login |

Big Brother: vége a 13. évadnak

2011. 09. 16. 16:49 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Ennyi volt. Bevállaltam a BB legújabb szezonját, nem bántam meg, bár a szívem szakad meg, ha látom, hogy a 13. évad 29 részéből két és fél kábelévad is kijött volna. De nem kilóra nézi az ember a sorozatot. Elnézve a heti 3*45 perces, de még akár 2*45 percben is működő ütemezést elkezdtem sajnálni, hogy itthon nincs efféle keményen taktikázós reality. Nem biztos, hogy sikeres lenne az inkább szappanoperaszerű VV-vel szemben, ahol a “taktikázik”-nál nincs durvább szitokszó, de ettől még hiányozhat. Mondom: heti 90-135 percben. Nem 7*50-ben. Az pazarlás és önismétlés.

Baromi tanulságos volt a BB 13. szezonja, érdekes út vezetett a győzelemig, az pedig külön pluszpont hogy egészen az utolsó pillanatig kérdéses volt a győztes személye – nem tudom, hogy ilyen előfordult-e az elmúlt években. Kvázi egy szavazat döntött, amin meg is lehetett lepődni, de a finálénak nagyjából ez volt az egyetlen pozitívuma, talán nem is csoda, hogy messze nem a legnézettebb BB-rész volt a zárás, a Survivor-finálé sokkal érdekesebb tűnik, itt valahogy minden leült.

Az, hogy 6 all star is érkezett a mezei játékosok közé, biztos, hogy felkavart egy-két dolgot, de nem feltétlenül volt jó húzás, hiszen 4-en közülük túlságosan is tömböt alkottak, így pár dolog végig kiszámítható volt. Oké, ez még belefért volna, de az, hogy a Hatok közül 2-2 között még meglévő kapcsolat is volt, végképp hiba volt, duócsavaros filozófia ide vagy oda, a játékot ölte volna meg, ha a döntőbe is egy pár két tagja kerül.

Lehet, hogy a részek zöme egyenként nem érte el a magas pontszámot, azonban az összkép abszolút élvezetes volt, legyen mondjuk 7/10, mert a status quo-felállás miatt nem volt akkora taktikai mozgástér, de a jó karakterek élvezetessé tették a műsort, bár némely dolog és játékos igencsak frusztráló volt, de csak megbékélek ezzel is. Idővel. A tovább mögött némi spoiler.

A győztes Rachel.

Megérdemelte? Affene tudja. Egyrészről abszolút. Másrészről viszont csak az nem érdem, hogy nem szavazták ki, mert nem ő volt nagyon jó. Mindössze pár játék nyerése volt az érdeme, az, hogy végig fix volt a szövetsége, valamint, hogy Porsche nem bírt magával és amikor kiszavazták volna, kinyitotta Pandora szelencéjét. De ez is jól mutatja, hogy nem kell jó stratégának lenni a végső sikerhez, sőt, kifejezetten jó, ha valaki idegesítő, mert akkor előbb a jó stratégák és/vagy sportemberek kerülnek kidobásra.

Rachel, annak ellenére, hogy jól pofán kellett volna vágni, jó televíziót hozott, megjárta a mennyet és a poklot, ami az ellenfelei zömére nem mondható el – más kérdés, hogy ők is jól beszéltek. Én persze inkább a béna újoncoknak szurkoltam, akik bemutatták, hogy valóban semmittevéssel is el lehet jutni a végéig, mert se Porsche, se Kalia, se Adam nem tett le sokat az asztalra, előbbi dettó mindössze annyival tudott érvelni, hogy nyert játékot. Na, bumm! Hiába, nem lehet mindenki Shelly.

Egyébként nagyon érdekes volt hallgatni egyesek gondolkodását, hogy XY miért nem érdemli meg a bentmaradást, ZZS meg miért nagy spíler. Főleg mondjuk Jordan szájából azt, hogy valaki floater, amikor nála nagyobb farvizező nem sok volt, s azonnal totál besérült azon, hogy valaki képes volt a partnerét kiszavazni, mert nem esett le neki, hogy a többi játékosnak nem a Jeff vs Jordan döntő elősegítése volt a célja.

Jó karakterek, de gyenge játékosok, akár ezt is mondhatnám – tisztelet a kivételnek. Persze nincs viszonyítási alapom, ez volt az első évadom.

Nem rossz a Big Brother, az évad is jó volt, bár a szertartásszerű ölelgetés, meg a “köszi, hogy nem szavaztál ki” dumák baromira nem hiányoznak, hiszen javarészt képmutatóak.

13 hozzászólás Ne habozz!

Gabe - 2011. 09. 16. 17:19

Rachel a valaha volt egyik legjobb reality nyertes. Aki láttam a tavalyi évadot az szerintem tisztában van vele, hogy ott mit művelt, és ahoz kűpest most ő volt magasan az egyik legjobb. A népszerűsége az valahol a béka segge alatt volt mind a házon belül mint kivül, most meg az egyik legnépszerűbb. Nekem nagyon bejött ez az évad és nagyon örültem a végkimenetelnek.

winnie - 2011. 09. 16. 17:30

ez meglep, mert (amikor még néztem) szinte minden népszerűség szavazáson nagyon mélyen volt. lehet, hogy ez megváltozott és az underdog sztori miatt feljött, de nálam stabilan, az első percektől fogva a legkevésbé szimpatikus játékos volt, meg sem fordult a fejemben, hogy szimpatizáljak vele. az meg pláne nem, hogy nagy nyertesnek nevezzem, de ezt embere válogatja, mert így tudom, hogy egyáltalán nem biztos, hogy mindenki úgy gondolja mint én. (ezért jó blogolni.)

matt - 2011. 09. 16. 20:01

szerintem a három bent maradt játékos közül mindenképpen rachel érdemelte meg a legjobban a győzelmet, porsche hiába volt szimpatikus, egy darab taktikai húzása nem volt, csak éppen jókor nyert játékokat már a vége felé. az abszolút a többi játékos szégyene hogy nem rakták ki rachelt valamikor középtájon (pl mikor jött az a twist, hogy visszatérhet majd valaki és ezért nem lépték meg a kiszavazását, amit nyilván utána a lehető legjobban bántak, hiszen akárki jött volna vissza rachel&brendan páros közül, ahogy utána láthattuk a következő körben úgyis kiesett volna), mert ő volt a legjobb legtöbbször az akaraterős “ki bírja tovább” játékokban.

hihetetlen számomra hogy adam mennyire delusional volt ahogy kijött a házból, meg hogy természetesnek vette hogy visszahívják all starsba is, mikor majdnem a legrosszabb taktikus volt, nem mert semmi nagy dolgot meglépni, és ezek mellett még játékokat sem nagyon nyert. szerintem ő volt a legnagyobb floater a játékban (persze tényleg jordan mellett, aki mindemellett teljesen imádnivaló)

én teljesen daniele-nek szurkoltam miután a veteránok leleplezték ahogy hátba akarta szúrni JJ-t, mert ez egy ilyen játék, akkor jó ha vannak emberek akik meg mernek lépni ehhez hasonló dolgokat. plusz neki voltak a legjobb szövegei is, ahogy búcsúzott a szavazás előtt, vagy akár az utolsó mondata, hogy “and rachel you’re lucky this isn’t a personality contest”, ami bőven a szezon legjobbja volt.

most már csak annyi maradt hogy körömrágva várom a következő évadot, meg persze az előzőeket pótolom :) (kezdve a nyolcadik évaddal, mert abban is szerepel daniele haha)

winnie - 2011. 09. 16. 20:14

ezzel csak egyetérteni lehet. (és még mielőtt a fentiek félreérthetőek lennének, a 3-asból érdemek alapján egyértelműen rachel a legjobb választás)

jó taktika az, ha valaki olyan, hogy azt mondják, hogy a végén senki nem szavazna rá.

egyébként meg, ha azt nézem, akkor, ha adam döntőbe jut, akkor mondhatjuk, hogy zseniális taktikus, hiszen döntőbe jutott, s ezért megérdemli, de van egy olyan érzésem, hogy ő nem úgy érezte, hogy a farvizen való evezés volt a taktikája.

fringefan - 2011. 09. 16. 20:40

Nekem is elso BB evadom volt. Teljesen 7/10. A vegere leult, de voltak jo pillanatok. Vannak itt hardcore fanok? Melyik evadot erdemes meg megnezni?
OFF
Ugyanezt csinalom a Survivorrel is :D Az ajanlasok alapjan nekimentem a 16. evadnak es eszmeleltlen jo (habar nem ismertek a Favoritokat, de igy is teljesen elvezetes).
OFF vege

lacczko - 2011. 09. 16. 21:22

Lehet, hogy a hiba bennem van, de én a kezdetektől fogva Rachel-nek drukkoltam… annyira idegesítő és annyira akarta, hogy engem is beszívott magával a nyerni akarása.
És igen, Adam kicsit sok volt a fináléban, ha a házban csak negyed ennyi energiát fektet a dolgokba, akkor lehet, hogy nem így végezte volna.

Gabe - 2011. 09. 16. 21:37

@ fringefan
Én hardcore BBsnek tartom magam és csakis ajánlani tudom a 8,9,10 es évadot, ha ezek megvoltak, akkor a 6os, de az kicsit régebbi természetesen. a 12est messziről teesék elkerülni.
8ban sok a barom és jó a taktikázás, a 10esben a stratégia dominál, a 9es meg egy trainwreck de jó értelemben.

winnie - 2011. 09. 16. 22:22

lacczko: hogy lenne már benned?:) biztosan sokan voltak így.

én arra lettem volna kíváncsi, hogy akkor mennyire tudja összeszedni magát, ha nincs mellette senki (brendon vagy jordan), egyszóval valami láthatatlan támasz. lehet, hogy akkor is felszívta volna magát, de lehet, hogy éppen ez az igatagság kellett neki a végső sikerhez. először azt mondtam, hogy ezárt is voltam kíváncsi a korábbi szezonjára, de aztán kiderült, hogy még nem volt a házban bb nélkül, szóval akkor is volt mellette “támasz” elvileg.

MerlinW - 2011. 09. 17. 23:00

Én azt sajnálom a legjobban, hogy Evil Dick elment. A 8. évados “Evil-kedés” volt a legdurvább BB. Valami félelmetes volt ahogy ED azt végigjátszotta. Szó szerint terrorizálta a népet az évad második felében úgy, hogy a ház lakói konkrétan féltek tőle, a nézők pedig imádták. Szuper volt:)

ausztrál - 2011. 09. 18. 16:47

“Nem biztos, hogy sikeres lenne az inkább szappanoperaszerű VV-vel szemben, ahol a “taktikázik”-nál nincs durvább szitokszó”

Ez így van. Mikor a magyar nézők számára már az felháborító, hogy a Gigi és a Béci, a két testvér egy emberre rakja a jelét, mikor egy ilyen játéknak pont ez a lényege. Szóval most ez hülyén fog hangzani, de a magyarok még nem értek meg egy ilyen játékra. Most az előző dologból kiindulva, hogy milyen dolgokon képesek bizonyos emberek kiakadni, akkor mi lenne, ha feltűnne egy Jonny Fairplay kaliberű játékos? Megvernék az utcán?

Morris - 2011. 09. 19. 19:32

Rachel győzelme teljes bullshit volt. Remek karakter és minden Big Brotherbe kéne egy ilyen elvetemülten érdekes ember, de akkora mennyiségű rigging volt ebben az évadban, hogy az hihetetlen.
F6 Pandora Box twistjéből egyetlen játékos profitált – az imádnivaló Jordan, az amerikai macskásnők kedvence (és ahhoz képest h milyen aranyos és őszintén kedves volt BB11-ben, itt csak kétségbeesett liba volt. A Shellyvel való veszekedése Jeff távozása után olyan volt, mint amikor egy kisbabától elveszik a cukrot.
Nem akarok teljesen belemenni de az egész játéknak a veteknek volt tálalva, a newboknak semmi esélye se volt. Porsche nyert volna, hogyha Shelly-ben van annyi tartás h ha már úgyis széttörte amerika álmait, akkor felvállalja, és Porschera szavaz.

winnie - 2011. 09. 19. 20:08

esélye lett volna, csak ahhoz jobb HOH-challenger teljesítmény kellett volna és, ami fontosabb, összetartás, nem pedig delírium, hogy majd lehet tőlük csenni szavazatokat egy másik vet ellen. mondjuk, ha lawann nem bénázik, akkor lehet, hogy elszállnak a vetek. az elején azért nem akartam nézni egy idő után, mert nyomasztónak éreztem a vet fölényt, utána meg úgy éreztem, hogy nekik nincs semmi esélyük:)

Morris - 2011. 09. 20. 21:36

összetartás soha nem is lett volna. cassi/dom/lawon/keith – egyértelmű recruitok, akik nem nagyon nézték az egész show-t. nem tudtak felkészülni a vetek ellen (meg az is látható h az ő négyes szövetségük volt az első négy távozó). adam/shelly szuperfanok. szép lenne remélni h ők azok akik tényéeg tudnak játszani, de ugye az ember ilyenkor megkábul a hírességtől. komolyan, a kedvenceik dick/jordeff alapból bennvoltak a házban, rájuk a newbok nem számíthattak. porsche-t janelle ajánlotta be (és ez a feedeken be is volt vallva, hogy dick azért állította a játék elején a vetek mellé, mert vhogyan rájött erre a kapocsra), és ugye szakmai összetartás rachellel (az más h a végén pedig nem jött össze). és persze marad kalia, aki ugye az első héten flippelt.
soha nem jött volna össze nekik. pláne mert manapság az az általános mentalitás h jó ötlet az elején direkt veszíteni. egyedül akkor keveredhettek volna ki a szarból ha a regulators vmelyik teljesen inkompetens tagja nyer, de akkor is Grodner elintézi a veto-t. Komolyan, Jeff és Jordan az ÖSSZES vetoban benne voltak ha jól emlékszem.
És ugye nem segít a rigging a newbokon. csak pár példa:
– a veto-zsák. az több mint gyanús.
– a 2nd HOH-nál Rachel választhatja meg a sorrendet. lélektanilag ez igen nagy dolog, és erre se volt még példa.
– az f6-os veto, amikor a párjukról kellett lógni – az KONKRÉTAN a banánhoh volt teljes mértékben. és amúgy is, ki látott már endurance vetot? mintha egy lett vna s8-ban, de kb ennyi.
– a pandora box, ami eddig tényleg ártatlan kis játékszereket szabadított a játékosokra – most meg ezt? a DPOV-nak tavaly nem volt ekkora ereje.
– brendan visszajövetele – ez eléggé nem egy biztos talpakon álló elmélet, de az egy millió szavazat a kettőből, az igencsak sok, holott fél amerika utálja őt (vagyis Rachelt)(vagyis akkor még), másrészt pedig dominicnak és cassinek is iszonyat nagy tábora volt.

úh, bocs h hosszú lett, de ez az egyetlen hely, ahol magyarul ki tudom fejezni magam… amúgy mielőtt még azt mondjátok h akkor meg ne nézd, azoknak azt mondom h ettől függetlenül élveztem :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz