login |

Pilot-mustra: Up All Night – 1×01

2011. 09. 18. 00:02 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

(Előzmény: human pilotkritikája + a rész után érdemes megnézni a májusi hosszú előzetest, amiben még az eredeti munkahelyi környezet van jelen, ugyanis nyáron átírták és újraforgatták a munkahelyi jeleneteket és a sidekick, Ava karakterét.)

Úgy tűnik, hogy egyelőre még nem lesznek nagyobb konfliktusok szitkomok terén, hiszen mind az Up All Night, mind a The New Girl, mind a Free Agents, s fogadok, hogy mind a Whitney terén hasonló a véleményem, mint human-é, és mint a kommentelők zömének. Hogy ez jó, vagy sem, nem tudom, de kezdjük az elején: amennyire vártam az Up All Night-ot, s amennyire jó nézettséget hozott, annyira nem jött be.

UP ALL NIGHT – 1×01 – 3,5/10


Pedig a babás téma, mivel még mindig aktuális, csont nélkül jöhet, az Up All Night-ban Christina Applegate és Will Arnett élete változik meg, de nagyon, mikor az asszonykából kipottyan egy kisbaba. A pilot a pozitív terhességi teszttel kezdődik, ami hozza is a vicces pillanatot, majd a következő pillanatban már a kiságyban fekszik a baba, a szülők meg jóízűen káromkodnak, ami dettó vicces. Viszont úgy tűnik, hogy ezzel a két jelenettel a készítők ki is írták magukból a poénokat.

Néztem, és nem hittem el, hogy nem figyeltek arra, hogy poén is legyen a sorozatban. És az is érthetetlen volt, hogy az aranyos pillanatokat kínáló háztartásból Christina Applegate karaktere munkába ment (apu maradt GYES-en), ahol érthetetlenül több frontos csajszis gügyögés kezdődött egy gatyába rázandó tévés talkshow-val kapcsolatban.

Értem, hogy ez az Up All Night-nak ez a koncepciója, egyszerre koncentrál a házaspár+babára otthon, valamint anyu munkahelybéli és apu HTB életére, de valahogy ez a mixtúra rettentő egyenetlen, nem működik az “ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit”, és ebben nem az egyszerre családi és munkahelyi szitkom filozófia a ludas, hiszen a Free Agents is hasonló, csak pepitában, viszont ott legalább a két fő karakter munkában is együtt van. Itt nem.

Amikor a főhősök gyereket nevelnek az, ha nem is vicces, de aranyos és még együtt is lehet érezni velük, bár úgy viselkednek, mint két idióta rajzfilmfigura – máskor pedig, mint hús-vér felnőttek. Külön-külön azonban nem működnek, mert sem az idegesítő, kicsit idegbeteg munkahelyi főnök, sem Will Arnett és a baba klisés problémái nem késztetik az embert harsány hahotára.

Az egyenetlenség egyébként a poénokon is érződik, nincs meg egyfajta Up All Night-os stílus, hanem akad ilyen és olyan poén is, valamikor két ostoba, gügyögő rajzfilmfigura van a képernyőn, de pár perc múlva mély gondolatok hangzanak el és a komikus műfajba is beszűrődik némi drámai felhang, s épp ezért a végeredmény még hangulat szempontjából is elég fura lett, hibridszerű.

Persze lehet, hogy ez a szokatlanság lehet nyerő a sorozatban és éppen az a stílus, hogy nincs stílus, s csak szokni kell az egészet. Szóval az Up All Night simán lehet, hogy a 2. részre berántja az embert, de a pilot alapján nem biztos, hogy a berendelés lett volna az első gondolatom az NBC helyében – mert az 1×01 nem volt vicces, egy szitkomnak pedig az a dolga. A számok azonban őket igazolják.

9 hozzászólás Ne habozz!

blade78 - 2011. 09. 18. 04:32

Kelly!!!!

harmundo - 2011. 09. 18. 07:22

“A számok azonban őket igazolják.” — Azért én kíváncsi leszek majd a második rész számaira, a nyakamat ugyan nem merném rátenni, de szerintem rettentő nagyot fog dobni a nézettségből :-).

cyborgwings - 2011. 09. 18. 11:30

szívesen újranéztem volna a májusi előzetest, de a videó privát jellegű lett azóta. pedig kíváncsi voltam, mitől voltam úgy elájulva annak idején.

winnie - 2011. 09. 18. 11:45

megjavítottam a videót

cyborgwings - 2011. 09. 18. 12:13

köszi.
hát most már annyira nem értem. bár a másnapos jeleneten most is jót nevettem.

elliot - 2011. 09. 19. 09:54

Csak Christina és Will miatt hozott nézettséget, én a Sam-es sorozatát is bámultam, pedig sz”r volt, ismerjük el:) Kéne még olyan sorozat, mint az Arrested Development…nagyon hiányzik ez a fajta humor, hogy fennhangon tudjak nevetni valamin:(

winnie - 2011. 09. 19. 10:10

“Csak Christina és Will miatt hozott nézettséget,”

egyikük sem nézettség mágnes, mindket legutóbbi sorozata megbukott 1 évad után. applegate még csak-csak ismert, de arnett közel sem annyira. hank azaria akkor már sokkal inkább, de már csak színész miatt nem néznek meg valamit szerintem (ld. kelsey grammer és két év alatti két szitkombukása, a back to you és a hank)

CyClotroniC - 2011. 09. 22. 14:04

Az a durva, hogy az Up All Night 1×02 ha nem is jó, de sokkal-sokkal jobb, mint a pilot volt. Mintha teljesen más sorozatot néznék, de komolyan. Kb semmi sem hasonlít a pilotra benne :P

P009 - 2011. 09. 23. 20:56

Nekem tetszett a pilot, bár keveset nevettem rajta. 5,5/10
Remélem, hogy jó irányba fog haladni, mert az alapsztori nem rossz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz