login |

Entourage: vége a 8. évadnak. És a sorozatnak is.

2011. 09. 13. 20:41 - Írta: human

35 hozzászólás | kategória: kritika,

Szomorú vagyok. Az Entourage fináléja semmiféle “világ legjobb befejezése” listába nem fog bekerülni, annyi bénaság volt az utolsó részben, mint az egész addigi évadban, de mégiscsak búcsúztunk az egyik feelgood alapsorozattól.

Az eddigi évadok ismeretében azért mindenképp egy kifutópályán kellett játszódjon az utolsó jelenet. Persze, volt cliffhanger, de jobban járt az, aki esetleg nem várta ki a végefőcímet, szóval a tényleges záró sorok a kifutón hangzottak el. Mélység nem volt benne, csak a haverok, “a család” utoljára összeborult, aztán eltéptek Párizsba. Hogy miért, az igazából felesleges kérdés. Volt indok, de erre mindjárt kitérek külön, hogy miért nem számít.

Ami érdekes kicsit, mostanában már nem a “Vince megkapja vagy nem kapja meg a szerepet” kérdés volt a középpontban, így konkrétan lógva maradtak szálak. Gondoljuk hozzá, mi? Mostanra több puskapor volt ismét a szereplők karrierjében, érdekes lett volna ha kibontják. Még így is, hogy lassan már mindegyikőjük milliomos.

Egy dolog marad csak tüske az utolsó évad kapcsán, hogy innen hiányzott 3-4 rész! Mármint nem ténylegesen, ennyit rendelt az HBO, de simán egy 13 részes évadot írtak át 8-ra. Úgy döntöttek, hogy a dolgok alapozása fontosabb, így nyugisan építgették a szálakat, hogy pont az utolsó rész váljon hiteltelenné: Vince az első randi után a számára legokosabb nővel már össze is akar házasodni, Sloannal a békülés, és a többi. Mindezt 30 percben, és még Ari nagy megvilágosodása is bele kellett férjen. Egyszerűen túlzsúfolt lett a finálé, elég hatalmas váltásokkal. Miért hátrált ki az HBO?

Hiányozni fog, akkor is, ha itt is hullámzó volt már a minőség egy ideje. Egy bizonyos szint felett tudtak maradni még a hedonizmusuk közepén is. Azért valahol durva, hogy visszaemlékezve egy nagyon-nagy mélypont volt a sorozatban talán: Dom. Az önismétlés számomra elment, hiszen azért E és Drama élete változott eleget.

Szerintem az utolsó sor zseniálisan jellemezte a sorozatot. Nem az írás magasságát említem, hanem tényleg összefoglalja az Entourage egy jelentős részét: I’m emotional too, we’d better find somebody to fuck in Paris. Van aki ezért utálta, érthető, van aki ezért szerette, ez szintén.

Led Zeppelinnel zártak, nekem is azzal kell. Lepergett már párszor.

35 hozzászólás Ne habozz!

Réku - 2011. 09. 13. 20:49

Hja… túlzsúfolt, ez jó szó rá. Aritól vártam, hogy újra összejöjjenek, de nem így, az a cég az élete része, és hogy csak otthagyni, amit anno kemény munkával ért el, ez nem az igazi Ari Gold. Vince nagy nősülése is erőltetett szerintem, a Sloan-E szál viszont aranyos volt a maga módján, főleg Turtle és Drama győzködése :D
Hiányozni fog ez a sorozat, nagyon, viszont nem a 7. és nem is a 8. évad miatt. A mozira meg kíváncsi leszek!

Zoss - 2011. 09. 13. 20:51

Teljesen egyetértek, hogy 13 rész kellett volna az évadban. De ettől függetlenül nekem tetszett.
Hiányzozni fognak a srácok!

endel - 2011. 09. 13. 21:14

eskuvo, 3 mondattal meggyozzuk sloan-t, random dolgok, valahogy ugy vagyok vele, hogy ha a repterrel zarjak le es nincs ari, akkor ugy elmegy (persze, film…)
borzasztoan keves volt a 30 perc, de maga a sorozatra meg mindig ugy tekintek vissza, hogy kotelezo mu

// human kozben uj nevet adott a sorozatnak

Morpheus - 2011. 09. 13. 21:14

Gyengének összecsapottnak érzem az egész évadot. Közelébe sem ér a többinek. Nagyon szomorú vagyok, talán azért mert több rész kellett volna, talán azért mert nincs tovább.

Ami viszont tetszett:
“-Really on your career?
-I had my balls crossed.”

seggreeses - 2011. 09. 13. 21:15

Elhúzhatták volna még egy kicsit, de hát ez van :S
Fasza sorozat volt!

dionysos - 2011. 09. 13. 21:19

Nekem tetszett ez az utolsó rész, bár a házasság tényleg hiteltelen volt.
Dom pedig azért volt “szükséges” a sorozatba(bár én nem hiányoltam), hogy megmutassák, milyen környékről származik Vince. Amúgy én évekig azt hittem, hogy a fináléban Vince nyer egy Oscart :D
Nem vagyok egy érzelmes típus, de mivel a kedvenc sorozatomról van szó, amit majdnem egy évtizedig néztem, azért összeszorult a torkom a repteres jelenetnél.

benoge - 2011. 09. 13. 21:30

Aki nem tette, nézze meg a vége főcím utáni Ari-s részt is!

Nina - 2011. 09. 13. 21:31

Gyengének még nem is lett volna gyenge, de az irrealitás talajára tévedtek, egészen elképesztően, aztán átmentek magyar népmesékbe, minden jó, ha vége jó, Ari, Melissa (utolsó Ari-jelenet, cliffhanger?!:P). Vince házassága (haha)… na jó, gyerekek, ezt marhára elkapkodtátok. Mintha ez az évad tényleg csak arra szolgált volna, hogy: na kaptok pár részt, aztán vége a marhulásnak. Zárjátok le valahogy, bye.
Ha csak az utolsó évadot nézem, nem hiányoznának. Ám ami előtte volt, mindent vitt. Köszönjük a nyolc évet, a darákat, a napfényes Kaliforniát, és a sok humort:)

Dregnarr1 - 2011. 09. 13. 21:35

Eszméletlen gyenge lett, nagyon sajnáltam, hogy ilyen minőségű résszel zártak.

D.W. - 2011. 09. 13. 22:02

Tényleg elég túlzsufolt lett a rész,de én úgy érzem mindenki eljutott oda,ahova kellett neki.Vince házassága hiteltelen volt egy kissé,dehát emberek: ő Vince!Nem az őrültséget szoktuk meg tőle,meg azt hogy amit a fejébe vesz azt megteszi?Dehogynem!Úgyhogy nekem még a maga módján bele is fért.Eric-Sloan: Úgyis tudni lehetett, hogy összejönnek,de a Drama/Turtle -Sloan vmint a Vince-Sloan jelenet is hihetetlen aranyos volt.Nekem két dolog nem tetszett csak: Lloyd utolsó jelenete nagyon erőltetett volt,valamint az utolsó utáni jelenet teljesen szétb*ssza Ari feltámadását a családjával szemben. Nagyon fog hiányozni,a kedvenc sorozatom volt,mind közül. De sebaj,készül a mozi,addig meg párszor ledarálom a 8 évadot egyben…. ;-)

Norbi - 2011. 09. 13. 22:26

nem mondom hogy nem könnyeztem meg… nem ezt a részt. magát a sorozatot

greg gavin - 2011. 09. 13. 22:52

I’m emotional too, we’d better find somebody to fuck in Paris….hát ezen vagy tíz percig szakadtam :-DDDDD, először a Rescue Me, most az Entourage, nagy lett az űr. Várom a filmet.

Real013GSF - 2011. 09. 13. 23:09

Én így értelmeztem az utolsó részt: egy Hollywood-ról (is, nyilván) szóló sorozatnak írtak egy hamisíthatatlan, igazi, hollywood-i happy endet. Azok meg általában ilyen gyors váltásokkal következnek be, így kicsit ironikus is volt a rész.

Ha belegondoltok, ez az évad nem is arról szólt, hogy Vince visszakapja-e a helyét a sztárok között, itt az volt a lényeg, hogy a magánéleti problémák megoldódjanak. ( Drama-nál, és Turtle-nél pont nem, az ő száluk le is volt zárva még a finálé előtt…) Vince révbe ért, egy hirtelen döntéssel (és nem egyszer csinált már ilyet), E meg Sloan meg hiába volt sokszor se veled, se nélküled kapcsolatban, tulajdonképpen olyanok voltak, mint a borsó meg a héja , ugye… Az ő civódásukon végig látszott, hogy szeretik egymást, csak baromi konok volt mindkettő. Ari váltása pont nem volt hirtelen ( csak egészében kell nézni az évadokat…), plusz ne feledjük, hogy a stáblista utáni jelenet minimum elgondolkodtatta, és ezzel máris irányt mutatott a mozifilmnek (reméljük, lesz!:)

Szerintem mind a nyolc évad tök ugyanazon a magas színvonalon pörgött.

Vödör - 2011. 09. 13. 23:16

Volt már olyan korábban, hogy egy egy sorozatot befejeztek, majd néhány év múlva ugyanazzal a szereplőgárdával folytatták? Gondolom nem. Kár.

Csubut - 2011. 09. 13. 23:45

Vödör: Volt, a Futurama, de az rajzfilm :)

PIQ - 2011. 09. 14. 00:05

Először is köszi!
Mióta megnéztem a sorozatzáró részt, várom az írast. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de szerintem minden idők egyik legjobb sorozatának lett vége. Ami az utolsó részt illeti, szerintem ay egész sorozat egyik legjobb része volt (mondjuk azt aláírom, hogy a 6-os szezonzárót semmi nem fogja megverni “Return to the King! Or be exiled from this town forever!”) De a mindenképp mellette szól, hogy sokan sírtak, hogy nem pörög eléggé a sorozat, na nesztek pörgés :) Jó-jó kicsit tényleg irreálisan vad kanyarok voltak benne, de elvégre ez Entourage, nem várhattunk valami lapos befejezést, s természetesen egy happy end-et. Az hogy E s Sloan valahogy megoldják, az várható volt, hogy Ari s Mrs. Ari (hiába tudom, hogy Melissa, nekem Mrs. Ari marad mindig) is valahogy újra összejönnek stb. s persze Vince-nek is, ha már nem adtak Oscart a szezonzáróban, legalább valakivel össze kellett hozzák. Ami a mozifilmet illeti, én is nagyon szeretném, hpgy legyen, de nem adok sok esélyt (sajnos) neki. A 24-nek sokkal nagyobb nézőtábora volt s bármennyire akarták nem lett mozifilm belőle, most Wahlberg akarja, az még sokat nem jelent.
Ami a teljes sorozatot illeti egy dolog biztos: hasonlóan érzem magam mint a West Wing végén, hogy úgy érzem, valami hiányzik, valami nem lesz többé. Több mint biztos vagyok benne, hogy az első 6 szezont meg fogom nézni hatodszorra is, (persze az utolso rész kivételével, mert azt láttam legalább 50-szer) a hetes szezont harmadszorra is és az utolsót pedig másodszorra. Ez is olyan, hogy kell látni egyben az egészet, legalább egyszer.

LuPuS - 2011. 09. 14. 06:10

Nos véget ért egy korszak.
Most azt kellene írni nagyon jó volt/szar volt az utolsó. Mindenkinek saját magának kell eldönteni.

Én az helyett, hogy kesergek a mozifilm elkészítésre koncentrálok

Vince boldogan él NY-ban, a szomszédban E. és Sloan a Central parkban sétál.
Drama uralja Hollywoodot, míg Turtle milliomosként éli Vince régi csajozós életét.
Lloyd vezeti Barbaraval az ügynökségetés.

….s ARI, aki lemondott a császárságról visszatér, mint a már emlegett felsőbbhatalom.

A sorozathoz hozzá szólva egy komplett darálást hamarosan tervezek. D

danibacsi - 2011. 09. 14. 10:29

remek volt, egyik legjobb ment el örökké :-(

rip, utolso évad tényleg nem a legjobb volt, de sztem korrekt lezárás volt.

idarpidi - 2011. 09. 14. 11:09

nekem bejött, szerintem messze ez volt a legjobb rész az évadban, de hát ez egy záró epizódtól el is várható

Mrs. Ari jót pucsított a záró jelenetben :D
én simán beleképzeltem egy folytatást Piven főszereplésével
valami más címmel a média birodalom élén..:)

Báresz - 2011. 09. 14. 11:50

Kicsit felemás érzéssel néztem végig ezt a sorozatot. Turtle számomra az egyik legidegesítőbb,legunszimpatikusabb sorozatszereplő ever,Vince is elég idegesítő,Eric meg totál érdektelen. De Ari Gold és Drama karaktere olyan szinten zseniális,hogy miattuk muszáj volt végignézni az összes évadot,pedig sokszor kaszálni akartam.

Orkuki - 2011. 09. 14. 15:38

Az utolsó rész után, úgydöntöttem hétvégén ledarálom az egész sorozatot újra, egyben, és pityergek egy kicsit :)))

Tényleg nem volt valami egetrengető dolog a záróepizód de engem valamiért annyira ez a kerek egész érzés fogott el, hogy nemvolt kedvem az elmaradt szálakon gondolkozni, megfelelő lezárás volt számomra.

vicvega - 2011. 09. 14. 19:50

még nem néztem meg, mert nem tudom eldönteni, hogy a dara n nézzem-e (a 3. évad vége felé járok), vagy most. és igen, a 7. rész után írtam én is, hogy fogják ezt egy részben lezárni. szóval nem túl jól sikerült…de majd talán lesz mozifilm.

DaMan - 2011. 09. 14. 20:29

Még ha össze is csapták, az egyik legjobb, ha nem a legjobb sorozatnak lett vége :( Tényleg vannak még nyitott szálak, de úgyérzem a mozifilmmel fognak mindent rendesen lezárni, anélkül egy negyedéig lezárt történet.. háát, kell az a film :)

bélabá - 2011. 09. 15. 01:03

Szerintem jobb lett volna a vége, ha nem Vince nősül meg, hanem Eric és Sloan esküvőjét szervezik meg Párizsba, Vince nem jön össze a szőke csajjal, hanem ők hárman Turtle-lel meg Drama-val facéron mennek, és hármasban beszélnek arról hogy valakit meghúznak Párizsban.

Úgyis mindig csak Eric volt a monogám típus, nekem nem hiányzott hogy Vince megnősüljön. Az Ari-s zárójelenet szerintem kellett, tompította az előtte lévő hiteltelen megvilágosodós, “a családért élek” fordulatot.

dagobert - 2011. 09. 15. 14:57

mindenhol azt olvastam, hogy az utolsó részben kiderül, hogy hívják Are nejét. lehet én voltam figyelmetlen, de nem vettem észre. szóóóóóóval? :)

Orkuki - 2011. 09. 15. 15:39

dagobert: már előtte kiderült. Melissa

VanillaSky - 2011. 09. 15. 22:18

Sok mindent leírtatok, sokat is lehetne még írni róla. Számomra a legjobb sorozat volt eddigi életemben, de ellentétben a régi közel ennyire szeretett sorozatok zárásával, a zárójelenetnél nem volt semmiféle könnycsepp vagy gombóc a torkomban. Csakis a mosolygás, ez jellemezte az egész sorozatot, a drámai részek ellenére is:)

paranoid android - 2011. 09. 15. 23:23

Furcsa, visszagondolva én is látom a zsúfoltságot és néhány helyen a hiteltelenséget, de miközben néztem baromi jó volt; Sloan és a srácok jelenetei iszonyat aranyosak voltak. Asszem a forgatókönyv hibáit a színészek elfedték, mert én nagyon élveztem a sorozatzárót (de szomorú ezt leírni). Az évad azért elmaradt kicsit a többi mögött, de tetszett a zárás, a sori maga meg hatalmas volt. Az biztos, hogy lesz nálam pár Entourage-dara a jövőben.

dagobert - 2011. 09. 16. 00:44

mikor, hol?

winnie - 2011. 09. 16. 08:38

a kritikáknál az előző hetekben említik, hogy melyik részben.

UFO - 2012. 02. 24. 10:25

Hiányozni fog

jky - 2012. 02. 24. 19:40

Tényleg kicsit kapkodós volt a vége, de ettől függetlenül számomra tökéletes lezárás. Nagyon hiányozni fognak a srácok :(

rEEzuh - 2012. 02. 25. 21:54

szerettem ezt a sorozatot, kár hogy vége, a lezárás elég összecsapott volt, de mégis kereknek tűnt a végén

harmundo - 2012. 02. 29. 14:13

Én egyszerűen szeretem ezt a sorozatot. Annyira, hogy nem tudom rossz szóval illetni az utolsó részt. Az a jelenet, amikor az operás CD-t az egész épületben lehet hallani, az valami zseniális. Végig görcsben volt a torkom, hogy vége lesz az Entourage-nek, de hát mindennek vége szakad egyszer. Szerintem a befejezés is jó volt, mindenki megkapta, ami járt neki, mindenki boldog, feel good a helyzet, ez kellett.

Ami meg Ari-t illeti, zseniális figura volt végig, és talán pont ez a fellélegzés kellett a sorozat végére, ő is ember.

9/10, nem a világ legjobb sorozata, de nagyon közel áll hozzá :-).

Tices - 2012. 03. 25. 11:41

Olvasva a hozzászólásokat elgondolkoztam, vajon én vagyok ilyen kritikus? Nekem ez a sorozat olyan volt, amit viszonylag sok pénzből, jó alaptörténetből, jó stábbal, vitték el főleg a vendégszereplők.
Pl. A Drama-át játszó színész vagy zseniális vagy az életben is valamelyik rokona nyomta be a sorozatba, nem tudtam eldönteni. A végére idegesítően játszott. Vince sem mutatott sokat számomra, néha már ő is idegesített. Eric nem volt hiteles, eljátszották a gyerekeket az elején, akik felkerültek Hollywood-ba, a végén meg nagymenő lett, ok a történet kitűnő, de a végén valahogy hiteltelen. Nem láttuk pl. hogy mitől lett nagymenő a néhány talált forgatókönyvön kívül, mert állandóan “Hívom Ari-t” szöveg volt. Turtle hullámzó volt, a vége felé szerintem egészen belerázódott. Ari, persze ő volt a csúcs, ő vitte el sorozat felét. A vége tényleg egy összecsapott kakaómassza, viszont a 8. évad 1 részészében nevettem fel először hangosan és jóízűen.
A történet szempontjából több idő kellett volna (műsoridőben), de a “pörgés” akkor elmaradt volna, de sokszor volt olyan, hogy jobban koncentráltak a Turtle-re mint mindenki másra. A koko sem kellett volna Vince-nek, vagyis igen, de csak úgy a 3. 4. évadban, ami végig kísérhette volna Vince sorsát. Házasodás? Legalább egy évadig kellett volna játszatni, hogy együtt vannak, aztán hirtelen kibékülnek és elveszi vs. Sloan Eric.
Viszont nagyon kellemesek voltak a vendégszereplők.
Összességében jó volt a sorozat, de korántsem kitűnő.
6/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz