login |

Rescue Me: vége a 7. évadnak. És a sorozatnak is.

2011. 09. 11. 15:50 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: kritika,

You need two things to survive: sex and fire.

Vége a sorozatnak, tényleg. Bár valójában ideje volt, de azért hiányozni fog az utolsó alfahím. A záró évad a nők hatalomátvételéről is szólt, csak úgy mellékesen, mert a fő téma azért a 9/11 utóhatása volt, így 10 évvel a történetek után. Kicsit spoileres lesz az írás.

A közepébe vágva: az évadban volt egy rész, amikor Lou leoltotta Tommy-t, hogy ideje túllépnie a gyászán, mert úgy viselkedik, mintha ő is meghalt volna a tragédiában. Vagy tényleg nyírja ki magát végre. Ez volt a töréspont, a várt igazi változás. Utána még tököltek pár részt a tényleges befejezésig, de egy fontosabb esemény kivételével igazából családi drámával telt, ami idén végképp nem ment a készítőknek.

Sajnos túl sok időt töltöttek a szappanopera résszel az utolsó 9 részben. Bár kellett Tommy átalakulásához, de a családi perpatvar írása nem megy nekik, vagy csak idén nem ment igazán, mivel ott nem volt mélység, se komédia, így nem voltak annyira élvezhetőek azok a részek, ezért is hullámzott az évad minősége.

Igazából nem bánom, hogy így búcsúzott a sorozat. Az tény, hogy az első 3 évad az igazi, és én reméltem, hogy meglépik amit Leary mondott egyszer, miszerint “poén lenne valahol az évad közepén megölni a fél csapatot egy tűzben”, hiszen olyat szinte senki nem tett még a tévézés történetében, de a tényleges befejezéssel is ki vagyok békülve. Rendben, a komédiához kicsit nyúltak az istenkirály Big Lebowski-ból, de bejön ez a békés befejezés, az újoncokhoz való beszédes kerettel. Vége az évadnak, vége a sorozatnak, és a fő karakter is megbékélt a szellemeivel. Közben elvesztette az 50 évekből ittmaradt férfisovinizmusát is, ezzel is lekövetve a mostani világot.

Őszintén szólva érdekes elolvasni ezt a cikket a finálé kapcsán. A készítő páros, Leary & Tolan beszél a befejezésről, hogy miért lett ilyen, a teljes sötétség helyett. Ezzel a megoldással voltak legközelebb a valósághoz, az igazi tűzoltók is hasonló megbékéléssel élik már mindennapjaikat végre. Még a feltűnt szellem is teljesen más, mint az eddig kísértők.

Igazából szomorú, hogy vége, de az utolsó éveket sújtó pénzhiányt és Leary ajkait (ott öregedett a legjobban) elnézve nem is baj, hogy a túlhasznált képzelgéseket ne is említsem… Legalább tudták, hogy mi jön, és kapott rendes lezárást a sorozat. Maga a Rescue Me maximum 7/10-et ér az elmúlt 7 évadra összegezve, a régi zsenialitását sosem találta meg, de azért sokszor volt simán az átlag felett.

Zárni csak ezzel tudom.

17 hozzászólás Ne habozz!

Thrasher - 2011. 09. 11. 16:22

a sorozatról már csomószor elmondtam a véleményem, úgyhogy most csak a finálét fikázom azzal, hogy leírom, mennyire olcsó nyomiság volt a kamu szertartás, a kamu ivás, és irodaszétverés, a hamuszétborítás, az, hogy érezték, szükség van rá, hogy Franco folyamatosan verje a fejünkbe, hogy hevégevanezazutolsó /tényleg, Franco karaktere mennyire eltoszódott már a végére/, ahogy a temetés végén egyenként odamentek a kamerához beszélni Tommyval; és, hogy valószínűleg ez volt a legbénább szülés-jelenet, amit láttam.

egy ideje már csak abban bíztam, hogy Pasquale majd valami sitcomban kot ki ez után, remélhetőleg hasonló szerepben, mert ő még mindig nagy volt, de hát aztán nem.

zed - 2011. 09. 11. 16:28

lehet bármit mondani, de szerintem a humort nagyon odatették az utolsó évadban, ha mást tényleg nem is és nekem ez is elég volt. RIP…

rellip - 2011. 09. 11. 16:46

Én minden hibájával együtt nagyon szerettem ezt a sorozatot, és csak azt tudom mondani hogy ez elejétől a végéig tökéletesen szórakoztatott.
A befejezést is pont jónak éreztem, a végén amikor kicsit érzelgősebb lett volna megoldották egy kocsiablak lehúzással :)
Hiányozni fognak a 62-esek :(

menka - 2011. 09. 11. 16:47

Én is arra számítottam, hogy mindenki meghal a végére. Aztán végiggondoltam, hogy nem biztos, hogy ezt megcsinálják a Leary által végtelenül tisztelt tűzoltó társadalom miatt. A new york-i tűzoltóknak mégiscsak tartoztak ezzel a pozitív végkicsengéssel.
Szóval végülis tetszett a lezárás. Az első 3 évadot valóban nem sikerült túlszárnyalni soha, de jó pillanatok mindig voltak. Garrity és Mike baromkodásait végig imádtam.
Hiányozni fog a sorozat.

((az axnnek meg köszi a villámgyors és minőségi szinkront itt az utolsó évadban. több sorozatot is megoldhatnának így))

kotterovány - 2011. 09. 11. 17:48

csak ismételni tudom magam: buta (szülés), humortalan (hamvak), drámaiatlan (kit érdekel, ha lou meghal?) ócskaság.
bűntény, hogy 3 évad után nem hagyták abba.

sidewinder - 2011. 09. 11. 18:42

Nekem tetszett a finálé,bár érezhető volt a változás és a pénztelenség a 3 évad után lásd(a tűzoltó autó márkajelzés változás,sok belső jelenet)De alapjában véve egy kicsit mi is ott érezhettük magunkat a 62 egységnél hétről hétre.Nagyon várom Leary új dobását a Sirens-t.Kíváncsi vagyok mit hoz ki ebből az angol sorozatból ha New Yorkba helyezi a storyt.Várjuk.

winnie - 2011. 09. 11. 20:07

tényleg OFF, csak fura ilyet olvasni.

“és a pénztelenség a 3 évad után lásd(”

hagyjuk már ezeket a szélsőségeket, hogy pénznélküliség, főleg az epizódonként többmillió dollárba kerülő sorozatoknál. attól, hogy van, amin spórolnak, az csak azt jelenti, hogy másra költenek. például egyes durva CGI-k nem kerülnek annyiba, mint olykor 1 perces zenerészlet licencelése és tsai.

payskin - 2011. 09. 11. 20:14

Útközben megtanultam szeretni ezt a Rescue Me-t is, keveset morogtam, viszont sírva röhögtem az utolsó évad jó pár jelenetén — pont ennyi kell. Bejött az évadzáró (azóta már megnéztem kétszer), sőt, kedvet kaptam, hogy megnézzem elölről az egészet… Úgyhogy 62-esek FOREVER!

junkie - 2011. 09. 11. 20:16

A kibeszélőnél már leírtam a véleményemet, de ide is röviden: másra számítottam, és mikor néztem az utolsó epizódot, nem tetszett igazán, de aztán a végén elgondolkodtam, és rájöttem, hogy így volt ez jó.

Ez a sorozat akkor is 10 pontos, még ha ilyen gyenge is volt az uccsó évad.

Nagyon hiányozni fognak a 62-esek :(

junkie - 2011. 09. 11. 20:47

És köszönet az AXN-nek, hogy az amerikai premier után már nyomták, ezt így kell csinálni gyerekek!

És köszönet a zseniális szinkronért az illetékeseknek, külön kiemelném Garrity és Mike szinkronját, egyszerűen hatalmasak voltak :)

greg gavin - 2011. 09. 11. 20:49

Akármilyen gyengék is voltak az uccsó évadok, nekem örök kedvenc.

analist - 2011. 09. 11. 23:01

A játszótéri jelenet nagyon ott volt.

DICKtator - 2011. 09. 12. 07:23

Számomra azzal rontották el a végét, hogy annyira elhitették, hogy mindenki meghal – minden jel erre utalt, még a cold open is a kamu-szertartással (na azon akadtam ki a legjobban, mert egyetlen értelme, ha alternatív befejezésként fogjuk fel, különben egy idióta, hatásvadász elem), erre hopp, mégsem. Ami nem is lett volna baj, ha egy még nagyobb durranást tartogatnak a végére (mondjuk nem tudom, mi lehetett volna annál nagyobb), így viszont a várakozásaimhoz képest súlytalan lett a befejezés, elmaradt a katarzis, és bár hangulatos volt a zárás, hiányérzetem maradt utána.
Igaz, legalább a készítők is bevallották, hogy ez meredek volt, legalábbis én Needles szavait, miszerint csoda, hogy Tommyék élnek, eképpen értelmeztem.

Szóval túlságosan felcsigázták az érdeklődésemet, aztán alatta maradtak a várakozásaimnak.

Ezzel együtt hiányozni fog a sorozat, csak ez a kis hiányérzet ne maradt volna a befejezéssel kapcsolatban :S

UEVCS - 2011. 09. 12. 08:40

Én is milliószor leírtam már, hogy mennyire nagy kedvencem volt a sorozat, és hogy főleg a humoráért néztem (bár persze sokszor aggódtam a srácok személyes problémái miatt is). Rengeteg emlékezetes pillanatot hagy hátra a sorozat. (A teljesség igénye nélkül.A buzi buli az első évadban, Lou Biblia idézete ami az okos szerint vagy Pink Floyd vagy Green Day, Garrity és Mike herevizsgálata és benyit Diane Farr, amikor Tommy leoltja Laurát, hogy csak azért van a 62eseknél hogy szendvicset csináljon neki és le…pja, a számtalan apró beszólás, amiket többször visszanézel, a tökös csaj aki kimentette Tommyt a tűzből,főleg az autószerelésnél, ahogy Lou elintézi a k..vát, Garrity és a barnítókrém, Damiennel csajozás, Colleen megszentelése, az orvosi vizsgálat, a fingós csaj, Lou hamvai és tudom, hogy egy csomót kihagytam). Már ezekért a percekért megérte a 7évadot megnézni. Nekem egyébként az utolsó bejött, jobban mint a 6. (az elöző 10 rész). Az otthoni picsogások miatt csak 8/10-et adok rá, de erős évad volt nálam, és a nagyon szép keretes finálé miatt nyugodt szívvel búcsúzok a kedvenctől. Úgyis 1-2 évente le fogom darálni…

suy q - 2011. 09. 12. 13:59

úgy lett vége a 7. évadnak, ahogy egy évadzárónak ki kell néznie. a hamus résznél sírva röhögtem, ez tök olyan volt, mint az első évadokban. sajnálom, hogy vége, de most majd nézhetjük elölröl megint. a szinkron pedig kivételesen jó, a jóbarátokon kívül ez az egyetlen sorozat, aminek stimmel a szinkronja. olyan, amilyennek lennie kell.

adaam - 2011. 09. 12. 20:25

én végig szerettem a sorozatot hiába voltak egyértelműen gyenge részek túltettem magam rajta mert tudtam hogy lesznek még igazi poénok és drámák. nagyon fog hiányozni, talán ez volt az egyedüli sorozat aminek minden alkalommal megnéztem a főcímét mert hatalmasjó zene volt alatta és az a videó is remek volt. a zárórész elején igencsak meglepődtem de aztán csak kialakultak a dolgok és nem lett rossz szerintem a lezárás. goodbye tommy :)

clark - 2011. 09. 22. 12:48

sajnálmo hogy vége lett eme remek sorozatnak!az eegyik kedvencem.én nagyon sokat nevettem ,nagy poénok voltak benne,többet lehet nevetni mint a legtöbb sitcomon!biztos újra fogom még párszor nézni!kár hogy a végére nem maradt sok pénz,így nem volt annyi helyszín és kivonulás se,de azért így se volt rossz.

spoiler:
gondoltam hogy csak Lou halt meg ,én nem ugrottam be,bár érte is kár jó karakter volt.A vége meg pont olyan volt ,mint a pilot.

a fináléban a hamvasztott Lou szétszóródott ááá,az mekkora volt!
ismét egy nagy klasszikus sorival kevesebb:(

én adnék egy 7/10 erre az évadra.

összeségében meg 8.5/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz