login |

Pilot-mustra: Free Agents – 1×01

2011. 09. 18. 15:12 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

I have no plans to DJ at an Armenian gangster’s acquittal party.

(Előzmény: human pilotkritikája) Mint már tegnap is jeleztem, nem fogok asztalt borítani, csak beállok a sorba, miszerint a Free Agents pilotja korrekt volt. Semmi kiemelkedőről nincs benne, de már most abszolút szerethetővé válhat, s ellentétben az Up All Night-tal, itt vannak is önmagukban vicces karakterek: a két főhős még valamennyire normális, a többiek viszont…! Persze előre kell jeleznem, hogy nem ismerem az angol eredetit, szóval az nem befolyásolt az ítélethozatalomban.

FREE AGENTS – 1×01 – 6/10


A Free Agents egy reklámügynökségnél játszódó munkahelyi komédia, melyet egy romantikus szállal bonyolítanak meg, hiszen két szingli, egy frissen elvált és egy frissen özvegy munkatárs összegabalyodik, s miközben mindezt próbálják magukban letisztázni (egyszeri volt-e, van-e jövőjük), nem árulják el a cégnél sem senkinek, hogy házinyúlra lőttek. Egy poénforrás már meg is van, pipa. A többit pedig hozzák a mellékszereplők. Dögivel.

A pilotban vannak jól működő poénok, vannak simán csak szerethető aranyosságok és muris félszegségek, az ember talán még akkor is drukkol az összejövőfélben lévő párocskának (Azaria és Hahn között ott vannak a szikrák, jók együtt), ha valamelyik tagja nem túl szimpatikus neki, s ami fontos, nagyjából már most látszik, hogy milyen szitkommá is akar válni a Free Agents.

Nincs szó semmi kiemelkedőről, s ha nem hangzana negatív jelzőként, azt írhatnám, hogy rutinmunkáról van szó, szóval aki A Szitkomot keresi, annak nem biztos, hogy ezt kell ajánlani, de jelen állás szerint, ha marad a színvonal, kellemes néznivalóval gazdagodhatunk. Már persze az, akit érdekelnek a viszonylag merev struktúrával rendelkező munkahelyi komédiák.

4 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2011. 09. 18. 15:13

a cancel utan irhattok az eredetirol is :)

tulipán - 2011. 09. 18. 15:21

sztem teljesen rendben volt, pl.a rules of engagementnél sokkal jobb. de igazad van, nem kiemelkedő. nekem tetszett, h. 2 emberről szól, nekem már egy kicsit sok az ensemble-cast.

harmundo - 2011. 09. 18. 15:40

Nálam 5/10-re volt jó. Simán jobb, mint az Up All Night, de azon felül, hogy hozta a korrekt szintet, semmi sem tudott mutatni.

KoszPap - 2011. 09. 18. 20:17

Nekem is bejött, a szerethetősége (igen, nekem a csaj is szimpatikus) mellett a pörgős párbeszédek is jók benne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz