login |

Glee: kezdett a 3. évad

2011. 09. 21. 15:34 - Írta: CyClotroniC

355 hozzászólás | kategória: kritika,

I thought this day might come. Really, this is the only dating combination the Glee Club has not tried.

Egy zseniális első, és egy erősen megosztó, felemás második évad után kissé ellentmondásosan vártam a harmadikat, azaz a tavalyi után már annyira nem is nevezném ezt várakozásnak, egyszerűen csak megjött, és kíváncsi voltam, hogy a minden hétre jutó hírekből, cáfolatokból és a cáfolatok cáfolataiból végül mi valósult meg a szezonnyitóban. Főleg mert a két fő író, Murphy és Falchuk igen ritkán egyeztette a történeteit a nyáron, ráadásul még íróstábot is kaptak maguk mellé.

Mindezek tükrében kaptunk egy olyan helyzetet a semmiből, ami jó építkezési alap lehet a harmadik szezonra, ami sok szereplő számára az utolsó lesz, ugyanakkor még nagyobb árnyékot vet a másodikra, amit gyakorlatilag a történeten belül is csak egy kisiklásként könyveltek el a készítők. No, de erről részletesebben spoilerekkel, a tovább mögött.

A legszomorúbb az egészben, hogy ez az epizód könnyen következhetett volna az első szezon után is, hiszen Sam és Lauren el lett tüntetve, ahogy a Warblers is, és hiába tartották meg belőle Blaine-t, őt simán beírhatták volna a szezonnyitó során is. Quinn megőrülése ugyan eléggé légből kapott húzás volt, de talán még a szülés után jobban le is nyeltem volna, mint így.

Őszintén szólva, se Sam, se Lauren, se a Warblers nem fog hiányozni, ellenben Will és Emma a maguk suta módján, de működnek, ahogy Blaine is egy korrekt színfolt lehet a csapatban. Sue visszarántása gonosszá azonban legalább annyira meredek húzás volt, mint Quinn lázadása, de ha ezután Sue-ból ismét egy szórakoztató ellenfél lesz, Quinn magabiztossága és elszántsága pedig egy következetes változáson keresztül tér majd vissza, akkor talán még el is tekintek a felütésüktől.

Amúgy az epizód végig felemás volt, és jobban tetszik egyelőre az általa megteremtett lehetőségek sora, mint maga a nyitás. Az ételdobálás, zongorarongálás, gyújtogatás, slushie-zás már sok és kezd nagyon unalmassá, túlhasználttá válni, ellenben a Rachel-Kurt történetvonalban volt mélység és szerethetőség, ráadásul a The Glee Project bronzérmes lánykája is egy baromi jó musical betétet szállított nekünk. Zeneileg amúgy korrekt volt az epizód, bár többnyire a Broadway-es vonalat kedvelőknek kedveztek ezúttal, ahogy a következő rész is West Side Story-s lesz, ha minden igaz.

Az epizód olyan 6-7 pont között mozog nálam, attól függően, hogy úgy tekintek-e rá, mint ami végleg feleslegessé tette a komplett második évadot, vagy esetleg kissé bizakodva, ami a behozott lehetőségeket illeti. Idővel majd kiderül, hogy a belógatott szálakat végig akarják-e görgetni a szezonon, vagy megint csak pár részes ötletekről volt szó, de ha lehet hinni Falchuknak, akkor sokkal történetorientáltabb évad elé nézünk, kevesebb előadók előtti főhajtással és párkapcsolati kavarással.

355 hozzászólás Ne habozz!

betti - 2011. 09. 21. 15:48

“sokkal történetorientáltabb évad elé nézünk, kevesebb előadók előtti főhajtással és párkapcsolati kavarással”

Istenem, úgy legyen :))

cyborgwings - 2011. 09. 21. 15:55

a 18. percnél már nagyon intenzíven gondolkodtam a kaszán, a végén meg annyit bírtam kipréselni magamból, hogy “szar”.

nem is tudom, melyik bénaságon voltam jobban kiakadva a rengeteg közül. de talán quinnen. meg dianna minősíthetetlen alakításán. attól volt rossz kislány, hogy erőltetett mély hangon beszélt? hát baszki…
a rachel-kurt szál is inkább irritáló volt számomra, semmint szerethető.
sue még hagyján, de a down-kóros kiscsajt mikor fogják kiírni? nincs már benne semmi aranyos, vicces meg pláne nem.
tényleg egyedül will és emma működött, de ez nekem jelenleg édeskevés.

és bár mindig is nagy musical rajongónak tekintettem magam, most még zenei téren is rossznak könyveltem el a szezonnyitót.
mondjuk az tény, hogy az anything goes jó lett. egyedül emiatt vagyok hajlandó 3/10-re értékelni ezt a bigyót. hol a régi hangulat, ami pillanatok alatt magával ragadott és jókedvre derített?!

CyClotroniC - 2011. 09. 21. 16:02

Tény, hogy egy mocsok nagy cápaugrás volt a rész, mintha mindent teljesen újrakezdtek volna. Én ilyenkor csak abban tudok reménykedni, hogy csak az csinál ekkora ökörségeket és semmiből jövő átszervezéseket, akinek konkrét tervei vannak a jövőre nézve. Vagy ez túl jóindulatú feltételezés? ;D

Amúgy pont utána a néztem a The Playboy Club-ot, lehet ha fordítva történik, csak 5-6 pontot adtam volna rá, mert abban eszméletlenül eltalálták a zenét és az atmoszférát. :O

cyborgwings - 2011. 09. 21. 16:10

hát nem tudom, remélem, hogy igazad van. azért még nézni fogom, mert nem adom fel könnyen, de azt elég rendesen sajnálom, hogy a következő részt már legfeljebb annyira várom, mint egy gyökérkezelést (bár még nem volt olyanom szerencsére, de úgy hallottam, az elég fájdalmas).

kotterovány - 2011. 09. 21. 16:14

az írók állandóan az underdog-okról dumálnak minden interjúban, miközben fogalmuk nincs, hogy néz ki, hogy beszél, hogy létezik az igazi kirekesztett banda.
quinn, rózsaszín haj, cigi, mély hang, batikolt szoknya. jézusom.
néhány jó egysoroson kívül egy nagy nulla volt. főleg zeneileg. no more mjuzikel!!!!

“-I have pepperoni in my bra.
-Those are your nipples.”

winnie - 2011. 09. 21. 16:17

“(bár még nem volt olyanom szerencsére, de úgy hallottam, az elég fájdalmas).”

á, urban legend:) érzéstelenítéssel semmi extra, csak kellemetlen érzés, hogy tekergetnek, kapirgálnak a fogadban.

Desperate HOUSEwife - 2011. 09. 21. 16:21

Én nem olvastam írói nyilatkozatokat, spoilereket, azt tudom, hogy vannak új írók, azt nem tudom, mennyit lehet elhinni Ryan és a színészek vitáiból, de az tény, hogy ez még mindig nem az igazi. Teljesen 2. évados színvonal volt ez a rész, ami a Glee esetében nagyon nem pozitív, kérdés, hogy visszatér-e még valaha AZ a varázs.

Nagyon idegesít, ahogy a Will/Emma dolgot kezelték, mintha kihagytam volta 5-6 részt, és úgy állítják be, hogy fogadjuk el, hogy ők most itt tartanak, egészítsük ki a hiányzó dolgokal a fejünkben, és kész, csakhogy egy olyan párosnál, akiket úgy vezettek be, ahogy Willt és Emmát anno, ez enyhén szólva nem kielégítő.

A Kurt/Rachel barátság viszi a hátán most nálam a soroatot, legjobb szál magasan. Egyelőre Blaine sem zavar a ND-ben, Lauren kitevése a legjobb ötleteik egyike, Quinn meg train wreck továbbra is sajnos. Ennyire nem tudnak mit kezdeni a karakterrel, hogy ahelyett, hogy szépen rászánták volna az időt a problémáinak a boncolgatására (és ne mondják nekem, hogy a legnagyobb baja a népszerűság volt), egyik pillanatról a másikra ráhúzták az ősrégi “good girl gone bad” sémát. Szánalmas.

“Az ételdobálás, zongorarongálás, gyújtogatás, slushie-zás már sok és kezd nagyon unalmassá, túlhasználttá válni”

pontosan, és kezdem azt érezni, mintha Ryan Murphy direkt szívatné vele a színészeit.

Ja, és Broadway vonal jöhet, minden mennyiségben.

kotterovány - 2011. 09. 21. 16:22

ja még Sugar meghallgatása tetszett, azon röhögtem.

CyClotroniC - 2011. 09. 21. 16:23

A gyökérkezelés (állítólag) nem akkor szar, mikor csinálják, hanem mikor kimegy az érzéstelenítő, aztán utána szenvedsz az egésztől. :S

Amúgy Quinn kapcsán engem a komplett személyiség- és ruhatárcserétől sokkal jobban felcseszett, hogy azt elfelejtették nekünk megmondani, hogy ő mitől is fordult így magába, és miért csinálja ezt az egészet, de ezeket a MIÉRT? kérdéseket már fel se teszem, úgy hozzászoktam. :P

kotterovány - 2011. 09. 21. 16:24

“Az ételdobálás, zongorarongálás, gyújtogatás, slushie-zás már sok és kezd nagyon unalmassá, túlhasználttá válni”

Mikor elordították magukat, hogy fooodfight!!, akkor én nyúltam rögtön a ctrl nyíl után. semmilyen esetben nem vagyok hajlandó nézni ételcsatát. és nem az afrikai gyermekek miatt.

Desperate HOUSEwife - 2011. 09. 21. 16:25

Igen, ez a leggázabb Quinn-nel kapcsolatban, megint csak a lényeg veszik el…

Amúgy Sam eltüntetése is szánalmas, a 2. évad végére bedobtak neki 2 érdekes történetszálat is, erre ennyivel elintézik? Chord vagyon mivel cseszte fel a készítőket? Már az is régen rossz, hogy ilyesmin gondolkozom, amikor egy sorozatot nézek.

A gyökérkezelés meg nem fájdalmas! :)

kotterovány - 2011. 09. 21. 16:31

“Chord vagyon mivel cseszte fel a készítőket?”

Biztos megpróbálta megenni őket.

Zane - 2011. 09. 21. 16:51

Desperate HOUSEwife-al értek egyet, egyedül Kurt és Rachel viszik a sorozatot. Blaine egy robot, nem érdekel a jelenléte amíg nem veszi el a fókuszt a többiektől, de nulla személyisége van még mindig.

Egyetértek azzal is, hogy az egész outcast téma már nagyon nem működik és nincs is felemelő érzése amikor átlépik.

Én már nem reménykedem első évados színvonalban, az elvárásaim minimálisak. Örülök, hogy Kurt és Rachel ballagnak.

Chord-dal kapcsolaban pedig az a nagy valószínűséggel a sztori háttere, hogy csak nagyon mellék és összevissza szerepe lett volna (nézzétek mennyire jól kezelik Mercedes szerelmi szálát! Megérte rá várni!), amit ő nem vállalt be. Eredetileg Kurt pasijának jelentkezett, annak vették fel, de aztán jött Darren Criss a HarryPotteres rajongóitáborával, a Warbler mániával, és a producerek nem akartak még egy nagy major gay karaktert. Szívás az egész.

Quinn nekem se jött át, egyáltalán nem adta el Dianna. Santana-ra sokkal jobban kiváncsi vagyok.

Schue és Sue pedig unalmasak.

Aribeth - 2011. 09. 21. 16:56

OFF
Két gyökérkezelésem volt, egyiket sem éreztem. A lényege az, hogy megölik a fog gyökereit, ezért utána akár érzéstelenítés nélkül is lehet(ne) fúrni-faragni. A foghúzás már más, olyankor tényleg kellemetlen tud lenni az utóhatás, főleg, ha össze is kell varrni a sebet. De az se fájt.
Fúrni is ötezerszer fúrták a fogaimat az elmúlt 28 évben, azokkal sem volt soha semmi gondom, azonban a legutóbbi három alkalommal majd’ összecsináltam magam. És ez átvezet egy már-már ON témára: olyankor könnyes szemmel gondoltam arra a Glee epizódra, amiben a kölykök beauldtak a fogdoki székében. Ezt a fajta altatós módszert én is csípnem.

JimmyL - 2011. 09. 21. 17:12

en mar nem is mertem irni. utaltam az elozo evadban a karakterek random viselkedeset, erre radobtak az egeszre meg egy hatalmas randomot. nagyon rossz volt sajnos…

cyborgwings - 2011. 09. 21. 17:27

jól van, baszics, ha nem fáj, akkor a következő glee rész helyett inkább gyökérkezeltetek. mit tudtok ezen ennyit rúgózni, te jó ég… :D mondjuk régen rossz fényt vet a glee-re, ha erről megy a kommentelés a sorozat helyett.

Eper - 2011. 09. 21. 17:30

Nekem nagyon nem jött be az évadnyitó. De nézem a dolgok pozitív oldalát, hogy innét már csak jobb lehet.
A Kurt-Rachel barátságszál az, amit egyedül élveztem a részben. Na jó, Sugar meghallgatásán legalább tudtam mosolyogni, és a You Can’t Stop The Beat se lett olyan rossz.
De rossz, hogy így eltüntették Samet, hogy Quinn karakterét így elfuserálták, és semmire nem kaptunk magyarázatot. Remélem ez utóbbi hibát a későbbiekben korrigálni fogják.
Szeretem a sorozatot, de ha ez így megy tovább, akkor előbb-utóbb kasza lesz a vége :(

REni - 2011. 09. 21. 17:42

Szerintem nagyon is rendben volt ez az évadnyitó. Eltelt néhány perc és azon gondolkoztam, hogy mit is nézek. Gyakorlatilag le voltam nyűgözve, mert ez az epizód nyomokban emlékeztetett az első évadra. Nyilván az első évados szintet lehetetlen már megvalósítani, amiatt a rémálom miatt, ami a második évad volt. Kár volt nyitni a fiatalabb nézők felé. Nem fogom boncolgatni az okokat, mert mindenki tudja, mi volt ezzel a cél. Csak ennek következménye a sok 12-13 éves gyerek, főleg kislányok, akik azt se tudják mit néznek, csak Darren Criss érdekli őket, stb.
A Glee nem igazán tarolt az Emmy-n, ki gondolta volna, hogy ez fog történni…? A kritikusok folyamatosan lehúzták a sorozatot, haldoklott az egész. De most az első rész alapján, meg ismerve a fő spoilereket nagyjából, szerintem van remény.
Úgy fest a helyzet, hogy az epizódok összefüggésben lesznek egymással. Persze azt tudom, hogy nem szabad sokat várni RIB-től, mert szeretnek füllenteni, de szerintem elgondolkoztak magukon. Nagyon oda kell figyelni, hogy mit csinálnak, mert a kasza még így is valószínű a FOX részéről. Sokaknak nem tetszett ez az évadnyitó, sokaknak viszont nagyon is. Főleg, akik az első résztől kezdve rajongók, az igazi Glee fandom. Sokan le fognak morzsolódni gondolom, remélem. És azt is remélem, hogy nem fogják annyira erőltetni a top40-et.
Most valószínűleg nevetségesnek tartjátok, amit írok, de nekem úgy tűnik, hogy a helyes út felé haladnak. Nagyon sokan összezavarodtak a csodálatos második évad miatt. Ezt valahogy ki kell javítani. Sajnos a szart nem ismerik el díjakkal. Sok karaktert újra kell éleszteni, és most leraktak valamilyen alapszerűséget, de még van mit csinálni bőven.

Nem tetszett, hogy erőltették Wemma-t, de már a következő részben valaki vissza fog térni, és jöhetnek a bonyodalmak. Szintén ehhez a személyhez lesz később köthető Quinn is. A Hummelberry barátság nekem annyira nem jön át. Santana kirúgása képmutatás volt Will részéről, és azt se jött le szerintem sokaknak, hogy Sue megzsarolta Santana-t. Az ő story-ja is érdekes lesz majd remélhetőleg.
Na a lényeg, hogy nekem tetszett, és kicsit bizakodó vagyok, de a csalódás bármikor bekövetkezhet, tudom.
Kukacoskodás: A Hollywood Riporter interjú nem aktuális. Brad mondta még a felettébb izgalmas Comic Con- panel alkalmából, hogy attól, hogy “leérettségiznek” nem jelenti hogy távoznak is, vagy valami ilyesmi. A riporterre fogták az egészet. De javítsatok ki, ha tévedek.
(Bocsi, nagyon hosszú lett)

LoGi - 2011. 09. 21. 18:05

Amm… megnéztem, és okénak éreztem. Nem is zavart nagyon semmi igazából, elfogadtam mindent ahogy elém adtak. Mondjuk Quinn rossz lány szerepe nem sikerült valami jóra, de ez majdnem olyan, mint Jason Stathamtől kérni, hogy játssza el Kurt Hummel karakterét. Ettől függetlenül remélem faszán fog visszatérni Quinn a csapatba.
Aztán olvasgattam a kommenteket, és váo, megint milyen sok különböző vélemény. Kinek is van igaza?
Ehhez a sorozathoz jó a hozzáállásom, jön bármi elém, megpróbálom élvezni. Más sorozatnak néha nem is adok 1 rendes esélyt, de az éneklős, előadós cucc miatt itt nincs ilyen nekem. Plusz én mindig támogattam azt, ha bizonyos határokon belül borul az alapfelállás, és vérfrissülés érkezik. Persze nem árt megtartani is dolgokat, maradjon szerethető is az egész. Legalább ez nem olyan évadpremier volt, ahol az előző évadvégi cliffet megoldották 20 percben, és a maradék 20-25-re még egy átlagos rész is jutott :D
Tetszik a történetorientáltabb hozzáállás, kíváncsi vagyok mi lesz ebből a felvezetésből. + Valóban elég volt a 2. évados egy részt beáldozunk valaki híres dalaira.
+1 pont még a glee projectes lányért is, nekem az a jelenet nagyon tetszett, hiszen végig néztem őt a reality-ben.
+1 a glee megalázása jelenet, ahogy Emma videózta :D valamiért jóból sok jut eszembe… :O
És az utolsó plusz pont Brittany 3-4 szokásos szövegéért jár :)

LoGi - 2011. 09. 21. 18:07

vagyis a glee megalázása Sue megalázása akart lenni a glitteres cuccal. csak elrontottam valamit… :D

len90 - 2011. 09. 21. 19:56

Egy két megoldáson én is húztam a számat, de alapjáraton tetszett a rész, bár nekem Sam és Lauren is hiányozni fog. Lindsay nagyon nagy volt, kár, hogy elvileg ezen felül már csak 1 részben fog szerepelni…

Amúgy ez a junior-senior kavarást nagyon elrontották, pont azokat akarják megtartani, akikért nem lenne kár: Tina 2 évadon át csak úgy ott volt erre pont őt tartják meg, plusz ha jól emlékszem Arthie-t (ennek mondjuk örülök) és Mercedest, akit el kell ismerni, hogy jó, de nekem sosem volt a kedvencem…

CyClotroniC - 2011. 09. 21. 20:01

Azért tartják meg a kevésbé használtakat, mert velük könnyebb lesz új csapatot felfuttatni, mivel nem kell velük elnyomatni az újabb tagokat, és esetleg így a 4. évadban ki is bonthatják őket, vagy ami még jobb lenne, ha már most elkezdenék.

mgitta - 2011. 09. 21. 20:02

Érdekes, nekem tetszett az évadnyitó, és nekem pont azzal volt a legnagyobb problémám, akit sokan a legjobban szeretnek: Rachel.
Nem tudom, hogy a szerepet akarja ennyire túljátszani, vagy ennyire túl akarja játszatni Ryan vagy bármelyik író, de szinte már fáj látnom őt éneklés közben, mert minden szót annyira túlénekel, túlartikulál, nincs ember, aki így énekelne mindig. És bár imádom a musicaleket, már sok, hogy állandóan Rachel meg Kurt musicaleket énekel.
Üde színfolt volt Lindsay megjelenése, ott kezdetben nem bírtam, itt egyszerűen fantasztikus volt (nálam hangban is verte Leát), Sugar-on nagyot derültem, Blaine dala is tetszett, Mercedes teljesen megszépült, már nemcsak durcás arckifejezést vág állandóan. Szóval számomra biztató volt, csak így tovább, de egy icipicit kevesebb Rachelt, ha lehet.

CyClotroniC - 2011. 09. 21. 20:10

Az artikulálás beidegződés, mert musicalszínész, én színházban nem csak az a fontos, hogy tiszta hangon énekeljél, hanem, hogy a szád elnagyoltam formálja a szavakat, hogy a közönség lássa. De a kézmozdulatai és a gesztusai is színházasak. Nem tudom, hogy ez koncepció-e, vagy csak egy olyan beidegződés, ami nem zavarja a készítőket, de ez egyértelmű színházas hozadék.

Maxim - 2011. 09. 21. 21:33

Én csak annyit tudok mondani, hogy már harmadszorra nézem meg a You Can’t Stop The Beat-t… nekem ez hatalmas feelgood volt!!!

JD - 2011. 09. 21. 21:42

Nekem ez valahogy egy átlagos Glee-rész volt, tetszett is meg nem is. Jó, hogy Rachel és Kurt barátságát nem felejtették el, róluk még el is hiszem, hogy van közös témájuk :)
Ami még tetszett: az egész Lindsay-jelenet, a Rachel- és Kurt hasonmásokkal meg az előadásukkal együtt. Jó volt az ebédlős éneklés is, bár a kajacsata tényleg túlzás volt. Sugar bemutatkozásán pedig én is jókat röhögtem :D
Artie, Tina, Mercedes sose lesznek főszereplők, még ha kicsit foglalkoznak is velük, szóval tulajdonképpen teljesen lényegtelen, hogy ott vannak-e vagy sem. Én speciel átadnám a helyüket kicsit érdekesebb arcoknak, na de nem én írom a sorozatot :)
A túl sok musical-számért meg nem rajongok, mivel szerintem eleve fura musical-zenéket feldolgozni. Inkább maradnék az ismert és kevésbé ismert popszámoknál, mivel ezekkel eleve eladhatóbb a sorozat (szerintem).

cyborgwings - 2011. 09. 21. 22:09

@CyClotroniC: az elnagyolt szájmozgás nem azért van, hogy a közönség jobban *lássa* a szádat, hanem hogy jobban *hallja*, illetve *értse* a szavakat. :D jobban lássa… rég röhögtem ilyen jót, bocs. :)
viszont az eltúlzott mimikája tényleg a jobb láthatóság miatt alakult így. gondolom, hogy nehéz róla leszokni, de elképzelhetőnek tartom, hogy ez valahol koncepció is murphyék részéről, hogy megtartották.

Desperate HOUSEwife - 2011. 09. 21. 22:28

De ez a teátrális éneklés szerintem még IC is Rachelnek. Teljesen el tudom képzelni róla, hogy már tudatosan a jövőbeli színházi karrierjére gyúr. :)

egyetlenke - 2011. 09. 21. 22:30

Sziasztok!

Baromira nem értek egyet a legtöbb dologgal.
Hozzáteszem, 20-as éveim közepén járó lány vagyok.

Az évadnyitó nekem epic volt, és a második évadot jobban szeretem az elsőnél.

Szerintem nagyon jó az alap amit leraktak, tetszik, hogy nem felejtették el, hogy eltelt 3 hónap, közben a karakterekkel is történtek dolgok. 3 hónap egy gimnazista személyiségének alakulásában évekkel ér fel. Úgy gondolom, hogy a randomnak tűnő dolgok az elkövetkező részekben kerülnek majd flashback-ekkel bemutatásra.

Darren Criss nagyszerű, nekem ő tudja mindig, minden körülmények között adni az igazi feelgood érzést. Nekem abszolút ő a kedvenc színészem, bár nem a kedvenc karakterem.

Rachel artikulása szerintem is ideges1tő, de azért engedik és tartják ezt így, mert ez Rachel: igazi drámakirálynő aki sok időt tölt színházban és próbál a “nagyokhoz” hasonlítani. Szerintem ezért ilyen.

Chord szimplán egzisztencia- és fizu-emelést akart, nem kapta meg, távozott.

Kurt-Rachel: hihetőek együtt de én agybajt kapok attól, hogyan tüzelik egymást a lehetetlenebbnél lehetetlenebb ötletekkel és álmokkal. Ugyanakkor ugyanez borzasztóan aranyos is.

Harmony-Lindsay pedig tényleg nagyszer volt, bár a Projectben kifejezetten utáltam őt.

Sugar tényleg nagyszerű volt.

És már vágom a centit a S03E02-ig. :)

CyClotroniC - 2011. 09. 21. 22:48

cyborgwings:

Pedig artikulálni lehet kevésbé látványosan is… Mondtam, hogy azon felül, nem azt hogy elsősorban azért. És ehhez hozzáveheted nyugodtan az elnagyolt arcjátékot is. Ezek igenis a színházi eszköztár részei, és nem hangi szempontból, noha az az elsődleges.

freeone - 2011. 09. 21. 23:15

Nekem a zenékkel volt a legnagyobb bajom ebben a részben. Az egy dolog ha musical, abból is van rengeteg jó, de ezek nyomokban sem voltak azok. Amennyire vártam az új évadot, most annyira nem érdekel a köv. rész.

Platschu - 2011. 09. 22. 08:31

Nekem felemásnak tűnik az eredmény. Tetszik, hogy bedobtak egy csomó új történeti szálat, mert érződik az íróváltás már ezen a téren is.

De talán ez volt az első Glee rész, ahol át kellett tekernem a zenék többségét, mert annyira hallgathatatlanok voltak. :(

cyborgwings - 2011. 09. 22. 08:33

igenis, kérem, értettem! biztos azért kellett énekkaron is tátani a szánkat, hogy a hátsó sorokban is lássák, mennyire átéljük a szerepünket, meg hogy jól le tudják olvasni róla a himnuszt, miközben takart az előttünk álló. :)
a hangképzéshez tartozik, amit csinál, nem a látványhoz. az operaénekesek sem széles jókedvükben néznek ki olyan hülyén, miközben énekelnek. na mindegy.

superpityu - 2011. 09. 22. 12:14

megse nézem inkább

Willow - 2011. 09. 22. 18:38

“se Sam, se Lauren, se a Warblers nem fog hiányozni”

Nekem Sam és Lauren is nagy kedvencem volt… A warblers persze nem hiányzik, már az elején is kicsit sok volt belőlük. :) Mindenesetre megértem, hogy ki kellett írni pár szereplőt, de nagyon sajnálom, hogy pont Samet és Laurent, én inkább váltam volna meg Santanától (őt például sosem bírtam…), de nyilván a többség véleménye számít. Viszont továbbra is elképesztőnek tartom, mennyire fantasztikus karaktereket tud összehozni a glee-banda, Sugar csak pár percet kapott, de fantasztikus volt, ahogy anno Coach Beiste is, vagy Sam.
Nagyon tetszett egyébként ez a rész, nekem a második évaddal sem volt semmi bajom, persze akadtak gyengébb részek, de szerintem az első évadban is. Ennek ellenére minden egyes glee epizód továbbra is feldobja az egész hetem. Alig várom, hogy láthassuk, merre indul el a 3. évad.

kanka - 2011. 09. 22. 19:30

őő mivan?
most akkor lauren nem lesz többet egyáltalán?vagy mivan?az megvan hogy Chord elhuzott és Blaine átjön a mckinleybe de ez a lauren téma kimaradt..én ugy voltam vele hoyg néztem néztem,pár poénon jót röhögtem(pepperoni–nipples XD)aztán igy jah már vége is?a 2db Beat-os szám(You can stop the beat,we got the beat) bejött a többi nem..olyan ki közepesnek éreztem a részt.eltelt meg minden.kiváncsi leszek hogy alakul tovább a sztori.Kurt és rachel arik voltak :) Amit Quinn művel az meg valami szánalom..Madonna nézett ki igy kb mikor 20körül volt..de Quinn még kb ezt is felülmulta..ugy nézett ki mint egy utolsó prosti akit most huztak ki a kukából..(nem mindtha bejött volna a a szentfazék kinézet ami az 1.évadban volt neki..)

winnie - 2011. 09. 22. 19:35

lazrenről volt gírben szó, hogy mennyit lesz, csekk a keresőt, most nekem sem ugrik be, hogy mit mondtak róla

winnie - 2011. 09. 22. 19:41

tiszta sor, még nekem is.

REni - 2011. 09. 22. 19:59

SPOILER-es!!!

http://www.aoltv.com/2011/09/15/glee-season-3-premiere-scoop/

Akik még nem olvasták, és zavaros, hogy RIB nagyjából mit is szeretne kezdeni a harmadik évaddal, azok számára érdekes lehet ez a cikk.
Lauren-t is megemlítik.
(Bár már egy ideje Murphy egyetlen szavát sem hiszem el.)

ZiziZuzu - 2011. 09. 23. 02:28

directed by Eric Stoltz WTF??

CyClotroniC - 2011. 09. 23. 02:56

Ez a 4. Glee rendezése, de csinált már több sorozatepizódot máshová is.

kotterovány - 2011. 09. 28. 09:25

2. rész, felemás érzések: nagyon jó sztorik, tök jó írás, haladunk valamerre, hurrá.
viszont ha nem hagyják abba a szutykos mjuzikel éneklést, én vmt összetörök. 1 db normális szám nem volt még az évadban.

Timi - 2011. 09. 28. 14:35

Sziasztok! Még csak most sikerült megnéznem az első részt, hamarosan kezdem a második epizódot is, remélem arról is lesz bejegyzés itt a junkien! :)

Ami az első részt illeti… nekem tetszett. Nem volt annyira jó, de “szarnak” sem mondanám. Páran itt eléggé lehúzták ezt az epizódot, de nem értem, h miért. Indulásnak ez szerintem jó volt, noha még van bőven javulnia a sorozatnak. Fura ezt leírni, de negatívumként talán az első évad egyik legjobb karakterét, Suet mondanám. Erőltetett. Már a második évadban sem csipáztam annyira, és sajnos mostanra sem tudott megújulni. Ez a töröljük el a művészetet az iskolákból nagyon gagyi, nincs ember, aki ezt véghez vinné. Kicsit unom már ezt a Sue William macska egér játékot, valami mással is feldobhatnák a sorozatot. Itt pár hozzászólóval ellentétben, szintén negatívumként éltem meg Zizes kiírását. Nekem valahogy működött az előző évadban a karaktere, Puckal egy csomó humort belevittek a sorozatba. Annyi sok szép lány szerepel már a Glee-ben, hogy kontrasztnak jó volt egy kicsit Laurent is nézni, aki sokkal inkább a nagy szájával hívta fel magára a figyelmet és nem a külsejével. Nekem hiányozni fog. Samet annyira én sem sajnálom, szerintem semmi különöset nem tett hozzá a sorozathoz. A Warblerst már említenem sem kell, hála a jó égnek eltűntek. Quinn… nálam az ő átalakulása nem akkora negatívum, habár igazán jó húzásnak sem mondanám. Az ő karakterét már a második évadban elrontották, mivel teljesen más irányba vitték el. Most megint egy új karaktert kellene Diannanak megtestesítenie, eddig vegyesek az érzéseim ezzel kapcsolatban. Azzal nekem nincs bajom, hogy most “őrült” meg és nem közvetlenül a szülés után. Már akkor elindult benne egy kisebb lavina, de az végképp betette a kaput nála, hogy Finn Rachelt választotta helyette. Amúgy én továbbra is Finn és Quinn párti vagyok, de tudom, h a többség Finchelt akar, szóval ebből már nem lesz semmi. Szerintem megint megpróbálják majd összeboronálni Puckal, ezt a párost is sokan szeretik. Én nem különösebben, de hát nem kizárólag nekem írják Muprhyék a sorit. :) Blaine az ND-ben… hát jó, legyen. Nincs vele különösebb bajom, de ezeket a meleg jelenetek Blaine és Kurt között még mindig megrökönyödve nézem…néha. Emma Will… ez is oké, noha Emmat rendesen megutáltam a második évadban és már Willre is kifejezetten ráuntam. Egyelőre működik a dolog, aztán a második rész után már lehet mást mondok. A többi karakter igazából hozta a szokásosat. Rachel duracell nyuszi volt, akit ha felhúznak, megállás nélkül elkezd beszélni és mondanivalójából süt egy halovány(?) egoizmus, és elégedettség. Kedvelem a karaktert, nagyon kell ebbe a sorozatba. Rachel és Kurt barátságára jár a piros pont, nekem nagyon tetszik ahogy alakul kettejük kapcsolata. Mondjuk nem kell átesni a ló túlsó oldalára, de eddig ok. Amúgy ez az “autóban ülök, és sírok, miközben kint szakad az eső” jelenet már nem először lejátszódott a sorozatban. :) Finn és Puck most háttérben voltak, majd máskor többet szerepelnek. Santana és Brittany továbbra is az első számú humor faktor (most is: időgépes és Paula Abdulas beszólás… X’D). Minden ok velük. Sugar előadása vicces volt, érdemes Artie, Brittany és Santana fejét nézni közben. :D A számok elfogadhatóak voltak, különösen az utolsó dal tetszett. Ez a folytonos kórus utálat már kissé unalmas, slushie helyett most kaja dobálás volt, de nem nyűgözött le.

Összességében elégedett vagyok, noha volt pár negatívum a részben. Kezdésnek nem rossz. Én megadom rá a 6,5-öt.

CyClotroniC - 2011. 09. 28. 15:56

Még nem láttam a második részt, de idén valahogy az a terv a Glee-vel, hogy az első két szezon közötti cikkezést tervezem belőni. A részenkénti kritika sok, plusz itt a kibeszélő is, ellenben, ha 3-4 epizódonként történik valami kiemelkedően béna vagy gagyi, akkor arról írok. A sok új pilot miatt a 2. epizódról biztos nem írok, szóval itt lehet véleményezni azt is nyugodtan.

Desperate HOUSEwife - 2011. 09. 28. 16:16

2. epizód már jobb volt, mint az első. Úgy érzem, mintha most jutott volna eszükbe csomó dolog, amit eddig elhanyagoltak, és hirtelen beletették volna ebbe az epizódba, ami nem baj, ha folytatják is ezeket a szálakat.

Quinn/Puck/Beth-t nagyon ideje volt már elővenni, és Shelbyt is, bár továbbra is azt érzem, hogy Quinn karaktere egy kialakulatlan massza az írók fejében, akit epizódonként más és más formára gyúrnak, olyanra, ami éppen szolgálja a történetet, de most legalább elővették azt, ami vele kapcsolatban a legfontosabb. Will zseniális volt, ahogy helyretette, és Puck hozzáállása is tetszett, ilyen jelenetekből lenne több, megint azt érezném, hogy van lelke ennek a sorozatnak.

Jó lesz a West Side Story szál is, ha folytatják, jó, hogy előkerült, hogy Kurt ha színházban akar dolgozni, gondolkozzon el azon, hogy milyen szerepeket fog tudni megpályázni, és az is, hogy Finn mit akar igazán. (mehetett volna ő is egy kört Tony szerepéért, de talán még nem leftutott ez a dolog). Blaine-nel kapcsolatban én óvatosan mondok bármit is, mert addig nem zavar a jelenléte, amíg nem veszi el az időt és a dalokat a töbi srác elől. Bár eddig 2 epizódban 2 szólót kapott, és talán egy musical főszerepet, szóval…

Jó, hogy Mike tánctudását is előtérbe helyezték, és szöveget is lehet adni neki bátran. Tetszett ez a booty camp subplot, remélem, ez is megmarad, én minden olyan szálnak örülök a Glee-ben, ami elősegíti a srácok barátkozását.

Timi - 2011. 09. 28. 17:04

CyClotroniC: Igen, a részenkénti bejegyzés tényleg sok lenne. Mindenesetre köszi az eddigi munkáidat! :)

Zane - 2011. 09. 28. 18:05

Amennyi történés van a sorozatban, nem vészes ha nincs hetenkénti bejegyzés.

Én most nagyon kettős szájízzel nézem, vannak dolgok, amik nagyon tetszettek a másodikban (Somewhere és I’m The Greatest Star is minden szempontból zseniális volt). Noha a második évados üresség után kicsit furcsa de azért örülök a Beth szálnak, Puck aranyos volt, és értem, hogy Shelby miért akar nekik lehetőséget adni de ez az egész dolog nagyon veszélyes. Quinn az még mindig hullámvasút és még mindig nem adják el hitelesen így már nem is érdekel.
Kurt a kedvencem és nem tudok mihez kezdeni a történetével, értem, hogy mit akarnak átadni de az egész megint kicsit túl offenzív lett és eléggé laposították Kurt karakterét a sztori érdekében – egyrészt nem hiszem el, hogy nem tudta volna, mivel kell férfi főszerepre jelentkezni, másrészt meg azt sem, hogy ezt az egész unikornisos dolgot magáévá tette. Kurt flamboyant volt mindig is, de ez a nagyon nőies nagyon cukis buzi sztereotípia remélem nem lesz állandó dolog. Mikor kinevették a Shakespeares jelenetét, nagyon gonosz volt, még akkor is, ha fura volt.
Blaineből minél kevesebb annál jobb (főleg mint kiderült hogy noha Darren kopaszodik, Blaine nem végzős ebben az évadban). Will Schuesternek megvolt kábé az első évad fináléja óta az első korrekt jelenete, tetszett a beszéd, amit Quinnek mondott.

Igazából ami még legjobban érdekel jelenleg az Finn sztorija.

Zac607 - 2011. 09. 28. 21:30

Hát a második rész fényévekkel jobb volt, mint a pilot.

Bontok:
Nem tetszett: Amennyire szerettem Sue-t az elsőben, és kedvelgettem a második évadban, annyire nem tudom most elviselni. Ez az egész öljük meg a művészetet téma hülyeség. (Szerintem legalább is)
Kurt, jajj, szerintem nem kellene ennyit erőltetni ezt a melegtémát, az eddigi évadokban is elég szjbarágósra sikeredett, idén simán kihagyhatnák.

Tetszett:
Idina, imádom a színésznőt és a Rachel Shelby duett marha jó volt, és talán így mutatkozik egy kis development Quinn részéről is. Mr Sue végre kapott egy jól megírt és elő is adott szöveget, ami remélhetőleg nem az egyetlen volt az évadban.

Volt még pár dolog ami tetszett, de még így is rengeteget pörgettem. (Főleg a Kurt szenved és Sue szemétkedik részeket)

JD - 2011. 09. 28. 21:52

Nekem nagyon tetszett a második rész, leszámítva a zenéket ugyebár. De látva a jövő heti felhozatalt, ez szerencsére javulni fog :)
Jó volt a sok Quinn-dráma, bár azt sajnálom, hogy visszavedlett eredeti énjébe, mert nekem bejött az új stílusa :D Remélem, hogy újra lesz Quinn-Puck, talán a baba összehozza őket.
Kurt sztorija is tetszett, a Blaine-szólókat viszont már most sokallom. Amúgy lehet, hogy Kurt eddig nem készült tudatosan színészi pályára, és ezért nem számolt azzal, hogy milyen szerepeket tud majd eljátszani.
Ja és Brittany for president :D

Dr. McSteamy - 2011. 09. 28. 22:17

Sokkal jobb volt a 2.rész, mint az 1.
A Shomewhere gyönyörű volt (Idina Menzel, yay!) , és a Something’s coming-ot is nagyon jól énekelte Darren. Valahogy a történetszál is jobban bejött.
És ez alapján a jövő heti rész igencsak jónak ígérkezik: http://uk.eonline.com/news/watch_with_kristin/first_look_get_ready_best_episode_of/266484

cyborgwings - 2011. 09. 28. 22:37

“i so wanna give you a standing ovation right now.” hát én majd’ bepisiltem a röhögéstől. egyértelműen jövő hét idézete. :D

szeretem fikázni a glee-t, mert olyankor tutira előrukkolnak következő körben egy szuper, vagy kevésbé szuper, ámde mindneképp jobb epizóddal. ez a második rész most határozottan belefér az első évados fílingbe nálam.

REni - 2011. 09. 28. 22:59

A következő részre azt mondják h az eddigi legjobb lesz. Az összes közül. Hát nem szeretnék azért nagyot csalódni.:D
Twitteren is most meg vannak ezzel lőve. Ha Naya azt írja, hogy alig várja ezt a részt, akkor tényleg nagyon jó lehet. Neki nyilván jobban hiszek, mint Kristin Dos Santos-nak. lol
De O.M.G.! Run the world, és Heather, aki jobban ismeri Beyoncé mondulatait, mint maga Beyoncé?! Lehet h mégis izgatott vagyok egy kicsit?
Nekem csak az számít, hogy a Szent Kurt Show-t ne erőltessék annyira. Már az első résztől az megy, hogy Kurt meleg és h emiatt neki milyen nehéz az élete. L.E.SZ.A.R.O.M. Jó eleinte tényleg szar volt neki. De most? Mindenki elfogadja, aki számít. Santana-nál ez nem így van.
De ezen kívül minden ok. És jobb lenne, ha Blaine nem is létezne, de sajnos már mindegy.(am DC-t szeretem,nyugi)
Nagyon jól indult ez az évad, csak kár, hogy a harmadik rész után 3 hetes hiátus lesz. Rohadt FOX, de utálom ezt a nyamvadék csatornát.

CyClotroniC - 2011. 09. 28. 23:34

Ez tényleg sokkal jobb volt, végre megint történetet meséltek, és nem csak úgy 40 percnyi tanulságot próbáltak szajkózni. Tetszik ez a mindenki keresi magát vonal egyébként, főleg, hogy a legtöbbjükre szépen illenek is a keretek. Az meglepett, hogy Quinn visszatérésébe írtam egy aljasabb hátsószándékot is, de remélem Puck visszarángatja a földre.

A köv epizódról lesz majd írás, ha már a legjobbnak promózzák, persze igyekszem csak simán 3×03-ként várni, mert úgy kevésbé érhet csalódás. Összességében tetszett, nem volt kiemelkedő, nem volt feelgood zene vagy feldolgozás, de az már egy hatalmas lépés, hogy történetet kaptunk. A 2. szezonos vándorcirkuszt remélem végleg lezárhatjuk.

Nikki - 2011. 09. 29. 14:49

Gyenge kezdés volt, nincs is kedvem a 2-ik részhez jelenleg. Két értékelhető szám akadt, az egyiket D.C. énekelte, ahol nem tudtam nem elborzadni azon amit ráadtak; a másik a rész végi szám, az igazán energikus, vidám volt. Rövidre is fogom: a kritikával teljesen egyetértek.

legikutya - 2011. 09. 30. 11:40

Nekem kifejezetten tetszett az első két rész úgy egészében. Persze megvannak a maga gyengeségei (pl: Kurt túlságos használata, nagyon erőltetik vele a szálakat, és bármennyire is szeretem a karakterét, a 2. részben már soknak éreztem azt, hogy már megint női dalt énekelt), de ugyan akkor érzem azt, hogy valahova el akarnak jutni a történettel (ez a 2. évadban nem igazán volt így velem). Végre kezdenek valami értelmeset is Quinnel, az előző évadban csak úgy lógott a levegőben. Kifejezetten érdekel, hogy mi mindenre lesz képes majd azért, hogy visszaszerezze a gyerekét :-) A zenék kevésbé tetszettek, lehet, hogy azért,mert nem ismertem őket. Várom a jövő hetet :)

Platschu - 2011. 10. 05. 09:06

Amilyen jó a második rész történetvezetése, annyira rossz a zeneválasztás. Szinte végig áttekertem, mert hallgathatatlan volt. :(

Ami még eszembe jutott, hogy az írók egy része is homoszexuális és néha azt érzem, mintha a sorozatban egy olyan álomvilágot alkotnának Kurt elfogadásáról és a környezet toleranciájáról, amiben nekik esetleg nem volt részük.

goettin - 2011. 10. 05. 09:43

Végre, végre, végre, Coldplay…
és az új kedvenc: Mike Chang :D

CyClotroniC - 2011. 10. 05. 12:46

Lesz írás, mert most van miről ;)

Timi - 2011. 10. 05. 13:06

Még csak beletekertem az új részbe, szóval még nem tudok mit írni róla. Az viszont már most feltűnt, hogy a Run the world c. Brittany előadásban az egyik háttértáncos Amanda Balen! Amanda évek óta Lady Gaga egyik legnépszerűbb és tán a legjobb háttértáncosa. Számos videójában szerepelt és koncertekre, fellépésekre is mindig viszi magával. Közben utánanéztem és már az első epizódban is táncolt a csaj, ott épp Blaine előadásánál. :)

kotterovány - 2011. 10. 05. 13:50

a run the world szuperjó volt, meg az effie-s cucc is.
viszont a fix you büntetett sztm.
santana visszahozásával nem sokat szórakoztak…
olvasgatom a kommenteket a világból, és örülök, hogy ez a rész általában mindenkinek nagyon tetszett. mindenki örül, hogy mike es mercedes show volt.
mér nem veszik már észre az írók, hogy mindenki a mellékszereplőket akarja inkább nézni a rachel-kurt-finn hármas helyett?

cyborgwings - 2011. 10. 05. 14:07

kellemes epizód volt, örülök, hogy végre többet foglalkoztak mercedesszel, és hogy kicsit előtérbe került mike, valamint hogy énekeltették is. azt viszont baromi viccesnek találom, hogy már az ő szüleit is ismerjük, rachel apjairól meg még mindig semmi hír.
a fix you iszonyatosan rossz volt, kínszenvedés volt számomra végighallgatni. semmi glee életérzés nem járt át, pedig az ilyen össznépi záródalok jó érzéssel szoktak eltölteni.

Nikki - 2011. 10. 09. 19:38

A 2-ik, 3-ik rész után azt hiszem elteszem a Glee-t pihenni egy időre. Igaz, hogy sokkal jobb, mint a 2-ik évad, de nem az, amire egykor képesek voltak. Átgondoltabb és jobb irányba haladnak, de ez az egyetlen pozitívum, amit mondani tudok.

mimumi - 2011. 10. 16. 18:25

én élveztem az 1. évadot, a második elment, de a 3/1-nél majdnem kasza. ilyen egy összevissza dobált izét… és egy dalt leszámítva az összes rémes volt. ha már a zenéért sem lehet a glee-t nézni, itt a vég. oda jutok, ahová egy ismerősöm, aki átpörgeti a részeket és csak a dalokba néz bele.

cyborgwings - 2011. 10. 18. 20:42

nemtom, lehet spoiler:

http://www.tvline.com/2011/10/glee-chord-overstreet-to-return/

úristen! úristen! de örülök!

kotterovány - 2011. 11. 02. 12:33

felállt a mercedes, santana, brittany, sugarmotta supergroup! akár meg is szűnhet az eredeti glee club.

Desperate HOUSEwife - 2011. 11. 02. 14:52

Hát…erre szinte kár volt várni. Annyira halódik már a Glee, hogy már én is a kaszán gondolkozom, mert nemhogy nincs meg az a feelgood hatás, ami után vigyorogva állok fel a monitor elől, de egyenesen rossz kedvet csinál. Annyira buta, idegesítő és önismétlő tud lenni, és annyira nem találják el az arányokat…nekem Brittany már az első évad 2. felében sem volt vicces, vegyenek már vissza belőle, mert egyszerűen rossz nézni, mennyire hülye, és ahhoz képest mennyi szerepet kap…hozzá képest Artie vagy Tina csak beleolvad a háttérbe. Amit még nagyon nem találtak el ebben a részben, azok a zenék voltak, a Candyman és a Last Friday Night is csak gyenge karaoke-nak tűntek, és igen, most már kimondottan idegesít Blaine. Minek kell minden epizódban szólóznia? Az aránytévesztésekre másik jó példa, hogy az új srác (aki amúgy nem is tűnne rossz karakternek) két dalt is kap, két rohadt unalmas balladát.
Ja, annak nagyon örülök, hogy Samet visszahozzák, reméltem, hogy észbe kapnak végre, de ezután az epizód után megint kételkedem…

kotterovány - 2011. 11. 02. 15:16

milyen zenék vannak egész évadban?? katasztrófa.

cyborgwings - 2011. 11. 02. 16:25

életemben először áttekertem egy glee dalt. nem az, eddig is egy csomó nem tetszett vagy untam, de most már tényleg annyira elegem volt, hogy nem hallgattam végig blaine-t. az utolsó számot is csak azért hagytam, mert ilyenkor mindig bevágnak ilyen-olyan történéseket még – hát a végén az a puckos cucc… számítottam rá, de ez már tényleg a legalja, bzmg.
remélem, újfent megéri fikázni a sorozatot, mert ilyenkor mindig előrukkolnak egy feelgood epizóddal.

CyClotroniC - 2011. 11. 02. 17:13

A sok hetes szünetnek és a Candymannek köszönhetően gyönyörűen zátonyra futottam én is… Hogy ez mennyire béna lett… Az első szezon már fasorban nincs, akkor feelgoodot szeretne, annak a Hart of Dixiet tudom ajánlani, most jelenleg nekem az hozza azt, amit a Glee az első évadja során tudott. A szezon végi gárdacserével lehet, hogy én is hagyom az egészet, bár még bőven van epizódjuk javítani, de már eljutottam oda, hogy ne várjak ettől semmit.

kotterovány - 2011. 11. 02. 17:35

túl sok rajongót akarnak itt kielégíteni, és ebből csak az lehet, hogy senkit sem sikerül. le kéne felezni a teljes cast-ot, és akkor talán normális tudna újra lenni az egész.
ja, meg talán akkor, ha a zenei szerkesztő kijönne abból a barlangból, ahol él.

REni - 2011. 11. 02. 18:31

Én most nagyon elégedett vagyok. :) Múltkor erről beszéltem, csak kicsit túlzásba is vittem.Nem mindig tudom, hol a határ.:D
Lassú rész volt, de semmiképpen nem szar. Láthatóan nagy alapozás volt, és úgy vettem észre, hogy Ali Adler nagyon logikusan látja a dolgokat.
Azt egyébként nem értem, hogy miért vártok ilyen sokat. Az egyértelmű, hogy nem a zenéken van a hangsúly, hanem a karaktereken. Szerintem ez nagyon jó dolog.
A Puck/Shelby dolgot nemtom miért kell, max. annyi lehet, hogy a tanár-diák tabut akarják feszegetni. Túlzottan nem érdekel mondjuk, de most h az írók elég jó munkát végeznek, lehet h kisül belőle valami. Quinn elég rendesen bekattant, csak Beth lebeg a szeme előtt, kicsit ijesztő és ebbe még jobban bele fognak merülni. Azt azért megjegyezném, hogy nem érzek túl sok pedovibe-ot Shelby részéről, mert Mark… atyaúristen..idősebbnek néz ki, mint Idina. Mark borzalmas feje mindig eltereli a figyelmemet és csak arra tudok gondolni, hogy le akarom borotválni a haját. Régebben vonzó volt, de most rossz ránézni.
Az átlagos nézőknek az epizódok értékelése a feelgood-ság függvénye. Nálatok is így van ez. Ez még csak a negyedik rész volt, az epizódok összefüggnek egymással, amit mondjuk elvárnék egyébként is egy sorozattól. Csak azt mondom, hogy számítani lehet még nagyon jó dolgokra meg zenékre is, mert sok rész van hátra. Legalább nem csak úgy belevágnak egy storyline-ba, amit a következő részben dobnak is.
RIB vagyis inkább a többi író igenis nagyon jó munkát végez, akármennyire is nem úgy tűnik. Ezt nem csak én gondolom így, hanem sokan. A kis hülyegyerek/tween rajongók nem így vannak vele, de őket leszarom. Abban reménykedem, hogy továbbra is így folytatnak mindent, és nem ijednek meg az írók. Mert eddig úgy fest, hogy nem sok esély lesz a negyedik évadra és akkor legalább csináljanak meg mindent, amit eredetileg szerettek volna.
Ahogy Brittany ebben a részben meg volt írva, először kicsit aggódtam, hogy hova fajul majd a helyzet. De meg tudta védeni magát, amikor Finn leidiótázta, meg Rory-t is szépen kiosztotta. És ezzel lezárták a karakter ezen oldalát, meg fog komolyodni szerintem. Az első évadban csak egysorosai voltak, erre használták a karaktert. Azóta lett személyisége, meg Heather már viszonylag jól tud színészkedni. Brittany nem idióta, csak naiv, mindenkiben képes meglátni a jót, és a saját világában él.
Santana-nak zseniális szövegei voltak és tökéletes kivitelezés. A túl sok beszólás, a paranoia a randijelenetnél felvezetés szintén, komoly dolgok felé. Kicsit félek a 6. és 7. résztől, de biztos vagyok benne h nagyon jó lesz. Várom Naya alakítását.
+ Ha ennyire nem jön be nektek az új évad, akkor ne nézzétek vagy ne hétről-hétre, mert így csak kínozzátok magatokat.

CyClotroniC - 2011. 11. 02. 18:51

REni: Már hogyne lenne 4. évad, elég jó a nézettsége a sorozatnak. Azt meg nehéz lenne megmagyarázni, hogy jó munkát végeznek, mert az első szezont meg se közelítik… Egyszerűen kikopott a feelgoodság, a kórusos zenék, a lazulások és pörög a műbalhé. A nem jön be pedig nem mindig azt jelenti, hogy “nézhetetlen fos”, csak önmagához képest egy olcsó fércmunka, ami köszönőviszonyban sincs, az első 13 résszel.

Desperate HOUSEwife - 2011. 11. 02. 20:01

Nem, nem csak a feelgood hiánya zavar. Ha jobban megnézed, rájössz, hogy nincs történet, mert ugyanazokat a köröket futják újra és újra, és amikor már azt hiszed, van karakterfejlődés, lenullázzák. Sue be akar tartani a Glee clubnak, Will felveszi a kesztyűt, klubon belül ellentétek meg féltékenykedés van, valaki kilép, szereznek új tagot, a kilépett ember visszatér, majd kezdődik az egész elölről. És közben készülnek folyton az aktuális versenyre, esetleg készül egy musical a háttérben, a bullyk csesztetik őket, és epizódonként elhangzik annyi Brittany hülyeség, amennyit csak bele bírnak zsúfolni. Ennyi. Nem szól másról, és ez nagyon szomorú, mert itt egy csapat srác, nagyon jó karakterek, gyakorlatilag bármilyen leosztásban érdekes lenne megnézni, hogy fejlődnek a barátságaik, kapcsolataik, családi életük, stb. de ez sosem történik meg, vagy ha mégis, teljesen elbagatellizálják, majd elfelejtik. Az egyetlen szál, ahol némi folytonosság fedezhető fel a Quinn-Puck-Beth-Shelby szál, amit pihentettek egy telejs évadig, mostanra pedog elérték, hogy ne érdekeljen, mert Quinn egy szerethetetlen szánalmas figura lett, annyira, hogy még Puckot is inkább Shelby karjaiba terelgetik (aki amúgy szintén nem gyűjti a szimpátiapontokat, tekintve, hogy semmi erőfeszítést nem tesz arra, hogy megismerkedjen a saját lányával, pedig semmi akadálya nem lenne a dolognak).

Engem a feelgood és a jó zene hiányánál is jobban zavar az a rengeteg kiaknázatlan potenciál, ami lenne ebben a sorozatban, meg a karaktereiben, főleg úgy, hogy az első évad elhitette, hogy van még muníciójuk rendesen.

cyborgwings - 2011. 11. 02. 21:00

az ilyen jótanácsokkal, mint hogy “akkor ne nézd”, nem igazán tudok mit kezdeni, de azt azért szeretném megjegyezni, hogy jó, rendben, nem a zenén van a hangsúly, ezzel csak egy aprócska probléma van, hogy van ötszázhuszonnyolc másik sorozat, amelyeknél nem a zenén van a hangsúly (ellenben a történetvezetés sokkal jobb).
a glee korábban attól működött olyan jól, hogy jó kis zenék voltak benne, és bár mellette a történet sokszor überelt egy rosszabb fajta brazil szappanoperát, mégis bájosan volt béna, nem pedig ilyen fájón újra és újra ugyanazokat a köröket futó. aztán lehet, az én humorérzékem lépett le nyaralni, de a régebben fergeteges sue’s corner mostanra számomra kínos és unalmas fröcsögéssé vált, brittany korábbi remek egysorosai pedig nagyjából ugyanezeket a jelzőket érdemlik jelenleg csak fröcsögés nélkül. szuper, hogy dolgoznak a karakteren, csak brittany pont attól volt jó, hogy volt néhány egyszerű kis beszólása, amivel földobta az epizódot és kész. ha már annyira el akarják mélyíteni a karaktereket, akkor ott van pl. rachel a két apukájával, akikről semmit nem tudunk, ehelyett inkább kurt részéről erőltetik a meleg szálat, túlhasználva a karaktert, s elfeledkezve a többiekről.

tényleg képtelenek eltalálni az arányokat. első évad csak rachel és finn szenvedéséről szólt, most meg lassan a nevükre sem emlékszem, viszont az akkor statisztaként funkcionáló britt és santana főszereplővé avanzsáltak. nem baj, hogy többet foglalkoznak velük, csak jó lenne megtalálni azt a bizonyos arany középutat.

oké, hogy komolyodik, alakul, formálódik, elmélyül a sorozat, de régebben is voltak drámaibb epizódok, mégis jó érzéssel keltem föl a gép elől, mert azokat is úgy tudták megcsinálni, hogy adtak valami pluszt.

még annyit fűznék hozzá, hogy elveszett a karakterek szerethetősége, már csak semleges vagy teljesen antipatikus emberek maradtak. sajnos nehezen válok meg a sorozattól, mert még mindig bízom egy első évados színvonal visszatérésében, de már egyre lelombozóbb látni, mivé válik részről részre. én igenis szerettem jól érezni magam a glee-től, de mostanában ezt egyre kevésbé képes nyújtani.

még bízom sam visszatérésében, valamint ha jól emlékszem, hír volt itt a junkie-n, hogy újra szerepel majd john groff is. nehezen adom föl, ez tény, de legyen az én bajom, és azért hadd alkossak már véleményt róla, ennyi csak jár a “szenvedésért”. ;)

REni - 2011. 11. 02. 22:17

Valamennyire egyetértek egyébként. De az első évadhoz nem érdemes viszonyítani ezt az évadot, főleg nem az első 13 részhez, mert meg van kötve a kezük. Az első évad 9 órás sávban volt, nem volt ennyi gyerek, aki nézte volna.
Feelgoodsággal meg zenékkel kapcsolatban: tényleg nem remekelnek, de nem is borzalmas annyira. Most a karakterekre fektetik a hangsúlyt, de ezt jelezték is előre.
Tartanak valahova legalább és ez jó, van folytonosság és nem csak a zenei eladásokra koncentrálnak.
Tudni lehet már most, hogy foglalkozni fognak azokkal a dolgokkal, amiket a második évadban leszartak.
Én biztos nézni fogom, mert nekem ez nem egy átlag sorozat. Sokkal többet foglalkozok vele, önző, fandomos elvárásaim vannak. Emiatt nem vagyok teljesen objektív, de mivel ismerem a spoilereket, amik ráadásul eddig nagyon pontosak is voltak, ezek alapján én bizakodok az összképet is tekintve. De lehet, hogy ami sokak szerint jó dolog, azt még többen fogják fikázni. Rengeteg vélemény van, ami tök jó, de a többségükkel nem értek egyet. Szerintem nagyon jó ez az évad és csak egyre jobb lesz.

cyborgwings : nem pont neked szántam a “jó tanácsot”, sajnálom, ha megsértettelek. Nem teljesen értek veled egyet, de nem is akarok már írni többet a Glee minőségéről, mert fölösleges és nagyon fárasztó. A két kedvencemet se fogom megvédeni, megérdemlik, hogy főszereplők. A csalódásait meg mindenki lerendezi majd magában.
Chord a nyolcadik részben már benne lesz, meg én is úgy tudom h Jon Groff is visszajön.

kotterovány - 2011. 11. 02. 22:43

szerintem jöjjön vissza még a halott nénike is, és akkor még többen lesznek, még több plotot cseszhetnek el!
Reni: Neked a kedvenced Santana meg Brittany, velük elfogult vagy (én is), de vedd ki őket a képletből, és azonnal látszik, hogy milyen baromi unalmas az egész. Annak a néhány mondatnak örülünk, amit mondanak, de az nem normális, hogy a legkevésbé sem érdekel senki másnak a sztorija. na és ez nem így volt az 1. évadban.
a zenéről meg nem is érdemes többet beszélni, már nem is csak annyi a baj, hogy a musical-ek átvették az irányítást, hanem úgy tűnik, mintha egyszerűen valami süket vénember irányítgatná a dolgokat (tessék megnézni a wikin a következő részek számait, úristen)

Desperate HOUSEwife - 2011. 11. 02. 22:58

Tudjátok, mi a bajom nekem ezzel a “mélyítsük a karaktereket” dologgal? Ez ott bukik, hogy kvázi főszereplőt csináltak a leghülyébb/legnaivabb meg a legaljasabb karakterből. Nem, már nem utálom Santanát, mert mutattak vele kapcsolatban is érdekes dolgokat, de mégis mindig visszaviszik a “bomlasszuk a Glee clubot, sztár akarok lenni, jobb vagyok, mint bárki más és Brittany az enyém”- vonalra, és én személy szerint rohadtul nem ilyen főszereplőket szeretnék a kedvenc sorozatomnak. Főleg, hogy ők sem fejlődnek, mert amikor már azt hinném, hogy Brit komolyodik vagy Santana kedvesedik, a következő részre már nyoma sincs a dolognak.

Ha mélyíteni akarják a karaktereket, akkor foglalkozzanak azzal, hogy újra embert csinálnak Quinnből, megmutatják, mi történik most Mercedes + Kurt, Tina és Artie barátságával, meg azzal a két kapcsolattal, amik elvileg a sztori központi szálai lennének, és jelenleg pont együtt is van mindkét pár.

thomiss - 2011. 11. 02. 23:00

Rossz volt, nagyon rossz volt.
Értem én, hogy hatalmas business lett belőle, és fentről irányítják őket, de amikor a semmiből előrángatták Blaine-t és elkezdte énekelni a Last Friday Night-ot, akkor 30 másodpercig üveges tekintettel bámultam magam elé, majd átugrottam a jelenetet. Blaine az új Rachel, akinek 10-ből 8 részben szólót kell énekelnie?
Rory karaktere nem szimpatikus, pedig Damian a Glee Projectben annyira szerethető volt, itt meg csináltak belőle egy lúzert.
A Quinn-Puck-Shelby háromszög (plusz a gyerek, de őt lefokozták kelléknek) unalmas, a rész végi fordulatot pedig a közepétől lehetett sejteni.
Jövő héttől sem várok jobbat, nem hiszem, hogy sikerül nekik az, amit pl. a Buffy-ban Whedon zseniálisan ábrázolt.

cyborgwings - 2011. 11. 02. 23:21

REni, nem vettem sértésnek egyáltalán, csak az ilyen megnyilvánulásokat egész egyszerűen nem értem. :)
örülök, hogy neked tetszik az évad, mi meg nézzük tovább, hogy hátha nekünk is tetszeni fog. újra.

Garru - 2011. 11. 03. 09:28

Huh, ez de rossz volt.
Unalmas, erőltetett (Blaine szólója mit keresett a részben egyáltalán?!) érdektelen, sőt helyenként ízléstelen (macskaalomból vidáman falatozzák a csokit, na persze).
Pedig a második évad vége felé felcsillant a remény, hogy megint egy jó sori lesz a Glee, de sajnos nem. Van egyáltalán elképzelése az íróknak, hogy hová akarnak eljutni, mit akarnak a karakterekkel? Nem úgy tűnik…
Egyébként nincs valami fórum, ahol lehet tiltakozni Darren Criss szerepeltetése ellen? Rémes, hogy szinte minden részben nyomatják a szólóit.
Nekem amúgy a zenék bejöttek (kivéve a last friday night-ot), még a kis ír gyerek szólói is. :) De tény és való, hogy az első évadban sokkal ütősebb zenéket nyomtak.
Kaszára még nem érett meg nálam a Glee, de hogy ezentúl nem lesz heti nézős, az tuti.

Zane - 2011. 11. 03. 16:16

A rész csúcspontja az volt, mikor Finn közölte Blaine-nel, hogy üljön le.

Egyébként meg majdnem elaludtam alatta pedig még ettem is közben.

mgitta - 2011. 11. 03. 18:48

Hát elég vegyesek voltak az érzéseim a rész láttán. Két dolognak örültem: hogy megjelent Damian, akit imádtam a Glee Projectben, és hogy a Kate Perry szám kivételével a többi szám egész elviselhető volt. (a mostani évad zenei felhozatalához képest).

Sokat gondolkodtam, hogy mi lehet a gondom a Glee-vel, és rájöttem: mivel túl sok szereplő van, ezért nem hoznak mégegyszer ennyi újat, hanem belőlük oldják meg a “sötét” oldalt is. És ez szar. Mert megkedveled Quinnt, Santanát, imádod Mercedest, és egyszerűen ebben az évadban falra mászol tőlük. Mert kell a negatív karakter, de nem hoznak be igazi negatívat, hanem a korábbi pozitívakból csinálnak mondvacsinált okokkal negatívat. És valóban ugyanazokat a köröket futtatják velük. Tavaly, mikor Kurt itt hagyta a csapatot, tényleg szomorú voltam, mert elment. Most meg sem érint a szétválasztás, hiszen valahogyan úgyis össze fognak jönni megint.

Túlságosan egysíkúak lettek a szereplők. Oké, mindenkinél megszoktunk már dolgokat, de minimális változásokat lehetne hozni (nem agyament fejreállásokat). Ha megnézitek az elejét, Rachel, aki elvileg főszereplő, ugyanolyan, mint most, semmi változás nem történt nála, számomra ugyanaz az idegesítő liba, akit nem tudtak megszerettetni a készítők. Quinn egy külön esettanulmány, a kedvenc szereplőmnél csak lesek, hogy ezt most komolyan gondolják vele? És oké, semmi bajom a melegekkel, de a Kurt-Blaine szál éppen elég volt, nekem tök fölösleges ezt a Santana-Brittany párost lefuttatni, amit még erőltetettnek is érzem, Santana számomra egyáltalán nem tudja hozni a leszbi lányt. Sue-ról ne beszéljünk, egy katasztrófa, semmi poénos nincs benne, fárasztó az egész.

Csak azt nem értem, hogy az 1. évad óta könyörög mindenki Mercedesért, Tináért és Artieért, velük miért nem foglalkoznak részletesebben, nem csak egy-egy epizód erejéig? Valami átívelő szálat nekik is lehetne adni. Mennyi szerepük volt ebben a részben? Két mondat?

A zenékből meg továbbra is hiányolom a kreatív feldolgozást, a kórust. Szólót, duettet már annyit lenyomtak a torkunkon, hogy elegem van belőlük, mikor lesz már valami igazán eredeti, ötletes és kórusos szám?

JD - 2011. 11. 03. 22:42

Valóban gyengébb volt ez a rész, mint az első három, pedig mennyit kellett várni rá…
Damiannek örültem, bár sajna túl lúzer lett a karaktere, a TGP-ben sokkal kedvelhetőbb volt. A zenék most se voltak az igaziak, Blaine szólóitól én meg már régóta falra tudok mászni. Amin azonban rendesen kiakadtam, az a csókjelenet… Én egyébként örülök a Puck-Shelby kapcsolatnak, mert tanár-diák viszony még nem volt a Glee-ben, és szerintem ők jók is lennének együtt, de nagyon szarul volt felvezetve ez a csók. Mármint elvártam volna, hogy bemutassák, hogy hogyan jutottak el idáig.
Ahogy elnéztem a következő részek zenei felhozatalát, elvileg lesz egy rész, amiben sok mashup lesz, talán majd ott lehet várni valami egyediséget.

bibi - 2011. 11. 04. 02:18

számomra ez az évad teljesen igazolta a félelmeimet: murphy ugyanúgy elrontotta, mint a nip/tuck-ot. ott is, egy kiváló alapötletből lett egy nagy rakás, értelmezhetetlen és logikátlan sz_r.
(nem tudom, hogy személyesen ő mennyire felel a történetekért, ennyire nem értek a sorozatok kulisszatitkaihoz, de ő a közös a két sorozatban.)
lehet, hogy két egészen eltérő világot mutat be a két sorozat, de egyiknek sincs semmi köze az “élethez”, a valódi emberi érzésekhez, amik meg tudnak érinteni, és amik igazán jóvá tesznek egy történetet. nem azt várom, hogy mindenben hiteles legyen, na de azért ennyire pszichológiailag abszurd dolgokat kitalálni részről részre… műanyag, hiteltelen karakterek, semmi jellemfejlődés, semmi őszinteség, semmi szeretet. :(
ha legalább a dalok jók lennének, na de azok is milyen unalmasak már?
damiannak adhattak volna egy kevésbé közhelyes szerepet, nem értem, miért kell erre az “ír hülyegyerek” témára kihegyezni a dolgot.
szóval no comment.

Platschu - 2011. 11. 05. 21:37

A zenei része borzalmas volt, de a történet és a párbeszédek szerintem továbbra is jók. Ki lett jelölve a kettős összecsapás irányvonala, így kíváncsian várom, hogy mit építenek fel rá. :)

REni - 2011. 11. 09. 03:49

A The First Time című epizódról a véleményem:

http://i40.tinypic.com/15ott0n.gif

Borzasztó rész volt tényleg és nem értem a hype-ot. Az America viszont nagyon jó volt meg a Boy like that is, amikor azokat mutatták, akiket kell. De ez milyen vágás volt már? lol
Előre tudtam h szar rész lesz, már múlt héten is úgy tettem, mintha nem is létezne, de fogadjunk h én leszek az egyetlen, akinek nem tetszett! :D

Az álmatlan éjszakám fénypontja a következő rész promója volt. OMG!!!
Akit érdekel, kattintson rá:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TYOGxuHgCeU

Helix - 2011. 11. 09. 11:51

Nemtudom, nekem pont hogy bejött a mostani rész :D

len90 - 2011. 11. 09. 15:11

Nekem tetszett a rész, bár a felénél megilyedtem, hogy nem merik megugrani, amit akarnak és ugyanúgy kihátrálnak az egész szex téma elől, mint anno az első évad hasonló témájú részében, szerencsére nem ez történt, így a végére pozitívra hozta ki magát nálam ez az epizód is.
Én szeretem ezt az évadot, jó, hogy van újra átívelő történet, hogy minden részben egy kicsit előrébb jutunk.

JD - 2011. 11. 09. 15:15

Szerintem ez egy kifejezetten jó rész volt, nekem nagyon tetszett :) Még Blaine sem idegesített, mert végre találtak indokot, hogy szerepeltessék, nem csak úgy a semmiből adta elő a kötelező szólóit, mint máskor. Most a Warblers jelenléte sem zavart, a szám is tetszett, plusz behoztak egy harmadik felet az idilli melegkapcsolatba, ami szerintem jót tett nekik. Plusz örültem Karofsky felbukkanásának, szerintem tök jók voltak Kurttel, én nem bánnám, ha köztük is lenne valami :)
Finn sztorija is tetszett, meg az is, hogy a máskor elhanyagolt szereplők (Tina, Mike, Artie, Beiste) is kaptak 1-2 momentumot. Érdekes, hogy kb. fél óra eltelt, mire rájöttem, hogy Will nem is szerepelt (aztán felbukkant mégis), plusz a vége felé észrevételeztem, hogy Sue egyáltalán nem volt most. De nem is bántam, valahogy nem hiányoztak az erőltetett felnőtt-szálak, simán elment ez így szimpla tinisorozatként. A zenék is egészen bejöttek, az America meg a Rachel-Santana duett (és közben a Blaine-Sebastian bevágások) nagyon jók voltak.

kotterovány - 2011. 11. 09. 15:15

komolyan nem hiszem el, hogy minden héten alul lehet múlni az előző heti borzalmat…

Desperate HOUSEwife - 2011. 11. 09. 19:07

És amikor már kezdek letenni a Gleeről, akkor hoznak egy ilyen epizódot, mint ez, ahol újra szerethető mindenki és teljesen hihető a sztori, nincsenek túlkapások, karakterfejlődés van, és olyan dolgokkal foglalkozik, amivel egy tinisorozatnak kell is foglalkoznia: szerelem, kapcsolatok, jövő. Úgy volt jó, ahogy volt.

kri - 2011. 11. 09. 21:04

Mi történt Mr.Shue kinézetével? Rég nem néztem Glee-t, és nagyon furcsa a haja, arca…

Platschu - 2011. 11. 11. 00:15

Végre egy egész jó rész, amiben volt értékelhető szám is. :D

kotterovány - 2011. 11. 11. 12:16

na az ilyeneket hiányolom a 3. évadból. ez tökéletes:
http://vt.tumblr.com/tumblr_lufql9lLiC1qb2xtp.mp4

REni - 2011. 11. 11. 14:37

A VEVO elérhetővé tette mindenki számára most már. :)

kotterovány - 2011. 11. 11. 17:28

kb negyvenedszer nézem meg.
húúú vm nagy összeveszés van mögötte. ráadásul ez láthatóan a zárószám. sírásrívás.

betti - 2011. 11. 12. 20:45

tényleg állati ez a mashup :)) Én bírom a harmadik évadot, az előző rész pedig nagyon jó volt szerintem :) Örülök, hogy Sam visszajön, a Troubletone pedig egyre jobban tetszik, habár eleinte nekem ez a két kórus dolog nem jött be…a hetedik részben úgy néz ki lesz valami dráma, vmi sokkoló dolog, leglábbis ezt rebesgetik :) kíváncsi leszek. :)

JD - 2011. 11. 13. 00:15

Végre nagyon jók lesznek a jövő heti számok, reméljük, hogy a rész is :)

Zane - 2011. 11. 16. 12:04

RHI/SLY a legjobb dal amit eddig az évadban csináltak

kotterovány - 2011. 11. 16. 13:16

És akkor mindenféle hype nélkül csinálnak egy ilyen tökéletes részt. Nem értem én ezt…
Az első Puck dalnál megvettek kilóra. Visszatértek a fura kameraállások, a képzelgések, szuper.
A zenék. Végre! One Way Or Another, yaaaay! Hall&Oates, Adele!
Imádom, hogy külön van a két klub. A csajklub ezerszer jobb, mint a régi. A ND olyan, mintha mozgássérültekkel lenne tele.

És ennyi tökéletes Santana egysoros nincs is…Szerencsétlen, ennél keményebb módja a szekrényből kijövésnek nem létezik. Örülök, hogy ezt meglépték.

Valaki kiirtaná a kedvemért Rachelt és Kurt-öt? Köszi!

Robi - 2011. 11. 16. 15:04

Az évad legjobb része eddig, első évados színvonal, többet szerintem nem is kell mondanom.

betti - 2011. 11. 16. 15:09

Nagyon jó rész volt. Tökéletes zene, jó történet. 10/10 :))

Dr. McSteamy - 2011. 11. 16. 15:27

Tökéletes volt! Már az elején, Puck álmodozásánál éreztem, hogy jó lesz ez, és tényleg :D A befejezés is szuper volt, 10/10 minden szempontból.

CyClotroniC - 2011. 11. 16. 15:54

Azért a 10/10 merész, de mondjuk a zárószámmal együtt járó 8-assal tényleg az évad legjobbja volt. Érdekesség, hogy az utóbbi 3 epizódot nem a Muphy-Falchuk-Brennan trió írta, hanem az új írók. Ezt Michael Hitchcock-nak köszönhetjük, aki ’99-’07 között a MadTV-n dolgozott és írt össze majdnem 200 epizódot, így különösen szép, hogy nem a humorral próbálta meg eladni az epizódot. Az epizódvégi mashup végre volt annyira kreatív, hogy az első szezon szintjén lehet emlegetni (pedig a R.H.I.-et az egyetlen Adele szám, ami nem jön be, de így a kettő együtt zseniális volt). Ahogy elnézem, még a köv rész is ehhez a szálhoz tartozik majd, így írás akkor lesz, ha elértünk a következő checkpointig. Valszeg a jövőheti után lesz újabb fókuszváltás erről a szálról megint.

kotterovány - 2011. 11. 16. 17:10

CyC, ha azt vesszük milyen mélységekben honol a Glee manapság, akkor egy ilyen bakugrás megér egy 10/10-et. Ha az első évad 1-13-at vesszük, akkor természetesen nem. Remélem írsz róla.

Íróember volt a Bridesmaids-ben:) Vicces volt ott:)

Sokan követelik vissza Tina-t és Artie-t. A mostani részből is látszott, hogy mennyire feleslegesek, eldudorásznak ők a háttérben, többre nem alkalmas a figurájuk.
Az egyetlen negatívum a Burt-Sue párbaj volt, mert megakasztotta a történetet.

kotterovány - 2011. 11. 16. 20:19

Blaine lába milyen büdös lehet?:)

JD - 2011. 11. 16. 21:42

Nagyon jó volt az új rész, meg összességében elégedett vagyok a 3. évaddal (eddig). Jók voltak a Finn-Santana párbeszédek, a zenék, Puck és Shelby összes jelenete, Quinn és Shelby beszélgetése, és persze az utolsó 5 perc a Santana-drámával és az évad eddigi legjobb zenéjével. Még sok ilyen részt! :)

Cirmoscica - 2011. 11. 16. 23:24

Ááh, nagyon jó volt! A New Directions mashupja nem jött be, de a lányoké nagyon tetszett. Bár picit fura volt, hogy a végén mikor Mercedes hangját hallottuk, végig Santanát mutatták, nyilván az ő látványa fontosabb volt, de akkor is.
Az utolsó pár vágás meg zseniális volt, Naya Rivera játéka is meggyőző volt. Még-még ilyet!!

kotterovány - 2011. 11. 16. 23:59

Mért volt ez fura? Az a 2 sor, amit akkor énekel Mercedes, azpontosan Santana-ról szól. Szerintem pont, hogy nagyon jó volt az a vágás.

REni - 2011. 11. 17. 01:08

Hát ez megviselt egy kicsit. :( Annak ellenére, hogy tudtam h ez fog történni. Naya egy igazi pro, ebből min. egy Emmy jelölés lesz.
De ez a Puck/Shelby cucc annyira borzasztó…még a Hummelberry “barátság” is elviselhetőbb ennél.
A zenék jók voltak, és érdekes h nekem tetszett a ND mashup is, de nem értem h miért? Mert az nyilvánvaló h gagyi volt. :D
Az Adele mashup-ot kábé 135 milliószor néztem meg az utóbbi napokban, és már a színpad padlóját is kielemeztem, de még mindig ütött. Ja és 1. lett az iTunes-on. Yay! A vágás kivételesen itt kiváló volt egyébként, mert alapvetően a Glee-nél nem tudják h mi az, szóval ez most nagyon kellemes meglepetés volt. És azok azok a nüanszok Naya játékában.. zseniális! A pofont megérdemelte Finn, de a youtube kommenteket nézve, hát lol. Tény h nem a legfényesebb elmék írogatnak oda, de akkor is. Az igaz, hogy Finn-nek sincs valami sok önbizalma, Santana beszólogatott neki nagyon, de ez gonosz volt Finn-től, még ha nem is tudta h mi lesz a következmény. Santana nem volt rá kész egyáltalán (még a szüleinek se mondta el )és az nevetséges, ha valaki azt gondolja h megérdemelte. A színjáték/kompenzáció szurkálódás az semmiség ahhoz képest, amit ez az idétlen Finn csinált. Eléggé elszomorító, hogy sokan így gondolkodnak, hogy Santana megérdemelte meg h karma meg ilyen baromságok. Végül is csak az életét lehet valakinek tönkretenni így teljesen, főleg úgy h nem volt rá kész + Lima, Ohio… Az ilyesmi senkivel sem szabadna, hogy megtörténjen! De az jó, hogy ebbe az irányba mentek az írók, mert ennek legalább köze van a valósághoz, csak remélem nem szúrják el nagyon.
Cory amúgy igazi pofont kapott. :D Szegénynek piros is lett az arca, de ez így pont tökéletes volt.
Na a lényeg h nagyon jó volt, de ezek után inkább megnézek valami mesét.

CyClotroniC - 2011. 11. 17. 01:39

Nem hiszem, hogy Emmy vagy akár GG jelölést kapna érte. Nem a saját véleményem, hogy nincs ott a helye, bár ha leülnék listát írni, feltehetőleg nálam is kimaradna, de nem látom sanszosnak, hogy ott legyen a jelöltek között. Az Emmy konzervatív, évről évre ugyanazokat jelölik. A Glee amúgysincs a kedvenceik között, és ha az 1. szezonnal nem nyerték meg maguknak a szavazókat, amikor friss és kiemelkedő is volt a sorozat, akkor a 3. évaddal semmi esélyük sincs erre. Lynchnek odaadták, mert ő népszerű, de Colfer sem nyert a Grilled Cheesus-szel, pedig az kb a legjobb diák-alakítás volt eddig a Glee-ben.

Most előre bárkivel fogadok, hogy ott lesz:
– Jane Lynch (Glee)
– Julie Bowen (Modern Family)
– Sofia Vergara (Modern Family)
– Kristen Wiig (Saturday Night Live)

A maradék két helyet meg az ideihez hasonlóan simán Jane Krakowski és Betty White viheti majd. Nagyon esetleg még a Suburgatoryból valaki fennakadhat a rostán, de az se valószínű.

kotterovány - 2011. 11. 17. 09:14

Persze, hogy nem lesz Emmy. Még kicsit korai lenne.
A megérdemelte/karma témában olvastam egy jót:
straight people saying that santana deserved to be outed

your heterosexual privilege is showing

you literally have no idea what being outed could be like

you just don’t know

you don’t know just how live changing it can be

so no

you can’t really compare that to santana’s petty insults

i admit they were hurtful and she was being a little extreme

but really

being outed is a very real and serious thing that does happen to people

and sometimes it can actually ruin someone’s life

so

plz

acknowledge your privilege and stop talking

Akik azt mondják megérdemelte, meg Finn milyen fasza gyerek, azok nem gonoszok, meg bosszúállók, csak tudatlanok. Nem voltak ilyen szituációban, nem tudják, hogy ez a legfélelmetesebb rémálma minden melegnek.

CyClotroniC - 2011. 11. 17. 09:39

kotterovány: A karmikus dolog és a megérdemelte azért két különböző reakció szerintem. Megérdemelni nyilván nem érdemli meg senki, de az vitathatatlan tény, hogy Santana nem kis köcsögnek volt megfestve az eddigi történet során, ami részben nyilván a belső frusztrációból táplálkozott, de ettől ugyanúgy nem érdemli meg, ahogy fel sem jogosítja arra, hogy úgy bánjon a többiekkel, ahogy néha bántott, mert azok se érdemelték meg, ha már ezzel jövünk. Érdekes párhuzam amúgy, hogy a másik szexualitásával szenvedő karakter, Karofsky is hatalmas bully volt, így kicsit ismétlésszagú az egész.

kotterovány - 2011. 11. 17. 09:59

Persze, hogy a többiek sem érdemlik meg, hogy parasztkodjon. Csak szerintem nincs azonos súlyban a két dolog.
Bully ismétlés engem azért nem zavar annyira, mert alapvetően kétféle closet gay-t ismerek: bully-t és depresszióst, tehát olyan sok választási lehetőség nincs.
Nekem pl Kurt sokkal inkább science ficton, mint Karofsky vagy Santana.

CyClotroniC - 2011. 11. 17. 10:07

Ő lenne a ‘fabulous gay’ akikkel tele vannak az énekes realityk válogatói ;D

Karofsky a 2. szezon igen kevés jó pontjainak egyike volt, ennek ellenére úgy vagyok vele, hogy ha tudták, hogy Santana-val ezt majd meg akarják húzni, úgy Davet nyugodtan kihagyhatták volna korábban, mert így nagyobbat ütne ez a szál, és kevésbé lenne önismétlős mellékíze, még ha nem is ugyanaz a felállás.

kotterovány - 2011. 11. 17. 10:55

na ez a lényeg, hogy ezeknek általában fogalmuk sincs arról, hogy 2 rész múlva mi fog történni:))

REni - 2011. 11. 17. 12:10

Jólvanmár, tudom h ez az Emmy dolog nem túl valószínű, de nem is kizárt. Benne van a potenciál, sokan elismerik a csajt olyanok is, akik alapvetően egy rakás szarnak tartják a sorozatot és ő az egyetlen színfolt szerintük. Olvassatok külföldi kritikákat. :)
Santana-t elvileg nem támogatja senki.Hát Brittany nyilván, de fél attól h elveszíti. Meg alapvetően utálja saját magát, nagyon. Karofsky nagy bully volt, de az apja mellé állt teljesen. Meg ő a szekrényhez csapkodta Kurt-öt. Santana eredetileg is ilyen volt, hogy beszólt mindenkinek. De a szekrényhez csapkodás, félelemkeltés szerintem nincs egy súlycsoportban néhány szurkálódással, amit nem gondol komolyan. Ezeket csak azért csinálta, hogy valamiből erőt tudjon meríteni, mert a középiskola ott nem egy kedves hely. És ez csak inkább álarc. Plusz Kurt soha sem mondta volna el senkinek, hogy Karofsky meleg. Santana még a szüleinek se mondta el és valószínűleg azért fél ilyen nagyon, mert tudja h nem lesz pozitív a fogadtatás. Majd a következő részben kiderül valami ebből, csak szerintem kicsit össze fogják csapni, mint általában. Bár ez elvileg nagy storyline lesz, szóval meglátjuk.
A beszólogatások, amiket nem is gondol komolyan meg a legeslegnagyobb félelmének valóra válása, ráadásul ilyen formában… Saját magát se fogadta el még, de most már mindenki tudja a titkát, nem meglepő h összetört. És egy pofon azért belefér szerintem, amit meg láthatóan meg is bánt.

REni - 2011. 11. 17. 12:16

Közben rájöttem, hogy már megint ugyanazt írjuk. :D

Desperate HOUSEwife - 2011. 11. 17. 18:33

Nem, nem ugyanaz a súlya a szemétkedésnek meg az outolásnak, de legyünk reálisak azzal kapcsolatban is, hogy Finn célja nem az volt, hogy most lejáratom és tönkreteszem az életét. Santana sorozatos övön aluli támadásaival szemben (amik nem most kezdődtek, és tavaly gyakorlatilag tönkretették a Rachellel való kapcsolatát), meg azok a szurkálásai, amik pont a legsebezhetőbb pontján találták be (nem vagy elég jó Rachelhöz), plusz a tény, hogy mindig a gyengébbet bántja, azok ellen keresett fegyvert és felhasználta az első dolgot, ami eszébe jutott. Ez számomra sokkal inkább a “kiszaladt és nem szívhatom már vissza soha” -eset, mint tudatos gonoszság, ami ha már itt tartunk pont Santana jellemzője. Tudom, hogy a Glee nem kezeli valami elegánsan ezeket a dolgokat (ld. még ahogy a 2. évadban Lauren megverte Santanát, rossz volt nézni), de itt biztos vagyok benne, hogy nem azt akarták kihozni, hogy megérdemelte, nem is azt, hogy jogos volt Finn reakciója, de nem is azt, hogy most Finn az ősgonosz és ezzel szegény lány életének vége van. A forgatókönyv sokkal inkább a “karma is a bitch”-vonal lehetett, de a fandomban olyan erős indulatok vannak mindkét oldal irányába, hogy nem feltétlen ez jön le róla.

CyClotroniC - 2011. 11. 17. 18:45

Pedig ez tényleg csak ennyi lenne papíron szerintem is…

Amúgy állítom, hogy a Glee-t a túlzott hype és rajongói klubbok tették tönkre, meg persze az író-trió, akik kiakartak mindenkit szolgálni, mindenkinek a kedvére akartak tenni, meg zeneileg aktuálisak lenni, majd musicalesek, stb, stb, stb… A Glee még a terhességgel se vette magát komolyan a ‘hot tub’ indokkal meg a kipárnázott hassal ugye, de onnantól kezdve, hogy megpróbáltak komoly dolgokról is mesélni, valahogy összeomlott az egész. Meg kellett volna maradniuk, egy nobrainer, végigmosolygós, feelgoood ökörködésnek, amilyenek az első évad alatt voltak.

Egyszerűen hiba volt az aranyos karikaturisztikus karaktereiket belevinni a drámába, és olyan témákba kapdostak bele felületesen, ami sokkal inkább illene egy brit tinidrámához, mint hozzájuk. Mindenesetre most már ezt a 3. évadot végignyögöm, mert várnék valami első szezont felidéző katartikus finálét a végére, bár nem sok reményt fűzök hozzá…

REni - 2011. 11. 17. 21:06

Szerintem a Glee-nek akkor volt annyi, amikor a Fox fejesek rájöttek, hogy ez egy aranybánya. Megkapták a plusz kilenc részt és onnantól lejtő.
Rákaptak Blaine-re a 12-13 éves kislányok meg a Warblers-re is sajnos. Az a gusztustalan hype, amit még mindig kapnak…
A Glee fandom egy hatalmas online közösség és szerintem jó, hogy van. Elkerülhetetlen volt, hogy létrejöjjön. Nagyon színes ez a közösség, eszméletlenül szórakoztató, nagyon tehetséges sok mindenben, etc. Érint a sorozat olyan témákat, amit könnyebb így feldolgozni. Amit pl otthon és a barátainknak félünk elmondani, tudjuk mire gondolok. A rajongóknak annyira azért nem egyszerű befolyásolnia a sorozatot, főleg olyan dolgokra figyelnek inkább a csatornánál, ami pénzforrást jelenthet.
A Klaine fandomot (Blaine-t főleg) az összes többi fandom utálja, de nem lehet nagyon mit csinálni sajnos, tőlük jön a legtöbb pénz.
És az, hogy az eredetileg háttérben tengődő színészekről is kiderült, hogy hihetetlenül tehetségesek, ez is egy jó dolog.
Nem valami jó ez a sorozat, de nehéz tőle megválni. Én nem hasonlítom az első évadhoz az új részeket. Csak a második évadnál legyen jobb, és ezek a részek eddig nekem mesterműnek számítottak az előző évadhoz képest.
Szóval szerintem a pénz/itunes, a túl sok befolyásoló tényező tette tönkre a sorozatot már régen és hálát adok a cast-ért meg néhány karakterért akikkel tudok azonosulni, mert ha ők nem lennének, akkor már régen nem nézném.
Santana-val kapcsolatban kár is lenne tagadnom, hogy elfogult vagyok, de nem igazán tudok együtt érezni Finn-nel.

Platschu - 2011. 11. 17. 22:57

Elvileg akartak öngyilkos szálat bedobni, de ettől még simán átmehet kísérletbe a dolog. Én Karofskynál vártam ez, de ez elég sokkoló lenne a Santana szál folytatásának is. :(

Finn miből jött rá a dologra? Ez valahogy nem tiszta.

S nem arról volt szó az 1. évadban, hogy Rachel mamája leszbikus (+ apái melegek)? Vagy én emlékszem rosszul?

REni - 2011. 11. 17. 23:38

Rachel anyja nem Shelby?

kotterovány - 2011. 11. 17. 23:49

“Rákaptak Blaine-re a 12-13 éves kislányok meg a Warblers-re is sajnos. Az a gusztustalan hype, amit még mindig kapnak…”
Igen, pl mi az istent keresett a mostani részekben a Warblers? Semmi közük a történethez.

“A Glee fandom egy hatalmas online közösség és szerintem jó, hogy van.”
Sztm meg borzalmas hogy van. Akkora nyomást gyakorolnak az írókra, hogy ez szörnyű. Persze az a hülye, aki hagyja.

kotterovány - 2011. 11. 17. 23:55

Rachel anyja persze, hogy Shelby. Hát hogy hasonlítanak már!:)))

“Finn miből jött rá a dologra? Ez valahogy nem tiszta.”
Finn az egy McKinley suttogó, csak néz egyet és máris tud mindent:) Pl. a dobolása után is levágta, hogy Puck Shelbyről énekel.

Én is úgy gondolom, hogy Finn nem gonosz, csak egyrészt tele volt már a töke, de ahhoz buta, hogy ötletesen visszavágjon egy beszólásra, ezért ez kicsúszott. És mivel heteró fogalma sincs róla, hogy milyen károkat okoz ezzel másnak.
Ott van az az utolsó mondat, hogy “Te idióta, most mindenki meg fogja tudni. MINDENKI.” Nem érti, mert hülye.

REni - 2011. 11. 18. 01:19

kotterovány: Mondjuk az lehet, hogy nem látom reálisan a fandomot, de szeretem a saját részlegemet. :D És azt tudom, hogy Darren fangirl-jei idegesítenek nem kicsit. Jólvan, lényegtelen is, mert ezzel úgy se lehet mit csinálni.

És behoznak még egy Warblers szerencsétlent és persze, hogy a Klaine kapcsolathoz van köze. :) Miért is ne? Hiszen annyira jó pasi és kiváló színész ez a nemtudomhogyhívják és tökre izgi, hogy lehet h veszélybe kerül a tökéletes kapcsolat. Meg alapvetően Kurt nagyon tiszteletreméltó, mert meleg és Blaine egy isten. Ez a szerelmi háromszög dolog annyira érdekes volt az ötödik részben, remélem folytatódik. :):):):):):):)

Gondolkozok ezen a Finn dolgon. Mindketten hibásak voltak, de Finn sokkal nagyobbat hibázott. Finn-nek fogalma sem volt arról, hogy mik lesznek a következmények. De azt gondolná az ember, hogy aki egy tető alatt lakik Kurt-tel, annak van valami fogalma a témáról és hogy ezt nem teheti meg, de nem úgy tűnik. Kicsúszott, de egyáltalán nem bánta meg, mert azt gondolta h ez nem nagy szám és csak az iskola tudja. Kurt-öt se bántotta senki azért, mert meleg és Santana-t se fogják, áá dehogyis. Most meg csak az egész állam tudta meg Finn okosságának köszönhetően. Persze úgy is kibékülnek, mert Finn rájön h ez nagyon gáz volt és minden happy lesz. Csak engem az zavar igazán, amikor olvasom a kommenteket más oldalakon és szerintük Santana megérdemelte, mert egy bitch azt kész. Nekem valahogy nem egyenlő továbbra sem a Finn/Santana helyzet.
És nem neked magyaráztam ezt, mert egyetértünk nagyjából. :)
Tök jó, hogy néhány perc ekkora vitát tud gerjeszteni a nézők körében.

Platschu: Finn láthatatlan az iskola folyosóin, erre rájöttem ebben az évadban. Másfél méterről se veszi észre senki, hogy hallgatózik. Még egy titkos ügynöke is van Rory személyében. :D
Az egész ND tudta már valószínűleg. De ez is egy olyan dolog, amit nem magyaráznak meg. Bár ha jól emlékszem Brit-Brit-nek volt egy kétértelmű mondata a Fondue for two videóban, és Santana mérges is volt rá eléggé. Ja tényleg, és ez benne volt az újságban is, és elindult a pletyka az iskolában tuti, de ez csak pletyka szint lehetett. Ezután Karofsky-val való kínlódás továbbra is, prom queen cucc, ráadásul Artie is ott kotnyeleskedett még akkoriban. A cheerios meg a túlgonoszkodás is azért kellett, hogy erősebbnek látszódjon, nagy volt a nyomás.
A ND meg sűrűbben találkozott velük, szóval ők jobban átlátták a helyzetet gondolom. Rachel-nek korábban is volt valami megjegyzése a Landslide után és lehet h Finn beszélgetett a barátnőjével erről.
Szerintem. De nehéz lenne megmondani, hogy pontosan honnan tudta. :D

Platschu - 2011. 11. 18. 01:20

Finn dobolása egy vicc… Nagyon irritálnak azok a bevágások. Én egyébként többnyire szeretem a Gleet, de ezek a mű örömködések vagy örömtáncok a tanteremben nekem kicsit már sok, pláne úgy, hogy előtte két perccel még acsarkodtak egymással.

REni - 2011. 11. 18. 01:33

Cory zenész, tud dobolni és csak promózni akarja a zenekarát. :D
Amúgy igen, a kamu zenekar a semmiből tényleg wtf, de én már hozzászoktam az ilyenekhez. Sokszor vannak érthetetlen dolgok. “But it’s Glee…”

kotterovány - 2011. 11. 18. 12:02

Én pont ezeket a részeket szeretem, amikor elmennek egy nem reális világba. Az első részekben ilyenből nagyon sok volt, teljesen máshogy néztek ki a képek, tök sok fura kameraállás volt. Volt a történet, de csomó gondolatot, érzést, képzelgést nagyon ügyesen, filmes eszközökkel mutattak be. Cyc-el értek egyet, hogy a Glee egyik nagy tévedése az volt, amikor komoly témákba belevágtak, meg azt hitték okítani tudnak. Ez a meleg téma is… Egy ilyen korán kezdődő, családi műsorban, csak karcolgatni tudják a felszínt, ezért gondolom azt REni, hogy tényleg nem ér annyit az egész, hogy hatalmas elemezgetésekbe menjünk bele.
Komolyan, pl milyen volt az a Brittana éttermi beszélgetés? Hát ki beszél így??

Desperate HOUSEwife - 2011. 11. 18. 16:23

Még annyit a Finn az “ősgonosz” témához, hogy Finn nem véletlen gondolta azt, hogy már az egész suli tudja, ND-nek szerintem egyértelmű a dolog egy ideje (Landslide + Brittany elszólásai), meg a suli többi diákja előtt se nagyon titkolta a két lány a dolgot, valamint azért az a diák sem vétlen a dologban, aki kiszellőztette a történetet a sajtónak, ezt Finn soha nem lépte volna meg. Részemről ennyit erről, a fandom tényleg nagyon sarkosan reagál már mindenre.

kotterovány - 2011. 11. 18. 18:07

azért onnan is sejthette, hogy amikor elvitték a csajok randizni, akkor santana ezt mondja neki:
I’ll just give you an introduction into the way that we work. You buy us dinner and we make out in front of you. It’s like the best deal ever.
:))

Platschu - 2011. 11. 18. 20:38

Már előre elképzeltem a folytatást. Santana tombol, egónak annyi, de aztán még a végén hálás is lesz Finn-nek, hogy felszabadult és hogy valójában nem is ő fedte fel róla az infót, így később még bocsánatot is kér a pofonért. Blablabla…

Timi - 2011. 11. 19. 09:27

Kicsit le vagyok maradva, az új részből még csak a Rumor has it / Someone like you mash upját láttam, mert pont beletekertem, de ez valami fantasztikus lett!!!! Majd most nézem a teljes részt végig :))

Timi - 2011. 11. 19. 09:36

…és Santana alakítása is fantasztikus!

hugócs - 2011. 11. 20. 06:41

Nagyon jó rész volt főleg az utolsó pár perc.

kri - 2011. 11. 23. 20:17
kotterovány - 2011. 11. 24. 12:18

ócska

kri - 2011. 11. 24. 22:29

nekem sem tetszik…nem egy Someone like you/Rumor has it. Elég középszerű lett.

Platschu - 2011. 11. 30. 08:38

3×07 Még csak az első öt percet láttam, de nálam azt hiszem, hogy érik a cancel. Ez egy vicc volt, ahogy a múlt heti részt folytatták.

kotterovány - 2011. 11. 30. 11:30

Szomszédok-szintű párbeszédek vannak ebben a részben. Sokszor mondtam már, de azt hiszem megint mondom: ennél lejjebb még nem volt. Még a viszonylagosan jó (de teljesen ötlettelenül előadott) számok sem segítenek.

JD - 2011. 11. 30. 14:28

Hát nem tudom, lehet, hogy az én készülékemben van a hiba, de nekem ez a rész is tetszett. Oké, kicsit gyengébb volt, mint az előző kettő, de azért rossznak nem mondanám. Zenei téren is látok fejlődést, a Girls jut wanna have fun kifejezetten jó volt, még meg is könnyeztem kicsit :D Santana és nagyija beszélgetése ütött még nálam, ott már tényleg megsajnáltam szegény csajt. Amúgy meg abban a jelenetben nagyon csinos volt Santana, nem bánnám, ha megint kilépne a szurkolócsapatból (Brittany szintén). A Puck-Shelby-Quinn háromszög tetszik, csak kicsit jobban is kidolgozhatnák. Amúgy meg azt néztem, hogy Puck mennyit öregedett, nem tűnik sokkal fiatalabbnak Shelby-nél, plusz a haja is nagyon gáz így.

Desperate HOUSEwife - 2011. 11. 30. 15:16

Girls Just Wanna Have Funban csak azt nem értettem, hogy miért vették jóval mélyebbre, mint Finn/Cory hangfekvése? Így szinte élvezhetetlen volt, pedig ez egy ötletes feldolgozás lett volna. Hát igen, a zenék megint gyengék voltak, és az a szomorú, hogy most még oylan számokat is énekeltek, amiket eredetiben szeretek. Régen rossz, ha a Glee-s változatuk lapos és unalmas.

És tényleg nem áll jól nekik a dráma, ezt a 3. évad sajnos minden epizóddal bebizonyítja. Nem hitelesek a reakciók, a viselkedés. Az egész csoport Santana-val szembeli viselkedése teljesen érthetetlen. OK, értem én, hogy sajnálják, de ez a hirtelen ajnározás nagyon éles váltás. És egy iskola, ami diákelnöknek választja Brittany-t? Na ez az, aminél már nincs lejjebb.

Atter - 2011. 11. 30. 17:05

Tudom, hogy nem volt egy kiemelkedő epizód, de nekem most ez rész adta vissza a hitem ebbe az évadba. Most érzem először úgy, hogy talán tartanak valamerre. Nem klappol még nekem minden, de jobb, mint volt.

Nessa - 2011. 11. 30. 19:09

Szerintem túl sok dolgot zsúfoltak ebbe a részbe, és így valahogy az egésznek nem sok értelme volt. Sue-ék sztorija pl. nem tudom, minek kellett most ide, miközben pont csak az maradt ki, amiről az epizódnak – a címe alapján legalábbis – szólnia kellett volna.

Cathy07 - 2011. 12. 01. 23:10

Ha nem az első évadhoz mérem, akkor nem olyan rossz ez a harmadik évad. Sajnos számomra az igazi Gleenek vége lett valahol a második évadban… Már csak megszokásból nézem, illetve “tiszteletből” mert olyan jó volt az első évad. :D

Ebben a harmadik évadban ritka, hogy áttekerem a dalbetéteket, ez is haladás, pedig a minimum lenne ez…

Ami nagyon hiányzik nekem a Gleeből, az az irónia. Én értem azt, hogy mindig volt, aki komolyan nézte a Gleet, de ne kényszerítsenek rá, hogy nekem is úgy kelljen, mert az akkor elég csúfos. :D Pont az veszik el belőle, ami miatt igazán különleges és jó volt.

Az elnökválasztással kapcsolatban. Én azt nem értem, hogy hogyhogy ők indultak… Elvileg ők (voltak?) a suli lúzerjei, amin az se segített, hogy focisták is beálltak a csapatba. Vagy ilyeneken a lúzerek szoktak elindulni? Valahogy nem vok benne teljesen biztos. Okés, hogy Brittany pompom lány, de akkor is…

A második évad mondjuk nekem már ezért megérte: http://www.youtube.com/watch?v=js_F6pQZOXQ de csak azért, mert sztem a refrén nagyon hasonlít a True Blood főcímére-mármint a zene és a dallam, nem a szöveg:P- és erről senki nem tud lebeszélni, pedig volt, aki igyekezett! :D

REni - 2011. 12. 02. 16:33

I Hugged A Girl…

Heather/Naya/Brittana fandom—> Twitter Rage 2.0
meg általános WTF reakció mások részéről is.

Nagyon, nagyon, nagyon negatív kritikák mindenhonnan.

Matthew Hogdson még ma is azt gondolja, hogy amit művelt az zseniális, egyszerűen fantasztikus. Kis szarrágó komolyan.. Még azokat is folyamatosan letiltotta Twitteren, akik építő jellegű kritikát írtak neki. Csak azt a néhány pozitív tweet-et retweet-elte (húú ez nagyon magyarosra sikerült)pl ezt:
FOX_Research FOX Research
#GLEE delivered its highest rated telecast in A18-49 (3.2/8) and total viewers (7.8 million) since 10/4/11
ez amúgy a cliffhanger miatt lehetett, de szerintem erre ő még mindig nem jött rá…

Az egész résztől hányingerem van még mindig. Elképesztő, és nagyon ijesztő, hogy ilyet meg mernek csinálni, pont ők. Sokszor védtem már meg ezt a sorozatot, de ez a rész… igen, ez csak egy sorozat, de az üzenet, amit közvetítettek, az olyan szinten offenzív, hogy nincsenek rá szavak. Persze a Glee-re egyébként is nagyon jellemző, hogy offenzív, de ehhez már hozzászoktunk.
Most nem csak az LMBT közösség tagjait nézték semminek, inzultálták elképesztő módon, hanem úgy általában a nőket.
Ali Adler minek van? Marti Noxon minek van? Azt tudom h Brad meg Murphy leszarja a Glee-t az AHS miatt, de Ian is hol van?
Egy ilyen seggfejnek adták ezt a részt, akinek abszolút semmi fogalma nincs a témáról. Így összecsapni az egész storyline-t.. hihetetlen, ebből kisülhetett volna valami nagyon jó, de gyakorlatilag ráfostak az egészre.

Az Autostraddle kritika tökéletesen összefoglalja ezt a szánalmas szart:

http://www.autostraddle.com/glee-episode-307-recap-i-kissed-a-girl-offstage-122769/

Platschu - 2011. 12. 02. 21:35

Köszönöm a linket, tényleg jó kritika erről a rossz epizódról.

winnie - 2011. 12. 02. 21:50

“Matthew Hogdson még ma is azt gondolja, hogy amit művelt az zseniális, egyszerűen fantasztikus.”

azért egy írón, már persze, ha a szituk okésak voltak, csak a dialógok csapnivalóak, nem kéne leverni a dolgot, hiszen a fehér táblára az írószoba brainstormingja került fel (amiben murphy most végig ott van). ha a storyline a necces, akkor az közös malőr, nem csak a párbeszédeket megíró, jelenetket összekötő íróé.

a nézettségeltérés meg minimális, máskor ugyanennyi lesz mínuszba.

REni - 2011. 12. 03. 00:46

Igen, tudom h az adott író sosem teljesen egyedül írja meg az epizódját, de a “felelősség” nagyobb százalékban az övé. Az a legszomorúbb az egészben, hogy Marti Noxon, Adler meg a többiek szabad utat adtak ennek az epizódnak. Kivágták a releváns jeleneteket, mint általában és ami a tv-be került végül, az borzalmas. Hatalmasat hibáztak és sokan hangot adtak a nemtetszésüknek, teljesen jogosan. Sosem fogják elismerni a hibájukat a legkisebb mértékben sem.
Hogdson először építő kritikákat kapott nagyobb részben twitteren, tudomást sem vett róla és elkezdte retweetelni a számára tetszetős tweet-eket. (ez már megint nem magyaros, de nem tudom másképp leírni) Ez nem kicsit volt dühítő. Ezután már kapta a sértegetéseket. Hitchcock is írta, hogy örül h nagyon tetszett a rész a keleti partnak, jaj ugyanmár, senki se írt ilyet neki. Ez apróság, de nagyon idegesítő. A többi író is kapott tweet-eket rendesen, de érdekes módon ők nem kezdtek el letiltani senkit.
Állandóan hátba veregetik saját magukat és csak azt látják, amit látni szeretnének.
Most meg megy a damage control, mint (megint) általában, hogy holnap már senki se emlékezzen.

Nem is az a baj, hogy a párbeszédek nevetségesek voltak, meg az egyéb bődületes baromságok, hanem úgy általában az üzenet, amit közvetítettek.
A rész elvileg Santana coming out-járól kellett volna h szóljon, de nem, Finn-ről, a hős lovagról szólt meg Puck/Shelby- ről, amelyik storyline senkit se érdekel és egyébként is szánalmas az egész. Brittany szinte meg se szólalt…

Az epizódban a heteroszexuális férfi főszereplő megzsarolta Santana-t, hogy coming out-oljon, amire egyébként egyáltalán nem volt kész. Finn-nek minimum bocsánatot kellett volna kérnie, itt lett volna a helyes üzenet, de nem ez történt. Helyette hősként ábrázolták, ráerőltette a saját akaratát Santana-ra, mert sajnálja és nem akarja, hogy öngyilkos legyen! OMG!
Mindenkinek a saját döntése, hogy milyen tempóban jön ki a szekrényből, elvileg. Finn döntött helyette, mert ő megteheti. És még meg is kellett Santana-nak köszönnie, hogy megmondták neki h mit csináljon. Zseniális.
“Santana literally goes, “So, wait, I don’t even get a say in this?” No, Santana. No, you don’t. You come out when Finn Hudson tells you to come out, OK? It’s like the rules of feminism.”

Plusz, összecsapták az egészet. “I told my parents last night, and they were actually okay with it.” WOW!!!
Azért ennél egy kicsit többre számított mindenki, mert ez elvileg egy nehéz folyamat, de elintézték ennyivel. Nevetséges. A nagymamájáról kétlem h valaha hallunk még, pedig ez volt az egyetlen értékelhető jelenet. A lelkileg összetörés után vágás Puck-hoz és Quinn-hez, amiről inkább nem is ejtenék szót. Constant Craving. Itt is megint a Pelby idiótaságot kellett nagyobb részben nézni.
Sokan jelentették a GLAAD Report Media Defamation-nek a részt, aminek nem lesz következménye természetesen.
Ahhoz képest, hogy mennyire melegbarát ez a sorozat, eléggé erőltetik a heteronormatív nézeteket.

Meg alapvetően nincs egyensúly a férfi és női karakterek között. A férfi karaktereknek meg kell menteniük a női karaktereket saját maguktól. Férfiak nélkül nem képesek funkcionálni. Will megmenti Emma-t, Puck Quinn-t és Shelby-t, Finn meg Santana-t. Finn-t miért kellett ennyire belevinni az egészbe és Brittany-nek miért nem volt szinte semmi szerepe sem?… #double standards
Rengetegen fizikailag érezték rosszul magukat, ennyire volt ijesztő az egész. Ja és Katy Perry dala volt a legkevésbé offenzív……
Csomó mindent kihagytam, mert annyira helytelen volt az egész, hogy nem fér ki. Ezért ajánlottam az Autostraddle kritikát, mert abban minden benne van.

Tudom, hogy túl komolyan veszem, de nem tehetek róla. Nem tudok szemet hunyni az ilyen dolgok felett. :/

kotterovány - 2011. 12. 03. 18:21

Winnie: Azért ebben a részben pont, hogy a párbeszédek voltak kritikán aluliak.
Ha már REni is rosszakat ír, akkor itt a vég:)

kotterovány - 2011. 12. 03. 18:24

“I told my parents last night, and they were actually okay with it.” ezen 5 percet röhögtem:))))))
nagyon jól mondod, úgy volt megírva az egész, hogy ordított a részről, hogy vk olyan beszél egy témáról (coming out), amiről fogalma sincs.

kotterovány - 2011. 12. 03. 18:26

Ja és a szokásos következetlenség: Néhány résszel ezelőtt Santana azt mesélte, hogy a nagymamája Garbage-face-nek hívta, meg el akarta adni gyerekkorában. Most meg ő volt a szeretett abuelita…Baszki, legalább a saját sorozatukat nézhetnék.

cyborgwings - 2011. 12. 03. 18:38

@Desperate HOUSEwife: nekem meg pont azért tetszett a girls just wanna…, mert végre nem a szokásos vernyákolást hallhattuk corytól. én megőrülök a hangszínétől, és ahhoz képest ez a mély hangfekvés kifejezetten üdítő volt tőle. :)

Platschu - 2011. 12. 03. 20:32

Nekem az volt furcsa, hogy Finn az előző részben még gyávának nevezni, majd most a rejtett belső értékeiről beszél, aztán meg már attól félti, hogy megöli magát. Mi a fene?

S amit a fenti blogban is kiemeltek, hogy Brittany véleményét mégis mikor hallhatjuk a témában? Mert tudtommal most ő “hivatalosan” biszex lett, de semmit nem tett Santanáért, hogy megvédje. Legyen akármilyen kedves a karaktere (Luna koppintás a Harry Potterből), az is egy vicc, hogy belőle lett elnök…

Santana nagymamája. Gondolom majd 2-3 rész múlva megbocsát neki, mert az egész szituáció hasonló Quinn kidobásához.

REni - 2011. 12. 03. 20:35

kotterovány:
“Ha már REni is rosszakat ír, akkor itt a vég:)” :D:D:D
It’s funny cos it’s sad…

Elképesztő tényleg, a felelőtlenség és oda nem figyelés legmagasabb szintje. Nem tudom megérteni, hogy ezek tényleg ennyire hülyék, vagy valami áll a hátterében ennek. Lehet, hogy egyik sem, de akkor ez mégis mi a franc volt?

kotterovány - 2011. 12. 03. 22:32

sztm a meleg témában fentről is nagyon korlátozva vannak. de attól még lehetne tudni írni értelmes mondatokat.

REni - 2011. 12. 04. 15:30

De ott van Kurt, akinél mindent meg mertek csinálni, Klaine esetében mindenféle intim interakciókat mutattak és ez rövid idő alatt történt + az ötödik részben is mi volt.
Brittana állandóan csak ölelkezik a fontos pillanatokban, ami eléggé WTF és érdekesen furcsa. Állítom, hogy a legintimebb dolog az lesz majd közöttük, amikor végre megfésülhetik egymás haját.

len90 - 2011. 12. 07. 16:38

Szerintem az idei sectionals epizód is ütősre sikerült. Gondolom megint jönnek majd sokan azzal, hogy megint hazavágtak egy ígéretes koncepciót az újraegyesüléssel, meg hogy Quinn a rossz és jó oldala között úgy vált, mint ahogy más a kocsija sebességváltóját használja, de amíg megvan a feelgood érzés (ami most határozottan megvolt!) addig én bizony maradok.
Én örültem Sam visszatérésének, és most végre már a haja is rendben van. :) Glee Projectes Lindsay Price (Harmony) megint nagyon odatette magát, és a Kurthöz intézett fél mondata arra engedett köcetkeztetni, hogy a jövőben is látjuk még :)
Szerintem a New Directions nem volt olyan kiemelkedően jó, hogy nyerjenek, de nagyon dícséretes, hogy mindenkit megénekeltettek szólóban is (kivéve Rory/Damien-t, aki véleményem szerint amúgy sem egy jó énekes). Diana Argon hangja valami fantasztikus, mindig vágok egy hátast, amikor meghallom, nem tudom miért nem használják többet, amikor felvezette a második számot pillanatra azt hittem szólót kap, de sajnos ez csak álom… nembaj, van még 14 rész az évadból, hogy ezt pótolják

betti - 2011. 12. 07. 17:53

szerintem is jó rész volt :) Nagyon örülök Samnek, meg a ND győzelemnek, nekem pont nagyon tetszettek, eléggé hogy nyerjenek :) Igaz elég klisé, hogy nyertek, és persze a végén a többiek is visszajönnek, de nem zavart, mert tényleg feelgood volt :) Lindsey + a végén a we are young plusz pont :))

Desperate HOUSEwife - 2011. 12. 07. 18:17

Na ez nem volt olyan borzasztó epizód, a versenyepizódokra azért többé-kevésbé össze szokták kapni magukat. Az a durva, hogy eljesen megfordult a dolog: az első évadban azért ültem le Glee-t nézni, hogy jó kedvem legyen, most meg többször is meggondolom, elindítsam-e a lejátszást, mert nem akarok lehangolódni.
Mindenesetre ennek voltak élvezhető pontjai, elsősorban a Jackson-medley, az nagyon ütősre sikerült (végre feldolgoztak Janetet is!), és jól használták a szinte csak fiúkból álló ND-t is, Tina szólója meg baromi jól szólt.
Tetszett a Mike szál, a Sam/Mercedes pillanatok (végre Sam!), és ha kitartanak amellett a Quinn mellett, aki ebben az epizódban volt, akkor ez az irány is tetszik, de ez utóbbiban kételkedem, mert Quinn kb. minden 2. epizódban totál más karakter.
És végre rájöttem mi a bajom ezekkel a folyamatosan kiválós, majd visszatérős, összeborulós szálakkal, hogy miért érzem ezt mindig hiteltelennek: mert sosem láttuk ezeket a gyerekeket barátokként. Ez volt a bajom a múltkori santanással is, mire fel szerették meg? Soha nem volt velük egy kicsit sem kedves, soha nem mennek együtt sehova, nem kirándulnak, nem buliznak, csak a szerelmespárok lógnak együtt suli után, és közben meg folyamatosan mennek a kavarások. Így az összeborulós jelenetek pont olyan súlytanaok maradnak, mint a veszekedősek. A barátság vonalat a 3. évad közepén behozni meg nem hiszem, hogy sikerülne hitelesen, persze ahhoz előbb legalább meg kéne próbálni.

kotterovány - 2011. 12. 07. 18:24

Engem ez már nem tudott behúzni. El jött az idő: CANCEL

CyClotroniC - 2011. 12. 07. 18:39

Én már úgy vagyok a Glee-vel, hogy így a beletekergetős formában nincs túl sok kedvem hozzá hetente, pedig gyakorlatilag jó pár epizód óta ezen a szinten mozog. Se a sztori, se a humor, se a zene nem ugyanaz már, de egyszerűen olyan erős volt az 1. szezon, hogy nincs szívem kaszálni, de az tuti, hogy a részemről ezt most lepihentetem. Általában minden héten az amúgyis rendesen lecsapolt heti nézős adagomból 80-120 perc túl szokott csordulni, és ilyen minőség mellett egyszerűen nincs is hangulatom hozzá. Az 1. szezonban a hét abszolút feelgood csúcspontja volt számomra, ezt pedig már jócskán elvesztettem, sőt még tiniszappanként is kezd érdektelenné válni. Na és az sem sokat segít rajta, hogy gyakran a Hart of Dixie-vel próbálom meg párban nézni, aminek viszont minden egyes perce legalább akkora kincs számomra, mint az Glee S1-é volt.

cyborgwings - 2011. 12. 07. 19:49

trouty mouth is back in town! \o/
valamint a survivor mash up és a jackson 5 abc-je még yay, aztán úgy amúgy meg a zenei felhozatal szokás szerint pusztulatos volt, a sztori meg a szódával elmegy kategória.

ja, volt még egy momentum, ami viszont tényleg nagyon tetszett és megfogott és meghatott: ahogy mercedes mosolyát mutatták, miközben sam utána kiabálta a folyosón, hogy ő akkor is megküzd érte. ez nagyon cukkancs volt. :] asziszem ők az új és tkp. egyetlen kedvenc párom. ha rendesen foglalkoznak majd velük és nem csinálnak belőlük is ilyen idiótákat, mint nagyjából mindenki más kapcsolatából, akkor miattuk tökre szívesen nézem tovább a glee-t.

Shai - 2011. 12. 07. 22:33

ez a we are young baromi utos volt a vegen szamomra, mar vagy 40.-jere hallgatom.

Platschu - 2011. 12. 07. 22:36

Szerintem ez volt az évad legjobb része, még ha gyorsan is pörgették az eseményeket. Itt volt az ideje. ;)

Nessa - 2011. 12. 07. 23:36

Háááát…. A ND előadásába muszáj volt beletekertem, egyik unalmas dal jött a másik után. A TroubleTones viszont tetszett nagyon, csak a koreográfia volt időnként wtf. Nem volt ez rossz rész, az utolsó számon még meg is hatódtam, bár nem tudom, milyen alapon, ez az egész összeborulás olyan furcsa, tényleg nem sok alapja van, de mindegy.
Kérek még néhány Brittana jelenetet és kevesebb Klaine-t meg Finchelt és megleszek.
Quinn váltásának örültem, mert már nagyon elegem volt az állandó drámából.

goettin - 2011. 12. 08. 12:53

Ha még egy Pink, Katy Perry vagy Beyoncé nóta felhangzik (bár imádom őket, vagy talán pont ezért), én főbe lövöm magam a laptop előtt!!!

JD - 2011. 12. 08. 15:03

A versenyepizódok mindig tök jók, szerintem ezzel se volt túl sok probléma. Sam visszatérésének örülök, bár régen nem volt épp a kedvenc karakterem, most valamiért sokkal szerethetőbb volt, mint régen. Mercedesszel pedig tényleg aranyosak voltak (azok a kis mosolyok…) :)
A zenék most félig-meddig bejöttek, bár nem vagyok Jackson-rajongó, de az ABC aranyos volt (végre Tina is énekelt), Quinn pedig ütős volt a Control elején. A Survivor mashup is egész jó volt (mondjuk a múltkori Adele-t meg se közelíti), viszont a lányok ruhája borzalom volt… A rész végén a We are young is tetszett, kicsit visszahozta az első évad hangulatát.
Lindsay meg fantasztikus volt, remélhetőleg jövőre átmegy a McKinley-be, ha már úgyis kell egy Rachel-pótlék :D
Nekem egyébként az a problémám, hogy állandó jelleggel Rachel és Finn tölti be a békítő-szerepet, mert ők valamiért bárkire képesek hatni, meg amúgy is szokásuk beleszólni mások dolgaiba. Gondolok itt a múltkori Finn-Santana sztorira, vagy a mostani Rachel-Quinn beszélgetésekre, miközben egy Britanna beszélgetést nem láttunk a múltkori ügy óta, Quinn pedig elmondhatta volna Pucknak is a tervét, és ha ő beszéli le, azt még meg is értem valahol. Szóval összességében osztom DHW véleményét, szerintem is az a legnagyobb probléma, hogy ezek a srácok nem igazán barátok, és sokaknak a kapcsolata nincs rendesen felvázolva. Most tényleg, belegondoltam, néhány elég nyilvánvaló baráti/szerelmi viszonyon kívül nem is tudunk semmit…

JD - 2011. 12. 08. 15:04

+1 észrevétel: Artie és Sugar Motta tutira össze fognak jönni :D

Katey - 2011. 12. 09. 02:34

A 3. évadban eddig csak 1 Beyoncé dal volt.

A Survivor NEM Beyoncé dal. Az Destiny’s Child. Nem összekeverendő. Attól még, hogy előbbi szerves része az utóbbinak nem egyenlő a kettő.

Zane - 2011. 12. 09. 18:27

Eredetileg Sam visszatéréséig ki akartam húzni mert hát ugye őt szeretem, de látva, hogy Samcedes~ a fő téma (lol mert annyira mély és epic kapcsolatuk volt az előző évadban) és hogy Blaine kábé slut shamelte amiért nem túl nemes módon tartja el a családját (ami az írók részéről eleve balf*sz zárása a sztorijának, de Blaine kijelentése ettől még nem kevésbé bunkó) és utána még tőle kérnek bocsánatot és az egész alatt Kurt áll a háttérben és meg se mer szólalni mert isten ments hogy elveszítse a pasiját…… Meg hogy az előző részben Brittany nyerte a választást?! Ez tényleg Kurt boldog évadja!!!

Szóval nem. 3.06 volt utolsó rész amit láttam, a We Are Youngot leszedtem mert nagyon tetszik, de részemről… hát még nem kasza. Hiatus. Lehet egyszer betegen végignézem. De már nulla elvárások mellett is folyamatosan csak agyvérzést kapok az idegességtől ha nézem.

len90 - 2011. 12. 10. 23:09

JD

Én Rory & Sugar párosra tippelnék. Két kis furi jó páros lenne együtt! :)

JD - 2011. 12. 13. 12:53

len90: Neeeeeee!!! :D Miért akarod bántani szegény Rory-t? :D
(Amúgy azért gondoltam Artie-ra, mert a We are young közben Sugar boldogan belehuppan az ölébe, meg elég jól elvannak. Artie meg amúgy sem az okos lányokra bukik :D)

Tegnapi hír, csak most olvasom: Damian szerződését meghosszabbították (http://www.rte.ie/ten/2011/1212/mcgintyd.html) Juhééé :D (Ennek örömére kaphatna valami sztorit is végre)

Platschu - 2011. 12. 14. 00:24

Bár fognak állítólag Santana családjával foglalkozni (lásd nagy nevek spoilerek), de mégis úgy tűnt, hogy az egész coming out szálat le is zárták. Brittney meg sem szólalt az ügyben… :S

Garru - 2011. 12. 14. 10:12

Hú, de nagy kapufát rúgtak ezzel a Christmas special-al a készítők! Sejtem, hogy mi volt az eredeti szándék az egész mögött, de valahogy mégsem jött össze. Nagyon nem.
Kár érte, mert a dalok most tényleg jók voltak (bár Blaine-től továbbra is a hideg kiráz, amikor szerepel, annyira rémes), de az egész fekete-fehér karácsonyi műsor emészthetetlenül giccses lett – a Star Wars-os poén ellenére is.
A műsoron kívüli történések jelentéktelenek (vagy inkább érdektelenek?) voltak. No és hová tűntek a felnőttek a sorozatból?!

Raoul - 2011. 12. 14. 13:23

Azt hiszem sikerült kiábrándulnom a Glee-ből :/ Unalmas, kiszámítható, túldramatizált. Egyáltalán nyoma sincs annak az érzésnek, ami az első évadban annyira megfogott. Még talán végigszenvedem ezt az évadot, de… kb. már csak Emma miatt. Mindenki, akit eddig szerettem akkorát fordult mindenféle indok nélkül (vagy valami légből kapott, súlytalan okból), hogy elment tőlük a kedvem. Emma az egyetlen, aki a régi.
Rachel Teréz anya lett, akinek már nagyjából csak azért vannak önző megszólalásai, mert az íróknak beugrik, hogy egy alapvetően egoista lányról van szó. Finn papucs és nagy bölcs egy személyben.
Kurt és Blaine már annyira melegek, hogy másról sincs szó. Pedig első évadban még alig került szóba Kurt melegsége, épp csak mindenki tudta, de valahogy mégsem ez folyt a csapból is.
Santana… áh…
Brittany-nak elfogytak a humoros beszólásai, vagy ha vannak, azok nagyon erőltetettek.
Artie… nahát Artie, ő is itt van!
Az új srác nem működik. Mióta pedig mindenki “fontos” szereplő lett, az egész sorozat túlzsúfolt. “Úristen mennyi ember! Ha legalább a felének érdekelne annyira a történetszála, mint az első évadban mondjuk csak Quinn-é! de jó is lenne!”
Quinn-ből végleg kiábrándultam, Puck… azzal a karakterrel sem tudnak mit kezdeni. Will… indokolatlanul sokat vigyorog, vagy ha nem, akkor idegbeteg.
Az egész sorozat pedig olyan már mintha, az első évad után lekapcsolták volna a villanyt és most mind csak tapogatóznak a sötét szobában. Ha valamire pedig rátapintanak, ami úgy fest tetszik a nézőknek, akkor addig szorongatják, amíg nem visít a közönség, hogy “elég volt! túúúúúl sok!”.

Bocsánat, de a 8. rész után ezt muszáj volt. A karácsonyi giccsparádéba csak belenéztem, de még egyelőre nem veszi be a gyomrom. Esetleg tudatosíthatnák Matthew Morrisonban, hogy ő jó énekes, jó táncos, tűrhető színész, de _nem_rendező_! Bár kétlem, hogy ez csak az ő hibája lett volna.

REni - 2011. 12. 14. 13:31

Platschu:
Komoly harc folyt múlt héten HodgeCockLer-el twitteren, főleg Adler-el. Első sorból néztem végig és tátott szájjal figyeltem h Adler mit művel, de csak folytatta és folytatta. És a legnevetségesebb h ők kezdték az egész hülyeséget és nem is volt igazuk, hülyét csináltak magukból. Bebizonyították h milyen agyi szinten vannak és h tényleg nem nézik a sorozatot, aminek írnak. ::sóhaj::
rövid összefoglaló:
http://dorothysurrenders.blogspot.com/2011/12/i-nuzzled-girl.html

Engem már nem is érdekel, mert azóta se fogták fel h miért írkálunk nekik, bár már csak Adlernek. Csak ezt a szót szűrték le az egészből: kiss. Idiótának nézik a fandomot, hogy mi a francot követelőznek már. Pedig csak arról van szó, hogy mióta összehozták őket, nem is léteznek kb, Brittany egy szellem, és egy új nézőnek le se jönne h mi van. Azt gondolná h Finntana egy valami. Mindegy, idióták ez tény és akkora az egójuk, mint a Naprendszer.
RIB-ért imádkozok, hogy csináljanak valamit ezzel a katasztrófával. És nem csak Brittana-val van baj, bár velük a legnagyobb, sokakat rohadtul nem is érdekel ez, de szégyen amit művelnek. Minden mással is baj van a negyedik résztől kezdve, ez a karácsonyi rész is nagyon gáz volt. Rachel-el amit műveltek ebben a részben, hát wow.
Az új írók nem ismerik a karaktereket és ez meg is látszik.

kotterovány - 2011. 12. 14. 14:43

“Ha valamire pedig rátapintanak, ami úgy fest tetszik a nézőknek, akkor addig szorongatják, amíg nem visít a közönség, hogy “elég volt! túúúúúl sok!”.”
Ez nagyon jó, ez a legidegesítőbb az egészben.

kotterovány - 2011. 12. 14. 14:45

Zseniális a kissin/not kissing kép a cikkben, Reni:))

JD - 2011. 12. 14. 15:13

Valóban nem volt az igazi ez a karácsonyi rész… Leginkább az arányokkal volt bajom, túl sok volt fekete-fehér filmes rész, pedig jó ötlet volt, csak épp nem tudták, hol kéne abbahagyni. A Finchel párosból meg már rohadtul elegem van, Rachel különösen idegesítő volt ebben a részben, szóval nem is bánom, hogy év végén ballagnak. Az utóbbi részek legnagyobb pozitívuma nekem Sam visszatérése, mert bár a 2. évadban annyira nem érdekelt a karaktere, most (az eddigiek alapján) ő lett a 3. évados kedvencem. Quinn is végre normális volt ebben a részben, de nála sose lehet tudni, hogy ez meddig tart.

len90 - 2011. 12. 14. 15:44

Re.: JD

Az egész (elég rossz) karácsonyi rész alatt épp az járt a fejemben, hogy Rory mennyire felesleges ide és hogy Damien mennyire nem tud játszani az arcával. Ez egy rossz rész volt, de nekem az évad még mindig tetszik. Igazából ebben az évadban sikerült a legtöbb olyan számot gyártaniuk, ami jó darabig nem fog eltűnni a telómról:
-Anything Goes
-It’s Not Unusual
-There’s a Time for Us
-Run the World
-One Way or Another/Hit Me with Your Best Shot
-Rumour Has It/Someone like You
-I Will Survive/Survivor
-We Are Young

REni - 2011. 12. 14. 17:29

kotterovány:
Ha. Nekem is az tetszik a legjobban az egész posztban. Tökéletes szarkazmus. :)

JD - 2011. 12. 15. 00:15

len90
Oké, nem egy nagy színész a srác, főleg mivel még kezdő, de azért fejlődőképes :) A Glee Projectben is ő mutatta a legnagyobb fejlődést. Amúgy azért felesleges, mert egyszerűen nem is akarnak semmit kezdeni a karakterével, de én így érzek Tinával meg Artie-val kapcsolatban is. Rory karakterével kapcsolatban egy ötletük volt az íróknak (az is még a TGP forgatása közben született meg), hogy ő lesz az ír cserediák, akinek Brittany nem érti egy szavát se. Ennek érdekében még direkt ilyen kis szerencsétlenre is írták a karakterét, és most egyszerűen nem tudnak mit kezdeni vele. De egyébként jellemző az írókra, hogy néha támad egy ötletük, ez megy 1-2 részen keresztül (vagy amíg túúúl sok lesz :)), aztán teljes homály. Egyszerűen nincs bennük semmi következetesség.
Bár általában védem a Glee-t, mert nekem még mindig az egyik top kedvenc, azért az ilyen dolgok engem is nagyon tudnak zavarni.

Cirmoscica - 2011. 12. 15. 14:43

Ja, hogy ezt a karácsonyi részt rendezte Matthew Morrison… akkor ezért volt ilyen kis suta néhol. Bár ez tényleg úgy van, hogy abszolút szabad kezet adnak neki, nem felügyeli senki, hogy azért ne essen a színvonal?
Sokszor unatkoztam az epizód közben. Voltak azért jó pillanatok.

Xsz - 2011. 12. 15. 15:25

Én még csak most tudtam megnézni a 8-as részt, valamit viszont nem értek. Hogy a ND miért énekelhetett 3 számot míg a másik 2 csapat csak 1et. Vagy azokat direkt nem mutatták? Amúgy tetszett a rész nagyon feelgood volt, a zenék is a helyükön voltak. A TT Mashupja nagyon bejött.

betti - 2011. 12. 15. 18:46

elvileg mindegyik 3-at énekel csak ugye nem mutatják a többit, mert sok lenne. van amikor tőlük is csak 2-t mutatnak.

elfeledettnick - 2011. 12. 16. 21:59

A Glee zuhan. 2-3 rész óta már csak kötelességből nézem-esti családi program, de szerencsére már nem sokáig :). A dalok mellett az első két évadban volt még valami, sírvaröhögős poénokkal megtoldva, de ez eltűnt. Nekem ez volt az utolsó csepp.

Artie meg végérvényesen elásta magát a Holiday Special-ös beszólásával, de ez már másik történet.

Desperate HOUSEwife - 2011. 12. 16. 22:18

Úgy, hogy az agyamat kikapcsoltam, egész jól szórakoztam ezen az űberszirupos karácsonyi epizódon. :) Köszönhetően annak, hogy elővették szinte az összes kedvemc karácsonyi dalomat, behoztak egy viszonylag jó ötletet, és hogy imádom Samet. Egyébként az igazán tökös dolog az lett volna, ah az egész rész a fekete-fehér Christmas Special lett volna, Star Wars-kezdéssel, mindennel együtt, még csak túl sem kellett volna nagyon magyarázni, egyszerűen a The Big Glee Holiday Special címet adni neki és kész. Az a rész működött a maga túlzásaival, gügyeségével együtt, mert volt egy hangulata, vicces volt, és érdekes módon pont az erőltetettségből kovácsoltak előnyt. Valaki írta, azt hiszem, pont itt pár hete, hogy teljesen eltűnt a Glee-ből az önirónia, ezt én is nagyon hiányolom, de itt most mintha felfedeztem volna ebből valamit. Nézhető volt a rész a Christmas Specialnek köszönhetően.

cyborgwings - 2011. 12. 17. 11:03

azt a karácsonyi fekete-fehér ömlengést, ha kihagyták volna belőle, egész jó rész lehetett volna. még sue-t is viccesnek találtam megint. dehát a fél epizódot az a bitang pusztulatosan fostos, általam igencsak utált stepford jellegű izé (még normális szó sem jut eszembe rá) tette ki, úgyhogy talán inkább hagyjuk is. persze a favorite things azért tetszett, de ez alapvetően nem a glee érdeme.
quinn karakterét meg megint elrángatták a másik végletbe. erre már mondani sem tudok mit, hiába ez a jobbik verzió a kettő közül.

nyszab - 2011. 12. 18. 03:40

Szerintem tök jó volt, hogy Superman apukája is vendégszerepelt. :)

REni - 2011. 12. 23. 23:45

ha nem ütköztetek bele ebbe a blogba eddig, akkor nézzétek meg, priceless videói vannak a csajnak :D a gleecrack videók a legnépszerűbbek, de pedowill is zseniális :D
a legújabb gleecrack videó eddig a kedvencem, de az I hugged a girl is közel van :) #bitter#
http://marlak.tumblr.com/post/14673400898/gleecrack
nope!Murphy :D:D

betti - 2011. 12. 28. 18:05

én csak egyvalamit nem értek. ugyebár az első 2 évad minden egyes részét a Murphy-Falchuk-Brennan hármas írta. Mindegyiket. Most fordult elő ugyebár először, hogy a 4. részt már más írta. De azóta miért nem írtak ők egyet sem?
Az oké hogy most már egy-egy részt átadnak másnak, plusz ott van Murphynek meg Falchuknak az american horror story, de miért nem képesek legalább a fontosabb részeket megírni? Mi van Ian Brennan-nel? A 4.-től a 9-ik részig minden egyes részt már és más író írt, még csak nem is volt köztük két egyforma. Csodálkozunk hogy kezd szétesni a sorozat? Remélem sürgősen visszaveszik a vezetést…

REni - 2012. 01. 09. 03:51

nem lesz spin off. tökre meglepődtem…ez már a nyári bejelentés után nyilvánvaló volt.
még az is lehet h mindenki maradni fog vagy majdnem mindenki. de hogy ez hogy fog működni, azt elképzelni se tudom, mert most se működik egyáltalán a sorozat. főleg, hogy az új írók inkompetens majmok, túl nagy egóval/20 milliárd karakter/meg amikor olyanokat olvasok, hogy Ryan-nek “brilliant” meg “groundbreaking” ötletei vannak, olyankor nem érzek nagyon semmit.

len90 - 2012. 01. 18. 12:34

Na aki ebben a részben sem érezte a feelgoob érzést az már magában keresse a hibát :D Becky monológjai nagyot ütöttek “you probably wonder why I sound like the Queen of England…that’s because in my mind I sound whatever I want” :LOL + Nene, mint szóló szinkronúszó világbajnok XD na meg a végén a We Found Love nagyon ott volt. Egyetlen negatívum, hogy sajnos a First Time Ever I Saw Your Face-ből nem sikerült kihozni, amit lehetett volna, sem hangilag, sem képileg…

betti - 2012. 01. 18. 15:08

nagyon jó rész volt :))

mgitta - 2012. 01. 18. 20:40

na, végre valami normális, szerethető rész :)

PaPe. - 2012. 01. 19. 11:29

Nekem azért nem tetszett ez a rész, mert Murphy már az első évadnál elmondta, hogy ez nem egy usual musical sorozat, ahol mindenki tudja a szöveget és a mozdulatokat és random elkezdenek énekelni a szereplők, viszont ebben a részben két szám is [Summer Nights, Wedding Bells Blues] ilyen volt…
Meg a szereplők még mindig nem karakterhűek. [ld.: Sue miért ad virágot Bambinak, mikor utálja?]

len90 - 2012. 01. 19. 13:33

Azért ha megnézed azt a két musical számot: a Wedding Bells Blues csak Emma képzeletében történt meg, a Summer Nights pedig csak egy tisztelgés volt a Grease előtt egy kis feelgood érzés, aminek semmi köze nem volt a történethez, erősen sejthető, hogy ez gyakorlatilag a “Glee világában” meg sem történt, csak a mi szórakoztatásunkra vágták be, mert a rész előtt volt, nem volt köze a történethez, ráadásul Mercedes szóba se hozta a lányok előtt a Sam iránti érzéseit a First Time… utánig, tehát valószínűleg nem áradozott nekik előző nap a Sammel töltött nyárról. Az igaz, hogy Sue ide-oda ugrál, de szerintem ettől szerethető, sosem tudhatod, hogy mi lesz a következő lépése :D

Viszont szerintem ez a menetrend borzalmas, és csodálkoznak, hogy csökken a nézettség. A szeptember-októberi 3 hetes szünet vágta haza mind a Glee, mind a New Girl erős kezdését, aztán volt még több egyhetes szünet és most megint. Basszus több mint 1 hónap szünet után visszatérnek kemény 1 résszel és a következő csak 2 hét múlva…pff…ennél az is jobb lett volna ha márciusban jönnek vissza, vagy áprilisban mint az első évadban és lenyomják a részeket egy huzamban. Ahogy Dr. Harold Abbot mondta az EVERWOOD-ban: az emberekben megvan a kutyák összes tulajdonsága, kivéve a hűséget. Ha a több csatorna is ad jó sorozatokat normális menetrenddel, akkor ne csodálkozzanak ha a nézők elpártolnak a Glee-t meg csak DVR-ről, TiVo-ról vagy ami még rosszabb torrentről nézik, pedig mint tudjuk ezekben a szektorokban kimutatták, hogy tényleg nagyon erős a sorozat. Mondjuk a kasza még így sem fenyegeti, mert FOX szinten 7 millió és 3.0-s 18-49 share nem rossz eredmény, plusz a sok iTunes zeneletöltésből is jön be nekik plusz bevétel…

betti - 2012. 01. 19. 15:33

ezen akadtam pont ki én is, hogy megint 2 hét a következő részig, sőt ahogy olvastam azután megint, mert a 13-as Valentis-napon lesz és akkorra is fogják tenni -.- Nem értem miért kell ezt így…az oké hogy tovább tart forgatni mint egy átlagsorozatot, mert ugye a táncos-zenés részeket sokszor egy egész napig forgatják, de akkor tényleg inkább legyen egy hosszabb szünet és egybe adjanak többet…

goettin - 2012. 01. 19. 16:54

Glee is back!
Nagyon tetszett a rész, kivéve a második lánykérést, szerintem ez jobban ütött volna, ha az évad végére hagyják, addig érlelik a dolgot, mert így olyan, hogy bár nincs kilátásom, azért elveszlek feleségül… Így a sikertelen nők szoktak szülni, hogy legyen kin kiélni megvalósulatlan álmaikat. Nekem pont Bambi dala tetszett, de leginkább az, hogy Sueék énekeltek a háttérben, na az volt csak igazán feelgood, vártam, hogy a zuhanyfüggöny mögül is előbukkannak, és most a zenei felhozatal is jó volt.

zsazsa - 2012. 01. 25. 12:32

yep @goettin nekem is hianyoztak a zuhanyfuggony mogul…:) varom a jovohetet! M.J.

Agi - 2012. 01. 25. 19:29

ez mekkora volt:))) nem bírom abbahagyni a mosolygást:)

wilkox - 2012. 01. 25. 22:19

hát ez a rész fantastic volt! csak így tovább!!!

wilkox - 2012. 01. 25. 22:25

viszont még mindig az a bajom, hogy az írók nincsenek a realitás talaján…SPOIlER: ez a Finn-Rachel dolog ennyi idősen a mai világban, gimiben…mintha egy Walt Disney-filmben lennénk! az a legszebb az egészben, hogy amikor Finn megkérte a Rachel kezét, akkor ez nekem egy perc után annyira abszurd volt a sorozatbeli koruk, meg érettségük miatt…de a vicc az egészben, hogy a legabszurdabb, hogy elsőre ez azért nem sokkolt, mert a szereplők kinéznek vagy 25nek!

betti - 2012. 01. 26. 15:09

kábé annyi idősek is a színészek, mind 24-25 körül van, kivéve Coryt (Finn) aki basszus idén 30 lesz! :D

hugócs - 2012. 01. 27. 09:25

Cory(Finn), Harry (Mike) és Mark (Puck)az idén lesznek 30 évasek, a többiek 22-25 év körüliek.

wilkox - 2012. 01. 27. 11:00

igen erről beszéltem, hogy ez mennyire látszik.

Desperate HOUSEwife - 2012. 02. 01. 16:36

Húúú ez az epizód is…
Igazából azt lenne nehéz megmondani, hogy miért nézem még mindig. Valószínűleg a színészek miatt. Amennyi dolgot elcsesztek Ryanék az elmúlt 2 év során, azt az egyet nem lehet elvenni tőlük, hogy nagyon szerethető és tehetséges csapatot hoztak össze (színészeket). De sajnos ez a karaktereken egyre kevésbé érződik, és egyre súlytalanabbak lesznek így a problémáik is, hogy ennyire kétdiemnziósokká meg önmaguk karikatúráivá válnak. A Rachel-Quinn jelenet erre tökéletes példa, mégis mi igazolja az eddigi 2 és fél évad eseményeiből azt, hogy ez a beszélgetés lejátszódjon a 2 lány között? Meg az ölelkezés? Inkább nem is megyek bele, mert akkor előjön az, hogy miért tett le Bethről, miért áll ki Santana most olyan bőszen a csapatért, miért imádja mindenki egy emberként Blaine-t, stb, stb, stb, a Glee sajnos már nagyon sokszor bebizonyította, hogy képtelen a kontinuitásra.
Most valahogy még az igazán nagyágyú számok használatát is vérszegénynek éreztem, Blaine jobban tenné, ha nem énekelne most vagy 3 epizód erejéig, a Bad nagyon halovány volt, igazából egyedül a duettek működtek. Black or White-nak is kivágták a 80%-át, és fel nem foghatom, hogy pont a They Don’t Care About Us-t nem használták, ami a legjobban illene hozzájuk.
Nem hogy árnyéka már a sorozat ömagának, lassan már az sem. Tényleg, a 4. évados berendelés nincs még a zsebükben, igaz?

winnie - 2012. 02. 01. 17:10

nincs, de nehéz lenne elképzelni, hogy ne súgták volna meg nekik.

Raoul - 2012. 02. 02. 08:10

Szerintem a Michael Jacksonos rész nem volt rossz. Nem azt mondtam, hogy hanyatt estem tőle, de határozottan építkeztek a sztoriban. Csak az a gond, hogy amire építkeztek, az légből kapott volt, viszont ha elfogadjuk az ebben az évadban történt “Quinn nőjjé fel, mer’ én Récsel vagyok és asszondom, meg barinők vagyunk” szálat, akkor nem tűnik irreálisnak a köztük lezajló beszélgetés sem. Szóval azt mondom, akkor legyen így, csak akkor állapodjanak már meg és döntsék el mit akarnak és hogyan akarják.
Viszont az dicséretes, hogy a karakterek végre újra képzelődnek és van egy csomó képzeletbeli szám, ami egy kicsit visszacsempészett szerintem a fílgúdságból. (Lásd Artie dala a legutóbbi részben.) Most érzem azt, hogy kezdenek visszatalálni hangulatban az első évadhoz, viszont nem tudják egy csapásra a történetvezetést is helyre rázni sajnos. Legalább is nekem ez a véleményem.
Ebben a részben meg nekem túl sok volt a dal, bár tény, hogy a Smooth Criminal meg a Bad nagyon a helyén volt. Blain-t viszont könyörgöm írják ki, mert az az ember irritál. Amíg a fiúiskolával volt, még talán bírtam is valamilyen szinten, de most egyáltalán nem passzol Mr. tökéletesmelegsrác a képbe. Akkor sem tudtam volna sajnálni, ha megvakul. (És szerintem túl van hype-olva a hangja, nem olyan nagy énekes azért. Csuklóból tudok mondani 5-6 egyedibb hanggal rendelkező énekest a Glee-ből.)
Szóval abban bízok, hogy jó úton haladnak, csak még az átmenet szenvedős.

mgitta - 2012. 02. 02. 11:09

Mindig túlzsúfolt a rész dalokkal, amikor egy-egy előadóra hegyeznek ki egy-egy részt. Ilyenkor kb. 2 szám között van átvezetőnek pár mondat, hogy valamivel ki legyen töltve az az idő is.
Nekem Quinn szála tetszik, hogy kiderül, hogy igazából okos, és felvették a Yale-re, remélem ez nem fordul át megint homlokegyenest másba. Bár talán ezt a Yale-es dolgot húzhatták volna, bemutatva, hogy Quinnek mennyit kell tanulnia, meg az is számomra derült égből villámcsapás volt, hogy ő ilyen jó tanuló.
Mint ezt már korábban is írtam, nem vagyok Rachel-fan, viszont szerintem ebben a részben volt a legjobb az egész sorozat alatt. Végre nem ripacskodva, hanem nagyon őszintén játszotta el a lányt, aki elbizonytalanodik abban, hogy vajon valóra válhat-e az álma, és inkább a kézzelfoghatóbb jövőt (Finn) választja. Az utolsó pillanat nagyon érdekes volt, hogy vajon akkor mi van Finnel, ha mégis valóra válnak az álmok.
Kurt továbbra is nagyon jó, kedvencem, minden mozdulatát imádom, de Blaine szerintem is egy irritáló, túlhype-olt szereplő (bár kezd ez a Sebastian-szál egyre érdekesebb lenni, csak kár, hogy melegek).

Desperate HOUSEwife - 2012. 02. 02. 11:31

Tudom, kár is szinte leírni, de akkor nézzük Quinnt. Először tipikus mean girl cheerleader, a suli legnépszerűbb csaja, álompár a sztár hátvéddel, a cölibátus klub elnöke, csak éppen kiderül, hogy a barátja legjobb barátjával lépett félre és teherbe is esett. Na EZ egy érdekes felvetés volt, jött a titkolózás, a túlhúzott Finn vagy Puck, csakazértis ragaszkodom a látszathoz szál, amit sokan utáltak, de legalább konzekvensen végigvitt a sorozat az első évad első felén. Majd jött a világának az összeomlása, rájött, hogy mennyire múlandó dolog a látszat, 16 évesen belekényszerült egy olyan szituációba, amit felnőtteknek is nehéz feldolgozni, közben összebarátkozott olyan emberekkel, akiket korábban lenézett és szívatott, de csak megszülte a lányát. Eddig még OK is a dolog, innen jött a kapkodás, és részenkénti 180 fokos fordulatok vele kapcsolatban. Miután örkbe adta a lányát, azonnal el is felejtette, ahogy a gyereke apját is, jött az új fiú, akivel tökéletes látszatpárost alkothatnak, újra cheerleader majd újra Finn, látszólag visszaesett a teljes első évados jellemfejlődése, mert megint nem érdekli semmi más, csak a látszat meg a népszerűség, a jövő, mint olyan meg fel sem merül. A glee klub tagjaival való barátságai eltűntek, majd amikor nem lett prom queen és a tökéletes trófeapasija elhagyta egy másik lányért (akibe csak a vak nem látta, hogy végig szerelmes volt), megint összeomlott a kis világa, és felvett egy teljesen átlátszó bad girl -álcát. Ami csak addig tartott, amíg a lánya újra meg nem jelent a képben, hirtelen kitalálta, hogy kell neki (előtte egy teljes évadig fel sem merült), és ezért teljesen EvilQueen-né alakult, majd egy kis baráti csevegés Rachellel hirtelen észhez térítette és már el is van felejtve a dolog. És most kiderült, hogy valójában olyan okos, hogy felvették a világ egyik legjobb egyetemére, és ezt akarja csinálni, ez az ambíciója, csak éppen eddig ennek a legapróbb jelét sem láttuk. Közben meg kb. részenként véltozik, hogy most gonosz vagy kedves a glee klub tagjaival, melyik fiú érdekli (már ha egyáltalán érdekli valamelyik), van-e valami hátsó szándéka vagy nincs, stb, stb, stb. Egyszerűen egy formátlan massza a karakter, akit kb. 3 epizódonként teljesen új alakra gyúrnak, és megfeledkeznek arról, hogyan indult.

Raoul - 2012. 02. 02. 12:53

Értem és igazad is van Quinn-t illetően (És baromi jól levezetted, hűűű :D), viszont én csak azt fejeztem ki, hogy remélem most már megtartják ilyennek és nem lesz több pálfordulás, mert kb a gimi végére, azok után amik történtek vele (leszámítva az érthetetlen fordulatokat), valahol itt kéne tartania. Magába szállt, a jövője érdekli, stb… Tény, hogy az első évad és a most között vagy ötször volt homlokegyenest másmilyen, de ha elfelejtjük (nem felejtjük!) az első évados és a mostani állapota közti személyiségvisszafejlődést, akkor hihető, hogy ez a végleges Quinn. És örülnék, ha most már így megtartanák. :)

Ezt most jó bonyolultan leírtam. Tehát én sem értek egyet azzal, amit vele tettek, de változtatni nem tudok rajta és ebbe az állapotba bele tudnék törődni. :D

len90 - 2012. 02. 03. 19:44

Én sem dobtam hanyatt magam a résztől, bár én is egyetértek azokkal akik szerint Sebastian legalább egy kicsit feldobja a kurva unalmas Kurt-Blaine szálat.
Egyébként Quinn dráma szakra jelentkezett a Yale-re, legalábbis korábban Rachelnek ezt mondta, és oda nem az eszéért vették fel, nagy előny lehetett a megjelenése (gondolom volt személyes interview is, jobb helyeken így intézik), plusz ugye az amcsi rendszerben sokat számít az iskolán kívüli elfoglaltság és Quinn a tökéletes jelentkező volt bármilyen előadói/színművészi szakra: Cheerios kapitány legalább 2 éven át, nemzeti bajnokságot nyertek, Glee club tag, a nemzeti fordulóig jutottak, szerepelt az iskolai színielőadásban (West Side Story), plusz szeretik ha nem egy síkú az ember ezért plusz pont jár neki a cölibátus-klub elnökségért is (akármilyen irónikus is ez az ő helyzetében). Szóval ettől még nem kell zseninek elkönyvelni…
Én akkor lepődtem meg amikor Kurt továbbjutott a Niada felvételi következő körébe (főleg amikor még azt a látszatott keltették, hogy Rachelt legyőzve): miért??? Mint a West Side Soty-s részben is elmondták teljesen alkalmatlan bármilyen szerepre ahol nem egy flamboyant gay fiúcskát kell játszani, ami egyébként ő maga. Én mindig azt hittem, hogy csak a Glee club “tiszteli” ennyire az “egyedisége” miatt és mindenki más aki kívülről látja csak legyint egyet és nevet rá, mint Sebastian.

len90 - 2012. 02. 03. 20:12

Ja + amit elfelejtettem említeni, de nagyon zavart végig: Rachel új Finnhez való hozzáállása. Eddig 2 és fél évadon át epekedett utána most meg úgy beszélt róla Quinnel, mintha a múltjának egy sötét foltja lenne, amit jó lenne eltüntetni, mert a jövőjét veszélyezteti??? WTF…remélem ezek után addig húzza-halasztja a dolgokat amíg Finn rá nem eszmél erre és ő vonja vissza a házassági ajánlatát, azért ilyen bánásmódot szerintem senki sem érdemel. Amit a karácsonyi részben is művelt a csaj a kell a gyémánt, nem kell a gyémánttal az is röhejes volt, mint egy 5 éves elkényeztetett kis szörnyeteg. Régen Rachel Berry egy megközelíthető, szerethető karakter volt, ebben az évadban egy kis intrika, aki hátbatámadja a barátait, szarba nem nézi a barátját. Azért a fő-fő-fő karaktert kár volt ennyire elb@szni…

Raoul - 2012. 02. 03. 22:00

Rachel Berry mindig is ilyen volt. Ő az aki egy csomó rész végére személyiségfejlődik, de mindig elmúlik a következő részre. :) Nem találkoztam még olyan emberrel, aki szerette volna Rachel karakterét, én se szerettem soha egy percig sem, mellesleg. XD

Desperate HOUSEwife - 2012. 02. 03. 22:45

Abszolút Rachel volt a kedvencem végig az első évadban. Utána csak azért nem, mert onnantól elszálltak, és képtelenek voltak konzekvensen írni a karaktereket, már nem is karakterek, hanem karikatúrák, és ahogy írtátok is, minden személyiségfejlődés lenullázódik a következő epizódra. (pl. a Rachel-Mercedes viszályt hányszor lehet még eljátszani?) Így nem tudok kinevezni senkit sem kedvenc, vagy akár szerethető karakternek.
Rachel, ahogy indult zseniális figura volt egy ilyen outlaw sorozat (ami eredetileg akart lenni) központi karakterének. Korát meghazudtolóan határozott a céljait illetően, akkor is, ha nincsenek barátai, nem hogy nem szeretik, de a tehetségét sem ismerik el a társai, nem beskatulyázható, egyik klikkhez sem tartozik, mert egyszerűen nem értik őt a többeik. Közben pedig csak egy kedves, magányos lány, akinek legnagyobb bűne, hogy pontosan tisztában van a tehetségével, és tudja, mi jár neki, és ezért borzasztóan frusztrálja, hogy nem kapja meg, és így olyan eszközökhöz is folyamodik a céljai eléréséhez, amik nem helyesek, de leginkább a korából és a tapasztalatlanságából eredő butaságok. Innen annyira szépen ki lehetett volna bontakoztatni, hogy illeszkedik be a csapatba, szerez barátokat, fejlődnek ki a szociális képességei, és látják meg benne a többiek is az értéket, stb. De a személyiségfejlődést, mint olyat egyszerűen képtelenek kezelni ezek az írók, és sajnos van egy olyan szokásuk is, hogy viccet csináljanak a kis primadonnájukból, határozottan felnagyítva az irritáló tulajdonságait (ahelyett, hogy fejlődne), a többiekkel való kapcsolata meg szó szerint epizódról epizódra változik.

TaDummy - 2012. 02. 04. 12:15

Szerintem Quinn karaktere egészen a nagy jókislányoskodásig logikus volt. Az első évadban ugye megszülte a lányát közben valószínűleg élete egyik legjobb időszakát élte át, aztán örökbe adta, nyárról nem tudunk semmit. Nos amikor terhes lett abban az időszakban egy teljesen más emberré vált, ugye ez volna a személyiségfejlődés. Utána hirtelen nem az, és gyerek sincs… Itt több dolog is történhetett ugye a gyerek lehetett túl fontos is neki, nem akart emlékezni, viszont kábé minden rá emlékeztethette. A barátsága Mercedessel, Puck. Vagy egy nyakatekertebb gondolkodásmóddal, hogy Beth miatt volt jobb ember. Így simán juthatott arra a következtetésre, hogy visszatér abba a szerepbe amit terhesség nélkül is tudott.

A cheerleader dolgot mindenesetre már eldöntötte. Viszont az új álompár ötlet Finn és Rachel hibája, Sammel nem rögtön akart összejönni, szerintem akkoriban a barátainak beszélgetni kellett volna vele, vagy hagyni hogy egyedül legyen és végiggondolja a történeket. Ehelyett belement egy kapcsolatba ahol megint visszatért minden a terhesség előtti szakaszba. Ezután már tudatosan ezt kereste Sam után és Finn még jobbnak tűnt, hiszen az már tényleg teljesen olyan mint az alaphelyzet volt.

Aztán ezeknek vége és jön az ami teljesen logikus hogyha végre hagyják gondolkozni, lázadozik… Erre próbálják visszahúzni szinte rögtön. Na ez hülyeség volt. Ilyesmi egy tinédzser életében szükséges, egy idő után sokat segít, hogy kialakítson egy képet magáról. Megismerje mit szeret és mit nem.

Ekkor jött Beth a sikertelen próbálkozások után, hogy szinte meg nem történtté tegye rájön, hogy ez nem az amit tennie kellene, ami igaz is, csakhogy akkora olyan szinten van, hogy túl szélsőségesen reagál és vissza akarja kapni.
Egyébként ez állandóan jellemző a karakterre, hogy szélsőségesen képzeli el a dolgokat.
Ennél a résznél azt gondoltam hogy ebből rohadt jó évadzáró lehet, ha végigviszik a szálat és fokozatosan építik fel, alakítják ki az “új” személyiségét. Konkrétan mivel Puck elég érett módon viselkedett egy ideig, úgy gondoltam, hogy majd segít neki.
Na igen, ez nem sikerült… Egyébként úgy a való világban elég volna egyetlen beszélgetés, vagy épp tiszta fejjel gondolkodás, de ezt a hirtelen megjavulást tényleg szörnyen vezették be.

Viszont Quinn mindig is okos volt, ez a legjobban akkor jött le amikor Sam bepróbálkozott nála érezhető volt az értelmi szint különbség.

Az hogy éppen melyik fiú érdekli egyiket és másikat az mindigis teljesen random dolog volt a Glee-ben. De Quinn a nála butábbakat szereti.

betti - 2012. 02. 04. 22:02

hehe, most olvastam hogy a 14. rész után, ami február végén lesz, tartanak egy 7 hetes szünetet…így tartsák meg az emelkedni látszó nézőket…pacsi!

winnie - 2012. 02. 05. 10:41

nem csak glee van a világon, hanem más sorozatok is:) ha nem lenne szünet, akkor meg ismétlések lennének, így viszont szünet nélkül mehetnek le az epizódok.

len90 - 2012. 02. 05. 13:27

De azért a Glee és a szünetek az idén kib*szott aránytalanságot mutatnak, lassan több a szünet, mint az epizód. Más sorozatok már a SXXE15 környékén tartanak, a Glee meg még csak S03E11-nél, na áprilisra ez úgy fog kinézni, hogy a Glee szezonközepe az évadzárók, utolsó részek ellen fog menni, amik mindig több nézőt hoznak, így a Glee még kevesebbet fog, mint amúgy hozna…és tényleg ők csodálkoznak a csökkenő nézettségen…én csak azt nem értem, hogy ilyen értelmi képességű emberek hogy ülhetnek vezetői székekben több millió dolláros fizetéssel???

betti - 2012. 02. 05. 20:18

én elvagyok a többi sorozatommal, nagyon nem hiányzik majd, csak bosszantó :)
tényleg ősztől ez megy, a max eddig 2 rész volt egymás után, most adanak majd le többet. az is oké, hogy kell szünet, minden sorozatnál van, 2-3 hét nyilván, ha nem lenne, már februárban vége lenne az évadoknak :) De azért 7 hét nekem már tényleg sok :)

Desperate HOUSEwife - 2012. 02. 08. 18:07

Vicces ez a Glee…már tökéletesen elérte, hogy a történet ne is érdekeljen, mert szó szerint nulla elvárással ülök le elé. Az egyetlen, ami még itt tart a zene, mondjuk az olyan feldolgozások, mint ez a La Isla Bonita, ez tényleg ötletes és újszerű volt, és vicces, hogy ki adta elő. :) Csak kár, hogy ilyenból max 1 jut 2 epizódra.

De hogy az agyamat teljesen ki kelljen kapcsolni, amikor nézem, az kezd már kicsit sok lenni, vagy én vagyok egyre kevésbé elnéző a sorozattal kapcsolatban. Azt hiszem, a korrekt kifejezés suspension of disbelief, talán a Prison Break kapcsán írtátok, hogy ne agyaljunk fölöslegesen olyanokon, hogy a látottak mennyire vannak közel a valósághoz, mert csak a saját szórakozásunkat rontjuk el vele, de a Glee már minden képzeletet felülmúlóan elszállt. Én tényleg nem agyaltam soha azon, hogy mennyi idő betanulni egy számot, hogy a zenekar mindenhez azonnal tud alkalmazkodni, hogy ha dalbetét van, akkor az összes karakter agymosott módon élvezi és partner benne személyes viszályoktól függetlenül (kivéve, ha storyline kivételesen megkívánja, hogy valakinek ne tetsszen), hogy nincs olyan, hogy zenei ízlés a karaktereket illetően, mert a 70-es évek musicaljeitől kezdve a country-n át a latin zenéig és az electri discóig MINDENT szeret minden karakter, de ez a mai rész egy ponton már túétett mindenen. A csak úgy beugró spanyoltanár hogy megmutassa nekik, milyen az igazi latin zene, elnyomja az LMFAO Sexy And You Know It-jét (eleve headdesk), és a zenekar kíséri! Ja, csak éppen ugyanaz az electro alap szól, mint az eredetiben. Na, azért ennyire ne nézzenek hülyének. Tetézte az egészet a tagok reakciója, hogy úgy álltak hozzá, mintha ez lenne a legnagyobb zenei élmény, amiben valaha részük volt. És már nem érzem az önironikus hozzáállást sem a sorozat részéről, amivel kicsit enyhíteni lehetett volna ennek az egésznek az abszurditását.

naughtyL - 2012. 02. 08. 21:25

nekem ezennel lett kösz, de kösz Nem!

Úristen, ez meg mi a szar volt??? sztori?? milyen sztori?
És ezek a “zenék” attyaég.. És nem Ricky Martinnal van bajom..
ez viccnek is nagyon nagy disznóság volt!!
És a Sue-s gyerek téma, és annak kezelése végképp betett.

amúgy Tina nem volt részek óta. És az ír gyereket is minek hozták be..

Sajnálom, de igazából a 2.évad óta csak a zseniális első miatt nézem..

Desperate HOUSEwife - 2012. 02. 09. 10:41

Nekem is feltűnt, hogy nincs Tina, az ír gyerek meg néma, így tényleg érdemes ilyen sok szereplővel dolgozni. :/
Ja, másik sztori csúcspont: Will, a spanyoltanár nem tud spanyolul (ez csak most derül ki), na nem baj, akkor majd lesz töritanár, úgyis nézi a History Channelt. WTF!

PinkPanther - 2012. 02. 09. 12:02

Will mit tanított eddig az óráin?

len90 - 2012. 02. 10. 08:42

Hát igen, borzalmas rész volt, a sorozat mély pontja…kár, hogy pont mostanra időzítették, mert a Michael Jacksonos résszel és annak nagy reklámhadjárata miatt pont most sikerült kicsit feljebb kapaszkodnia nézőszámilag (7.0 millió néző környékéről 7.5-8 millió néző környékére és +0.3-s share erősödés 18-49-ben), erre szerintem ez mindent lerombolt és tuti jövőhéten visszatér a gyér nézettség…élvezhetetlen rész volt élvezhetetlen dalokkal…

Platschu - 2012. 02. 13. 14:56

Én már három résszel ezelőtt feladtam. A MJ részt még megnéztem, de számomra a Glee leszerepelt. Amint elmennek a régi szereplők, szerintem a sorozat is lesz állítva a 4. évaddal, mert a nézők elpártolnak.

goettin - 2012. 02. 15. 11:53

ha eddig csak gondoltam a kaszára, ez a következő rész előzetesét nézve egyre biztosabb, most komoly, hogy ez komoly??

len90 - 2012. 02. 15. 13:29

Féltem ettől a Valentin napi résztől, de elég kellemesre sikeredett, végre zeneileg is: a L.O.V.E., az I Will Always Love You és főleg a Stereo Hearts mindent vitt!!!

zsazsa - 2012. 02. 15. 14:53

nekem tetszett:)Vegre Berry-papakat is lathattunk. a dalok is kellemesek voltak…yep ez egy ilyen kellemes glee resz volt es ez mar jonak szamit:(

Desperate HOUSEwife - 2012. 02. 15. 15:46

Miért kellett a Cherisht mashupolni? :/ Főleg, hogy annyira jól szólt Dianna Agron hangján. Amber is fantasztikus volt az I Will Always Love You-val, nagyon hatásos volt. Már csak ez érdekel a Glee-vel kapcsolatban, egyszerűbb lesz leszednem a zenéket, és kész.

len90 - 2012. 02. 15. 16:53

Igen Dianaért nagy pacsi a készítőknek, a legutóbbi szünet óta 2x is énekelt, kb. annyiszor, mint az előző évadban összvissz, remélem ezt a jó szokásukat nem felejtik el! :)

kri - 2012. 02. 15. 17:12

Már azt hittem, megússzuk a részt Blaine nélkül, de nem:)Brittany mikor változtatta meg a szexuális preferenciáját?

cyborgwings - 2012. 02. 15. 17:31

hát igazán örvendetes, hogy a 3. évad közepére előkerültek rachel szülei…
egyébként nem volt rossz epizód, örültem mr. és mr. barrynek, az i will always love you-n sírtam, igazából most fogtam csak föl, hogy whitney nincs már, a dalok többnyire élvezhetők voltak, akadt pár jó poén is. de persze már nem a régi a hangulat.

ja, meg látom, sikerült kierőszakolni az írókból, hogy britt és santana végre csókolózzanak vagy valami hasonló.

mercedes apostolos-minden tizedik ember meleges szövegét meg föltétlen hét idézetének kell majd jelölnöm. percekig röhögtem rajta. meg sam dumáján, hogy jézus biztos nem akarta megbántani simont. :D

Timi - 2012. 02. 15. 17:58

Most láttam az új rész promóját, és mostani nagy kedvenc dalomat, Kelly Clarksontól a Strongert is feldolgozták úgy tűnik. Ennek örülök. :)

Dr. McSteamy - 2012. 02. 15. 18:42

@Timi Jaja, tuti jó lesz, bár én a Mr. Know It All-nak jobban örültem volna :)

Bejött a V-Day-es rész. Mercedes apostolos dumáján nagyon nagyot röhögtem :D

Ha a You’re the Top-ot nem nézzük, akkor csillagos 5-ös zeneileg a rész. Nagyon szép volt a Home, Mike és Tina duettje aranyos volt, a Cherish/Cherish nagyon tetszik, az I Will Always Love You-ról nem is beszélve.
Összegészében meg voltam elégedve. :)

Desperate HOUSEwife - 2012. 02. 15. 20:48

A Simon meleg volt, és Jézus nem akarta megbántani az érzéseit, ezért nem beszélt soha a melegekről beszélgetés kb. az első jó poén volt ebben az évadban. :)

legikutya - 2012. 02. 15. 21:15

Igazán nem akarok kötekedni, de én úgy emlékszem, h rachel egyik apja néger, a másik pedig fehér, és h ne tujdák eldönteni, h melyiküké is a baba valójában, összekeverték a spermáikat…vki erősítsen/cáfoljon meg pls, ha rosszul emlékszem, mert ez nem hagy nyugodni…xD

cyborgwings - 2012. 02. 15. 21:25

nem az arrested developmenttel kevered? abban volt egy ilyen jelenet, hogy nem akarták tudni melyiküké a gyerek, jason batemannek meg sikerült olyan fejet vágnia erre, hogy azóta is lábkalimpálok rajta, ha eszembe jut. :D

Desperate HOUSEwife - 2012. 02. 15. 22:48

Nem, ez tényleg így van, Rachel még a Pilotban meséli.

Gwyn - 2012. 02. 15. 22:49

@legikutya: Bezony! Rachel még az első részben mesélt a családjáról, és akkor láttunk róluk egy képet:
http://pics.livejournal.com/celeni/pic/0019y7h7

Bár ez a spermaösszekeverős dolog már akkor elbukott, amikor kiderült, ki Rachel anyja. De akkor még ráfogtam arra, hogy biztos csak kamuztak a szülők :D

cyborgwings - 2012. 02. 15. 23:37

hm, tökre nem emlékeztem. de legalább újranéztem azt a jelenetet az arrested developmentből. állatjó! :D

Dr. McSteamy - 2012. 02. 22. 06:27

Na hát ami az előzetesben benne volt annak a fele nem is volt/nem úgy volt benne a részben… Mert abban Quinn ugye nagyon ellenezte az esküvőt, de most nyoma se volt ennek. Újraírták volna a részt, vagy hogy van ez? :O

Desperate HOUSEwife - 2012. 02. 22. 14:03

Sejtettem, hogy valami ilyet fognak húzni, de ez…kasza? Azt hiszem, végre igen.

Mel - 2012. 02. 22. 15:36

Csak számomra rejtély az, hogy miért örvendenek a 3. helyezetnek a csapatok???

Gggg - 2012. 02. 22. 16:00

Na nee, ez a cliffhanger messziről látszott és iszonyat sablonos :(
Pedig amúgy nem volt rossz rész.

kri - 2012. 02. 22. 16:27

mert a részvétel a fontos:)

kri - 2012. 02. 22. 16:41

és még marha bénán is volt megcsinálva…DHW-hoz csatlakozom, egy jó időre szüneteltetem, bár az utóbbi időben sem nagyon néztem már.

winnie - 2012. 02. 22. 16:50

úgyis jön vagy 6 hét szünet:)

kri - 2012. 02. 22. 16:51

utána is, de lehet, hogy 6 hét elég lesz,bár kétlem:))

Mel - 2012. 02. 22. 17:42

Annyira rossz látni, hogy mennyire romlott minőségileg a sorozat…:( Az első évad amilyen jó volt, olyan logikátlan és unalmas a mostani. Legjobban a színészeket sajnálom, mert ők nem tehetnek arról, hogy ilyenek az írók :/
Egyszerűen érthetetlen, hogy képesek ennyi zagyvaságot kitalálni az írók. A legszomorúbb az, amit Quinnel művelnek: évad elején megfesti a haját, lázad – később el akarja venni Shelbytől a gyereket – aztán megint jókislány lett, stb., ja, meg Suet se lehet kihagyni, az első évadban ő volt a főgonosz most meg hamarosan ő lesz a jótündér… nyoma sincs annak, amit az első évadban művelt. Ennek ellenére még nézem a sorozatot, de már szinte csak a zenék miatt meg talán képtelen vagyok elkaszálni és beletörődni, hogy az egykori kedvenc sorozatommal mi lett…:((

winnie - 2012. 02. 22. 17:44

“Legjobban a színészeket sajnálom, mert ők nem tehetnek arról, hogy ilyenek az írók :/”

őket nem kell, hiszen ők nem feltétlenül nézik a sorozatot:) meg ez a munkáról szól, nem az önmegvalósításról. no meg még így is sokaknak tetszik biztosan, lehet, hogy közéjük tartoznak.

len90 - 2012. 02. 22. 20:05

Egyrészről remélem, hogy Quinn nem hal meg, másrészről ha ezt a cliffhangert is úgy oldják meg, mint Quinn utolsó sorát az előző évad utolsó előtti részében (gondolok itt arra, hogy Quinn kiszáll az autóból, kirázza az ablakszilánkokat a hajából és “Hűűű…ez meredek volt!” felkiálltással futva siet az esküvőre) akkor lehet, hogy nállam is belebeg a kasza, pedig szerintem amennyire mélyponton van történetileg a sorozat, annyira csúcsponton van zeneileg, pl. overall most érzetem azt, hogy nagyon erős volt a regionals mezőny, még tavaly a Warblers abszolút a közelében nem volt a New Directionsnek, egyedül azt sajnáltam zenei téren, hogy a Strongert nem bolondították meg egy kis extra valamivel, hanem csak “simán lenyomták”…

Eper - 2012. 02. 22. 22:41

Szerintem annyira nem volt rossz a rész. Na jó, ezt úgy mondom, hogy az utolsó pár percet – az esküvős részt – nem veszem hozzá. Plusz a cliffhanger nekem már amúgy se mondott sok újat, de ez a honlapszerkesztés átka/ára.
A zenék most jók voltak, és len90-nel értek egyet, ez – a harmadik kórust leszámítva – egy erős regionals mezőny volt, és őszintén szólva nem bántam volna azt sem, ha a Warblers nyer.
Viszont megértem azokat is, akik azt mondják, hogy logikátlan ez az évad. Néha csak ülök az új részek előtt és nézem, hogy már megint mi a manót csináltak egyik, vagy másik karakterrel. Persze egy-egy jobb epizód után remélem, hogy lesz ez még jobb is, de…
A remény hal meg utoljár. Próbálok még optimista maradni a sorozattal kapcsolatba, de őszintén, nem csodálom, hogy még nem kapták meg a 4. évados berendelést…

zsuzsika - 2012. 02. 23. 16:30

Nem láttam még a friss részt, de valahogy nem is igazán érdekel. Azért ma este, ha lesz rá ingerenciám megnézem. Az én gondolatom a minőségi romlásra az, hogy az írók szerintem nagyon meg akarnak felelni a nézői kívánságoknak, azért lett ilyen össze-vissza a sorozat. Még nem akarom elkaszálni, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a következő évad (ha lesz) így, hogy pár szereplő eltűnik. Bízom benne, hogy talán így új lendületet kap az egész, és jobban fognak foglalkozni olyan karakterekkel, akik most mellőzve vannak.

Casey Novak - 2012. 02. 24. 02:50

WTF?!
Hogy fordult egy rész alatt vérkomoly drámába a sztori?

*SPOILER*esen:

Mikor Dave kiborult és közben Blaine elkezdett énekelni, rögtön előtört a krimin edzett énem, (mondjuk ehhez nem is kellett sok tapasztalat, elég szájbarágósan oldották meg), de közben végig az járt a fejemben, hogy ugyan már, ez a Glee, sosem lépnének meg egy ilyet! Meglépték. A végére kezdek lenyugodni, erre a szöszi beül az autóba és megszólal a nyugi-zene… Kicsit olyan Godfather-ös nagy leszámolásos feeling volt. Az egész rész alatt a legtöbbet hajtogatott szavaim a “ne, neee, kérlek ne,nenenene!” voltak.

A sorozat maga pedig hogy hol tart, és hova? Hát egy, nem ott ahol az első évad, és még nem tudtam eldönteni, hogy jobb vagy rosszabb, de tény, hogy engem is zavar az összevisszaság. Ad kettő, hogy hová. Hová is? Érdekel annyira a válasz, hogy még nem kaszálom, de ha a kellemes kis időkitöltő, bájos sorozatomban megpróbálnak még valakit kinyírni, el fogok gondolkozni. Nem mintha zavarna a koncepció, minél több a hulla egy soriban, annál jobban szeretem, de azokat direkt azért nézem. A Glee-t nem. Ha mással nem tudják fenntartani a “feszültséget”, lehet, hogy nem is kéne erőlködni.

len90 - 2012. 02. 24. 13:06

Szerintem azért kasza szinten még nincs, nállam ez valahogy így néz ki:

AMI JOBBAN TETSZIK A 3. ÉVADBAN, MINT AZ 1. ÉVADBAN:
-mellékszereplők!!! Mike Chang, Sugar Moda, Sebastian, Harmony és nem mellesleg énekelnek is!!!
-koreográfiailag nagyott fejlődött a sorozat, nem tudom, hogy ez azért van-e mert már egy kis rutinnal nyugodtabban bíznak rájuk összetettebb/hosszabb koreográfiákat, de a Survivor/I Will Survivie, Blad You Came, America, Controll, Stronger nagyon ott voltak a szeren, többször visszanéztem őket, pedig nem is vagyok egy nagy táncmániás…
-Kevesebb Rachal, Finn és Puck
-BRITTANA!!!

AMI JOBBAN TETSZETT AZ 1. ÉVADBAN, MINT A 3. ÉVADBAN:
-humor!!!
-célirányosabb történetvezetés
-folyamatos karakterfejlődés, nincs össze-vissza hullámzás
-talán az újdonság varázsa miatt, de kicsit “eredetibbnek” hatott a zenei felhozatal…

Szóval szerintem majdnem kiegyenlítik egymást a részek, mindenhol vannak mélypontok, az első évadban is voltak olyan felesleges és bugyuta részek, hogy csak kapkodtam a fejem, igen, most több ilyen van, de azért szerintem ez még messze nem kasza szint…

Pityke - 2012. 02. 26. 14:05

Nem örülök annak, hogy már megint szünetre megy a sorozatom. A 15.részben viszont szerepelni fog MATT BOMER. Kíváncsi vagyok arra, hogy Rachel és Finn össze-e fog házasodni. Rory remélhetőleg még mindig a New Directions tagja marad.

Timcsi - 2012. 02. 26. 19:02

Épp a napokban nézegettem bele az első évados részekbe, és hangulatát tekintve azok sokkal jobbak voltak. Will is sokkal szerethetőbb volt. Bár lehet, hogy a harmadik évad csak az első tükrében tűnik “rossznak”, bár erről megoszlanak a vélemények. Azért ebben az évadban is hoznak össze ütős dalokat, elég csak az Adele mash-upra gondolni, ami szerintem az egész sorozat eddigi egyik legjobb darabja. Az a baj, hogy a történet szempontjából kábé tojok rá, mi van a szereplőkkel. Egyedül a Brittana történetszál érdekelt, de most már nem igazán tudom, hogy abból is mit lehet még kihozni. Ez az egész Rachel-Finn esküvő meg röhej. Talán még ez a Sebastian tudott valamennyire lázba hozni (Santanával a Smooth Criminal remek volt). Úgyhogy megnézem hétről-hétre, mert azért zenei téren még jó.

Dr. McSteamy - 2012. 02. 27. 21:04

@Timcsi Egyetértek én is. Van pár bugyuta rész a 3.évadban, de volt olyan (nem is egy), ami kimondottan tetszett. Persze, közel sem 1.évados színvonal, de szerintem egyáltalán nem annyira rossz, mint ahogyan sokan írják.

Tudom, hogy amit most le fogok írni, azt tudja mindenki, de csak azért is leírom :)
Zenei téren felesleges vitázni, meg azt mondani, hogy bénák a zenék. Nem a zenék a “szarok”, csak nektek nem tetszenek. Nekem is van jó pár zene, ami nem tetszik, mert nem az én ízlésem, de attól még nem mondom, hogy az szar. Nem tudok mondani egyetlenegy részt sem, amiből ne lenne legalább egy zene, ami tetszik, viszont tudok jó párat mondani, amiből mindegyik tetszik. Nyilván nem tudják azt megcsinálni, hogy minden szám mindenkinek tetsszen. El kell fogadni és kész. Ha nem tetszik, pörgesd át. Ha meg nem tetszik se a zene, se a sztori, akkor meg ne nézd egyáltalán, és kész. Én teljesen meg vagyok elégedve a felhozatallal. Nem voltam egy nagy musical-rajongó (azért említem ezt, mert sokan a musical-számok miatt is nyavalyognak), de nagyon sok feldolgozás megtetszett. Nem kell egyből elítélően hozzáállni. Ezért is szeretem a Glee-t, mert nagyon sok új zenével megismertet, ami magamtól tuti nem hallgatnék, így pedig akár kedvencemmé válik. :)

Timcsi - 2012. 02. 27. 21:13

“Ezért is szeretem a Glee-t, mert nagyon sok új zenével megismertet, ami magamtól tuti nem hallgatnék, így pedig akár kedvencemmé válik. :)”

Osztom :) Nekem például legutóbb a We are young volt, amit magamtól tuti, hogy nem találtam volna meg, de nagy kedvenc azóta is. A legújabból meg a Cough Syrup a gyanús :D

cyborgwings - 2012. 03. 18. 16:00

@Dr. McSteamy: itt nem kifejezetten arról van szó, hogy a számok eleve “szarok” és azért nem értékeljük, hanem inkább arról, hogy mostanában nem nyúlnak hozzá, vagy nem *úgy* nyúlnak hozzá, mint ahogy azt az első évadban megtették. nem használják ki úgy a kórust, csak fognak pár ismert számot – ami akár még alapból tetszhet is az embernek – és eldanolásszák ugyanúgy, ahogy az eredetileg is volt.

pontosan ezért olyan ütős idén például az adele mash up vagy a smooth criminal, mert ott mertek belenyúlni, áthangszerelni, illetve igazán beleilleszteni a történetbe.
mert mondjuk ott van a kezdetekről a defying gravity, ami lényegében szintén nem különbözik az eredeti musicales előadástól, de odatették olyan formában kurtnek és rachelnek, hogy kaptunk általa valami pluszt. ezek hiányoznak, nem a földolgozott számok eleve szerethetősége.

és ez persze mind “szerintem”. majd talán egyszer jönnek a többiek, akik nem kedvelik a zenei felhozatalt és szintén véleményt nyilvánítanak az ügyben.

szpojleres mókus - 2012. 03. 24. 19:37

Fellow glee clubbers!

Bár szerintem áprilisig nem fogjátok elolvasni, de mivel három hét alatt daráltam le a három évadot muszáj hozzászólnom :D Az első évad szerintem hatalmas nagy volt (a gépemen fél éve ott voltak a fájlok, de nem mertem kinyitni mert HSM-hatást féltem, ahol arról fognak kínlódni hogy szeretsz nem szeretsz huh. De nem az lett és teljesen különlegessé vállt. A második évadra őszintén már belefárdtam a folyamatos Sue féle trollkodásba, ami szerintem nagyon is jó a harmadik évadban, hogy ezt a szálat már mellőzték.
Csak sajnos már muszáj lett visszatérni a Háj szkúl muzikelhez, gondolok itt Mercedes – Sam, Schuester – Emma, Rachel Finn párosra, ez a házasodjunk vagy nem ez borzalmas.

Ezért is örülök legjobban, hogy Rachel meg Finn elhagyja az évad után az iskolát, mert eszméletlenül idegesítőek. Amíg a többiek átmentek egyféle változáson az évek során, (ún. érettebb lettek) addig Rachel ugyanolyan bugyuta kis fruska, és a beszólásai eszméletlenül idegesítőek, hang ide vagy oda ha én lennék a kórus vezetője kirúgtam volna, mert több széthúzást okoz mint pluszt, Finn pedig ugyanakkora hülyegyerek az összes részen át.

Pedig meg lehet jól csinálni. Kurt (akit nagyon hiányolni fogok a következő évadból) és a pasija mind a kettő úgy ahogy van zseniális. Puck, Artie, Britanny mind el tudják játszani azt, hogy az évek során okosabbak, tapasztaltabbak lettek. (Bár Britanny szerintem túl kevés szerepet kap az előző évadokhoz képest) Vagy Santana.(bár rajta őszintén nagyon látszik, hogy sokkal idősebb mint az a szerep amit el kéne játszania, de az are you okay előadása legendás lett számomra)

betti - 2012. 04. 09. 16:30

nem biztos ám, hogy Rachel vagy éppen Kurt elmegy a következő évadból, az a hír járja hogy sokan maradnak – Rachel, Finn, Santana pl tuti. Ryan Murphy kitalálta hogyan tartsa őket ott, amire nagyon kíváncsi vagyok…

szpojleres mókus - 2012. 04. 09. 19:49

lehet megbuknak

betti - 2012. 04. 11. 15:11

mind? :D

Platschu - 2012. 04. 12. 01:03

Kinyírnak valakit (tudjuk ki van veszélyben), aztán az érzelmi sokktól nem tudnak levizsgázni. Vagy pedig simán külsős tagként visszahívják őket néhányszor énekelni. :)

legikutya - 2012. 04. 18. 20:05

csak szerintem sikerültek eléggé vérszegényre ezek a bee gees-dalok..?

betti - 2012. 04. 18. 20:48

soundtrackba nem voltak rosszak szerintem, csak az előadások voltak elég haloványak, főleg az utolsó, a staying alive, attól sokkal többet vártam :S Bár a disco infernot szerintem Amber nagyon odatette :)

Cápi - 2012. 04. 19. 16:16

A számok tényleg kissé haloványak voltak az eddigiekhez képest, de maga a sztori.. xD Főleg a two girls one cat, na azon felsírtam! xD

REni - 2012. 04. 19. 19:00

Amikor Hodgson írja a részt, akkor a karakterek egyáltalán nincsenek karakterben. Ennek az írónak a szokása, hogy Naya-val kapcsolatos infókat írjon Santana-nak, most h szexuálisan asszociálnak egymással. Csak nekik vicces, de mindenki másnak WTF.
Finn legnagyobb álma h színész legyen. ??? Lista: focista, katona, autószerelő, medence takarító, de biztosan van még más is.
Santana a semmiből hirtelen famewhore. ??? Ez a Naya cucc. Érdekes belegondolni h Hodgson valójában mit gondol a barátnőjéről. Ez annyira átlátszó, hogy a valóságból szedte, nincs semmi írói kreativitása. De ők mindezt biztosan máshogy értelmezik. Nem is érdekel..
A sextape szutykot inkább nem is kommentálnám túlzottan, szomorú h valakinek egyből a pornó jut eszébe a leszbikusokról/queer lányokról, akik pompomlányok is. Rohadtul nem volt vicces, még ha annak is szánta, azért mert a Glee már nem vicces, a hegyibeszéd arculatába nem illik bele. Alázzuk meg megint ezt a bitch Santanat mert így legalább megtanulja a leckét…Pár résszel ezelőtt még nagyon fontos volt számára h folytassa a tanulmányait, mert komolyan veszi, most meg hirtelen nem.
Annyira volt csak jó, hogy legalább Heather végre kapott szöveget. Szóval gondolom örülhetek, hogy ennyire nagylelkűek voltak. Hurrá.
Rachel-ből már szinte semmi sem maradt. Olyan már lassan, mint valami robot háziasszony. Az ötvenes évek Amerikájában élünk vagy mi a jófranc? Finn a világ közepe, aki azt se tudja mit akar, de Rachel felad mindent érte.
Ez a Glee hülyesége, hogy a nők nem képesek funkcionálni férfiak nélkül és ezt már nagyon sokan észreveszik, mert irritálóan egyértelmű, hogy mit gondolnak a nőkről. Kár, hogy a komoly újságcikkeket és a témát feldolgozó egyetemi kurzusokat pont leszarják. A legfontosabb, hogy minél több fangirl vegye meg a Darren által énekelt dalokat. Nem is lenne baj, hogy leszarják, de akkor ne is mondják minden öt percben, hogy mennyire progresszív a sorozat, hogy ők csak pozitív üzeneteket közvetítenek meg hogy életeket mentenek, mert rohadtul nem így van. Elég undorító, amit művelnek.

Alapvetően szétuntam az agyamat. A zenék laposak voltak, egyedül Amber volt jó meg Glee projectes a többi nem tetszett, főleg a borzasztó falsetto miatt. De ha elfelejtem a logikát, a nem létező folytonosságot, a józan gondolkodást, akkor viszonylag elviselhető rész volt. Voltak benne kellemes pillanatok meg egy-két vicces is.

Érdekes, hogy Hodgson script supervisor/coordinator volt sokáig, szinte mindig és fogalma nincs a karakterekről. Értem én hogy zöldfülű, de az tény, hogy nem valami tehetséges. Az ő dolga is volt többek között odafigyelni a folytonosságra, meg h logikus legyen a forgatókönyv, ilyenek. Sosem végzett túl jó munkát.

Casey Novak - 2012. 04. 19. 19:25

De jó volt végre igazi zenét hallani tőlük! Szeretem ezt a sorit, de az én “visszamaradott” ízlésemnek ezek a mai hiperslágerek már nem valók. A nevüket sem tudom ezeknek az előadóknak, és a legtöbb dalt fel sem ismerem. Régóta ez volt az első rész, ami után nem kellett meggugliznom egyetlen nótát sem :) És most megyek, felveszem a kockás mamuszom és a nyugdíjamat.

szpojleres mókus - 2012. 04. 19. 23:10

Ez a néger glee club projectes srác ez eszméletlen gyenge

kri - 2012. 04. 20. 20:26

…és iszonyatosan idegesítő. Belenézegettem anno a Glee Projectbe, és meg akartam verni, pedig nem vagyok egy erőszakos típus.

Timi - 2012. 04. 20. 22:38

Csúnyán le vagyok maradva az új évaddal. Most néztem vissza pár feldolgozást és a Stayin Alive hatalmas jó lett! :)) Amikor Cory, Naya és Amber sétál és éneklik a refrént, az iszonyat jó! :)

sam - 2012. 04. 20. 23:50

Egyetlen személy miatt volt értelme megnéznem az új részt: Jonathan Groff. amúgy kasza..

betti - 2012. 04. 21. 19:24

és még ő se szerepelt túl sokat…:)

LoGi - 2012. 04. 25. 16:46

Újabb pocsék rész :S Sok ez a mérhetetlen mennyiségű tini dráma, közelében sincs a valóságnak, mint amiket itt lenyomnak.
Plusz a mellék szálak is idegesítőek voltak számomra a részben. Kíváncsi leszek a nézettségre… Egyébként be van már rendelve előre a 4. évad?

betti - 2012. 04. 25. 20:43

igen, most rendelték be nemrég. A nézettséget pont most láttam, még mindig nagyon alacsony, de az előző részhez képest kicsit jobb.

Okonel - 2012. 04. 25. 23:03

Rég nem élveztem úgy Glee részt, mint a mait. Habár az előző néhány epizód színvonala szerintem nagyon hullámzó volt, most egész jó volt a dalválasztás, továbbá a törekvés, hogy minden karakter kisebb-nagyobb mértékben szerepet kapjon. Nem éreztem zsúfoltnak ezt a dolgot, és örültem, hogy végre Quinn is rendes szerepet kapott. Ráadásul Blaine sem idegesített most. Remélem így az évad végére ez a nosztalgikus, együtt éneklünk a rész végén glee-s feelgood-ság visszacsempésződik.

szpojleres mókus - 2012. 04. 29. 00:17

Ezek a beválogattak mind ennyire bénák színészileg?
Az ír kiscsávót játszó még jó volt ,de a többi…

sam - 2012. 04. 30. 14:33

az ír srác nekem nagyon tetszett, olyan kis aranyos volt, na meg az akcentusa valami brutális, nagyon kellett koncentrálnom, hogy azonnal felfogjam mit mond :)

Garru - 2012. 05. 02. 22:28

No, nekem most lett elég a Glee-ből.
Ez a 18. epizód kiverte nálam a biztosítékot.
Először is: a zenék szörnyűek voltak (jobb esetben épp hallgathatók). A kedvenc musical számaimat gyalázták (milyen béna volt már a Music of the night, vagy a Cell Block tango?!). Előbbit gyorsan meg kellett hallgatnom Michael Crawford előadásában, hogy valamelyest magamhoz térjek…

De a legrosszabbak egyértelműen Beiste jelenetei: kimondottan kínos volt nézni. Értem, hogy valami mondanivalót akartak belecsempészni a sorozatba, de akkor is.
Most komolyan ilyen jelenetek mi a jó fenét keresnek egy zenés tini sorozatban?? Ami elvileg NEM drámai sorozat.

Úgy vélem ezzel az epizóddal elérkeztünk a sorozat abszolút mélypontjához.
Még a Ricky Martin-os epizód sem volt ennyire gyenge, pedig már az is elég sz@r lett.

Nem érdemli meg ez a sori a 4. évados berendelést. Sajnos már rég nem méltóak rá.

REni - 2012. 05. 02. 23:31
szpojleres mókus - 2012. 05. 03. 18:34

Ezt a pekingi ezüstöset hajtsák már el a francba.

hallak65 - 2012. 05. 04. 09:22

Most akkor ki nem fog visszatérni a negyedik évadra?
Lea Michele (Rachel), Cory Monteith (Finn), and Chris Colfer (Kurt) biztos. Furcsa lesz hogy tartják meg őket :S

goettin - 2012. 05. 06. 15:25

Nem értem, hogy az Oszták-Magyar Mon. hogy tartozik a földrajzhoz? Puck megbuktatásával az lenne a cél, hogy ő is maradjon? Kár, semmi szükség már rá, bár a többségre nincs szükség, leginkább a sorozatra. Még ezt végignézem, aztán kasza, évad közben nem dobom, de már rég nem feelgood… inkább nézem újra az első 13 részt, azt nagyon odatették. A nézettségért folytatott harcban elfelejtették a lényeget, így a nem jósolok nagy jövőt…

Aragorn83 - 2012. 05. 09. 06:32

Ez a Grease-re hajazó jelenet nagy volt! De nálam az vitte a pálmát, amikor Becky oltogatta Puckot! :DDD
Klasszak voltak a közös jeleneteik!

Robi - 2012. 05. 09. 19:32

Végre egy igazán jó rész, kellet már nagyon.
Viszont az, hogy Puckot megbuktatják az vicces, már így is teljesen hiteltelen középiskolásnak…

REni - 2012. 05. 09. 19:52

SPOILER!!!

“Props” Sneak Peek

http://www.youtube.com/watch?v=AJR3mrkMIlE

meghalok a röhögéstől :D:D:D

Dr. McSteamy - 2012. 05. 10. 17:43

Nem hiszem, hogy Puck meg fog bukni, mert rajta van a Graduation Album borítóján: http://www.amazon.com/Glee-Music-Season-Three-Graduation/dp/B007SWZVBQ Legalábbis szerintem ez azt jeleni, hogy nem bukik meg.

REni - 2012. 05. 10. 19:25

és Brittany nincs rajta, ami azt jelenti, hogy meg fog bukni. Kár h még Heather-nek is majdnem elfelejtettek szólni, de nem csoda, hiszen azt is elfelejtették az egész harmadik évadban, hogy Brittany egy karakter a sorozatban és h Heather profi táncos, tehát neki nem kell táncolnia a Michael Jackson epizódban meg úgy egyáltalán. És ha nem könyörögtünk volna szó szerint twitteren, akkor még ennyit se kaptunk volna, amennyi szerepe volt eddig az évadban.
Bár Puck kapott egy egész nevetséges storyline-t arról, hogy mekkora idióta, mégsem bukik meg, és hiába néz ki 40 évesnek…
Brittany meg csak megint egy viccel el van intézve, mint amikor arról beszélt, hogy egy sátorban megerőszakolták és így veszítette el a szüzességét, de ő annyira szőke, hogy azt hitte h a földönkívüliek támadtak.

Eredetileg az underdogokról szólt a sorozat, de ma már arról h ha nincs péniszed, akkor semmire sem viszed az életben, tehát magától értetődő, hogy megbuksz ha te vagy Brittany, storyline nélkül. A kérdés csak az, hogy Finn Hudson miért nem menti meg az életét??
Hiába mondott Brittany a második évad második felében elég sok eléggé értelmes mondatot, az nem számít, mert ma minden epizód más és nincsenek összefüggésben egymással egyáltalán. Ő a legkövetkezetesebben megírt karakter a televíziózás történetében! Emmy-t nekik!!
De mégis ki hibáztatja ezeket az idióta írókat, valahogyan be kell húzni a negyedik évadba a maradék nézőket.

szpojleres mókus - 2012. 05. 11. 16:21

REni én nem is azt mondanám, hogy ezek a fő bajok.

Maga a Glee az első évad után olyan dolgot jelentett a fiatalság számára, amit eddig nagyon egyetlen egy sorozat sem szerintem ami megjelent. Abban különbözött a high school musical mocskoktól, hogy nem az volt a fő mondanivalója, ki hogyan lesz szerelmes egymásba és mikor, hanem több gondolatot próbáltak árasztani a fiatalság felé: Merjed felvállalni önmagad! Ne akarj más lenni! stb.
Engem különösen megérintett az egész és nagyon tetszett, mivel bár már 20 éves vagyok, a középsuli alatt tudtam azt, hogy milyen kirekesztettnek, kiutáltnak lenni.
Továbbá kaptunk egy szerethető csapatot, akikben végignéztük azt hogyan készülnek fel a nagy megmérettetésre és izgultunk értünk.

Most meg mink van?

Az első két dolog amit leírtam, hogy üzenetet közvetít a fiatalság felé, és látni azt, részenként részre hogyan készülnek fel egyre jobban teljesen eltűnt.

Helyette ugyanaz van mint valami olcsó high school musicalba. X szerelmes Y-ba és ezt elénekli neki, idióta Rachel körül forog az egész világ, Schusternek majdnem nulla szerepe van ahogyan Brittanynak, Sueból pedig egy olyan neutrális karaktert csináltak mint Artie tolószéke. Oda megy ahova viszi az ár. Meg izgulhatunk azon Finnecske elmegy e medencét tisztítani vagy nem. OH

ehh. Kár érte.

Kencsi - 2012. 05. 11. 16:47

a Glee már rég nem önmaga. De csak ismételném kedves fórumozó Társaimat,szóval inkább nem kezdek bele,pedig lenne mit mondani. Egészen egyszerűen csak át kellene keresztelni Finchel show-ra (vagy Blee,Blaine után),az jobban illene a profilba. RIB úgy nyomja le az emberek torkán a Finn&Rachel duót,hogy az a sorozat kárára válik. (ahogy a fanok mondják,idézve Brittany-t:’That’s bullying and I won’t accept it.) személy szerint a pilot óta fan vagyok és kitartok,de nagyon a végét járom.Rá kellett jönnöm,hogy a mondás nagyon is igaz:’Glee has no fans.Glee has prisoners.

REni - 2012. 05. 12. 14:44

Mindkettőtöknek igaza van és maximálisan egyet értek.

A csalódáson nehéz túllépni, évekig hűséges néző valaki most meg arcul csapnak. Ha kívülről nézem, akkor tényleg nevetséges az egész, mennyi időt szántam erre a szarra, mennyire szerettem és h milyen fölösleges volt az egész úgy alapvetően és hiába köszönhetek nekik sokat. Ez a Brittany dolog az utolsó csepp a pohárban. Most már szinte teljesen közömbös vagyok. Egyértelmű, hogy az írókat se érdekli semmi, akkor engem miért érdekeljen. Ki fogok végre szabadulni a börtönből és örülök neki.

Képmutatóak, felelőtlenek, helytelen egy csomó minden, amit mutatnak. Mindig megakarnak valamit tanítani, de ők maguk se tudják, hogy miről beszélnek, ami igencsak nagy baj. Vagy sokszor csak beszélnek valamiről a karakterek, de nem mutatják, pedig ez tévé basszus.
Saját maguknak köszönhetik az egészet. A Rocky Horror rész után váltottak, hogy több néző legyen, mert a dollárok gyülekeztek szépen. Elkezdték a tanmese hülyeséget meg Darrent, sok fangirl. Közben elfelejtették, hogy miről szól a sorozat, a cashcow fejése fontosabb.
Új írók, akik tönkretették módszeresen az összes karaktert. Ők megvannak győződve arról, hogy a Glee a legjobb sorozat a világon és h ők a legjobb írók. Nem veszik észre magukat. Tiszta oppurtunista az egész. Mindig kitalálnak valami drámait, ami egy rész erejéig tart. Mint ez a bántalmazás dolog is, amire 3-4 epizód is nagyon kevés lenne, de csak azért csinálták, hogy Dot-nak legyen egy Emmy vagy akármilyen jelölése.
Csodálkoznak azon, ha a rajongók felháborodnak valamin, mint a pro-outolás, és Finn érthetetlen szerepeltetése, és elég szomorú h , megtörtént eset, egy kislány ebből a részből csak annyit szűrt le, hogy a lányoknak szüksége van a fiúkra mindig, egyedül nem képesek előre lépni.
Brad egy hete azt válaszolta twitteren, hogy ők csak tévét csinálnak, de ez nem teljesen igaz, mert amikor elkezdték komolyan venni magukat, akkor ezzel felelősség is járt, de nem akarnak felelősséget vállalni semmiért és továbbra is erőltetik a hülyeségüket.
Ez is csak önismétlés és mindenki más ismétlése. El kell engedni most már, mert alapvetően is nézhetetlen. Az írók csak csinálnak valami macskakaparást forgatókönyv címén, a többiek ránéznek: ‘Eh, jóvanez, haladjunk!’ Szerintük elég, ha csak egy téma felszínét kapargatják és azt gondolják hogy ezzel forradalmiak lesznek, de több kárt okoznak mint jót. És még a zenék többsége is rossz.

“I will go to the animal shelter and get you a kitty cat. I will let you fall in love with that kitty cat. And then, on some dark, cold night I will steal away into your home and punch you in the face.”

Kencsi - 2012. 05. 13. 22:17

Brad tényleg posztolt egy ilyet? Ez nálam szó szerint az utolsó csepp. Eddig mindig arra verték a mellüket,hogy az ő sorozatuk azért különleges,mert hatalmas felelősség van a vállukon azért,mert ilyen komoly problémákat érintenek,meg,hogy a tinédzserek és a problémáik és a példamutatás sálláláá. Mindez szép és jó volt egy ideig,egészen pontosan az első évad,talán a második elejéig. Amit jelenleg művelnek az tulajdonképpen minősíthetetlen. Amíg Hodgson-féléknek jogukban áll írni egy Glee-kaliberű sorozatot,addig ne is várjunk semmit,én azt mondom. Ami a leginkább felháborított,mikor Naya azt nyilatkozta a Glaad után,hogy ‘Storylines are just storylines’. Nyilván,hogy nem vághatja maga alatt a fát,de még a vak is látta,hogy az IKAG kimondhatatlan módon sértett több millió embert világszerte. A baj az,hogy túlságosan a szívemhez nőtt,és nem tudok nem felháborodni bizonyos dolgokon. Az írok munkája minősíthetetlen,nem érdemlik meg a tehetséges színészgárdájukat,sem az eddig kitartó fanbaset,sempedig a dollármilliókat a bankszámlájukon.

Platschu - 2012. 05. 13. 22:40

Én már kb. 5-8 része kaszáltam a Gleet. Pár mondatban összefoglalnátok, hogy min buktatok ki ennyire? :(

kri - 2012. 05. 14. 18:14

Mi az az IKAG?

szpojleres mókus - 2012. 05. 14. 20:44

Platschu az összes rész nem szól semmiről csak Blainenek lelki válsága van 5 %-ban, Finnek és Racehlnek lelki válsága van 95 %-ban.

Többi karakter letörölve a föld színéről, énekverseny mintha nem is lenne, le sem kakilják.

REni - 2012. 05. 15. 13:24

IKAG= I Kissed a Girl, (de az I hugged a girl cím használata terjedt el inkább, mert az epizód címe egy kissé félrevezető volt. És az már eleve nagy probléma, amikor azt gondolják h Katy Perry ribancokról szóló dalának bármi köze lenne Santana szexualitásához vagy Brittany-éhez.)

Kencsi:
itt van Brad tweetje:
http://corajane709.tumblr.com/post/22486950624/holy-shit-i-just-got-tweeted-by-brad-falchuk-he
Nem értem, hogy miért gondolják azt, hogy ezt a szemétséget el fogják felejteni az emberek? Pont azokat rugdosták meg, akikről szólnia kellett volna a résznek.
https://twitter.com/#!/BFalchuk/status/73380550295027712
A rajongókban hamis reményt keltettek. Bármilyen hihetetlen, sokaknak fontos, hogy mit mutatnak a tévében, főleg amikor amerikai politikusok állandóan felhozzák a Glee-t, pedig jobb lenne, ha nem tennék.
Brad is rohadjon meg tényleg. Odaadják Matt-nek, Ryan kiskutyájának ezt a nagyon-nagyon fontos részt. Csak a gusztustalan képzelgéseit nem kellett volna engedniük, hogy tévébe kerüljön. És még Naya is megszívta, hiába járnak, ez a szexista hülyegyerek teljesen tehetségtelen.
Naya csak simán csalódás nekem, de annyira már nem érdekel. Az IKAG kérdések tiltólistán vannak ez nyilvánvaló. A GLAAD nem jó semmire, a Glee PR-ja csak, nekik is a pénz kell csak. Kérdésekre nem válaszoltak Cory-val, az a riporter meg sarokba szorította a lift előtt, de Naya-nak is volt sok hónap ideje egy választ kigondolni. Szóval… A színpadon meg azt mondja Cory: “We are here cuz words and images matter.” jipppíí
A több millió ember egy kicsit sok, de így is rengeteg emberről van szó.
Brittana is csak egy leszbikus kapcsolat beteges averziója. A többi kapcsolat is nevetséges és egészségtelen a sorozatban, de azok legalább beszélnek egymással. Brittana meg csak szexvideóról és szárított bika heréről.
Azt a rohadt csókot is ki kellett könyörögni, hogy az idióta nézők felfogják, hogy járnak. Ez egyáltalán nem gyerekesség volt, ez szükséges volt, mert a Glee-nél akkor egy pár valaki a nézők szemében, ha összeér a nyomorult szájuk.
Az írók még direkt szemétkednek is azzal, hogy a Faberry fandomnak kedveznek. Minden egyes Rachel/Quinn jelenet fanservice.
Brittana olyan mint a valóság. Viccként vannak kezelve, de a Glee még rátesz néhány lapáttal.

Kencsi - 2012. 05. 15. 22:06

Az utóbbi jópár epizódból csak azt szűrtem le,hogy az írok rettenet hülyének nézik az összes embert,aki még kitart a hülye showjuk mellett. (juhú,engem is.) Pedig eszméletlen mekkora öröm a glee fandomba tartozni,hiszen roppant tehetséges,kreatív és mindenek előtt nyitott emberek alkotják,legalábbis eddig 90 százalékban ilyenekkel kerültem kontaktba. Elérték azt,hogy teljesen rezignáltan kezeljük a sztorit,a holnapi (mai) részt is csak azért várom,mert kíváncsi vagyok a character-swap dologra. A Faberry-téma meg kiváló példa arra,hogy lássuk,milyen inkompetens és kegyetlen humorral megáldott gárda kezében van a sokak által nagy becsben tartott sorozat: Quinn & Rachel páros megnyert egy a fandom számára igencsak fontos szavazást az Afterellen.com-on,így viszonylag nagy visszhangja volt a dolognak és láss csodát az írok azóta feltűnően sok közös jelenetet írtak a karakterek számára,méghozzá olyanokat,melyek könnyen fals illúziókat kelthetnek sokakban. Ja és persze ami a legjobb,mit keres Perez Hilton a Glee-ben? (REni,talán Te tudod miért is olyan kényes kérdés ez,bár a fazon jelenléte önmagában röhej szerintem,ugyanígy Lohan kisasszonyé is.)

Platschu - 2012. 05. 16. 01:01

Nem lettem sokkal okosabb. :( Engem nem zavar egyik homoszexuális kapcsolat a sorozatban, de azért csak erről szól ez az egész? Mert az sem izgat, hogy a stáb és a színészek egy része meleg, ha mellette más problémákról és értékekről is tudnának beszélni. BRAVO újság sorozat formában. :D

Az első évadban azt szerettem, hogy minden karakterrel foglalkoztak egy kicsit. Leginkább Tina beszédhibája érdekelt volna, mivel én is érintett vagyok, de arról is alig volt szó. A második évadban is volt pár tanmesés rész, csak ott már az ártatlanság kiveszett az egészből és direkt tolták a nézők arcába. A harmadik évad pedig egyértelműen csak a picsogásról szól. Ilyen erővel tépkedhetnék a virágszirmokat, hogy “szeret vagy nem szeret”.

Nem akarok vészmadár lenni, de a ballagás után ez a sorozat óriásit fog koppanni. A nézők nem fogják könnyedén elengedni a főszereplőket és a negyedik évad nézettsége drámaian fog esni. Nem kívánom nekik, de ez szinte borítékolható.

REni - 2012. 05. 16. 02:21

Platschu: pont azt emelted ki, ami nem a konkrét problémám/problémánk. Az IKAG mindig szóba kerül, mert ez az ajándék, ami örökké adni fog/soha véget nem érő rémálom. Nem a hemoszexuális(:D) kapcsolatok jelenléte, hogy ez zavarja az embereket vagy nem tudom mire gondolsz itt. Az a baj, ahogyan kezelik őket: mint valami vicc ami Brittana, ez extrém hogy mennyire és Klaine is vicc, csak ők nagy fókuszt kapnak. És ez szintén szintén szemétség, mert meleg férfiak minden bokorban kikelnek ebben a sorozatban, de Brittana nem beszélhet egymással. Leírtuk Kencsivel, hogy mi a bajunk e téren, már máshogy nem igazán tudom kifejezni magam.
Erre szokták verni a mellüket pont,hogy mennyire progresszívek és forradalmiak ezzel. Pont a melegtémával PR-ozzák magukat, de a valóságban csak folyamatosan sértegetik az érintetteket mert teljes baromságokat mutatnak. És elvárják, hogy aki lmbt-be tartozik, az oltárt emeljen nekik és élete végéig megköszönje a hatalmas nem létező segítségüket. Igazából a Glee egy nagyon konzervatív sorozat, lásd Finchel erőltetése.

Emellett az írók síkhülyék és/vagy teljesen érdektelenek, és úgy tűnik, hogy a saját hülyeségüket el is hiszik.
De végülis minden, amit leírtunk az utóbbi posztokban. Több milliárd problémát fel tudnék sorolni. De főleg a képmutatás a gondom és a véget nem érő hülyeség, ami minden egyes epizód. A harmadik évad az első extrém ellentéte.

A negyedik még rosszabb lesz. Marad az isiben Blaine, Tina, Artie, Brittany meg Sam is. Szóval még nagyobb adag Blaine-re lehet számítani, és egy piros pacára a háttérben, ami Brittany. (Semmi jel nem mutat arra, hogy Heather megy. És az, hogy elballag egy karakter nem egyenlő azzal hogy megy is a sorozatból. Dianna elég valószínű h megy meg még talán Harry és Amber, de egész nyáron ez lesz a PR hogy ki marad és megy, de a többség maradni fog.)
A másik részleg: Finchel és Kurt mééég nagyobb adagban New York-ban. Plusz még akik kimaradtak, ennyire konkrétan nem tudom. És már most arról beszélnek, hogy lesz egy újabb Britney epizód, új vendégszereplők, glee project lelkek, akik nem tudnak színészkedni ésatöbbi. Ja és az értelmes írók mással lesznek elfoglalva. Ezermilliárdszor rosszabb lesz a negyedik évad és midseason kasza elég valószínű. És csütörtök 9-kor lesz majd szeptembertől, ezért kell a Britney epizód, mert ő most X-factor zsűritag lett és kellenek onnan a nézők.

De a jelenlegi problémám, ami miatt kaszálom az évadzáró után ezt a szart: Brittany megbuktatása. Ez mégcsak nem is spoiler. Az előző részben varázslatos módon kiderült hogy mindenből bukásra áll azt csá, ennyi. A virágos ruhájában a családtagok között ülve végignézi, ahogyan a barátai elballagnak. Puck kapott storyline-t, hogy bukásra áll, a barátai segítenek neki meg minden, kap egy karót arra a dogára amin múlik minden. De mint kiderül majd, nem bukik meg. Brittanyt átvarázsolhatták volna juniorrá, ahogyan Blaine-t. Ha tudták, hogy megbuktatják, akkor miért lett elnök, miért lehet benne minden egyéb tevékenységben, ami jó jegyeket igényel? Direkt gyengeelméjűnek mutatják, hogy elsüssenek néhány egysorost, ami nem is vicces. Aki annyira buta és életképtelen, hogy a fenekét se tudja kitörölni kb, nem lenne végzős, egy kisegítő iskolába járna. És mi a francnak adják a storyline-t Puck-nak, amikor teljesen fölösleges volt? És többször mutatták azt, hogy Brittany-t nagyon bántja az intelligenciája. Irdatlanul pozitív üzenet, és kivételesen idióta lépés a buktatás. Az egész fandom hetekig fel volt háborodva, mindenki tudott a felháborodásról, nem volt szép egyáltalán ami zajlott, nagyon nem, de leszarják.
Ez az írók szokásos lustasága és felelőtlensége. A legrosszabb, hogy a nézőknek a bukása teljesen természetes lesz vagy fel se fog tűnni nekik.
A hányinger egyenlőtlenségek a legjobban kiakasztóak. És Finchel.

REni - 2012. 05. 16. 02:56

Kencsi: látom te is nagyon képben vagy, ugyanazokat tudjuk, valószínűleg ugyanazokat az oldalakat olvassuk. :D
Ugyanaz nálam is, amit leírtál a fandomról. De ma csak a keserűség megy, minden negatív. :D Ez nem is véletlen, az írók elintézték, hogy így érezhessünk. Sokan kitartottak, de már mindenki látja, hogy fölösleges tovább folytatni. Persze a Finchel, Klaine, Finn, Blaine stan-eknek minden happy. Régen twitterem se volt, de az utóbbi hónapokban használni kellett rendesen. Belegondolni is nevetséges, hogy miken kellett vitatkozni velük. Az örök kedvencem, amikor Matt, Ali és Hitchcock minden áron be akarta bizonyítani, hogy a Brittana csók már megtörtént a második évad elején. És Ali még be is linkelte a videót, de akinek működik a látása az megállapíthatja, hogy nem ért össze a szájuk. Amikor erre rájött, akkor annyit ír, hogy “grumpy Brittana shippers” és ezután kiírt még pár skizofrén dolgot. Ma se tudom felfogni, hogy ez mégis mi volt. Aztán később állandóan a szájukba kellett rágni, hogy mit csináljanak. Ali tumblr esszék alapján írta meg a valentin napi részt. :D De még sorolhatnám és lesz is még.
A legjobb, hogy már nem érdekel. Hardcore fanként és shipperként máshogy lát az ember mindent, ettől még nem téved valaki és nem elmebeteg csak jobban fókuszál mindenre és szembetűnőek a véget nem érő hibák.
Persze vannak még jó pillanatok, jó zenék meg minden. Próbáltam nem foglalkozni a hülyeséggel, de belenyomják a pofámba és én konkrétan nem tudom ignorálni. A színészek iránti rajongás se számít már nekem. Túl sokszor bántott meg a Glee. Sokan vannak még, akik élvezik a sorozatot, ez így van jól, de az online fandom nagy része nem tartozik közéjük.
Szóval inkább kaszálom, mert már nevetséges hogy mennyire beleinvesztáltam magam pedig egyértelmű, hogy nem számítok.
És igen, tudom hogy miről beszélsz. Sajnos tudom. Hát országos barátok nem lesznek soha, hiába szerette volna Perez, nem mintha lett volna esélye rá vagy ilyesmi. :D IdontgiveafuckMorris FTW!!

Platschu - 2012. 05. 16. 09:09

Reni: Bocsánat, ha félreérthető voltam és köszönöm a részletes leírást. :)

Brittany kapcsán én azt nem értettem, hogy akkor minek dobták be egyszer, hogy quizműsorban brillírozik a csapattal? Az is olyan véletlenszerű információ volt az íróktól. Azt valóban én is sajnálom, hogy nem beszélték meg normálisan Santana érzelmeit, mert egy árva szót nem szólt, amikor minden kiderült. S most egy csókot nem bírnak mutatni az írók? L vagy Queer as folk? Egyiket se néztem, de gondolom ott lehetett… Itt meg nem? Vagy akkor miért nem lehet normálisan kimondani, hogy Brittany kit választott és miért? Ugyanis ami fájt, hogy a történetben azt a pofont is simán elintézték és Brittany nem mondott semmit se Finn-nek… Valahol nálam ott és a karácsonyi résszel szakadt meg az érdeklődés a Glee iránt. A Michael Jacksonos részt még megnéztem, illetve hallottam az ominózus autóbalesetről is, de tovább már nem követtem. Igazam lett a buktatással kapcsolatban is, mert már hónapokkal ezelőtt kitaláltam ezt a fordulatot, hogy el fogják játszani. :S

Most olvastam a 4. évados terveket, de miért nem lehet csak simán hagyni őket kirepülni? Az 5. évadban akkor még a maradékot is követni fogjuk, ahogy a szélrózsa minden irányába szétszóródnak? Mert a 4. évad végén már nem tudják kimagyarázni, hogy az eredeti gárda miért van még mindig suliban.

Kencsi - 2012. 05. 16. 09:47

Elolvastam a negyedik évados terveket,nagyjából unatkoztam. Ahogy leírtad REni,Finchel & Blaine show van kilátásban,ami egyátalán nem érdekel,szóval hiába minden tiszteletem a színészeké,nem vagyok mazochista. Jön a kaszás bácsi. A Glee Projektes emberekékre meg nem is tudom ki kíváncsi. A műsor is szépen megbukott a maga idejében,mert a Glee tipikusan az a sorozat,amit a karakterekért nézünk,nem azért,mert marha nagy a plot-fejlődés. (mert nincs is:D) Szerintem szépen le lehetett volna zárni az egészet akár ebben az évadban,nem elkövetni ilyen orbitális baromságokat,mint President Pierce megbuktatása.WTF? Cheerio tag,Glee club member,azt a hülye quizműsort is egyedül ő nyerte meg,meg senior class president.És megbuktatják,mindenféle előzmény nélkül. Nesze nektek gyerekek. Ha legalább a dalok ott lennének a topon,de meg kell mondjam (akármennyire örülök is annak,hogy Naya végre énekel) alig hallgatok 3. évados számokat. Nincs meg a varázs. Bár miért is lenne? Felveszik a vokált az eredeti alapjára és a végére vágjak,hogy Glee Cast Version. Tádáá,magic. Hol van mondjuk egy Proud Mary,vagy Rehab? És ami a műfaji besorolást illeti: comedy? Glee is about joy? Hol? Mutassa már meg valaki,mert a sok Finchel,Blaine és Quinn drámán keresztül képtelen vagyok megtalálni bármit,ami boldogságot okozhatna. A Glee a sorozatok Titanic-ja,és RIB a jéghegy.

winnie - 2012. 05. 16. 09:53

“A műsor is szépen megbukott a maga idejében,”

épp ez az, hogy nem. elég durva volt látni, hogy a hype ellenére gyenge kezdés ellenére részről-részre hogy nőtt a nézettsége. 450e-ről 1,25M-ra. a triplájára.

Kencsi - 2012. 05. 16. 17:17

Jogos winnie,lehagytam,hogy fandom körökben (: Köszönöm a pontos infót,egyébként!

szpojleres mókus - 2012. 05. 16. 20:44

Most kezdtem a huszast, kívánjatok szerencsét :D

De amikor ez az erőltetett Tina szál jött az előző részek tartalmánál, meg megláttam rachelt a elején rögtön rosszul lettem :D

REni - 2012. 05. 16. 22:29

Platschu: a QaF és az L rossz példa, mert azok Showtime-on mentek a Glee meg a Fox-on. Mutatnak csókot, most a Nationals végén a Tounge Tied montázs alatt is. Ami kellemes meglepetés volt. Az első alkalommal volt a probléma, amit írtam h szentül hitték, hogy a Duets-ben már megtörtént. Nem is érezték szükségét, hogy megerősítsék valamivel a státuszukat. A nézők többségének fel se tűnt, hogy összehozták őket és sokan még ma se hiszik el. Röviden összefoglalva az a bajunk, hogy nincs (értelmes) privát jelenet köztük. Egy két high five-ot szívesen beáldoznék egy 20 másodperces jelenetért néhanapján. Nem kell A plot se B, de ez mégis mennyire nehéz dolog, hogy értelmes, komoly jeleneteket írjanak nekik? De semmit nem írnak nekik, a többi karakter “fejlődéséhez” kellenek csak. Ezért vagyunk ki, mert nem veszik őket komolyan. A Landslide és a Songbird és a második évados jeleneteket után nagy visszafejlődés. Pedig nagyon népszerűek és rengeteg potenciál van bennük.

Ez a legutóbbi két rész…Újra Glee érzéseim voltak. Alapvetően csak elszomorít, hogy az évad végére jó részeket hoznak össze. De ezekkel nem fogják helyrehozni az egész évados borzalmat. Ez volt a minimum, hogy legalább megadják az alapvető tiszteletet maguknak és aki kitartott. RIB és Ali jó írók, tudják kezelni a karaktereket. A többi inkompetenciája rontott el mindent. Az egyébként is jelenlévő hibákat felerősítették és még kismilliót létrehoztak. Talán az évadzáróban kapunk valami értelmes magyarázatot a Brittany dologra. Feltételezem ezek alapján, hogy az is nézhető rész lesz. De ettől még a hülyeség hülyeség marad.
Túl késő már, nem hatnak meg. Megtanultam a leckét.

Kencsi - 2012. 05. 16. 22:44

A Props-on túl vagyok,a Nationals-t még húzom kicsit. Tetszett,néhol kis bizsergést is éreztem,ahogy REni írta,visszatért némi feelgood,de nem dobtam hanyatt magam. Háháá,mekkora röhej,hogy van egy volt Broadway színész a gárdában,Jenna Ushkowitz személyében és 3 év alatt ebben a részben szerepeltették úgy igazán először,most is csupán azért,mert ő volt Rachel Berry. Érthetetlen,hiszen a szólója is abszolút rendben volt, és jó volt látni, hogy létezik :D Ami a character-swap dolgot illeti,voltak aranyos dolgok,feldobta a részt. Továbbá meg kell említeni a szintén parkoló pályán tartozkodó Mark Salling barátunkat,aki véleményem szerint egészen kivételeset alkotott. És a hangja is hiányzott már (: REni,a második évados ‘ágyjelenet’ az,amire próbálták ráhúzni,hogy csók? :D Ha jól emlékszem anno volt róla tumblr-ön pár igen vicces komment. A vicces még mindig ‘az írok szánalmas teremtmények’ tömör megfelelője.

szpojleres mókus - 2012. 05. 16. 22:48

Uhh…
Megnéztem.
Uhh…

Nem is tudom hol kezdjem (legalábbis nem tudom-hogy érdekel e benneteket, de azért leírom, hogyan látom férfi szemből). Az egész olyan érzést keltett bennem, mint amikor a diák elmegy vizsgázni úgy hogy nem tanul egy szót sem, és azt várja hogy a tanárok megadják nekik a színjelest mert előző évben is jelesre vizsgázott. A huszast beharangozták, hogy szerepcserés hülyülés lett, ami számomra eszméletlen jól indult, amikor megláttam sue-t williamként fogtam a hasamat a röhögéstől, és azt gondoltam, végre egy jó rész lesz. Aztán az egész tartott két percig, megint segíccsüünk récselen mertazjó rész jött el, és vége. BUMMM ennyi semennyi.

Következő rész.

Ha van egy sorozat ami jó sorozat volt, az ember mindig azt gondolhatja, hogy IGEN, a vége egy BUMM lesz. Én is naivan ezt vártam. De nem. Ahh. Megint előjött a jó öreg trükk, hogy amíg a Vocal Adrealine már több hónapja dolgozik egy számon, addig a srácaink egy hetet vagy annyit sem készülnek.

De mindegy, az előadás TÖKÉLETES! lesz, és mint hanyatt vágjuk magunkat.

De nem lett az. Én nem tudom megmondani, de valami hatalmas előadást vártam hatalmas érzelmekkel. Férfi létemre majdnem elérzékenyültem amikor láttam az első évadban azt, hogy William sír miközben hallhatja a gyerekeit a telefonon keresztül. Az meg ott ül fapofával. Emóciók a nullák a köbön .

Maga az előadás is szerintem az egyik leggyengébb volt az összes eddigi Glee részek közül. Tipikus olyan hogy álljunk ki, énekeljük le aztán jóóóulvan. Számomra érthetetlen az a tény, hogy nem a Vocal Adrealine nyert, mert a ND koreográfia közel sem ütötte meg annak a szintjét.

Ha már Vocal Adrealine. Mindig is azt gondoltam, hogy az írók azért írók és sok pénzt keresnek, és nem én vagyok ott, mert tudnak valamit amit én NEM. Hát most kiderült hogy a nagy fityfenét. Láss csodát megint visszahozzák a glee projectes srácot akibe annyi színészhajlam szorult, mint a paraszt bácsi fatönkjébe amit levert hogy arra kösse ki a kecskét legelni. komolyan mondom azt, hogy fájdalmas volt hallgatni a srácot. Meg bemutatni megint női ruhába (és itt most tegyük le a lantot – én NEM vagyok homoszexuálisok ellen, nyugodtan csinálják ha így boldogok legyenek boldogok, sőt nyugodtan csinálják városban parkban kész), az valami gusztustalan volt.

És azt valaki meg tudja mondani, hogyha előző részben volt elődöntő, és utána döntő most az miért nem volt?? Az előző évad főversenye meg tényleg úgy nézett ki mint valami rangos esemény, ez meg ahh.

Utolsó reményekbe kapaszkodtam. A zsűri vicces lesz, mert az mindig az volt. HÁNYINGER!

Komoly üzenetek a fiatalság felé:
Ha nyersz igyál alkoholt, tökmindegy ha törvényellenes, és főleg a sulidban, ahol duplán törvényellenes.
Lányok ha mész szüzek vagytok és féltek elveszíteni mert nincsen még meg az a féle bizalom, akkor azonnal adjátok oda a pasitoknak ha nyer valamit mert női kötelesség.

KASZA
Bocsánat hogy ilyen sokat írtam, és ha eddig elolvasta valaki köszönöm :) De muszáj volt kiírnom magamból.

REni - 2012. 05. 16. 23:24

szpojleres mókus: a reakciód várható volt, de nekem például annyira nincsenek elvárásaim már, hogy kellemesen meglepődtem. Kifejezetten jól éreztem magam és többször meghatódtam. Az évadátlagnál jobbak voltak ezek a részek, de még mindig gyengék, innen jön a te reakciód. Átjött a monitoromon keresztül, hogy milyen volt a hangulat ott. Ez most így nagyon nevetségesen hangzik, de valahogyan egy érzelmi hullámhosszon éreztem magam a színészekkel inkább. Éreztem, hogy ők jól érzik magukat és amikor meghatódnak.

Nem akarok annyira kukacoskodni, de a Unique karakterrel kapcsolatos megjegyzésed eléggé ignoráns volt. Nem tudok túl sokat arról, aki játsza, de az tuti, hogy nagyon idegesítő ember lehet. A karakter transznemű, nem egyenlő a homoszexuálisokkal. Kurt is mondta, hogy attól, hogy meleg, nem öltözik lánynak. A transzneműség identitás nem szexualitás. Egy transznemű személy is lehet heteró, bi, homoszexuális, aszexuális stb. Ha valamiben nem vagy biztos, olvass utána legalább. A wikipédia a hasznos minimum. Csak azért mondom, mert sose tudhatod, hogy kit bántasz meg a butaságoddal. Nem magamról beszélek és talán mást nem is fog zavarni, amit írtál, de én ezt nem tudtam magamban tartani és ne haragudj meg rám. Amikor valaki azt írja, hogy nincs ellenük/nincs velük baja, akkor valami nem okés. De legalább te nem akarod kiírtani őket és hasonlók, ezért merem mondani h kicsit nézz utána.
Az, hogy hol csinálják a homoszexuálisok is érdekes, ne rakj mindenkit egy skatulyába. Csak azért mert negatív vagy hamis tapasztalataid vannak, nem azt jelenti, hogy mindenki úgy viselkedik.

szpojleres mókus - 2012. 05. 16. 23:31

REni bocsánatot kérek teljes mértékben igazad van.

A homoszexuálisokra azt értettem (tényleg nem magyaráztam el jól, csak még mindig bennem volt az ideg :D), hogy(remélem nem fogják letörölni ezt a kommentemet), pld. nem támogatok végképp olyanokat mint ami volt a médiában hogy beadtak egy törvényjavaslatot ha homoszexuális pár közterületen vonzódik egymáshoz akár kézfogással akár csókkal stb. az bűncselekményt követ el. Na az ilyenek huh. És nem is tartom őket se rangon aluliak csak azért mert mások mint én.

Na mindegy, maradjunk a glee-nél :)

REni - 2012. 05. 16. 23:57

(szpojleres mókus nincs semmi problem, csak félreértés volt. :):)
Sokat olvasok a témáról, mert még saját magamat se sikerült teljesen kisilabizálnom. Plusz a bennem megbúvó szociális munkás is sokszor kijön itt belőlem, ezért nem tudok leállni sokszor.:D Persze nem gondolok erre a nap 24 órájában, csak szoktam szólni, ha valami furcsát látok. A szexualitás nagyon bonyolult és összetett dolog, de nem ennek kéne meghatároznia egy embert. Amit írtál, az olyantól leolvad az agyam. Az emberi tudatlanság és gyűlölet határtalan. :( )

glee

Kencsi igen az volt az. A pár vicces tumblr poszton kívül volt sok száz más hangvételű is. Ez az IKAG után volt azonnal, szóval csak még több késdöfés volt mindez. Leginkább hatalmas kakivihar és felháborodás (inkább a lázadás szót használnám) volt jellemző akkoriban. :D Eléggé nagy hülyét csináltak magukból, nem mossák le soha.

Kencsi - 2012. 05. 17. 09:55

A helyzet az,hogy az írok azért másztak bele ennyire komoly problémákba,mint például az általatok említett transszexualitás,vagy éppen a melegek (jó ez speciel RM névjegye,mégsem tud méltóképpen bánni vele),hogy ezáltal megnyerjék maguknak azokat az embereket,akiknek a szexuális orientáltságuk más. A lényegi probléma azonban,hogy mivel az íróknak fogalmuk sincs mennyire komoly is ez valójában,csak rángatnak pár embert zsinóron,hülyeségeket adnak a szájukba,a női karakterek esetében még azt sem,mert ők csak arra valók,hogy a férfi egyének perverzióit megtestesítsék.Abszolút méltánytalan és nem egyezik még csak látszatra sem a valósággal az,amit próbálnak lenyomni az ember torkán. Persze ez nem feltétlenül lenne baj,ha beismernék azt,hogy tévedtek. Mert ismétlem,ez nem egy egyszerű történet. De meg vannak győződve arról,hogy ők az amerikai fiatalság mentsvára,és minden úgy van jól,ahogy azt ők két kávé között kitalálják.
szpojleres mókus: az utolsó rész elemzésével – a Unique részt kivéve – abszolút egyetértek.
REni: azt hittem letépem a monitort,mikor láttam,hogy az ünneplésnél Heather nem volt ott,mert az a díszmajom rontotta a levegőt. Hányingerem van,ha arra gondolok,hogy ennyi tisztelet sincs a színészek felé. Még ha az ominózus ügy kirobbanása előtt szerződtették volna,akkor azt mondom,hogy oké. De mondjuk még akkor sem. De nyilván valóan nem így történt.
Ami furcsa,hogy tavaly – az első évadról nem is beszélve – teljesen fel voltam villanyozva,hogy mi lesz a fináléban. Most meg kb csak azért várom,hogy utána végre nyugtom lesz. Az egyetlen amiért kissé izgatott vagyok,Gloria Estefan vendégszereplése.

Mistress - 2012. 05. 17. 20:39

Nekem a következő dolgok voltak furcsák:

– Oké, hogy tudom, hogy Amerikában valamivel jobban keresnek az emberek, mint itt, de honnan a manóból volt a diákoknak annyi pénzük, hogy 500 dollárokban fogadjanak?

– Nem vagyok pedagógus, de szerintem, ha egy srácot megvernek és kidobnak a kukába egy olyan suliban ahol korábban nyilvánossan kihirdették, hogy Bully free (szabad fordításban: Molesztálás mentes), a tanárnak talán nem őt kéne sarokba szorítani, hanem a bántalmazóit.

– A piálós rész nekem is feltűnt. Mi van ha kölyök pezsgő volt. New Directions Bubbly márkájú?

– William milyen gyors már, hogy egyik pillanatban még ungabungázik az asszonnyal, a másikban már a többiekkel mulat ugyanabban a kockás ingjében. (szerintem összezavarodott az idő rendesen)

– Teen Jesus nem szexelhet vallási okokból, de azért ihat?

– A flippergépeknek mi volt az értelme a Vocal Adrenalin előadásban? Vagy gondolom felesleges mélyebb értelmet keresnem benne…

Vagy csak nekem tűnt ez fel?

cyborgwings - 2012. 05. 17. 20:54

igazából nem tetszett különösebben egyik epizód sem, de azért rohadtul meghatódtam az ünneplésnél meg a zárójelenetnél meg jesse jófejségénél.
többet nincs kedvem írni róla. kicsit fölidéződött bennem az első évad ezeknél a perceknél és most így jó.

REni - 2012. 05. 17. 22:28

Mistress:
Amiket felsoroltál, azok tényleg furcsák és másoknak is feltűnnek persze. A logika a Glee készítők szótárában nem létezik és ezek tényleg csak apróságok. Arra sem szoktak emlékezni, hogy mi történt az előző epizódban. Nagyobb probléma, amikor egy rész erejéig felhoznak valami nagyon komoly problémát, gondolom nem kell példát írnom, mert már kb minden volt. A kivitelezés a gyenge, annyira lustán írják meg, hogy csak felháborodás lesz a vége az adott megsértett kisebbség részéről vagy akármi. Rinyálhatok én is akármennyit ezek után nekik, nem érdekli őket. Hányingerkeltően képmutatóak. Perez Hilton, napjaink egyik legnagyobb bullyja szerepet kapott ebben a sorozatban. Az csak egy apróság, hogy ő nagyban segített abban, hogy Heather-t az egész internet és más médium szétcincálja és megalázza márciusban pár kép miatt.
De mindezt félretéve, ahogyan cyborgwings is írta, végre újra láthattunk egy kis Glee-t. Ez számít a legjobban. Voltak vicces és megható jelenetek, jó volt nézni. Hiába szidom őket állandóan, teljesen jogosan, még tudnak kellemes meglepetést okozni.

legikutya - 2012. 05. 17. 22:58

vki meg tudná mondani, h mi volt heather-el és perez hiltonnal? nekem ez vhogy kimaradt…
a rész: hmm…a we are the champions tetszett a dalok közül, aztán….ennyi. én is azt vártam volna, hogy vmi nagyot dobnak be (saját dalok?), meg hogy a koreográfia is ütni fog,de semmi ilyesmit nem kaptam :/ Kicsit sajnálom, de a vége azért feelgood lett nekem…:)

dm8 - 2012. 05. 18. 09:37

“- A flippergépeknek mi volt az értelme a Vocal Adrenalin előadásban? Vagy gondolom felesleges mélyebb értelmet keresnem benne…”

Szerintem azért lehettek ott, mert a The Who – Pinball Wizard című számát adták elő, ami a flipperezésről szól.

betti - 2012. 05. 18. 10:35

Perez Hilton nálam is kiverte a biztosítékot, undorító az az ember, komolyan. Nemkicsit lepődöm meg mindig, akárhányszor jópofiznak vele a hírességek, amit egyszerűen nem tudok hova tenni, mert ő közben mindenkit porig aláz, teljes lelki nyugalommal. Nem értem, miért kellett ő ide…

betti - 2012. 05. 18. 10:39

@ legikutya: Hilton és Heather között annyi volt, hogy pár hónapja pucér képek kerültek elő Heatherről ( most pontosan nem tudom, hoy tényleg az övéi voltak-e, vagy csak manipuláltak), és Perez persze egyből írt róla, a “kis blogjában”, gondolhatod, hogy miket. Ugyanis manapság ha megjelenik egy hírességről akármilyen pletyka, ő az első, aki egyből ír róla, és szereti a dolgokat felnagyítani/gusztustalan viccek tárgyává tenni, legyen szó akármiről. És gyanítom, hogy Heather ezért nem volt ott az ünneplésnél…azért szép, hogy a stábnak egy “celeb” vendégszereplő fontosabb, mint a saját emberük.

Dr. McSteamy - 2012. 05. 18. 17:29

Most melyik ünneplésről beszéltek? Nekem sehol se tűnt fel, hogy hiányzott volna Britt.

betti - 2012. 05. 18. 18:02

A nationals részben, az eredményhirdetéskor, amikor ott ünnepeltek, ott Heather nem volt ott.

Dr. McSteamy - 2012. 05. 18. 18:18
REni - 2012. 05. 18. 22:32

Dr. McSteamy kapsz egy piros pontot! :D
itt jobban látszik:
http://i50.tinypic.com/2crpusx.png

De ezt amúgy nem értem, hogy honnan vettétek h nem volt ott? Ez csak a szokásos “szarjuk le Heather-t/Brittany-t és ha nem szól, akkor vessen magára” esete volt. 100%, hogy nem foglalkozik ezzel a szerencsétlennel, nem fog bujkálni előle. A képeken tényleg ő van meg minden, és egyébként teljesen triviális volt az egész, csak ez a paraszt kiposztolta a blogjára és innentől nem volt megállás. Főleg azért emeltem ki, hogy maga a gondolat is gusztustalan, hogy szerepelt a sorozatban + Heather nem kérte a kedves segítségét, hogy mindenki lek.rvázhassa. Ő egyáltalán mi a francért releváns, azt nem értem?

Dr. McSteamy - 2012. 05. 19. 09:55

@REni
Mercedes feje ezen a képen priceless! :D

Kencsi - 2012. 05. 19. 15:18

Utólag én is kiszúrtam a hátsó sorban (:
Erősen kétlem,hogy foglalkozott volna vele,mert ő Heather ‘IDGAF’ Morris. Csupán a tény felháborító,de ezt már kifejtettük. Anno még Josh Groban-nel operáltak,most már elég nekik egy lecsúszott ‘tinisztár’ meg egy gerinctelen bully.

Kencsi - 2012. 05. 21. 19:54
JohnGood - 2012. 05. 21. 20:16

Látom sok embernek nem tetszett az utolsó két epizód. Én mindenképp kivétel vagyok. Az utóbbi 3-4 epizódban visszataláltak arra az útra, ami talán(egy jó fináléval) meg tudja menteni ezt a borzalmas évadot a teljes letargiától. De azt be kell vallani, hogy kell egyfajta tűrőképesség Rachel Berry karaktere iránt, hogy élvezhetőek legyenek az utóbbi részek, mivel főleg rá vannak kihegyezve, bár voltak egyéb jó történetszálak is. De végre a karaktereknek(többségnek) vannak érthető motivációi, a sok apró hiba ellenére, ami jelen volt még mindig ez egy olyan dolog, amit értékelni lehet ennél az évadnál. Így engem olyan hibák, mint a Beiste dom. abuse sztorijának buta tálalása már nem zavart annyira. a Whitney-s epizód végi együtt dalolászás feelgoodsága bennem első évados emlékeket keltett. Ami nagyon nem működött a Choke-ban Puck és Beiste sztorija, annyira erősre sikeredett a Props-ban, valaki említette, hogy egy bully free suliban miért nem a többieket vonják felelősségre Puck helyett, hát szerintem az egy szabályos egy az egy elleni harc volt, és szerintem Beiste jogosan azt vonta felelősségre, akit ismert és talán akivel törődött és nem mellesleg akinél egy kés volt. A rész egyik legjobb pillanata volt a meglepően jó Taylor Swift számmal a Beiste/Puck duett. A másik pedig a body swap, ami néhány nagyon jó színészi játékot adott, sokan nagyon elkapták az általuk játszott személyt.
A nationals pedig a legjobb versenyepizód volt az első évad óta. Mind a vocal adrenalin, mind a new directions nagyon erős produkcióval rukkolt elő. Hibák még mindig voltak:
Quin, hogy tudott végigtáncolni egy teljes számot úgyhogy szó szerint csak pár hete kelt ki a kerekesszékből vagy ez a Wade srác,hogy csatlakozhatott egy olyan group-hoz ahol minden a tökéletességről szól kinézetet és tánctudást tekintve. A srácnak nincs olyan jó hangja, már a Glee Projectben sem tetszett nem értem, hogy juthatott ott el a legjobb 4-be. Azt mondták ott, hogy az egyik legjobb táncos, de nem nagyon alkotott ott maradandót egyszer sem. Amit most is megismételt hihetetlenül kilógott az egész előadás alatt szó szerint emberi kellék volt.
Ennek ellenére úgy gondolom mindkét csapat megérdemelten nyert volna. A Paradise by the dashboard light a new direction legjobb előadása. Tényleg fel lehetne sorolni mindenkit, ha le kellene írni, hogy ki hozta a legjobbját, (még Finn is jó volt) végre volt koreográfia is nem csak álltak és előadták. Egy kis dolog, de lehetett látni, hogy megizzadtak a végére. Ami rontott a rész hangulatán az egyértelmű végeredmény mellett, az a zsűri. Nem tudom, hogy gondolták ezt, hogy talán valami poénforrás lesz behozni ezt a két (khm) celebet, de nekem nagyon nem működött. Volt olyan zsűri amiben Olivia Newton John volt most meg…
A vége pedig nagyon feelgoodra sikeredett az ünneplés és a visszatérés jó volt(bár a slushie-s poént már egyszer ellőtték így nem ütött). A Queen szám pedig tökéletes zárása volt egy jó résznek.
részenként több olyan szám, amit majd többször visszahallgatok. ez már majdnem az első évadot idézi

és néhány negatívum:
-csak engem zavarnak, hogy vannak semmiből jött táncosok és vokalisták a Troubletones számok közben, azok most a new directions tagjai, miért nem voltak a buszon a többiekkel a Prop végén, hogy jutottak Chicago-ba?(mintha az eredményhirdetéskor ott lettek volna)
– Will és Emma “nagy” napja csak szerintem nem illett a győzelmi mámorba? és ez szerintem nagyon rossz üzenetet közöl, ha a barátod/barátnőd elér valamit akkor jutalmazd meg feladva mindent amit addig gondoltál

fajro - 2012. 05. 21. 20:31

Húú, ezekből a “civil” sztorikból én is kimaradtam. Próbáltam visszaolvasni – főleg, hogy az utóbbi napokban pótoltam az elmúlt 5-6 részt -, de sokminden nem tiszta, illetve inkább csak lemaradtam. Bár amúgy sem volt hardcore fan, pl nem olvasok twittert. De a Perez Hiltonos sztorit akkor elmondtátok, Naya Rivera pedig egy íróval(??) jár? Van még vmi? :))) Ez is érdekes, hogy ti, mint fanok, írtok twitterre, és az kerül be a sorozatba. Furcsán hangzik, ha tényleg így csinálják…. de ennek a menetéről mesélhetnétek a nem annyira hardcore fanoknak. :P

A sorozatról:

Igazából az évad közepén picit kiestem – nem kasza volt, csak nem volt túl sok időm, és azt a picit másra fordítottam, olyanra, ami jobban érdekelt. Mert ez annyira már nem hozott lázba. Aztán most elkezdtem bepótolgatni és tény, hogy az elmúlt két rész már egészen tetszett. Vagyis a hangulata, az tetszett. A hülyeségeket nem veszem fel, nem veszem komolyan az egészet – bár én már az elején sem teljesen vettem komolyan. Ettől függetlenül teljesen értem azt, hogy ez sokakra tényleges hatással van, valamelyest ettől “függ az életük”, ez alapján próbálnak élni…

Nem akarok nagyon részeket elemezni igazából…Két dolog van csak:
1) honnan lehet tudni h Britany megbukott? Lemaradtam róla vmikor? Vagy külsős infó?
2) Még nyáron végignéztem a Glee Projectet, egészen élvezhető volt. Abban mondták egy srácnak, hogy mindig is akartak egy mélyen hívő, keresztény karaktert – hát megcsinálták. De hogy mennyire hiteltelen és rossz!! Egyébként nem ennek a fiúnak mondták, egy másiknak, aki magától kiszállt a műsorból. (Nyilván ezt tudja, aki látta…)
Kíváncsi vagyok egyébként, hogy ki marad meg az új évadra a Glee Projectesek közül:
Damian sima ügy, hazaküldik Írországba, nem kell bent tartani, ha nem akarják. Az utóbbi részekben nem is nagyon bántott senkit, nem csinált semmit, alig vettem észre.
Rasztasrác (nem tudom a nevét, lusta vagyok utána nézni), aki ugye a másik nyertes volt, nullát mutat, nem is nagyon kapott szólót (míg Damiannek volt szóló dala). Ő a karaktercserében is gáz volt, pedig ott jó dolgok történtek.
Lindsay-t még visszahozhatják egy-egy dal erejéig a versenyeken, lehet egy olyan mellékkarakter, mint Jesse.
És a végén “Unique”. (Neki sem emlékszem a nevére…) Én félek. Azt mondta az öltözőben, hogy lehet h sulit kéne váltania. Én nagyon félek.

A Nationals zsűrijében jó volt látni Rex Lee-t, bár nem mondom, hogy elkényeztették jó szöveggel. De akkor is jó volt látni… :) A másik kettőt hagyjuk…. Igazinak sértő, paródiának kevés.

Ja, amúgy azért a Nationals vége jó volt, a We are the champions ütött. :)) Azért én várom a finálét. :)

legikutya - 2012. 05. 21. 20:50

köszi az infót perez hiltonról, tényleg elég durva ilyen szemszögből, h meghívták vendégszerepelni…
fajro: “És a végén “Unique”. (Neki sem emlékszem a nevére…) Én félek. Azt mondta az öltözőben, hogy lehet h sulit kéne váltania. Én nagyon félek.” –csatlakozom. néztem a glee projectet, már ott sem kedveltem a unique-t alakító srácot, elég nagyképűnek tűnt, meg a karaktere sem tetszik..xD
viszont sztem samuel (rasztasrác) simán maradhatna, érdekelne, hogy még mit tudnának kihozni ebből az atomkeresztény-vonulatból. damien pedig megérdemelné, h írjanak neki vmi jó kis szerepet, mert nagyon szeretem a hangját…:D

betti - 2012. 05. 22. 15:17

twitteren most azt olvastam, javítson ki valaki ha tévedek – hogy Lindsay nem jön vissza többet. Amit nagyon sajnálok, mert még ha nem is lenne állandó szereplő, néhány megjelenéssel, mint ebben az évadban legalább egy kis színt hozna a sorozatba. A Unique-tól való félelemhez csak csatlakozni tudok, nagyon nem szeretném őt jövőre látni, így is bőven elég volt belőle (még több teret és számot is kapott, mint Lindsay, pedig ugyanolyan helyen végeztek, és a csaj sokkal tehetségesebb mint ez a gyerek.) Amit hallottam még, hogy Grant Gustint akarják jövőre behozni állandóra (Sebastian), ami szerintem nem is lenne rossz. A 2 másik glee projectessel kapcsolatban passzolok.
Ami viszont tuti, és amit ti is tudtok, hogy nyáron megint lesz glee project, vagyis megint egy csapat új arc jön, és szerintem a régiek nagy részét is megtartják, de így nem tudom mi lesz, mert ugyanakkor RM azt nyilatkozta pár napja, hogy az összes állandó szereplő, mindenki aki leérettségizett, vissza fog jönni. Így káosz lesz. Követjük őket 4-5 különböző irányba, közben az új arcok közé is új arcok jönnek, ami nem tudom hogy fog működni.
Én az utobbi részeket nagyon élveztem, bár nekem ez az évad nem akkora csalódás, mint páratoknak, de megértem a fent említett indokokat, és tudom, hogy ezek a hibák léteznek, de engem ez annyira nem zavar. Viszont nagyon valószínű, hogy a 4. évadnál már nem leszek ott. Adok neki egy esélyt, de nem valószínű.

Dr. McSteamy - 2012. 05. 22. 18:04

Örülök, hogy másoknak sem tetszett Unique… He/She nagyon irritált engem. És én is nagyon megijedtem, amikor mondta, hogy iskolát vált. Brrr, nem kell, nem kell, nem kell.

Viszont Grant Gustinnak és Lindsay Pearcenek nagyon örülnék. Felőlem mindketten jöhetnének állandó szereplőnek.

fajro - 2012. 05. 22. 20:22

Lindsay és Grant Gustin jöhet, például Lindsay-nél igazán kibonthatnák azt a szálat, ami vele történt a Glee Project alatt: mit kezd egy ilyen személyiség azzal, hogy azt mondják neki, hogy nem hiszik el az érzelmeit, nem hisznek neki… nekem ez Rachelnél is sokszor bajom volt. Persze más a karakter és a valós személy, de akkor is egy körüljárható probléma lenne. Damian is maradhatna, Samual és Alex pápá. Az újakra kíváncsi leszek, de nem tudom, hova fér még el több szereplő, így sem kapnak túl sok teret.

És mindjárt finálé!

REni - 2012. 05. 23. 04:05

FUUUUU megnéztem… lolololol annyira abszurd, hogy ilyen nem is létezik.

Dr. McSteamy - 2012. 05. 23. 07:41

I fucking don’t believe this.
Mást egyszerűen nem tudok most mondani.

Okonel - 2012. 05. 23. 08:43

Nekem csak este lesz rá időm. Spoiler mentesen röviden el tudnád mondani milyen volt?

S. - 2012. 05. 23. 09:45

spoilerek nélkül nehéz lesz… :)
de elég szenvedős volt..
meg nem értem, hogy Puckért mindenki aggódik Brittany-ra meg senki nem reagál semmit, így kb volt az éttermes 3 mondata és kimaradt a részből utána…

szóval pont annyira volt rossz a finálé is, mint az egész évad szerintem.

len90 - 2012. 05. 23. 10:25

Nekem tetszett a finálé, legalább kicsit realisták voltak és következetesek, ha már az évad legnagyobb része röhejes volt. Végre eltemették a tiniesküvő ötletet, ez nagyon tetszett. Valamint a Nyada-t tényleg az kapta meg, aki megérdemelte és nem az, akiről a 3×05-ben el is mondták, hogy egy síkú és egy hagyományos lovestory-ban hiteltelen. Finn színészi ambíciói is nevetségesek voltak. Burt tánca aranyos volt és tetszettek az utalások az első részekre. Remélem viszont, hogy a 4. évadra kitalálnak valami vállalható koncepciót, mert se a csak New York, se a csak McKinley (az ott maradtakkal), sem az 1 rész New York / 1 rész McKinley ötlet nem tetszik. Egy teljes reboot lenne jó, új arcok, új suli, új kórus. Vagy érdekes lenne, egy eddig már bemutatott kórust, pl. a Vocal Adrenaline-t vagy a Unitardsot (nem tehetek róla, bírom Lindsey-t/Harmony-t) a középpontba állítani…

betti - 2012. 05. 23. 12:40

Szerintem se volt olyan rossz, jó volt, hogy felidézték az első részeket, meg azért nagyrészt mindenkire jutott idő. És tényleg realista húzás volt, hogy Rachel jutott csak be, de emiatt kicsit megint olyan érzésem volt, hogy a Rachel show-t nézzük (amikor éppen nem Finchel show), az ő álma teljesül, ő megy el, őt követjük végig, Mercedes meg Quinn terveire meg utaltak aztán ennyi. Persze ha megnézzük, az elejétől fogva Rachel a fő-főszereplő, a többiek soha nem voltak olyan fajsúlyosak, de ez kicsit már sok így a végére. (Brittany megbuktatásától és ahogyan azt kezelték, attól meg inkább tekintsünk el – pedig hangosan felröhögtem, mikor kiderült, hogy Santana nem is tudott róla). Amúgy a rész hangulata tetszett, a zenék is jók voltak, meg átjött a búcsúzós feeling, csak a legvége lehetett volna jobb.

Casey Novak - 2012. 05. 23. 13:06

Magukhoz képest egész jó volt a lezárás, bár én soha nem hagytam volna ott életem szerelmét egy iskola miatt. Igaz, hogy ez volt Rachel álma, de Finn is az volt, nem? Jobban örültem volna az esküvőnek.
Az első évadhoz képest tényleg sokat romlott a színvonal, szinte csak párkapcsolati dráma van, de néha mondanak értelmes dolgokat is.
A Glee projektet nem néztem, minden arc teljesen új volt, amikor bekerültek a sorozatba, és nem is bánom, nagyon jókat válogattak össze, kivéve talán az a csaj, nem jut eszembe a neve, na ő nem túl szimpi. Viszont mindenkivel ellentétben én szeretem Unique-ot, bár már kezdenek átesni a politikai korrektség másik oldalára, eddig még oké, de a következő lépésektől már előre félek.
Viszont nagyon örülök, hogy elolvastam a hozzászólásokat, mert így rájöttem, hogy kihagytam egy részt :D Ilyen figyelmes vagyok. Ráadásul a Props-ot! Nem tudtam volna, mit veszítek, nagyon jó volt.
Summa summárum, maradok jövőre is, akár NY, akár nem, akárki akárkivel akármit csinál. Szeretném, ha lenne erőm kaszálni, de nincs, marad guilty pleasurnek, mert rajongónak azért nem mondanám magam, még a szereplők igazi nevét sem tudom. (Néha a sorozatbelit sem…) Csak választhatnának néha jobb zenéket is, amiket nem tini vonaglásra találtak ki. Oh well, tinisorozat. De azért jó :)

Kencsi - 2012. 05. 23. 14:27

Finálé:No Comment.

Okonel - 2012. 05. 23. 15:14

Na csak megnéztem… hááát még emésztem. De nem tudom maradjak-e a 4. évadra…

LoGi - 2012. 05. 23. 16:26

Szerintem remek rész volt a zárás, le a kalappal Finn előtt, sokat nőtt a szememben.

REni - 2012. 05. 23. 19:37

Kencsi: köszi, hogy belinkelted azt a tumblr levelet! :) Tökéletesen összefoglalta az érzéseimet, csak kár, hogy senkit se érdekel. :D
Valami értelmes hozzászólást akartam írni eredetileg, de most nincs hozzá energiám. Teljesen közömbös vagyok, egyáltalán nem érdekel már ez a degenerált sorozat. Eléggé felszabadító érzés ami azt illeti. :D

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m0871zHe591rqbxiyo1_250.gif

kiro.O - 2012. 05. 23. 20:38

Nos, eddig még nem írtam ide, de az évad eleje óta nyomon követtem a hozzászólásokat és erről a fináléról muszáj írnom…
Aki még nem látta, ne olvassa tovább, SPOILER-t tartalmaz. Szóval az utóbbi pár rész színvonalbeli fejlődése miatt olyan érzésekkel vártam ezt a befejezést, mint “azért hiányozni fognak ezek a srácok” meg “csak ne csesszék el!”. Viszont most, hogy megnéztem, nem tudom, mit gondoljak. A rész elejétől kezdve csak élveztem a nosztalgiázásokat, aztán meg vártam valami nagy durranást, valami olyan befejezést, ami kicsit mindenkinek kedvez. Erre kaptunk egy nagy finchel összeborulást (bár be kell valljam, amikor Rachel rájön, hogy gyakorlatilag átverték, összeszorult a szívem) majd egy “Rachel NY-ba ér és magában énekelgetve sétál az új jövő felé” befejezést. A többiek le vannak szarva, mindenki Rachel-nek integet, hiszen ő a sorozat igazi sztárja, a többiek mind csak kellékek az ő showjában… Az meg, hogy ő bejutott a NYADA-ra, Kurt meg nem, megint feldühített. Az első rész óta Kurt a kedvenc karakterem, elfogult vagyok, de akkor is hogy lehetséges, hogy ő, akinek tökéletes volt a felvételi előadása, nem került be, csak az, aki addig járt a nő nyakára, amíg hajlandó nem volt megnézni őt? Áhh… Ami igazán tetszett, az az érettségi bizonyítványok kiosztása volt.
A 4. évadnak mindenképp fogok adni egy esélyt, de nem vagyok benne biztos, hogy maradok is az álladó nézők között.

Kencsi - 2012. 05. 23. 22:04

REni,akik hallják a hangunkat,érdemben nem tehetnek semmit,már ami a show menetét illeti. Viszont a headcanont nagyon tudják boostolni :D (lásd Vanessa) A színészekben annyi potenciál van, hogy a fejem verem a falba,hogyan kerülhettek ilyen inkompetens ‘írók’ kezei alá. A 4. évad abszolút nem érdekel,mindent elrontottak amit lehetett. 0.0 átlag? Santana nem tud semmit Brittany jegyeiről,mikor JÁRNAK? Persze,ez a legviccesebb,mert no párbeszéd,csak ölelkezés. Kurt nem nyert felvételt,holott hiperszuper volt,Rachel rontott,majd loholt a nő után,mint egy pincsi és tádáá,persze,hogy felvették. Apropó : csodálatos módon egy szó sem esett például Kurt jövőbeli terveiről. Main Character. Azzal akarják elérni,hogy maradjanak a nézők,hogy mindent és egyúttal semmit sem válaszolnak meg? Taps. Ja és persze hogy mindenki hajoljon meg Finn ‘HERO’ Hudson előtt még utoljára az évadban.

REni - 2012. 05. 24. 13:01

Kencsi: még a finálé előtt az egyik bizonyos insider annyira ideges volt, hogy az egész történést kibökte, minden kérdésre válaszolt, nem volt kegyelem. :D Sírva röhögtem igazából, hogy hogy a jó életbe lehet valami ekkora hülyeség.. Azt hittem, hogy nem fog érdekelni, de amikor megláttam a Breadstix jelenetet, hát… Annyira lapos volt és nonszensz, hogy nincsenek rá szavak. 0.0 és no biggie… Really Papi, really?!
Plusz minden más, amit még leírtál. Ehhh, már nem izgat.

És az tényleg megvigasztal, hogy Heya (és Vanessa) pontosan tudja, hogyan érzünk. :) A családi fotóalbum nagyon aranyos volt, nagy ajándék. Küldök nekik egy hatalmas cyber ölelést, de főleg Vanessának. :) Ez a családi headcanon nekem is megvolt, mert tényleg zseniális, csak úgy különösebben nem foglalkoztam vele. Azon mindig elmosolyodok, hogy Vanessa és Heath foglalkozott ezzel, hogy tetszett nekik. És Naya is. #webetrollin :))

ancsi - 2012. 05. 25. 14:22

mi ez a családi fotóalbum amiről beszéltek? :)

REni - 2012. 05. 25. 17:46

csak fanfiction. nem nagy dolog, csak egy ‘köszönjük a támogatást’ féleség. négy kép Vanessa twitterén. @littlelengies

Kencsi - 2012. 05. 25. 20:57

a #webetrollin speciel földhözvágott,annyira röhögtem :D
Naya Londonban történt interjúja még amin egy nagyon jót nevettem,miszerint neki minden megfelel,amit Ryan kitalál,mert az zseniális meg sálálá. Mondom édes vagy drága,hogy tartod magad a kötelezőhöz (writer wannabe boyfriend-del magad mellett),de speciel az egész Brittana storyline-t ketten hozták létre és közvetítették Heatherrel,az íróknak majdhogynem semmi közük hozzá,csak próbálják elhitetni és learatni a babérokat. És itt jön az örök kedvenc Heather,aki a Paleyfest-en kijelenti,hogy fogalma sincs mi lesz a karakterével,ahogy az íróknak sincs arról fogalmuk,hogy mit csinálnak. IDGAF. Egyébként ami felhúzott,hogy Heatherről az egész évadban lejött,hogy rohadtul elege van abból,hogy nincs szövege,és hogy az egész storyline-t így elcseszték. Mint ahogy korábban írtam felháborít,hogy ekkora tehetségeket tudnak maguk mellett és magasról sz**nak rá. Az egész évad legnagyobb mondata a ‘For a while,I stopped talking’ volt :D Egyébként Vanessát szerepeltethették volna többször,mert felüdülés volt az egész jelenléte,ahogy magáévá tette a karaktert,úgy ámblokk az egész csaj nagyon pozitív meglepetés volt. Én speciel a kötelező dráma (Rachel,Finn,Blaine) helyett Brittany-ra és Sugar-ra,meg persze a többi karakterre tettem volna a voksom. (Érdekes,hogy Amber mekkora lead volt az első két évadban,most meg alig láttuk/hallottuk). Ahogy mondani szokás:’But it’s Glee…’

kri - 2012. 05. 27. 23:47

És HeMo-nak nem lesz/lett ebből baja, hogy ilyet nyilatkozott a Paleyfesten?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz