedig sehol. Megismerünk még egy-két arcot, majd BENG, 5 hónappal korábban. Igen, mindez csak flashforward volt és nekiállhatunk feltérképezni jelent (főhősnőnk a Royal Pains-esek környékére, Hamptons-ba érkezik és lakást keres) – gyerekkori flashbackek (és narráció) segítségével.

Három az idősík, akár a Damages (és sok másik sorozat) esetében, s mindhárom eléggé más. A ”jövő’ baromi hangulatos volt, kellemes és sejtelmes zenével, kár, hogy nem tartott sokáig, hiszen a ‘jelen’ sokkal tipikusabb. A környezet a sok sorozatból ismert gazdag világ, ami első blikkre dettó elcsépeltnek tűnik, szerencsére nem csak a megszokott intrikák és jótékonysági események szervezését láthatjuk, hanem a képmutatásokkal (ajajj!) és sötét titkokkal (húúú!) teli világ szereplőinek szenvedését, szívásait, ami mindenképp megédesítheti a sorozatnézés élményét. (Madeline Stowe és a “don’t do it again” beszédesebb volt, mint 10 percnyi bemutása a miliőnek.)

Revenge = Emily Van Camp, valószínűleg minden a főhősnő megkedvelésén fog múlni, hiszen maga a sorozat és az alapfelállás akár tipikusnak is mondható. Éppen ezért a pilot az alapsztori ismeretében kiszámítható volt, minden porcikája hozza azt, amit sejtet a sok újdonságot nem tartalmazó alapfelállás, de ettől függetlenül jól van elkészítve, akadnak jó(nak tűnő) karakterek is a klisés, de kötelezők mellett, így egyértelműen továbbnézésre csábít a végeredmény. De.

A nagy kérdés a hogyan-tovább. Vajh mik a tervei a készítőknek? A Pretty Little Liars esetében is azon múlt a sorozat sikere, hogy sikerül-e eltalálni a szappan és a fő krimiszál, a revenge arányait. (Sikerült!) Itt az 1. részben ez összejött, de a folytatás gondolom, nem arról fog szólni, hogy minden részben megtörténik valakivel az. Viszont, ha nem lesz az minden részben, akkor hogy lesz érdekes az átívelés a továbbiakban? Jelenleg ugyanis inkább az átívelés viszi a sorozatot, a karakterek közel sem annyira érdekesek a hétköznapi életüket tekintve.

S, ha mindez nem lenne a Revenge készítői az 5 hónapos időablakkal eléggé keretekbe szorították magukat a hosszú távú tervek tekintetében – persze ez szándékos, a koncepció része. Nyilván a 13. vagy a 22. részre érünk el odáig, hogy utána ismét feltehessük a kérdést, hogy akkor MOST hogyan-tovább, s van egy olyan érzésem, hogy ezek után a Revenge sem lesz az a sorozat, mint aminek most kinéz, valami változni fog. Ha a nézettség is úgy akarja, azért kíváncsian várom, hogy az írók mit találtak ki a sokadik részekre, mert ahogy ezt az előzetesnél is sokan írtátok, a felütés inkább minisorozatos történetnek tűnik a néző számára. (Jön a 2. rejtély, a 2. bosszú, egy új főgonosz? Vagy…?)

ui: A Marc Blucas – James Tupper csere látatlanban mondom, hogy jó ötlet, mert hiába van csak 7 év különbség a két színész között, Blucas-ról nehezen hiszem el, hogy 40 éves és apa. Tupper viszont tipikus választás egy ilyen szerepre. Bááár…, kérdés, hogy valóban a ‘tipikus’-e a jobb, hisz a szokatlan sosem hátrány.)

128 hozzászólás Ne habozz!

Piemaker - 2011. 09. 08. 18:22

Ez az egyik legvárósabb sori számomra!
Én mindenképp maradok pár részre!

Chloe Wolfe - 2011. 09. 08. 18:22

Egész jó volt ez a pilot, szép helyszín, a főhősnő kedvelhető, bár még látnom kell 1-2 részt ahhoz, hogy eldöntsem, hogy maradok-e. Ha legalább annyira érdekes lesz a folytatás, mint a pilot, akkor maradok, bár ezt a sorozatot nem tudom elképzelni több évadon keresztül.

Shawn - 2011. 09. 08. 18:32

“Blucas-ról nehezen hiszem el, hogy 40 éves és apa”
A pilotban csak abban az idoben mutatták mikor emily még nagyon kicsi, úgyhogy…

Réta - 2011. 09. 08. 19:00

Szinte becsukott szemmel írom a kommentet, mert nem akarom elspoilerezni magamnak a nagy rejtélyeket.
Nálam biztos nézős lesz a Revenge, de nem bírok heteket várni a megoldásokra, úgyhogy csak az évad végén fogom ledarálni. Remélem, hogy minden részhez lesz kritika, mert ha kicsit fáziskésésben is vagyok, jó az ilyet elolvasni. Tudom, hogy a kommentek számából indultok ki, hogy mennyire érdekli a népet egy sorozat, úgyhogy ezért írtam annak ellenére, hogy még nem vagyok aktív néző, csak a gyűjtögetést kezdtem el.

Dohi - 2011. 09. 08. 19:09

emily! evad vegen/kasza utan mar talalkozunk is. es marc blucast is lecsereltek? legjobb! (tovabb nem olvastam.)

kendra - 2011. 09. 08. 19:14

Nekem nagyon tetszett a pilot kb ilyesmire számítottam kíváncsi leszek a folytatásra!

elwindly - 2011. 09. 08. 19:22

engem is érdekel a folytatás, mind a rejtély, mind a főhősnő megvett:)

Dregnarr1 - 2011. 09. 08. 19:39

Jujj, csöppet irritálónak hat a lány (a fekete szemöldök + szőkehaj kombó is ütős). Azt hiszem megvárom az első évados kritikákat.

cyborgwings - 2011. 09. 08. 20:37

pilot alapján érdekel, de még mindig nem tudom elképzelni, hogy ezt a sztorit minőségi szinten lehet sorozattá nyújtani. viszont ezt az egy részt jól összerakták, tényleg kellőképpen fékezett habzású volt. egy-két részre biztos maradok, de elképzelhetőnek tartom, hogy ez tipikusan az a sorozat lesz, aminek elég az első meg az utolsó pár részét látni. persze ne legyen igazam.

winnie - 2011. 09. 08. 21:10

Shawn: captain obviuos? lattam a pilotot, elhiheted. Az apa nem azt jelenti, hogy nagy lanya van, hanem, hogy gyereke van. Es a valosagban negyven eves, amit nehez elhinni.

Anna - 2011. 09. 08. 22:04

Tetszett a pilot, ha nagyon el nem rontják, én maradok.

Willow - 2011. 09. 08. 23:03

nahát, Amy az Everwoodból.

Usi - 2011. 09. 09. 09:39

Nekem a cikkben szereplő képek alapján ez jutott eszembe:
http://awkwaard.files.wordpress.com/2010/06/ksteew.jpg

Egyébként érdekesen hangzik, adunk majd neki egy esélyt… :)

Bandita - 2011. 09. 09. 15:33

A pilot tetszett, ha valaki más lenne a főszereplőnő, még jobban tetszett volna. Nem az a bajom, hogy nem egy világszépség, inkább az, hogy olyan esetlen tűnik, amikor a partin felállt a kőgazdag csávó asztalától és elvonult, kb. olyan kecses volt, mint egy elefánt, a csávó meg úgy bámult utána, mintha valami földöntúli tünemény lenne…
Tudom, hogy nem ez a legfontosabb, de engem az ilyen apróságok is irritálnak. Kíváncsi vagyok, hogyan tovább, én sem igazán látom, hogy lehet ebből sorozat esetlegesen több évaddal, de majd elválik.

winnie - 2011. 09. 09. 16:23

“kb. olyan kecses volt, mint egy elefánt,”

a börtön vagy javító évek után nem is lehet többet elvárni:)

Bandita - 2011. 09. 09. 17:11

Az oké, de akkor nem kellene szupercsajnak beállítani, mert nagyon nem az. Még fekete hajjal jobban elhinném róla, hogy valami dögös kavarógép, de pl. az első jelenetben is olyan szerencsétlenül álldogált, hogy rossz volt nézni. Remélhetőleg később jobb lesz a helyzet, mert a történet érdekes.

nibrin - 2011. 09. 09. 21:26

Nekem nagyon tetszett a pilot, biztos maradok még pár részre.

Mi a bajotok Emilyvel? Szerintem igenis jól néz ki!

winnie - 2011. 09. 09. 22:55

persze, hogy jól néz ki, de a szépség szubjektív, nem jöhet be mindenkinek.

CyClotroniC - 2011. 09. 27. 00:58

Ez volt eddig a legnagyobb lemaradásom, de nem bánom, hogy vártam vele, mert ez tetszett… TPC-hez hasonló, talán még kicsit jobban is bejött. Egyelőre sok a karakter és szokni kell, de ettől függetlenül érthető és átlátható, remélem, hogy velünk marad egy darabig. Egyelőre jó az össznézőszáma és demóban CSI-t is vert, szóval szurkolok, remélem az amcsiknak nem lesz túl bonyolult, mert szokatlanul sok szálas egy network sorihoz képest, de ez nálam előny :P

Shrike - 2011. 09. 29. 11:59

A második rész is hozta a szintet, továbbra is ez a kedvenc az újak közül.
Szerencsére már zoomolásból is csak egy volt. :P
Még több Sammyt! :D

polskifan - 2011. 09. 29. 22:28

A 2. rész jó volt, hozta a szintet bár

*****Spoiler****

szerintem nincs az a hedge fund manager, aki az összes saját és az ügyfeleinek is a pénzét, egy megbízhatatlan piaci információra hagyatkozva kockára teszi

****Spoiler vége****

sammy a legjobb szereplő a sorozatban, ha valaki megtalálja a 3. rész promóját, posztolja, köszi

Nikki - 2011. 09. 29. 22:36

Az első részen túl, és jöhet a folytatás.
Köszi a kritikát, csak egyetérteni tudok vele, úgyhogy nem is szaporítom tovább a szót, 7/10 simán, érdekes történet, karakterekkel és színészekkel sincsen gondom, maradok :)

szpojleres mókus - 2011. 10. 02. 00:32

Nagyon jó volt a második rész, ténleg hozza a Monte Christo feelinget.
Aki szerint meg csúnya a csaj, szerintem annak életében még csak agyonsminkelt miss world-ökkel találkozott.
Megitélésem szerint nagyon szép, és olyn aranyos is :D. (muhaha)

Evangeline03 - 2011. 10. 02. 14:47

Nagyon tetszett a pilot. Nekem a főhősnő, Emily Van Camp mindig nagy kedvencem volt, sajnáltam, hogy otthagyta a B&S-t, jó újra látni. Szerintem nagyon szép ez a nő, én legalábbis cserélnék vele…:):)

A három idősík tetszik, kíváncsi vagyok hogy jutunk el az eljegyzésig és hogy addig kin hogy áll bosszút..:)

Anthony - 2011. 10. 04. 10:21

@polskifan: ja azon én is röhögtem, 1 rész mellékszálaként lezajlik egy egész tőzsdecápák film :D
De amugy jó a sori, ezt nézni fogom (csaj is tetszik :)

polskifan - 2011. 10. 04. 12:12
Llew - 2011. 10. 05. 00:02

Végre oda jutottam, hogy bepróbáltam és érdemes volt. Szeretem a flashbacket, a narrálást, Emily Van Campet, tetszett a hangulata, jónak ígérkezik a sztori, a színészek is okésak, szóval megvettek.
Azt viszont nem értem, hogy mire gondoltál winnie, illetve human is írja a saját kritikájánál, hogy milyen jó lehet 0 tudással belevágni?
Olvastam a sztorit, de nem igazán rémlett. Viszont a címből, abból, hogy Emily nem lehet random szereplő, a homoklesöprésből, meg a nem kéne itt lennünk párbeszédből simán átjön, hogy a csajnak gazdagékkal van valami elszámolni valója. Mi az, ami annyi pluszt adhat egy 0 tudású nézőnek?

Ehhez kapcsolódóan szerintem nagyon kis százalék lehet az, akik látatlanul vágnak bele egy sorozatnézésbe. Max tv-ben, ha oda kapcsolok és megtetszik, de az meg a legritkább esetben van úgy, hogy a pilotot kapja el az ember.

Nikki - 2011. 10. 05. 22:59

Túl a 2-ik részen és továbbra is baromira tetszik. Akkor szúrnák el nekem, ha a végén Jack (? akinek kutyája van) kerül bajba (ő húzta Daniel hulláját ugye?), Emily meg butaságot csinál, hogy kihúzza a bajból, miközben a fő ellenségek még talpon vannak. Nem tudom, hogy jutott eszembe, el is kéne felejteni gyorsan.
A gazdag zsenigyerek, asszem Nolan, az elején nem volt szimpi, de most már egyre inkább az, igazi segítsége lehet Emily-nek.
Újraolvastam a kritikát “minden részben megtörténik valakivel az” itt arra gondoltam, hogy a szőke csaj (nevekkel még bajban vagyok), akivel a férje megcsalta Victoria-t halt meg. Rosszul gondoltam? Mert nagyon is életben van, pedig én is azt hittem, hogy neki annyi, azért csepegtetett valamit Emily a kajába vagy mibe.

kiváncsi-fáncsi - 2011. 10. 06. 18:56

Nikki: A kajába azért csepegtetett, hogy a férj (a nevekkel még én is bajban vagyok) rosszul legyen, és hogy a szőke csajt el tudja vele csípni és aztán le tudja buktatni, hogy ők szeretők. Az arcát pedig azért ikszelte át mert őt már sikerült eltennie lábalól, kiesett a “főnökasszony” kegyei közül.

Jó kis sorozatnak ígérkezik!

Nikki - 2011. 10. 06. 20:51

kiváncsi-fáncsi:
Persze, megvan már, hisz ugyanaz a kék ruha volt a szőke csajon; azért kavarodtam meg, mert a végén mutatták, de ez valójában a közepe fele játszódott. Köszi! :)

szpojleres mókus - 2011. 10. 08. 14:55

Ez a rész is de nagy volt már. Kezd az egyik legkedveltebb sorozatommá válni.

Egyedüli ami nekem kicsit mínusz az, hogy anyuka az aki mindenről tud, és nem veszi észre, hogy az ismertségi körében folyamatosan hullanak a fejek.

Nikki - 2011. 10. 08. 18:22

Tényleg egyre jobb és jobb lesz. Nem semmi ahogy sorban elintézi őket, nagyon ügyes a csajszi :) Mondjuk arra nem számítottam, hogy Victoria még elkezd szimpi lenni. Annyira odavolt a pasiért meg minden…Emily rá haragszik a legjobban, pedig a mai epizód után úgy tűnik nem is volt annyira benne ebben az egészben.

Merennis - 2011. 10. 08. 18:56

A várt újoncaim közül ez tetszik eddig a legjobban.
Jó ez az egy rész/egy fő elhullik téma, tetszenek a megvalósítások, a hangulat, ahogy az egész történet kibontakozik, egyre több szál erre-arra..áh nagyon jó :]
A szereplőgárdával sincs bajom, a karakterek közül Nolan instant kedvenc.
Anyuci meg egyre érdekesebb..

Merennis - 2011. 10. 13. 21:27

Ezt a 4. részhez. Szeretem az ilyeneket :]
http://www.hamptonsexposed.com/

Llew - 2011. 10. 14. 01:00

Ledaráltam a pilot utáni részeket és továbbra is bejön. Jó az egyensúly az egy rész egy leszámolás és a szálak bontogatása, meg a múlt megismertetése között. Emily rendesen rákészült a dologra (szenátori kampány önkéntes, egy év a pszichológusnál, csapdának szánt asztaltársat tényleg ismeri), de még sincs centire kiszámolt terve (ház váratlan majdnem elvesztése a kigolyózott csaj miatt, tőzsde akció).

Kíváncsi leszek mi van a fater lesittelésének hátterében, mert eddig elég lyukas a kép, így, hogy Mrs. Greyson az egyik részben szerelmes, a másikban meg már elárulj a nagy szerelmét.

A biztonsági főnök túl sokat szereplése kapcsán megfordult a fejemben, hogy esetleg ő sem az, aki, de a 4.rész vége szerint ő is benne van. A dilidoki gyors elrablása kicsit meredek volt, vagy Emilynek van valami még nem látott segítsége, bár nem tartom valószínűnek.
Ennek az újonnan bejött legjobb barátnak is lehet valami sérelme, ha így szívatja a havert. Nolan segítsége eddig mindig jól jött, de túl sokat tud, amiből baj lehet. Ezt a folyamatos hackeredést meg kicsit háttérbe szoríthatnák, mert oké, hogy 21. század, de azért kezd belőle sok lenni. Közben a szép dobozba rejtett bizonyítékokat meg simán a nappaliban van. Ide egy kis ésszerűség még elfért volna. Sammy viszont jól tartja magát. Egy ilyen idős kutyának már csak feküdni meg aludni kéne, nem így rohangászni.

szpojleres mókus - 2011. 10. 15. 11:05

Ez a rész nekem annyira nem jött be. Ha valaki akkor Emily tudja azt, (Bár mi tudtuk, hogy anyuci hatására nem engedték az apjához) hogy kin kell bosszút állni. Emily szemszögéből ez csak egy pszichológus volt, aki szemétkedett vele.

Savanah - 2011. 10. 15. 16:21

Én is ma daráltam le eddig az első 3 részt, még maradt egy. meglepődem, h még mindig nézem.
Valahogy egyenlőre lekötött, meghát beteg is vagyok, úh valamit nézni kellett :)
A főszereplő csaj nekem is nagyon unszimpatikus, és engem is idegesít a sárga haja meg a fekete szemöldöke…

szpojleres mókus - 2011. 10. 15. 19:33

Akkor sem értem mi a bajotok vele. Ha ilyen csajom lenne… :D

Arthuro_Adam - 2011. 10. 16. 12:53

Nekem nagyon bejött, egyedül ez a mindent sikeresen meghackelek dolog nem tetszik.

szpojleres mókus: A pszichológus azért döntött úgy, hogy nem láthatja az apját, mert az segítette a karrierjét. Egyértelmű, hogy bűnös :)

szpojleres mókus - 2011. 10. 16. 23:51

Arthuro én ezt értem, de ezt Emily nem tudta!

Arthuro_Adam - 2011. 10. 17. 09:13

Mondjuk ez lehet, hogy így van, mert eddig mindent megmutattak, amiről tudott, de akár össze is rakhatta a dolgokat. A nő karrierje azután ívelt felfelé, és pont Hamptonsban, miután ő odakerült, és nem láthatta az apját. Ennél nagyobb ellentmondás ne legyen a sorozatban, és akkor jók is vagyunk :)

Amúgy simán megcsinálhatnák a tévék, hogy átívelős sorozatokat csinálnak, de csak egy év, annyi idő alatt eljut a végéig, és sikertől függetlenül vége lesz. Következő évben jöhet az újabb ötlet.

Nikki - 2011. 10. 18. 22:31

Nekem is baromira tetszett ez a rész :) Azért nem semmi, ahogy Emily a bosszú apró elemeit összerakosgatja és szépen, folyamatosan halad. Tetszik, ahogy egyenként kiiktatja őket. Eddig nem hibázott, zseniális húzásai vannak. Csak azt nem értem, miért kapálózik Nolan ellen (aki szerintem abszolút mellette áll, bár meg kell hagyni, hogy fura egy figura, de lehet, hogy az ilyen kis számteches zsenik már csak ilyen különcök), aki folyamatosan, és elég sokat segít neki.
Daniel haverja borzasztó irritáló, remélem, hamar rájönnek a kavarására, s Emily őt is elintézi :D
Jack-et meg előre sajnálom, mert abban az előre jól megtervezett videóban Emily szerintem a “közönségnek” beszélt, hogy Daniel-re gondoljanak.

szpojleres mókus - 2011. 10. 20. 19:19

FÚÚÚÚ
FÚÚÚÚÚÚÚÚ
Ez 10/10. De mekkora. fúúúúúúúú :D
Nem emlékeztem arra, mikor izgultam ennyire utoljára egy sorozaton. Soha nem gondoltam volna, hogy ez egy ilyen Revenge lesz :D

szpojleres mókus - 2011. 10. 20. 19:29

előzőből kimaradt.
ez nagyon hülyéül fog hangzani, de szerelmes vagyok emilybe :D
Egyszerűen a hangja, a kinézete olyan aranyos hogy áá

Nikki - 2011. 10. 23. 20:43

Egyenesen a közepébe: bántam, hogy Lydia-nak annyi, s nem hiszem, hogy az ellenségek többsége így fogja végezni, viszont remélem, hogy alaposan megbűnhődik mindenki. Emily igazán profi volt, megint :D
Jack-et sajnáltam, szegény hogy nézett az őrsön de hát ez van.
Még annyi, hogy Nolan addig pattogott, hogy ő részt akar venni az egész dologban, s megkapta, amire vágyott, remélem tudja kezelni ezt az egészet, mert egyenlőre nem volt túl biztató.
Arra lettem még figyelmes, hogy Ashley olyan, mint egy dekoráció. Szóval nem zavar, de olyan súlytalan. Tyler meg még mindig tenyérbemászó.

Nikki - 2011. 10. 23. 20:51

Lemaradt egy szó: nem bántam, hogy Lydia…

SunflowerG - 2011. 10. 25. 08:29

Nagyon megfogott.Klassz helyszín, gazdagok,szépek és rengeteg titok. Érdekes arcok, nem túl csini,nem túl gáz. Fordulat,izgalom,szerintem ez nagyon jó kis sori lesz!

nok - 2011. 10. 25. 18:47

na én is megnéztem az ajánló hatására az összes részt, és tetszett!
Emilyvel nekem abszolúte nincs bajom, de a Tylert játszó gyerek már a Nikitában is baromira irritált. Várom a következő részt!

Arthuro_Adam - 2011. 10. 26. 10:11

szpojleres mókus: Ezzel nem vagy egyedül :)

wannabe - 2011. 10. 27. 18:17

Imádom ezt a sorozatot. Perpill nem is tudnék olyat mondani amit jobban várok, vagy szívesebben nézek mostanába. Nem feltétlen azért mert ez a legizgalmasabb (persze nem is unalmas, és csak most fog igazán beindulni szvsz), hanem inkább a rejtélyes hangulata, a karakterek, illetve az egésznek a formátuma nagyon el van találva. Eddig tökéletesen megvan benne az “egy rész egy ügy” epizodikusság, miközben az egészet átszövi az átívelés.
Persze az egész mit sem érne egy olyan karakteres és gyönyörű főszereplő nélkül mint Emily VanCamp…laaav :D

szpojleres mókus - 2011. 10. 27. 21:22

Örülök, hogy vannak olyanok akik egyetértenek velem :D
Amúgy ha bejön ez nektek, akkor olvassátok el a monte kriso grófot. Komolyan nagyon jó, élvezetes.

szpojleres mókus - 2011. 10. 28. 12:14

Ez annyira nem jött, főleg mert előző részhez képest visszavettek 90%-ot a tempóból :D

Amit nem értek, hogy Emily miért gondolja azt, hogy számít anyunak meg apunak valamit az, hogy meghalt egy ellenfelük, amikor ők voltak felelősek egy terroristacselekményért.

Továbbá azt sem értem, hogyha kinyírtak egy repülőnyi embert, akkor miért baj az nekik, hogy meghalt egy ellenfelük aki zsarolta őket.

És én vagyok az egyetlen aki múlt részben a végénél beszélgetett anyuci meg frank, anyuci mondatából “Te csinálod a kötelességedet, én is az enyémet” azt szűrte le, hogy én itt csesztetem, te meg holnap elkapod? Teljesen azt gondoltam, hogy ő is arra gondol, hogy kill dat bics.

szpojleres mókus - 2011. 10. 28. 12:14

* hogy meghalt egy ellenfelük gyilkosság által

Ez kimaradt.

savanah - 2011. 10. 28. 21:37

Én is megnéztemmost mindet, még mindig tetszik, egyre jobban.
Most attól tartok nehogy Nolan kerüljön bajba Emily miatt… Ebből hogy fognak kimászni. Azt hittem Frank eltűnik 1 időre és majd a sorozat végén visszajön, ahogy Lydia is felkel valamikor közben.
Tylerrel lehetne már valami csinálni, nagyon idegesítő. Nem is értem h hagyja magát Daniel így félrevezetni.

Lindy - 2011. 10. 30. 20:11

Szerintem Tyler még sokáig benne lesz, hogy kavarja a dolgokat, és hogy tovább idegesítse a nézoket…..
A fohosno szemoldoke engem nem zavar, és imádom hogy olyan fegyelmezett :) Nem utolsosorban nagyon szép ruhák vannak rajta :) Néha belegondolok, milyen jo lenne kicsit így élni, csak partikra járni, és szórakozni :)

zedtheant - 2011. 11. 04. 17:34

most végeztem a 7-ik résszel és kijelenthetem, hogy a sztori nem egy nagy “vasziszdasz”, közepesnél jobb talán (mondjuk az intrikát rendesen megcsinálták), viszont a karakterek egyre mélyülnek és már egy átlátszó vagy felületes sincs, még mellékszereplők között sem

Nikki - 2011. 11. 06. 23:25

1×07
Kíváncsi vagyok, mi van Frank-el, remélem a látszat ezúttal nem csal. Lydia felismerte Conrad-ot; vajon mennyire jó a memóriája? Kellemes csalódás lenne, ha mindenre emlékezne.
Az ál-Emily valóban nem örült az igazi felbukkanásának, érdekelne, hogy ez a nem várt bonyodalmaknak szólt-e, vagy a személynek is. Amúgy elég szép kis segítőgárda kezd kialakulni.
Még annyi, hogy Declan vacsis beszólásai nagyon nem tetszettek – nem mintha nagyon befolyásoltak volna valamit – az események azon pontján a történetbe se illet bele és a karakterhez sem. Őszinteség ide vagy oda. De lehet rosszul látom.
Ami még meglepett, hogy nem csak képzeltem, hogy Tyler kicsit rá akart mászni Daniel-re a múltkor, hanem tényleg igazam volt vele kapcsolatban O.o
S mielőtt még elfelejtem, Nolan-nek ismét kijár egy hatalmas pacsi a szerepléséért :D

Llew - 2011. 11. 17. 20:43

Nolan továbbra is a legnagyobb arc. Emily nem kicsit kijátszotta az igazit az évek során. Azért ez durva, hogy ennyire mindent a bosszúnak rendelt alá. Viszont a csaj maradásával azt hiszem megvan a kiindulási pont ahhoz, hogy Jack miként kerül képbe annyira, hogy ott lehessen majd a gyilkosságnál.
Mellesleg ha Jack gyerekként ismerte Amandát, akkor nem kéne hogy, ismerős legyen neki a lány anyjának a neve, amit most a szőke csaj használ? Vagy akkor Amanda anyja már nem volt képben?
Fura volt, hogy Nolan testőre előtt beszélték meg az azonosságcserét, meg Frank halálát.

Savanah - 2011. 12. 02. 19:35

Húúúha, ez a 9. rész nagyon jó volt. Örülök, h most már a bosszú nem egy egy részben van, hanem kezd folytatólagos lenni.
Ez az Amanda egy kissé megkavarta a lapokat Emilynek, de gondolom úgy a jó, meg most még Ashley is be fog, gondolom.
Nolan csinálja a dolgát eddig a legjobban.
Még arra gondoltam, h nem derülhet e ki majd valamikor a későbbi jövőben, h Charlotte, Emily testvére… Mert amikor a fiatal Victoriat mutatják, meg az apját még csak Daniel-röl beszél, nzilván Charlotte később született…

Llew - 2011. 12. 11. 23:26

Tyler honnan tudja, hogy a Greysonék átverták Clarkot anno? Videója van, közben a múltkor még csak Lydia kikukázott beszéde volt a kezében és abból nem derül ki minden.

Cléda - 2012. 01. 05. 14:24

Llew: ott volt a beszéd, amiben az a lényeg hogy Graysonék a felelősek, és a videóban Lydia is mondja hogy fenyegették hogy mártsa be a palit.. Szóval gondolom összetette a dolgokat, hogy másra kenték.
És mostmár van konkrét bizonyítéka is a videó formájában, eddig gyakorlatilag nem volt semmije. Én csak azon lepődtem meg, hogy az öreg Grayson nem teszi el valahogy láb alól a gyereket, és így belemegy ebbe a fenyegetősdibe..

Egyébként kitűnő sorozat, az elejétől megvettek. Tetszik ez az egyenkénti kiiktatás, a karakterek, a színészek is, ááh nagyon jó!

stüni - 2012. 01. 07. 18:02

Kíváncsi vagyok, hogy, hogy tünteti el IgaziEmilyt a 15-ös részig?

Cléda - 2012. 01. 08. 22:39

Van egy olyan sejtésem, hogy az első évad történetben nem jut el a gyilkossági szálig a végére.
Meg bírom, hogy szinte már eldönthetetlen hogy Emily tényleg szereti-e Danielt, vagy csak ilyen jól megjátssza magát. :)

winnie - 2012. 01. 08. 22:44

“Van egy olyan sejtésem, hogy az első évad történetben nem jut el a gyilkossági szálig a végére.”

több készítői interjút is linkeltünk, sőt, volt reggeli hír, amiben le is írtam, hogy a 15. részben eljutunk a jelenig. utána jön a tárgyalás. persze, ha arra gondolsz, hogy a vád nem jelenti a gyilkossági szál végét, akkor igazad lehet, tippre nem a valódi tettes kerül elkapásra, de ezt nem tudni.

Cléda - 2012. 01. 09. 15:59

Hmm, nem szoktam készítői interjúkat olvasni.
Úgy értettem a gyilkossági szál végét, hogy nem feldobják az utolsó részben egy cliffhangerrel a gyilkosságot, pl az elkövetővel, hanem még megy tovább legalább egy cseppet onnan, ahonnan kezdődött.

Nikki - 2012. 01. 09. 22:47

Ez megint zseniális volt :D Ezek a húzások (azt most hagyjuk, hogy a való életben mennyi esély van arra, hogy minden ilyen tökéletesen összejöjjön :D :P) nagyon szórakoztatóak, és végre megszabadultunk Tyler-től!

Llew - 2012. 01. 09. 23:59

Végre eltűnt(?) a képből ez a suttyó képű. Kár, hogy elég kiszámítható módon. Az, hogy az elején megmutatták mi lesz, sokat elvett a rész értékéből. Igazából csak ott volt izgalmasabb, érdekesebb, mikor Tyler késsel fenyegette Nolant. Mikor Emilyt elkapta, onnan tök nyilvánvaló volt az előtte is erősen sugallt átverés, hisz a múltkori karateleckés flashback alapján a csaj éles helyzetben feltörölte volna vele a konyhát.
Itt most tényleg jó lett volna, ha végre nem Emily tervei szerint mennek a dolgok, de megint csak egy kis döccenő volt és még dupla haszonnal is jött ki az ügyből. Nem csak Tylertől szabadult meg, de még a biztonságis faszit is a nyakába varrta.

szpojleres mókus - 2012. 01. 10. 17:18

jó volt csak az a púp emili hátán kicsit visszataszító volt nem tudták volna kiretusálni?

energy - 2012. 01. 12. 10:56

spoiler
Emily vajon hány évig tervezgette a gyújtogatást? Szerintem rájöttek, hogy a nézőknek hiányzik a sorozat eleji bosszúállás és ezzel próbálták kiszúrni a szemünket, nem túl kreatívan.

szpojleres mókus - 2012. 01. 13. 20:36

Emily nem azért gyújtogatott mert nagyon megtervezte volna, hanem hogy nem betörésnek látszódjon majd ki az egész.

Llew - 2012. 01. 13. 23:20

Az, hogy a bosszú pontosan miben konkretizálódik, az szerintem a korábbi esetekben sem volt évekre előre kisakkozva. Csak az, hogy miként jut el az emberekhez, kiket, milyen információkat használhat fel ahhoz, hogy elérje a célját.
Roger Bart jó volt. Végre álAmandának is volt valami haszna.
A Charlotte fordulat nem volt egy nagy WTF, hisz benne volt a pakliban és már itt is felvetődött. Kíváncsi leszek Emily mit kezd a tesóval, mert így Daniel mellett most már duplán benne lesz érzelmileg.

stüni - 2012. 01. 19. 10:39

juj, mikor lesz a kövi rész?

winnie - 2012. 01. 19. 10:43

február 8-a

stüni - 2012. 01. 20. 10:21

köszi :( az messze van :(

Llew - 2012. 01. 21. 00:01

Megint szünet? Miért?
Charlotte és Emily tesó jelenete elég erőltetett volt. Amanda végre kikerült a képből, de még biztos nem végleg. A PoI után nézve furcsa volt, hogy itt a jófiút verték szarrá. :) Persze a betörő nyilván pont a legfontosabb kazettát hagyta Jakcnél.
Eddig bírtam ezt a Daniel gyereket, de ennyire nem lehet hülye. Nem jutott eszébe megkérdezni az anyjától, hogy miért nem vette el azt a gyereket, aki elméletileg egy erőszak során fogant és aki utána egész életében arra emlékeztetné?

winnie - 2012. 01. 21. 00:14

mert 40 hétre kell elszórni a 22 részt?:) sok kis szünet.

szpojleres mókus - 2012. 01. 21. 15:21

Llew azért hát van egy nővérem akit én nagyon szeretek, nekem ha az anyám egyszer sírva bevallaná, hogy igazából megerőszakolták és úgy fogant meg, én nekem nem az lenne hozzá az első kérdésem dehát miért nem mentél abortuszra.

Amúgy meg én Emilyt nem értettem meg, hiszen javitsatok ki ha tévedek, de azért akarta félretenni az esküvőt, mert érez érzelmeket Daniel iránt. A japán csávó is azért hagyta el, Emily is azért fulladt meg majdnem amikor megkérte a kezét. Most így is úgy is tudta, hogy Victoria egy p….

Llew - 2012. 01. 22. 00:47

Inkább azért akarta leállítani az akciót, mert akikkel igazán törődik, azok kezdtek el sérülni körülötte. Nolan a múltkor, Jack most, plusz ott az új hugi.

Marla - 2012. 02. 01. 20:47

Szerintem se azert akarta parkolopalyara tenni Danielt mert szereti, sot, eleg nyilvanvalo utalasok voltak h Jack-et szereti, hanem a serulesek miatt, de csak egy kis lokes kellett egy uj hazugsaggal es maris ujult erovel visszatert a tervhez. De nekem ez tetszett, h igy epitettek fel. Egyebkent meg nem vagyok biztos benne h Victoria ezt akarta hazudni, nekem olyan volt mintha Daniel adna a szavakat a szajaba.Vagy ezt is kimanipulalta volna? :)

Nem olvastam most vissza, de bennetek meg nem vetodott fel h Amandanak miert csak Jack-el vannak gyerekkori emlekei, nyilvan o volt a baratja meg oket engedtek ossze, de tekintve h a Graysonek ott voltak a szomszedban es uzletelt veluk az apa, a botrany elott siman osszeengedhettek volna jatszani Daniel-t Amandaval,nem?Na mindegy, csak elneznek par ilyen emleket is.

energy - 2012. 02. 09. 13:40

Ha nem merik megölni Danielt, én abbahagyom a sorozat nézését.

winnie - 2012. 02. 09. 13:58

nem tudom, mi fog történni, de ha a parti hullára gondolsz, akkor szerintem az kizárt, hogy daniel legyen, legalábbis akkor nem lenne meglepetés, és azt mondják, hogy lesz meglepetés az 1×15-ben.

energy - 2012. 02. 09. 14:50

Igen arra gondoltam. Szerintem az egész beetetés. Láttam az új előzetest és a holttesten kesztyű van, ha jól láttam. Danielen nem volt kesztyű. És az első részben a holttesten sem volt kesztyű és másképp is feküdt. Ez egyébként vicces, mert az előzetesben látjuk Victoriát futni a holttest felé, ami úgy fekszik, mint sz első részben, viszont mire odaér.:) Szerintem meggondolták magukat. Persze remélem tévedek. Remélem nem Tylerrel akarják majd kiszúrni a szemünket.

len90 - 2012. 02. 10. 10:10

Nagyon nagy volt a szerda rész, kíváncsi vagyok a folytatásra. Igazából amikor elkezdődött a sorozat kételkedtem benne, hogy akár csak 13 részen át is képes lenne-e fenntartani az érdeklődést, így most megnyugvással tölt el, hogy a 14. rész után jobban pörög a sorozat, mint valaha. :)

szpojleres mókus - 2012. 02. 11. 17:21

fuh ez is mekkora volt már !
Ki lehetett az aki kirámolt a szöszinél?

Savanah - 2012. 02. 12. 13:02

Nem volt elég nyilvánvaló? Az ál Amanda volt. Legalábbis szerintem a cetliből, amit ott hagyott, h Emily Thorne will attend…Ki más lenne az ha nem az igazi Emily?
Meghát ugye eléggé be is volt rágva a csaj Emilyre. Elég idegesítő ez a Jack után nyavajgása. Mehetne.
Az Emilyt játszó szőke szinésznővel nem tudok rájönni mi a baj?? Valahogy furán tartja a kezét… Soha nem rakja a teste mellé, mintha nem tudná… Vagy mi. Valami nem stimmel a testtartásával az tuti. Lehet nem az, de nem tudok rájönni mi…

szpojleres mókus - 2012. 02. 12. 14:31

Szerintem nem ő volt. Az olyan szeleburdi csaj, sosem jutna eszébe a szőnyeg alatt kotorni.

Savanah - 2012. 02. 12. 15:43

Hát szeleburdinak tényleg szeleburdi, de elég sok időt töltött ugzanabban a városban ahol Emily, ki is leshette :)

Nikki - 2012. 02. 12. 19:17

Továbbra is remekül csavargatják a történetet, kíváncsi vagyok a folytatásra :)
Ezt a padlós dolgot más is említette már előttem, de basszus, aki ilyesmi bosszút kitervel, ne már, hogy a legfontosabb dolgokat simán a padló alatt tartja, amihez bárki hozzáférhet! Ennél még a falon a kép mögött a széfben is jobb lett volna, mert az mégis csak egy széf…

oxigen - 2012. 02. 13. 16:18

Ál Amanda engem is nagyon idegesít.
Remélem őt lövik le köv részben…

stüni - 2012. 02. 15. 22:11

nem mintha a hulla hasonlítana rá… :))

winnie - 2012. 02. 16. 12:55

lesz írás a mostani részről.

oxigen - 2012. 02. 16. 17:24

Tudom, tudom, na… de reménykedni csak szabad :D
Megjegyzem jó volt a mostani… Nem merem írni hogy ki halálára számítottam, mert spoileres lenne… De hát na, kicsi csalódás, mert mást reméltem, de biztos jó lesz így is, meg valahol igazából éreztem hogy ez lesz belőle.

Anthony - 2012. 02. 17. 08:12

Én is reméltem, hogy lelövik :) Pont azért reméltem, mert ugye azt mondták, hogy a 15 részben befejeződik az első revenge és utána egy másik fog kezdődni. Ezek szerint így nem fejeződött be semmi. Amugy is asszem kitolták pár résszel, a jelenlegi eseményekhez a 12 rész környékén kellett volna eljutni. Hát szerintem tök fölöslegesen nyújtották meg, tele is voltak a részek töltelékkel.

winnie - 2012. 02. 17. 08:36

nem. azt mondták, hogy a 15. részre elérnek a jelenig – ez lett volna eredetileg a 13. rész. (a revenge nem fejeződhet be, hiszen victoria marad). és azt, hogy a 16-22. rész a gyilkosság tárgyalása lesz. és a 2. évadtól jön egy újabb revenge-szál.

szpojleres mókus - 2012. 02. 17. 18:05

Na neeeeee, ezt nem mondhatják komolyan.
ezzel agyonütötték a mesterien felépített 14 részt.
BÖH
Tyler – Tylerrért marhára aggódott a testvére is, mindenki, végre elvitték bolondokházába, de megjelenik. Persze. amúgy RIP szegény.
Amanda – Összedolgozunk tylerral? WTF? Egy őrült azt mondja, hogy jaj a barátnőd kihasznált téged, csak mert nem szólt róla hogy jack hivott? HE? És kajak bekajolod??? A legjobb az volt, hogy Tyler odadobta neki a mobilt, de nem hívott fel senkit. Ja meg az, hogy meg akarja állítani Tylert a gyilkosságtól, de először elmegy Jackhez jót dumcsizni betakarni magát, de utána meg elmenekül, lulz.
Emily – hát az egyik legnagyobb retard. Fényes parkolóban hozzákötözni Tylert a kerítéshez. Hamarabb ott volt mint Tyler, de hogy ott van Amanda nem veszi észre. A tökéletes Emily aki mindenre felkészült úgy utasítja vissza Danielt mint valami ötéves kislány. Mert ha azt mondaná, hogy danibébi, hát ez nekem nagyon hirtelen, menstruálok is meg minden, ezt majd döntsük el később, akkor azt mondom ok. A tengerparton meg a dobozt elásni, miután japán csávó megmondta, hogy tedd el jó helyre hát gratulálok. Véletlenül sem homokozhatnak ott kisgyerek és kiássák, vagy valami.
Jack – A nőd elhagyott, miatta elvesztetted több bordádat, játszik veled, de amikor visszatér fogadd vissza, sőt mi több mondjad meg neki hogy tűnjön el egy bűntetthelyről az autóddal, te meg ottmaradsz. Látom már szegény Rómeó sem azért halt meg mert szerelmes lett volna, hanem az is tiszta retard volt.
Daniel – Erre a részre már akkora egy kis elkényeztetett idegesítő nyálgép lett, hogy szomorú voltam amikor nem halt meg. Gyönyörű példát mutat a fiatalságnak: Ha baj van otthon, szaladj el, ne is gyere vissza. És le se kakiljad azt, hogy a nővéred akit szeretsz hatalmas lelki traumában van. Hagyjad ott a céget, és minden mást amit kell.

Maga a végkifejlet – Hülyeség. Na mennyibe akar velem, és ki fogadni, hogy 10000% most az lesz, hogy Daniel tudja Emily titkát húúú háá húú. Én nem tudom hogy vagytok ti vele, de ha megjelenne előttem az egyik ember, akiről tudom hogy nem százas és veszélyes a környezetére, akkor én biztosan tudnám, hogy a barátnőm nem akart tönkretenni engem.

oxigen - 2012. 02. 18. 05:42

Tyler újbóli felbukkanása nekem sem tetszik, bár örülök hogy többet tuti nem lesz.
Amanda azért lépett le újra Jacktől, mert az mondta neki, hogy Emily volt az egyetlen aki a pártját fogta (nem értem, hogy miért…), ezért rájött, hogy mégis meg kéne menteni Tylertől. Attól persze még egy buta liba, aki nem érti meg, hogy a sok éves terve végrehajtásához Emilynek koncentrálnia kell, és úgy viselkedik, mint egy hisztis 5-éves (“Velem foglalkozz!!!!”). Azt hiszi, hogy Jack szereti, mikor valójában az egész egy hazugság, Jack egy gyermekkori emlékét szereti, csak azért vannak együtt, mert hazudott a nevéről, és ha kiderül, akkor pápá. (Remélem…)
Nem tudjuk, hogy Tyler mit mondott Emilyről, és nem biztos, hogy Daniel hisz neki – szerintem nem fog, mert azért egy fénykép, amin arcok vannak kiikszelve, nem bizonyít semmit. Mert ha hisz neki, akkor nem hú há, hanem elmondja szüleinek, és akkor Em búcsút mondhat a tervezett bosszújának, ami a sorozat alapja, ergo nem fog megtörténni.
Daniel már régóta fontolgatja, hogy lelépjen, lásd a fényképészes rész, Emily emléke. Nem akarja átvenni a céget, inkább követi az álmait. Kicsit megkésve lázad, na. Persze hugit otthagyni nem szép, de hugi iskolában lesz hamarosan, nem a családi fészekben (feltételezve, hogy bentlakásos – Jack mondta Decklannek, hogy úgysem lesz otthon mert suliban lesz).

Persze attól még ki tudja, mi lesz… Ezért tartom mocsok húzásnak, hogy megint várhatunk 2 hetet a következő epizódig. És ezért sem tetszett annyira ez az epizód, mert oké, megtudtuk kit lőttek le, de semmi újdonságot ami előre mutat, csak plusz bonyodalmakat. Ha legalább megmutatják, kit tartóztatnak le, már boldogabb lennék.

Nikki - 2012. 02. 19. 13:37

Tartottam ettől a résztől, s nem is hiába.
Csalódtam, hogy nem Daniel halt meg – bár a karakter egyértelműen nem szolgált rá, de ez nem így működik – kár, hogy nem merték ezt meglépni.
Ez a rész nagyon rosszra sikeredett. Innen tényleg az menti meg, hogy hogyan alakítják tovább. Kiköszörülik-e azt, amit elfuseráltak.
A rész hibáival nem is akarok többet foglalkozni, mert csak bosszankodnék; eddig sikerült jól felépíteni és egyensúlyban maradni, erre pont ez, a legfontosabb rész, melynek a legjobbnak kellett volna lennie, zuhan egy nagyot a negatív irányba.
Ami engem érdekel, a jövő. Nem hiszem, hogy Amanda lőtte le Tyler-t (akit el kellett volna felejteni a francba, egyszer már megszabadultunk tőle, most senkit nem érdekelt/izgatott a halála) hanem Daniel-re tippelnék. S mit kavar Takeda?
A másik dolog, hogy vajon Daniel megtudta-e a dolgokat Emily-ről, és ha igen, hogyan reagál rá? Úgy tesz, mintha semmiről sem lenne tudomása, s közben ellene dolgozik majd, vagy esetleg beáll neki segíteni?

Llew - 2012. 02. 19. 23:01

Hát a Tyler gyerek újbóli feltűnése szerintem is elég hajánál előrángatott megoldás volt. Daniellel igazából nincs bajom, de tényleg megléphették volna a halálát. Az, hogy Jack és Amanda is belekeveredett az elég kusza. Takeda most akkor mi a szart kavar? Hogy hozta el a dobozt, ha Tyler és Amanda is szabadon szaladgált? Meg akkor a végén mink vitte el a csajt?
Tylar honnan tudott a padló rekeszről? És az nem egy széf volt korábban? Ha nem akkor Emily meg is érdemli. Ennyire nem lehet elővigyázatlan.
Amandának kell lennie a gyilkosnak, A lövések után pont a hulla mellett volt. Daniel meg mi a fenének ment volna sétálni. Mondjuk neki meg véres az inge és lehet túl sok Dextert néztem már, de elég spriccelős mintája volt vérnek. Az meg jöhetett a közelről leadott lövésekből. Viszont, ha Daniel nyírta ki Tylert akkor remélem nem kavarják feleslegesen a dolgokat, azzal, hogy anyuka eltusoltatja/ná az ügyet

stüni - 2012. 02. 20. 21:05

Megnéztem a gyilokot még egyszer.Mindenki fehér vagy piros zakóban volt, és SENKI nem volt feketében.A kéz aki lőtt fekete zakót viselt, és fekete kesztyűt, és ilyen senkin nem volt, még Jacken is pulcsi volt ugye és nem volt alatta fehér ing, Amanda meg zöld/szürke pulcsiban volt.szóval elbazilikázták kicsit.

winnie - 2012. 02. 20. 21:14

“.szóval elbazilikázták kicsit.”

ne hidd:) épp ez a lényeg, hogy ennyire felismerhetővé tettek majdnem mindenkit öltözék alapján (nolan piros-fehér kombója volt a legjobb:)

stüni - 2012. 02. 20. 21:44

na jó Nolan “fogdmegemberei” feketében voltak :)

oxigen - 2012. 02. 21. 13:56

meg persze senkinek sem lehet egy sarokba lerakott/kocsiban hagyott táskája egy fekete zakóval…

Cathy07 - 2012. 02. 21. 15:56

Én most néztem meg egyben a 15 részt, ármány és szenvedély, remek kis szapopi ez! :D A tajtékos vörös tenger a csúcs az egészben, szórakoztató. :D Az várható volt, hogy Tyler visszatér, vissza szoktak, én komolyan csak arra várok már, hogy kiderüljön Emily apja mégis él. :D Fordulatnak kitűnő és ha kóma meg amnézia volt már, akkr kell ez is, na.

winnie - 2012. 02. 21. 16:17

“hogy kiderüljön Emily apja mégis él. :D”

tervezték, de úgy döntöttek, hogy ez már sok lenne:) pedig valóban igazi szappanos lenne.

Cathy07 - 2012. 02. 21. 17:58

Köszi! Pedig pont jó évadzárás lett volna. :D

nok - 2012. 02. 21. 21:14

vegyes érzelmek :(
Tyler meg mi a fenének jött vissza, a fene se érti…
szerintem Takeda bácsi gyilkolászta le ezt a szerencsétlent!

ALDO - 2012. 02. 21. 21:41

“szerintem Takeda bácsi gyilkolászta le ezt a szerencsétlent!”

Szerintem nem ő volt, hiszen Tyler már halott volt, amikor ő még a partin volt. Persze ettől még kisurranhatott és elintézhette.
Inkább lesz érdekes, hogy miért ölték meg. Feltehetőleg túl sokat tudott. Kiváncsi leszek, hogy ebből mit fognak kihozni a maradék hét része és, hogy mi lesz a fináléban.

nok - 2012. 02. 22. 05:37

Hát ha végignézte a dobozt akkor tényleg túlképzett lett, Takeda bácsiról meg kinézem ezt a kisurranósdit :)

Page - 2012. 02. 22. 08:48

Nekem nem tetszett ez az utolsó rész.
Azért kiváncsi lennék, hogy már az elején így tervezték, hogy Tyler az akit lelőnek, vagy csak változtattak. Mert egyértelműen Daniel az, akit az első, és a mostani rész elején is látunk, hogy a földre zuhan, azt a jelenetet tuti, hogy vele vették fel.
Gondoltam, hogy nem merik meglépni, hogy meghaljon, mégis csalódás így ez a rész.
Nem rémlik, Nolan és Takeda is ismerik egymást? Mert ahogy összenéztek (Emilynek is feltűnt), abból az derül ki, hogy összejátszottak, de ez is érdekes, mert végig a partin voltak.
Csalódás a rész, de azért várom a folytatást.

winnie - 2012. 02. 22. 08:57

“azt a jelenetet tuti, hogy vele vették fel.”

elvileg az ilyen jeleneteket direkt mással veszik fel, hogy senki ne sejtsen semmit.

itt linkeltünk készítői interjút, amiben elmondják, hogy hogy hitették el az emberekkel, hogy daniel az és hogy mi volt a tervük: http://www.sorozatjunkie.hu/2012/02/17/hirpentek-193/

Savanah - 2012. 02. 25. 21:15

Nekem az a fura ezzel a résszel, h basszus lelövik Danielt, ugye, mindenki szalad, mama már sir ahogy az kell, aztán örülve ugrik a nyakába, a lehendő feleségének meg még csak a szeme sem rebben sem egyik hirre sem a amásikra. kicsit sem gyanús. Ha ezek után úgy folytatják, h minden rendben köztük, az elég nagy csalódás lenne. A többi hibácskát már boncolgattátok feljebb, azokat már nem akarom :)

Page - 2012. 02. 26. 13:26

Ez nem feltétlenül fura. Nem mindenki ugyanúgy reagál a rossz hírre, valaki lemerevedik, sokkot kap, és nem jajveszékel. Persze Emilyvel biztos nem ez történt, az ő esetében biztosan másról van szó, mondjuk egy kicsit megjátszhatta volna magát, de szerintem összezavarodott, nem ezt tervezte.

nok - 2012. 03. 01. 18:59

na ugye! én megmondtam!

Llew - 2012. 03. 01. 20:06

Takeda mi a francért hátba lőtte? És hova akarta vinni Danielt? Ha még egyszer mellbe lövi Tylert, akkor Daniel sima önvédelemmel megúszta volna, még a lyukas emlékezetével is.

oxigen - 2012. 03. 03. 14:03

Ehh nem tetszik ez az utóbbi két rész. Vágásilag.
A 15-ben legalább egy kicsivel többet kellett volna mutatni a végén, a bál után történtekről.
A 16-ban meg nem tudom miért mutatták meg pontosan, mi történt a parton. Azt hiszem pont azt olvastam, hogy nem fogják megmutatni, mi meg találgathatunk. Vagy csak egy résznyi találgatást értettek volna? Mert az nem sok és nem izgi.

winnie - 2012. 03. 03. 14:07

ez inkább írás, a vágás sokkal inkább technikai dolog, de valamiért az írók ezt a szerkezetet látták üdvözítőnek, talán kiderül, hogy miért. de persze értem, mire gondolsz, én is hasonlóképp éreztem.

oxigen - 2012. 03. 03. 14:27

@Llew: “Takeda mi a francért hátba lőtte? Ha még egyszer mellbe lövi Tylert, akkor Daniel sima önvédelemmel megúszta volna, még a lyukas emlékezetével is.”

Takeda nem Emily-nek/-vel dolgozik. Szerintem semmit sem akart Danniellel. Ő csak azt akarta elérni, hogy Tyler ne tudja leleplezni Emily-t, hisz mindent tudott róla.
Kicsit mint kaszával füvet nyírni… Az eredmény megvan, de nem túl szép.

Llew - 2012. 03. 03. 14:51

Nem úgy dolgozik Emilynek, mint Nolan az oké, de eddig vele volt, segítette. Emilynek pedig alapból nem jó, hogy rendőrök szaglásznak a környezetében. Ha pedig valamelyiknek eszébe jut, vagy az ügyvédnek sikerül elhitetni, hogy a két irányból érkező lövések két támadót is jelenthetnek, akkor Danieltől függetlenül bármilyen irányt vehet a nyomozás.

oxigen - 2012. 03. 04. 10:59

Ahogy a múltkor is kérlelnie kellett, hogy segítsen neki (és befektessen Daniellel, amire végül is ő adta a pénzt, mert T maga nem akart) abból kiindulva nem biztos, hogy nagyon szívesen segít.
Tanította Emily-t, de nem biztos, hogy nagyon bele akarta magát keverni… Hozzá lehet venni, hogy más kultúrából való.

Próbálok okot találni, na, de szerintem is buta megoldás volt :D Hátha kiderül, hogy okkal… (Ha meg nem, akkor egyszerűen mégsem olyan jó a sori, mint eddig hittük.)

@winnie: de jó hogy valaki el tudja magyarázni nekem, hogy valójában mit is akarok mondani :D

oxigen - 2012. 03. 07. 09:34

Eszembe jutott még valami.

“Ha még egyszer mellbe lövi Tylert, akkor Daniel sima önvédelemmel megúszta volna”

Miért kellene Danielnek megúsznia? Nem az a lényeg, hogy Emily bosszút akar állni az egész családon (főleg anyukán)? A kicsi fia börtönbe juttatása erre kifejezetten alkalmas lenne.

energy - 2012. 05. 24. 07:59

Nekem tetszett a vége. Már az sem fog zavarni, ha Charlotte életben marad. Ebben az évben rengeteg sorozat rukkolt elő ugyanazzal a cliffhanger-rel.

Dani - 2012. 05. 24. 10:24

De jó évadzáró volt. Kár, hogy most várni kell…

winnie - 2012. 05. 24. 11:06

“bben az évben rengeteg sorozat rukkolt elő ugyanazzal a cliffhanger-rel.”

hát, ezen már hangosan röhögtem, hogy idén negyedjére látom ezt a befejezést.

Caveman - 2012. 05. 24. 13:34

Őszintén szólva Charlotte nem kifejezetten hiányzik a rész végén. Eléggé érdekes lett volna azzal is a lezárás, hogy a repülőgép felrobban. Persze az már akkor egyértelmű volt, amikor kiderült, mindenki aki így-vagy úgy kapcsolatban áll az üggyel és a bizonyítékokkal ugyanazzal a géppel utazik.

winnie - 2012. 05. 24. 13:48

kérdés, hogy hány szereplőt mernek megölni ezek közül.

stüni - 2012. 05. 24. 23:23

Juj, de hogy bírom ki szeptemberig… :))) nekem is nagyon tetszett a vége, sejtettem elejétől fogva, hogy azért nem beszélnek róla soha, mert él.Főszereplőt meg csak nem nyírnak ki, biztos leszállt még időben.Az a gyerek meg tuti valaki másé…prostiból nem lesz szalonna ;P

Henry - 2012. 05. 25. 01:49

Nekem nem igazán tetszett a vége. Az anyás dolog már akkor egyértelmű volt amikor megemlítették,a terhes csaj pont “jókor” megjelenik-szappan,öngyilkos lány-szappan… Nekem legalábbis.A repülőgépes húzás jó lehet,de ha valakit megtalálnak végül és amnéziás lesz,akkor…
A nagy részében azt vártam,hogy a végén valahogy megölik Jack-et Graysonék és végre igazi szociopatává válik Emily a következő évadra,de hát csak nem így lett. Eleinte reméltem,hogy egy kicsit Dexter-szerűen sötét karakter lesz,de már azt nem nagyon lehet megjátszani,csak valami durva eseménnyel. Megvárom az évad első pár részét aztán döntök a folytatásról.

Lbird - 2012. 05. 26. 22:51

Ebben az évben ez lett a kedvenc sorozatom, most az évadzáró mégis csalódás volt. Teljesen kiakasztott Amanda visszatérése… a többi szállal is simán folytatódhatott volna a sorozat, ez nekem így nagyon sok volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz