login |

Pilot: Up All Night

2011. 09. 16. 04:03 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

Állj! Ez akkor komédia? Vígjáték? Mert poénok szintjén körübelül Life as We Know It (a film) szintjét hozta. Várjunk csak, máshol is; a dráma minimálisan jobb volt az említettnél. Miről is szól a sorozat? Oké, mondom.

I always wondered what a mug of butt tastes like, now I know.

Szóval két felelőtlen felnőttről, akik éjjel buliznak, nappal dolgoznak, aztán becsúszik egy bébi. Próbálnak jó szülők lenni, de az éjszaka visszahívja őket… Meg adódik még pár konfliktus abból, hogy a nő ment vissza dolgozni, a pasi marad otthon a gyerekkel, plusz a munkahelyen is gondok vannak. Vagyis ez utóbbi lenne a poénokat hozó része a sorozatnak, de ennél a legüresebb. Na jó, itt húztak a kényelmetlen humoron, csak nem ment nekik.

Mindezt úgy mondom, hogy a gyerekkel közös jelenetek működnek. Ott szerethető a sorozat. Will Arnett szokás szerint jó, és ezúttal nem is teljesen idióta a szerepe. A probléma (felveszi a kőálló mellényt), hogy Christina Applegate egy nulla itt. Mármint amikor a munkahelyi környezetbe helyezik, amit sajnos elég sokszor tesznek a készítők. Ezzel szépen le is ülnek két szék között, hiszen a két felelőtlen felnőtt esete a gyerekkel jó lehetne, a dolgozó nő férje otthon szintén jó lehetne akár, csak épp nem megy a keverés, és amúgy is csak 20 percük van részenként.

Nagyon úgy tűnik, hogy van potenciál a sorozatban, csak épp baromi gyorsan el kell felejteniük, hogy nem a gyerekkel foglalkoznak többet. Rossz az arány jelenleg, ez ki is nyírja az egészet. Az biztos, hogy a jelenlegi formájában ez nem vígjátéksorozat.

Egyelőre se íze se bűze, szóval 5/10-nél nem lehet többet adni. Ez a pontszám sem sitcomként járt, hanem a drámák közé sorolva a sorozatot. Nem hiszem, hogy pont ide erősítenék később, szerintem engem gyorsan el fognak veszteni.

18 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2011. 09. 16. 04:38

Szerintem mindkettőre furán illik a szerep, Arnett-nek ez rohadt nyugis karakter, szinte érződött, hogy feszeng, ahogy próbálja visszafojtani magát.
Applegate meg pont fordítva, túl komolyan próbálja a viccesnek szánt artikulációkat.

Ettől függetlenül végül is nem volt rossz, a másik topikban említett dolog bökte csak igazán a csőrömet, szerintem ha kap még pár részt a csatornától, akkor a színészeket jobban kiismerve könnyebben írhatnak nekik megfelelőbb sorokat.

Én valószínűeg kitartok a sorozat mellett, végig.

harmundo - 2011. 09. 16. 07:21

Másik hírnél már ugyan jeleztem, de ez nálam maximum 3/10, egyelőre nem látom, hogy mi is akar ez lenni. Még egy réz adok neki, hátha kiderül…

Az egyetlen poén számomra [SPOILER VESZÉLY LEHETSÉGES] az első káromkodós rész volt, és itt ki is merült. Dráma? Még annyit sem láttam benne, kivéve a végén, mikor ugye a főnöke és a gyereke között kell választania, de hát ez is inkább semmilyen volt.

Chloe Wolfe - 2011. 09. 16. 07:52

Szerintem is elég zsenge lett a pilot, kevés poénnal, inkább mint dráma, mintsem vígjáték. A babás jelenetek aranyosak voltak, de a többi egy picit erőltetettnek hatott. Mindenesetre még egy epizódot megnézek, és, ha nem is maradok, el tudom képzelni, hogy babás fiatal szülőknek bejön ez a sorozat.

Thrasher - 2011. 09. 16. 08:04

tokéletesen erőtlen, toketlenül csordogáló, humortalan cucc, ha valakit egy dimenzión túli démon asztrálbortonbe zárt, amiben semmi mással nem toltheti el az idejét, csak sorozatnézéssel /és csak aktuális sorozatokkal, nem klasszikusokkal, amit még nem volt ideje megnézni/, akkor megértem, ha nézi. egyébként senkinek semmi oka rá.
főnokasszony érdekesen tenyérbemászó, ő minimálisan érdekes volt, de hát a rossz sitcmok tipikus jellemzője, hogy a sidekick az egyedüli jó dolog bennük, mert az lehet a főszereplőknél furcsább/extrémebb.

winnie - 2011. 09. 16. 08:31

“Az egyetlen poén számomra [SPOILER VESZÉLY LEHETSÉGES] az első káromkodós rész volt,”

dettó.

voltak aranyos jeenetek, amikor a babával hadakoztak, meg amikor egymással morciztak, de ez csak aranyos. maga a pilot határozottan gyenge volt.

greka - 2011. 09. 16. 08:41

Hát, ez tényleg nagyon semmilyen volt. Promó alapján sokkal jobbnak tűnt. Tudom, hogy más stílus, mint a Raising Hope, de a baba miatt akkor is adja magát az összehasonlítás, és hát… ég és föld.

CyClotroniC - 2011. 09. 16. 09:30

Ez valami katasztrofálisan szar volt, de tényleg, pedig nagyon vártam… Az összevágott promo frappánsnak hatott, de kiderült, hogy az értékelhetőtől a középszerű poénjaikig minden benne volt abban. A sidekick csaj pedig… te atyaég… ennyire elviselhetetlen karaktert. Nem viccesen irritáló, hanem úgy, hogy azonnal késztetést érzek, hogy áttekerjem. Will Arnett részei voltak még a legtűrhetőbbek, de így is… 2-3 pont, max… Ebben a csalódás is benne van, de elképzelni nem tudom, hogy miről fog ez szólni… Anyuka beleőrül a melóba? Apuka bénázik otthon? Hát sovány… Részemről cancel, míg nem integet itt egy írás az oldalon, hogy feljavult :P

kotterovány - 2011. 09. 16. 09:32

oké, akkor most írjam le megint, hogy a human véleménnyel SOHA??
nem írom. csak egy kérdés: hogy lehet úgy kritikát írni az up all night-ról, hogy meg sincs benne említve maya rudolph, aki az egész show-t ellopja?!
amikor énekli a végén az edge of seventeen-t:)))

CyClotroniC - 2011. 09. 16. 09:41

kotterovány: Maya Rudolph-nak nem volt egy másodpercnyi vicces része sem, sőt gyakorlatilag a 4-5 pontot ő tornázta le 2-3-ra nálam… Gondolom ízlés kérdése, de sitcom szinten nem sok ilyen elviselhetetlen karakterrel találkoztam még.

cyborgwings - 2011. 09. 16. 10:31

a főnökasszony szerintem is inkább izzadságszagú karakter volt, mint vicces. applegate nem volt nagy szám, arnett miatt viszont hajlandó lennék maradni, de nem minden áron. egyszer nevettem föl, a másnapos jelenetnél, amikor szenvednek a gyerekkel, bár arra már nem emlékszem pontosan, hogy min – de jó volt.
amúgy nekem a free agents még ennél is kevésbé tetszett, csak oda már nem volt kedvem írni sem.

közepes alá eleddig, de még pár részre föltétlenül maradok arnett szexi mély hangja miatt. is. főleg azt a jelenetét bírtam egyébként, amikor az újdonsült barátjával lelkizett, miközben várta haza az asszonyt. persze az is csak aranyos volt, semmi esetre sem vicces.

mkfad - 2011. 09. 16. 11:48

Remélem hogy csak a pilotok körüli szokásos hercehurca meg agyonszerkesztés miatt lett az első rész ennyire izzadságszagú és most hogy jól nyitott nézettségben, kicsit fölengednek az írók, és teret engednek a kísérletezési kedvnek, mert ha ilyen marad a sorozat akkor már az első évadot sem fogom tudni végignézni. Pedig két nagy kedvenc Arnett és Applegate. A babás szitkozódós jelenet jópofa volt, Arnett online cimborájával is van némi potenciál, de másra már szinte nem is emlékszem a pilotból, ami szomorú :(

A főnökasszony meg ritka idegesítő nekem is. Ha ilyen főnököm lenne, szerintem rögtön első nap hazamennék…

Chloe Wolfe - 2011. 09. 22. 16:45

Számomra a második rész is csak közepes lett sajnos :( Bár egy fokkal jobb volt, mint a pilot, de mégsem sikerült megkedveltetnie a sorozatot velem.

CyClotroniC - 2011. 09. 22. 17:01

Hopp, a másikhoz írtam már, de akkora reagálva ide is. Szóval ez azért már hozott nekem egy 6/10-et. Oké a fele nagyon gagyi volt, Maya Rudolph-fal vallatni lehetne, de a szomszédos szál a rengeteg kínos poénnal nekem bejött. Most már a 3-asra is ránézek, mert ha a kínosság fog dominálni, akkor ha csak az epizódok feléért is, de maradok. A facebookos rész gyönyörű volt :P

dr oetker - 2011. 09. 24. 02:26

kicsit ez a rész jobb volt mint a pilot
összeszedettebbnek, feszesebbnek tűnt, hamarabb elrepült a 20 perc,1-2 jobb poén is volt benne

fetomy - 2011. 09. 25. 02:52

Na ezért kell minimum a pilóta utáni részt megnézni! Mintha egy teljesen más sorozatot néznék. Az első rész előtt teljesen jó hangulatba kerültem a 2BG és a NG hatása miatt, majd az Up all nighton kb. egy darab nevetésem nem volt. Nem mondom, tud jó lenni egy “kurvázás”, de azért az nekem nagyon kevés. A második részre sem mondom, hogy epic sitcom, de már egy egész elfogadható dolog. Ava is jobban bírható, és az otthoni jelenetek, a szomszédokkal, facebookkal, már igazán sitcomba illők. Akárcsak a zárópoén :D Szerencsére sikerült egyelőre megfogniuk maguknak, de ahogyan ti is írtátok, nagyon kéne, hogy inkább mellőzzék a munkahelyi lapos oldalt, és teljesen jó lenne. 2/10-ről nálam egy 5-6/10-en azért elkaristol :)

clark - 2011. 09. 29. 13:14

kicsit nehezen indult,a partis rész egész jó volt.kcsit hiányzik belőle vmi,de adok még pár résznyi esélyt will arnet miatt.

barátfüle - 2011. 09. 30. 00:11

Én ma elkaszáltam a 3. rész után. Inkább idegesített, mint szórakoztatott.

cyborgwings - 2011. 10. 06. 12:37

4. rész felénél kasza. majd azért valaki szólna esetleg a jason lee-s vendégszereplésnél, ha szépen kérem? miatta hajlandó vagyok még belenézni ebbe a szarba. a főnökasszony a leggázabb és legirritálóbb az egészben még mindig, de sajnos most már arnették sem lendítenek rajta semennyit. fú… áh. fúúú.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz