login |

The Vampire Diaries: kezdett a 3. évad

2011. 09. 17. 14:45 - Írta: Desmond Wallace

291 hozzászólás | kategória: kritika,

A The Vampire Diaries mostani évadkezdése nagyon hasonlított az első szezonéra, ami sajnos azt jelenti, hogy unalmas volt. Egyszerűen nem történt benne semmi, csak felvázolták a sorozat új irányát. Túl sokat még nem tudtunk meg ebből, de közben sikeresen altatták a kíváncsiságunkat. Ennél ütősebben kéne kezdeni egy új évadot, de úgy látszik, hogy Williamsonék csak lassan akarják kibontani az új történetet.

Kiszámítható és túlságosan felszínes volt a 3×01, ha pedig ennyire erőltetni fogják a jellegtelen tinidrámát, akkor továbbra is csalódás lesz számomra a folytatás. Messzemenő következtetéseket ugyan nem szabad levonni egy részből, de a színvonal csökkenése már a 2. évadban is tetten érhető volt. Pár spoilerrel folytatom a tovább után.

Klaus hibrideket akar “gyártani”. Ehhez szüksége van Stefanra, aki így visszatért a gonosz énjéhez. Sajnos Paul Wesley-ről nem tudom elhinni, hogy tényleg egy vérszomjas vámpírt formál meg. Ez a karakter sokkal jobban feküdt Somerhaldernek, de ő még mindig a jó fiút adja.

A szülinapi parti is unalmasra sikerült, mint ahogy Elena jelenléte is teljesen felesleges volt az epizódban. A karakterrel semmi bajom sincs, de hiába volt ott szinte mindenhol a részben, mert nem tett hozzá az eseményekhez. A “halott exeket látok” téma is se sokat ér eddig, szóval nem sok értékelhető elem volt ebben az évadnyitóban. A történetet most a szívügyekre koncentrált, ami nagy kár, mert ezek a tinidrámák csak arra jók, hogy halálra unja közben magát az ember. A tinivonalat egy kicsit háttérbe kéne szorítani, hogy ismét olyan legyen a sorozat, mint az 1. évad második felében.

Jelenleg Caroline a legjobb karakter, és ráadásul még az epizód végi – nem túl meglepő – fordulat is hozzá köthető. Ez a szál még akár érdekes is lehet, de túl sokat azért nem várok tőle. Ian Somerhalder pedig még mindig a legjobb színész a sorozatban, csak sajnos a karakterét egy cseppet gatyába kéne rázni.

A TVD tehát visszatért a nyári szünetről, Elena felnőtt nő lett, bár alkoholt még mindig nem ihat legálisan, a sorozat viszont visszasüllyedt a kezdeti középszerűségbe. Ebben csak annyi a pozitívum, hogy innen talán már csak felfelé vezet az út, s ha mégsem javulna az összkép, akkor lehet, hogy szépen elfelejtem majd megnézni az új részeket. 5/10-et adnék az epizódra, mert ennél sokkal jobbat is tud ez a Williamson-Plec páros, csak ezt újfent bizonyítani is kéne. Biztos vagyok benne, hogy tartogatnak még nekünk érdekességeket, merész húzásokat. Illetve…, remélem.

291 hozzászólás Ne habozz!

Krigin - 2011. 09. 17. 14:57

ez a rész nekem se jött át, sőt volt ahol beletekertem, igy nekem csak 4,5/10 lett! 2.évad felétől valahogy nem tudom élvezni már úgy a sorozatot mint előtte. Caroline+Tyler akit nagyon birok most + Jeremy szellemlátása érdekel, a vámpir rész most hidegen hagy! :D

polka - 2011. 09. 17. 15:06

Én is sokkal többet vártam a résztől,engem Jeremy szála érdekelt legjobban,de sajnos nem volt előrelépés. Caroline még mindig egy üde színfolt,megmosolyogtat de igazából semmi több.
Elena felejtős,Paul Wesley pedig egyszerűen nem alkalmas véres vámpírnak,hihetetlenül erőltetettnek találtam a “gonosz Stefant”. viszon Klaus baromira el lett találva, az ő jelenetei tetszettek igazából.

Skate - 2011. 09. 17. 15:06

Hát ennyire leült részt rég láttam, de bizakodok a javulásban, mert Klaus tervéből se tudtunk meg sokat, a többi meg teljesen érdektelen. Egyedül Caroline szál és Jeremy-é ami tart valamerre egyelőre.

Page - 2011. 09. 17. 15:18

A részt még nem néztem meg, és ha ilyen unalmas volt, akkor nem is sietek vele. Egyébként engem is Caroline és Tyler érdekel igazából. Amennyire bírtam Damont az elején, annyira idegesített már a 2. évadban. Számomra ez, hogy 150 év alatt nem talált egy nőt sem, aki elfeledtette volna vele Kat-et, egy baromság, és hogy most végre talált valakit (Elenát), nem is tudom, de nem jön be, inkább akkor még az is jobb lenne ha még mindig Kat után sóvárogna.

koka - 2011. 09. 17. 15:21

Hát nem tudom nekem ez most sokkal jobban bejött mint a 2. évad végén lévő “kapkodás”. Látszik, hogy a készítők nem akartak egyből seggest ugrani a történetbe inkább csak el akarták rendezni a dolgokat (mégiscsak hullott a nép). Előhoztak egy bizonyos komorabb hangulatot és ennyi…ez illet ide és kész!
kb 6-7 rész után lehet majd nagyobb következtetéseket levonni.

superpityu - 2011. 09. 17. 15:27

ha az évadzáróval összerakjuk akkor lehet egy túl hosszú bevezető epizód. egyébként Stefan hidegen hagy, mondjuk várható volt, h mégsem az a hidegvérű gyilkológép, és továbbra is epekedik Elenáért. Elena kicsit idegesítő. Ric pedig most elég szürke, persze érthető h gyászol meg ilyesmi, de ez miért látszott a srácokon, elvégre ők születésük óta ismerték Jenna-t, na mind1 ez kicsit fura volt.
a szellemes rész érdekes lehet, bár matt nem kéne a képbe. csak nekem tűnik úgy h malese jow szellem létében még szebb lett mint az életben volt?? :D
Damon azért rendesen megszívja ezt a jófiú szerepet, ha közben a kinyírják a segítőit, mert valljuk be Andie most nagy segítség volt a Stefan utáni kutatásban. erre tessék, kajak még sajnáltam is.
Nos a Caroline szál érdekes lesz ha nem a szerelmi életre fektetik a hangsúlyt, még mindig ő a legerősebb karakter a többiek közül, és jelenleg is hozzá köthető pár olyan momentum amin sikerült jót mosolyognom. egyébként ha véletlenül nem nézem meg azt h hol tart a rész akkor nem találtam volna a fordulatot vele kapcsolatban :) de így adta magát.
Bonnie viszont hiányzott, persze elmagyarázták miért nincs jelen, de akkor is furcsa volt h egy videótelefonálással elintézték.
Klaus terve a hibrid gyártás, de miért? már az agyamban tovább is szőttem a dolgot h előbb utóbb akkor Tylert is megkörnyékezi majd átváltoztatás céljából.
a promo alapján viszont a következő részben jönnek a farkasok (basszus tavaly még csak nem is tudtak róluk most meg kiderül h falkákban élnek??)

ryan - 2011. 09. 17. 15:40

Hiába, a Secret Circle ennek csak egy béna utánzata. Tudom, ugyanaz írta a könyveket, de minek ad a CW két…kvázi ugyanolyan sorozatot?

Tibcsi - 2011. 09. 17. 15:42

én kokával értek egyet
ez tényleg olyan volt mintha bizonyos szálakat kicsit rendeztek volna a 2. évad végi kapkodás miatt
és az elrendezés mellett tovább vitték kicsit a történetet,bár egyelőre még a nagyobb történések váratnak magukra

nekem azért tetszett,kezdésnek jó volt
biztos kell még pár rész a pörgéshez
a sötét hangulat,a baljós kezdés tetszett

és Klaus minden jelenetéből árad a gonoszság :D nagyon jó színész ez a Joseph Morgan,remélem nem dobja fel a pacskert nagyon hamar (mondjuk az évad végén)

Krigin - 2011. 09. 17. 15:46

a Secret Circle totálisan más téma, és utánzat semmiképp se lehet. Max. boszorkányok terén, de igazából még ott se. A kettő ne hasonlitsuk egymáshoz, mert két különböző mű, két külön világ, mégha egy irónő tollából is jött.

winnie - 2011. 09. 17. 15:58

“minek ad a CW két…kvázi ugyanolyan sorozatot?

mert, ha az ember néz valamit, akkor az utána következő sorozat elé akkor lehet nagy eséllyel leültetni, ha az hasonló.

Ági - 2011. 09. 17. 16:01

Nekem naqgyon tetszett a rész, talán az első évad vége óta nem is élveztem ennyire minden percet egy epizódból. :) Lehet hogy Damon a jófiú, de meghagyták azt a szarkasztikus stílust, ami a második évadban néha hiányzott tőle.

lostgab - 2011. 09. 17. 16:05

Már nagyon vártam a 3. évadot és lehet, hogy emiatt is tetszett ez a rész. Sokkal jobb volt, mint a 2. évad fináléja. Szépen felvázolták a sztorit, igaz, hogy nem ütött hatalmasat, de legalább összeszedettnek hatott.
Sajnos az Elena/Stefan közti romantika nem tud meghatni, már rég nem érdekel mi lesz velük. Annál inkább, hogy mi lesz Caroline-ékkal, a Tyler-rel közös szál talán a legérdekesebb jelenleg. A Jeremy-féle ‘látom a halott exeimet’ dolog nem rossz, de mivel nem igazán történt semmi, csak párszor megijedt, nem nagyon köt le, hogy mi is lesz vele. Az csak nekem tűnt fel, hogy Matt sokat szerepelt? Remélem, hogy ez nem a jele annak, hogy fontosabb szerepe lesz, nem éppen a kedvenc karakterem. Bár, ha kapna egy normális sztorit, lehet, hogy meg tudnám kedvelni.
Utoljára hagytam azt, ami szerintem a sorozat legnagyobb problémája: Damon. Értem én, hogy szerelmes Elena-ba, meg minden, de az első évadbeli Damon nem összeomlana, és maga alatt lenne folyamatosan, hanem inna, partizna és gyilkolna. Amitől egyedi volt, teljesen eltűnt belőle, komolyan mondom már a Twilight Edwardja jut róla eszembe. Már az is eszembe jutott, hogy nem is amiatt lassult be a sorozat, mert lassú a sztori, hanem mert hiányoznak belőle a csípős, Damon-féle megjegyzések.
Mindenesetre összegezve nem volt rossz ez a nyitás, anno a Piloton hangosan nevettem, a 8. részre meg teljesen beszippantott. Úgyhogy reménykedem, hogy ez csak amolyan utóhatása a sophomore slumpnak, és pár rész után új lendülettel, régi Damon-nel és sokkal pörgősebben folytatják :)

szamoca - 2011. 09. 17. 16:18

Röviden: kritika minden szavával 100%-ig egyetértek.

baaloo - 2011. 09. 17. 16:36

az 1. evad az elso 3-4 resz utan nagyon tetszett, a masodik evadot folyamatosan elkezdtem unni, ezutan a kritika utan a 3. evadot marcsak osszegyujtom es majd ha vege es keves lesz a neznivalo akkor ledaralom…a legrosszabb dolog ami tortent hogy felcsereltek a ket fiu josagat-rosszsagat, szerintem Damon rosszalkodasai voltak a sorozat legjobb reszei…

Dominik - 2011. 09. 17. 16:46

Desmond, az lehet a baj, hogy nem vagy tinilány, akkor biztos jobban élveznéd a tinidrámát is ;)
Egyébként csak egyetérteni tudok, ennél több kell, hogy maradjak az évad végéig.

Nella - 2011. 09. 17. 16:48

Ez a rész semmilyen volt. Én úgy érzem semmivel sem haladtak előre, a felvázolást meg már ugye megkaptuk a fináléval. Semmi WTF nem volt benne, esetleg az utolsó 2 mp. Szerintem a Jeremy szálat simán elindíthatták volna most, az egyetlen ami valamit ért ebben a részben a Caroline-Tyler páros.
Az, hogy Elena, Damon és Stefan részével nem kezdtek semmit, azzal nem volt bajom, mert még eleget fogunk ebből kapni.
Klaus is jó. Remélem beindul a sorozat, mert sokakkal ellentétben nekem a 2. évad tetszett nagyon.

jersey - 2011. 09. 17. 17:40

Valóban semmilyenre sikeredett az első rész, de remélem, hogy pár részen már a régi, pörgős TVD köszön vissza.

cyborgwings - 2011. 09. 17. 18:11

annyira nem hatott meg a szezonnyitó, hogy csak annyit van kedvem idebökni, hogy én is teljes mértékben egyetértek desmonddal.
főleg az első évad remek minőségéhez képest 4/10. nem gondoltam, hogy valaha ilyen pontot adok tvd epizódra.

(mondjuk a stefan-elena telefonon kicsit elpityeredtem, de ezt betudom a jelenlegi fostalicska lelkiállapotomnak.)

Cancer - 2011. 09. 17. 18:29

Én kis naiv pedig már kezdtem örülni, hogy Dawn Oliveri marad… :(
Annyi mindenki írja, h Jeremy+halott exek tök jó. Sztem pedig az a leggyengébb szál.
Nagyon remélem, h nem csak az új hibridekről fog szólni az új évad, hanem ez a téma magával hozza az elsők feltámasztását is! Stef úgyis tudja hol vannak. ;)
tini dráma – nem idegesít, de nem is hat meg
Hiányzik a régi Damon!!! :(
Caroline tényleg üde színfolt :D

serendipity - 2011. 09. 17. 18:45

Stefan unalmas volt, a karakter és a színész egyaránt, de ettől eltekintve az epizód szerintem izgalmas volt, és beváltotta a hozzá fűzött reményeimet. Viszont a Damon-Elena szálat nem ártana felturbózni, mert ez a depresszív atmoszféra hamar unalmassá válhat.

Ambriel - 2011. 09. 17. 19:53

Teljesen egyetértek a kritikával. Unalmas rész volt. Remélem a folytatás jobb lesz.

Binky - 2011. 09. 17. 21:23

Csak nekem jutott eszembe Elena fehér ruhájáról Sookie a True Bloodból? Amúgy tényleg egy nulla rész volt. Nagyon nem alapoztak semmit, csak folytatták az előző évad finálé unalmát. Stefan szerintem sem hiteles gonosz. Most akkor minek hívta fel Elenát ha közben élvezi a gyilkolást és megváltozott? Á. Jeremy szelemessége érdekelne, csak utálom Vikit és nagyon irritál, ha megjelenik a feje. Damon karaktere továbbra is a nulla felé konvergál, kezdhetnének valamit vele. Matt sokat szerepelt tényleg ebben a részben, a továbbiakban remélem nem így lesz, mert nem bírom a gyereket. Caroline és Tyler kapcsolata érdekelne, csak ne ilyen szappanos, féltékenykedős módon folytassák.

Remélem a későbbiekben lesz vmi izgalom, mert ez az unalom nem lesz jó.

Kira - 2011. 09. 18. 00:55

Engem pont Stefan gonosz énje villanyoz fel, és ebben látok lehetőségeket. Erőltetett lenne a gonosz én? Egyáltalán nem, sőt, nagyon is megy hozzá. Ami inkább erőltetett volt, még az első évadban a Damon a gonosz című dolog, hisz pont ő a “buzifiú” akihez ez nem megy, de ezt tálalták, így jó hogy később erőltetnek hathat hogy ezt Stefanra verik rá, pedig egyáltalán nem abszurdum, sőt, nagyon jól alakítja és megy hozzá a sátáni fej is ;) Csak elkell vonatkoztatni a szerelmes Stefantól…
Ezt eltekintve egyetértek a kritikával :D

Page - 2011. 09. 18. 11:38

Nem volt ez olyan rossz rész, azért az első részben ne várjunk már olyan sok akciót.
Nekem semmi bajom Stefan gonosz énjével, főleg így, hogy talán nem is annyira gonosz, jó persze halomra öli az embereket, de talán mégsem élvezi annyira, mint elvárható lenne.
Damon sokkal hiteltelenebb számomra, vagy nem is tudom de valami zavar benne. (és a haja sem jön be)
A nőjét (Andy?)nem sajnálom, hogy kiiktatták.
Azt viszont annál inkább, hogy Vickyt újra el kell viselni.

opalisc - 2011. 09. 18. 12:55

Úgy látom a többségnek nem tetszett az évadnyitó. Sok mindennel egyetértek a kritikából, nekem Elena nem szimpatikus. Matt nem volt kedvencem eddig sem, őszintén szólva reméltem, hogy ő hal meg, nem Jenna, elnézést kérek, attól, aki szereti.
Stefan nem unalmas, ellenben nem tudom hova tenni, zavaros, az elején reménykedtem, hogy megjátssza Klaus előtt magát, oké némi kínzás belefér:P ha arról van szó, hogy meg kell védenie magát vagy másokat, de én bevallom, meglepődtem, mikor simán kinyírta Andie-t. Végig vártam, hogy ad valami jelet Damonnek, de semmi.
Aztán a vége, Desmond sokkal több sorozatot látott nálam:) én is párat, inkább naiv vagyok:) de nekem bizony nem volt kiszámítható Lockwood anyuka tette, ettől csak az lenne nagyobb meglepi, ha kiderülne, hogy Tyler is tud róla, és ő csábította oda a kis kívánós vámpírunkat:) bár ezt nem hiszem (ill. remélem, hogy nem).
Jeremy: szerintem a “nem történik semmi” – valaki írta, nem jó szó, hiszen az elején vagyunk, biztos lesz más is a szellemekkel, nekem nem annyira központi téma, de várom, hogy mire jutnak, hiszen Vicki segítséget kért tőle. (Ez lehet valami csapda is akár..)
Page, igen:) bár ez nem tartozik a történethez szorosan, de Damon haja nagyon nem jön be. Nekem egy 7/10-et megért.

Cléda - 2011. 09. 18. 14:38

Nekem alapozó részként tetszett az évad nyitás, de remélem továbbiakban ütősebb lesz.
Stefan… nálam ő a gyenge láncszem. Annyira hiteltelenül gonosz.. Még amikor csak fapofával néz, elmegy, de amikor Damonnak magyarázza hogy just let me go, hát az a párbeszéd jelenet nagyon béna alakítás volt. De remélem normális szála lesz neki is, pl idővel elkezdi uralni magát és átveri Klaust, és nem 4-5 rész után megmentik, aztán 3 rész alatt megjavul és visszatér minden a normálisba..
Damon beszólásai még mindig jók.
Elena.. Róla leírtatok mindent :)
Remélem Kat-et nem írták ki teljesen, és megjelenik a továbbiakban.
Jeremy szála még nálam függőben, majd kiderül mi lesz ebből.

ewii - 2011. 09. 18. 15:52

Számomra is elég unalmas volt az évadkezdés. Én többre számítottam, a 2. évad nyitásából kiindulva – ami mellesleg nekem nagyon tetszett -, de hiába.
Egyszerűen néha már a kameraállások sem tetszettek xD Nina Dobrev színészi játékára pedig rá sem ismertem… annyira… néhol mű volt számomra. Ezt még nem tapasztaltam tőle…
Paul Wesley meg szerintem ki tett magáért. Szerintem neki van a legkomolyabb karaktere, amiből a legtöbbet lehet kihozni és én ezt úgy mondom, hogy Damon párti vagyok. Szóval, most nagy tisztelője lettem Paulnak :D
Joseph Morgan még mindig nagyon jól játsza Klaust.
Viszont úgy éreztem, hogy most Damon el van veszve… valahol messze járt számomra… néha belőtte a jól megszokott poénokat, de semmi extra… ahogy te is mondtad: “gatyába kéne rázni”. Itt láttam, hogy írta valaki h Damon haja szörnyű… egyetértek :D
Engem Jeremy szellemes dolga nem igazán köt le, de jó volt újra látni Vickit és Annát.
Mattel nagyon kezdeni kéne valamit….
Katherine meg nekem nagyon hiányzik…
Candice ugyanazt a színvonalat nyújtja Carolineként, mint eddig és ez egyáltalán nem baj :D Ebben az epizódban Tyler-Caroline volt nekem a legérdekesebb…
A vége felé, szerintem már kezdett egyre jobb lenni a rész. Pl. A Stefan-Elena telefonálós rész tetszett, meg aztán a Caroline és Mrs. Lockwwodos jelenet is.
Remélem, jobb lesz a 2. rész…
Nálam ez 6/10 volt… de csak a vége miatt :D

Hero - 2011. 09. 18. 16:44

Teljesen korrekt rész volt ez, ami nem azzal “ütött”, hogy 5 percenként kapkodtuk a fejünket, hogy omájgád, hanem hogy az olykor RÉMgagyi második évados dolgoknak nem csak beintett, de szembe is fordult velük. Olyan jó volt látni, hogy végre mindenki tud a másikról mindent, és csakis a bulizni jött pórnép tapogatózik a sötétben. Végre nem arról szólnak a dolgok, hogy “ÚRISTEN, TE VÁMPÍR VAGY??!?!?! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, ADJ IDŐT, FEL KELL DOLGOZNOM, ÁÁÁÁ”, hanem normálisan tudnak beszélni ezekről a dolgokról. Ez számomra sokkal többet ért, mint pár erőltetett wtf.

Jó, a későbbi részektől elvárom, hogy leejtessék az állam, de az már megint egy más tészta. Unalmasnak sem nevezném a részt, inkább egy olyan középutas volt ez.

Stefanról pedig tényleg nem lehet elhinni, hogy ő a bad-ass sorozatgyilkos, de ha ezt akarnák eladni nekünk az írok, akkor kétlem, hogy a rész végén felhívatták volna vele Elenát… Stefan az, ami: egy alapvetően jó ember (bocsánat, vámpír) egy szörnyűséges múlttal, aki ha jó akar lenni (megvédeni a szeretteit, stb.), akkor vissza kell térnie abba a bizonyos szörnyűséges múltba. Micsoda ellentét, micsoda dráma!
Én is rinyálnék, ha 0-24 ráncolná a homlokát, de erről szó sincs, a készítők a szánkba rágták, hogy “nézd hülye néző, ő még mindig egy bárányka ott belül! NÉZD!” Ezek után felesleges arról beszélni, hogy mennyire hihető.

Ja, és a legeslegjobb részt nem is említettétek: NEM VOLT BONNIE. Jó, azalatt a fél perce alatt, amíg mégis ott volt, sikerült megint nevetséges, Barátok Közt-szintű jelenetet produkálnia, de ez még belefér. Inkább nézem 40 percig ahogy Damon és Elena egy vendéglőben flörtölgetnek, miközben bömböl a nyálas zene, minthogy azt nézzem, hogy az az idióta boszorka rájön mindenre, meg mindent jobban tud, meg a morál fényes lovaginája, meg BLEH. Van az ilyen karakterre egy angol név, de sajnos már elfelejtettem. Tudjátok, ez volt a Star Trek: Next Generation-ben az a kölyök is, akinek folyton igaza volt.

Cs.Andris - 2011. 09. 19. 07:09

Szerintem Ian Somerhalder valóban jó színész lehetne, de sajnos kicsit sokat szórakozik a szemjátékával. Hirtelen nem jut eszembe ez a fajta kényszeresség. Még most le tudna róla szokni mert gáz.

Page - 2011. 09. 19. 10:48

Nem vagyunk egyformák, engem például pont ezzel fogott meg Ian az első évadban, ahogy a szemével játszott.

superpityu - 2011. 09. 19. 14:25

@Hero: nekem hiányzott Bonnie viszont azt nem szeretem benne h olyan béna az arcjátéka, mindig kiül valami világfájdalom az arcára amitől a falat tudnám kaparni.

dorian - 2011. 09. 19. 21:04

Sziasztok!

Csak nekem hiányzott Katherine? :)
Remélem még viszontlátjuk…

Desmond Wallace - 2011. 09. 19. 22:28

“Csak nekem hiányzott Katherine? :)”

Nem szerepelhet mindenki már az évadnyitóban. Majd visszajön még ő. Csak azért, hogy benne legyen a részekben nem kell erőltetni. Ha kitalálnak neki valami jó történetet, akkor jöhet.
Egyébként biztos vagyok benne, hogy lesz még az évadban, ahogy más karakter is, akit most még nem láttunk.

Royale Bluff - 2011. 09. 20. 18:46

A “régen gonosz voltam, de megjavultam, aztán találkoztam életem szerelmével, de kibújt belőlem a régi énem, és gyilkolászni kezdtem, szerencsére leküzdöttem a démonaimat, és a lányt nem zavarja, hogy megint megöltem pár embert” szál Angel/Angelus-tól még bejött, de Stefan-tól számomra a sorozat mélypontja volt. Erre újra bevetik. Damon meg annyira jófiú lett, hogy a “nem-is-rabszolgája” halálát is meggyászolja. Azért az mekkora lett volna, ha bosszúból eltöri Elena nyakát… (Tudom, hogy főszereplőt nem sűrűn szokás kinyírni, legalábbis nem országos tévén, de bátorságot meríthettek volna Charlie Harper példájából.) Ehelyett majd nézhetjük, ahogy kínlódnak, meg kerülgetik egymást, hogy “ezt nem tehetjük meg Stefan-nal”. A többiek sem nyújtottak semmit, és tényleg csak Caroline-ért volt érdemes nézni.

superpityu - 2011. 09. 22. 03:09

omfg jött egy kis ízelítő a 2. részből http://www.youtube.com/watch?v=au8lZZ_gvGA&feature=player_embedded hát érdekes főleg a carolos rész aki a jelek szerint elég nagy trutyiba teszi Caroline-t és így gondolom a serigff is bajba kerül … mivel ez az egyetlen szál ami érdekel kicsit felcsigázott a folytatás miatt.

Dani - 2011. 09. 23. 13:23

na ez az ami hiányzott az előző részből! Végre egy jó rész. A 2.rész már sokkal jobb volt, történt is valami érdemleges. Remélhetőleg most már ismét elindul fölfele a sorozat.

Cléda - 2011. 09. 23. 15:34

Baromi jó rész volt!

MZ - 2011. 09. 23. 15:52

@Dani @Cléda: érdekes, én még nem láttam a részt, viszont a kinti kritikusok közül egy-kettő azon fanyalgott, hogy túl sok volt benne az akció…na, nagyon kíváncsi vagyok ezek után a részre.

cyborgwings - 2011. 09. 23. 18:12

tényleg jobb lett, mint a nyitó rész, de még mindig nem vagyok elragadtatva.
de hogy mit lehet azon fanyalogni, hogy túl sok az akció…? egyébként szerintem nem vitték túlzásba.
a hibrid ügy érdekes volt. főleg klaus szövege, miszerint “i did everytihng i’ve been told”. na most ki mondott neki micsodát?

katja - 2011. 09. 23. 18:35

Még több Klaus, megspékelve egy kis Elijah-val (abszolút kedvenc), kevesebb Elena és a zavaros érzelmei, egy kicsivel kevesebb Damon szeméből és egy remek évadnak nézünk elébe. Ezen a szálon, legalábbis.
Spoileres: igazán megnéztem volna Mrs. Lockwood-ot, ahogyan sikoltozik a rács mögött, miközben Tyler megmutatja neki, milyenek a LW férfiak.
Ez a halott barátnők egymás ellen konspirálnak dolog egyelőre nevetséges/kínos, de hátha kihoznak valamit belőle.

superpityu - 2011. 09. 23. 19:25

sokkal jobb mint az előző rész volt :) tetszett. tehát megint jön majd az h Elenának meg kell halnia, h Klaus beváltsa a tervét és ne csak egy halom zombit tudjon csinálni.
a halott barátnőket még nem tudom hova tenni, mindenesetre még akár jó is kisülhet belőle. azt viszont egyáltalán nem bánom h úgy néz ki h Anna lesz a “jó szellem”, aki próbálja megállítani Vicki-t. nem is tudom mi lehet a csaj terve.
a Caroline-Tyler szál még mindig a legérdekesebb, főleg h megjelent apuci is. egyébként az első évadban az volt h Car apja meleg nem?? hát ezt Jack Coleman-ről nehezen hiszem el, főleg ha képes lesz vámpírt kínozni, ráadásul a saját lányát. Carol meg hamar észhez tért, meglátjuk sikerül e megmentenie Caroline-t (biztos vagyok benne, h caroline megmenekül). gondolom a seriff fogja hagyni h a lánya meghalljon. érdekes amúgy h megint a lányra építik a rész végi fordulatot, bár tény érte lehet legjobban izgulni.
egyébként Klausnak nem kellett volna átváltoznia???
remélem valami hasonló és jobb részeket hoz a tvd ezután.

superpityu - 2011. 09. 23. 19:26

*kimaradt h a “seriff se”. így már jó

MZ - 2011. 09. 23. 22:11

Nekem bejött ez a rész! Örültem, hogy Alaric sokat volt benne, Damon fejein és beszólásain megint jókat mulattam, a Caroline-Tyler szál is nagyon jó volt, Bill über durvának tűnik és ki a fene mondhatta Klausnak, hogy mit hogyan csináljon??? Szóval nagyon várom a következő részt…

Ja, és most volt Elenának egy jó mondata a verbénás farkas kötözős résznél: “I said Ric” – ezen jót nevettem.

Aryll - 2011. 09. 24. 00:52

szerintem is jobb rész volt! A legnagyobbat akkor nevettem és bevallom hogy vissza is tekertem párszor, amikor Damon beleb…a Elenát a vízbe, anyám..akkora röppályája volt hogy öröm volt nézni!!! Kicsit ki vagyok már tőle és ez jól esett :DDD Rick nagyon édi volt. Számomra a legnagyobb meglepetés, a heroes-ból már jól ismert szadista-apuci Jack Coleman :))jó lesz ez..

MZ - 2011. 09. 24. 08:07

@Aryll: ááá, azt én is visszatekertem, annyira röhögtem rajta, plusz Alaric kaján fején, ahogy Elena pislogott a vízben, hogy hogy a fenébe került oda Damon – nagyon jó jelenet volt, s a röppálya tényleg impozáns volt. :DDDD

david_88 - 2011. 09. 24. 14:26

10/10
Nekem nagyon bejött a rész! De h ha nem Stefan hívta Elena-t akkor ki, meg akkor kit hívott Stefan?

samaja - 2011. 09. 24. 16:31

Csak egy megjegyzés:

Ha Elena aggódott azért, hogy Damon-nak baja esik, az még nem azt jelenti, hogy szerelmes belé. Valószínűleg Caroline-ért is aggódott volna.

Ha Stefan Damon életének megmentéséért feláldozta a saját szabadságát, plusz Elena-val való kapcsolatát, biztos nem örülne annak, hogy Elena a nagy megmentési akciójában pont Damon halálát okozná.

Kicsit eltájolta magát Damon.

Marcipán - 2011. 09. 24. 16:33

Jó rész volt! Az új szereplőnek meg kifejezetten örülök. (Persze ha csak egy haja szála is meggörbül Caroline-nak akkor mérges leszek – irgumm burgumm :D)

MZ - 2011. 09. 24. 17:01

@samaja: végül is így is lehet értelmezni a dolgot, bár szerintem az írók még egy jó darabig rá akarnak játszani erre a szeretem/nemszeretem dologra a Delena (pff, de utálom ezt a kifejezést, de így rövidebb) rajongók miatt. Csak aztán nehogy addig húzzák, hogy idegesítővé váljék a dolog…

Nekem speciel a tóba hajítós jelenet, meg az összes többi élcelődős is egy kicsit már a “testvéri ugratás” kategóriát hozta, s egy ilyen felállás részemről rendben is lenne. Szerintem jól állt nekik (előre is elnézést kérek minden Delena rajongótól!). Persze érezni a jeleneteknél, hogy megvan a két szereplő közötti fizikai vonzalom is, bár ez lehet már annak is köszönhető, hogy az életben is egy pár Nina és Ian. :o)

Desmond Wallace - 2011. 09. 24. 20:03

“De h ha nem Stefan hívta Elena-t akkor ki”

Csak letagadta.

Tényleg jobb rész volt. Úgy néz ki, hogy bízhatunk a jó folytatásban.

opalisc - 2011. 09. 24. 20:10

Örülök, hogy nem Tyler árulta el Caroline-t, nem tudom, honnan tudta meg anyuci, de lehet sietni megmenteni.. Jack Colemanről elhiszem, hogy képes megkínozni bárkit.:P
Stefannal gondban vagyok, rajongom (Paul Wesleyt:) de még mindig súlytalannak tartom, nem tudja, merre-hogyan, remélem lesz másképp is. Valaki írta, hogy ez csak Angelnek jött be, én is így érzem.
Kíváncsi vagyok, Klausnak miért nem jött be a hibrid létrehozása, én is visszatekertem, tényleg azt mondja, azt tette, amit mondtak neki (még nem tudok sajnos olyan jól angolul, és a feliratban “amit kellett” van).
http://www.youtube.com/watch?v=I-UIiG0gJt0
Ezt néztem, mi az a lista (névsor) amit Elenáék néznek?
És nem akarok spoilert írni, valamit írnak ott a kommentekben, hogy mi történik Caroline-nal.

bbarbi89 - 2011. 09. 24. 20:45

Klasnak azért nem jöttek össze a hibridek, mert a hasonmás, azaz Elena él…

think different - 2011. 09. 24. 20:59

Opalisc,

Klausnak az lett megmondva, hogy öljön meg egy blökit, egy szúnyogot és egy másolatot, azután tudja átváltoztatni a bolhafészkeket tinibálványokká. Csakhogy előbb-utóbb rá fog jönni, hogy valaki mégsem halt meg a háromból, így nem volt teljes az átalakulása, ezért nem tudott rajongókat szerezni a cserkésztáborban.
Szóval Egyarcú Eléna lesz a célpontja, amint kiderül, hogy a fénymásolat nem halt meg azon az éjszakánt.

A ferde arcú kislány mikor tér vissza? Volt egy telefonos beszélgetése és ennyi?

morsolyam - 2011. 09. 24. 21:06

Paul Wesley nem rossz színész, de nem egy David Boreanaz… Mindkét sorozatban van egy rész, amikor a domboldalban áll Angel/Stefan és épp meghalni készül, leveszi a gyűrűjét és várja a hajnalt, a Napot. Tessék csak összehasonlítani a két színészi játékot. David kenterbe veri Pault… Paul Wesley még fiatal színész ehhez – szerintem – és kissé nehéz számára megjeleníteni az egyes karakter-rétegeket, ami most is folyik, hogy most ő egy kvázi gonosz ‘jófiú’. Reméljük azért a sorozat folyamán felnő a feladathoz.
Úgy gondolom, hogy kezd egy kicsit “felnőttebbé” válni a 3. évaddal a sorozat, ami nekem pozitívum. (lévén nem vagyok tini :D) Na, majd kifejlődik ez, hajrá, hajrá!

Dav3883 - 2011. 09. 25. 13:24

és mekkora poén már hogy Jack Coleman ugyanazt a szerepet játssza mint a heroesban, csak ott nem a saját lányával :D úgy látszik jól áll neki ez a szerep, hiteles benne :)

Cléda - 2011. 09. 25. 20:34

Visszanézve a részt, egy kicsit kirí a történésekből, hogy Stefan hipphopp meghallotta Elenáékat, de Klaus ugyanonnan nem.. Vagy Klaus már rájött mindenre, csak blöffölt.

Page - 2011. 09. 26. 11:50

Szerintem nincs benne semmi furcsa, hogy Stefan hallotta őket, Klaus meg nem. Az ember füle is olykor “szelektál” van hogy az ötödszöri már szinte kiabálásra figyel csak fel, máskor meg a suttogást is meghallja. Stefan valószínűleg a nap 24 órájában Elenára gondol, nem csoda hogy rögtön eljutott a tudatáig a hangja. Szerintem. Bár ettől függetlenül nem kizárt, hogy Klaus már tisztában van vele, hogy Elena mégsem halt meg.

tiktak - 2011. 09. 26. 11:52

Én végig úgy gondoltam, hogy Stefannak nincs gonosz énje . Egyszerűen meg akarja védeni Elenát, ezért gyilkolni is hajlandó. És ezt meg jól kell csinálnia Klaus miatt stb. Szóval így álltam hozzá, ezért nem is vártam, hogy majd Stefan fogja eljátszani a gonoszt. Egyébként annyira, de annyira elegem van szerelmükből Elenával.

nagyok sok plusz pont járt azért, hogy bonnie nem szerepelt. Így számomra még a Jeremy szál is élvezhető. Persze jöjjön valami boszorkány,de azt a lányt hagyják ott ahol van. szörnyen idegesítő.

Sztem Klaus jó karakter lett. Számomra teljesen egyértelmű, hogy tudja, hogy Elena nem halt meg, és Stefan meg tudja, hogy tudja :) Csak hát most ha klaus úgy tesz, mintha nem tudná, akkor Stefannak bele kell mennie ebbe a játékba.

Engem nem zavarna, ha Damon most a mentsük meg Stefant akció élére állna és nem lenne ugyanaz a rosszfiú mint korábban. csak adjanak valami értelmes szerepet neki ebben az évadban, mert az előzőben a színészi teljesítménye abból állt, hogy a szemeit meresztgette és fintorgott hozzá.

VanillaSky - 2011. 09. 26. 21:20

“Én végig úgy gondoltam, hogy Stefannak nincs gonosz énje . Egyszerűen meg akarja védeni Elenát, ezért gyilkolni is hajlandó.”

Enyhén ellentmondásos csak:) Nincs gonosz énje, csak gyilkolja a népet egyes emberekért. Persze az ilyen tinisoroztatoknál nem szükségszerű a gondolkodás, a járulékos veszteségen túllép a néző. Pedig, ha lenne igazságszolgáltatás, a két hősszerelmes karóval végezné a sorozat végén. Bele se merek gondolni mekkora visítás lenne itt.

Egy tét nélküli, lányregényre hajaz a sorozat. Stefan/Elena vs Elena/Damon, egyszerűbb lenne ha szendvicsbe vágnák és meg lenne oldva a sorozat fő dilemmája.

Nikki - 2011. 09. 26. 23:25

Köszi a kritikát, egyetértek vele. A kezdés lapos volt, lefele tartó középszer, de mivel vártam már a folytatást, annyira lehúzni sem tudom.
Nyilvánvaló, hogy Stefan azért csinálja amit csinál, hogy Elena-t és Damon-t biztonságban tudja. Szóval nem kell elvárni beleélést meg ilyesmit; az már más, hogy ettől függetlenül Paul W. színészi játéka mindig is hagy kívánnivalót maga után, s ez most, ebben a ráerőltetett szerepben csak még rosszabbul hat.
Damon változásának csak akkor lenne valami értelme, ha tényleg összejönne Elena-val, különben kár volt őt megszabadítani régi önmagától. Persze így is az egyik kedvencem, de azért hiányzik még az első évados feeling.
Ideje összekapni magukat, láttuk mire képesek, így reménykedek. Mert jelenleg Caroline és Tyler a legjobbak és az egyetlenek, akik érdekelnek, akikért izgulni lehet.

tiktak - 2011. 09. 26. 23:47

VanillaSky
természetesen egy tinisorozat fejével gondolkodtam a gonosz én kifejtésekor, nem a való élet szerint.
Ellenkező esetben ez egy börtönsorozat lenne, hiszen mindneki már ülne bent gyilkosságért vagy gyilkosságban való részvételért :D

Zsanci - 2011. 09. 27. 09:16

Szerintem meg aki Oscar díjas alakításokat vár, az ne sorozatokat nézzen. :)

Igen, ha belegondolunk egy csomó ártatlan ember azért halt meg, mert Stefan és Damon Elenát védte, ha ráhagyják a mártírkodást, talán ő halott lenne, de ellenben jó páran még mindig élve szaladgálnának.
Egy kívülálló, ha választani kell, persze, hogy azt választja, hogy inkább egy ember haljon meg, mint tíz. De ha más a szitu, és azt az egyet szeretjük, a másik tizet meg nem is ismerjük, vagy érdektelen a számunkra, akkor már nem ilyen egyszerű a helyzet, és nem a józan ész fog dönteni.

winnie - 2011. 09. 27. 09:53

“Szerintem meg aki Oscar díjas alakításokat vár, az ne sorozatokat nézzen. :)”

az sem megoldás, hogy az ember szinte elvárja a béna alakításokat:) túl sok a tehetséges, munkanélküli színész. meg egyébként is tele vannak remek alakításokkal a sorozatok.

Zsanci - 2011. 09. 27. 10:04

Nem tudom, de nekem semmi bajom Paul játékával, semmivel sem tűnik hitelesebbnek Ian, vagy Nina.

És azt, hogy egyesek szerint hiteltelen meg szörnyen pocsék a gonosz szerepében, én egyszerűen betudom annak, hogy az ő igazi énje, egyáltalán nem akar gonosz lenni, és halomra gyilkolni. Ez egy kényszerhelyzet számára, ennyire tudja megjátszani magát Klaus előtt.

tiktak - 2011. 09. 27. 12:56

Zsanci
én is pontosan ugyanígy fogom fel. :)
Mondjuk én nina játékától se voltam sose elájulva, még akkor sem amikor K-t alakította(szende szűz – gonosz kurva). Ennél azért sorozatokban ezerszer jobb alakításokhoz van hozzászokva az ember. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy Ian is sztem csak a karakter és a neki megírt rosszfiú szerep miatt tűnik annyira hitelesnek (mint eric a true bloodból), ahogy másfelé halad szerepet kap, sokaknak nem tetszik. Félve teszem fel a kérdést: lehet azért mert nem tudja eljátszani? Tudom, ez majdnem istenkáromlás itt, és nekem is a kedvenc karakterem stb

tiktak - 2011. 09. 27. 12:57

= ahogy másfele halad a szerepe

Zsanci - 2011. 09. 27. 14:36

Nekem is a kedvenc karakterem volt Ian-Damon az elején, de ahogy egyre “benyálasodott” úgy egyre inkább nem tetszik, nálam valahogy helyet cseréltek Tylerrel. Őt pl. utáltam az elején, most viszont nagyon bejön.
Damon Elena iránti szerelme viszont valahogy nem jön be, nem akarom, hogy ők ketten összejöjjenek, akkor már inkább Kathrin-Damon páros legyen. Bár a sorozatnak nem is a szerelmi szálakról kellene szólnia, de mivel nő vagyok, azért ezek a történések sem hagynak hidegen.

tiktak - 2011. 09. 27. 15:18

az a baj, hogy nagyon nem bírom ezt a Ninat. Nagyon ellenszenves. Úgyhogy ezt a szerelmi szál dolgot számomra teljesen érdektelenné teszi. :)

Nikki - 2011. 09. 27. 20:41

tiktak

Ne félj feltenni a kérdést :) Több szerepben is láttam már Ian-t; szerintem mindegyikben jó alakítást nyújtott. Nem azt mondom, hogy ő a csúcs sorozatos fronton, mert nem tartom annak. Az új énben talán kevesebb a kihívás is. Szóval szerintem nem az eljátszással van a gond, hanem, hogy ilyen lett a karakter. Így ezt alakítja. Akárhogyis, nekem hitelesebb, mint mások, ebben a sorozatban őt tartom az egyik legjobbnak.

katja - 2011. 09. 28. 14:21

Olvastam egy régi (januári) interjút Daniel Gillies-el a TVD-ban játszott szerepéről és abban a részben ahol Elijah véleményéről beszél Damonról, így fogalmaz: “Damon’s so cocky beyond what he’s actually capable of, which I think is what makes Damon endearing a little bit. It makes him kinda human. He’s like a tenacious little dog or something.” Nah, ezért várom Elijah-t vissza, hátha, hátha.

SASI - 2011. 09. 30. 04:45

Megnéztem az új részt, nagy fordulat van benne:)

Staralej - 2011. 09. 30. 11:42

Szerintem zsír volt a legutóbbi rész,bár ez a Stefan-Klaus dolog nekem nem tűnik nagyon megalapozottnak…=D

wondorog - 2011. 09. 30. 12:19

Évad eddigi legjobb része, végre visszatértek az Originalekhez, remélem, majd a többivel is foglalkoznak. Amikor Klaus meg Rebecca állt a kamionnál, komolyan azt hittem, hogy Rebecca árulta el őket a vadászoknak, ezért ölte meg.

Kata - 2011. 09. 30. 13:49

tényleg nagyon jó rész volt :) alakul, alakul…

Cléda - 2011. 09. 30. 14:06

Nekem is nagyon tetszett a rész. Stefan múltjában sokkal több hangulat van mint az eddigi évados Stefanéban. Kimondottan tetszett amikor szivatta azt az embert a bárban. Valahogy így kéne máskor is alakítania…
Ha így halad az évad, nagyon ütős lesz!
Mondjuk ez a -minden vámpír szalad valami elől- téma egyelőre még nem izgat… Kat is menekült, Klaus is azt teszi. Hát majd valamit kihoznak belőle…

polka - 2011. 09. 30. 14:56

Hú végre beindult a VD! Nagyon tetszett a rész, a flashback epizódokkal szinte nem tudnak mellényúlni,Stefan múltja sokkal érdekesebbnek tűnt és remek volt ahogy kínozta Liam-et. Volt 1-2 jó Damon beszólás is, de még mindig Klaus a nagy kedvencem, Joseph Morgan fantasztikus a szerepben.

Castiel - 2011. 09. 30. 14:59

Nagyon érdekes irányba terelik az évadot, az nem vitás, de rendkívül bejön. Ez a rész volt eddig az évad legjobbja, de azért remélem, hogy nem állunk meg itt. Stefan most sokkal hihetőbben játszotta a szerepét, a múltja is nagyszerű volt. Kíváncsi vagyok, hogy azután, hogy Klaus feloldotta a gátat a barátja fejében, hogy fog Stefan viselkedni Damonnel és Elenával szemben.

Robi - 2011. 09. 30. 17:14

Ajajj, kezd beindulni az évad nagyon, ideje volt már. :)

Serena22 - 2011. 09. 30. 17:44

Ezaz,volt egy kis Sebastian Roché :D Bár a Supnatos Balthazarnál biztos nem lesz jobb ez a karakter(már ha szereplni fog még egyáltalán),azért örülök neki.És egyetértek,eddigi legjobb rész volt,pár WTF-el.

Desmond Wallace - 2011. 09. 30. 19:28

Hát gyerekek, ez a rész nagyon jól össze volt rakva. Az egy dolog, hogy a évad legjobb része, mert mélyről indultunk, de úgy egyáltalán is egy remek rész volt.
Végig élveztem az egészet. Sima 8/10. Nincs vita.

SASI - 2011. 09. 30. 20:06

Ennyi:)

Marla - 2011. 09. 30. 20:51

De nagyon jó volt ez a rész!
Végre beigazolódott a régi tétel h a rosszabbnál is van rosszabb, Klauséknak is van kitől félniük. :D
Remélem szegény Elijah felbukkan előbb-utóbb és vki. csöpögtet neki egy kis infót h hol a család többi részre m voltak még ott koporsók…

superpityu - 2011. 09. 30. 21:41

jóvolt. Klaus+Stef múltja érdekes. Rebekah eddig oké, meg is lepődtem h az eredeti család tagja a lány. az vicces h nem csak elena kell már nekik hanem a nyaklánc a is :D persze elvileg még nem tudják h él, és nála van.
kat is csak felbukkant és Klausék nyomában, kíváncsi vagyok h miért kockáztatja az életét.
Caroline pedig megint rendesen megszívta. sajnáltam, de szerintem nincs még lejátszva ez a meccs apucival. amikor az anyja etette az tetszett :D

Lora - 2011. 09. 30. 21:48

Na de ki a rendőrfőnök? Lehet, hogy van az originaloknál is originalabb? :)

Cléda - 2011. 09. 30. 21:55

ő az apjuk :D

cyborgwings - 2011. 09. 30. 22:58

tudjátok, hogy flashbackkel kilóra meg lehet venni, úgyhogy nem is részletezem, mennyire tetszett a rész. fölért egy első évad második fele epizóddal. sűrűn remélem, hogy ez a színvonal marad a továbbiakban. szeretném megint úgy szeretni a tvd-t, mint akkoriban.

wesley pedig nagyon jó volt most szerintem. az a hajigazítás (cirka 28.25-nél) simán volt annyira szuper (még ha csak totális részletkérdés is, meg nyilván nem ettől volt annyira jó, csak megfogott a dolog), mint a föntebb említett anyu eteti caroline-t jelenet.

határozottan tetszik az irány, amerre indultak az írók. remek lehetőségeket látok benne, jó sok flashbackkel. tényleg irtó nagy flashbackbuzi vagyok, kibírnék szerintem számtalan évadot csak ilyen részekkel, a jelen meg a jövő nem is érdekelne.

cyborgwings - 2011. 09. 30. 22:58

hát üdvözlöm a spamszűrőt…

wondorog - 2011. 09. 30. 23:01

Cléda, érdekes felvetés, már csak az a kérdés, hogy akkor vajon milyen lény lehet…

koka - 2011. 10. 01. 00:47

Atya Úr Isten!…há’ mik vannak itt kéremszépen. Ez egy remekbeszabot rész volt. A flashbackeket mindig is bírtam de itt mocskos hangulatosra sikerültek.

Boardwalk Empire crossover akár? :D

Aryll - 2011. 10. 01. 11:18

nem tudok újat mondani, mert mindegyikőtökkel egyetértek rendesen összerakták a sztorit! ;) Fordulatos, érdekes, wtfes, jó hangulatú.. egyszóval fantasztikus részt láttam. Visszatért a jó öreg TVD feelingem, jaj de kellett már! Paul játéka nekem is nagyon tetszett, most látszott hogy lubickolt a szerepben. Claire Holt tökéletes választás hugicának.

Damon szövegei ismét ütöttek nálam!

Elenának:
– Mondjuk hogy Stefan nem azért van Chicagóban, hogy Ophraval találkozzon :DDD majd felkap egy piros csipkebugyit – ezt tedd az “igen” halomba ;))
Stefannak:
– Elena nem megy el innen amíg nem vitt el téged egy vámpír rehabra! XDDDD
ja igen, Elena is vicceskedett Damonnal…végre már:
– ez egy antik nyaklánc, épp mint te!
– Te mit csináltál az 1920-as években? A női egyenjogúság útját kövezted? :DDD

Aryll - 2011. 10. 01. 11:28

ja igen, a hét idézete: Aah, I’m shocked Stefan’s is not a virgin?

bbarbi89 - 2011. 10. 01. 12:56

:D:D igen ez a virgines beszólás lehetne hét idézete:D

jersey - 2011. 10. 01. 17:16

Ez tényleg nagyon jó kis rész volt. Végre újra a jó irányban a TVD :) Plusz pont Sebastian Roche miatt. Nem tudtam, hogy szerepelni fog benne.
Remélem az évad végére “felébred” Klaus egész kis családja:)

Claire8310 - 2011. 10. 01. 20:08

Már nem azért, de ha Klaus 1920-ban ledöfte a Rebekah-t a tőrrel, akkor nem kellett volna meghalnia?
Mármint Klausnak?
A 2. évadban ezen pörög mindenki, hogy csak ember használhatja a tőrt vámpíron, mert ha nem ember akkor ő is meghal.
és 1920-ban Klaus még csak vámpír volt.
Nem?

(amúgy imádtam a részt:))

Cléda - 2011. 10. 01. 21:16

Claire8310, van benne logika, de biztos van ebben egy olyan csavaros magyarázat, hogy Klaus attól még nem “csak” vámpír (az átok miatt), így rá biztos nem érvényes, vagy valami ilyesmi… de nekem ez fel sem tűnt mint “baki”, annyira jó volt a rész :)

opalisc - 2011. 10. 01. 21:18

Think different, köszi (“blökit, egy szúnyogot és egy másolatot”:), értem, én voltam buta, gondoltam, elég, hogy meghalt, igaz, pár percre csak.

Cyborgwings :) jók ezek a jelenetek, akár az Angelben, de pl. a Hegylakóban is volt bőven, én is imádom őket.

Caroline-t már sajnálom, miért kínozzák mindig:( rusnya apuci biztos visszatér. De a haladás, újabb fontos szereplő feltűnése, jó beszólások (“virgin” ja, meg “Eyes on the road, Grandma”:) nagyon rendben volt.

Lora - 2011. 10. 01. 22:48

Claire8310, nekem a másik, ami feltűnt, hogy amikor az újraélesztett Rebekah belevágta a tőrt Klausba, neki nem kellett volna meghalnia. Arról nem is beszélve, hogy hogyan értesült az elmúlt 100évben Klaus hibriddé válásáról, satöbbi

Lora - 2011. 10. 01. 22:49

Claire8310, nekem a másik, ami feltűnt, hogy amikor az újraélesztett Rebekah belevágta a tőrt Klausba, neki nem kellett volna meghalnia?
Arról nem is beszélve, hogy hogyan értesült az elmúlt 100évben Klaus hibriddé válásáról, satöbbi

Anna - 2011. 10. 01. 23:24

Én is azt hittem, hogy mivel Elena meghalt, így működik a dolog és az más kérdés, hogy utána feltámadt. Tévedtem.. Ahogy abban is tévedtem, hogy csak egy tőr van, így nagyon meglepődtem, amikor Rebekából is kiszedett Klaus egyet, de persze miért ne, akkor amikor ő meghalt, gondolom még megvolt a fa.

Szerintem a tőrös dolog egy mítosz, hogy a természetfelettiek ne próbálgassák egymáson.

Anna - 2011. 10. 01. 23:44

Nem, tévedtem, 1920 körül már nem volt fa.

paranoid android - 2011. 10. 02. 01:30

A pozitív kommentek fellelkesítettek mielőtt nekiálltam volna megnézni, és hát, én kicsit csalódtam. Damon beszólásain sokat mosolyogtam, és a flashback sem volt rossz, de nekem már egy kicsit elegem van abból, hogy a párkapcsolati potenciállal rendelkező karakterek (értem ezt úgy, hogy az anyukák, apukák kizárva) szexuális orientációtól függően vagy Elenába, vagy Stefanba zúgnak bele. Most is adott egy érdekes új karakter, Rebekah, erre ő is imádja Stefant, mert mindegy, hogy pszichopata gyilkos vagy nyámnyila absztinens, mindenkinek csodálnia kell őt. Érthető, hogy Damonnak is csípi ez a csőrét. Alapjában véve nem volt ez rossz rész, de számomra túl sok a hangsúly Stefanon, így nem tudtam annyira élvezni, mint a többség.

Desmond Wallace - 2011. 10. 02. 08:19

paranoid android:
Lehet, hogy túl sok a hangsúly Stefanon, de legalább kimozdították a karaktert a szürkeségből.

O_Green - 2011. 10. 02. 09:12

Az a helyzet, hogy ezzel a legutóbbi résszel ismét megvettek maguknak kilóra. Claire Holt zseniálisan hozta azt a nőt, aki pontosan az ellentéte Elena-nak. Kellett már egy ilyen a csapatba, a r*banc Katherine és a súlytalan Elena mellé, végre egy igazi nő, aki úgy jár, úgy beszél, mintha tényleg nő lenne. Akinek van stílusa. Lányfronton abszolút Caroline a kedvencem továbbra is, de azért Rebekah is jó eséllyel pályázik rá, csak el ne rontsák, el ne rontsa.

Stefant továbbra sem szeretem. Ha teljesen elvesztette volna a fejét, és nem lenne benne ez a borzasztóan erős önkontroll most is, akkor talán szimpatikusabb lenne, de így még mindig hiteltelen. Talán most, hogy újra képes emlékezni a régi önmagára, kicsit kiszabadul végre. Ez a Stefan amit Paul Wesley játszik, jelenleg több sebből vérzik. Egyrészt adott egy lobbanékony, ostoba fiú, akit anno Katherine mesterien hálózott be, és aki saját magát és a bátyját is vámpírlétre kárhoztatta, aztán adott egy eszeveszett pszichopata, aki súlyos évtizedeken át mást se tett, csak darabokra tépte az áldozatait, adott ez a humorosabban kegyetlen Stefan, aki megitatja az áldozatával a felesége vérét, adott a szerelmes Stefan, aki próbálja kiérdemelni, hogy méltó legyen Rebekah-hoz, ezután hopp elveszik az emlékeit, majd jön Lexi, ugrunk az időben, és kikötünk Elena mellett. Ahol Stefan folyamatos aszkétizmusa már olyan mértékű, hogy képes azzal a Katherine-hasonmás lánykával lenni, akivel még egy igazán jó vad szexre sincs esélye, csak némi lagymatag tyuntyorgásra. Na most aki ebben látja a kontinuitást, és meg tudja mondani nekem, hogy következnek ezek a fázisok egymásból, annak felajánlok egy üveg pezsgőt. Az egyetlen épeszű magyarázat, hogy Stefan, mint vmi leszokóban levő függő, úgy vélte, hogy az ilyen mértékű önkínzástól talán nemesbedik a lelke, és belőle is lehet valami. De még ezt is harmatosnak érzem. Főleg Paul Wesley mimikájával előadva. Ez az állandó sebzett őz pillantás, és a folyamatos homlokráncolás már-már Edward Cullen-i mélységekbe rántja a karaktert. Pedig a véritatós jelenetnél tényleg remek volt.

Damon pedig most a nagyon erős Stefan-szál mellett csak úgy lebeg. Róla miért nincsenek visszaemlékezések? Mert már ellőttek minden patront? Jajj vámpírrá tett az öcsém, de én nem akartam, 160 évig jártam a volt nőm után, aki egy r*banc, és most itt vagyok, és ennyi? Marad az eye-thing és nem lesz semmi más? Őrültség lenne ezt ennyiben hagyniuk. Értem én, hogy ez most Stefan pillanata, őt kell kihozni a nihilből, amiben 2 évadon át leledzett, de ezt annak az árán kell, hogy Damont lökik oda? Abban a karakterben annyi potenciál van. Ha az egész évad Stefan-Ősök vonalon fog menni, borzasztóan csalódott leszek, mert bár abszolút Delena fan vagyok, de nem vagyok kíváncsi arra, ahogy 22 részen át kerülgetik egymást, amíg Stefan kalandozik. Nyilván nem feltétlenül kell vagy lehet Damont is kapcsolatba hozni az Ősökkel, de valami mellékszálat indítsanak majd el, csak az én kedvemért, naaa.

Egyébként a következő rész előzetesét nézve jöttem rá, hogy mennyire nem hiányzott Bonnie, és menynivel jobban kedveltem Annat.

jersey - 2011. 10. 02. 11:26

O_Green: még csak három rész ment le az évadból, és nem hiszem, hogy minden rész Stefnaról fog szólni ;)

O_Green - 2011. 10. 02. 12:20

Tisztában vagyok vele, hogy még csak 3 rész ment le, de jó ideje nem történik semmi Damonnal, még a második évados haldoklása is csak Elena körül zajlott, ideje lenne egy kis vért pumpálni a karakterbe, mert valóban halódik. Ne csak az eye thing legyen, legyen akció is.

jersey - 2011. 10. 02. 12:46

Én is jobban kedveltem a badass Damont az első évadban, és annyit azért én is remélem, hogy a karaktere többről/másról is fog szólni, mint megvédeni Elenát minden áron.

Page - 2011. 10. 02. 15:51

Én kedvelem Stefant, már jobban, mint Damont, de abban egyetértek O_Green-el, hogy nekem sem áll össze vele kapcsolatban a kép. Már ott tartunk, hogy a múltban sokkal gonoszabb volt, mint Damon, ezért eléggé furán veszi ki magát, ahogy a Bátyját fogadta a sorozat elején. Egy kissé álszent volt.
Aztán itt van az, hogy vagy 30 évébe telt, míg megjavult, és leszokott a gyilkolásról, ugyanez Damonnak mondjuk pár hétbe (jó néha kivételt tesz). És meglehet, hogy Stef az embervérről is leszokott, Damon meg nem, csak magáról a gyilkolásról. De a lényeg, hogy mindkettőjüknek a ragadozói ösztönüket kellett háttérbe szorítania, és valahogy óriási a különbség, hogy ez mennyi idő alatt sikerült nekik.
A rész viszont nagyon-nagyon tetszett, imádom az ilyen visszatekintős részeket.
Egy dolog nem tetszett, hogy úgy érzem közeledik a pillanat, mikor Elena Damonnal vigasztalódik.

bbarbi89 - 2011. 10. 03. 08:41

Én pont azt várom, hogy Elena Damonnal vígasztalódjon, csak kár, hogy Stefan lesz úgyis a szíve vágya..:(

kaltenem - 2011. 10. 03. 10:16

Szerintem is egy kicsit összekeverték most Stefan múltját, ráadásul amikor Damon megjelent az első évadban olyan volt, mintha ők kerülnék egymást és nem is tudnának egymásról, meg Stefan gyűlöli Damon kegyetlenkedését, erre kiderül, hogy Chicagoban együtt gyilkolásztak (ha nem is szó szerint)

És mennyire életszerű, hogy Elena meglátja a több száz halott ember névsorát és ennyit reagál: és te mit csináltál a 20-as években? Ja, mert akkor mindenki embereket gyilkolt halomszámra.

Egyébként nekem rögtön az ugrott be, hogy anyuci, vagy apuci üldözi Klaust, lehet, hogy nem örülnek egy hibrid létének, ill. annak, hogy Klaus csak egy félrelépésből született, méghozzá egy vérfarkassal csalta meg vámpíranyu vámpíraput.

Szerintem Klausra nem hat a tőr átka, mivel ő hibrid, nem?

Nikki - 2011. 10. 03. 12:34

Érdekes rész volt az biztos, de nem vagyok benne biztos, hogy tetszett is.
Kommenteket olvasva egyet kell értenem, tényleg összekutyulták a dolgokat, ami Stefan-t és a múltját illeti. Mind igaz, ami hibának fel lett róva…viszont Paul W. most meg kell dicsérnem nekem is, jól játszott.
A húga tudta, hogy Klaus hibrid, nekem ez egyértelmű volt. A pultnál beszélgetve ezt Klaus még Stefan-nak is elmondja. A csajszi azért maradt addig életben, mert nem fordult ellene, mint a többiek (akiknek valószínűleg egy része már halott volt – ha nem mind – kivéve ugye Elijah-t). Ami pedig a tőr dolgot illeti, vagy nem vonatkozik az original-okra egyáltalán, vagy Klaus a kivétel – mert az, ami – vagy Rebekah azért nem halt meg, mert Klaus se.

Page - 2011. 10. 03. 12:55

Ami még feltűnt, és nem egészen tiszta, hogy Kathrin is szemetvetett az elhagyott nyakláncra, csak aztán Stefan felvette előtte a földről. Ezek szerint van némi fogalma róla, hogy varázsereje van?

bbarbi89 - 2011. 10. 03. 13:24

Ami nem volt hiteles szerintem, hogy Klaus nem érezte meg Elenát, nem hallotta a szívverését?? Pedig tuti ezerrel dübörgöt..

Khes - 2011. 10. 03. 23:09

Lora: Klaus nem vált hibriddé. Annak született. Ezt az előző évadban Elijah szépen elmeséli, mikor Elena kihúzza belőle a tőrt. Heten voltak testvérek, csakhogy a vámpírrá váláskor kiderült, hogy Klaus csak féltestvér, anyuci félrelépett. A családfő le is vadászta Klaus apját, kiirtva a teljes famíliáját. Az illető vérfarkas volt, innen ered a vérfarkasok és a vámpírok nagy ellentéte. Aztán úgy ezer éve kapott egy átkot a boszorkányoktól, akiknek a feladata volt megtartani az egyensúlyt, hogy a vérfarkas énje ne jöhessen elő, addig “csak” vámpír képességei használhatóak, amíg meg nem törik az átok.

A tőrről meg annyiban volt szó, hogy a fa hamujával megöli még az Originalokat is, viszont hamu nélkül, lebénítja őket, ha kihúzzák belőlük visszatérnek, ahogyan ez Elijah-al is történt a múlt évadban, és akkor mindkétszer vámpír szúrta le. A testüket nem is lehet megsemmisíteni még úgy se, ezzel is próbálkoztak ugye.

Mint kiderült Klaus szépen eltárolta a családot ebben az állapotban, de ezek szerint ha valaki kihúzza belőlük azt a tőrt életre kelhet az összes is akár. Mondjuk remélem is, mert Elijah-t bírtam :-)

És már nagyon vártam Sebastian Roché felbukkanását, igen megörültem, amikor meghallottam a hangját végre :-)

bbarbi89 - 2011. 10. 04. 09:32

De amúgy ez olyan..öö … fura, hogy nem lehet őket megölni.. Ha levágják a fejét, mit csinál? Visszanöveszti..?

Khes - 2011. 10. 04. 10:06

bbarbi89: Damon az előző évadban lángszóróval próbálta felgyújtani Elijah testét, amikor benne volt a tőr, és az sem ment. Gondolom a fejlevágásos kísérleten már túl lehetett akkor. Nem elpusztítható a testük.

SASI - 2011. 10. 04. 11:42

Khes:

Valamelyikünk nagyon benézhetett valamit, nekem úgy rémlik hogy Damon a boszorkány srácot gyújtotta fel a lángszóróval aki megpróbálta kihúzni Elijah testéből a tőrt. Valamint a tőr pont hogy hamuval bénit, anélkül meg kb. szart sem ér, jó példa erre a tavalyi évad mikor Damon az egyik részben szó szerint felnyársalta Elijah-t majd Elijah nem sokra rá feléledt. Igaz hogy ott nem volt tőr a dologban , de hamu sem.

Khes - 2011. 10. 04. 12:58

SASI ezt akkor csekkolom este, az otthoni gépen megvan az összes epizód, lehet rosszul emlékeztem, hogy Damon éppen mit akart felgyújtani.

Cléda - 2011. 10. 04. 18:31

Khes jól emlékszel, Damon Elijaht is próbálja gyújtogatni, de nem sikerül. azért van épp kéznél a lángszóró, amikor a boszi ott poroszkál látatlanul.

én abból gondoltam hogy aki elől menekül az családtag (ha a vérszerinti apja ki lett nyírva, akkor a vámpírapu) mert Stefannal van a koccintós jelenetük, ahol Stefan azt mondja hogy: Your family want’s you dead..
no majd kiderül. :)

Khes - 2011. 10. 04. 19:52

Cléda a 2*16-ban az ötödik perc tájékán Katherine toppan be éppen arra, hogy Elijah testét pörköli épp Damon, és ekkor mondja Damonnak, kár kísérletezni, a test elpusztíthatatlan. Az már később van vagy 10 perccel, hogy a két boszorkány úgy dönt, majd megoldják Elijah életre keltését ők. És akkor kifejezetten jól jön a gyújtogató.

És jogos, mert én emlékeztem rosszul, illetve sehogy, ekkor is kitárgyalják, hogy vámpírt megöl ha vámpírba mártja azt a tőrt. Viszont amíg ki nem húzzák a tőrt belőle gyakorlatilag halott a vámpír. Namost vélhetően Klaus azért tudta használni régen is a család szedálására, merthogy félig vérfarkas, de ez asszem nem hangzik el.

Nikki - 2011. 10. 04. 21:07

Benneteket olvasva kezdek megijedni, hogy mennyire rosszul/sehogy nem emlékszek néhány dologra *sóhaj* amennyi mindent összenézek nem is csoda…

winnie - 2011. 10. 04. 21:08

ilyenkor jön az obligát kérdés, hogy mi a jobb, ha az ember egy jó sorozatból nagyon-nagyon profi, vagy, ha sok jó sorozatból nagyon kicsit profi:)

Khes - 2011. 10. 04. 22:45

Nikki én is most néztem vissza, mert keveredtek a dolgok. Ezért tartom meg a kedvenceimet a gépen. Amit “csakúgy” nézek, az törlődik, ami fontos az visszanézésre megmarad. Nem fejből írtam hidd el, hoyg Katherine az 5. perc tájékán botlik bele az Elijaht sütögető Damonba :-)

katja - 2011. 10. 05. 14:03

As far as I remember: az ezüst tőr képes megölni az eredetieket, két feltétel találkozásánál: ha a fehér tölgy hamujába van mártva és ha benne marad a vámpírban. Amennyiben más természetfölötti lény szúrja a hamvas tőrt az eredetibe, úgy mindketten kimúlnak, Elijah-ba mindkétszer ember szúrta a tőrt, előszőr Alaric, másodjára Elena a háznál. Damon valóban megpróbálta elégetni Elijah-ját, sikertelenül és az akkori évad kibeszélőjében többekben felmerült a kérdés, hogy miért is nem próbálkozik a fejlevágással, ami nyílván addig remekül bevált, de feltételezem, közrejatszhatott a múlasztásban az az apró tényező is, hogy Elijah-nak még írtak történéseket arra az évadra és rosszul vette volna ki magát, ha csak úgy lefejezik. (egy gyenge pillanatomban végigfutattam újra az 1. és 2. évadot és számtalan következetlenség és pontatlanség van benne, de igazából nem felháborító egy alapjáraton romantikus tinisorozat esetében, szerintem). Visszatérve a tőrre: az ezüst gyógyító hatással van a vérfarkasokra, ezt is Elijah meséli Elenának a nagy egymásratalálás után, eképp az átok megtörése Klaus halhatatlanságát vonja első sorban maga után (a hamvas tőr elpusztíthatná a vámpírt, de az ezüst meggyógyítja a vérfarkast), a hibrid “comrade”-k gyártása csak adalék. Hogy erről Rebekah tudott-e vagy sem, szerintem nagyjából lényegtelen, nem volt az igazi próbálkozás a gyilkosságra, arról ne is beszélve, hogy az a hamu talán nem maradt rajta a kés hegyén, bár mit lehet tudni ezeknél a fehér tölgy hamvaknál.
Elnézést, ha túl hosszú lett, ez a vámpír eredet szál talán az egyetlen, ami kiemeli a sorozatot a Stefanos-Elenacita-Damonajandro feelingből.

Page - 2011. 10. 05. 17:26

“ha csak úgy lefejezik” mivel csak úgy elégetni sem tudta, ezért valószínű a fejlevágással is megküzdött volna :)

Szerencsére, mivel már alig várom, hogy Elijah visszatérjen

Nikki - 2011. 10. 05. 23:06

Sok jó sorozatból kicsit profi :D

Remélhetőleg mindig lesz aki emlékeztessen arra, amit elfelejtek; köszönöm! :)

O_Green - 2011. 10. 07. 15:07

Kövezzetek meg, de nekem tetszett az új rész is. Katherine egyre szimpatikusabb. Amennyire idegesít a töketlen Elena, annyira jó, hogy van egy élettel teli (lol) női ellentettje. Damon aprócska kitörése (höhö) is kellett már, de én az írók helyében nem próbálkoznék többször ezzel a nyakkitörős gyűrű feléleszt mutatvánnyal. Lassan unalmassá válik ugyanis, kb. olyan szinten, mint hogy szinte minden South Park részben kicsinálták Kenny-t a szemetek. Vagy “öljön” másként, vagy hagyják a fenébe ezt a vonalat. Persze van ebben logika, hiszen Elena visszaadta a gyűrűt Rick-nek, nagy romantikus jelenet közepette, és várható volt, hogy a gyűrűnek ismét szerepe lesz, de könyörgöm, miért így? Miért nem valami jóféle akció közben. Rebekah most is tetszett, vicces volt, szexi, intelligens, Claire Holt meglepően jól hozza a karaktert, ahhoz képest, amit a H2O-ban nyújtott. Érdekes, hogy a főszerepre kiválasztott Phoebe Tonkin (szintén H2O) mennyivel gyengébb a Secret Circle-ben. Vagy a szerepét írták meg rosszabbul? El se tudom dönteni. Claire Holt-ot anno a sellős sorozatban jó kislányként ismertem meg, de elég ügyesen mozog az igazi nő cipőjében is. Határozottan jó nézni Elena kacsalábú tökéletlenkedése után.

A következőt nagyon várom.

Page - 2011. 10. 07. 15:34

Vajon lesz annak jelentősége, hogy több időbe telt feléledni Ricknek, mint eddig (ahogy Damon is megjegyezte), talán vannak határai a gyűrű varázserejének?

Tetszett a rész, bár nem rágtam tövig a körmöm az izgalomtól, viszont a következő rész, nagyon várós.

superpityu - 2011. 10. 07. 19:55

igazából nem tudom hova tenni a részt, tetszett, de hiányzott belőle valami.
a történet haladt, és már rohadtul várom h Elena találkozzon Klaus-szal.
Damon meg kezd az idegeimre menni azzal h mindig ki akarja nyírni azokat akik nem a kedve szerint cselekednek. Örültem is neki h Caroline helyre rakta, bár azt nem gondoltam volna h ennyire erős egy fiatal vámpírlány, csak attól h mérges. ettől függetlenül tetszett, főleg a “grow up”-os beszólással.
Rick meg ne törje már ki mindig a nyakát, már unom… viszont h most a tanács tagjáva tette magát, kicsit nagyobb rálátása lesz a dolgokra.
Anna jelenlétének örültem. végre nem csak egy mondata volt, hanem normálisan beszélgetett Jeremy-vel. gondolom ennyivel nem ér véget a dolog, főleg h a lány érzi h valami nagyobb dolog közeleg.
Bonnie nem hiányzott, sőt.
Rebekah rendben van, jó kis karakter lett.
Katherine pedig igen, hát ő azért tud egys-mást.

Cléda - 2011. 10. 07. 22:48

Nekem is tetszett a rész, főleg a Caroline-Damon bunyó, és Car szövegei “grow up!” és a “well, i’m angrier!” :))

Plusz pirospont hogy Katet és Damont összehozták most így. Az elején akármennyire is Delena párti voltam, nem akarom őket együtt látni. Damon sokkal izgalmasabb karakter ha van vér a pucájában. Kat jobban passzol hozzá :)

Én is kíváncsi vagyok továbbá, hogy Alaric gyűrűje most mért volt lassúbb, mint eddig.. Biztosan lesz jelentősége ha Damon is megjegyezte.

samaja - 2011. 10. 08. 08:21

Ne már…mérgesebb vagyok és erősebb?
Akkor Stefan-nak is elég, ha mérgesebb lesz Klaus-nál?
Nem is értem, hogy a 2. évadban miért féltek akkor annyira Kathrine-től.
Pont nem tetszett, hogy egy teljesen kezdő vámpírnak elég a düh, hogy erősebb legyen egy 150 évesnél…
Damon így szerintem szinte 0 lett, bárki legyőzheti.

Anthony - 2011. 10. 08. 11:54

Nem volt erősebb, csak saját magához képest volt több ereje.

Jó kis rész volt megint. Az első 2 semmilyen rész után örülök, hogy beindult az évad.

gareth - 2011. 10. 08. 14:56

Miért köhécsel az ennivaló kis szöszi lekötve a székbe, amikor beszívja a nemtommilyen csövön beküldött gázt? A vámpírok ugye halottak, ergo nem lélegeznek, szóval…

Nikki - 2011. 10. 08. 15:21

Na most nem tudok elégedetlenkedni, ez jó volt :D
Damon-t úgy látom vissza akarják terelni a badass útra. A Rick-es jelenet szerintem csak részben volt ezért, inkább Damon bár mást mond, megpróbálja Elena-t ezzel a viselkedésével elmarni. De persze csak találgatok. Apucit sem akarta igazán megölni, mondta is, különben megtette volna. S Caroline dühe csak a pillanatnyi kiszabaduláshoz volt elég, erre gondolt szerintem ő is, nem győzheti le Damon-t, az felrúgná azokat az alapokat, amiket eddig lefektettek.
Nem tudom, a gyűrűvel akarnak-e kezdeni valamit, de az, hogy a nyaklánc Kat-nél landolt méghozzá Bonnie által…azt hittem fejlődt valamit, s nem lehet már ugyanúgy átvágni. Amúgy élvezem, hogy mennyire igaza volt Stefan befuccsoló tervével kapcsolatban :D +pont részemről, hogy össze fog állni Damon-nel.
Meglepődtem, de kellemesen, Claire Holt jó ebben a szerepben. Amúgy az oké, hogy Rebekah hűséges a drágalátos bátyjához, de ennyire? Azt hinné az ember, hogy 90 év (azt hiszem ennyit mondott) koporsóban eltöltve egy kicsit más nézőpontba helyezi a dolgokat.
Jeremy szála meg végre kezd érdekes lenni. Anna az egyik kedvencem volt, így nagyon örülök neki, csak tudnám mit akar Vicki (ártani? – kitelik tőle, amilyen zakkant).
Mindenesetre ez a rész olyan volt, mint amikor beindul a TVD, remélem így is marad :)

Cléda - 2011. 10. 08. 15:29

gareth, az itteni vámpírok már az eddigi évadokban sem hullaként voltak beállítva (pl nem vonulnak el estére a koporsójukba meghalni..), ha elegendő vért ittak, ugyanúgy ettek-ittak stb mint egy normális ember. sztem más biológiai funkciójukkal is így megy :)

katja - 2011. 10. 08. 21:42

Elnéztem volna, vajon, valamit, vagy a keszítők feledkeztek meg magukról, de legutóbb a ház, amiben a Salvatore-ok éltek az Elena nevére volt íratva, ergo csak az ő behívásával lehetett egy vámpírnak bejutni és Katherine talán nem volt oda beinvitálva, most meg csak úgy besétált …
Kiváncsi vagyok az új Alaric vonalra, ő lesz az emberek védelmezője a városban?
Apuka szál nagyon gyenge volt, ha ennyiben hagyják, amilyen kis fenyegetőnek tűnt még az évad elején is, olyan hamar jobb belátásra tért 3 perccel később, valahogy olyan vérszegény volt ez a megoldás.
Ahhoz képest, hogy Gloria micsoda boszorkány és legutóbb úgy váltak el Klaustól, hogy megérezte a láncot, csak még nem lőtte be a koordinátáit, Klaus elég renyhén reagálta le az eltűnését …
Összeségében az volt az érzésem, mintha mindenki csak statiszta lett volna ebben a részben.

Cléda - 2011. 10. 09. 10:12

már az előző évadzáróban is, amikor Kat viszi Damonnak az ellenszert, akkor is simán besétált invitálás nélkül. Akkor egyesek azt mondták hogy biztos azért, mert gyakorlatilag Elena meghalt, és megszűnt a ház-dolog..
Vigyázhatnának az ilyenekre jobban, vagy magyaráznák meg..

Desmond Wallace - 2011. 10. 09. 17:09

“Apuka szál nagyon gyenge volt, ha ennyiben hagyják”

Biztos vagyok benne, hogy nem hagyják majd ennyiben, de most okosabb volt neki, ha lelép, mert nem sokáig maradt volna életben Damon közelében.

Kat tényleg simán besétált, de Elena gyakorlatilag meghalt a 2. évad végén, így megszűnt a behívás kényszer, mivel nincs a háznak élő tulajdonosa.

opalisc - 2011. 10. 09. 19:10

Anna: akkor nem csak én érzem így. A hibridek szempontjából Elena “nem eléggé” halt meg, de a háztulajdonossága megszűnt ahogy meghalt. Kicsit furi, de oké, fogadjuk el, hogy az nagyobb dolog.

Hát Damon most nem badass, hanem igazi butthead volt:( Ric kb. az egyetlen ember, akivel barátok lettek, elfogadta annak ami, erre mert morcos lesz, kitöri a nyakát? Nem úgy tűnik, mintha nagyon jófiúvá akarnák faragni.

Örülök, hogy Bonnie visszatért, többen írták, hogy nem kedvelik, nekem a 2. évad közepi nyűglődést az utolsó részekben jóvá tette, már hiányzott. Kár, hogy Katherine-t még mindig nem ismeri fel..

Ilyen befejezések után nehéz kivárni a jövő hetet:)

kicsike - 2011. 10. 10. 22:26

Na elkezdtem a 3. évadot! Szerintem jól vitték tovább a sztorit, én – így első rész alapján – ezt vártam! Mondjuk, a Jeremy szellemeket lát már túlzás kicsit.
Örülök, hogy Stefan érez még, szóval szerintem hamarosan visszatér Elenához. De most ez így jól van kitalálva.
Viszont remélem, múltban ugrálás már nem lesz, hisz abból már volt elég!
Hány részes lesz ez az évad, ha valaki tudja, please súgja meg…^^

Desmond Wallace - 2011. 10. 11. 19:08

22

marcipan - 2011. 10. 12. 11:54

Nekem eddig nagyon tetszik az évad, flashbackeket imádom, az összes eddigi szuper hangulatú volt, de a 3.részes meg különösen:)
Ahogy olvasgattam a kommenteket, úgy vettem észre, hogy Carolinet midnenki nagyon csípi.. hááát nekem nagyon elegem van belőle. Mióta vámpír? Tényleg egy kis újszülött Damonhoz képest, nevetséges, hogy attól, hogy mérgesebb már le is tudja gyűrni… Meg ez is, hogy simán egyből ilyen szintű önkontrollal rendelkezik. ááá elég hihetetlen!! ha nem emlegetnék minden részben, szerintem biztosan elfelejteném, hogy ő egy vámpír, egyáltalán nem viselkedik úgy, sőt semmenyire sem látszik rajta. plusz azzal, hogy ő is az lett, számomra valahogy pont a “különlegességét” vették el az egésznek, h iylen kis caroline-ok is már vámpírok…
Ami nem tetszik még, az stefan múltja! Illetve nem igaz, hogy nemtetszik, csakakkor mégis mi volt az egész első évad?? Mert ott teljesen úgy lett beállítva, hogy Damon 140akárhány éve bosszúlgatja, hogy anno stefan miatt lett vámpír és ebből kiindulva a 2 ellentétet testetsítették meg jó-rossz stb. erre kdierül, h gyakorlatilag stefan mindenkinél nagyobb szemét volt? ráadásul nemis olyan rég, hisz’ a legutóbbi flashback 1920ba repített csak vissza..
na de mindegy.. ami még nem tiszta: ugye stefan haverkodott klaussal, de az kitörölte az emlékeit, ez eddig oké. na de arról volt szó, h Damon is arrafelé kevert és tudta, h mit művel stefan, a vendéglátós boszorkány is ismerte őt, damon is a boszit, akkor nemhiszem el, h kalust sose látta!!! már pedig a 2.évadban olyan túlmisztifikáltan beszélnek róla, h igen van 1 ősvámpír elképzelhetetlenül erős, meg stb. még katherine magyaráz nekik róla, ők kb életükben nem hallották még a nevét se. ezt én nem értem!!

kicsike - 2011. 10. 12. 19:54

köszi :)

Nikki - 2011. 10. 13. 15:01

Stefan azért tudta, hogy Klaus ősvámpír, mert elárulta neki. Attól, mert Damon látta, még nem biztos, hogy tudta is, hogy kicsoda.
Caroline meg profi, Damon is megjegyzi, hogy micsoda kontrollmániás, amikor épp apucival szórakozik. Szerintem igenis hiteles, meg végre kellett egy ellenpélda is a szerencsétlen bénáskodó átalakult (azán elhalálozott :P) vámpírok mellé.

Desmond Wallace - 2011. 10. 13. 17:34

“gyakorlatilag stefan mindenkinél nagyobb szemét volt?”

Ezt már az első évadban is tudtuk.

O_Green - 2011. 10. 14. 09:50

A The Reckoning is nagyon pörgött most. Volt benne erő rendesen. Damont úgy látom ismét visszább lökték a badass pozícióból a gentlemanbe, de ez most igazán jól állt neki, ha emellé megtartja a humorát, és nem puhul el, akkor az újabb közeledése Elena felé nem fogja ismét elrontani. Egyébként Elena igazán észrevehetné már, hogy ki az aki az első évad első része óta mellette áll és segíti őt bármi áron, és emellett önazonos tud maradni. Hát nem Stefan. Na mindegy, ebbe nem megyek bele hosszabban, már ezerszer kifejtettem. Matt komplett őrült, de szerintem igaza volt, neki is ki kellett törnie valahogy a szürke semmilyen ostoba állapotából, hiszen körülötte már mindenki “különleges” volt valamilyen módon, csak ő volt kizárva. Hát most kicsit beljebb került, talán így több szerepet is tud vállalni az eseményekből. Tylert azért sajnálom, bár ha ezzel megúszhatja az újabb és újabb teliholdkori átalakulások fájdalmát, akkor annyira nem járt rosszul. Érdekes egyébként, hogy Rebekah mellett Katherine is mennyire halovány a bitch szerepében.

superpityu - 2011. 10. 14. 09:54

ez tetszett. azért a főbb szereplőket csak éltben hagyták.
stefan szerintem még mindig Klausnak dolgozik. am ha Klaus kifogy Elena véréből visszajön tovább csapolni belőle?? :D
Tyler meg így érdekesebb lehet, főleg ha nem tudja majd kontrollálni a vér iránti éhségét. a srác hiába érzi jól magát Caroline elég aggódó fejet vágott a végén.
Matt is látja a szellemeket?? ezt ne már… persze most emiatt menekült meg Tyler, de akkor is. Vicki-t amúgy is rühellem, még így is h segített.
katherine és jeremy együtt mennek kiszabadítani az öreg vámpírvadászt, ez érdekes.

wondorog - 2011. 10. 14. 10:54

Nagyon jó rész volt, azt egyébként nem értem, ha már Klaus annyit kínlódott Jeremyvel, miért hagyta ott? A Hunter is érdekes lesz, vajon Katherine mivel veszi rá, hogy ne ölje meg őt ott a helyszínen?

Maxim - 2011. 10. 14. 11:56

Nekem idáig nagyon langyos volt a harmadik évad de ez a rész már végre érzelmeket váltott ki belőlem.
Hajrá és hozzátok be Balthazart! Vagyis… Michaelt…vagy hogy hívják a vadászt…

Sha - 2011. 10. 14. 12:03

Nagyon jó O_O rész volt, de sok plotholes. Klaus nem hiszem, hogy egyáltalán vitt Elena véréből és az első sikeres hybrid-et, Tylert ott hagyja?? Tudom, hogy kellett Bonnie-t meg Matt-et szerepeltetni, de micsoda unalom. Vicky is. A legjobb pillanat mégis amikor Stefan hazament. I heart TVD :)

Maxim - 2011. 10. 14. 12:20

Na igen, én szeretem gonosz Stefant… mondjuk Damon is azzal érdemelte ki szimpátiámat az elején, hogy ő volt a gonosz tesó… mit lehet tenni… Hajrá gonoszok!

goettin - 2011. 10. 14. 17:26

Jó kis rész volt, most mindenki a helyén volt, egyik szereplő sem untatott…

Cléda - 2011. 10. 14. 17:28

Nagyon jó rész volt, nem tudom az elmúlt 2 évad alatt mikor izgultam így végig egy részt..
Klaus mostantól visszafog járni csapolni néha Elenából? Érdekes… :D Rebecah nagyon jó karakter, kellett már ide egy szociopata nő is, ahogy mondta valaki még Katnél is durvábban nyomja :)
Tetszett a Damon-Elena jelenet is, és baró fordulat volt hogy Stefan maradt :)
Matt egyáltalán nem hiányzott eddig, de nagyon unalmas karakter volt már, vagy kiteszik teljesen a sorozatból, vagy kezdenek vele valamit. Mondjuk nem értem hogy Jer a mágia miatt látja a halottakat, erre Matt is egyből, pedig ő csak “simán” fel lett élesztve.. Na mindegy.

ChipLecsap - 2011. 10. 14. 19:31

Azért Stefan Ripper story-ja kissé csorbát szenvedet sőt nagyon. Azáltal hogy azért csinálja ezekt mert klaus megbüvőlte, igy tulajdon kép ez nem is ő vagy a régi önmaga csupán csak egy parancsot teljesítő gép :S.

Aryll - 2011. 10. 14. 19:59

Ez ismét nagyon izgalmas rész volt! Szerintem visszahozták a TVD-t az első évad színvonalára és ez tetszik. Továbbra is várós a kövi epi!!! Azért jó lenne egy szemtől-szembeni jelenet Rebekah és Kat között. Elena kapott egy maflást XDD idén rá jár a rúd nagyon, de tetszett! Az engem is érdekelne hogy Klaus vissza jár majd lecsapolgatni Elenát?
ChipLecsap@ Stefan az emberi vér miatt lesz megbolondulva az egy dolog hogy parancsra teljesít, sok emberi vér = Stefan ripper énje kiújul.
A vámpírvadász felébresztése nagyon jó fordulat!!

O_Green - 2011. 10. 14. 23:49

Érdekes egyébként, és ezt nem írtam az előző kommentemben, pedig akartam, hogy a rész legnagyobb meglepetése nem is a remek történet volt, hanem az, hogy Paul Wesley tud játszani. Eltűnt a szenvelgés, ami Stefan egész lényét áthatotta, és ezzel Paul is letette a mázsás súlyt, amivel a vállán alakította a karaktert. Íme az igazi Stefan. És íme Paul, mint színész. Sokkal jobban áll neki ez a kegyetlen lelketlen szerep, mint a romantikus hősé. Szinte lubickol ebben. Remélem sokáig így marad.

meva - 2011. 10. 15. 00:23

Fúú, ez a rész brutális volt. Dettó, én is rég izgultam ennyire, remélem tudják majd tartani a színvonalat, vagy legalább valami hasonlót véghezvinni :) Egyébként Klausék szerintem már a világ másik végére futottak a Hunter említésétől. Szóval kétlem, hogy Klausnak az elkövetkezendő pár évtizedben az lenne a legnagyobb gondja, hogy hybrideket gyártson. Tylerrel meg biztos lesz gebasz, majd ha beüt a vámpírösztön, aztán gondolom majd Caroline fog terapeutaként dolgozni rajta. Elenára meg tényleg rájár a rúd, de érdekes, lehet az a cél, hogy szimpátiát keltsenek iránta, és kevésbé irritáljon :D Mondjuk Vicky nem hiányzott, sose csíptem -.-” Háhh, de Tyler anyja nem tudom mit fog szólni, ha megtudja, hogy a kisfia már nem csak werewolf, hanem vampire is :DDDD Szegény, szerintem az elmegyógyban fog kikötni :))

meva - 2011. 10. 15. 00:34

Jut eszembe, mikor Klaus mondja a húgának, hogy “what I want is to take my girl, take my hybrid the hell out of this one pony town.” ott a my girl-nél vajon Elenára gondol? Persze lehet csak belemagyarázok egy újabb rejtélyt, de megütötte a fülem ez a my girl dolog.

Aryll - 2011. 10. 15. 07:07

O_Green@ egyetértek, Paul egyre jobb és jobb ebben a szerepben! Olyan mintha előlépett volna a szürkeségből vagy kezdene megnyílni.

meva@ persze hogy Elenára, elvitte volna hogy csapolgathassa a vérét a hybrid gyártáshoz, ahogy te is írod. :)
Azért kap annyi pofont Elena hogy szimpi legyen? Én kifejezetten várom már hogy legközelebb kitől kap egy sallert! XDDD Vicky vagy maga a színésznő nem tudom, de mindig is irritált!!! Ha Tyler karaktere negatív irányba fog váltani az nem lesz tetszetős, így lehet hogy hamarosan búcsút vehetünk tőle…Caroline feje sokat mondó volt.

Page - 2011. 10. 15. 15:13

Az évad eddigi legjobb része.

Klaus, milyen mázlista már, hogy Elena mégsem halt meg, ha meghal, oda a hibrid gyártás. Csak azt nem értem, hogy amikor a rituálét csinálta, akkor is tudta, hogy az ősi boszi nem igazán kedvelte, mégsem merült fel benne, hogy talán félrevezetés az egész cécó amit véghez kellett vinnie?

Mikor a végén megjelent Stefan, teljesen olyan érzésem volt, mikor először lépett színre Damon, csak ugye most megcserélődtek a szerepek. Kíváncsi vagyok, hogyan sikerül visszanyernie az emberségét.

Egyébként tulajdonképpen miért is kellett Rebeka nyaklánca?
Vagy az én figyelmemet kerülte el, de én nem vettem észre, hogy bármiben is segítségükre lett volna ahhoz, hogy megtudják, miért volt sikertelen a hibrid gyártás. Vagy, csupán csak, mert Elenánál volt, és ő a kulcs?

Cléda - 2011. 10. 15. 17:07

Eredetileg az volt a terv, hogy Bonie hókuszpókuszol valamit, hogy kapcsolatba lépjen az eredeti boszival, a nyaklánc segítségével, mivel az a régi boszié volt. De mivel Matt hősiesen megöngyilkolta magát, és az eredeti boszi üzent a túlvilágról Vikin keresztül, a nyaklánc így érdektelenné vált. Legalábbis gondolom hogy most már az. Persze lehet hogy még jó lesz valamire a továbbiakban.
De lehet megnézem még egyszer a részt, mert arra meg én nem emlékszem perpill hogy Klaus hogyan bogarászta ki hogy Elena vére a megoldás a hibridekre.. :)

Piemaker - 2011. 10. 15. 22:48

A legizgalmasabb TVD epizód eddig!
Nagyon jó az évad eddig,még nem csalódtam ebben a sorozatban!!
Csak így tovább!!

Desmond Wallace - 2011. 10. 16. 08:18

Tényleg jó részt láthattunk, bár a 3×03 azért jobban tetszett.
Eddig jobban bejön az évad, mint az előző.

Page - 2011. 10. 16. 10:27

“Klaus hogyan bogarászta ki hogy Elena vére a megoldás a hibridekre”

Igen, ezt nem értem én sem, hogy olyan hirtelen felvilágosult, hogy a boszorkány utálta őt, ezért az ellentétét kell csinálni annak, amit mondott. De 1000 vagy ki tudja hány év alatt ez nem jutott eszébe?

vattey - 2011. 10. 16. 11:00

Nekem csak az ütött szöget a fejemben eme részben a “my girl-ös kijelentés után, hogy Kat is csak egy hasonmás, és Rebekah is megemlíti, hogy van egy Original, akire hasonlít Kat+Elena, ugye nem akarják őt is behozni a képbe, ne adj isten Klaus szerelme volt vagy ilyesmi, az már nekem túl sok(k) lenne…..nya persze lehet, hogy csak elszaladt a képzeletemmel a lovacska ^^’

Page - 2011. 10. 16. 11:32

Reméljük nem, bár olyan könnyen támasztanak fel mindenkit, (ősvámpír, vadász, Jeremy), hogy minden elképzelhető, bár három Nina már sok lenne, úgyhogy, ha meg is lépik, akkor előtte gondolom Katet kiírják a képből.

Igazából szerintem Kat már felesleges is, persze írhatnának neki új sztorikat, de ne tegyék. Már ő sem olyan, mint az elején volt, unalmas lett a karaktere, már nem olyan éles a kontraszt Elena és közte.

Cléda - 2011. 10. 16. 13:42

az eredeti “doppelganger” (aki ugye akkor még nem volt azt, csak nem tudom hogy kifejezni :) ) azt a boszi feláldozta az átokhoz nem? így nem tudnak originalként behozni még egy Nina karaktert. Rebecah csak megjegyezte hogy az eredeti csinosabb volt, de semmi más utalás nem volt arra hogy még élne valamilyen formában.

Klaus sztem az átok megtörése miatt nem foglalkozott azzal, hogy a doppelganger életben maradjon, hisz az volt a kulcs hozzá. De ezek szerint ha Elena meghalt volna, sem tudott volna normális hibrideket gyártani..
csak így eléggé hirtelen volt, hogy a boszi üzenete az volt hogy meg kell halnia, de most épp az ellenkezőjét csinálja. (meg hogy nem nyírta ki egyből, ahogy megtudta, hogy él).
Ennyi erővel meg anno Elijah tett volna jót, hogy nem hagyta volna meghalni az akkori doppelgangert, remélem hamarosan visszahozzák őt is :)

samaja - 2011. 10. 16. 14:46

Az eredeti, első “doppelganger” Kathrine.
Akinek hasonmása Kathrine az nem lehet eredeti hasonmása saját magának. :)

Cléda - 2011. 10. 16. 15:29

értem, de akkor mit mondjak hogy értsétek kiről van szó. a csaj akit feláldoztak az átoknál? :D ezért írtam macskakörömben, hogy ő nem doppelganger. hanem az eredeti… na :)

vattey - 2011. 10. 16. 16:08

De pl. ha Klausnak is lesznek flashback részei, akkor abban szerepeltethetnék az eredeti lányt, akinek a Doppelgängerei Kat+Elena…..és én azt remélem, hogy ezt nem lépik meg (:
Viszont a családjukról remélem bővebb információkat is meg fogunk tudni majd idővel.

Serena22 - 2011. 10. 16. 20:17

Igen,én olvastam hogy az “eredeti”-t Charlotte-nak hívják,Kat az ő hasonmása.De szerintem nem tervezik behozni.

katja - 2011. 10. 17. 09:41

Ahhoz képest, hogy mekkora felhajtással jár egy embernek vámpírrá alakulnia, Tyler úgy lett vámpírrá, ahogyan más a délutáni teáját issza, épp csak a napi híreket nem olvasta közben. Értem én, hogy azelőtt vérfarkas volt, de nem kellett volna legalább egy kicsit kívánnia a vért, vagy valami egyéb módon jelentkezzen nála is egy-két vámpír jellemző? És Matt(ie, drágám), pontosan 10 másodpercet kellett volna várjon, mielőtt a vasmalomkerékkel a derekán beugrik a medencébe, hogy hiteles legyen, mert ugye, épp semmi nem sietette és hát a manővert Bonnie előtt is végre lehetett volna hajtani biztonságos körülmények között.
És ezek csak a legszembetűnöbb fájdalmaim voltak a résszel kapcsolatban :). Ellenben Stefan remek fordulat volt.

Nikki - 2011. 10. 19. 17:28

Ez volt az eddigi legjobb rész, egyre jobban magára talál a sorozat, mint az elején :D Most bizakodok. Nem azt mondom, hogy tökéletes rész volt, mert igencsak megvoltak a maga hibái.
Először is Matt ál öngyilkossági kísérlete béna húzás. Őt nem mágiával támasztották fel, tehát nem kéne már lássa a szellemeket. Nem tudom, minek erőltetik tovább a történetbe, ha nem tudnak vele mit kezdeni. Bonnie szegény is egyre gyengébb karakter.
Másodszor, ahhoz képest, hogy mi mindent megtett azért, hogy hibrideket gyártson, Klaus szempillantás alatt vált kámforrá, amikor csak meghallotta Mikael nevét. Elég szánalmas. S Tyler-t meg Elena-t is otthagyta. Valahogy nem ezt vártam volna tőle.
Remélem Tyler-rel nem lesznek gondok, igencsak megkedveltem. Jeremy és Kat is jók voltak, de utóbbi eléggé kiesett a régi gonosz szerepköréből, s átadta a helyét Rebekah-nak (akit amúgy nem gondoltam ilyennek, a múltbéli jelenet alapján). Érdekes, ahogy a karakterek jellemét egy-kettő megváltoztatják. Ha már itt tartunk, végre jól kezelték a Damon & Elena jeleneteket. Stefan is kezd hihető lenni. Még megkedvelem :P
Az új vámpír vámpírvadász behozatalának örülök, bízom benne, hogy penge karakter lesz :D Ellenben Vicki-nek nagyon nem. (Az is igaz, hogy Klaus-nak már a múltkor gyanakodnia kellett volna, nem csak most.) Kinézem belőle, hogy direkt mást mondott, s úgy kavarta meg a dolgokat, hogy a gonosz oldalnak kedvezzen. Mert ha már hinni kell valakinek, akkor inkább Anna-nak.
Összefoglalva izgalmas, fordulatos részt kapunk, az apróbb hibáktól eltekintve ez egy erős 9/10 részemről :)

schmo - 2011. 10. 19. 23:50

Én csak azt nem értem, hogy ha Vicki tudott sms-t írni, akkor miért nem írta meg az original boszi üzenetét sms-ben. Miért kellett Mattnek vizbe ugrania? Vagy hogy is volt ez?

koka - 2011. 10. 20. 22:34

Amikor Klaus elindította a 20 perces órát akkor a részből is pontosan 20 perc volt hátra azt hittem, hogy az időbeli ugrások nem lesznek de úgy tűnik, hogy végül ez csak véletlen egybeesés volt

Egyébként a rész megint csak zseniális volt izgalmakkal teli. Stefan the Ripper pedig nagyon evil! Biztos Paul is örülhet, hogy 2 évadnyi homlokráncolás után végre kezdhet magával valamit a The Vampire Diaries-ban. Csak így tovább!

wondorog - 2011. 10. 21. 10:59

Érdekes dolgok történtek megint, kíváncsi vagyok Katherine számára ennyi volt, vagy Michael csak lecsapolta egy kicsit. Mason pedig WTF, lessen már az összes halott visszatér.

Cléda - 2011. 10. 21. 12:29

Nekem most csak annyi lenne a kérdésem hogy: most mi a fene van!?!?

Krigin - 2011. 10. 21. 13:21

Anna azt mondta, hogy ha visszahozzák Vicki-t a túloldalról, annak következményei lesznek. Lett is :D megjelent Mason és lehet jön Lexi + az összes eddigi meghalt vérfarkas/vámpir! Jön a Jules is :D kinek hiányzik? XD

Krigin - 2011. 10. 21. 13:24

persze ez csak egy feltevés volt :D

Krigin - 2011. 10. 21. 13:28

SPOILER:

és igen, igazam lett! Kanadai 3×07 promóban ott van már Lexi is :D Jules-ra várunk már csak :D

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YkRf-TE6130

SPOILER VÉGE

cyborgwings - 2011. 10. 21. 15:24

remek rész volt, remélem, vickytől örökre megszabadultunk. anna meg jeremy olyan kis cukkancsok együtt, hogy már visszamenőleg sem örülök annak, hogy jer összejött bonnie-val. állati hülye egy karakter az a szerencsétlen nő.

gonosz szerepet mindig hálás dolog játszani, wesley is egyre jobb. bár én már első évadban mondtam nektek, hogy tud ő színészkedni, csak a szerepe szar. :]

ez pedig megy majd hét idézetének:
“you know stefan. journaling, reading, shaping his hair..”
meg kellett állítanom a lejátszót röhögőgörcs túlélése céljából.

a varázslat következménye eddig tetszik. főleg az előttem lévő kommentben szereplő spoileres illetőnek örülök iszonyat mód. \o/

O_Green - 2011. 10. 21. 16:23

cw! Mélységesen egyetértek! Imádtam ezt a részt. Wesley is jó volt, a történet is rendben volt. És örülök mindenkinek, aki visszatér.

Bogyóka - 2011. 10. 21. 18:33

Lehet h azok jönnek vissza, akiket Damon ölt meg? Kezdjük el felállítani a listát! :)

superpityu - 2011. 10. 21. 19:55

miért azok jönnének vissza akiket Damon ölt meg?? Damonnak nem sok köze volt eddig a szellemes témához, meg Bonnie varázslataihoz… meg Anna is tudott érintkezni, őt meg John ölte meg :)
Vicky remélem soha nem tér vissza. habár értettem h miért is ez lett volna az ára annak h visszatérjen, és kivételesen nem felfogtam annak h a nagyobb jó érdekében cselekedett. bár így is utálom.
Kathrine esetleges halála meglepett, úgy látszik veszélyben van az összes vérszívónk ha egy ilyen karaktert ki mernek írni. bár már rég nem olyan volt mint a tavalyi részekben, de akkor is leesett az állam.
Elena végre összeszedte magát, ez jó jel. :D Stefan meg végre nem szerencsétlen.
Rebekah remek karakter, úgy néz ki h feltett szándéka Caroline-t megfosztani a helyétől a suliban, meg ha így folytatja még tylertől is. van egy olyan érzésem h sok baj lesz még a kutyulival.
olyan mintha a sorozat visszatért volna az alapjaihoz, nagyon jó részeket kapunk újabban :D
na meg pár egysorost is sikerült alkotni :D

lostgab - 2011. 10. 21. 21:30

Wowowowow! :D Röviden akár ennyivel el lehetne intézni ezt a mostani részt. Ez igazán ütős és lendületes volt. Miután vége lett, a húgommal csak néztünk egymásra, és ennyit nyögtem ki: Ez így most hogy?
Először is, sajnálnám, ha Kathrine nem élné túl ezt a kis incidenst, sosem jött rosszul a csipkelődő, ironizáló viselkedése.
Remélem, hogy ezzel a résszel végleg elbúcsúztunk Vicky-től, már az első évadban is utáltam, nem kell, hogy a másvilágról is visszajárjon. Anna viszont olyan édes Jeremy-vel (hogy fentről idézzek: cukkancsok :D), hogy remélem lesz valami. Csak egy dolgot sajnálok, hogy ezzel vége lesz a Bonnie-féle kapcsolatnak. Nem tudom mi van ebben a Steven R. McQueen gyerekben, de olyan aranyosan fest mindkettő lánnyal, hogy az csak na! :)
Rebekah karaktere végülis tényleg nagyon jól sikerült, olyan, mint egy gonosz Caroline. Kíváncsi vagyok mit lép majd Car, ha lassan minden téren átveszi a helyét (suli, Tyler).
Bár jelenleg nem éppen kedvencem Stefan, be kell vallani, hogy sexy-bb így, gonoszan, mint szenvedősen. Tyler-t nem igazán bírtam a pre-werewolf korszakában, tényleg egy szemét volt, viszont most kifejezetten jól áll neki ez a hibrid dolog (hmm az a felsőtest…). Már csak az kellene, hogy Damon visszataláljon a régi énjéhez, akkor aztán nem is tudnék a sztorira figyelni :D
Nem tudom, hogy mindent leírtam-e, mindenesetre az, hogy bejött a képbe a vámpírvadász, biztos, hogy még jobban megkavarja, az állónak már nem épp nevezhető vizet.
Az egyébként csak nekem fura, hogy éppen a 6. rész lett ennyire jó? Lehet, hogy megint bejátszották velünk ezt ‘kezdjük lassan, aztán a 6. résztől belecsapunk a lecsóba’ dolgot, mint az első évadban. Adja, az ég, hogy tényleg így legyen, és legalább ilyen jók legyenek a következő részek. :)

Merennis - 2011. 10. 21. 23:12

– Come on, Buffy! – Na én meg ennél a résznél állítottam le, nem bírtam abbahagyni a röhögést : DD
Most lett vége, úgyhogy egyelőre csak ülök és nézek ki a fejemből h WTF.

opalisc - 2011. 10. 22. 00:24

Damon: “Buffy” :) A sulis részt kivéve (utálom, fenéért kell ezt a középiskolát erőltetni, már a Buffyban is utáltam tényleg) jó volt, bár az előző két rész jobban tetszett.
Claire Holt meglepődtem, milyen jó. Paul Wesley nem lepődtem meg, milyen jó.:)
A vámpír-vámpírvadász vámpírvérrel táplálkozik? Ez érdekes..
:( Szerintem nem olyan “cukkancs” az Anna-Jeremy páros.
De akkor Jenna is visszajöhetne, a jó oldalon és Anna nem lenne egyedül.. Krigin által idézett spoilerből: “When I kill someone, he’s supossed to stay DEAD!” :P vajon ki tér még vissza.. az eddig tudhatókat más-más ölte meg, ilyen téren nincs rendszer. És ahogy olvasgattam, még további dolgok derülnek ki majd az Ősi vámpírokról is.

jersey - 2011. 10. 22. 19:37

Merennis:Come on, Buffy! +1 ;)
Nekem nem tetszett annyira ez a rész, de valószínűleg az opalisc által említett gimi háttér miatt, az vhogy nekem sem hiányzott, ellenben az alfa hibrid annál inkább :P
Wesley pedig lubickol badass Stefanként :)

Desmond Wallace - 2011. 10. 22. 21:43

A Buffys beszólás nekem is tetszett, de a rész kevésbé jött be, mint az előző. Ettől még a 7/10-et megérdemli.
Továbbra is remek szórakozás idén a TVD.

Nikki - 2011. 10. 23. 21:10

Remek rész újból, csak pár dolgot jegyeznék meg.
– Tyler-t el akarják vinni egy olyan irányba, amerre én nagyon nem akarom, hogy vigyék
– Jeremy sokkal jobb Anna-val, mint Bonnie-val
– Kíváncsi vagyok, Kat tényleg meghalt-e (ha igen, majd visszajön XD), amíg erre nincs bizonyíték, addig nem írnám le
– Matt annyira 0, remélem meg Vicki mellé hamarosan, örökre
– Rebekah most laposabb volt, kissé leült nekem a karaktere
Nem Mason-re számítottam, igencsak leesett az állam, amikor megláttam. Nem mondom, szép kis következmények. Vajon mindenkit visszahoznak? Nem biztos, hogy ez tetszeni fog nekem. Akkor a halálnak már nincs is súlya.

Cléda - 2011. 10. 23. 23:11

Na, most hogy leült a WTF élményem, írok én is pár bővebb sort.
Sztem Kat nem fog meghalni (még), hisz ő hintette el Mikaelnek Klaust, biztos nem nyírja ki, hogy csak úgy elinduljon látatlanban a nagyvilágba keresgélni.
Tyler elbutítása nem tetszik, már kezdett így farkasként egyre szimpatikusabb lenni.
Rebecah karaktere meg teljesen más volt a Chicagoi visszaemlékezésekben. Most meg úgy viselkedik, jár, beszél folyton, mint egy hisztis tini liba. Nagyon jól játszik, és jó hogy behoztak egy köcsög vámpírt, de így engem már éppenhogy idegesít.
Stefan viszont jó ebben a szerepben (sosem hittem volna, hogy egyszer ilyen véleményen leszek róla), sokkal jobban ki tud bontakozni, mint szende szerelmesként.

bbarbi89 - 2011. 10. 24. 08:03

Csak az a gond Stefánnal, hogy előbb utóbb visszatér a régi nyálgép énje, és Eléna meg rögtön rácuppan és olyan lesz minden mint régen. Elena megbocsájt neki, mert ugye Klaus hatása alatt állt és nem akarta és imádja és fúúúúúj ááá előre nem várom ezt.

Page - 2011. 10. 24. 08:48

Igen, Stefan egyre jobb ebben a gonosz szerepben. Úgy látszik Elena nincs jó hatással a fiúkra, mert most, hogy kezd összemelegedni a másik Salvatoréval, Damon egyre inkább irritál engem.

Egyetértek azzal is, hogy Rebecah Chicagoban nagyon bejövős karakter volt, most viszont szivesebben látnám újra tőrrel a szívében.

Klaus viszont hiányzott.

jersey - 2011. 10. 24. 19:13

“Klaus viszont hiányzott”+1 (:

goettin - 2011. 10. 26. 00:05

Buffyra nem csak ez volt erős utalás. Utolsó jelenetnél, amikor Ilona faékkel vakarja Stefan mellkasát erősen hajaz Angelus vízásztatta, tökön rúgott, Buffy által elmésen benyögött “Adj nekem időt” aranyköpéses jelenetére… Az ott jobban bejött… Vajon évad végén itt is neki kell megőlni hősszerelmét elkerülve a sokadik világvégét, végül is fentebb már kifejtettük, a halálnak itt már nincs súlya…

buddy7 - 2011. 10. 26. 07:29

Ugyanmár.Stefi nem fog meghalni..A sok nyálgép csajszi szívszélhűdést kapna.. Bár igaz ami igaz, Damon is csepeg egy picikét már..

jersey - 2011. 10. 26. 19:27

Egy picikét? :D Minden Delena jelent után törölgetem a laptopról a nyálat XD Tudom, hogy most Klaus meg Stefan az ügyeletes rosszfiúk, de nekem hiányzik a badass Damon.

bbarbi89 - 2011. 10. 27. 07:43

Nekem is hiányzik..:(

bbarbi89 - 2011. 10. 27. 07:44

Bár mondjuk ha kib…sznak velünk a készítők, és ezek után nem hozzák össze Delenát…Hát akkor nem vágom, mi értelme ennek a nagy jófiúskodásnak..

Page - 2011. 10. 27. 12:19

Most komolyan, mindenki Delenát akar? Mert én egyáltalán nem érezném ki…nak, ha nem jönnének össze, és nem azért mert Stefan-Elena párti vagyok, de ez a testvérek közötti ugrálás, vacilálás nagyon nem bejövős.

superpityu - 2011. 10. 27. 13:08

Én abszolút nem vagyok ennek egész Stef-Damon-Elena szerelmi 3szögnek a híve… egyszerűen nem látom az értelmét, h miért a vámpírok között őrlődik amikor ő maga is elmondta h szeretne gyerekeket, megöregedni stb.
Caroline meg kicsit háttérbe került az utóbbi 2 részben, és rá is most ezt a szerelmi témát aggatják… egyébként az jutott eszembe h Car apja le akarja állítani a lányát az embervér fogyasztásról, és most kaptunk egy vámpírvadászt aki a vámpírok vérét szívja, na szóval érdekes lenne ha ő is valami hasonlót csinálna… bár már azzal is megelégszem ha kicsit felrázzák a karakterét, kapna valami jó szálat, mert ne ez a tyler-rebekah dolog legyen.
a szellemek meg nem értem mi miatt tudnak fizikai kontaktba lépni az élőkkel. egyébként tényleg visszajön így pár szereplő. egyébként érdekes h jennával ezt nem teszik meg, aki hiányzik ugyan, de eddig talán ő volt az egyetlen karakter aki méltó búcsút kapott…

carpediem - 2011. 10. 27. 18:40

szerintem teljesen egyértelmű volt, hogy Michael megtámadja Katherine-t, vagy 3x elmondta, hogy én nekem nem embervér kell…és kizártnak tartom, hogy kinyírnák Katherine-t, túl jól jön a bajkeverése mindig, másrészt meg nagyobb hűhót csapnának a halálának.
az meg egyértelműen látszik, hogy annát jeremyvel akarják összehozni, és szerintem bonniet meg mattel (utóbbi karakterével semmit sem tudnak kezdeni, ezért megkavarják a szerelmi szálakat). a végén olyan lesz, mint a glee,mindenki mindenkivel volt már…:P
caroline karakterét meg felturbózhatnák egy kicsit.
mellesleg én isabelnek örülnék a legjobban, ha visszatérne…de jenna se lenne rossz.julest meg a fene se kívánja

carpediem - 2011. 10. 27. 18:44

ja és hozzák vissza a badas damont, elenának meg így kelljen

bbarbi89 - 2011. 10. 28. 07:54

ki az a Jules?

O_Green - 2011. 10. 28. 09:02

Ez a rész eléggé közepes-lapos volt. Volt benne szerelmi dráma bőven, Jeremy mindkét nővel zokogott egy kicsit, de én megint csak Annát sajnáltam. Szerintem az “rendes dolog” volt az írók részéről, hogy kicsit szebb véget ért most, mint a halálakor. örülök, hogy ismét együtt lehet a mamájával. Anna végig szimpatikus karakter volt. Annak is örülök, hogy az ostoba és irritáló Vickyt nem erőltették vissza ebbe a részbe is, ha már Matt tényleg búcsút vett tőle a legutóbb, tökéletesen felesleges lett volna.

Matt egyszerűen zéró. Semmilyen. Semmit nem mutat. Egy jó jelenete volt eddig, abban is majdnem meghalt. Értem én, hogy nincs semmilyen képessége, de Elenának sincs, azon kívül, hogy ő a doppelganger, ő mégis képes néha érdekes, vagy legalábbis vicces dolgokat csinálni. Matt meg mér erre se, és ez igazán szánalmas. Persze a dráma megy körülötte is, de abban is csak sodródik, mert hát jajj Elena szakított vele, jajj meghalt a testvére, jajj Caroline ilyen meg olyan, jajj Caroline vámpír, úristen itt mindenki természetfeletti lény.. Mintha 0-24ig csak döbbent/értetlen arcot vágna a srác, és semmi más nem történne vele. Röhejes. Pedig egy magas, izmos, erős fiú, akit igazán maga mellé vehetne Rick, biztos, hogy mélyebbre tudná döfni a karót, mint Elena. Nem tudom mi a szándékuk Matt-tel, de ha továbbra is parkolópályán tartják, és végig ilyen szürke marad, akkor a létének semmi értelme nem volt, ha meg kinyírják, akkor a halála lesz teljesen értelmetlen, hacsak nem áldozzák fel valakiért, egy fontosabb szereplőért. Hogy mindezt miért írtam le most? A mostani részben is teljesen döglött volt. Megint állt fapofával, és megint nem csinált semmit. Nem, nem láttam Vickyt, promise. Ennyi.

Lexi visszatérésének örültem is meg nem is, nagyon vártam, mert imádom Arielle Kebbel-t, és Lexiként igazán bájos volt, de amit kihoztak ebből a dologból most, az nekem kevés volt. Viszont a medál egyben maradt. Ugye ez nem azt jelenti, hogy ismét el akarják lőni a szellemek visszatérését? Mert ha igen, akkor a logika alapján már kevesebben kell, hogy legyenek, hiszen csak azok jöttek vissza, akik nem leltek békére odaát. Ezért nem láttuk pl Jennát, vagy Elena szüleit, Johnt, stb. Ha megint ezzel akarnak szórakozni, már Anna sem jöhet, szinte senki, csak a kriptavámpírok. Azok meg már a mostani részben kidühöngték magukat. innentől semmi értelme nem lenne.

Annak is örültem, hogy nem passzíroztak bele minden szereplőt ebbe a részbe, és akinek nem volt semmi keresnivalója a fő szálban, azt nem erőltették bele, szóval nekem a mai részből egyáltalán nem hiányzott pl Katherine, vagy Mikael, de ha a jövő héten se történik valami velük, valami a jelenben, akkor dühös leszek. :)

A best of jelenet kivételesen Elena és Stefan nyáladzása volt, amikor Elena megfogta Stefan arcát és elkezdte magyarázni neki, hogy találja meg magában az emberségét, és érezzen végre valamit, akkor diszkréten elővettem a fotel alól a rókazsákot, és arra gondoltam, hogy “apa kezdődik”, aztán hirtelen érdekes fordulatot vett ez az egész. Elena olyat ejtett ki a száján, amiről sosem gondoltam volna, hogy valaha is meg fogja tenni, és most se vagyok teljesen biztos abban, hogy őszintén mondta. De remélem. Ő nem fog egy szellemet szeretni. Tehát ha Stefan nem kapja össze magát, és nem lesz újra emberi, akkor továbblép. Ez vajon azt jelenti, hogy rámozdul Damonra végre? Jó lenne. Damon megérdemelné, a sok nyüglődésért, meg a sok jófiúskodásért, amit elviselt a nő miatt. Remélem így lesz, és remélem örömében kinyírja a fél várost, csak hogy véres orcával és fogakkal megtérjen szerelméhez, aki őt így is kebelére öleli.. köhöm.

Sorry, hogy ilyen végeláthatatlanul hosszút írtam.

superpityu - 2011. 10. 28. 11:43

Nekem tetszett :D valójában én nem vártam ennyit ettől az egész szellemhistóriától, úgyhogy kellemesen csalódtam.
végül mindenki belekeveredett a szellemes szálba, ha akart ha nem :D és azért a történet is haladt valamelyest.
Damon-Mason szál működött, tetszett ahogy cukkolták egymást. és azért itt történt egy nagyobb előrelépés az eredeti vámpírok történetének mesélésében. kíváncsi vagyok mi az a barlangrajz. talán Klaus megölésének menete van ott feljegyezve. annyi biztos h a vámpírokhoz köze van, nem véletlenül van blokkolva hely.
Lexi meg jó kemény volt :D újfent bebizonyította h miért tudtam annak idején 1 rész alatt megszeretni. Mostmár Elenán a sor folytassa amit a lány elkezdett, és felébressze a régi (általam kevésbé kedvelt) Stefant. egyébként tényleg meglepő volt Elena kijelentése. még kicsit homlokráncolva vigyorogtam amikor még Jeremy-t okította h ne egy szellemet szeressen egész hátralévő életében, aztán jött ez a fordulat és már kevésbe volt a vicces a dolog. de teljesen igaza van.
a kriptavámpírok is tomboltak egy jót, Caroline meg megvédte Tyler anyut.
Anna-t sajnáltam, remek karakter volt, sokkal jobb mint Bonnie. szerintem is rendes dolog volt h így búcsúzhatott el. kicsit meg is lepett Kelly Hu feltűnése. Azért visszatekintésekben szívesen látnám őket.
a nyaklánc meg kíváncsi vagyok mit tud még ha rendesen elpusztítani sem lehet. vagy Bonnie ennyire béna??

krigin - 2011. 10. 28. 14:26

nekem tetszett ez a rész.
Legjobb rész mikor Lexi beveri a fejét Stefannak az autó ablakába. :D Durva volt :)
Lexi már hiányzott, többször is visszanézhetne, ahogy Anna is. Bonnie nekem továbbra se “gyere be” kategória, oké kell boszorkány a csapatba, de nekem ő valahogy nem tetszik. Caroline ismét alakított, őt bírom nagyon.
Azért Stefan mikor Elena a végén mondta neki, hogy nem fog rá örökké várni, akkor lehetett valami érzelmet látni a szemeiben. Meglátjuk mi lesz belőle. Stefannak ilyen érzelgősen dühöngős karakternek kéne lennie, akkor nem lenne semmi gond. Nekem még mindig inkább Stefan-Elena mint Damon-Elena, de lehet ezzel egyedül vagyok. :D
Mason viszont rendes volt, hogy nem haragudott Damon-ra, Alarictól meg végre bocsánatot kért Damon, így helyre jött a kapcsolatuk.
Kiváncsi vagyok mik azok a barlangrajzok. Tán nem ott van levezetve, hogy kell megölni egy Ős-t? :D

Nikki - 2011. 10. 28. 23:47

Érdekes volt a mai rész olyan szempontból, hogy ha kis részekre lebontanám, akkor tetszett. Akár Lexi és Stefan jelenetei, mint Damon és Mason (kellemes meglepetés, hogy nem a bosszúért jött) vagy még sorolhatnám.
Apró dolgok, mint pl Kat és Mikael hanyagolása, az, hogy Bonnie még mindig unszimpatikus, és Matt egy nulla, valamint Rebekah ez idő alatt mit csinált, aludt?! negatívumok.
Ha egészében nézem a részt, akkor pedig felemás/vegyes érzéseim vannak. Elég jó volt a lezárása a szellem históriának a búcsúk szempontjából, de nem volt ez kicsit gyors? Egy rész alatt seggbe is rúgták az egészet. Vagy mégsem? A nyaklánc megint ép. Vagy más tervük van még vele? Akkor mi ez az oda-vissza táncikálás?
Sokszor hallom/olvasom, hogy az a jó, ami elgondolkoztat, kérdéseket vet fel, de ebben az esetben ezek inkább az elégedetlenség hangjai.

bbarbi89 - 2011. 10. 29. 08:30

Épp most nézem részt, és ott járok, hogy Elene megmondja Jernek, hogy Anna csak egy szellem, ő már a múlt, elment, ne éljen a múltban blabla…Én vártam volna, hogy Jer visszaszól, hogy és Stefán? Te is csak a múltban élsz..

Firka - 2011. 10. 29. 09:40

bbarbi89, pont ugyanezt akartam írni. nem értem, Elena milyen alapon veti ezt Jeremy szemére, amikor az ő és Stefan kapcsolatáról kb. ugyanazok mondhatók el, mint Jeremy és Anna kapcsolatáról.

szerintem ez egy közepes rész volt. egyrészt túl sok mindent akartak benne mutatni, így néhány dolog elég összecsapott lett (pl. a végén Caroline harca Tyler mamájának megmentéséért, abból szívesen láttam volna többet); másrészt az írók már nem merik beáldozni a fontosabb karaktereket, így igazából nem lehet izgulni senkiért, nincs súlya az olyanoknak, mint most pl. a kriptabeli vámpírok pusztítása.

jersey - 2011. 10. 29. 09:41

sajnálom, hogy Anna csak ennyi időre maradt, tényleg sokkal jobban összeillenek, mint Bonnie-val. Sztem ez az original witch, akiről a nagyi is beszélt, akar vmit Bonnietól,és biztos lesz még szerepe a nyakláncnak is.
Ez pedig a következő rész promoja, sztem egyértelmű, hogy kik lesznek a középpontban:
http://www.youtube.com/watch?v=aOWQKpokzmI&feature=related

Page - 2011. 10. 29. 15:32

Igen ez a tipikus bagoly mondja … esete zavart engem is a részben, mármint Elena okoskodása, hogy nem szerethet Jer egész életében egy szellemet (bármennyire is igaz), de mennyivel normálisabb, hogy ő meg egy vámpírt szeret? Annak sincs túl sok értelme.

Az előző rész végén nem ugráltam örömömben, hogy Mason ismét szerepelni fog, de egész jók voltak Damonnal.

Kár, hogy Annának ennyi volt, édesek voltak Jeremyvel, és bármennyire is tetszett az elején a Jer-Bonnie páros, már ez kevésbé mondható el.

Nálam egy plusz pont jár a résznek azért, mert nem volt Delena.

Eazy - 2011. 10. 29. 15:54

Hát pár dolog azért felcseszte az agyam.
Oké, úgy nézem mindig ezt a sorozatot, hogy a tinidrámákat el kell viselni, szemet kell hunyni felette. De akkor is vannak olyan részek amik egyszerűen hülyeségek.

Jeremy: Öcsém, meghalt Anna, nem reszelhetsz egy szellemmel fogd már fel te gyökér! Ez a gyerek a legirritálóbb. Damon jó lenne ha kicsinálná már.

Damon: Apám mi ez a megbánás meg ilyenek. Ráadásul felfoghatatlan, hogy miért veri el minden jött ment kb? Caroline van vagy EGY éves vámpír, de elbánik egy 150 évessel, mert kicsit dühösebb. Jah…hagyjuk már.
Stefan is kb akkor verné meg amikor akarná.

Elena: kb ő az aki pozitív irányba fejlődött. Jobb fej lett. De egy kiadós kefe rá is ráférne, már kb elcsöppen olyan nedves ha meglátja Damont.

Rebekah nagyon hiányzott a részből, de csak azért, mert annyira szép, hogy megőrülök :D

Caroline: jah egy egész csorda kitudja milyen nagyon öreg vámpírral bánik el simán egyedül, véletlen sem tépik szét. Aha. Én meg Feri vagyok a hegyről.

Mason tök jó arc. Kár hogy elpatkolt.

jersey - 2011. 10. 29. 16:30

Szerintem Elena is rájött a rész végére, hogy pontosan ugyanazt a hibát követi el, mint Jeremy, nem hiába használta Stefannel kapcsolatban a szellem hasonlatot……

bbarbi89 - 2011. 10. 29. 16:49

De könyörgöm.Ha Stefán megjavul, akkor is vámpír lesz. Aki örökké él. Még Elena nem. Ergó VISSZAFOGJA vagy hogy fogalmazott..

Page - 2011. 10. 29. 17:01

Nem nem jött rá, szerintem csak úgy értette, hogy nem fog örökké szeretni egy olyan lényt, akinek nincsenek semmilyen emberi érzései. Csak éppen az a bökkenő, hogy hiába nyeri vissza Stefan az emberségét, attól még vámpír marad.
És azt sem értem, hogy Elena világosan megmondta, hogy ő nem akar vámpír lenni, családot akar, gyereket, akkor miért küzd annyira Stefanért?

Egyébként az nekem is fura volt, hogy Caroline egész jól elbánt a kriptavámpírokkal, betudom annak, hogy szellemvámpírként biztos nem volt akkora erejük ,mint sima vámpírként ;)

koka - 2011. 10. 29. 17:23

“De egy kiadós kefe rá is ráférne, már kb elcsöppen olyan nedves ha meglátja Damont.” -ezen besírtam :D

Amikor a második évadba kinyírták Masont én tényleg sajnáltam. Szegény ember nem akart semmi rosszat csak segíteni az unokaöccsének meg megtörni az átkot. Erre mindenki átbaszta.

Lexi most kifejezetten irritáló volt nekem… én nem akarom újra a nyálgép Stefant.
Matt meg konvergál a nullához. 3 évad alatt nem tudtak kitalálni neki semmit a forgatókönyv írok. Inkább menne el az anyjával valami világ körüli bebaszásra.

Nem volt rossz rész de Jeremy drámázása nagyon nem kellett az arcomba. A barlangrajzok meg gondolom nem egy mamut levadászását ábrázolja :)

Vivi.k. - 2011. 10. 29. 23:12

Nem tudom,hogy kérdezték-e már fentebb, de, hogy tudott Rebekah beköltözni Damon-ék házába( ami Elena nevére lett írva), amikor nem volt behívva?..

biszanu - 2011. 10. 29. 23:49

igen, a ház Elenáé. De ugye ő a 2évadban meghalt (mégha él akkor is meghalt)! Igy igazából a háznak most se tulaja, se semmi. Vámpírok jöhetnek-mehetnek :D

bbarbi89 - 2011. 10. 30. 05:52

Hát mondjuk akkor ennyi eszük lehetne, hogy megint ráíratják és akkor annyi..

Cléda - 2011. 10. 30. 10:03

De bizonyára már Elena saját otthona van az ő nevén. Azért volt fontos hogy máshol legyen, hogy csak ő tudjon invitálni, és Jenna pl ne hívjon be még több originalt. :)
Érdekelne hogy a hibridekre érvényes lesz-e ez az invitálás.

Desmond Wallace - 2011. 10. 30. 14:19

6/10-et ért ez a rész. Túl sok volt a tinidráma, de legalább véget ért a szellemhistória. Remélem.

Alice - 2011. 10. 30. 15:01

Hmm, azt hittem, tovább viszik még ezt a szellem szálat, volt még benne szufla. Bár még vihetik :)

Caroline – vámpírok harchoz:
Nem éreztem aránytalannak. Úgy rémlik, épp csak belekezdtek a pofozkodásba, amikor a medál elpusztult, és eltűntek a rosszfiúk. Caroline épp azért marha jó karakter, mert ekkora túlerőnek is képes volt nekimenni egyedül.

Matt mint halovány: voltak azért jó jelenetei mostanában, pl. a medencés nagyjelenet azért nem volt semmi, úgy összességében kezdhetnének valamit vele az írók, nem látom, mi a tervük. Tudom, hogy túl sok a szereplő, de ezt a srácot kár parlagon hevertetni, játszani is tud, azt meg hadd ne mondjam, hogy mekkora eyecandy (bár ki nem hehe). Képviseljen csak valami ember vonalat továbbra is (vámpír ne legyen, mert a kardomba dőlök :P), kellene némi egyensúly. Csatlakozom ahhoz, hogy kaphatna ő is némi Buffy-s kiképzést :) Amúgy szerintem is sanszos egy Bonnie-Matt szál, már a megöngyilkolászós jeleneteknél is gyanús volt, Bonnie-Jer-nek meg semmi közös jelenet mióta. Remélem, mégsem ezt lépik meg! Talán a Tyler-problémánál lesz normális szerepük a mezei halandóknak akár.

Bonnie-val nekem semmi bajom, nekem bejön az a vonal, hogy ő a legmagányosabb, legszomorúbb, és talán a legfurcsább mindük közül. Gonosz írók :P

Plusz pontot értek a Damon-Mason interakciók és beszólások, ásókkal, egyebekkel. És jó kis befejezést / abbahagyást kaptunk. Ez szép volt.

superpityu - 2011. 10. 31. 15:22

idén már csak 2 új rész kerül leadásba, majd január 5-én folytatódik az évad.

winnie - 2011. 10. 31. 15:24

biztos az infó? 11.03-ra és 11.10-re van új rész, de van, ahol 12.01-re is látok.

superpityu - 2011. 10. 31. 17:53

sztem ez elég szavahihető: http://twitter.com/#!/julieplec/status/130781790163054594

a két dátum amit írtál pedig a köv 2 rész időpontja :)

winnie - 2011. 10. 31. 18:05

azt tudom, hogy ez a 2 köv. rész, azért is kérdeztem:)

superpityu - 2011. 10. 31. 19:58

jaj bocs én értelmeztem rosszul amit írtál…

wondorog - 2011. 11. 04. 10:42

Na ez nagyon jó rész volt, hatalmas információáradattal, meg mindennel ami kell. Érdekes volt látni Damon reakcióját, miután Stefan mondta neki, hogy emberségesen viselkedik.
Az egyetlen, amit hiányoltam, hogy csak az eddig ismert Original-eket mutatta, mintha a többiek semmilyen fontos eseménynél nem lettek volna ott, gondolom csak később akarják őket használni.
És végre megcáfolták az a hiedelmemet, hogy a boszorkányok mind négerek.

Staralej - 2011. 11. 04. 10:53

úúúú de nagyon nagyon nagyon jó volt ez a rész. zseniális,rebekah-t meg egyre jobban szeretem. és több salvatore brother bonding kéne a részekbe =DDD

Robi - 2011. 11. 04. 11:01

Ez is jó rész volt. Ezek egyszerűen nem tudnak hibázni. :)

superpityu - 2011. 11. 04. 11:42

ez tetszett. sok választ kaptunk. az eredeti anya-boszorkány szálon rendesen meglepődtem. aztán ahogy szépen kifejtették az egészet az jó volt. ami érdekes volt h számos eseményt mint a többi tesó átalakulása, vagy a klaus átkát nem mutatták. ez persze maradhat későbbre. így akkor majd megismerhetjük a petrova részét a dolognak, h miért is ő lett az áldozat.
Bonnie teljesen felesleges volt, mindössze a képernyőn foglalta a helyet. viszont nem volt azzal baj h csak pár szereplővel operált a rész. sőt én szeretem az ilyet.
Stefan-Damonn részek is kifejezetten szórakoztattak. Mikael feltűnése és tudása pedig kell a továbbiakban. viszont csak én siklottam át a felette vagy tényleg nem tudtuk mi lett Katherine-nel.

vidor - 2011. 11. 04. 12:49

Egy ideje már olvasgatok itt, de úgy gondolom, most egy kicsit én is hozzászólok a sorozathoz.
Hú, hát érdekes volt a rész az biztos. Nekem a Stefan-Damon jelenetek tetszettek a legjobban – tényleg lehetne több ilyen.
Bár azért egyet nem értek; Rebekah miért nem törte ki Elena nyakát rögtön miután megtudta, h. Klaus ölte meg az anyjukat… Jó, persze, Elena nyilván kell élve, hisz ő a főszereplő, de én Rebekah helyében tuti kinyírtam volna – jól kicseszhetett volna Klausszal – milyen jó lett volna látni!

Nikki - 2011. 11. 04. 17:27

Ez a rész nagyon tetszett. Rengeteg kérdésre kaptunk választ, de még így van mit megtudni. A legjobb jeleneteket szerintem Stefan és Damon, illetve Rebekah és Elena szállították.

@superpityu: nem siklottál át felette. Direkt figyeltem, mert már nagyon meg akartam tudni, hogy mi van Kat-nel, de erre még úgy látszik várnunk kell.

@vidor: Egyre biztosabbnak látszik, hogy Rebekah olyan, mint amilyennek a visszaemlékezésben megismertük, nem pedig egy gonoszkodó bitch. A részben Elena elég sok apróságot elszórt Rebekah valódi jelleméről. Klaus-szal pedig nem kicseszni kell, hanem kinyírni :D

Cléda - 2011. 11. 04. 18:53

Nagyon tetszett ez a rész, jó nagy infó adagot kaphattunk.
A Damon-Stefan jelenetek nagyon ott voltak, és jaj Elijah milyen helyes volt hosszú hajjal :)) remélem hamarosan visszahozzák, pl Rebecah feléleszti.
(Legalább megtudtuk Rebecah mért viselkedik úgy mint egy hisztis liba.)
Bár még az előző rész végén, amikor megtalálták a barlangrajzokat, gondoltam is hogy eh, ha az originalok is mistic fallsiak voltak, az már nagyon nagy bénaság lenne, erre tessék.. :)

kaltem - 2011. 11. 04. 19:05

Nekem az tetszett a legjobban, hogy a viking originalok magyar rovásírással írtak. :-)

Egyébként nagyon elsiklanak Kat felett. Damon egyszer sem csörgött rá, hogy mi van Mikael-lel? Elég életszerűtlen.

Meg ezek szerint egy boszi simán tudta, hogy hogyan kell vámpírt csinálni?

O_Green - 2011. 11. 04. 19:10

Ugye NEM akarják Bonnie-t és Alaric-ot összehozni??? A mostani részben nagyon összestimmeltették őket, és fizikai fájdalom volt látni, ahogy az a pasi meg ez a rakat szerencsétlenség édesdeden mosolyog egymásra.

A rész egyébként jó volt, kicsit untam, ne kérdezzétek miért, nem tudom megmondani. Hasonló volt, mint amire számítottam, talán ez az ok, talán csak alapból fásultan kezdtem neki, és a hangulatom vetült ki rá. De semmi wtf élmény nem volt. Damon megint életveszélyben. Oké, ilyet már láttunk. Damon megint megússza. Oké, ilyet is. Elena veszélynek aligha nevezhető helyzetben Rebekah-val, ilyet is láttunk már, sőt ennek a durvább verzióját is. Elena megússza. Pipa. Rebekah nem harap bele senkibe, új színt mutat magából. Ez azért tetszett, és pont emiatt a rész végén nagyon sajnáltam őt. Klaus mellett a legjobb karakter a mostani évadban. Korrektül felépítették, és Holt remekül játszik.

Stefan és Damon szintén nagyot alakítottak most. Amikor Damon behúzott neki, az finom látvány volt. A helyében még ütöttem volna kicsit, csak úgy testvéri alapon. Felidézte a régi szép időket, amikor hasonlóan gyakták egymást, de akkor még Damon volt a badass.

Egyébként elhiszem, hogy ezzel a Delena dologgal húzni akarják a rajongók agyát, és mindig csak egy picikét csepegtetnek, de már kezdem ezt is unni. Valamit csináljanak már. Legalább egy csókocskát, na! Csak hogy utána mindketten fetrenghessenek kicsit a bűntudatuk mocsarában. Vagy ha nem lesz semmi, akkor ne húzzák egymás idegeit, meg az enyémeket se.

kaltem - 2011. 11. 04. 19:14

Azt sem értem, hogy Mikael miért öli a vámpírokat?

Eleve ő is akarta, hogy vámpírok legyenek, ráadásul mivel ők az eredetiek, minden vámpírt ők teremtettek, akkor miért gyilkolássza a teremtményeiket?

nok - 2011. 11. 04. 19:51

na jó kis rész volt, végre a rejtélyekről is elég sok kiderült- szerintem ideje volt.
Mondjuk Bonnie-ból még ez a kevés is sok volt, annyira nem bírom a csajt, és most nyílalt belém: nehogy összehozzák Alariccal mert karót döfök magamba!!!
Amúgy nem vagyok egy romantikus alkat, de a végén az ágyban vártam h lesz egy kis smaci v ilyesmi… áááá
(Örülök neki h más is kedveli a hosszú hajú pasikat :))

Cléda - 2011. 11. 04. 21:30

Jaj, álljatok már le, még hogy Ric és Bonnie…. terv szinten is hülyeség. Eléggé érthető hogy Bonnie maga alatt volt, és az is érthető hogy Ric próbálta pár vigasztaló szóval a mederbe terelni. De ekkora hülyeséget… :D annyira nem tini ez a sorozat :P

Én megértem hogy nem akarják Delenát nagyon elszabadítani. Én szurkolok nekik, mert aranyosak, főleg amikor verekedtek egyet, aztán Elena nagyon próbálkozott szíven szúrni.. :)) De nem akarom hogy konkrétan összejöjjenek, akkor az meg elgányolná az egészet.

// nok: egy pasi hosszú haj nélkül nem pasi :) legalábbis nem teljes értékű :D Damon azért jó.. :D //

cyborgwings - 2011. 11. 04. 22:33

flashbaaaaaaaaaaack!!! csak ennyit szerettem volna mondani, minden más fölösleges szócséplés.

(ah, pfujj! egy pasi hosszú hajjal kb. annyi, mintha nő lenne. ne gusztustalankodjunk már, ha kérhetem. o.O :))

kkz - 2011. 11. 04. 22:41

A rész jó volt. és egy fontos dolgot is megtudtunk: Elena műszempillában alszik :D

cyborgwings - 2011. 11. 04. 22:49

ja, bzmg, ezen mindig kikészülök, hogy full sminkben fekszenek le a nők aludni. száni.

og, drágám, fetrengtem a kommenteden, jól megfogalmaztál mindent. csak ugye, nekem a flashback nagy gyengém, úgyhogy nagyon föl sem tűntek ezek a dolgok, amíg nem olvastam tőled. mindenesetre most kivételesen elnézem az újabb köröket futást.
bár annak örültem volna, ha elijah többet szerepel. (amúgy ő volt az egyetlen, akinek nem kaptam hányingert a hosszú hajától. de akkor is gáz a hosszú hajú pasi, ebből nem engedek. :])

kaltem: szerintem elképzelhető, hogy megbánta ezt a vámpírosdit a neje halála után. meg végülis azt nem tudjuk, hogy tényleg minden vámpírra pályázik-e, vagy csak az olyan agyamentekre, mint klaus. ezen lesz még mit részletezni.
és igen, a rovásíráson én is vigyorogtam. bár egy kicsit megkeverték a betűket meg tükröztek meg ilyesmi, de mehetne a magyar jelenlét rovatba. :)

koka - 2011. 11. 05. 00:30

Remek rész, volt benne minden ami kell és baromi sokat haladt a történet.

Elijah meg úgy nézett ki mint Pokahontasz, széné röhögtem az agyam :)

nok - 2011. 11. 05. 08:13

koka :))))

jersey - 2011. 11. 05. 12:42

én voltam naiv, de azt hittem több flashback lesz, elijah szinte csak statisztált a loboncával…….véresebb jelenet pedig gondolom a műsorsáv miatt nem lehetett, ezért mesélte csak rebekah, hogy apuci hogy szúrta le őket….szóval nekem maradt hiányérzetem a rész kapcsán :/

Eazy - 2011. 11. 05. 12:47

Kicsit van pár embernél zavarodottság. Kicsit majd nézzétek jobban meg a részeket, mármint így azon kívül másra is lehet koncentrálni, hogy most összejön e Damon meg Elena, meg hogy Bonnie ribi éppen kivel akar nyalakodni.

1. Miért öl vámpírokat Mikael? Ki mondta, hogy öl? Pl. egy korábbi flashbackben, még Chicagoban amikor beszél pár szót Stefánnal, akkor simán tudta, hogy vámpír, mégsem nyírta ki. Őt egyértelműen Klaus érdekli, őt akarja kinyírni. Ezen kívül gyanítom azért öl néhanapján vámpírt, mert az ő vérüket issza. Ez még amúgy érdekelne, hogy miért is van így. Az eredeti vámpír sztorik szerint épp azért kell emberi vér, mert abban vannak megfelelő vörös vértestek, vagy ilyesmi, lehet rosszul mondom, de a lényeg érthető.

2. Bonnie és Alaric? Ugyan már, csak beszélgettek. Komolyan lányok, ti nem szoktatok a srácokra mosolyogni, csak ha akartok valamit? Mert én rengeteg lány ismerősömre szoktam mosolyogni, ettől még nem reszelek minddel.

3. Damon miért nem csörgött rá Katre? Erről is volt egy kis jelenet, kb három napig nem válaszolt a hívásaira Kat, majd felvette, dumáltak kicsit, gondolom utána ismét nem vette föl neki, ráadásul jöttek a szellemek meg a barlang meg minden, volt dolga Damonnak.

Ezek olyan egyszerű kérdések. Engem sokkal inkább foglalkoztat más. Pl, hogy komolyan ezzel magyarázzák az original vámpírokat? Ennyi, egy varázsige, egy szertartás, és kész? Vagy pl ártott nekik a nap. Oké. De korábban nem úgy volt, hogy ők gyűrű nélkül is elszaladgálnak a napon? Azt hogy sikerült elérni?
Vérfarkasok még régebben voltak, vajon ők hogyan jöttek létre? Vagy milyen cseszett erős lehet egy original közülük?

Rebekah nagyon jó, hogy benne van, tök jót alakít, és még gyönyörű is. Damon helyében inkább őt csapnám le a tesó kezéről. Amúgy Stefan valamit nagyon kik*rt jól csinál, mert mindig a jó nőket ő szedi össze, báttyó meg a lepattanóra jön mindig.
Végre tetszett, hogy Damon megver valakit, és nem őt döngölik a földbe. Valami ilyesmit várnék tőle már, ne nyálaskodjon már folyton.

A legnagyobb kérdésem a végére:
Mikor jön már Penge és kaszabolja szét ezt a sok kis ratyi metroszexuális vámpírutánzatot, valami kőkemény zenére, hogy még a laptopomat is szétverjem olyan kemény legyen ???? lécci lécci lécciiiiiiii

Cléda - 2011. 11. 05. 15:49

ennyi erővel, ha már kötekedésnél tartunk ki mire figyel, ez nem magyar rovásírás. de még csak nem is “viking”, vagyis futhark. (minden rovásírásban vannak egyébként azonos jelek, de más a tartalmuk.) Rebecah nevében pl balról jobbra olvasva, a futhark szerint megegyezik annyi hogy “rebe”, a magyar szerint nem, mert ott az R,E, és B betűhöz is más jel tartozik, de a többi 3 jel, se a rovásírásban, se a futharkban NINCS. illetve van, csak vagy fejreállítva rajzolták, vagy tükörképben. a másik, hogy minden fajta rúnajellel történő írás jobbról balra történik, itt meg normálisan írták balról.
szóval ami itt a barlangon van, gyakorlatilag egy nagy halandzsa halmaz.
persze lehet hogy a történelem folyamán voltak olyan rúnajelek, amik itt vannak, de akkor erősen vegyítették őket.

O_Green - 2011. 11. 05. 15:52

Kedves Eazy!

Attól még, hogy az adott részből épp azokat a dolgokat emeltem ki, amit, nem jelenti, hogy bennem lenne zavarodottság, vagy bárki másban, aki szintén azokat emelte ki. Hogy a történetben van? Azt szerintem mindenki tudja. És arra várunk, hogy 1) kibogozzák 2) vége legyen az évadnak, ne bogozzák ki, és tudjuk fikázni.

Röviden ennyit reagálnék a kommentedre. Illetve még annyit, hogy Bonnie és Rick nekem amiatt volt gyanús, mert annyira nem tudnak azzal a hülye csajjal mit kezdeni, hogy simán kinézném belőlük, hogy így viszik tovább a történetet. Ami már az ordenáré tini vonalra terelné a dolgokat.

Eazy - 2011. 11. 05. 15:57

Rossz szó volt a zavarodottság. Inkább csak nem értettem, hogy ezek mért kérdések?

O_Green - 2011. 11. 05. 16:17

Bármi lehet kérdés, nem? Akár az is, hogy milyen ruha volt rajtuk, miért olyan, korhű volt-e, stb. Spec nekem most ezek voltak, amik nem tetszettek, vagy amiket alatta kiemeltem, azok meg nagyon. Amiről nem írtam, azoknál még várom hova futnak ki a dolgok. Nyilván nekem is volt hiányérzetem az originalokkal kapcsolatban, zavart, hogy nem mutatták mindegyiküket. Ha már itt tartunk szerintem Mikael megtalálása és felébresztése is túl könnyű volt, még akkor is, ha esetleg Kat most kiszáradva fekszik helyette a kriptában. Mindent túl banálisan akarnak megoldani, és emiatt sincs már meg az a wtf élmény, aminek meg kéne lennie. Ha minden ilyen egyszerű, csak egy boszorkány kell hozzá, akkor Bonnie is tudna vámpírt “készíteni”? Anélkül, hogy bármelyik már élő vámpír a vérét adná neki? Elég lenne egy élő ember vére? És egy több száz éves eperfa pl? Akkor innen már csak fél lépés, hogy embert is tudjon alkotni varázslattal valaki? Ennyire egyszerű nem lehet! Akkor minek építettek köré 3 évad mitológiát? Én reménykedek, hogy (mint ahogy Rebekah is mondta Elenának, hogy ez nem a teljes történet) tényleg csak annyit mondott el, amennyit el akart, és vannak itt még titkok. Ad absurdum hazudhatott is egy-két dologban, netán Klaus őt is megigézhette, vagy ilyesmi, és lehet, hogy téves információk voltak a birtokában. Mert ennyire nem lehet könnyű. Az szánalmas lenne. Tudom, még csak a 9. rész jön, még rengeteg csavart tartogatnak erre az évadra, és biztos valami hatalmas cliffhangerrel zárnak, és egy óriási pofonnal térnek vissza januárban, szóval ez csak ilyen felvezetés… Ezért nem is kérdezek most, és ezért nem is várok most többet a dolgoktól.

Moonyfoot - 2011. 11. 05. 16:38

Húh, hát olvastam itt mindent, unalmat, extra értetlenkedést meg minden. Szerintem nem kell túlkukacoskodni úgy általánosságban az egészet. Tényleg, én veszettül élveztem a részt, szeretem, ha badass karakterekről is kapunk háttérinfót. Ha egy karaktert bent akarunk tartani, akkor ki kell hoznunk, hogy igenis vannak érzelmei meg másik oldala, mert egyszerűen egy ultimate gonosz szemétláda karakteret a nézők nem szeretnek és slussz. Amúgy nekem maximálisan tetszett a rész.
Mondjuk itt olvastam fölül, hogy jaj mert sminkben. Ugyan már emberek, ez nem egy dokumentumfilm, kit érdekel, hogy Elena sminkben alszik… Stefan szenvedésén én is legyintek kicsit, de mondjuk gondoljunk azért abba bele, hogy ki a fene ésszerű szerelmesen? (Elenára utalva) Ha az ember szerelmes, nagyon sok mindent elnéz meg évekig reménykedik… De amúgy tetszik, hogy boronálják őket Damonnal. Nem biztos igazából Damon sem benne Stefan miatt, mert tartozik neki… Elena is össze van zavarodva. Meg valaki megjegyezte hogy mit ragad a vámpíroknál. Szerintem rohadtul nem te választod meg kibe szeretsz bele… Főleg hogy ha boszorkányok-vérfarkasok-vámpírok és hibridek vesznek körül 0-24, az egyetlen igazán normális emberi ismerősöd meg egy szánalmas, önsajnáló (Matt) entitás, aki jobb híján azért van a sorozatban, mert jeleznünk kell, hogy tulajdonképpen ezt a várost emberek lakják (really?!).
Klaus ritka nagy asshole de amúgy pont ezt bírom benne. Rebekah remélem értékelhető karakterré válik újra ebből a hisztimiszti plázacicmica pompom sweet 16-ből.
Vannak persze logikai failek itt-ott, de egyszerűen mindenhol vannak ilyenek, mert a 2. évad közepén a végére koncentrálsz, nem a harmadik évadra… Néha át kell lépni ilyesmiken szerintem és nem beleragadni.
Alarickot bírom, hogy kicsit megkeményedett újra, várom vissza a szálat vele. Katerine-nek jelenleg egy olyan “vagyok” szerepe van. Ha vmit el kell intézni/behozni valamit… hát Kat nagyszerű átkötő szál, mert tulképp miért ne lehetne ott is. Mint valami isteni(írói) hírnök…
Bonnie… *ásítás* Hogy egy 18 éves kiscsaj és már ilyen hűdaizéaztaösszepisilemmagam varázslatokat végez… legyen. Csak kezdeni kéne valamit vele azon kívül, hogy boszorkány vagyok, Jeremyvel járok. És mondtam már, hogy boszorkány vagyok? Jaaa és Jeremyvel járok (/jártam).
Na, befejeztem, túl hosszan írtam így is, ha van aki végigolvassa, hi 5 neki :D

cyborgwings - 2011. 11. 05. 17:03

úgy látom, itt már nem lehet olyan kedélyesen, néha tinilányosan ostobán, máskor komoly fejtegetésekbe bonyolódva elbeszélgetni, mint az első évad idején, mert aki másképp látja a dolgokat, vagy mást hangsúlyoz ki az aktuális történésekből, az kvázi hülye (nem kell megmagyarázni, hogy senki sem mondott ilyet, tudom, csak szimplán szeretem túldramatizálni a dolgokat), meg “ne már”, meg hasonlók. ez így, hogy ne cifrázzam túl mégsem a dolgokat: szar, úgyhogy sok más régi kommentelőhöz hasonlóan inkább én is továbbállok. további jókat!
hát és persze bocs az offért.

Desmond Wallace - 2011. 11. 05. 21:48

Sok választ kapunk, de azért még maradtak kérdések:
1. Ki és miért láncolta le Mikaelt?
2. Hogy került Szent István korában egy afrikai boszorkány Észak-Amerikába?
3. Mi van Katherinnel?
4. Hogyan születtek az eredeti farkasemberek?
5. A vámpír utódok miért korcsosultak el annyira, hogy megpusztulnak egy karótól?

Jó volt egyébként a rész, jobb, mint a múlt heti, de nem jobb, mint az előző múltidéző epizód.
Jövő hétre valami nagy durranást várok. Remélem, hogy nem kell csalódnom.

energy - 2011. 11. 06. 04:14

Én úgy ledöbbentem Sebastian Roché (Mikael) láttán. Nem mintha nem örülnék, de van egy olyan érzésem, hogy hamarosan meghal. Vajon Elena gyakorlásának lesz valaha eredménye? Elena, a vámpírok réme :)

fairi - 2011. 11. 06. 14:45

Desmond Wallace
5. ezen nincs mit filózni,mivel a többi vámpír Elsők véréből születtek. Így a vérük keveredett emberével, vagyis legyengült(már bármilyen fából levő karó megöli ezeket a természet ellen való “szörnyeket”)

1,3 még fontos lesz történet szempontjából kétleném hogy elfelejtenének rá válaszolni.
2,4 annyira nem lényeges

Vödör - 2011. 11. 07. 00:09

Néger boszorkány a XI. században Amerikában, vikingekkel, WTF?

kaltem - 2011. 11. 07. 10:02

Desmond Wallace: Á, itt nincsenek kérdések és nem is lehetnek, ne is foglalkozz velük, mert csak lehurrognak.

Nekem is voltak, de minek is elmélkedem ilyeneken, mint Te.

A magyar rovásírás is azért nem magyar rovásírás, mert bár tök ugyanazok a karakterek, mint abban, de hát mivel megfordították és balról-jobbra írták, már nem is lehet annak nevezni.

És bár már Pearl is hallott és félt a vámpírvadászról, én kis hülye gondoltam, hogy akkor a vámpírvadász vámpírokat öl.

De hát annyi ostobaságot kérdeztem, hogy majd ezentúl csak a nagy okosok kérdéseit és válaszait fogom olvasgatni.

MrSpock - 2011. 11. 07. 12:14

Hogy kerülhetett oda fekete afrikai meg viking? Úgy hogy odahajóztak kb. :D
Köztudott,hogy valszeg nem Amerigo Vespucci járt először azon a földrészen. Kolombusz sosem lépett észak-amerika földjére de még a kontinensen sem járt.”Az első, Amerika földjére lépő európaiak a 10. századi viking hajósok – feltehetően Leif Eríksson, esetleg Bjarni Herjólfsson és harcosai – voltak, de művelődéstörténeti szempontból Kolumbusz felfedezése vezetett a korabeli világkép dinamikus kitágulásához, és felfedezése nyomán indult meg az amerikai kontinens feltérképezése és kolonizálása.”
Persze pontosat nem lehet tudni,hisz nem voltunk ott,bár lehet,csak ugye azóta meghaltunk vagy 20x :D
A lényeg hogy azért sok kérdés merül fel,de szerintem lassan választ kapunk. Mikael leláncolása is,gondolom elfogták és így történt. Egyébként jó arcnak tűnik,de azért Elijah is jólenne már ha feltámasztaná valaki. :D Teljes legyen a család.:)

superpityu - 2011. 11. 07. 13:06

@MrSpock: nem az a kérdés h h kerültek oda, hanem az h keveredett oda közéjük a néger boszorka. akkoriban nem hiszem h annyira sok színes bőrűt lehetett látni, meg nem hiszem h a vikingek utazás közben tettek egy kitérőt afrika felé, h felszedjék ezt az egy nőt.
ami engem érdekel ha az anya boszi volt miért a néger nőtől akart segítséget kérni?? talán tudott valamit már az ilyesmikről már, vagy miért?
Mikaelben az az érdekes h nem tőrrel győzték le, valószínűsítem h nem is Klaus volt. egyébként nem tudom honnan jött az h Mikael nem vámpírvadász… Vampire who hunts vampires… ez elég egyértelmű így :) Anna is óvva intette Kat-et és Damon-t h hülyék lennének kiszabadítani őt, mert kinyírja őket.
Bonnie-s baromságot meg hagyjátok már. komolyan irritáló a csaj, egy normális szálat nem kapott még a csaj. csak fetreng jobbra balra, kb annyival több Matt-től h amikor random (talán) latin szavakat mondogat egymás után akkor vagy felgyullad valami, vagy elolt valamit, vagy éppen egy megnyit egy átjárót a szellemvilágból, de semmi baj helyre is hozza talán valaki helyette, mert egyedül kb semmit nem képes megcsinálni… annyit bénázik h néha rossz nézni, főleg a mellétársult világfájdalmat sugalló fejével együtt… kár volt újra visszagyengíteni.

superpityu - 2011. 11. 07. 14:21

bocs a dupláért, de fájt visszaolvasnom h mennyire értelmetlen mondatokat sikerült fabrikálom. de gondolom ettől még érthető mit akartam írni.
na meg nem tudom ki szokta ezt nézni http://nowhitenoise.com/2011/11/the-vampire-diaries-3-09-ordinary-people-photo-recap-the-day-tumblr-exploded/ de ezen intenzíven besírtam. ez a kép visz mindent http://nowhitenoise.com/wp-content/uploads/2011/11/60.jpg nagyon állat. :D

koka - 2011. 11. 08. 00:59

@superpityu: baromi jó kösz szépen :D

kaltem - 2011. 11. 08. 09:41

Megkockáztatva, hogy már megint hülyét kérdezek: de azt is az anyuka boszorkány döntötte el, hogy mivel lehet majd megölni az ősöket?

Mert ha jól tudom nemcsak a fa hamuja kell hozzá, hanem különleges tőr is, de arra már nem emlékszem, hogy ezek a tőrök honnan vannak, csak arra, hogy sima vámpír nem használhatja.

procyona - 2011. 11. 09. 12:55

Biztos volt egy tőrkészlete a néger boszinak, mondott rá valami varázslatot és el is készült, ahogy a gyűrűk is :)))

opalisc - 2011. 11. 09. 15:15

Eazy: erre én is kíváncsi vagyok, múltkor is említettem, mire jó neki a vámpírvér, ami nem élő, gondolom később kiderül az ok.

Tényleg, sok dologra kaptunk választ. Azon kívül, amit Desmond írt, érdekelne, miért tudnak Klauson kívül a többiek is gyűrű nélkül lenni a napon, mert Rebekah kezén mutatták is, az anyjuk készítette az elsőt. Csak az, hogy idősek lettek, valahogy kevés. Meg nekem furcsa, hogy ha az édesanyjuk boszorkány volt, egyik gyerek sem lett az. Tudtommal ezt öröklik, nem választás dolga. Mondjuk nem csoda, hogy Klaus ilyen, ha boszi, vérfarkas és vámpír vér keveredik benne, ez már sok:P

kaltem: Szerintem nem derült ki, a tőr honnan került Isobelhez és Johnhoz, ha jól emlékszem (a legtöbb részt kétszer láttam, de attól tévedhetek:) csak annyi, hogy boszorkányok készítették, amikor Elena és Stefan a nyaralóban olvassák a naplót, akkor volt róla szó.

Sajnálom, ha a holnapi után egy ideig nem lesz újabb rész, nehéz lesz kivárni.:)

superpityu - 2011. 11. 09. 21:21

érdekes casting hír jelent meg miszerint Paul Wesley felesége Torrey DeVitto szerepelni fog a sorozatban. a hírek szerint visszatérő szállal.

winnie - 2011. 11. 09. 21:23

ő inkább a PLL-be menjen visszatérni:)

O_Green - 2011. 11. 09. 23:00

opalisc! Erről a boszorkány-dologról Rebekah mintha mondott volna valamit. Méghozzá valami olyasmit, hogy nem lehet egyszerre mindkettő. Lehet, hogy valamelyik gyerek örökölte az erőt, de amikor meghalt, elszállt belőle, és amikor vámpírként éledt újjá (más vérének fogyasztása által) akkor már nem rendelkezett vele. Kötődhet életerőhöz, vérhez, akármi olyan dologhoz, ami miatt vámpírként nem lehet egyikük se boszorkány. Előtte meg lehet, hogy szimplán csak nem használta semmire, de volt neki. Vagy az anyja nem engedte, hogy használja. Ilyesmik jutottak eszembe hirtelen. Aztán még lehet meglepnek minket, és adnak rá egy klassz magyarázatot

superpityu - 2011. 11. 09. 23:41

@winnie csak két részre jön elvileg a 310 és 311-be, valamit doktort alakít majd. utána tőlem mehet vissza a PLL-be :D

krigin - 2011. 11. 10. 01:41

O_Green: Rebekah válaszát megcáfolja, hogy hamarosan érkezik egy vámpír-boszorkány nő is a sorozatba, a szereplő is megvan már. xd Érdekes lesz + furcsa, hogy akkor vámpír is boszorkány vagy a boszorkány vámpír?

krigin - 2011. 11. 10. 01:42

jav: vámpír is lehet boszorkány

kaltem - 2011. 11. 10. 08:12

Én is csodálkoztam, amikor olvastam, hogy lesz a sorozatban egy vámpír-boszorkány, mert mindig azt hangoztatták a boszik, hogy ők a természetet szolgálják és a vámpírok nem a természet szülöttei, mivel már halottak és mégis élnek, ráadásul úgy, hogy embert ölnek.
Valami hasonlót mondott Rebekah is és hogy ezért nem lehet vámpír boszorkány is egyben.

Mondjuk én már régebben is gondoltam rá, amikor a True Blood-ot néztem, hogy az lenne ám az igazi badass vámpír, aki egyben varázsolni is tud. ;-)

Eric és Damon plusz varázserő….

kaltem - 2011. 11. 10. 08:13

Javítom: Eric és Damon, Klaus és Elijah plusz varázserő….

goettin - 2011. 11. 11. 09:35

húúúúúúúúúúúú,ezután miért is kell 2 hónapot várnunk? ide, de rögtön a következő részt…

Robi - 2011. 11. 11. 13:21

Ez igen, nem semmit tervvel álltak elő Damonék, tényleg gondoltak majdnem mindenre. Kár, hogy ilyen sokat kell várni a következő részre…

(Egyébként kicsit már röhejes azért, hogy tényleg minden egyes héten valami party van…meg kicsit unalmas is már.)

Page - 2011. 11. 11. 13:33

Ez a rész 10/10-es volt.

Én azért örülök, hogy nem jött össze a tervük. Klausért kár lett volna.
Viszont nem nagyon értettem ezt az utolsó Damon-Elenás jelenetet, miért is olyan biztos, hogy Stefan örökre elveszett számukra?? Nem értem a logikájukat.
És igazából, én most ezt a Kathrin-Stefan bosszút is, olyan, ha nincs bajunk csináljunk magunknak-nak érzem. Főleg Stef részéről, mert őt mostmár békén hagyta volna Klaus, és értem én, hogy miatta lett vérjszomjas gyilkos újra, de nem lett volna egyszerűbb továbbállnia és hagyni a francba?

Eazy - 2011. 11. 11. 18:50

Ez a rész volt, ami miatt eddig megérte nézni, és a gyengébb részeket is átvészelni.
Hihetetlen jó rész volt öcsém, egy pillanatig nem sejtettem, hogy mi lesz, egyedül a Kat – Elena cserére gondoltam kb.
Egyébként szerintem az egész tervet Damon cseszte el, mert meg volt a lehetősége, nem is értem hogy nem tudta egyből leszúrni. nem olyan rövid az a fadarab, hogy csak éppen hogy elérje a szívét, egyszerűen csak mellé szúrt. Ami egyébként annyira nem lenne vészes dolog, sőt igazán valósághű lenne, mert azért előfordul, hogy az ember nem találja el, csak eddig ilyen következetesség nem volt ebben a sorozatban. Tetszett.
Egyébként mindenki elég okos, de hogy senki nincs a fasorban sem Kat-hez képest az is tuti. Milyet kavart már te jó ég. Úgy ráncigálja akit csak akar, ahogy csak akarja kb.
Annak is örültem, hogy Elena nem nyaldosta a végén Damont össze, nem illet volna ebbe a tökéletes részbe bele, hogy összejöjjenek.

Page! Az meg, hogy Stefan meg Kat magának csinálja a bajt, az kicsit szerintem nem jó meglátás. Ugyanis Katet tuti megakarja ölni majd később Klaus, valamint Stefan tudja jól, hogy emiatt az akció miatt Damont is megölheti simán Klaus, szóval van miért még mindig kinyirni, márpedig ezt nem meneküléssel lehet megoldani, hanem ha van egy terved, ahol legalább egy lépéssel előrébb vagy.

Ez a rész tényleg 10/10.

Egy kis dolog ami szemet szúrt: azt mondta Mikael, hogy megtanulta, hogy vámpír vért igyon. Ezzel nekem továbbra is az a bajom, hogy azért kell emberi, mert abban van az ami jó neki, és kész. Azt nem lehet megszokni, hogy olyat igyon, amiben nincs az a vértest ami neki kell…
A másik vele kapcsolatban, hogy most komolyan akitől ennyire fél még a hibrid Klaus is, az áll az ajtóban, és egy csöppet sincs felkészülve arra, hogy Klaus megtámadja, amikor látja, hogy Stefan Damont leviszi. Az éppen leszúrt Klaus simán kiugrik és leszúrja, Mikael egyáltalán nem tud ellenállást tanusítani…ez kicsit nekem furcsa.

david_88 - 2011. 11. 11. 19:15

Most a 9. rész után lesz szünet? :(

G_ArchAngel - 2011. 11. 11. 19:18

Tényleg jó rész volt, egy szavunk nem lehet.

Amit nem értek az Bonnie.
A kiscsaj az előzmények ismeretében egy csettintéssel ki tudná írtani a fél bolygót, beleértve a szúnyogokat (akármennyi idősek is), akkor miért nem teszi?
Egyszerűen úgy van beállítva, hogy leszar mindent ami nem vele kapcsolatos, pedig lezárhatná a sorozatot. Ezt persze én sem akarom, de miért lett szupererősnek beállítva?

A másik, ha most nincs fehér tölgyfa ága és elvileg nem lehet megölni ezeket a szerencsétlen Eredetieket, akkor nem lehet Kátya üres albérletébe bezárni őket?

breflex - 2011. 11. 11. 20:11

@G_ArchAngel: kétepizódonként elpanaszolja, hogy nincsen akkora ereje se, hogy Klausszal elbírjon, mert amikor epicwitch volt, akkor csak ideiglenesen kapta meg az erőt, amit Jeremy visszahozásával ki is merített, így visszaállt az alapra.

G_ArchAngel - 2011. 11. 11. 20:45

A feneket, amikor kell neki, akkor mindig mindent megold. Jon nagymami, ha akarja, szunyogokat/kutyakat terit le (ekkor Klaus mar bezarhato lenne), egyszeruen nem kovetkezetes, aki irja.
A masik dolog az, hogy normalis vampir mar reg kinyirta volna az osszes humant es odebballt volna. Ami itt van, ahhoz kepest az Angel egy dokumentum sorozat volt.

Ettol fuggetlenul kedvelem, de sok benne a hulyeseg.

superpityu - 2011. 11. 11. 20:57

komolyan sokszor akkora baromságok szerepelnek a kommentekben h csak lesek. mintha nem is ezt a sorozatot néznék az emberek.

a rész jó volt, most nem részletezném. lehet mostanában nem is fogom… és csatlakozom @cw-hez és inkább megtartom magamnak a véleményem, mielőtt valaki tudálékosan kiosztana h mi van. bocs kicsit offos lett

goettin - 2011. 11. 11. 21:03

“Ami itt van, ahhoz kepest az Angel egy dokumentum sorozat volt.” köszi, ezen besírtam…

winnie - 2011. 11. 11. 21:19

“a rész jó volt, most nem részletezném. lehet mostanában nem is fogom… és csatlakozom @cw-hez és inkább megtartom magamnak a véleményem, mielőtt valaki tudálékosan kiosztana ”

én viszont elkezdem a kampányt amellett, hogy véleményezz és cw is, meg egyébként is. aki flame-et észlel, lőjön egy jelzést desmondnak vagy nekem és ütünk:)

Desmond Wallace - 2011. 11. 11. 21:48

A véleményeket el is várom, mert jön majd az elmúlt epizódok kritikája, terveim szerint szép hosszú, mert van miről beszélni.

H82 - 2011. 11. 11. 22:58

spoiler(?) Aki vevő az apróságokra a résszel kapcsolatban, javaslom számolja meg a jeleket a tőrön mikor először látjuk és mikor utoljára.

MZ - 2011. 11. 12. 15:05

@superpityu: hmm, érdekes, ahogy a régiek közül egyre többen eltűntünk innen: cw, Lupi, Binky, Marcipán, Bence, naughtyL és Aryll is egyre ritkábban…emiatt én sem éreztem mostanában, hogy kommentelhetnékem lenne, pedig régen annyit röhögtünk itt egymás agymenésein. :o) Gondolom, nem arról van szó, hogy közülük már senki sem nézi a sorit. Kár. :o(

Anthony - 2011. 11. 12. 20:18

Hát ez csalódás. Egész érdekes részekkel vezették fel a mostani részt, vártam, hogy valami jó cliffhangerrel búcsúzzunk el.
Ez, hogy a hibridek megölik Damont elég gyenge érv volt nekem. Egyrészt sokkal erősebb, mint ők, másrészt ott van vele Mikael, a világ legerősebb vámpírja (akiben mellesleg nagyot csalódtam, mert sokkal félelmetesebbnek volt felvezetve, és azt vártam hogy durván szétcsap, ehhez képest elég lightos volt).
Kicsit gyanús, hogy van még egy C terv is, amiről nem tudunk, mert ha nem ez így gyengus lett nekem.

jersey - 2011. 11. 13. 16:19

Ismét megsirathattam szegény Sebastian Rochét :P
Mikael halálán kívül semmin nem lepődtem meg. No szépen felépített rész volt, de ezt a Williamson-Plec párostól el is vártam. Viszont Alaricet hiányoltam…..Klaus megölésének tervéből kihagyni?!

secret - 2011. 11. 13. 19:30

háhá. egészen elégedett vagyok. én pont klaus halálára számítottam. a flashback is nagyon jó volt, ahogy megmagyarázta a miérteket, az ilyen tvd-s high-concept részekben egyébként is ütnek. nem is tudom, mikor hozta ugyan ezt a szintet a tvd. :) najó, midseason finale volt, de akkor is.

kíváncsi vagyok innentől. amúgy mindig azt gondolom, hogy innen már nem lehet tovább vinni a sorozatot, és le kell zárni a szálat, stb. ezért gondoltam, hogy megölik klaust. de nem. azonban mégsincs olyan érzése az embernek, hogy elhúznák előtte a mézed madzagot, és közben semmi sem történne. a dinamikája az első évadtól megvan, azóta csak nagyon keveset vesztett ebből.

koka - 2011. 11. 18. 19:43

Jól szórakozom idáig a 3. évadon. Mindegyik rész jó volt de a 3×03 , 3×05 és a mostani rész kiemelkedően jó volt.

Cléda - 2011. 11. 20. 16:25

A 9. részben eléggé hangsúlyos jelenet volt, hogy Rebecah felvesz egy karperecet, és a végén is mutatják leszúrva… Kíváncsi vagyok, valami varázscucc lesz-e, vagy lesz-e jelentősége. Pl feltámad tőle, és majd jól seggberúgja Elenát :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz