login |

Pilot: Free Agents

2011. 09. 15. 17:57 - Írta: human

25 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

Hát a Free Agents simán hozta, amit vártam. A spoileres előzetes után is arra tippeltem, hogy nem lesz itt komoly baj, ez szintén bejött. Eddig két új sitcomon vagyok túl, amiből az egyik már be is vált, van egy olyan érzésem, hogy ez az arány nagyon durván fog romlani az elkövetkező hetekben.

Miről van szó? Egy PR cég két munkatársáról, az egyik válik, a másiknak a vőlegénye halt meg, így csetlés botlás mellett néha egy ágyba kerülnek, hiszen összeillenek. Legalábbis ez jön le a jelenetekből, megvan a közös hang köztük. Mondhatnánk, hogy mindeközben egy PR cég működésébe is belepillanthatunk, de erről egyelőre nem volt szó, szóval párkapcsolatos sitcom, némi munkahelyi humorral, és az élet csapásaiból talpra állni próbáló középkorúakkal.

Nem hangzik jól?

Mégis működik, mégpedig azért, mert Hank Azaria (Huff) elviszi a hátán. Vállán. Mindegy. Na jó, nem egyedül, hiszen a mellékszereplők azért segítenek neki bőven. Közülük is Al Madrigal és Anthony Head a legjobb. Egy dolog viszont biztos már: Kathryn Hahn idegesítő. Legalábbis nekem mindenképp. Körülbelül ő a legnagyobb negatívum a sorozatban.

Az eddigi legjobb nőimagazin oltás viszont mindenképp ebben a sorozatban volt, mármint tévés szinten. Az egyik házas csávó sorolja a baromságokat a Cosmóból vagy akármiből, a nők meg csak biggyesztik a szájukat, hogy milyen baromságokat beszél, erre “ladies, these are your magazines”. A jelenetben jobban ütött, de mindegy, leírtam.

Olyan 7/10-at adnék rá. Többet kéne hülyülni a PR-részével is a sorozatnak, mert csak párkapcsolat kevés lesz, és így ránézésére drámai kicsit, hogy 22 részen át nézzük. Mindenképp maradok természetesen.

25 hozzászólás Ne habozz!

Colonel Casey - 2011. 09. 15. 18:19

Ez nekem instant kasza volt márpedig azért mert sajnos nagyon nem fog tudni újítani szerintem legalábbis. Be vannak skatulyázva ebbe a szerencsétlen csávó, keménynek mutatom magamat de bajok vannak nő kategóriába. Az Up All Night nekem sokkal jobban bejött, főként persze Will Arnett miatt. Amúgy őszintén szólva a poénok tényleg nem voltak rosszak, a security guard nálam pluszpont :D csak nem elég ahhoz hogy ilyen témájú szitkomot nézzek.

Chloe Wolfe - 2011. 09. 15. 18:48

Nem volt rossz, csak kár, hogy a hosszú promóban szinte minden jó poént ellőttek. De, mivel az a bizonyos promó és maga a pilot is emlékeztetett egy hasonló szitkomra, amit imádtam (aki kitalálja, melyik szitkomról van szó, annak adok egy tábla csokit :P), és, mert Hank Azaria és Anthony Head zseniálisak, ezért természetesen maradok.

bikkbakk - 2011. 09. 15. 18:56

Al Madrigal a Daily Show riportereként rémes, de itt jó volt.

Dohi - 2011. 09. 15. 19:29

mondjuk itt kerdezem meg: miert neztek egyaltalan promokat, plane sitcombol? aztan csodalkoztok, hogy ellovik a poenokat meg – ha van – a sztorit.

kotterovány - 2011. 09. 15. 20:28

a hagyományt tartjuk: soha nem értek egyet human-al:(
az up all night 1000x jobb.
itt meg a csaj teljesen jó, az összes hüje munkatárs idegesítő.

winnie - 2011. 09. 15. 20:34

OFF

“a hagyományt tartjuk: soha nem értek egyet human-al:(”

huhh, akkor meg sem merem kérdezni, hogy milyen sorozatokat nézel. viszont 90210 vendégkritikát küldhetnél, ha nem vagy nagyon lemaradva benne:) kérdés, hogy mi lesz, ha humannek bejön az up all night, akkor oda a széria. az UAN egyébként lehet, hogy ezerszer jobb, de ettől még sajnos nagyon gyenge volt. na, majd írok arról, ezt csak holnap tudom megnézni, sajnos.

konklúzió: a ‘soha’ és a ‘minden’ szavakkal (utóbbi ld. egy korábbi mai flame) érdemes óvatosan bánni, mert szörnyű következtetésekre adhat okot.

Dohi - 2011. 09. 15. 20:52

nyilvan koltoi tulzas volt reszerol, nem kell ennyire komolyan venni. en is ugy gondolom, a legtobb humannek tetszo dolog nekem nem jon be, de lehet, hogy ha osszesitenem, pozitivra jonne ki a merleg. mivel ehhez lusta vagyok, marad a meglepodes, ha neki tetszik valami, ami nekem (vagy forditva) :)

Gaines - 2011. 09. 15. 21:14

Fura, nekem meg pont Hank Azaria miatt úszik el a sorozat. Többek közt. Általában bírni szoktam, de itt kifejezetten idegesít a savanyú arckifejezése – Kathryn Hahn még inkább szimpatikus volt, de azért ő sem lopta be magát a szívembe. John Enbom miatt adok még neki néhány rész esélyt, de egy-két jól elhelyezett (és még így sem röhögős) poént leszámítva ez nálam nem talált be.

human - 2011. 09. 15. 21:16

Szerencsére van elég sorozat mindenkinek :) főleg sitcomoknál aztán még nagyobb a szórás, hiszen a humorérzék még szerteágazóbb.

Amúgy pont azt akartam írni, hogy innen még lehet az Up All night 9/10, avagy sokkal jobb is ;)

szendroib - 2011. 09. 15. 21:34

Én nem láttam a promót, így nem lőttem el a poénokat, bár túl mély nyomot nem hagytak bennem így sem. Amúgy látok potenciált a sorozatban, de össze kell szedniük magukat. A két főszereplő és a főnök karakter tetszettek, ők szerethetők, a többi mellékszereplő viszont elég irritáló egyelőre, pedig a mellékszereplők legalább olyan fontosak sitcomokban mint a főszereplők. Egyelőre nézem majd tovább, de nem győzött meg.

hallak65 - 2011. 09. 15. 21:36

Huh én pont fordított véleményen vagyok, mint az első hozzászóló. Ez a sorozat sokkal viccesebb volt, mint az Up All Night, az egyszerűen borzalmas volt. Ennél biztos marad még jó pár részre, az Up All Nightról meg várom a felpontozott kritikát, hogy miért is jó.

human - 2011. 09. 15. 22:13

nem modntam, hogy annyit írok, csak most fogom nézni,egyelőre főcímig jutottam.

winnie - 2011. 09. 15. 23:25

megnéztem. ez aranyos volt. semmi eget rengető, de teljesen korrekt.

@Guybrush - 2011. 09. 15. 23:32

Chloe Wolf: better off Ted?:D

martye - 2011. 09. 16. 00:10

Nekem tetszett, szerintem sokkal összeszedettebb volt, mint a New Girl vagy az Up All Night pilotja. Persze nem egy nagy durranás, de aranyos, nézhető. Egyelőre a három bepróbált új sitcom közül még mindig ez a legszimpatikusabb.

Dregnarr1 - 2011. 09. 16. 03:40

Annyit tudtam erről, hogy szitcom, meg hogy van benne Anthony Head, úgyhogy belenéztem. Rohadtul tetszett!
Kathryn Hahn szerelem volt első snittre, úgyhogy mindenképpen nézős. Most izgulhatok a folytatásért.

Chloe Wolfe - 2011. 09. 16. 07:34

@Guybrush: Nem, egy régebbi szitkom :)

kotterovány - 2011. 09. 16. 09:39

“huhh, akkor meg sem merem kérdezni, hogy milyen sorozatokat nézel. viszont 90210 vendégkritikát küldhetnél, ha nem vagy nagyon lemaradva benne”

ilyenkor mi bajod van? gizdáskodjunk azzal, hogy ki milyen filozófikus műveket néz, és akkor nyerünk?

winnie - 2011. 09. 16. 09:45

“gizdáskodjunk azzal, hogy ki milyen filozófikus műveket néz, és akkor nyerünk?”

:)))) ez akkor most ilyen “a saját szemében a gerendát sem” dolog? megyek visszaolvasom, hogy ki kezdte.

“ilyenkor mi bajod van?”

bajom? már az ártatlan poénkodás is tiltott? épp egy szitkomnál? nem kell mindenben támadást látni. én csak mosolyogtam azon, hogy milyen meggyőződéssel “soházol”, holott mindenki más tudja, hogy nincs igazad benne.

gyk. csak előbányásztam egy sorozatot, amit human nem szeret, ergó te szeretsz. mert soha nem egyezik meg a véleményetek. és azért ezt választottam az általad kedvelt sorozatokból, mert a gossip girl-ről, a grey’s anatomy-ról, one tree hill-ről már van vendégbloggerünk, a mike & molly-t én fogom írni. esetleg még a private practice jöhet. nekünk az a célunk, hogy minél több vendégkritika legyen, azaz írjunk sorozatokról, amiket nem nézünk. még a criminal minds: suspect behavior jut eszembe meg a body of proof, ami neked bejön, azokról sem biztos, hogy lesz kritikánk. előbbiről persze csak finálés írás kell.

CyClotroniC - 2011. 09. 16. 10:27

Meglepő, de bejött… A készítők és a szereposztás alapján olyan so-so volt, aztán levitte a promo, most meg baromira tetszett, bár az Up All Night után néztem, szóval ;D

Hank baromi jól hozza a karaktert, minden mellékszereplő zseniális, bár nekem a titkárnője a #1 egyelőre, és tényleg a női főszereplő a gyengepont, ha van… A párbeszédek frappánsak, az a 7/10-es pontszám ül is, felvettük heti nézősnek!

Maminti - 2011. 09. 17. 02:02

Nekem is teljesen bejött. Nagyon aranyosnak találtam és a szereplőket is rögtön megkedveltem. Az Up all night viszont szerintem borzalmas, instant kasza lett. Pedig sokszor az én véleményem sem egyezik human kritikáival :).

Chloe Wolfe - 2011. 09. 22. 10:03

Ok, a második rész után ez teljesen berántott. És egyre jobban emlékeztet egy másik szitkomra, amit imádtam és imádok a mai napig is, ami nem más, mint a Spin City :) Abból is arra, amikor Mike és Nicki összejöttek, de nem akarták munkatársak között nagy dobra verni, persze ilyesmit nem lehet sokáig titokban tartani, úgyhogy szerintem itt is előbb vagy utóbb, de ki fog derülni a dolog. Addig is remélem, hogy legalább egy évadot megél ez a sorozat :)

CyClotroniC - 2011. 09. 22. 14:34

Az 1×02-ben az irodai falikép a ledarált iratmegsemmisítős papírokból mennyire üt már :O

Eltiron - 2011. 09. 25. 19:55

Aranyos volt, bár kissé eltúlozták az “awkward!!!”-poénokat. Biztos maradok még pár részre, a főszereplők jók (mind a kettő), meg Emmából tényleg egy jópofa gagforrás lehet. De közelebb van ez a 6/10-hez, mint a 7-hez.

bikkbakk - 2011. 10. 27. 20:53

A BBC elfogtam az eredetit, akinek hiányzik a sorozat, azt nézheti, legalább olyan jó, mint az amerikai remake.-

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz