login |

Pilot: 2 Broke Girls

2011. 09. 20. 22:18 - Írta: human

53 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

Bár a Whitney-ről már lemaradtam, pedig oda is pont ezt akartam írni: ez a sitcom miért multikamerás? A történet, a főszereplők célja és a többi sokkal jobban működne egykamerás módiban, aláröhögés és műviség nélkül.

A 2 Broke Girl egy szegénynek született, és egy gazdagságból kitaszított lány barátságáról szól, akik szövetkeznek, hogy elfogadható életük és fizetésük legyen idővel. Saját vállalkozás, ömlő pénz. Csak épp nehéz az oda vezető út. Egyelőre pincérnőként dolgoznak éhbérért, na meg mindkettejüknek befér még egy másodállás is.

A poénok egyik része nyilván arra épül, hogy a gazdagságból jövő lánynak a szegény élet nem igazán megy. Szóval a lányok közötti dinamika adott. Elég eltérőek ahhoz, hogy szórakoztatóan lefedjenek egy szélesebb spektrumot, és még az eyecandy rész is rendben van. Lányok meg nézhették azt a brutálisan kidolgozott hasat az első részben. Nyilván később is lesz pasizás, de tippre az már több lelkizéssel.

Ami miatt felvetül, hogy miért multikamerás, aláröhögős, az az írás elfogadható minősége. Nem emelkedik ki semmiből, minden klisé itt van amit a sorozat fentebb ismertetett alapjait nézve itt lehet, de egy icipici plusz becsúszik valahol. Talán Kat Dennings hozza, nem a meglepően nagy melleivel, viszont néhol remek egysorost kapott, vigyorgóst.

Mégis, a szöveg és a színészi játék is műnek hat. Mert ott vannak a tényleg nagyon művi díszletek, és az ehhez hasonló sitcomok bezártsága, hiszen egy helyben kell tartani a színészeket.

Lenne potenciál a 2 Broke Girls-ben, nézem is még kicsit, de az egész ritmusát elgáncsolja a kivitelezés. Szerintem lehet jó multikamerás sitcomot csinálni, de itt olyan, mintha nem annak íródott volna az forgatókönyv. 5/10.

Ami nagyon zavart, hogy az egész sorozat egy ismertebb popdalt használ, de tökig, szóval csak azt. Ebből még baj lehet.

53 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2011. 09. 20. 22:26

Engem az lepett meg, hogy Max karaktere mennyivel Whitney Cummingsosabb lett, mint maga Whitney a másik műsorban. Itt megvan az a provokatív és talpraesett nyersség, ami nekem Whitneyből hiányzott, és ezt még csak a színészi eszköztáraknak se tudhatnám be. Míg az 55% volt, nálam egy 65% mondjuk. Annyival jobb, hogy ebben látom az utat, az koncepciót, hogy mi lehetne, ott ez hiányzott, és itt az aláröhögés sincs annyira túlreagálva. A szőke csaj engem egyelőre zavar, túlságosan mű, ami gondolom koncepció, és idővel le fognak belőle faragni. Nem igazán vagyok multicam rajongó, és tényleg mindkettő jobb lett volna másik formátumban, de ez még működhet talán. Ha felvesz egy utat, és kicsit elkezdik belakni a terepet a mellékszereplők is, még jó is lehet, egyelőre csak egy átlagos pilot, de legalább nem kell temetnem azonnal.

winnie - 2011. 09. 20. 22:35

nem volt rossz, de nem dobtam el magam tőle, mint oly sok kritika. ami fura volt, hogy a mellékszereplők egyike sem emelkedett ki. a két lány viszont kedvelhető. egyelőre.

.tnm - 2011. 09. 20. 22:36

Pont nem találtam benne semmi kiemelkedőt/kirívót, hogy maradjak, el tudom képzelni, hogy ez lesz a Two and a Half Men nő párja, (nézettségben, kőbe vésett status quo-val) és a 7. évadban is lesz rosszabb, vagy jobb egy rész, mint ez a pilot. Sajnos időm egyre kevesebb, így ha nem jön olyan hír, hogy hatalmas fordulatot vett a sorozat. (Pl. a lóból fontos és szórakoztató szálat csinálnak nem csak egy-egy 3mp-es poén ra lesz, [de több ilyesmi]). Per pillanat semmivel sem jobb, mint egy tipikus kommersz szitkom epizód az x. évadban.

Azt az öreg feka csókát meg gondolom a “színvilág” miatt küldte a stúdió egy cetlin…

winnie - 2011. 09. 20. 22:37

egyébként az egykamerás stíl érdekes, mert itt furán sok volt a helyszín: étterem 3 helységgel, otthon és a másik munkahely (sőt, metró és étterem előtt). 3 állandót hogy fognak használni? plusz a poénok nagyon mondatvégre vannak megírva, nagyon odamondósra, felütött labdát lecsapósra, így ilyen szempontból csak a röhögős megoldás jöhet szóba.

CyClotroniC - 2011. 09. 20. 22:45

A poénok mondatvégre írása szerintem tipikusan a stand-up háttérből jön. Ráadásul Whitney ugye korábban gageket írt, meg háttéríró volt a roastokon is, pl néha a vendégek blokkját is részben ő rántotta össze, és ezek az egysorosok, miniötletek egymás mögé dobálva a stand-upján is érződnek. Szóval nem egy Gervais vagy Moran, akik 10 percig mesélnek az élet dolgairól viccesen, hanem 10 percbe 15 one-linert rak bele, némi ívre húzva.

Ez valóban érződik itt is, és ehhez talán tényleg jobban passzol a kivárós röhögés, viszont érdekes közös elem még a kettő között, hogy 2-2 szereplősek, felskiccelt tessék-lássék mellékkarakterekkel, ami viszont hiba szerintem. Látszik, hogy a karakterizáció nem az erőssége és nem is fekszik neki, így nincsenek is, csak be van dobva egy-egy ellentétpár mindkettőbe (nő-férfi | gazdag-szegény), amikre lehet a gageket dobálni, így viszont ez ki fog fáradni, mert hosszútávon azért a személyiségek fogják ezt fenntartani. Aztán ki tudja, lehet hogy a pilot után, íróstábbal és TV-s rutinnal megtámogatva kigyúrnak valami jót ezekből.

winnie - 2011. 09. 20. 22:58

“Aztán ki tudja, lehet hogy a pilot után, íróstábbal ”

na, igen, erre kíváncsi leszek, hogy kik az írók, kapnak-e el ismert neveket, mint a man up, akiknél ott lesz a better off ted-es victor fresco. és arra is, hogy cummings mennyire lesz jelen, hiszen gondolom idejének 99%-a a whitney-re megy el. bár, ha közel vannak a soundstage-ek, akkor…

dzsiaj - 2011. 09. 20. 23:02

Eddig tetszik. Aranyos. Nem több, de ez már valami. A két mellékkarakter tényleg rettenetes, erőteljesen érződik, hogy csak azért vannak, mert muszáj. Kíváncsi vagyok, hogy abból a 7 körüli demóból mi marad jövő hétre;)

kay - 2011. 09. 20. 23:12

A két főszereplő kimondottan irritál, semmi nem fogott meg benne, szeretem a műfajt, láttam már egysmást, de ennél semmiképpen sem maradok a második részre, akár teljesen más is lehetne, hidegen hagy a története ezután :\ (btw stand up sem a szívem csücske)

nyszab - 2011. 09. 20. 23:40

Én nem mondom, hogy kiemelkedő, egy rész után azt nehéz is, sose lehet tudni szerintem, nekem a lényeg, hogy én nevettem rajta, laza poénok voltak benne, suli előtt meg után is egy 20 percnek teljesen jó. Meg szerintem lehet ebbe potenciál, ha lesz nézettség és nem lesz korai kasza.

ldavid - 2011. 09. 21. 00:13

egész jó volt, gyengébbet vártam, de Dennings továbbra sem túl szimpatikus.
a végén érdekes volt a bebankolt összeg, vajon ez lesz végig, amíg meg nem lesz a lé a cupcake-bizniszre?

avada - 2011. 09. 21. 00:17

Elég kellemes volt ahhoz képest, hogy csak Dennings miatt néztem meg. Őrá meg csak az internetre felkerült mobiltelefonos fotók miatt emlékeztem.
Ráadásúl ő még elég jó is volt. A szőke az igen mű volt helyeken. A mellékszereplők alig voltak és nem sok semmit csináltak…

keats - 2011. 09. 21. 02:43

Mennyire jó már a Cyclotronic-Winnie párbeszédet olvasni…

Nincs kedvetek esetleg elkezdeni egy podcastot csinálni kétheti vagy akár havi rendszerességgel? Egyértelműen lenne rá közönség és isteni lenne benneteket élőben szakérteni hallani a sorozatvilágról!

Narg - 2011. 09. 21. 04:34

Nagyon unalmas volt, sablon vacak karakterekkel. Nekem ennyi elég is volt belőle

Chloe Wolfe - 2011. 09. 21. 07:42

Ez volt az a szitkom, amit májusban az idei újonc felhozatalból a legjobban vártam, mert már a legelső promó megfogott. Nem csalódtam, a pilot nagyon szórakoztató volt, jó poénokkal, jó főkarakterekkel (főleg Kat Dennings karaktere), viszont picit gyengébb mellékkarakterekkel, ami nem is gond, ha a két lányra koncentrálnak és a közöttük levő ellentétre. Ha tartják a színvonalat, akkor engem megvettek :)

Anthony - 2011. 09. 21. 07:57

Az eddigi legjobb szitkom idén, sokszor hangosan röhögős. Nem értem én ezt a multikamerás dolgot, sosem figyeltem ezt egy sorozatban. Attól mert 1 kamerás vagy többkamerás nem lesz kevésbé vicces.

winnie - 2011. 09. 21. 08:12

“Nem értem én ezt a multikamerás dolgot, sosem figyeltem ezt egy sorozatban. Attól mert 1 kamerás vagy többkamerás nem lesz kevésbé vicces.”

ööö, de:) már akinek, persze és ez nem azt jelenti, hogy valamelyik is jobb, de mindenkire másképp ha az 1 vagy többkamerás műfaj, még, ha tudat alatt is. (mondjuk ezt nem figyelni kell, hiszen azonnal látni, hogy egy vagy többkmaerás valami, ha más nem, akkor pedig hallani, hogy közönség előtt veszik-e fel.)

azért kínál teljesen másfajta humort a többkamera, ott folyton poénra kell vinni a mondatok végét, nem lehet rejtett poénokat beleszőni a szövegbe, csak olyanokat, amikre reagál a közönség, ráadásul akkor sokszor jön a kivárás, hogy elhallgassanak, plusz eleve nem lehet egy többkamerásban sok helyszín, a fix kameraállások miatt az egész olyan, mint egy színpadi előadás, nem lehet játszani a kamerával, beállításokkal, így egy fontos eleme esik ki a mozgóképes műfajnak, stb.

alapból tény, hogy nem feltűnő, de aki sokat néz mindkettőből, az egy idő után észreveszi a különbségeket. human szerintem azt érezte, hogy kár volt ezt a sorozatot ennyire keretek közé szorítani, a sokkal szabadabb műfaj jobban megtette volna.

SpockCooper - 2011. 09. 21. 18:09

Van az az érzés, hogy mennyire néznek hülyének a készítők. Ok, nem hülyének, hanem kis igényűnek. Minden karaktert két mondatban le lehet írni. Oleg, a feka DJ, és a gazdag anyuka. A karakterek nem működnek, ha kizárólag egysorosakat adnak a szájukba.

Royale Bluff - 2011. 09. 22. 14:16

Kifejezetten kellemes volt, és a rész végi “csavart” kihagyták az előzetesből, úgyhogy még újdonság is volt benne. Ha tudják tartani a szintet, jóban leszünk.

fetomy - 2011. 09. 24. 09:42

Hmm, úgy érzem ez csak nekem jött be nagyon :)

bikkbakk - 2011. 09. 27. 10:31

az új rész kíváló volt. “If I were to go lesbian, she would be the last lass I’d be in.”

CyClotroniC - 2011. 09. 27. 19:10

Kifejezetten jó volt, én erre maradok, bár a kakis részt baromira kihagyhatták volna… Hatalmas minuszpont volt nálam. Ettől függetlenül magasan ez a jobb W.C. sorozat.

clark - 2011. 09. 29. 13:19

így két rész után megvan az első nézős újonc sitcomom.elég kiszámítható és sok a klisé de mégis bejön.jó a 2 főszereplő csaj.ja meg a ló:D.
a mellékszereplők eddig nem sok mindent adtak hozzá de majd idővel.

Nikki - 2011. 09. 29. 16:01

Adtam neki 2 részt esélyt, de ez csak 4/10. Nem elég jó.

superpityu - 2011. 09. 29. 20:16

tavaly a raising hope-al éreztem ugyanilyet mint ezzel. annyi biztos h ez nézős lett. jó kis poénok voltak, a 2 főszereplő is működik.

bikkbakk - 2011. 10. 04. 18:53

A harmadik rész kissé leeresztett, de abszolút vállalható maradt.

zedtheant - 2011. 10. 05. 16:10

nekem a harmadik rész megint végigröhögős volt, mint az első, úgyhogy maradok! szokni kell a humorát, de szerintem egész jól kidolgozott és átgondolt, new girl mellett a legjobb új szitkom!

Eltiron - 2011. 10. 18. 17:44

Kellemes meglepetés. Gondoltam így utólag megnézem a pilotot, aztán 5-6 perc után már szedtem is le a többi részt. Meg is néztem egyben az eddigi ötöt, és kedves, bejövős dolog.
Winne+cclotronic: jó, jó benne vagytok a sorozatvilágban, de nem hipszterkeditek túl a dolgot?

“A poénok mondatvégre írása szerintem tipikusan a stand-up háttérből jön. Ráadásul Whitney ugye korábban gageket írt, meg háttéríró volt a roastokon is, pl néha a vendégek blokkját is részben ő rántotta össze, és ezek az egysorosok, miniötletek egymás mögé dobálva a stand-upján is érződnek. Szóval nem egy Gervais vagy Moran, akik 10 percig mesélnek az élet dolgairól viccesen, hanem 10 percbe 15 one-linert rak bele, némi ívre húzva.”

Ez a bekezdés elég modoros cucc lett…

winnie - 2011. 10. 18. 18:01

nem én írtam ezt, de a kritikámban leírtam a gondjaimat, amik a friss kezdés után a gyenge mellékszereplőkben, sablonos karakterekben és már a második részre bevetett kakis poénokban merülnek ki. de mondjuk én eleve nem vagyok jóban a többkamerásokkal, de ez a pilot után azért többet ígért.

bikkbakk - 2011. 10. 25. 08:43

Lassan kimondható nálam, hogy ez lett a kedvenc sitcomon az Office után de a Modern Familyt már megelőzve:

bevállalós, okos, vicces, kíváló főszereplőkkel. A hatodik részre már vannak egész jó mellékszereplők is.

Eltiron - 2011. 10. 28. 13:12

Ez az újonc hétről-hétre egyre jobb. A héten ezen röhögtem a legtöbbet, pedig féltucat szitkomot nézek.

bikkbakk - 2011. 11. 01. 14:17

Az eheti rész is jó volt, továbbra is friss, szerethető karakterekkel.

Eltiron - 2011. 11. 09. 18:25

Az 1×08 is nagyon tetszett. Sajnálom, hogy nem pörög a kibeszélő, a jelek szerint a magyar junkie-k nem buknak erre a stílusra.

pumpika666 - 2011. 11. 09. 21:32

én követem hétről-hétre(ill amikor elkészül a magyar sub hozzá)
jó sorozat, sokkal jobb, mint a whitney, azt a 3ik rész környékén dobtam

sam - 2011. 11. 09. 23:45

nekem ez is meg a whitney is nagy kedvenc lett :)

Lacc - 2011. 11. 10. 11:39

Hétről-hétre követem én is, nagyon jó sorozat :)

Pebbles - 2011. 11. 11. 01:54

Én is nézem minden héten. A Whitney nehezen indult, de aztán az is tök jó lett. Nálam az ütősebb, ez meg inkább aranyosabb, szóval mindkettőt máshogy szeretem. :)

bikkbakk - 2011. 11. 14. 08:19

már várom a holnap hajnali részt, kávéhoz tökéletes.

bikkbakk - 2011. 11. 16. 07:57

a sorozat legjobb része volt.

Pebbles - 2011. 11. 17. 17:02

Szerintem is ez volt eddig a legjobb rész. Remélem a következő is ilyen lesz. :)

Pebbles - 2011. 11. 22. 17:40

Na, az 1×10 lett a másik véglet… Nagyon gyenge rész volt szerintem. :( Nektek hogy tetszett?

ar - 2011. 12. 08. 21:04

en is osztom, a sorozat egyszer csak szarnyra kapott es minden heten egyre jobb es jobb lett, varos, kedves … (a szoszi meg dogos :))

winnie - 2011. 12. 08. 21:08

én nem osztom. az eleje még aranyos volt, de utána nézhetetlen. kíváncsi vagyok, human hogy látja, mert ahogy olvastam, elkezdte tovább nézni.

Pebbles - 2011. 12. 08. 22:21

Az 1×11 megint tetszett.
Szerintem mindkét csaj szép. Caroline ruhái pedig nagyon jók. :)

lacko90 - 2011. 12. 21. 00:12

Csak én vagyok így ezzel, vagy más is észrevette, hogyha a két főszereplő csaj arcvonásait összemosnánk pont Hilary Duff jönne ki belőlük???

ludmilla - 2011. 12. 24. 21:55

Én is úgy vagyok ezzel, hogy az első pár rész nagyon tetszett, viszont úgy érzem, hogy mostanra kifulladt. Ugyanazok a poénok jönnek, unom a lovat, Oleget, a kínai főnököt, az ikrek anyukáját, a stagnáló pénzgyűjtést. Én egy időre félreteszem.

Eltiron - 2012. 01. 19. 05:42

STIFFLER MAMÁJA!!!! VÁÁÁÁ!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

clark - 2012. 02. 16. 19:39

nekem nézős maradt,nézem hétről 7re és nincs vele bajom.az egyik legjobb újonc sitcom szerintem.
már benne van pár rész óta jennifer coldege.

AJ - 2012. 03. 12. 18:16

Először kaszáltam, olyan 3 rész után, de újrakezdtem egy unalmas délután és egyből lenyomtam belőle 8 részt. Nagyon jó sorozat. Nem tudom miért hagytam abba. Jennifer Coldege pedig külön jó benne.

ar - 2012. 03. 20. 21:37

szoszi es a furdoruha esete az e19-ben … wow :D

Eltiron - 2012. 04. 10. 11:28

Ez most egy telitalálat epizód volt :))) (And the Drug Money)

Arsenal93 - 2012. 04. 12. 20:42

Szerintem nagyon jó sorozat hétről-hétre követem és egyet kell értenem az elöttem íróval.Ez a rész most hatalmas volt.

aa - 2012. 04. 20. 00:08

0/10

és még sokat adtam rá.

nézhetetlen fos szar poénokkal.

clark - 2012. 05. 30. 12:13

nem is írtam meg a véleményem:D
nekem nagyon tetszett az évad legjobb sitcomja szerintem.
jó karakterek,szerethetőek,megvan a nevetési adag is,igaz elég klisés,de semmi bajom vele,simán adok az évadra 8/10et várom a kövi évadot:D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz