login |

Curb Your Enthusiasm: vége a 8. évadnak

2011. 09. 13. 14:55 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Hitler really ruined that mustache for everybody. It’s really an interesting mustache, but now, no one can wear it.

Az HBO-s Curb Your Enthusiasm-ról ismét le kell írnom, hogy ez az a sorozat, amit annak idején bepróbáltam és érthetetlenül néztem (azon is, hogy minek megjelentetni itthon DVD-n tévés sugárzás nélkül, Félig üres címen…), azonban pár évvel idősebben simán rádöbbentem a zsenialitására, s örülök, hogy az 1-6. évad még mindig megtekintésre vár, hogy ha esetleg megszorulnék. Korábban is írtuk, hogy ha valaki nem hiszi mindezt, akkor adjon egy esélyt valamelyik résznek. Mondjuk a mostani évadzárónak, melyben éppen Michael J. Fox volt a vendégszereplő. (Ajánlott olvasmány: 7. évados premierkritika, 8. évados premierkritika)

Was it pissed or Parkinson’s?

Az a Michael J. Fox, aki magát alakította és simán belement abba, hogy a 8×10 egyik szála az ő Parkinson-kórjáról szóljon, illetve azt figurázza ki. A végeredmény zseniális, Larry David-ről mindenki azt hiszi, hogy milyen bunkó, kiröhögi Fox betegségét, pedig itt a legártatlanabb (inkább Fox a paraszt), hiszen több alkalommal is bizonyíthat: szokás szerint összeakad verbálisan egy random idegennel, s valaki (háttérzongorista új barátnője) ismét volt olyan botor, hogy egy gyerek közelébe engedje, amiből természetesen nem sok jó sül ki.

Már évad közben is voltak olyan epizódok, melyeknél látható volt, hogy Larry David merész és ízléstelen, kvázi nem ismer sem istent, sem embert, számára nincsenek tabuk, azokhoz képest a mostani meleg kisgyerek, Hitlerezés és a horogkeresztezés már tényleg csak hab volt a tortán. De milyen finom hab, bár az ízét az én több évvel ezelőtti tapasztalataim alapján csak kevesen fogják értékelni. Kicsit nagyzolósnak hathat, de a Curb Your Enthusiasm tényleg olyan sorozatnak tűnik, amihez fel kell lehet nőni, s itt nem az évek számára gondolok.

Get a life, jews.

Kíváncsian várom a folytatást, mely nincs berendelve még, de a nézettség jó, így minden Larry David-en múlik. Mindenesetre lezárás nem volt, bár valószínűleg a New York-ban játszódó részeknek most vége (maga a polgármester zavarta el). A finálé 8,5/10, de az évad is megkapja simán a 7/10-et.

13 hozzászólás Ne habozz!

Tiberius - 2011. 09. 13. 15:18

melyik csatornán megy?

winnie - 2011. 09. 13. 15:47

hbo

jack ez - 2011. 09. 13. 15:51

Nem szeretek nagy szavakkal dobálózni, de szerintem ez minden idők legjobban megírt sorozata. A negyedik évad táján indul be igazán, előtte még érezni, hogy visszafogták magukat néhol, nem lett kivezetve néhány poén, nem üt akkorát Larryn az élet.

Chloe Wolfe - 2011. 09. 13. 16:03

Hehe, én abban az érdekes helyzetben vagyok, hogy mielőtt megnéztem volna ezt az évadzárót, még egyetlen részt sem láttam a sorozatból, de mivel Michael J. Fox volt a vendégszereplő, ezt a részt megnéztem miatta, és azt kell, hogy mondjam, valóban zseniális volt, és ezt nem csak elfogultságból mondom, mert MJF számomra egy élő legenda, hanem mert tényleg tetszett ez a fél óra. Úgyhogy fel is jegyzem ezt a sorozatot a hosszú-hosszú megnézendő sorozatok listájára.

Dick - 2011. 09. 13. 16:18

utálom ezt a sorozatot, mindig ráébreszt milyen impotens a társadalom és mennyi régi vágású faszfej létezik. Döbbenet, ezt az embert aki a főszereplő simán összeverném, ha a közelemben lenne ilyen.

PIQ - 2011. 09. 13. 16:40

Most ténzleg??? Erről hamarabb születik írás, mint arról, hogy vége lett az Entourage-nak? WTF?

lijacska - 2011. 09. 13. 16:59

véletelenül akadtam rá a sorozatra, de megérte…annak ellenére, hogy az első évadok nem nagyon jöttek be(nem is néztem végig). de az utolsó két évad….egyszerűen zseniális, fura de mégis szórakoztató.
gondolkoztam a sorozat eleje miért nem jön be. egy kifogást találtam. Larry volt az író, csak az alaphelyzetek voltak felvázolva, a színészekre hagyva a duma nagy részét(nem tudom mennyire igaz), de a 4 évadtól vett fel írókat is. ugyanaz a forrásból olvastam(wikipedia).

winnie - 2011. 09. 13. 17:12

az biztos, hogy most már többen csinálják, de szerencsére így is van sok improvizálás benne, ami akkor is volt, vagyis csak a szituk voltak megírva, a dialógok nem.

Hunnenkoenig - 2011. 09. 13. 23:43

En nagyapamnak meg a 80-as evekben is hitler bajusza volt, igaz hofeher.

Az öreg nem engedett belöle es leszarta, hogy ki mit gondol :-D

Mondjuk megmondom öszinten, nekem sosem jutott rola hitler eszembe.

MJF reszt beprobalom.

Gaines - 2011. 09. 13. 23:44

Az a lényeg, hogy Leon menjen vele mindenhova. :) Zseniális évad volt, és öröm nézni, hogy mit sem vesztett a kezdetekhez képest a frissességéből (nálam pont a 4-5. évadnál volt egy leszállóág, míg az egyik legjobb epizód ever a 2. évadban volt), a visszatérő poénok, az epizódok felépítése, Larry viselkedése, mind-mind komfortzóna, leülök elé, tudom, hogy mit kapok, és minden percét kiélvezem. Simán el tudnám nézni még nyolc évadig.

pytta - 2012. 05. 09. 12:20

Tudni lehet valamit arról, hogy folytatódni fog-e még a sorozat, vagy már vége? Csak naivan kérdezem (igen, olvastam a hírek között, hogy XY szerint Larry David már nem folytatja, de ennél egy fokkal hivatalosabb infó nincs esetleg?) Köszi!

winnie - 2012. 05. 09. 12:30

csak annyi továbbra is, hogy ha LD azt mondja, hogy lesz kedve, akkor folytatják. jb smoove mondta pár hónapja, hogy LD folytatni fogja, de semmi konkrétum nincs még.

pytta - 2012. 05. 15. 14:05

Akkor még van remény :)
Persze, ha vége, az se katasztrófa, max újranézem az elejétől, szerencsére ez egy olyan sorozat, ami nem csak egyszer nézős (nagyon nem)!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz