login |

Suits: vége az 1. évadnak

2011. 09. 14. 17:42 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: kritika,

Most tényleg nyaljanak sót, sokat, aztán térdepeljenek a sarokba. Van egy korrekt sorozatuk, erre írnak hozzá egy oda nem illő finálét, olyan olcsó cliffhangerrel, hogy szégyelljék magukat.

A Suits legnagyobb előnye a tipikus tévés ügyvédes sorozatokkal szemben az volt, hogy a tárgyalóterembe eddig nem nagyon jutottunk el. Hát most megkaptuk, méghozzá rögtön az eddig esetektől eltérően egy kisember büntető ügyét. Minek kellett ez? Legalább az esküdteknek tartott pátoszos védőbeszéd elmaradt.

Arról már ne is beszéljünk, hogy a kicsit zseni, de tapasztalatlan és a dörzsölt ügyvéd közös munkájából a zsenié leredukálódott kábé annyira, hogy sokat hibázik, de szíve az van; meg arra, hogy “jajnehogykiderüljön a diploma hiánya!“. Nem arról van szó, hogy a színész rossz, egyszerűen annyira semmilyenre írják a karakterét, hogy az fáj. Míg az őt befogadó Harvey az antiszociálisból már annyira jó szívű lett, amennyire tipikusan szoktak ezek az ügyvédek a sorozatokban.

Az alapfelállásból, miszerint a különc ügyvéd egy zseni szélhámost segít be a cégéhez mára csak annyi maradt meg, hogy néha ezzel a ténnyel próbálnak mélységet adni helyzeteknek. “Te igazán együtt érezhetnél az ügyféllel WINK WINK”, “Én együtt érzek vele, miért vagy ilyen kőszívű? Így járok én is ha kiderül?”. Nyugi Mike, nem fog kiderülni, ahogy a Burn Notice is marad egy helyben, úgy neked is van még rengeteg éved, még elő fog kerülni párszor centire ugyanez a téma, mielőtt bármi komolyat mernek változtatni rajta.

Ezeket úgy írom, hogy többnyire kedveltem a sorozatot. Nyilván ezért is zavar jobban, hogy szépen lassan beszürkítik. Arról már ne is beszéljünk, hogy a cliffhanger mekkora kamunak tűnik már megint. Mivel Mike még nem tett mély benyomást a cégnél, így nyilván nem mond el az előrántott papírmasé régi barát semmit, ránézésre talán próbálja magát bebeszélni a céghez, de ha Trevor és a volt csaja, na meg Mike szappanoperájára (párkapcsolati drámának ezt nem lehet hívni) megy el a premier fele, akkor lehet jövőre nem leszek már ott a harmadik résznél.

Az évad 7/10 is lehetett volna, de a kiszámítható finálé simán lehúzta 6/10-re, keserű utóízt hagyott a tipikus cliffhangerével.

14 hozzászólás Ne habozz!

Narg - 2011. 09. 14. 18:11

Trevort kidobhatnák már a francba, mert ahogy Harvey is mondta, “he is an anchor, and is pulling You down”, ahogy a sorozatot is cseszi el minden egyes résszel, amiben benne van.

LoGi - 2011. 09. 14. 18:35

valóban, én se szeretem őt látni. és remélem lesz még az, hogy a kőszívű profi és a zseni valami nagyot csinál, persze akkor meg hol a bonyodalom ami kell.

idarpidi - 2011. 09. 14. 18:43

meg ez a “két nő között őrlődöm” is számomra idegesítő, úgy is sokkal jobb csaj Rachel, nem értem a vívódását :D

az évad a vége felé kezdett ellaposodni, sablonos lett, pedig pont a frissessége, újszerűsége miatt tetszett nagyon az elején
ettől függetlenül azért bejött

napocskin - 2011. 09. 14. 19:12

Sajnos tényleg ellaposodott a vége felé, kiszámítható lett. Szerencse, hogy Rachelt ellensúlyozandó (akit eleinte kedveltem, de aztán a Mike után való ácsingózása, meg a nyavalygás (“csak te vagy a hibás mindenben, és soha többé nem segítek neked”, aztán rögön az első alkalommal ugrik) miatt egyre kevésbé, ott van Donna és Jessica, akik külön-külön is tökösebbek, mint a két férfi főszereplő együtt. Sajnálom, hogy visszavettek a humorból meg a jó zenéből – mondom ezt úgy, hogy még mindig nagyon élvezem a sorozatot meg a színészeket.

A zavarbaejtő az, hogy Aaron Korshnak, aki jövőre a showrunner lesz, a vele készült interjú alapján lövése sincs, merrefelé fog menni az egész. Igaz, nem láttuk, mit mond Trevor Jessicának, de azért remélem, arra van valami terv.

Benjy - 2011. 09. 14. 19:20

Nagyon elrontották fináléval, egyrészt nemértem, miért kellett Harveyt mindenképp jónak beállítani.Egy kőszívű ügyvéd nehogymár ennyire kiálljon egy elítéltért.”Csak a győzelem számít” jelmondata ment is rögtön a kukába.Másrészt, Jessica miért áll ki Harvey mellett minden hülyeségben.Mármint tény, hogy általában nem veszít, de hibázni emberi dolog, és egy főnök végképp nem lenne ENNYIRE elnéző.Mike és Rachel örlődéséről meg már nem is beszélek…Louis karaktere még mindig zseniális, Donna pedig kedvencem lett, a jelenet amit Louissal csinált zseniális volt.Trevorról meg annyit, hogy remélem jól agyonverik egy bunkósbottal.A 2. évadra egyelőre maradok, mert még mindig vannak benne feelgood részek, a Trevor ügyet meg remélem hamar ejtik…

napocskin - 2011. 09. 14. 19:59

@Benjy – szerintem Jessica azért nem hülyeségekben áll ki Harvey mellett. Nekem az utolsó előtti epizódban direkt tetszett, ahogy kiállt mellette (onnan lehet tudni, mekkora bajban van Harvey, hogy Jessica kiáll-e mellette). Másrészt viszont néha éppenhogy helyre teszi. Jó lenne persze többet tudni az ő kapcsolatukról – mióta az első részben elejtette, hogy a Harvardot ő finanszírozta Harveynak, szó sincs a kettejük múltjáról, pedig érdekes lenne tudni többet róla. Sajnos kevés volt ez a 12 rész, hogy bármit is rendesen kibontsanak.

Chloe Wolfe - 2011. 09. 14. 20:08

Az évad vége fele sajnos kezdett ellaposodni a sorozat, a finálé pedig a leggyengébb epizódja volt az évadnak. Pedig az elején agyon dicsértem az egészet, de miért kellett ennyire elrontani? Áh… Harvey-t pedig miért nem hagyták meg annak az arrogáns ügyvédnek, aki az évad elején is volt, miért kell erőltetni, hogy ő jajdejószívű? Mike történetszála pedig az évad végére kész szappanopera lett a két csajjal… Trevor-t pedig mi a jó büdös francért nem tudták hanyagolni? Senkinek nem hiányzott… Meg aztán ott volt Chi McBride, mint vendégszereplő. Abban reménykedtem, hogy lesznek közös jelenetei Gina Torres-el (Pushing Daisies reunion), de nem volt egy sem :( A szezonzáró béna cliffhanger-ről már ne is beszéljünk… Amennyire tetszett eddig, akkora csalódást okozott az évadzáró. A következő évad kezdésén még ott leszek, de ha nem tér vissza az első évad eleji élvezhetőség, akkor búcsút intek ennek a sorozatnak.

Benjy - 2011. 09. 14. 20:17

napocskin:Igazad van valóban, de nekem tényleg néha fura, hogy mindig a kedvére tesz.Az viszont rohadtnagy volt amikor Louist elküldte a pi**ába. :)

Caleb - 2011. 09. 14. 21:55

– a zseni srácnak “csak” tökéletes memóriája van, amúgy kifejezetten piti szélhámos, szóval azért szerintem magasra tetted a lécet.

– a showrunner azt nyilatkozta, hogy akármit is mond Trevor, annak hatása lesz a sztorira (ahogy ő fogalmazta, nem fog White Collar-t játszani).

human - 2011. 09. 15. 01:40

de nyilván nem Azt mondja el, szóval valami olyasmi lesz amivel megmarad a status quo

goodjohnwin - 2011. 09. 15. 08:59

az egészben az elejétől engem is csak az zavar, hogy pusztán a fotografikus memória még nem tesz valakit szuperügyvéddé… bár lehet, hogy ezt úgy lenne érdemes kijelenteni, hogy jogot is tanult az ember… :P

Tomapapa - 2011. 09. 15. 13:11

Szerintem ezt a diploma témát lehet dobni, mivel van neki (Lola intézte, még az adatbázisban is benne van). :)
Max annyit tok elképzelni, hogy drogkereskedőnek állítja be.

ungabunga - 2011. 09. 16. 10:25

Jenny+Trevor katasztrófa. Van rengeteg jó sorozatos példa az összenemfekvésre, igazán használhatnák azokat.
Esetleg nagymamit visszahozni moralizálgatni, vagy bármmire.

Ha ezt a haragszomrádmertrádugrottabarátnőm nevetséges baromságot nem írják ki a két borzalmas szereplővel együtt 2-3 részen belül akkor kasza. Akármilyen jól is indult:(

Encsi - 2011. 09. 19. 16:39

Szerintem is a karakterek laposodtak el egyre jobban. A töketlen “zseni” srác, a hűdekőkeménytörtető ügyvéd – vagy az írók mentek el rossz irányba, vagy simán csak a színészek nem tudják hozni a figurákat (vagy is-is), de az egész egyre hiteltelenebb.
A leghiteltelenebb meg Jessica, akinek egy jó tizessel kéne idősebbnek lennie Harveynál ahhoz, hogy a jótevője lehessen; és sokkal kőkeményebb törtetőmacának ahhoz, hogy cégtulajdonos. (Pedig G.T. próbálja hozni, próbálja, de…)

A magánéletes szálak meg a legérdektelenebbek. Ja, és ha Donnából most Moneypennyt csinálnak, mérges leszek.

Pedig de jól indult a sorozat :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz