login |

Rizzoli & Isles: vége a 2. évad nyári etapjának

2011. 09. 13. 17:00 - Írta: winnie

26 hozzászólás | kategória: kritika,

Amolyan minifináléval zárta a Rizzoli & Isles a második évad első felét, mely kiemelkedő részek nélkül hozta az elvárt szintet (6-7/10), igaz az S1 legjobb pillanatait nem érte el. A minifinálé nem arra vonatkozik, hogy cliffhanger-t kaptunk volna az arcunkba, hanem mindössze egy(-két) átívelő szálat, mozgattak meg benne – a 2 részre eltűnő Frankie-ét, és Rizzoli nemeziséét, Hoyt-ét. Kíváncsi is voltam, hogy képesek-e évadonként 1-2 új sztorit kitalálni a gyilkossal kapcsolatban.

Magáról a sorozatról nem is tudok sok újat elmondani, ugyanolyan jópofa, mint eddig, s nem azért kötelező, mert annyira penge, hanem mert nagyon szerethető és szórakoztató. Más nem is lehetne, ha a két címszereplőt alakító Angie Harmon és Sasha Alexander ennyire jól el van egymással, de a többieket is abszolút meg lehet kedvelni, nem hanyagolják őket.

Az esetek okések, a részeket elég sok, a nyomozáshoz nem köthető magánélettel töltik fel, amit itt szerencsére nem zavar, ráadásul, főleg az évad elején többször is nem klasszikus “kevés vendégszereplőből ki a gyilkos?” stílusú részt kaptunk, hanem olyat, ahol a nyomozás menete volt a lényeg, a tettes pedig a végén került csak elő, kvázi csavar nélkül.

A sztorik hangvétele is váltakozott, egy vicces(kedős) után jött valami komolyab, durvább téma, s a Rizzoli & Isles annyira beállni látszik egy szintre, hogy szerintem hosszabb távon változást csak a mellékszereplők és a visszatérők fognak jelenteni, akik eddig csak minimálisan voltak jelen, de ez talán nem is baj. Ezen a fronton ugyanis egyelőre csak Isles-anyu jelentkezett be, akit fogunk látni még, mint ahogy Rizzoli “pasija” is vissza fog jönni, plusz láthattuk többször Rizzoli egyik besúgóját, a tesóját és a fölösleges felettest.

Utóbbit egyébként az 1. évadból elfelejtettem és épp azon filóztam, hogy milyen jó, hogy itt nincs parancsnok karakter, akivel szenvedve meg kell futni a kötelező köröket, s ekkor lépett ismét a képbe. Pedig már kezdtem reménykedni abba, hogy ez a boston-i rendőrőrs valami fantáziaszülemény, mert a Rizzoli – Frost – Korsak trió elég furán működik, hol Frost, hol Korsak tűnik Rizzoli partnerének, pedig elvileg előbbi az, utóbbi csak az volt. Valahol épp ezért sajnálom is, hogy Frankie elvileg képbe kerülhet itt, s bővül a csapat a papírforma szerint.

Persze ettől még a folytatás kötelező lesz, ha ennyire egyenletes a színvonal.

26 hozzászólás Ne habozz!

Aliasanna - 2011. 09. 13. 17:31

Nálam ütött a “minifinálé”. Nagyjából erre számítottam, és csak reméltem, hogy nem tolnak az arcunkba egy nagy cliffhangert!

A Rizzoli-Frost-Korsak trióról annyit, hogy a 2×01-ben Cavanaugh bejelentette, hogy századossá léptette elő Korsaket és hozzátette, hogy “You’re a threesome now!”, ergo onnantól kezdve nyilván mindketten Rizzoli társai, és kvázi Korsak a felettesük. Ezzel védik ki szerintem azt, hogy Cavanaugh minden epizódban benne legyen, hiszen Korsak bármilyen döntést felülbírálhat!

Frankie képbe kerülésével pedig szerintem megint változnak majd a dolgok, szerintem Frost és Rizzoli maradnak meg egymás társainak, és a tapasztalt, vén róla Korsak lesz Frankie társa. Erre már volt is utalás a 2. évadban, meg ugye Jane nem lehet a saját öccsével “egy csapatban”, mert az összeférhetetlen az őrsön belül! Akit kifejezetten nem csíptem az évad eddigi 10 részében az a tökéletesen fölösleges dr. Pike volt a 2×09-ben. Idegesítő, “hatalmát” fölöslegesen fitogtató, arcoskodó pacák volt, és perpillanat egyáltalán nem bánom, hogy csak abban az egy részben volt benne. Más kérdés, hogy Ed Begley Jr. nagyot alakított a szerepben, de véleményem szerint tök fölösleges volt. Hiszen attól, hogy nem volt bent a boncoláson, az érdemi munkát mégis Maura végezte.

Összességében nálam az évad első fele 9,5/10. 9,5 mert semmi sem lehet tökéletes ;)!

(nem tudom írtátok e már, de a 2. évad itthon szeptember 25-én startol, 21:00-kor a Viasat 3 műsorán :)!)

krapulax - 2011. 09. 13. 17:51

Őszintén szólva nem tudom, hogy tavaly mi tetszett benne, de kétségtelen, hogy vártam ezt az évadot, amely elképesztő csalódást okozott. Gyakorlatilag nincs benne mozzanat (jó, ebből az évadból csak 3 részt bírtam), amelyre azt mondanám, hogy ötletes és a két főszereplő kapcsolata szerintem sokkal kevéssé volt művi tavaly.
sajnálom, de nem tudom már követni. A másik hatalmas csalódásom az a Glades, kb. ugyanaz, tavaly friss, idén pocsék.

winnie - 2011. 09. 13. 17:52

“A Rizzoli-Frost-Korsak trióról annyit, hogy a 2×01-ben Cavanaugh bejelentette, hogy századossá léptette elő Korsaket és hozzátette, hogy “You’re a threesome now!”, ”

na, erre nem emlékeztem, köszi.

Llew - 2011. 09. 13. 18:17

Két résszel el vagyok maradva, de az amíg néztem addig valahogy laposabbnak tűnik, mint az első évad. Lehet, hogy csak azért mert nincs meg az újdonság varázsa, de amíg az első évadot úgy daráltam, hogy közben fülig ért a szám a szerethetősége miatt, addig most úgy szo-szo vigyorgok rajta hetente és két rész lemaradás is azért van, mert nem töröm magam, hogy frissiben megnézzem..

Neoprimitiv - 2011. 09. 13. 19:02

Nekem eddig tetszett az évad, semmi kiemelkedő, de egyenletesen kellemes, csak azért nem nevezném guilty pleasure-nek, mert semmi szégyellni való nincs abban, ha valaki nézi.

Ami csalódás volt, az a mostani rész vége, a szülinapi bulival. Számomra Jane egyik komoly pozitívuma volt, hogy rettegett Hoyt-tól. Tudta, hogy képes arra, hogy legyőzze de azt is tudta, hogy ez az ember mire képes és félt tőle, Angie Harmon pedig ezeket az érzelmeket nagyon jól el is játszotta. Erre jön egy rész, ahol majdnem megölik őt is és a barátnőjét is (nem mentek rá a részben, de Hoyt MO-ja ugye az volt, hogy a férj szeme láttára megerőszakolta és megölte az asszonyt, aki az ő felállásukban egyértelműen Isle, majd utána végzett csak a férjjel), utána szándékosan, gyűlöletből megöli Hoyt-ot. (Jogos önvédelem, nem kétséges, de egyértelműen nem csak védekezett, hanem végre végezni akart vele.) Egy órával később, anélkül, hogy akár ruhát váltottak volna, teljes happiben ugrabugrálnak, ez így nagyon gyors volt. Jobban örültem volna, ha egy kicsit visszafogottabb, befelé fordulóbb befejezésnek. (Apropó: annyire lefogyott a költségvetés, hogy egy-egy vacak ragtapaszra sem tellett már a végén? Egyikük nyaksebe sem volt bekötve, pedig elég szépen vérzett korábban mindkettő.)

Timcsi - 2011. 09. 13. 19:35

Neoprimitiv: A sebet én is csak bámultam, főleg, hogy Jane homlokán meg volt tapasz. Meg igazából lehet, hogy kihagytam valamit, de az hogy lehet, hogy egy pénzen, ami ki tudja, hány kézen megy keresztül, egyetlen ujjlenyomat van?

Egyébként ez a második évad tényleg mintha egy picit leült volna, de a lányok még mindig aranyosak, a többiekkel sincs gond, a sztorik nem különlegesek, de eddig sem voltak igazán azok.

A nyári finálé vége meg kifejezetten tetszett, nagyon izgalmas volt, Angie Harmon nagyon jól megoldotta. Bár eddig sem volt rá panasz :)

Aliasanna - 2011. 09. 13. 20:24

Neoprimitív: szerintem lesz még a Hoyt dologban fordulat, mert amikor az utolsó képkockában mutatták, határozottan nem volt halott. Most az egy dolog, hogy Ők a rész végén azt mondták, hogy “Hoyt meghalt!”… nyilván a többség be is nyalja a fagyit, de ez így túlontúl egyszerű volt! A 2x15ben meg jön vissza Dean és Mrs. Isles is… nyilván nem véletlenül pont ez a két ember a “kiválasztott”, nem lehet az sem véletlen, hogy most nem kaptunk cliffhangert… Szóval szerintem simán lehet itt még ebben csavar. Én a finálé címéből (“Can I get a witness?”) asszociálok valami Hoyttal kapcsolatos dologra, aztán lehet, hogy majd szépen elmondhatom, hogy “hát, ezt benéztem”… :)

ungabunga - 2011. 09. 13. 20:25

Valami elfogyott a tavalyhoz képest, de csak a két címszereplő között. Sarah-t simán ki is lehetne írni belőle szerintem. Angie (karaktere) tökéletesen el bírná vinni a hátán a sorozatot, nagyon jól áll neki ez a slampos stíl. Meg ugye az a hang..:) Korsak-ot szeretjük, viszont Frost is kezd laposodni, igazán kaphatna több-jobb sort.

Szórakoztató, de csakis Angie miatt. Valamit kellene kezdeniük Sarah-val mindenképpen, mert ez az irány nem jó:(

Llew - 2011. 09. 13. 20:28

ungabunga:
a két nő közti kapocslat az ami kiemeli az átlagból és elviszi a hátán a sorozatot. Rizzoli egyedül semmire sem elég. Mellesleg Sasha és nem Sarah.

Timcsi - 2011. 09. 13. 20:29

ungabunga: Az inkább Sasha :)

Aliasanna - 2011. 09. 13. 20:44

Nem tudom olvasta e valamelyikőtök Tess regénysorozatát, ami alapján a sorozat készült…?! Mindegyikben Rizzoli a főszereplő, Maura a könyvekben is egy mellékszereplő. Nekem nagy kedvencem Sasha, nagyon bírom, hogy Angie és Ő is legalább annyira különbözik egymástól, mint a karaktereik és mégis tök jól egymásra vannak hangolódva. Nem mellesleg elég hülyén jönne ki, ha a sorozat címe Rizzoli & Isles lenne, csak épp Isles nem lenne benne…

Llew-vel egyetértek abban, hogy a két nő közti baráti, már-már testvéri kapcsolat az, ami megadja a sorozat esszenciáját, és az 1. évadhoz képest szerintem többen azért érzitek laposnak, mert ott még nem ismertük ennyire a karaktereket… Talán ez az első olyan sorozat, amit bár nagy kedvencemnek tartok, nem vagyok vele kapcsolatban elfogult. Viszont én ezt a laposságot nem érzem. Minden részben megvan az, ami megfoghatja az embert. Nem véletlen a heti több, mint 9 milliós nézettség az USA-ban…

winnie - 2011. 09. 13. 20:49

“Nem mellesleg elég hülyén jönne ki, ha a sorozat címe Rizzoli & Isles lenne, csak épp Isles nem lenne benne”

eredetileg rizzoli volt a sorozat címe, csak idővel lett rizzoli & isles.

Aliasanna - 2011. 09. 13. 21:06

winnie: tudom! eléggé utánaolvastam a dolgoknak, és a könyvekkel is tisztában vagyok. Úgy értettem, hogy ha ezek után kiírnák Sasha karakterét (ami szerintem baromság lenne, és nem is fog bekövetkezni) az elég hülyén jönne ki. Hiszen a legtöbben pont amiatt szeretik a sorozatot, mert a két nő között van valami különleges kapocs…

Neoprimitiv - 2011. 09. 13. 21:13

Hoyt: hát lehet, hogy feltámasztják, de már itt is haldoklott, utána még le is szúrták, én remélem hogy nem fog váratlanul feltámadni. Mondom ezt úgy, hogy számomra az egyik legjobb főgonosz volt, tényleg a frászt hozta az emberre.

Fost egy kicsit tényleg lapos lett, beszorult a kötelező geek szerepébe, de ezen azért elég könnyű még javítani, ha a szándék megvan rá. A két csaj – azt tudom, hogy engem befolyásol a forgatásokról kiszivárgott képek, videók hangulata, egyszerűen nem tudok vigyorgás nélkül nézni rájuk. Azt hiszem igaza lehet Aliasannanak, most már ismerjük a két karaktert ezért a kettejük közti dumák kevésbé meglepőek, de amíg ötletesek maradnak, addig engem nem zavar, sőt, legalább tudom, mit várhatok.

ungabunga - 2011. 09. 13. 21:14

@llew/timcsi keverem a kettőt, a másikat nagyon szeretem. Mea culpa.

Elhiszem, hogy hülye lenne, de a kémiájuk már akkor is lapos, unalmas nagyon műanyag, főleg a kezdetihez képest. Eleinte még új és friss volt. Így a második végére már nagyon hanyatlik a sorozat főként Sasha-nak köszönhetően. Elfáradt a karaktere. A sorozat a szereplők közti kémia miatt volt nézős, semmi másért, és ha a címszereplők közti elkopik/hagyják elkopni az nekem kaszát jelent.
Angie szerintem simán elvinné ezt a sorozatot évados-félévados frissített “beugrókkal”, mert az ő karaktere természetesnek hat, Sasha mű és erőltetett karakterével szemben.
Ilyen gondolatok kavarogtak az utolsó részekre már a fejemben. Ez van:)

Aliasanna - 2011. 09. 13. 21:33

ungabunga: ebből látszik, hogy csak a sorozatot ismered, nem néztél utána a karakterek hátterének, ergo nem olvastad a könyveket. Mint ahogy már mondtam, Maura mellékszereplő a könyvekben is, és attól, hogy Nálad hanyatlik a sorozat az nem azt jelenti, hogy egyébként is hanyatlik. Általában élőben kísérem figyelemmel az epizódokat (értsd: felkelek hajnali háromkor, és streamen szépen megnézem) közben jól elvagyok twitteren, az amerikai, ázsiai, ausztrál és egyéb rajongókkal, valamint nem egyszer fordult már elő, hogy Sasha és Angie is tiszteletét tette, ahogy az sem, hogy maga az írónő, Tess Gerritsen jött fel kulisszatitkokat megosztani a nagyérdeművel. 8-9-10 millió nézőt stabilan hoz hetente, Sasha karaktere fanfavorit, sőt én ahogy beszélgetek emberkékkel a neten azt látom, hogy többen szeretik Maurát a stílusa, a megjelenése és a tudása miatt, mint Janet, akit ugyan szeretnek, mert példát állít a nők elé kitartásból, alázatból és önfegyelemből, de sokan úgy vélekednek, hogy a karaktere megrekedt az állandóan odamondogató, háklis picsa szintjén.

Én megjegyzem nem értek velük egyet, nagyon szeretem Angie karakterformálását, mintha csak rá írták volna Janet. Ahogy Sasha-ra Maurát. A kapcsolatuk pedig szerintem nem lapos, csak egyszerűen már tényleg megszokhattuk azt, hogy milyenek a másikkal és hogy, pont kiegészítik egymást. Olyan a kapcsolatuk, mint (hülye példa) Charlie Angyalainak, és még sorolhatnám. Az már más kérdés, hogy általában itthon az nem jön be, ami kint hozza a magas nézettséget. Ha túl komoly valami, az a baj, ha túl poénos az, ha a kémia épp áll egy helyben akkor az… nem lehet a Világon minden embernek megfelelni, de én csak annyit mondok, hogy nem csak abból az irányból szemléld a dolgokat, hogy “a karakterek kémiája lapos”, mert akkor nyilván nem fogod élvezni, amit látsz!

Aliasanna - 2011. 09. 13. 21:45

bocs a dupláért…

neoprimitív: orvosilag nem erősítették meg, hogy Hoyt meghalt, “csak” Janetől hallhattuk, hogy az egyetlen szülinapi kívánsága teljesült. Tény, haldoklott… de az a seb korántsem tűnt halálosnak, amit Jane ejtett a mellkasán. Nem szúrta szíven, nem találta el a tüdejét, csak random módon mellkason szúrta. A dühe vezérelte, nem az, hogy pontosan célozzon. Arról nem is beszélve, hogy attól, hogy azokra a kémcsövekre az volt írva, hogy “Hoyt, Charles” még nem biztos, hogy az az Ő vére volt. Nem elmondta Janenek, hogy remélte, hogy összerakja a kirakós darabkáit és eljut hozzá? Simán tudta, hogy Isles megfogja vizsgálni a vérét, ergo a kis segédje segítségével bárhonnan szerezhetett vért, és nyilván DNS tesztet meg nem csináltattak, hiszen minek? Az orvosi szobában volt, pont ott, ahol Hoyt… de Hoyt eredetileg egy (jobb híján) vérellátóban dolgozott azelőtt, hogy sorozatgyilkossá vált volna… neki lett volna nagy kunszt valahonnan beszerezni egy rákbeteg vérét? Kétlem!

A két nyak+sebtapaszok kombó meg: magyarázható lenne azzal, hogy felületi sebeket minek ragasztgassanak? ;)

Timcsi - 2011. 09. 13. 22:13

Szerintem Jane homlokán lévő seb is felületi volt :) De egyébként ez nem is fontos.
A könyv vs. sorozat témához: A sorozat igazán csak a két főszereplő nevét tartotta meg, két könyvet olvastam, és az egyikben a sztori 80%-ban Mauráról szól, ő van a középpontban. A másik pedig, hogy bár Jane karaktere hasonló a könyvbelihez, Mauráé teljesen más. És ez nem is baj, a sorozat önálló életre kelt, és én el sem tudnám képzelni Maura nélkül, hisz egy dinamikus duót alkotnak.
Aliasanna: Amit a vérről írtál, mármint a csere-beréről, nem is jutott eszembe, okos gondolat :)

Neoprimitiv - 2011. 09. 13. 22:14

Aliasanna: maradjunk annyiban, hogy ha a novemberi első részben lesz utalás arra, hogy Hoyt még él, akkor kelletlenül, de tudomásul veszem. Ha később előbukkan a semmiből, hogy bibibííí, nem is haltam meg, akkor az nagyon komoly rossz pont lesz.

Azok a sebek meg annyira azért nem voltak felületiek. Én naponta dolgozom szikével, sniccerrel, egy ilyen vágásra nem elég a fixáló spray. Mindegy, ettől nem fog kevésbé tetszeni a sorozat, csak ezek azok a bakik, amiket nem pénzkérdés elkerülni.

Aliasanna - 2011. 09. 13. 22:28

Timcsi: Most olvasom a 3. kötetet (1. A Sebész, 2. A Tanítvány, 3. A Bűnös), ez az első olyan, ami inkább szól Mauráról és a munkájáról, mint Janeről. Egyetértek abban, hogy teljesen más a karaktere, és én sem tudnám nélküle elképzelni a sorozatot. (Angie nagyszerű színésznő, de Sasha sem elhanyagolható! Már csak azért sem, mert azokat az orvosi kifejezéseket megtanulni pár nap alatt, és úgy előadni, mint aki tudja is, hogy miről ugat… le a kalappal!) Olyan lenne, mint Lois Clark nélkül, Rory Lorelai nélkül… A sorozat meg nyilván haloványabb eredményeket hozna, ha egy az egyben a könyvet dolgozná fel, az írói gárda, és a szereplők is nagyon jók. A vér csere-beréhez meg az ötletet pont a könyv adta, és egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek. Hoyt fifikás, nagyon jó ellenfél, és mint ahogy már írtam is, túl egyszerű lenne, ha ennyivel kivonulna a történetből.

Neoprimitív: én a sebek+sebtapasz dolgot abszolúte laikusként írtam. Csak abból indultam ki, hogy nekem pl. az volt fura, hogy a legelső részben kb. ugyanilyen sebet ejtett Jane nyakán Hoyt, és azt megy egy műtéti seb lefedésére is alkalmas méretű cuccal ragasztották le, holott ránézésre tényleg nem tűnt komolyabbnak ezektől a sérülésektől.
Hoyt visszatérése meg… ha igazam van, és nem most láttuk utoljára az nem fog a november 28-i részben kiderülni. Túl korai lenne, én örülnék, ha némi levegővételhez jutnának a karakterek, és kicsit fellélegezhetnének, hogy végre kiiktatták a főrohadékot! Véleményem szerint ha később tudatosulna bennük, hogy CH még mindig él az nagyobbat ütne! Dean nyilván (remélem legalább is) nem csak azért tér vissza, hogy megdöngesse Janet és utána, mint aki jól végezte dolgát lelépjen!

Neoprimitiv - 2011. 09. 13. 22:36

Nekem Hoyt “váratlan” életben maradása csak azért lenne gázos, mert – bár dramaturgiailag igazad van – nehezen tudnám elképzelni, hogy senki ne közölje Jane-nel a hírt, ha életben maradt. (Most az olyan apróságról nem is beszélve, hogy itt azért kellene legyen egy IA vizsgálat is, ahol már eleve ki kell derüljön, hogy megölt valakit vagy csak súlyosan megsebesített.) Nyilván kinek a pap, kinek a papné, engem zavar, amikor pusztán dramaturgiai okokból egyértelműen irreális szituációt állítanak elő a készítők.

Aliasanna - 2011. 09. 13. 22:46

Nézd, én csak spekulálgatok… de az is tény, hogy Hoyttal már annyi minden történt (megjárta a háborút, sorozatgyilkos lett, börtönbe került, kiszabadult, majdnem megölte Janet, megint börtönbe került, és még sorolhatnám), hogy egy ilyen lépés is beleférhetne. Annyira gyors volt a váltása két esemény között, hogy Hoyt vére még meg sem száradt. Akkor sem biztos, hogy elhinném, hogy halott, ha hullazsákban mutatták volna, mert már arra is volt példa korábban. Irreálisnak meg nem tudom nevezhető e a dolog… tény, egy akármilyen eszközzel ejtett seb lehet halálos, de az a seb amit Jane ejtett Hoyton a tegnapi részben, számomra nem tűnt potenciálisan halálos sebnek, ezért is mondtam, hogy nekem egy kicsit ez így túl egyszerű volt és ezért is számítok arra, hogy itt még a vén róka sztorija nem ért véget. Eddig a dramaturgiára, történetvezetésre nem volt túl sok panasz… a készítők igyekeznek a Földön járni és úgy megírni a sztorit, hogy az mindenhogyan stimmeljen, szerintem!

Timcsi - 2011. 09. 13. 22:50

Én csak azért hinném, hogy életben maradt, mert ő Jane nemezise, gondolom még kezdeni akarnak vele valamit, és nem csak ellőni a “Hoyt meghalt” sztorit kvázi az évad közepén.

ungabunga - 2011. 09. 13. 23:12

@Aliasanna: Nekem ez csak egy nézős, feelgood sorozat. kb egy szint a Castle/Burn Notice/White Collar/Suits/Harry’s Law sorozatokkal.

Annyira nem érdekel, hogy utánaolvassak, mindenféle mű/karakterelemzést/belemagyarázást végezzek, egyáltalán a heti 40percnél egy perccel többet is foglalkozzak vele. Ezt már általános iskolában is rühelltem. Valami vagy tetszik, vagy nem, ezen a boncolgatás semmit nem változtat. Egyszerű vagyok, mint a faék.
Van egy összkép amit a képernyőn a karakterek adnak. A 40perc alatt-után. Jó volt és nézős. Újabban viszont keseredik a szájíz (leginkább Sasha miatt). Ha tovább keseredik, akkor elkaszálom. Pont. Anélkül, hogy egy percet is rágódnék azon, hogy a könyvben vajon milyenek a karakterek(az író milyennek álmodta meg őket), ki és vajon mit is akarna szimbolizálni, és hogyan viselkednek/milyen jó fejek a színészek akárhol is.

Megszoktuk őket igen, ettől laposodik, bár az autószerelős és az anyukás rész jó-érdekesebb volt, mert ott kicsit kilépett a megszokott sodorból, viszont a tolvajszeretős/apukás részeken már nagyon húztam a szám, az a produkció nekem nagyon nem tetszett.

Amúgy a Maura karaktere féle nők (megformázott karakter) sose voltak a szívügyem, ha már “úribb” nő, akkor Zoe Luther/Ilsa Pucci. De ez ugye már ízlés kérdése.

Ha a Frost és Korsak karaktereket néha kicsit előtérbe hoznák (lsd castle két zsaru mellékszereplő), adnának nekik pár jobb sort, – mondjuk Maura képernyőidejének a kárára -, illetve Maura-t többször kiléptetnék a sodorból, számomra máris emelkedne a színvonal:) (mondod, hogy mellékszereplő a könyvekben, itt ugye főszereplő)

Mindent igyekszem több nézőpontból szemlélni, és azonnal vissza is dobom a kérést: míg én tiszteletben tartom a rajongók álláspontját, azok is próbálják meg az “egyszerű/műveletlen” nézőkét tiszteletben tartani. Hiszti nélkül. Ezt látom-ezt érzem-ezt mondom.

Rajongóként eléggé rajtunk a rózsaszín szemüveg a kedvenc sorozattal kapcsolatban. Tapasztalom ezt a doctor who-t nézve: attól még hogy te így látod, az nem biztos, hogy teljesen igaz, más láthatja másként, teljesen más szemmel.

Mivel ez itt nem a R&I fanboi oldal, ergo nem trollkodom:)

Ez is egy nézőpont.

Én szorítok, hogy nekem tetsző legyen az irány, nagyon szeretem Angie-t nézni:)

Aliasanna - 2011. 09. 13. 23:47

ungabunga: Félreértés ne essék, nem akarom Rád erőltetni a saját véleményemet, sosem volta kenyerem más meggyőzése a saját igazamról, hiszen én is azon a nézőponton vagyok, hogy vagy tetszik vagy nem. Egyszerű, csak azért hoztam fel a könyvet példának, mert én azt jóval régebben ismertem, mint magát a sorozatot. Először, pontosan emiatt kicsit szkeptikus is voltam az egész sorozat ötlettel. Engem azzal vettek meg kilóra, hogy Angiet és Sashat választották főszereplőknek. Mindkettejüket ismertem korábbról, de érdekelt, hogy Angie a bukott WMC után mire képes, ahogy arra is, hogy a fejbe lőtt Kate Todd után Sasha mit hoz ki egy dokinő karakteréből. Nem fűztem hozzá nagy reményeket.

Tény, hogy nálam kilépett a feelgood sorozat medréből már a 2. epizód után, és nem azért, mert “jajénvagyokarizzoliandisleslegnagyobbmagyarrajongója” (mint ahogy írtam is, kinőttem már abból a korból, hogy a kezemet a bilibe lógatva ne lássam meg egy-egy sorozat hibáit), de én nem feltétlenül látom azokat a hibákat, amiket Te említesz. Nekem a karakterek kémiájával semmi bajom nincs, a történetvezetés is tetszik, ezért pontoztam én úgy, ahogy tettem és nyilván Neked is megvannak arra az okaid, hogy miért tartod Maurát immáron kevésbé értékelhető karakternek, mint eddig!
Úgy vagyok ezzel a sorozattal, hogy örülök, hogy egyáltalán van mit néznem a Grey’s Anatomy-n meg a Desperate Housewives-on kívül. Idén nyáron találkoztam vele először, az 1. évadot kb. 2 nap alatt néztem végig (azóta már szépen, lassan, nem darálva is megvolt). Viszont látom azt, hogy a karakterek fejlődnek, más oldalaikat mutatják meg, mint az első évadban, és én valamelyest örülök annak, hogy a második évad már jobban fókuszál a többi karakterre is, arról nem is beszélve, hogy jó látni, hogy nem csak Jane múltjában vannak sötét foltok…

CsipiK.O. - 2011. 09. 14. 10:01

Már várom, hogy magyarul is hallhassam a második évadot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz